Chrudim – Rapid Ústí n/L 4:3 (kon.)
konec
FK Chrudim
4:3 (1:0)
FC Rapid Ústí nad Labem
Pátek 29.01.2021, 19:00 • Sportovní hala Města Chrudim • 1. Futsal liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Konec zápasu! Tento bláznivý zápas nakonec vyhrává favorit z Chrudimi. Málokdo by ale řekl, že se svěřenci Felipe Condeho budou muset takto nadřít. Hosté z Ústí nad Labem totiž podali nadstandardní bojovný výkon, který z brány jistil skvělý brankář Daniel Klečka. Hosté dvakrát vedli a ještě dvě minuty před koncem to bylo 2:3. Poté ale zaúřadovali Brazilci v dresu Chrudimi, když se trefil Everton a Felipe, který dokonal obrat pouhé čtyři sekundy před závěrečnou sirénou. (20:40:11)
     
    Konec zápasu.
     
    39:56
    Hosté si ještě berou oddechový čas.
    39:56 FELIPE - 4:3
     
    39:56
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Krutá rána pro Rapid Ústí nad Labem, čtyři sekundy před koncem utkání se Chrudim podruhé v utkání dostává do vedení! Po zákroku Klečky se k dorážce jako první dostal FELIPE, jenž z úhlu napálil míč mezi tři tyče! Bez asistence.
     
    39:15
    45 sekund před koncem jeden z hostů nakopl míč přes celé hřiště směrem k prázdné bráně, balón ale nezamířil mezi tři tyče.
    38:39 EVERTON - 3:3
     
    38:39
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Tak hráči v bílém přece jen vyrovnávají! Po přihrávce z pravé strany se ke střele rychle dostal EVERTON, který necelou minutu a půl před koncem vyrovnal na 3:3! Asistence: David Drozd.
     
    38:02
    Felipe poslal soupeře kličkou na zem a vystřelil, svou levou nohou trefil hlavu jednoho z obránců, od kterého jde míč na roh. Po krátkém přerušení se znovu hraje.
     
    37:25
    Z podobné pozice jako před chvíli Max to nyní zkoušel Koudelka, po teči budou domácí být rohový kop.
     
    36:50
    Nákop za obranu hráčů v bílých dresech byl nepřesný, Macháček na balón nedosáhl a tak se Rapid musí znovu bránit.
     
    35:45
    Max se snažil z úhlu překonat Klečku, to se mu ale nepovedlo a tak se snažil prosadit brankář Rapidu. Daniel Klečka ale výkopem netrefil odkrytou branku Chrudimi.
     
    34:45
    Domácí si po inkasovaném gólu vzali oddechový čas, po kterém naběhl na hrací plochu ve světle zeleném dresu kapitán Max.
    34:43 FELIPE - 2:3
     
    34:43
    Rapid právě vstřelil branku!
    Ústí nad Labem znovu vede! Po rohovém kopu míč vracel zpět před branku jeden z hráčů Rapidu, který našel domácího obránce FELIPEHO, který si dorazil míč do vlastní sítě!
     
    34:01
    Chrudim nadále tlačí na obranu soupeře a převážně tedy na brankáře Daniela Klečku, který pokračuje ve svém velmi dobré výkonu.
     
    32:49
    A do hry naskočil už také Matěj Slováček. Ten zápas zahájil, stejně jako Koudelka, pouze na tribuně, na poslední minuty ale vypomůže svým spoluhráčům.
     
    32:19
    Koc se snažil přenést hru na Rozbouda, místo toho ale jen odevzdal míč soupeři. Tomáš Koudelka se na levém křídle dostal do zajímavé pozice, ze které ještě chtěl najít lépe postaveného spoluhráče, to se ale ukázalo jako špatné řešení.
    31:00 DAVID DROZD - 2:2
     
    31:00
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! Tomáš Koudelka ihned měl prsty v brance Chrudimi! Rohový kop totiž rozehrál na Pavla Drozda, jenž před brankou našel svého bratra DAVIDA DROZDA a ten už z velké blízkosti dokázal srovnat skóre na 2:2! Asistence: Pavel Drozd.
     
    30:30
    Po tomto faulu také poprvé na hřiště nastupuje Tomáš Koudelka, který původně začal zápas pouze v teplákovce na tribuně.
     
    30:30
    David Drozd z pravé strany přenesl těžiště hry na druhou stranu, přitom byl ale faulován Tomášem Jelínkem (FC Rapid Ústí nad Labem).
     
