Ufa – Riga 5:4 (1:0 po s.n.) | Petrohrad – Jaroslavl 3:2 (po pr.)
po s.n. (1:0)
Salavat Julajev Ufa
5:4 (2:0, 1:2, 1:2 - 0:0)
Dinamo Riga
Čtvrtek 04.02.2021, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Ufou a Dinamem Riga.
     
    Dinamo Riga

    Jediný lotyšský celek v Kontinentální hokejové lize nemůže být s průběhem letošního ročníku spokojený. Dinamo odehrálo padesát jedna zápasů a získalo v nich dvacet čtyři bodů. S tímto ziskem je Riga až na poslední jedenácté pozici Západní konference. Na play-off už nyní ztrácí třicet bodů. I letos to tak bude hodně utrápená sezóna. V posledním duelu Riga po dlouhé době získala bod, když prohrála 3:4 v prodloužení na ledě CSKA Moskva.
     
    Salavat Julajev Ufa

    Domácí Ufa je na tom mnohem lépe. Salavat Julajev odehrál v letošním ročníku padesát tři zápasů, ve kterých vybojoval šedesát devět bodů a zatím mu patří čtvrtá pozice Východní konference. Na druhý Omsk navíc Ufa ztrácí pouze čtyři body. Na domácím kluzišti navíc patří mezi nejsilnější týmy v celé KHL. Naposledy dokázala Ufa vyhrát 3:2 v prodloužení na ledě Barysu.
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Metsola) – Larsen, Panin, Koledov, Naumenkov, Muchamadullin, Alexejev, J. Birjukov – Hartikainen, Manninen, M. Granlund – V. Žarkov, Kadějkin, Platt – Amirov, Chochrjakov, Kugryšev – Soloduchin, Kartajev, Gimatov – Pimenov.

    Dinamo Riga: Voris (Bruveris) – Sund, Scarlett, Maione, Mamčics, Ošenieks, Skvorcovs, Tumanovs – Lipon, Džerinš, Indrašis – Paršin, Gračov, Roberts Bukarts – Dzierkals, Švanenbergs, Rihards Bukarts – Stoljarov, Berzinš, Zyrjanov – Jelisejevs..
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Ufa bude hrát v zeleném, zatímco Riga oblékne bílou sadu.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní lotyšská a ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí Ufa uspěla na úvodním vhazování dnešního souboje. Favorizovaný celek rozjel první akci po levém křídle, ale daleko se nedostal.
     
    00:39
    Martinš Dzierkals si najel na přihrávku na pravé křídlo a prosmýkl se do útočného pásma. Důrazný obránce v zeleném dresu jej odstavil od puku.
     
    01:10
    Gunars Skvorcovs si sjel do prostoru mezi kruhy, kam přiletěla přihrávka z pravé strany, jenže zakončení bez přípravy mu zrovna nesedlo.
     
    01:37
    Reece Scarlett nahodil puk do útočného pásma, jenže tam nebyl nikdo v bílém dresu hostujícího Dinama Riga. Lotyšský celek však vstoupil do zápasu aktivně.
     
    02:00
    Až po dvou minutách se poprvé v utkání přerušuje hra. Nahozený kotouč na levé křídlo prosvištěl až na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Vorisem.
     
    02:29
    Vjačeslav Soloduchin získal puk na pravé straně útočného pásma, odkud kotouč nahodil na branku Dinama, ale tam neměl spoluhráče.
     
    03:24
    Ufa si zahraje první přesilovku dnešního utkání. Dvě minuty za vysokou hůl dostává Denis Paršin.
     
    03:41
    Domácí se usadili v útočném pásmu a postupnou kombinací se tlačí do střelecké pozice. Hokejisté Rigy však skvěle napadají.
     
    04:10
    Andris Džerinš vypíchl puk na modrou čáru, ale domácí hráči kotouč ještě udrželi ve třetině. Zatím je to velice silný tlak Ufy.
     
    04:27
    Grigorij Panin střílel z levého kruhu, jenže jeho projektil zápěstím zastavila vzdálenější tyčka hostující klece!
     
    05:02
    Až nyní se Dinamo dokázalo osvobodit vyhozením kotouče přes všechny čáry za branku domácího mužstva. Ufa však sehrála velmi dobrou přesilovku.
     
