Ufa – Riga 5:4 (1:0 po s.n.) | Petrohrad – Jaroslavl 3:2 (po pr.)
po prodl.
SKA Petrohrad
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 1:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Čtvrtek 04.02.2021, 17:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:11:31)
     
    SKA Petrohrad v souboji dvou předních týmů ruské KHL na domácím stadiónu porazil Jaroslavl 3:2 v prodloužení.

    První třetinu opanovalo hostující mužstvo. Jediný gól úvodní části si schovalo na 15. minutu, kdy Jegor Korškov skóroval střelou zápěstím na zadní tyč. Také druhá dvacetiminutovka nabídla jednu branku, o tu se pro změnu postarali domácí, jmenovitě Malte Strömwall. Švédský útočník obdržel nahrávku do pravého kruhu a švihem vypálil nad beton gólmana. Závěrečné dějství bylo nejgólovější. Přineslo dva zásahy, po jednom na každé straně. Domácí přiblížil vítězství bekhendovým zakončením Joonas Kemppainen, avšak o dvě minuty později odpověděl gólem z přesilovky Artur Kajumov, jenž poslal zápas do prodloužení. V něm autor druhého gólu Jaroslavle fauloval a Braginova družina početní převahu čtyři na tři využila po dvaceti vteřinách, úspěšnou tečí rozhodl o vítězství SKA Andrej Kuzmenko.

    Hokejisté Petrohradu se díky vítězství přiblížili prvnímu CSKA na rozdíl sedmi bodů. Lokomotiv sice prohrál, ale jeden získaný bod ho posunul na třetí příčku před moskevské Dynamo.
     
    Konec zápasu.
    63:28 Andrej KUZMENKO - 3:2
     
    63:28
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Bonusový bod navíc bere Petrohrad! Anton Burdasov vystřelil kousek za modrou a byl to ANDREJ KUZMENKO, kdo neomylně ztečoval černou gumu mezi betony Pasqualeho. Asistence: Anton Burdasov a Lukas Bengtsson.
     
    63:08
    Velká šance pro SKA. Artur Kajumov totiž zadržel Morozova, jemuž tak zabránil v úniku. Petrohrad bude hrát přesilovku čtyři na tři až do konce prodloužení.
     
    62:50
    A další nebezpečí před hostující svatyní! Pasquale totiž neudržel ve výstroji dělovku Galeňuka, o dorážku se přihlásil Marčenko. Tu Kanaďan pro změnu vytěsnil levým betonem.
     
    62:26
    Za obranu si najel Pavel Kukštel a kotouč dostal! Domácí útočník volil kličku do forhendu. Pasquale se stihl přemístit k pravé tyči a lapačkou zabránil ukončení střetnutí.
     
    61:48
    Ukončit zápas chtěl Teemu Pulkkinen Finský útočník pálil zápěstím přes obránce Bengtssona, avšak Hellberg přes krajana dobře viděl a betonem zaehnal nebezpečí.
     
    61:27
    Před brankou došlo k nezaviněnému střetu mezi Kemppainenem a Averinem. Rozhodčí nechali hru citlivě pokračovat, oba hráči jsou v pořádku.
     
    60:37
    Anton Burdasov proti sobě měl posledního obránce, přičemž měl výhodu vysoko nabrané rychlosti. S pukem si sjel do levého křídla a svižnou střelou na přední tyč otestoval vyrážečku Pasqualeho.
     
    60:10
    Prodloužení se hraje tři na tři, takže se můžeme těšit na velké množství zajímavých příležitostí. Úvodní vhazování opanoval Ivan Morozov.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina o vítězi nerozhodla, půjdeme do prodloužení! Domácí mužstvo přiblížil vítězství na počátku poslední desetiminutovky základní hrací doby Joonas Kemppainen, avšak hosté odpověděli za dvě minuty přesilovkovým zásahem Artura Kajumova. V závěru měl více ze hry Petrohrad, ale třetí gól do sirény oznamující konec třetího dějství přidat nestihl.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    André Petersson musel střílet, čas hrál proti němu. Švédský útočník tak pálil bez přípravy od pravého mantinelu o pořádný kus vedle pravé tyče.
     
    59:28
    Posledního obránce měl před sebou Pavel Ťutněv. Avšak Oscar Fantenberg nezazmatkoval a soka dokonale vystál, při pokusu o kličku mu posléze vypíchl puk.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 36. Strömwall (Podkolzin), 51. Kemppainen (K. Marčenko), 64. Kuzmenko (Burdasov, Bengtsson) – 15. Korškov (Kraskovskij, Ohtamaa), 53. Kajumov (Pulkkinen, M. Osipov)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Samonov) – Bengtsson, Galeňuk, Ožiganov (A), Fantenberg, Antipin, Kirsanov, Chafizullin – E. Galimov, Kemppainen, K. Marčenko – Burdasov (A), Ivan Morozov, Kuzmenko – Ketov (C), Kukštel, Timkin – Podkolzin, Cicjura, Strömwall – Grošev.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – Rafikov, A. Marčenko, M. Osipov, Ohtamaa, Čerepanov, Barancev, Malyšev – J. Averin (A), V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Pulkkinen, Lander (A), Kajumov – Beljajev, Kraskovskij, Korškov – Ivanov, Alexejev, Iljenko – Ťutněv.

    Rozhodčí: Naumov, Fatejev – Gorděnko, Novikov

    Diváci: 6 521
    bahis siteleri