Real Betis – Osasuna 1:0 (kon.)
konec
Real Betis
1:0 (0:0)
CA Osasuna
Pondělí 01.02.2021, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:07:30)
     
    Real Betis v dohrávce 21. kola potvrdil roli favorita a Osasunu porazil na domácím stadiónu nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.

    V prvním poločase hráli na balónu více domácí, kteří ve 12. minutě i dokázali vstřelit gól, avšak autor branky Ruiz hlavičkoval po střele Lorena do tyčky z ofsajdu. Hosté zahrozili Jonathanem Callerim, oba jeho nebezpečný pokusy dokázal Robles vykopnout pravou nohou.

    Druhé dějství začalo nebezpečnou hlavičkou Rubéna Garcíi, jenž rybičkou střílel těsně nad. Za Betis měl příležitost skórovat Moreno, který ovšem narazil na včas reagujícího Herreru. Svěřenci kouče Pellegriniho se dočkali kýžené branky v 79. minutě. Souhru dvou žolíků Tella a Borji Iglesiase zakončoval druhý jmenovaný lobem přes padajícího Herreru.

    Zeleno-bílí dokázali udržet jednobrankové vedení až do závěrečného hvizdu. Tři body vyšvihli Betis na sedmou příčku o dva body za šestý Real Sociedad. Osasuna zůstává sedmnáctá, o skóre před Deportivem Alavés.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:6.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Výbornou práci odvedl u rohového praporku na útočné polovině Nabil Fékir. Francouzský záložník ušetřil několik cenných vteřinek, soupeř s největší pravděpodobností už nebude mít čas na závěrečný útok.
     
    90+2
    Na přímý kop hostujícího mužstva vystartoval do šestnáctky i gólman Herrera, Osasuna již hraje vabank. K hlavičce se dostal Unai García, z velkého předklonu střílel nepřesně.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    Obrovské zaváhání předvedl Sergio Herrera. Gólman Osasuny vyběhl a při snaze o odkop podklouzl a míč tak úplně minul. Borja Iglesias ovšem velké zaváhání brankáře nepotrestal, místo prázdné brány trefil jen boční síť.
     
    89
    Osasuna z posledních sil zoufale bojuje o vyrovnání. Z levé strany dokázal odcentrovat Roberto Torres, ale dobře zareagoval Robles, který vyběhl a balón zachytil ve vzduchu.
     
    88
    Střílený centr Manu Sáncheze dokázal zastavit Paul Akouokou. Domácí středopolař se vzápětí nerozpakoval a dlouhým odkopem poslal balón až k Herrerovi.
     
    87
    Rozhodčímu Alberolovi došla trpělivost s čekáním na odkop domácího brankáře Roblese. Za zdržování hry mu proto udělil žlutý kartónek.
     
    86
    Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Sergio Canales, přichází Andrés Guardado.
     
    85
    Rozhodnutí měl na kopačce Nabil Fékir. Po průnikovém pasu volil stejné zakončení jako před malou chvílí Iglesias, jenže míči dal malou razanci, ještě před brankovou čárou míč odkopl do bezpečí Cruz.
     
    84
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jon Moncayola, přichází Javier Martínez.
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Iñigo Pérez, přichází Adrián López.
     
    83
    Zaváhání Williama Carvalha mohlo domácí přijít draho. Volný balón napálil z první na bránu Roberto Torres a středopolař měl štěstí, že mířil jen do středu brány. Robles si připsal snadný zákrok.
     
    82
    Na balónu ale pokračují fotbalisté Betisu. Ti se pro změnu přestali tolik tlačit dopředu. Vítězství je na dosah a zeleno-bílí nepotřebují přidávat další góly.
     
    81
    Hosté mají na odpověď ještě poměrně dost času. Musí ovšem výrazně změnit taktiku, jelikož do této chvíle hrála především na bezbrankový výsledek.
     
    79
    Real Betis právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali! Nejstarší trenér v La Lize Pellegrini měl při střídání šťastnou ruku. Tello z levé strany posunul balón do vápna na BORJU IGLESIASE, jenž při střele zachoval ledový klid, padajícího Herreru zkušeně přeloboval.

    Milan Huppert

    Branky: 79. Iglesias (Tello)

    Karty:   87. Robles (RBE) – 59. Moncayola (OSS)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:6.
    Real Betis: Robles – Emerson, Mándí, V. Ruiz (46. Sidnei), Moreno – Akouokou, Canales (86. Guardado) – Joaquín (C) (58. W. Carvalho), Fékir, Rodri (70. Tello) – Loren (58. Iglesias).
    Náhradníci: Rebollo – W. Carvalho, Guardado, Iglesias, Juanmi, Miranda, Montoya, Ruibal, Sidnei, Tello.

    CA Osasuna: Herrera – N. Vidal, U. García, D. García, Cruz – Barja (64. M. Sánchez), Oier (C), Moncayola (84. J. Martínez), I. Pérez (84. Adrián López) – Calleri (77. Gallego), R. García (64. R. Torres).
    Náhradníci: Álvarez, J. Pérez – Adrián López, Gallego, J. Martínez, Oroz, R. Torres, M. Sánchez.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán
    bahis siteleri