    05:24
    Hosté v plném počtu.
     
    06:02
    Hosté pouze nahodili puk za branku domácí Ufy a odjeli na střídačku. Domácí mužstvo po přesilové hře nadále pokračuje v ofenzivním pojetí hry.
     
    06:29
    Vladislav Kartajev se na pravé straně útočného pásma dostal k volnému kotouči a jeho přihrávka málem našla čepel dojíždějícího Kugryševa.
     
    07:10
    Ufa se opět nastěhovala do útočného pásma, jenže kombinace domácího celku nyní skončila nepřesnou přihrávkou na levou stranu hřiště.
     
    07:29
    Alexandr Alexejev získal odražený puk na modré čáře a ihned kotouč nahodil na branku Dinama. Hostující brankář však znovu nemusel zasahovat.
     
    08:12
    Geoff Platt získal volný kotouč v rohu útočného pásma, odkud poslal přihrávku Žarkovovi, jenže druhý jmenovaný nestačil zakončit.
     
    08:41
    Gennadij Stoljarov se skvěle vrátil do obranného pásma, kde tělem předtlačil soupeře a získal kotouč pro hostující Dinamo Riga.
     
    09:02
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Riga po skončení oslabení opět srovnala obraz hry a nepouští domácí střelec do pozic.
     
    09:36
    J. C. Lipon vyvezl puk z obranného pásma do pásma útočného, jenže akci Dinama zastavuje odpískaný ofsajd. Své postavení si nepohlídal Roberts Bukarts.
     
    10:00
    Další obrovská šance domácí Ufy! Manninen se před brankou Rigy zmocnil volného kotouče a z velké blízkosti zkoušel zvednout puk nad beton brankáře, který si připsal důležitý zákrok!
     
    10:35
    Markus Granlund získal volný kotouč za brankou Dinama, jenže bekhendovou přihrávkou do prostoru před brankou oslovil jen obránce v bílém.
     
    11:04
    Ufa právě vstřelila branku!
    Favorizovaná Ufa se dostává do vedení! K odraženému kotouči se v prostoru mezi kruhy dostal PAVEL KOLEDOV, který pohotově vypálil zápěstím a jeho pokus zapadl do sítě! Asistence: Alexandr Kadějkin, Geoff Platt.
    11:04 Pavel KOLEDOV - 1:0
     
    11:38
    Rihards Bukarts si sjel na přihrávku do obranného pásma a násleně rozjel výpad hostujícího celku. Akce Dinama však skončila na modré čáře.
     
    12:10
    Grigorij Panin se tlačil za přihrávkou na útočnou modrou čáru, jenže pod tlakem obránce si puk nedokázal dobře zpracovat.
     
    12:35
    Ufa je po vstřelení úvodní branky dnešního souboje pořádně nabuzená a domácí celek se nadále tlačí do útoku. Hráči Dinama nyní rozehrávku soupeře nenapadají.
     
    13:10
    Dmitrij Kugryšev se od modré čáry opřel do skákavého kotouče, ale jeho rojektil skončil jen v lapačce pozorného brankáře lotyšského mužstva.
     
    13:45
    Teemu Hartikainen se v rohu útočného pásma dostal k volnému kotouči, zbavil se obránce a přihrál na modrou čáru. Následné zakončení trefilo obránce.
     
    14:14
    Hosté se hnali vpřed, jenže nahození do útočného pásma se od mantinelu odrazilo do ochranné sítě. Domácí brankář už dlouho nemusel zasahovat.
     
    14:32
    Mathew Maione se dostal do útočného pásma a z ostrého úhlu se snažil řekonat domácího brankáře. Jeho projektil zápěstím trefil boční síť.
     
    15:10
    Daniil Tarasov vyjel za svou branku a zastavil prudké nahození po mantinelu. Oba trenéři posílají na led čerstvé síly.
     
    15:16
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí Ufa přidává ještě před koncem první části druhou branku! Po krásné kombinaci v útočném pásmu si na přihrávku mezi kruhy sjel RODION AMIROV, bruslí si přikopl puk na čepel a zvýšil na 2:0. Asistence: Pjotr Chochrjakov, Dmitrij Kugryšev.
    15:16 Rodion AMIROV - 2:0
     
    16:02
    Mathew Maione se hnal vpřed s pokusem o rychlou odpověď, jenže jeho průnik zastavil hned první obránce v zeleném dresu Ufy.
     