    29:42
    Chrudimští jen marně obstřelují branku Rapidu. Tam totiž vládně Klečka, který nyní předvedl další úspěšný zákrok proti zakončení Evertona. Tlak domácích se ale stupňuje, nyní jim může pomoci rohový kop.
     
    28:36
    Everton posílal z levé strany míč před bránu, kde trefil jednoho z obránců, obrana Ústí si nakonec poradila. Poté Rapid zkoušel přidat třetí branku, Litviněnko ale zasahoat nemusel.
     
    27:30
    Felipe zkoušel překvapit Daniela Klečku téměř z poloviny hřiště, brankář Rapidu ale dnes chytá v životní formě a taková střela tak proti němu nemá nárok na úspěch.
     
    26:40
    Max se u levé postranní čáry snažil zbavit se soupeře. Hostující Petr Zajíček se ale nenechal zmást a včas zasáhl.
     
    25:52
    Roman Mareš se na pravé straně zbavil protihráče a poslal míč do předbrankového prostoru. Tam si nabíhal Mužík, před ním ale zasáhl jeden z obránců.
     
    25:01
    Domácí futsalisté se snaží o vyrovnání, hosté ale zatím předvádí skvělý. Občas ale přijdou individuální chyby, jako například teď. David Drozd vystihl přihrávku a běžel směrem na branku, situaci ale nevyřešil ideálně a zamířil tak mimo tři tyče.
    23:35 PETR VÝBORNÝ - 1:2
     
    23:35
    Rapid právě vstřelil branku!
    Neskutečné, opaření domácí inkasují podruhé během půl minuty! Chrudimští přišli o balón na útočné polovině a sám na bránu běžel PETR VÝBORNÝ. Ten si počínal chladnokrevně, když prostřelil Litviněnka mezi nohama a poslal Rapid do vedení! Bez asistence.
    23:11 PETR JELÍNEK - 1:1
     
    23:11
    Rapid právě vstřelil branku!
    A pozor, je vyrovnáno! Rapid Ústí nad Labem se dnes prezentuje velice slušným výkonem a to nyní přináší své ovoce v podobě vyrovnávací branky! PETR JELÍNEK to udělal na pravé straně skvěle, když obešel brankáře a z ostrého úhlu zakončil přesně!
     
    22:25
    A znovu se otřásla brankové konstrukce za Danielem Klečkou! Po autu z levé strany pálil z voleje Felipe, jenž napálil břevno.
     
    21:37
    Felipe našel před brankou naběhnutého Jiřího Mužíka, který se dostal do velké šance! Nakonec ale nedokázal vystřelit ideálně a na brankové čáře tak zasáhl Klečka!
     
    21:10
    Hosté se dnes velmi sympaticky snaží o rozehrávku od vlastní branky po zemi. Zatím se jim to ale příliš nedaří podle představ, tentokrát přišli o balón a budou se bránit rohu Chrudimi.
     
    20:41
    Roman Mareš si narazil se spoluhráčem a už se chtěl dostat do zakončení, skluzem ho ale čistě zastavil protihráč. Po autu následně pálil Felipe, bohužel pro domácí jen nad břevno.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    První půle zápasu mezi Chrudimi a Ústím nad Labem trochu překvapivě končí pouze jednobrankovým vedením domácího týmu. Chrudimští futsalisté si totiž dlouhé minuty lámali zuby nad dnes skvělým brankářem Danielem Klečkou, který pochytal celou řadu šancí soupeře.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:53
    Necelých deset sekund před koncem první půle musel hostující brankář zasahovat znovu. Po dalším rohu poté zakončoval Pavel Drozd, mezi tři tyče ale nezamířil.
    19:18 EVERTON - 1:0
     
    19:18
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Tak přece jen se hráči v bílém prosazují! Po rohovém kopu Felipe rychle našel pravou nohu EVERTONA, jenž z prvního dotyku zakončil k pravé tyči branky Daniela Klečky! Asistence: Felipe.
     
    18:44
    Chrudim se znovu nastěhovala na polovinu před brankou Daniela Klečky a chce se prosadit před koncem prvního poločasu.
     
    17:35
    Litviněnko se znovu zapojil do rozehrávky, ani tentokrát to ovoce nepřineslo. Na druhé straně se ale pěkně přes protihráče prosmýkl Petr Zajíček, který dokázal dostat míč před branku, tam ale nebyl žádný další hráč Rapidu.
     
