Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 3:2 (po pr.) | Barys – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Kazaň 1:3 (kon.) | Spartak Moskva – Magnitogorsk 1:3 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Salavat Julajev Ufa
Čtvrtek 28.01.2021, 10:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Langhamer (AMR) náhradník
    Tomáš Zohorna (AMR) 0+1, 2 střely, čas na ledě 19:33
    Hynek Zohorna (AMR) 1+0, 7 střel, čas na ledě 18:43
    Dominik Mašín (AMR) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:46
    Michal Jordán (AMR) 0+0, 3 střely, čas na ledě 23:32 (12:16:44)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:27.
    Zblokované střely – 5:12.
    Vyloučení – 3:5.
    Využití přesilovek 1/5 – 0/3.
    Vhazování – 33:27.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ufy, která svého soupeře porazila podruhé za sebou, tentokráte poměrem 3:2. Salavat se v úvodu třetí třetiny dostal potřetí v utkání do vedení, tato branka byla navíc tou vítěznou. Nadcházející průběh utkání znovu přinesl vyrovnanou podívanou, nicméně o trochu nebezpečnější byl domácí celek, kterému se už nepovedlo vyzrát na brankáře Tarasova. Při troše štěstí se mohlo jednat o dělbu bodů, což by zřejmě bylo spravedlivé. Přesto dva body putují na konto Ufy, která se z Amuru vrací ve velice dobré náladě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Obrovský závar před Tarasovem, který ale udržel kotouč před čárou!
     
    59:53
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:53
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Markus Granlund – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:12
    Alikin je na střídačce, Amur hraje v šesti!
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    58:12
    Jordánovi se povedlo nahrávkou oslovit volného Butuzova, který se ovšem daleko nedostal a o kotouč přišel. Ufa tak dokázala vyvézt kotouč kupředu.
     
    57:05
    Hraničním způsobem si počínal Panin, který dost možná fauloval protihráče. Sudí ovšem nechali pokračovat ve hře, což se nelíbí málo početnému publiku.
     
    56:11
    Ufa se dokázala ubránit další útočné akci, jenomže směrem dopředu je to v posledních minutách zoufalé. Amur tak neměl problém se zavezením puku zpět.
     
    55:00
    Čerstvé info: Tomáš Zohorna opouští Amur Chabarovsk, dost možná bude ve hře návrat do Česka. Dnešní utkání je tak dost možná jeho posledním v dresu Amuru.
     
    54:21
    Další tutovou šanci měl na své holi Tomáš Zohorna, který se manévrem do forhendu zbavil protihráče, avšak ránu pod ruku poslal přímo do výstroje brankáře.
     
    54:02
    Je za námi také poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    53:31
    Krátce po skončení přesiloví hry si další střelu připsal domácí Šarov, který mířil pouze do připravené lapačky brankář Tarasova, jenž pro jistotu přerušil hru.
     
    53:01
    Přesilová hra domácích je několik vteřinek minulostí, rozhodně se ale nejednalo o špatnou početní převahu. Brankář Tarasov měl totiž plné ruce práce.
     
    52:11
    Hynek Zohorna pro změnu zakončoval od levého kruhu, avšak rovněž na brankáře nevyzrál. Amur se nadechuje k pořádnému náporu, přinese to vyrovnání?
     
    51:41
    Parádní souhra domácích nakonec putovala na hokejku Archipova, který ovšem trefil pouze beton brankáře. Tarasov měl v tomto případě hodně štěstí.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 21. H. Zohorna (T. Zohorna), 38. Turbin (Gorškov) – 5. Amirov (Pimenov), 26. Naumenkov (V. Žarkov, Kadějkin), 47. Manninen (Hartikainen, M. Granlund)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – S. Těreščenko, Mašín, Turbin (A), Kamalov, V. Vasiljev, Jordán (C), Zimin – V. Butuzov, Pjanov, Lugin – Gorškov, Golubev, Polunin – Archipov, T. Zohorna (A), H. Zohorna – A. Kuzněcov, Šarov, Gizdatullin.
    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Metsola) – Larsen, Panin (C), Koledov, Naumenkov, Alexejev, J. Birjukov, Korobov – Hartikainen (A), Manninen, M. Granlund – V. Žarkov (A), Kadějkin, Platt – Amirov, Pimenov, Kugryšev – Chochrjakov, Kartajev, Soloduchin – Pustozjorov.

    Rozhodčí: Morozov, Vasiljev – Golovljov, Sivov

    Diváci: 2510
    bahis siteleri