    16:35
    Teemu Hartikainen si sjel na přihrávku na pravou stranu, z kruhu se zbavil obránce, jenže zakončením zápěstím trefil brusle zadáka v bílém.
     
    17:10
    Michail Naumenkov vybojoval odražený puk na levé straně útočného pásma, prodral se do rohu kluziště a udržel puk na holích domácího celku.
     
    17:29
    Amirov se v útočném pásmu otočil kolem svého strážce, rozehrál na levou stranu, nicméně Michail Naumenkov zápěstím daroval brankáři snadný zákrok.
     
    18:10
    Vjačeslav Soloduchin získal puk ve středním pásmu a následně rozehrál na levou stranu. Kombinace Ufy však skončila u hráčů v bílém.
     
    18:32
    Geoff Platt dostal prostor na pravé straně a dostal se do útočného pásma. Domácí hokejisté následně přišli o puk vinou nepřesné přihrávky.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:34
    Martinš Dzierkals nahodil puk od červené čáry za branku domácí Ufy, ale ještě před obránci v bílém se tam dostal Tarasov, který puk odehrál do bezpečí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce domácí Ufy potvrdila roli favorita dnešního souboje a vytvořila si vedení. O první branku se ve 12. minutě postaral Koledov. O čtyři minuty později navíc po krásné akci udeřil Amirov. Dinamo je směrem dopředu naprosto bezzubé. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    Střely na branku: 11 – 1
     
    Další třetina začne přibližně v 15:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Ufa uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek v ní bude chtít navázat na dobrý výkon z první části dnešního souboje.
     
    20:29
    Daniil Tarasov měl dobrý výhled a pohlídal si dělovku od modré čáry. Vhazovat se bude po pravé ruce brankáře domácího Salavatu Julajevu.
     
    21:10
    Geoff Platt si sjel na přihrávku na levou stranu útočného pásma a dostal se do zakončení. Jeho projektil však skončil vedle zadní tyčky.
     
    21:35
    Dmitrij Kugryšev dojel přihrávku před branku Dinama, ale špičkou čepele už brankáře hostujícího celku překonat nedokázal.
     
    22:12
    Reece Scarlett získal volný kotouč na levé straně hrací plochy, objel branku soupeře, jenže důrazný Vladimir Žarkov mu puk u mantinelu vypíchl.
     
    22:22
    Manninen střílel bez přípravy od modré čáry, ale jeho dělovku udržel hostující brankář mezi svými betony. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    23:05
    Sakari Manninen dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud zkusil překvapit brankáře, jenže jeho pokus minul vzdálenější tyčku.
     
    23:27
    Grigorij Panin si nabruslil na pravý kruh, kde se rychlou brzdou zbavil svého strážce, jenže následným zakončením nemířil mezi tři tyče.
     
    24:10
    Vladimir Žarkov pálil od modré čáry, jenže jeho projektil srazil obránce v bílém dresu k mantinelu. Rozhodčí už dlouhou dobu signalizuje vyloučení.
     
    24:12
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Gunars Skvorcovs – 2 min., podrážení).
     
    25:10
    Sakari Manninen střílel od modré čáry, nicméně jeho projektil skončil na bloku hostujících obránců. Zadáci Dinama podávají obětavý výkon.
     
    25:41
    Grigorij Panin podcenil zpracování kotouče na modré čáře a puk mu pod čepelí hokejky proklouzl ven z útočného pásma. Hosté stačí vystřídat.
     
    26:12
    Hosté v plném počtu.
     
    26:32
    Ufa si i po skončení přesilové hry udržela v útočném pásmu, jenže nikdo v zeleném dresu nyní nedostal prostor pro zakončení.
     
    27:10
    Gunars Skvorcovs střílel od modré čáry, jenže proti jeho zakončení skvěle vystoupil domácí Naumenkov, který střelu srazil k mantinelu.
     
    27:32
    Alexandr Kadějkin vybojoval volný puk za brankou Ufy a před napadajícím soupeřem jej raději vyhodil ven z obranného pásma.
     
    28:03
    Rodion Amirov si na pravé straně útočného pásma našel odražený kotouč, přehodil si jej na forhend, ale svižným projektilem minul horní tyč.
     
    28:27
    Dmitrij Kugryšev dostal prostor na levém křídle, po kterém zavezl puk do útočného pásma, nicméně na jeho pobídku už nedosáhl nikdo ze spoluhráčů.
     
    29:10
    Jevgenij Gračov dojel přihrávku za hostující klec a uklidnil rozehrávku Dinama. Oba trenéři nyní posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    29:51
    Hostující brankář chyboval při rozehrávce zpoza branky a málem nabídl soupeři střeleckou pozici. Nikdo v zeleném se k puku nedostal.
     
    30:17
    Martinš Dzierkals skvěle pokryl prostor před brankou, nicméně nedokázal puk odehrát do bezpečí. Hráči soupeři se museli vrátit.
     
    30:45
    Grigorij Panin poslal přihrávku na levou stranu, nicméně k jeho pobídce se neprodral nikdo v zeleném dresu domácí Ufy.
     
    31:18
    Manninen chytrou zadovkou poslal puk do prostoru mezi kruhy, kde byli hned dva hráči Ufy, ale obrana Dinama opět předvedl dobrý zákrok.
     
    31:41
    Voris si dal pozor na zakončení z prostoru před brankou a vynikajícím zákrokem pravým betonem udržel kotouč před brankovou čárou!
     
    32:00
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Grigorij Panin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:31
    Vjačeslav Soloduchin se po pravém křídle vydal s kotoučem na výlet v oslabení. Jeho průnik však skončil jen střelou do lapačky brankáře.
     
    32:47
    Ufa právě vstřelila branku!
    Ufa přesto dokázala udeřit ve vlastním oslabení! Ve středním pásmu se k odraženému kotouči dostal PJOTR CHOCHRJAKOV, který ujel před branku Dinama a přesnou střelou překonal brankáře! Asistence: Jevgenij Birjukov.
    32:47 Pjotr CHOCHRJAKOV - 3:0
     
    33:10
    Dinamo se už usadilo v útočném pásmu, kde se snaží rozvinout přesilovkovou kombinaci. Hokejisté v bílém se však spíše nahánějí po mantinelech.
     
    33:35
    Mathew Maione dostal přihrávku mezi kruhy, odkud střílel příklepem, jenže jeho pokus skončil vedle branky domácího mužstva.
     
    34:00
    Domácí v plném počtu.
     
    34:32
    Dmitrij Kugryšev projel do útočného pásma, kde se zbavil obránce, jenže jeho následný pokus skončil na brusli prvního zadáka v bílém.
     
    35:02
    Reece Scarlett dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud následně zakončil příklepem, jenže nemířil mezi tři tyče.
     
    35:27
    Na opačné straně nahodil puk do prostoru před brankou od mantinelu Manninen, nicméně ani pobídku finského útočníka nikdo v zeleném netečoval.
     
    36:13
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo se ještě před koncem druhé třetiny dočkalo vytoužené branky! Hosté se v útočném pásmu dostali do přečíslení. Přihrávku na levý kruh dostal JANIS ŠVANENBERGS a jeho pokus skončil v síti! Asistence: Gennadij Stoljarov, Martinš Dzierkals.
    36:13 Janis ŠVANENBERGS - 3:1
     
    36:42
    Šakir Muchamadullin získal v rohu obranného pásma odražený kotouč a obloučkem jej poslal do pásma středního. Hokejisté v zeleném se snaží zabrat.
     
    37:11
    Hostující brankář si dal pozor na dojíždějícího Manninena a raději před ním přikryl kotouč lapačkou. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    37:38
    Robert Mamčics se už mezi kruhy napřahoval po přihrávce z pravé strany, ale Eduard Gimatov před ním na poslední chvíli vypíchl puk do bezpečí.
     
    38:10
    Gunars Skvorcovs zastavil vyhození domácího celku na modré čáře a ihned vrátil puk před branku. Gólman Tarasov jeho pobídku odehrál holí.
     
    38:35
    Ernests Ošenieks střílel příklepem od modré čáry, ale trefil jen padajícího Naumenkova, který dnes schytal snad už třetí ránu.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:34
    Riga právě vstřelila branku!
    Dinamo se ještě před koncem druhé třetiny vrací zpátky do zápasu! Po chybě v domácí rozehrávce se k puku dostal GLEB ZYRJANOV, který se protlačil před branku a zasunul puk kolem betonu brankáře!
    39:34 Gleb ZYRJANOV - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Ufa si i po čtyřiceti minutách drží své vedení! Domácí totiž v oslabení odskočili na rozdíl tří branek, když se prosadil Pjotr Chochrjakov. Za Dinamo ale dokázal snížit Janis Švanenbergs a v závěru druhé části potrestal chybu domácí defenzivy Gleb Zyrjanov. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 3:2.
     
    Střely na branku: 21 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 16:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Dinamo uspělo na úvodním vhazování třetí třetiny. Lotyšský celek v ní bude chtít dotáhnout náskok domácí Ufy.
     
    40:18
    Ufa právě vstřelila branku!
    Jenže snaha Rigy dostává velkou trhlinu už v úvodu třetí části! Domácí celek totiž skvělým vstupem odskakuje na rozdíl dvou branek. Ke kotouči se v prostoru před brankou dostal TEEMU HARTIKAINEN a prostřelil brankáře! Asistence: Marcus Granlund.
    40:18 Teemu HARTIKAINEN - 4:2
     
    41:12
    Domácí celek pokračuje v útočném snažení a nadále se tlačí do útoku. Obrana Dinama má v úvodu závěrečné periody plné ruce práce.
     
    41:35
    Pjotr Chochrjakov napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Zadáci Dinama puk sice dostali za modrou čáru, ale odevzdali jej domácím.
     
    42:25
    Mathew Maione objel branku domácího celku a z otočky vypálil. Jeho pous domácí brankář Tarasov bez větší námahy vyrazil.
     
    43:10
    Ufa se vydala vpřed s dalším rychlým výpadem. Z pravé strany zakončoval Manninen, jenže jeho pokus skončil vedle zadní tyčky.
     
    43:37
    Hartikainen využil svou rychlost a po levém křídle se dostal do útočného pásma. Jeho střelecký pokus z ostrého úhlu skončil na boční síti.
     
    44:02
    Gunars Skvorcovs objel branku soupeře a zadovkou vybídl k zakončení Scarletta. Druhý jmenovaný střelou na přední tyč Tarasova nenachytal.
     
    44:28
    Jevgenij Gračov získal volný puk v rohu obranného pásma a poslal přihrávku na polovinu soupeře. Dinamo hraje velmi opatrně.
     
    45:06
    Další útočná akce domácího celku končí příliš dlouhou přihrávkou na zakázané uvolnění. Vhazování se tak přesune před klec Ufy.
     
    45:09
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexandr Alexejev – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:05
    Eduard Gimatov střílel z levé strany hrací plochy, jenže další branku Ufy v oslabení nepřidal. V posledních minutách se hra hodně kouskuje.
     
    46:28
    Hosté se na chvíli dostali do útočného pásma, jenže vinou nepřesné přihrávky na levé křídlo odevzdali puk hokejistům domácí Ufy.
     
    47:09
    Domácí v plném počtu.
     
    47:38
    Miks Tumanovs zavezl puk do útočného pásma a od mantinelu jej nahodil na branku domácí Ufy. Tarasov si s jeho pobídkou hravě poradil.
     
    48:05
    Juha Metsola se po pravém křídle prosmýkl do útočného pásma, kde si puk obhodil kolem obránce, ale důrazný Bruno Bruveris se rychle vrátil.
     
    48:28
    Jevgenij Birjukov se za vlastní brankou zmocnil odraženého kotouče a obloučkem jej poslal na modrou čáru. Hráči Ufy jsou nyní o něco pomalejší.
     
    49:12
    Po dalším souboji ve středním pásmu se kotouč odrazil na střídačku domácí Ufy. Rozhodčí nyní nařídil vhazování ve středovém kruhu.
     
    49:35
    Hostující brankář před dojíždějícím Manninenem raději odehrál puk na pravou stranu obranného pásma. Domácí se poté usadili ve třetině, ale nezakončili.
     
    50:05
    Daniil Tarasov si dal pozor na svižnou přihrávku před branku Ufy a svou hokejkou vypíchl puk mimo nebezpečný prostor. Riga se ale ještě snaží.
     
    50:27
    Mathew Maione se na pravé straně zmocnil volného kotouče, ale jeho projektil směřoval na přední tyč, kde byl připravený Tarasov.
     
    51:05
    Daniil Tarasov si dal dobrý pozor na zakončení z levé strany hrací plochy a schoval puk do lapačky. Vhazovat se bude po pravici domácího brankáře.
     
    51:29
    Vladimir Žarkov se po levém křídle krásným průnikem dostal až do útočného pásma, kde dokonce zakončil zápěstím, ale minul branku.
     
    52:10
    Martinš Dzierkals si sjel na přihrávku na levou stranu, kde se dobře otočil kolem obránce, jenže následnou přihrávkou nenašel svého spoluhráče.
     
    52:39
    Eduard Gimatov si vzal volný puk na levé straně hrací plochy, krásně se s ním otočil a vyvezl jej až do útočného pásma. Ufa si bez problémů hlídá vedení.
     
    53:15
    Eduard Gimatov se dostal do útočného pásma, kde se prodral od mantinelu do střelecké pozice, ale zakončení minul branku Dinama.
     
    53:41
    Philip Larsen pálil bez přípravy od modré čáry, jenže jeho projektil skončil vedle levé tyčky Dinama. Ufa nadále drží útočné pásmo.
     
    54:10
    Geoff Platt dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud střílel bez přípravy, ale jeho pous trefil jen dobře postaveného brankáře.
     
    55:02
    Tarasovovi vypadl puk po nahození od modré čáry, ale domácí brankář se rychle zorientoval a vypíchl puk do bezpečí!
     
    55:34
    Andris Džerinš se po levém křídle prosmýkl do útočného pásma, kde zakončil od levého mantinelu, ale jeho pokus minul branku.
     
    56:05
    Miks Indrašis projel do rohu útočného pásma, odkud zadovkou poslal kotouč mezi kruhy, ale tam znovu zakročila obrana Ufy.
     
    56:19
    Riga právě vstřelila branku!
    Hostující Dinamo nakonec dramatizuje koncovku dnešního souboje! Na modré čáře se uvolnil Gleb Zyrjanov, který puk nahodil před branku a MIKS INDRAŠIS protečoval puk do sítě! Asistence: Gleb Zyrjanov, Reece Scarlett.
    56:19 Miks INDRAŠIS - 4:3
     
    57:20
    Martinš Dzierkals se obětavě položil do rány od levého mantinelu a blokem zachránil hostující celek od velké pohromy.
     
    57:34
    Pavel Koledov vybojoval puk za brankou domácího celku a vyhodil jej obloučkem do středního pásma. Ufa je nyní pod tlakem.
     
    58:00
    Hostující brankář zůstává na střídačce a Dinamo se snaží vyrovnat v šesti!
     
    58:00
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Daniil Tarasov – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    59:00
    Tarasov udržel beton na ledě a nepustil kotouč za svá záda! Domácí brankář stále drží své mužstvo v těsném vedení!
     
    59:06
    Riga právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Dinamo nakonec dokázalo v přesilovce a ještě bez brankáře dotáhnout krok! Parádní dělovkou pod horní tyč se prosadil DENIS PARŠIN! Asistence: Roberts Bukarts, Miks Indrašis.
    59:06 Denis PARŠIN - 4:4
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba končí! Dinamo Riga v heroickém závěru třetí části dokázala díky zásahu Denise Paršina vyrovnat na 4:4. O vítězi dnešního souboje tak rozhodne prodloužení nebo případné samostatné nájezdy.
     
    Střely na branku: 26 – 20
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Domácí celek uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Ufa se ihned vydala do útoku, ale do zakončení se nedostala.
     
    61:10
    Manninen dostal prostor na pravé straně hrací plochy, dostal se do zakončení, ale rána finského útočníka byla nepřesná.
     
    61:36
    Martinš Dzierkals dostal prostor na modré čáře, odkud pálil příklepem, nicméně trefil jen prvního hráče v dresu soupeře.
     
    62:10
    Miks Indrašis projel do útočného pásma, kde si dal pozor na napadajícího soupeře, jenže následnou rozehrávkou odevzdal puk soupeři.
     
