Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 3:2 (po pr.) | Barys – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Kazaň 1:3 (kon.) | Spartak Moskva – Magnitogorsk 1:3 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Čtvrtek 28.01.2021, 14:30 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je pro tuto chvíli ode mě vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (16:45:42)
     
    Československá stopa v utkání
    Libor Hudáček (NIZ) 0+0, 3 střely, TOI 14:49
     
    Statistiky
    Střely na branku: 35 – 26
    Zblokované střely: 9 – 11
    Tresné minuty: 8 – 10
    Využití: 1/5 – 0/4
    Vyhrané buly: 32 – 18
    Hity: 7 – 17
    Čas v útočném pásmu: 9:52 – 6:52
     
    I závěrečnou třetinu ovládl Barys o jednu branku, což tedy znamená, že celý zápas vyhrál o tři góly. Nur-Sultanu se v poslední periodě nedařilo hlavně na konci, avšak měl do ní raketový nástup, protože v první desetiminutovce vstřelil dva góly, kterými vlastně rozhodl o své výhře. Nižněkamsk se následně s utkáním ještě něco pokoušel udělat, takže si v závěru připsal aspoň jednu trefu, ale k bodovému zisku mu to stejně nepomohlo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Vyloučení v týmu Barys Nur-Sultan (Roman Starčenko – 2 min., vysoká hůl).
    58:51 Daniel BUCAJEV - 4:1
     
    58:51
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hosté si aspoň trochu zlepšují náladu čestným zásahem! Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se do kotouče okamžitě opřel DANIEL BUCAJEV, jenž připravil Henrika Karlssona o čisté konto prudkou střelou mezi betony. Z toho domácí gólman rozhodně není nadšený. Asistence: Timur Šarifjanov.
     
    58:24
    Libor Hudáček je dnes opravdu střelecky aktivní, což mohl opět potvrdit, ale při pokusu o zakončení mu jeden z protihráčů vypíchl kotouč z čepele.
     
    57:43
    Fjodor Korotajev vyjíždí za svou klec a chytá tam nahození soupeře. Jeho spoluhráči se ale následně nedostali z vlastního pásma.
     
    57:06
    Rafael Bikmullin se mohl postarat o čestný zásah svého týmu, jeho rána příklepem byla více než slušná, ale nakonec se stejně nevešla mezi tyče!
     
    56:38
    Fjodor Korotajev ještě musel jít do rozkleku, i když nakonec zasahovat nemusel, protože pokus soupeře se do jeho brány nevešel.
     
    56:08
    Neftěchimik se začíná pokoušet o závěrečný nápor, ale bez gólmana to asi už nezkusí, protože by to pro něj nemělo prakticky žádný význam.
     
    55:38
    Domácí jsou mnohem aktivnější i směrem dopředu. Tam si sice nyní připsali jen zblokované zakončení, ale to jim určitě příliš nevadí.
     
    55:09
    Barys pokračuje v aktivním forčekinku a většinu času se tak pořád hraje daleko od jeho klece. Mezitím se velmi rychle blíží konec třetího dějství.
     
    54:27
    Anton Sagadějev startuje přečíslení své týmu, při kterém ale nepřišlo zakončení, protože domácí nakonec byli vytlačeni ze střeleckého úhlu.
     
    53:43
    Po něm se Nur-Sultan usazuje v útočném pásmu, kde však většinu času musel bojovat o kotouč u mantinelu, přičemž tento souboj nakonec prohrál.
     
    53:06
    Domácí bek nemohl nechat dojet kotouč na zakázané uvolnění, musel tedy hrát, takže puk raději poslal z pásma podél hrazení.
     
    52:30
    Neftěchimik se sice po inkasovaném gólu brání naprosto bez problémů, ale to mu rozhodně body nepřinesl. Potřebuje se více angažovat v útoku, ale to mu absolutně nejde.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 20. Ševčenko (Orechov, Michajlis), 38. Petuchov, 42. Lilja, 50. Lilja (Michajlis) – 59. Bucajev (Šarifjanov)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Karatajev) – Dietz (C), Makljukov, Blacker, Orechov, Heatherington, Samat Danijar – Paňukov, Varone, Videll (A) – Michajlis, Valk, Lilja – Petuchov, R. Starčenko (A), Gurkov – Akolzin, Musorov, Sagadějev – Ševčenko.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Korotajev (Ivannikov) – Bryncev, Rantakari, Sidorov, Volgin (A), Abrosimov, K. Vorobjov, A. Osipov (C) – Enlund (A), Chajrullin, L. Hudáček – Porjadin, Linus Johansson, McMillan – Čiviljov, Šafigullin, Šarifjanov – Galuzin, Chafizov, Bucajev – Bikmullin.

    Rozhodčí: Judakov, Olenin – Stroganov, Šadrin
    thejrc.org