Green Bay Packers - Los Angeles Rams 32:18 (kon.) | Buffalo Bills - Baltimore Ravens 17:3 (kon.)
Kansas City Chiefs - Cleveland Browns 22:17 (kon.)
konec
Kansas City Chiefs - Cleveland Browns

22:17

(6:3, 13:0, 3:7, 0:7)

Neděle 17.01.2021, 21:05 • Arrowhead Stadium • Americký fotbal • Divisional Round
Předzápasové kurzy
    Tyreeck Hill získal první down. Chiefs postupují!
     
    1:14
    KC, 4&1, KC 48
    Ano, skutečně je hráli a Chad Henne jednoduchou přihrávkou k lajně na volného Tyreeka Hilla získává první down a posílá Chiefs do finále konference!
    Mayfield získal dva yardy
     
    6:02
    CLE, 4&1, CLE 29
    I tentokrát Browns zvládli hraný čtvrtý down! Mayfield má skvělé sneaky a získal 2 yardy.
    INTERCEPTION - KARL JOSEPH
     
    8:10
    KC, 1&25, CLE 38 – INTERCEPTION
    A Chiefs mají velký problém! Henne totiž měl v úmyslu házet míč až do end zóny Robinsonovi, ale pravděpodobně si vůbec nevšiml strong safetyho Karla Josepha, který chytá tuto přihrávku uvnitř end zóny a zařizuje interception! Browns ztrácí jen 5 bodů a jdou na míč!
     
    9:24
    KC, 3&5, CLE 47
    Henne měl dobrou protekci a nádherně našel dokonale naběhnutého Kelceho, který měl hodně prostoru k běhu středem pro 24 yardů!
     
    10:43
    Video potvrzuje senzační 23yardový catch Hilla a Browns neúspěšnou výzvou přichází o jeden timeout!
    Catch Tyreeka Hilla
     
    11:07
    KC, 1&10, KC 25
    Neskutečný catch Tyreeka Hilla, který ukazuje, že vztekání na lavičce neovlivnilo jeho výkon! Trenér Clevelandu Stefanski sice hodil challenge, chce nekompletní pas, ale toto nemůže vyhrát!
     
    11:07
    EXTRA POINT – GOOD
    CODY PARKEY proměňuje extra point, 17:22!
    TOUCHDOWN BROWNS - KAREEM HUNT
     
    11:11
    CLE, 3&GOAL, KC 3 – TOUCHDOWN BROWNS
    KAREEM HUNT měl dobré bloky a poměrně v pohodě se pravou stranou protáhl do end zóny! Browns žijí, navíc je potvrzeno, že Mahomes neprošel protokolem otřesu mozku a v zápase skutečně končí! Stav je nyní 16:22 z pohledu Browns, ale psychická výhoda je rozhodně na jejich straně!
    Parádní catch Hoopera
     
    12:18
    CLE, 4&3, KC 12
    Agresivní call se hostům vyplatil! Mayfield byl pod velkým tlakem a házel míč na střed Hooperovi, který byl skvěle bráněn Breelandem, přesto dokázal předvést neuvěřitelný catch!
    Chubb má tři yardy
     
    2:59
    CLE, 4&1, CLE 34
    Browns se rozhodli hrát a Chiefs si vzali první timeout, protože nebyli v dobrém rozestavení. Následně se Chubb vrhnul do středu a má 3 yardy, Browns pokračují!
    Zkrat Tyreeka Hilla
     
    A pozor, kamery právě nabídly neuvěřitelný exces na domácí střídačce v podání Tyreeka Hilla, který odstrčil jednoho z trenérů a vztekal se jak malé děcko! Tohle může hodně narušit atmosféru v celém týmu!
    FIELD GOAL CHIEFS - HARRISON BUTKER
     
    4:28
    KC, 4&1, CLE 15 – FIELD GOAL CHIEFS
    HARRISON BUTKER šel kopat, dostal důveru, a krátký 33yardový field goal tentokrát proměňuje! 22:10!
    Běh Williamse
     
    7:11
    KC, 4&1, KC 48
    Agresivní rozhodnutí se Chiefs vyplácí, Williams nejen, že má první down, ale dokonce 12 yardů během k levému okraji hřiště!
    Mahomes si při tvrdém dopadu přivodil zranění
     
    7:44
    KC, 3&1, KC 48
    Mahomes se snažil urvat první down sám, i přes měření to velmi těsně nezvládl a navíc si nejspíš při dopadu na zem sám přivodil otřes mozku! Je výrazně otřesený, lehce se motá, rozhodně půjde na protokol a nejspíš neprojde! Mahomes v zápase na 99 % končí!
     
    9:29
    EXTRA POINT – GOOD
    Browns neriskovali a šli na jistotu. CODY PARKEY pohodově proměňuje extra point a upravuje na 10:19!
    TOUCHDOWN BROWNS - JARVIS LANDRY
     
    9:34
    CLE, 1&GOAL, KC 4 – TOUCHDOWN BROWNS
    JARVIS LANDRY se skvěle zbavil strážce a dostal od Mayfielda přesný míč do rukou do pravé strany end zóny! Hosté se vrací do zápasu, 9:19!
    Běh Nicka Chubba
     
    14:07
    CLE, 1&10, CLE 23
    A Browns to berou vážně! Chubb si všiml, že se mu otevírá jiná cesta, vletěl do ní a najednou měl volné pole k zisku 23 yardů!
    Nepovedený pokus Butkera o field goal
     