    62:27
    Geoff Platt si v jednom ze soubojů přivodil nějaké problémy s helmou a musí odjet na střídačku pro novou ochrannou pomůcku hlavy.
     
    63:10
    Martinš Dzierkals se dostal do útočného pásma, kde střílel příklepem, jenže jeho dělovka prolétla vedle vzdálenější tyčky. Stále čekáme na šance.
     
    63:32
    Daniels Berzinš si sjel na přihrávku na levý kruh, nicméně jeho střela trefila jen beton domácího brankáře Tarasova.
     
    64:02
    Grigorij Panin se prosmýkl do útočného pásma, kde se na pravém křídle otočil a vypálil bekhendem. Jeho střela skončila na boční síti.
     
    64:23
    Martinš Dzierkals dostal přihrávku před branku Ufy, kde měl moře prostoru, ale vinou špatného zpracování se vůbec nedostal do zakončení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení o vítězi dnešního souboje nerozhodlo. Na řadu tak přijdou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jako první se k nájezdu vydal Nikolajs Jelisejevs, který trefil lapačku brankáře.
    Nikolajs JELISEJEVS
     
    1. série
    0:0
    Ani domácí Amirov si na brankáře soupeře nepřišel.
    Rodion AMIROV
     
    2. série
    0:0
    Paršin se kličkou vyhnal mimo prostor pro zakončení.
    Denis PARŠIN
     
    2. série
    0:0
    Kugryšev úplně minul branku.
    Dmitrij KUGRYŠEV
     
    3. série
    0:0
    Roberts Bukarts bekhendovým blafákem trefil beton brankáře.
     
    3. série
    1:0
    Domácí Markus Granlund jako první překonal brankáře!
    Markus GRANLUND
     
    4. série
    1:0
    Lipon mezírku mezi betony brankáře netrefil.
    J. C. Lipon
     
    4. série
    1:0
    Manninen si brankáře sice položil, ale nepřizvedl puk nad lapačku.
    Sakari MANNINEN
     
    5. série
    1:0
    Miks Indrašis trefil jen tyč a Ufa vítězí!
    Miks INDRAŠIS
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Salavat Julajev Ufa.
    Autorem vítězné branky je MARCUS GRANLUND!
     
    Konec zápasu.
     
    Je rozhodnuto! Jediný proměněný nájezd zaznamenal domácí Granlund, který zařídil svému týmu vítězství! Obrovskou zásluhu na triumfu Ufy má také domácí brankář Tarasov, který lapil pět nájezdů.
     
    Střely na branku: 27 – 21
     
    Do dnešního souboje nezasáhl nikdo z Čechů a Slováků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:41:47)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 12. Koledov (Kadějkin, Platt), 16. Amirov (Chochrjakov, Kugryšev), 33. Chochrjakov (J. Birjukov), 41. Hartikainen (M. Granlund), rozh. náj. M. Granlund – 37. Švanenbergs (Stoljarov, Dzierkals), 40. Zyrjanov, 57. Indrašis (Zyrjanov, Scarlett), 60. Paršin (Roberts Bukarts, Indrašis)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Nikolajs Jelisejevs (RIG)
    0:0   Rodion Amirov (UFA)
    2. série:
    0:0   Denis Paršin (RIG)
    0:0   Dmitrij Kugryšev (UFA)
    3. série:
    0:0   Roberts Bukarts (RIG)
    1:0   Markus Granlund (UFA)
    4. série:
    1:0   J. C. Lipon (RIG)
    1:0   Sakari Manninen (UFA)
    5. série:
    1:0   Miks Indrašis (RIG)


    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Metsola) – Larsen, Panin, Koledov, Naumenkov, Muchamadullin, Alexejev, J. Birjukov – Hartikainen, Manninen, M. Granlund – V. Žarkov, Kadějkin, Platt – Amirov, Chochrjakov, Kugryšev – Soloduchin, Kartajev, Gimatov – Pimenov.
    Dinamo Riga: Voris (Bruveris) – Sund, Scarlett, Maione, Mamčics, Ošenieks, Skvorcovs, Tumanovs – Lipon, Džerinš, Indrašis – Paršin, Gračov, Roberts Bukarts – Dzierkals, Švanenbergs, Rihards Bukarts – Stoljarov, Berzinš, Zyrjanov – Jelisejevs.
    bahis siteleri