Columbus – Dallas 3:6 (kon.) | Montreal – Vancouver 5:3 (kon.) | St. Louis – Arizona 4:3 (kon.)
Winnipeg – Calgary 3:2 (kon.) | Chicago – Carolina 3:4 (0:1 po s.n.) | Colorado – Minnesota 2:1 (kon.)
Edmonton – Ottawa 4:2 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 1:3 (kon.) | Tampa – Detroit 5:1 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
Detroit Red Wings
Středa 03.02.2021, 23:37 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (02:10:10)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Victor Hedman (TBL) 1+1
    2. Blake Coleman (TBL) 0+2
    3. Alex Killorn (TBL) 1+0
     
    Česká a slovenská stopa

    Ondřej Palát (TBL) – 0+1, +2 účast, 1 střela na branku, TM 2, čas na ledě 15:02
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 13:07
    Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 17:35
    Filip Hronek (DET) – 0+0, -2 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 21:04
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 16 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,1%, odchytal 60:00
    Thomas Greiss (DET) – 3 zákroky, 3 OG, úspěšnost 50%, odchytal 13:08
    Calvin Pickard (DET) – 16 zákroků, 2 OG, 88,8%, odchytal 46:28
     
    Střely na branku: 24 – 17
     
    Je konec! Tampa Bay nakonec poráží Detroit vysoko 5:1. Ve třetí třetině se dnešní duel pouze dohrával. Hostující Detroit byl sice o něco aktivnější, ale obránci Tampy a pozorný Vasilevskij nenechali hosty vrátit se zpátky do zápasu. Ani ofenzivní hvězdy Lightning už se nikam nehnaly.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Brayden Point poslal přihrávku na levou stranu útočného pásma, kam si sjel Ondřej Palát, ale k němu přistoupili hned dva obránce v bílém.
     
    59:02
    Luke Glendening se v rohu útočného pásma dobrou brzdou zbavil obránce, jenže bekhendem nepřihrál mezi kruhy. Pokračuje se hodně opatrně.
     
    58:23
    Další zakázané uvolnění na straně Detroitu. Vhazovat se bude po pravé ruce hostujícího brankáře. Závěr dnešního souboje se obejde i bez power-play.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:48
    Vladislav Naměstnikov získal volný puk před brankou Detroitu, dobře se otočil a vydal se do útoku. Obrana Tampy se však stačila srovnat.
     
    57:05
    Erik Černák získal odražený puk na modré čáře, přehodil si jej na forhend, ale jeho projektil skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    56:38
    Vasilevskij si dal pozor na nebezpečnou přihrávku před branku a raději puk přikryl lapačkou. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    56:18
    Luke Schenn si sjel na přihrávku na levou stranu, jenže z rohu nenašel spoluhráče. Dnešní souboj se už pouze dohrává.
     
    55:39
    Právě Gagner se nyní prodral do útočného pásma, natlačil se sám před brankáře, ale bekhendovým zakončením poslal puk nad břevno!
     
    55:25
    Sam Gagner táhl akci Detroitu po levém křídle, jenže nahozením zasáhl jen skvěle postaveného Patricka Maroona.
     
    54:38
    Patrik Nemeth si sjel pro přihrávku do obranného pásma, kde se dobře otočil kolem soupeře a rozjel další akci Detroitu. Hosté jsou hodně statičtí.
     
    54:05
    Vladislav Naměstnikov poslal přihrávku na pravou stranu, kam si sjel Darren Helm, jenže jeho průnik skončil nepřesným zakončením z úhlu.
     
    53:35
    Erik Černák pálil od modré čáry. Slovenský obránce vyslal opravdu jedovatou tvrdou střelu, kterou inkasoval obětavý obránce Red Wings do holeně.
     
    53:10
    Erik Černák střílel z pravé strany útočného pásma, nicméně jeho dělovka skončila na betonu připraveného brankáře Detroitu.
     
    52:38
    Erik Černák dojel vyhození Detroitu, bez problémů se s kotoučem otočil a rozjel další akci Tampy. Obhájce Stanley Cupu nyní zastavuje postavení mimo hru.
     
    52:10
    Brayden Point si sjel na přihrávku do útočného pásma, přehodil si puk na forhend, ale jeho pokus zápěstím skončil vedle zadní tyčky.
     
    51:22
    Zakázané uvolnění nyní přichází i na straně Tampy. Vhazovat se tak bude před Vasilevskim.
     
    51:02
    Patrick Maroon získal volný puk ve středním pásmu a před dotírajícím Larkinem jej odehrál k mantinelu. Tampa nepouští Detroit do šancí.
     
    50:26
    Další útočná akce Detroitu končí příliš dlouhou přihrávkou až na zakázaném uvolnění. Hra se přestěhuje před klec hostujícího mužstva.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:05
    Valtteri Filppula spěchal za obloučkem do středního pásma, nicméně puk proskákal na čepel Josepha, který puk odehrál odrazem o mantinel.
     
    49:35
    Luke Schenn chvíli otálel s rozehrávkou v rohu obranného pásma a dotírající Mantha jej poslal na hrazení. Hokejisté Tampy ale situaci ustáli.
     
    49:10
    Ondřej Palát napadal rozehrávku Detroitu v jeho obranném pásmu. Hosté sice hrají ve třetí části častěji s pukem, ale jen těžko se dostávají do zakončení.
     
    48:22
    Filip Hronek střílel od modré čáry, jenže příklepem trefil jen obětavého obránce v modrém dresu domácí Tampy. Hosté ale drží útočné pásmo.
     
    48:05
    Luke Glendening zavezl puk do útočného pásma, bekhendem poslal přihrávku mezi kruhy, ale rozjetý Dylan Larkin byl v místě určení příliš pozdě.
     
    47:29
    Michail Sergačjov plácl do volného kotouče v obranném pásmu a našel rozjetého Alexe Killorna. Domácího hráče však zastavil Patrik Nemeth.
     
    47:05
    Hronek se zmocnil puku v rohu obranného pásma a obloučkem jej poslal do pásma středního. Hokejisté Tampy ale ihned spěchají vpřed s další akcí.
     
    46:35
    Tyler Johnson si v útočném pásmu udělal prostor pro zakončení zápěstím, jenže jeho projektil hostující brankář vykopl pravým betonem mimo tři tyče.
     
    46:10
    Bobby Ryan dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud okamžitě vybízel Larkina, jenže druhý jmenovaný se do zakončení nedostal.
     
    45:25
    Cal Foote střílel od modré čáry, ale hostující brankář měl čistý výhled a připsal si snadný zákrok vyrážečkou.
     
    44:52
    Hosté v plném počtu.
     
    44:10
    Hedmanovi přeskočil puk přes čepel do středního pásma a domácí obránce se pro něj musel vracet. Tampa se zatím během této přesilovky nedostala ke střele.
     
    43:35
    Znovu se hokejistům Red Wings podařilo vyhodit puk přes celé kluziště až k domácímu gólmanovi. Je vidět, že Tampa už za tohoto stavu nikam nespěchá.
     
    43:10
    Hokejisté Detroitu získali kotouč v obranném pásmu a vysokým obloučkem jej poslali do pásma středního. Tampa musí rozjet novou akci.
     
    42:52
    Tampa si zahraje přesilovku. Anthony Mantha dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    42:35
    Christian Djoos zvládl bruslařský souboj s Maroonem a zpoza branky vyhodil puk ven z obranného pásma. Detroit se poté hnal vpřed, ale nezakončil.
     
    42:10
    Hedman vyvezl puk na útočnou modrou čáru, odkud jej nahodil za branku soupeře. Zatím sledujeme hodně opatrný hokej.
     
    41:35
    Ryan McDonagh zachytil přihrávku směřující před branku Tampy, jenže neodehrál puk ven z obranného pásma. Detroit se snaží hrát aktivně.
     
    41:10
    Coleman se stáhl do obranného pásma, kde získal odražený kotouč, ale nedokáza najít rozjetého spoluhráče na levé straně.
     
    40:41
    Johnson dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud poslal z otočky přihrávku mezi kruhy, ale neoslovil nikoho v modrém dresu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Tampa bude chtít navázat na dobrý výkon z prvních dvou třetin dnešního souboje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 1:25.
     
    Střely na branku: 15 – 13
     
    Druhá třetina končí! Domácí Tampa Bay je po čtyřiceti minutách mnohem blíže k triumfu v dnešním souboji. Na čtyřbrankový rozdíl navýšil vedení Tampy Brayden Point. Za Detroit sice po chybě domácího celku v rozehrávce snížil Anthony Mantha, ale poslední slovo si vzal Yanni Gourde. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 5:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Mathieu Joseph tečoval nahození Erika Černáka, jenže od jeho čepele se puk odrazil mimo tři tyče. Detroit má čas na poslední útok druhé části.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:24
    Ondřej Palát napadal rozehrávku Detroitu ve středním pásmu. Český útočník puk soupeři vypíchl a Point následně průnikem získal pro Tampu útočné pásmo.
     
    38:15
    Domácí v plném počtu.
     
    37:28
    Christian Djoos dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově vypálil forhendem, ale jeho ránu schoval Vasilevskij do lapačky. Domácí brankář si zákrok doslova vychutnal.
     
    37:02
    Detroit se zatím není schopen usadit v útočném pásmu. Domácí hokejisté jsou zkrátka důraznější a získávají jeden odražený puk za druhým.
     
    36:32
    Tampa se hned v úvodu přesilovky Detroitu zmocnila kotouče v obranném pásmu a domácí kotouč ihned vyhodili až za klec soupeře.
     
    36:15
    Detroit si zahraje přesilovku. Luke Schenn vyfasoval dvě minuty za držení.
     
    35:38
    Tampa se nakonec z útočného pásma vyhnala sama nepřesnou kombinací. Detroit už ale rozehrávku velkého favorita ani neatakuje.
     
    35:10
    Blake Coleman ještě udržel pro Tampu útočné pásmo. Do zakončení se poté dostal Erik Černák, ale jeho pokus skončil vedle levé tyčky.
     
    34:32
    Tyler Johnson získal puk na pravé straně útočného pásma, odkud se pokusil překvapit hostujícího brankáře, ale ten si připsal dobrý zákrok betonem.
     
    34:09
    Hosté v plném počtu.
     
    33:30
    Detroitu se dokonce podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry za branku Tampy. Unavené kvarteto hostujících hráčů odjíždí na střídačku.
     
    33:10
    Steven Stamkos dostal nabito na levý kruh, odkud bez přípravy zakončil příklepem, jenže jeho dělovka prolétla jen k zadnímu mantinelu.
     
    32:35
    Victor Hedman zavezl puk do útočného pásma a dostal se do zakončení z ostrého úhlu. Jeho projektil však skončil vedle vzdálenější tyčky.
     
    32:09
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Valtteri Filppula – 2 min., podrážení).
     
    31:32
    Branka platí a Tampa znovu vede o čtyři branky!
     
    31:32
    Rozhodčí ještě zkoumají, zda střelec branky nezasáhl kotouč vysokou holí!
    31:32 Alex KILLORN - 5:1
     
    31:32
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa přidává pátou branku a svému soupeři opět odskakuje! Michail Sergačjov nahodil puk od modré čáry a ALEX KILLORN jeho pobídku tečoval za záda brankáře! Asistence: Michail Sergačjov, Blake Coleman.
     
    31:05
    Ondřej Palát si sjel pro přihrávku až do obranného pásma, kde se dobře otočil kolem napadajícího soupeře a rozehrál na levé křídlo.
     
    30:29
    Luke Glendening se na pravé straně útočného pásma opřel do odraženého kotouče a poslal jej na branku Tampy. Vasilevskij si připsal snadný zákrok.
     
    30:15
    Ondřej Palát ustál souboj ve středním pásmu a následně vybojoval i odražený kotouč. Český útočník následně uklidnil rozehrávku v obranném pásmu.
    29:49 Anthony MANTHA - 4:1
     
    29:49
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit se nakonec dočkal snížení ještě před polovinou dnešního souboje! ANTHONY MANTHA vystihl nepřesnou rozehrávku Tampy, dostal se do úniku a prostřelil domácího brankáře! Bez asistence.
     
    29:28
    Patrick Maroon sice spěchal za přihrávkou na levou stranu, jenže pobídka skončila až na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude před Vasilevskim.
     
    29:10
    Victor Hedman si dal pozor na napadajícího Nemetha a zadovkou našel svého spoluhráče z obranné dvojice. Tampa kontroluje vývoj duelu.
     
    28:27
    Bobby Ryan se po pravém křídle tlačil do útočného pásma, ale na modré čáře proti němu vystoupil Luke Schenn, který jej čistým hitem odstavil.
     
    28:00
    Hostující brankář si dal pozor na prudké nahození ze středního pásma a schoval puk do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
    27:25 Brayden POINT - 4:0
     
    27:25
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí Tampa pokračuje v exhibičním tempu i ve druhé třetině! Steven Stamkos vyjel kolem branky na levou stranu a poslal puk před branku. Od brusle obránce se puk odrazil k osamocenému BRAYDENU POINTOVI, který už měl snadnou práci! Asistence: Steven Stamkos, Ondřej Palát.
     
    27:10
    Troy Stecher projel středem ledové plochy do útočného pásma, ale do cesty se mu postavil Ondřej Palát, který dnes odvádí hodně černé práce.
     
    26:32
    Filip Hronek si sjel na přihrávku mezi kruhy, dokázal si vybruslil do zakončení, jenže jeho slabou ránu zápěstím Vasilevskij s přehledem vyrazil.
     
    26:09
    Domácí v plném počtu.
     
    25:35
    Jan Rutta získal volný puk za brankou domácího celku a odrazem o mantinel jej poslal přes celé kluziště až za klec Red Wings. Detroitu se nedaří ani v přesilovce.
     
    25:02
    Dylan Larkin spěchal za vlastním nahozením do rohu útočného pásma. V rohu kluziště se pak strhla mela o puk, který vydolovali hokejisté Tampy.
     
    24:31
    Hráči Tampy se hned v úvodu oslabení dostali v obranném pásmu k odraženému kotouči a Hedman puk vyhodil přes všechny čáry.
     
    24:09
    Detroit si zahraje přesilovku. Dvě minuty za sekání dostává Patrick Maroon.
     
    23:27
    Anthony Mantha nahodil puk ze středního pásma do pásma útočného. Menší chybu udělal také brankář Vasilevskij, ale hosté jeho nepřesnost nevyužili.
     
    23:05
    Mathieu Joseph se vrhl do souboje o puk v rohu útočného pásma, jenže nikdo v modrém dresu domácího celku jeho aktivitu nepodpořil.
     
    22:27
    Blake Coleman dostal přihrávku na útočnou modrou čáru a protečoval puk před branku Detroitu. Zadáci v bílém byli v tomto případě důrazní a vybojovali puk do bezpečí.
     
    22:00
    Hosté v plném počtu.
     
    21:32
    Další úspěšné vyhození kotouče ze strany Detroitu. Domácí Tampa se v této přesilovce zatím není schopna usadit v útočném pásmu a vytvořit si tlak.
     
    21:00
    Hostům se nyní podařilo vyhodit puk přes všechny čáry za branku Tampy. Vasilevskij vyjel ven ze své klece a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    20:32
    Point dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, kde se zbavil obránce, jenže přihrávkou na levou stranu neoslovil Victora Hedmana.
     
    20:10
    Na úvodním vhazování druhé třetiny dnešního souboje uspěli hokejisté Tampy. Hosté se ihned vydali do útoku, jelikož Tampa haje přesilovku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 00:29.
     
    Střely na branku: 7 – 7
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté domácí Tampy! Favorit dnešního souboje vlétl do zápasu jako velká voda. Hned ve druhé minutě poslal Tampu do vedení Victor Hedman. Na jeho zásah navázal na konci čtvrté minuty Anthony Cirelli a o minutu později se prosadil McDonagh. Ve zbytku třetiny se snažil také Detroit, ale Vasilevskij je zatím pozorný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Sam Gagner – 2 min., hákování).
     
    19:24
    Hedman se dostal do obranného pásma jako první a před rozjetým Larkinem odehrál puk mimo nebezpečné území. Tampa zatím hraje opravdu skvěle.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:34
    Patrick Maroon se prodral do útočného pásma, kde ustál souboj s Hronkem, jenže přihrávkou na modrou čáru připravil Tampu o útočné pásmo.
     
    18:05
    Marc Staal zkusi prověřit pozornost domácího brankáře nahozením od modré čáry, ale Andrej Vasilevskij takové pozdravy za svá záda zkrátka nepouští.
     
    17:35
    Erik Černák se dostal na modrou čáru, odkud puk napálil po mantinelu za branku Detroitu. Domácí se následně dostali do tlaku, nicméně tentokrát nezakončili.
     
    17:10
    Dylan Larkin kouzlil v rohu útočného pásma, odkud hledal bekhendem někoho v bílém dresu. Puk však skončil na holi domácího obránce.
     
    16:38
    Palát se snažil oslovit spoluhráče v prostoru před brankou, ale trefil jen brusli dobře postaveného Filipa Hronka. Pokračuje se ve svižném tempu.
     
    16:05
    Valtteri Filppula se dostal do obrovské šance! V úniku se pokusil o bekhendový blafák, ale Vasilevskij jeho projektil skvěle zneškodnil!
     
    15:35
    Adam Erne se na levé straně útočného pásma zmocnil volného kotouče, ale jeho projektil forhendem skončil vedle branky Tampy.
     
    15:08
    Domácí v plném počtu.
     
    14:29
    Domácí hokejisté se v obranném pásmu zmocnili odraženého kotouče a dokázali jej vyhodit přes všechny čáry za klec Red Wings. Detroitu se nedaří ani během přesilovky.
     
    14:02
    Filip Hronek se během přesilové hry dostal do zakončení z levé strany útočného pásma. Ještě před brankou Tampy jeho pokus zastavil obránce.
     
    13:08
    Hosté si zahrají přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Blake Coleman.
     
    13:05
    Erik Černák v obranném pásmu zvládl rozehrávku před napadajícím soupeřem a odehrál kotouč odrazem o mantinel za modrou čáru.
     
    12:31
    Další ofenzivní výpad Red Wings zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma Anthony Mantha.
     
    12:03
    Až po dvanácti minutách se hokejisté Detroitu dostali do zakončení. Dylan Larkin střílel ve velké rychlosti zápěstím, jenže trefil jen boční síť.
     
    11:41
    Cal Foote v rohu obranného pásma vystihl nepřesnou rozehrávku Detroitu a bez váhání vyhodil puk odrazem o mantinel do středního pásma.
     
    11:12
    Cal Foote dostal přihrávku na pravou stranu, vydal se do útoku, jenže na modré čáře zapomněl puk za sebou. Detroit se může vydat vpřed se snahou o první zakončení.
     
    10:35
    Jan Rutta počkal za brankou s rozehrávkou na vystřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly nyní poslal na led i kouč hostujícího Detroitu.
     
    10:05
    Filip Hronek poslal bekhendovou přihrávku do středního pásma, kam si nabruslil Anthony Mantha, jenže proti obránci v modrém neměl nárok.
     
    09:32
    Hedman napravil menší chybu Jana Rutty a vybojoval puk za domácí brankou. Hokejisté Detroitu se v útočném pásmu hodně trápí a dosud ještě nevystřelili.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:12
    Mathieu Joseph projel za vlastním nahozením do útočného pásma a z rohu kluziště poslal přihrávku mezi kruhy. Obrana Detroitu tentokrát zasáhla.
     
    08:33
    Střídání v týmu Detroit Red Wings: ze hřiště odchází Thomas Greiss, přichází Calvin Pickard.
     
    08:27
    Greiss si dal pozor na odražený kotouč a bez problémů jej přikryl lapačkou. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. V úvodu na ledě kraluje jeden muž – Victor Hedman.
     
    08:10
    Hedman znovu uspěl v souboji u mantinelu v útočném pásmu a přihrávkou podél hrazení našel Pointa. Zatím je to jednoznačná záležitost.
     
    07:45
    Luke Glendening střílel od modré čáry, jenže pokusem příklepem trefil jen prvního obránce v modrém dresu domácí Tampy.
     
    07:15
    Anthony Cirelli se ve středním pásmu dostal k volnému kotouči a bez problémů soupeře odstavil mimo hru. Tampa si se soupeřem hraje jako kočka s myší.
     
    06:37
    Brayden Point si sjel pro přihrávku do obranného pásma, kde se dobře otočil a rozjel další útok domácího mužstva. Detroit se musí hodně rychle zvednout.
     
    06:10
    Victor Hedman rozjel další akci domácího celku po levé straně. Domácí zadák projel do útočného pásma, ale jeho nahození nikdo v modrém netečoval.
     
    05:32
    Darren Helm si na levé straně útočného pásma našel odražený kotouč a poslal jej před domácí klec. První zákrok si připsal také Vasilevskij.
    04:56 Ryan MCDONAGH - 3:0
     
    04:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to je opravdu neskutečný vstup domácího celku do dnešního souboje! Blake Coleman přihrávkou od levého mantinelu našel osamoceného RYANA MCDONAGHA, který střelou o tyč potřetí překonal Greisse! Asistence: Blake Coleman.
     
    04:47
    Domácí v plném počtu.
     
    04:22
    Hosté v plném počtu.
    03:57 Anthony CIRELLI - 2:0
     
    03:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dokázal prosadit také při hře ve čtyřech! Hedman to měl v útočném pásmu znovu na střelu, jenže přihrál před branku, kde byl Schenn. Puk se poté odrazil na pravý kruh a ANTHONY CIRELLI trefil odkrytou klec! Asistence: Luke Schenn, Victor Hedman.
     
    03:35
    Filip Hronek si sjel za vlastní branku a rozjel další akci Detroitu. Český zadák nakonec oslovil Larkina, jenže ten v klíčovou chvíli během zpracování upadl.
     
    03:10
    Michail Sergačjov objel branku Detroitu a bekhendem přihrál na modrou čáru. Následné zakončení z hole Josepha skončilo vedle klece Detroitu.
     
    02:47
    Jenže přesilovka neměla dlouhého trvání. Ondřej Palát totiž dostává dvě minuty za podrážení.
     
    02:22
    Poprvé v utkání se bude vylučovat. Dvě minuty za hákování dostává Anthony Mantha.
     
    02:10
    Tyler Johnson objel branku hostujícího Detroitu, poslal puk na modrou čáru, odkud zakončoval Jan Rutta, jenže jeho pokus skončil vedle branky.
    01:34 Victor HEDMAN - 1:0
     
    01:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    Obrovský favorit dnešního souboje se hned v úvodu utkání dostává do vedení! VICTOR HEDMAN si jako obránce udělal výlet do útočného pásma, změnou pohybu si najel mezi kruhy, kde měl moře prostoru a zkušený hráč zakončil do horního rohu! Asistence: Tyler Johnson.
     
    01:05
    Blake Coleman se v útočném pásmu dostal do zakončení, jenže jeho projektil skončil na betonu dobře postaveného brankáře Greisse.
     
    00:28
    Hostující brankář si hned v první minutě musel připsat první zákrok. Greiss si dal pozor na zakončení z pravé strany a schoval puk do lapačky.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Tampa se ihned vydala do útoku, ale první útočnou akci domácích zastavil Hronek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Tampa Bay bude hrát v modrém, zatímco Detroit oblékne bílou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh, Sergačjov, L. Schenn – Stamkos, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Goodrow, Gourde, Coleman – M. Joseph, Maroon, C. Foote.

    Detroit Red Wings: Greiss (Pickard) – Hronek, Nemeth, Djoos, DeKeyser, Stecher, M. Staal – B. Ryan, D. Larkin, Fabbri – Mantha, Naměstnikov, Hirose – Smith, Filppula, Bromé – Helm, Glendening, Erne..
     
    Češi a Slováci

    Jan Rutta (TBL) – 7 zápasů, 0 gólů, 1 asistence
    Ondřej Palát (TBL) – 7 zápasů, 4 góly, 1 asistence
    Filip Hronek (DET) – 10 zápasů, 0 gólů, 6 asistencí
     
    Tampa Bay Lightning

    Domácí Tampa Bay je jako obhájce Stanley Cupu obrovský favorit dnešního souboje. Tampa dosud odehrál sedm zápasů, ve kterých získala jedenáct bodů. Jedinou porážku v základní hrací době si letos připsala na ledě Columbusu. Poté prohrála v prodloužení na hřišti Caroliny. Od té doby ale doma dvakrát přehrála Nashville. Na svém kluzišti v letošním ročníku neztratila ani bod. Nejproduktivnějším hráčem je s devíti body Steven Stamkos.
     
    Detroit Red Wings

    Hostující Detroit zatím neprožívá povedenou sezónu. V deseti zápasech získal jen šest bodů a patří mu poslední osmá pozice Centrální divize. Detroit naví soupeřům vstřelil jen dvacet branek, což činí jen dvě vstřelené branky na zápas. Z posledních pěti zápasů navíc získal jen dva body za porážky v prodloužení. Naposledy doma padl 2:3 s Floridou. Nejproduktivnějším hráčem Red Wings je Dylan Larkin s devíti body.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Tampa Bay Lightning a Detroit Red Wings. Duel začíná ve 23:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 2. Hedman (T. Johnson), 4. Cirelli (L. Schenn, Hedman), 5. McDonagh (Coleman), 28. B. Point (Stamkos, Palát), 32. Killorn (Sergačjov, Coleman) – 30. Mantha


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman, Černák, McDonagh, Sergačjov, L. Schenn – Stamkos, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Killorn – Goodrow, Gourde, Coleman – M. Joseph, Maroon, C. Foote.
    Detroit Red Wings: Greiss (9. Pickard) – Hronek, Nemeth, Djoos, DeKeyser, Stecher, M. Staal – B. Ryan, D. Larkin, Fabbri – Mantha, Naměstnikov, Hirose – Gagner, Filppula, Nielsen – Helm, Glendening, Erne.

    Rozhodčí: O´Rourke, Rooney – Smith, Fournier
    thejrc.org