    16:46
    Chrudim už nastřelila všechny tyče v brance Daniela Klečky, do sítě ale stále ne a ne se trefit. To nyní zkoušel Everton, jeho střela levačkou skončila na pravé tyči branky soupeře.
     
    15:51
    Další pokus o rychlý protiútok v podání černožlutých, patička Gajdoše ale nenašla nikoho z jeho spoluhráčů a tak mohou znovu založit akci domácí.
     
    15:10
    Střela z volného kopu hostů skončila jen na zdi a tak závěrečnou pětiminutovku začínají Chrudimští s míčem na útočné polovině
     
    14:55
    Tomáš Jelínek dostal na levou stranu přihrávku od Macháčka. Poté si navedl míč do středu na svou pravou nohu a byl podražen protihráčem, což znamená pátý faul domácích a velmi zajímavý volný přímý kop pro Rapid!
     
    14:13
    Po přihrávce na pravou stranu se hru na Felipe snažil přenést Roman Mareš, nejzkušenější hráč na palubovce ale vybojoval jen kop z rohu palubovky.
     
    13:28
    Domácí ani v pěti hráčích na útočné polovině gól dát nezvládli a hosté se poté dostali do protiútoku. Jeden z hráčů Rapidu už byl v dobré střelecké pozici, ze které jen nechal vyniknout Litviněnka!
     
    11:50
    Do útočného snažení domácích hráčů se přidal už i Dimitrij Litviněnko, který nyní rozehrává na polovině hřiště.
     
    11:23
    Felipe si na pravém křídle pohrál s Jelínkem a i on se jen marně pokoušel o překonání brankáře Klečky. Chvíli poté se domácí musí vzdát balónu, neboť jeden z domácích zahrál rukou. To znamená už čtvrtý faul Chrudimi.
     
    10:22
    Ihned po restartu hry se dostal do šance David Drozd, který mohl odčinit svou žlutou kartu, i tentokrát byl ale proti brankář Daniel Klečka. Ten zatím předvádí nadstandardní výkon.
     
    10:16
    Rapid Ústí nad Labem si mezitím vyžádal oddechový čas.
     
    10:16
    David Drozd (FK Chrudim) zastavil přečíslení Rapidu faulem a dostává za to svou první žlutou kartu v této ligové sezóně.
     
    09:09
    Rapid stále neinkasoval, i když teď měl velké štěstí! Po narážečce bratří Drozdů pálil Pavel, jenž z hranice pokutového území nastřelil břevno! Brankář si poté poradil s dorážkou Kubáta, následuje rohový kop.
     
    08:33
    David Drozd dostal míč v těžké pozici, i tak se ale dokázal dostat přes dva protihráče. Následně zkoušel najít mezírku mezi nohama gólmana, ten byl i tentokrát úspěšný.
     
    07:50
    Brankář Ústí nad Labem Daniel Klečka zatím drží svůj tým nad nohou, předvedl totiž už několikátý obtížný zákrok. Tlak domácích se stupňuje.
     
    07:32
    David Drozd dostal míč zády k brance a tak ještě našel volného Jiřího Mužíka. Jeho pokus se ale jen otřel o tyč a letěl mimo hrací plochu.
     
    07:16
    Domácí tým si vyžádal oddechový čas.
     
    07:08
    Po zisku míče na polovině hřiště rozjel akci Chrudimi Kubát. Po přihrávce Davida Drozda patičkou zakončoval Everton, mezi tři tyče nezamířil.
     
    06:20
    Nevídaná situace, hosté totiž téměř minutu nepůjčili balón futsalistům Chrudimi. To ale nevyústilo v žádnou gólovou příležitost, naopak na druhé straně musel faulem zastavit akci jeden z obránců Rapidu.
     
    05:17
    Další pokus hostů o rychlý protiútok skončil rohovým kopem. Po tom se dostal do zajímavé situace Zajíček, jenž si vylámal zuby na brankáři Litviněnkovi.
     
    05:05
    Hostující kapitán Martin Gajdoš neubránil Felipeho, který mu poslal míč mezi nohama a vystřelil, Klečka i tentokrát vystihl dráhu střely.
     
    04:16
    Rapid se nyní snažil dostat se z tlaku soupeře kombinací, to se ale nakonec nepovedlo. Po autu poté přihrával na druhou stranu hřiště Felipe, který našel Maxe. Kapitán domácích poté střelou na zadní tyč nastřelil tyč!
     
    03:39
    Rapid se nyní pokusil zahrozit z rychlého protiútoku. Vedl akci po pravé straně, jeden z domácích obránců tečoval na roh.
     
    02:25
    Macháček na pravé straně hřiště přišel o balón a z toho mohl těžit Everton. Brazilský hráč se už po několikáté v tomto utkání dostal do zakončení, i tentokrát zazářil brankář Klečka!
     
    01:49
    Jaroslav Kubát vysunul po pravé straně Davida Drozda a ten se nadvakrát pokusil dopravit míč do sítě, poprvé byl proti brankář Klečka, druhý pokus zablokoval obránce.
     
    01:25
    Hráči Ústí nad Labem se už prodírali do zakončení, když si míč do středu navedl Jaroslav Zápotocký. Obrana Chrudimi ale zakročila včas a následující protiútok domácích zastavil faulem Zajíček.
     
    01:12
    První faul zápasu, o který se postarali domácí futsalisté. Konkrétně to byl Everton a hosté tak měli k dispozici volný kop, který zablokovala obrana.
     
    00:44
    Everton odebral balón obránci Rapidu na jeho polovině a dostal se do slibné šance, svou střelu ovšem poslal vedle pravé tyče branky soupeře.
     
    00:28
    A brankář Daniel Klečka musel poprvé zasahovat. David Drozd dostal přihrávku podél levé postranní čáry a vyzkoušel pozornost gólmana Ústí, který vyrazil pokus na rohový kop.
     
    00:11
    Kombinace Rapidu na začátku utkání se nevyvedla podle představ hostů. Přihrávka jednoho z hráčů byla nepřesná a tak se poprvé k míči dostane Chrudim.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu, utkání 7. kola 1. FUTSAL ligy za malou chvíli začne.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Chrudim: Litviněnko (Javorski) – Kubát, Everton, Drozd P., Drozd D. – Mareš, Felipe, Max (C), Mužík – Koudelka, Balog, Slováček.

    FC Rapid Ústí nad Labem: Klečka (Votava) – Hajaš, Zápotocký Jiří, Zápotocký Jaroslav, Koc, Rozboud, Zajíček, Gajdoš (C), Jelínek, Výborný, Čapek, Macháček

    Rozhodčí: Kresta, Černý.
     
    Ústí nad Labem je nováčkem v české nejvyšší soutěži a zatím se mu příliš nedaří. Rapid totiž ze 8 utkání vyhrál pouze jediný a se skóre 31:69 se tak krčí na posledním místě.
    Jediná výhra ovšem přišla v předminulém utkání. Rapid doma hostil Démony Česká Lípa a po první půli prohrával 1:4. Severočeši se ale nevzdali a bojovali až do úplného konce. Ještě 30 sekund před koncem to bylo 7:8, v posledních momentech utkání se ale dvakrát prosadil Petr Výborný. Ten vstřelil vítěznou branku pouhou půl sekundu před koncem!
     
    Chrudim zatím v letošní sezóně odehrála šest utkání, ve kterých pětkrát vyhrála a jednou remizovala. Je tak na čtvrtém místě, nutno však podotknout, že má o zápas méně než třetí Interobal Plzeň a o čtyři zápasy méně než první Svarog.
    Do zápasu půjdou svěřenci Felipe Condeho posíleni výhrou 4:0 proti Differdange. Touto výhrou si Východočeši zajistili místo mezi nejlepšími 16 týmy ve futsalové Lize mistrů. Ve čtvrtfinále narazí na portugalský Sporting.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 7. kola 1. FUTSAL ligy, ve kterém se utkají týmy FK Chrudim a FC Rapid Ústí nad Labem. Výkop utkání je naplánován na 20:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Klier

    Branky: 20. Everton (Felipe), 31. Drozd D. (Drozd P.), 39. Everton (Drozd D.), 40. Felipe – 24. Jelínek, 24. Výborný, 35. Felipe (vla.)

    Karty:   11. Drozd D. (CHR) – 31. Jelínek (RUL)


    FK Chrudim: Litviněnko (Javorski) – Kubát, Everton, Drozd P., Drozd D. – Mareš, Felipe, Max (C), Mužík – Koudelka, Balog, Slováček
    FC Rapid Ústí nad Labem: Klečka (Votava) – Hajaš, Zápotocký Jiří, Zápotocký Jaroslav, Koc, Rozboud, Zajíček, Gajdoš (C), Jelínek, Výborný, Čapek, Macháček

    Rozhodčí: Kresta, Černý
    ocianews.com