Chabarovsk – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Čerepovec – Jaroslavl 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – Riga 4:3 (po pr.)
Omsk – Minsk 3:1 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
HC Sibir Novosibirsk
Úterý 02.02.2021, 10:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Hynek Zohorna (CHA)
    0+0, 0 střel, čas na ledě 14:09
    Michal Jordán (CHA) 0+1, 3 střely, čas na ledě 22:49
    Dominik Mašín (CHA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:22
    Marek Langhamer (CHA) náhradník (12:26:14)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 21:44.
    Zblokované střely – 19:10.
    Vyloučení – 4:3.
    Využití přesilovek 1/3 – 0/4.
    Vhazování – 33:36.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Amuru, který svého soupeře porazil výsledkem 3:1. Poslední perioda byla spíše v režii Sibiru, kterému se konečně povedlo najít recept na brankáře Alikina, který inkasoval krátce po vhazování v jeho pásmu. Po zbytek zápasu měl hostující celek určitou převahu, přičemž se snažil pokaždé pálit směrem na branku soupeře, jenomže Alikin žádnou další změnu skóre už nepřipustil. Naopak domácí celek v závěru přidal třetí branku a svého soupeře porazil i podruhé.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Do prázdné branky mířil Hynek Zohorna, který ale překvapivě minul!
     
    59:00
    Sibir to zkouší v šesti!
    58:15 Valentin PJANOV - 3:1
     
    58:15
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru a o vítězi je tak rozhodnuto! Chabarovsk se totiž dostal k pořádnému náporu, který přinesl hned několik střeleckých pokusů. Prosadil se ovšem až pouze VALENTIN PJANOV, jehož nahození od levého kruhu překvapivě prosvištělo až mezi betony brankáře Achmetova.
    Asistence: Vladimir Butuzov, Michal Jordán.
     
    58:01
    Amur se poté usadil v soupeřově pásmu, kde jsme sledovali kombinaci. Po ní se u levého kruh uvolnil Lugin, který ovšem v době zakončení promáchl.
     
    57:22
    Jordánovi se před napadajícím protihráčem povedlo odehrát kotouč, ke kterému se posléze dostal Česalin, který ale překvapivě nevyhodil.
     
    56:57
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Mikael Ruohomaa – 2 min., podrážení).
     
    56:40
    Kdepak, plynule se prostě hrát nebude. Nyní jsme sledovali zakázané uvolnění domácích a hra se tak znovu vrací před brankáře Alikina.
     
    56:11
    Hosté to ihned po vhazování zkoušeli k levé tyči, avšak Alikin prokázal svojí připravenost. Následovalo vyhození podél hrazení, které ale přečetl Demidov.
     
    55:07
    Nahrávka do předbrankového prostoru nakonec trefila pouze brusli domácího hráče. Šarov se tak dostal ke kotouči, avšak ke střele nikoliv.
     
    54:44
    Domácím se nepovedlo udržet puk před modrou čárou a Lugin se tak zapojil do útočné akce. Jednalo se o další ofsajd, na řadu přijde další vhazování.
     
    54:01
    Oddechový čas pro domácí.
     
    54:01
    Domácí celek znovu zaměstnal brankáře Achmetova, který ovšem dokázal odolat. Na druhé straně nebyl dalek od vyrovnání Li, který trefil pouze beton.
     
    53:14
    Butuzov operoval za brankou soupeře, kde se mu povedlo na modré čáře najít Vasiljeva. Ten to zkoušel nahozením na Achmetova, který raději pozastavil hru.
     
    52:47
    Ofsajd Sibiru, navíc úmyslný a hra se tak vrací do domácího bezpečí.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 24. Pjanov (Turbin), 36. Kamalov (Rasskazov, Sergijenko), 59. Pjanov (V. Butuzov, Jordán) – 46. O. Li (Ruohomaa, Šarov)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – Sergijenko, Mašín, V. Vasiljev, Jordán (C), Turbin (A), Kamalov, Zimin, Sivčuk – Zaseda, Rasskazov, H. Zohorna – V. Butuzov (A), Pjanov, Gorškov – Golubev, Lugin, Polunin – Michasjonok, A. Kuzněcov, Gizdatullin.
    HC Sibir Novosibirsk: A. Achmetov (Tabatčikov) – Děmidov, Jokipakka, Timašov (C), Gurkin, Ilja Morozov, K. Alexejev, Chochlov, Pastuchov – O. Li (A), Ruohomaa, Šarov – Milovzorov, Sajustov, Šaškov – N. Korotkov, Romancev (A), Česalin – Ovčinnikov, V. Komarov, Setdikov.

    Rozhodčí: Gofman, Oskirko – Střelcov, Šalagin

    Diváci: 2390
    thejrc.org