    14:12
    KC, 4&6, CLE 15 – FIELD GOAL MISSED
    Harrison Butker míjí krátký 33yardový pokus o field goal a není to úplně o větru! Chiefs nedokázali využít skvělé pozice a Browns mají ještě šanci!
    INTERCEPTION - TYRANN MATHIEU
     
    14:51
    CLE, 3&10, CLE 25 – INTERCEPTION
    Mayfield pod tlakem utekl do pravé strany a házel míč přesně do náruče Landryho, jenže ten čekal na míč jako přikovaný a nechal se školácky předskočit číhajícím safetym Tyrannem Mathieuem, který ještě dokázal s míčem uběhnout téměř 20 yardů a nejspíš definitivně rozhoduje zápas!
    FIELD GOAL CHIEFS - HARRISON BUTKER
     
    0:05
    KC, 1&GOAL, CLE 10 – FIELD GOAL CHIEFS
    HARRISON BUTKER bez potíží proměňuje krátký 28yardový field goal a zvyšuje na 19:3!
    Sorensenem tvrdým nárazem do Higginse zabránil touchdownu
     
    1:42
    CLE, 1&10, KC 26
    To je neskutečné! Mayfield hodil dokonalý míč úplně volnému Higginsovi před end zónou, jenže receiver Browns si vůbec nepohlídal míč a při skoku pro touchdown si nechal vyrazit šišku z ruky na poslední chvíli zasahujícím Sorensenem, který šel přilbou na přilbu, ale rozhodčí si toho nejspíš nevšimli a nelze to teď přezkoumat! Takže platí, že vyražený míč dopadl do end zóny a následně ven ze hřiště, čímž se jedná o touchback a na míč půjdou Chiefs! Hosté se sami připravili o jasné body a rozhodčí jim svou slepotou moc nepomohli!
    Přihrávka Mayfielda na Higginse
     
    1:48
    CLE, 2&10, KC 49
    Mayfield trefil přesně náruč rozběhnutého Higginse, který opustil hřiště s 23 yardy a Browns jsou aspoň na dostřel!
    Přihrávka Mayfielda na Njokua
     
    2:04
    CLE, 2&20, CLE 20
    Jenže Mayfield z dlouhého druhého downu vybruslil perfektním hodem do pravého pole, kde Njoku chytá míč pro 26 yardů!
    FIELD GOAL CHIEFS - HARRISON BUTKER
     
    3:14
    KC, 4&15, CLE 32 – FIELD GOAL CHIEFS
    HARRISON BUTKER je zpátky v pohodě! Tentokrát využil chvíle s jen slabým větrem a 50yardový pokus poslal přesně do středu branky! 16:3!
    Přihrávka Mayfielda na Peoplese-Jonese
     
    11:49
    CLE, 2&13, CLE 33
    Mayfield hodil přesný míč rozběhnutému Peoplesu-Jonesovi k pravé lajně pro perfektní catch a 23 yardů!
     
    13:48
    EXTRA POINT – GOOD
    HARRISON BUTKER si už druhý extra point pohlídal a proměňuje ho, 13:3!
    TOUCHDOWN CHIEFS - TRAVIS KELCE
     
    13:55
    KC, 2&19, CLE 20 – TOUCHDOWN CHIEFS
    Obrovská chyba obrany Browns! Ta nechala ve slotu absolutně nehlídaného tight enda TRAVISE KELCEHO, který měl volnou cestu až na hranici 5 yardů, kde se vznesl nad tacklujícího obránce a slaví touchdown! 12:3!
     
    2:37
    KC, 2&10, KC 25
    Mahomes předal míč Harmanovi, který nádherně oběhl obranu a podél pravé lajny vysprintoval pro 42 yardů, než ho dostihl a složil 125kilový Garrett! 42 yardů!
    FIELD GOAL BROWNS - CODY PARKEY
     
    2:46
    CLE, 4&18, KC 28 – FIELD GOAL BROWNS
    CODY PARKEY správně vypočítal vliv větru a proměňuje 46yardový field goal! Snižuje na 3:6!
     
    8:49
    CLE, 2&5, CLE 30
    Play-action pas doleva na Njokua a tento tight end nejen, že byl nehlídaný, ale měl před sebou obrovský prostor! Dokonce se vyhnul jednomu tacklu a byl zastaven až po 27 yardech!
    Harrison Butker neproměnil extra point
     
    9:11
    EXTRA POINT – NO GOOD
    No vida, vítr úřaduje, ale tentokrát spíš kontraproduktivně! Harrison Butker totiž počítal s větší silou větru a kopl extra point příliš proti němu, takže minul levou tyč branky snad o 2 metry! Stav tak zůstává 6:0!
    TOUCHDOWN CHIEFS - PATRICK MAHOMES
     
    9:16
    KC, 2&GOAL, CLE 1 – TOUCHDOWN CHIEFS
    PATRICK MAHOMES si nechal míč pro sebe a spoluhráči mu vyklidili celou pravou polovinu hřiště, takže domácí quarterback měl hodně pohodlnou procházku pro první tuchdown zápasu! 6:0!
     
    13:12
    KC, 2&3, KC 48
    Hill utekl svému strážce, při křížení doprava dostal přesný míč do běhu a vyl vytlačen až po zisku 26 yardů!

    Libor Štěpán

    Clay Martin
    16 730
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad KC, 3&5, CLE 42 – U míče je Kansas City, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Clevelandu.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri