Tampa – Detroit 5:1 (kon.) | Philadelphia – Boston 3:4 (po pr.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
3:4 (0:1, 1:0, 2:2 - 0:1)
Boston Bruins
Čtvrtek 04.02.2021, 02:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tento zápas vše. Snad jste si dnešní textový přenos užili. Sledujte NHL i v dalších dnech a mějte hezký čtvrteční den. Na počtenou! (05:08:30)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 25 – 35 | Přesilová hra: 0/2 – 3/4 | Trestné minuty: 8 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Carter Hart (PHI) – 31 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,6%, odchytal 60:31
    Tuukka Rask (BOS) – 22 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,0%, odchytal 59:39

    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) – 1+0, +2 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:48
    Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, -2 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 14:46
    David Krejčí (BOS) – 0+1, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 16:36
    David Pastrňák (BOS) – 3+1, +1 účast, 7 střel na branku, TM 0, čas na ledě 21:31
    Jaroslav Halák (BOS) – do utkání nezasáhl

    Tři hvězdy utkání

    1. Patrice Bergeron (BOS) – 1+3
    2. David Pastrňák (BOS) – 3+1
    3. James van Riemsdyk (PHI) – 0+1
     
    Je za námi souboj mezi Philadelphií a Bostonem, který nakonec nabídl výborný hokej. Po dvou třetinách sice svítil na světelné kostce průběžný stav 1:1, ale ve třetí části se do toho oba celky pořádně opřely. Hned na začátku třetí periody skóroval Jakub Voráček, který se prosadil po parádní přihrávce Travise Sanheima. Letci přidali ještě jednu branku zásluhou Joela Farabeeho, díky které odskočili do dvoubrankového vedení. Ztrátu Bruins ale smazal David Pastrňák. Všechny tři branky Bostonu v základní hrací době totiž vstřelil on a v prodloužení navíc asistoval společně s Davidem Krejčím na rozhodujícím gólu Patrice Bergerona.
     
    Konec zápasu.
    60:31 Patrice BERGERON - 3:4
     
    60:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    Srdce českých hokejových fanoušků musí plesat. Tentokrát sice David Pastrňák branku nedal, ale měl na ní lví podíl svou asistencí. Čeští Davidové to znovu sehráli výtečně u modré čáry. Krejčí přihrál do strany Pastrňákovi, který vyprášil levý beton Cartera Harta. K dorážce se na brankovišti dostal PATRICE BERGERON, jenž nadvakrát dorazil puk do sítě. 3:4 po prodloužení. Asistence: David Pastrňák a David Krejčí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Už to vypadalo, že domácí dokráčí za ziskem dvou bodů po základní hrací době, ale vše je jinak. Hrdinou zápasu je totiž David Pastrňák, který dnes vstřelil tři góly, vyrovnal tedy stav na 3:3 a nyní bude mít možnost přidat v prodloužení další branku, neboť Boston bude hrát téměř celé dvě minuty přesilovku.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 25 – 33
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:52
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Scott Laughton – 2 min., nedovolené bránění).
    59:45 David PASTRŇÁK - 3:3
     
    59:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hattrick DAVIDA PASTRŇÁKA znamená vyrovnání hostů 15 sekund před koncem třetí třetiny! David Krejčí vypálil od modré čáry, ke kotouči před bránou se dostal Bergeron, který střílel z otočky, ale touš se i s přispěním Marchanda odrazil k českému útočníkovi, jenž zkompletoval svůj velmi povedený zápas třetím zásahem. 3:3. Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
     
    59:22
    Podle očekávání přichází oddechový čas Bruce Cassidyho. Bruins mají před sebou ještě 38 vteřin, ve kterých se musí pokusit o vyrovnání.
     
    59:22
    Letci to zkusili přes celé kluziště, ale opuštěnou bránu Bostonu minuli. Hosté opět mířili kupředu, ale zastavil je ofsajd.
     
    58:56
    Teď už je brankář Bruins na střídačce, takže hosté mají výhodu šesti hráčů na ledě proti čtyřem.
     
    58:39
    Boston drží puk, ale zatím se hostující střídačka neodhodlala k odvolání Tuukky Raska.
     
    58:20
    Pastrňákova střílená pobídka skončila na bruslích bránících hráčů. Boston se ale dostal k další střele, kterou Krejčí vyprodukoval od modré čáry. Carter Hart ale fantasticky udržel kotouč mezi svým betony.
     
    57:59
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Kevin Hayes – 2 min., hákování).
     
    57:29
    Také domácí to zkusili střelou od modré čáry. Do útočného pásma ale přejeli s cílem podržet kotouč v rohu kluziště a ušetřit cenné sekundy.
     
    57:06
    Carter Hart měl v brankovišti plné ruce práce. David Krejčí totiž rychle pálil z otočky a brankář Flyers byl navíc bez hokejky. Vše ale včas vyřešil.
     
    56:39
    Miller se z ničeho nic objevil před bránou a málem dokázal dorazit pobídku Davida Krejčího ze strany.
     
    56:17
    Hosté v plném počtu.
     
    56:02
    Kuraly skvěle přečetl Konecného přihrávku. Posléze kotouč poslal alespoň do střední třetiny.
     
    55:23
    Puk opustil hrací plochu. Vhazování ale bude obstaráno v útočné třetině Flyers, takže lze čekat další nápor domácích.
     
    55:15
    Letci drží kotouč v útočném pásmu a velmi kvalitně kombinují. Zatím je jejich snažení bez častější střelby.
     
    54:38
    Ivan Provorov měl co dělat, aby zachytil sraženou přihrávku Girouxe. Měl štěstí, neboť dotírající Kuraly málem zamířil do úniku.
     
    54:17
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jérémy Lauzon – 2 min., držení).
     
    53:32
    Původně neškodné nahození van Riemsdyka ze strany nadělalo brankáři Raskovi problémy. Kotouč totiž těsně před ním tečoval Miller do jeho protipohybu. Kotouč ale mezi tři tyče nedoskákal.
     
    53:06
    Domácí rozhodně nechtějí své vedení jen bránit, a tak také v útočném pásmu byli aktivní. Nakonec je ale zastavil ofsajd.
    52:05 David PASTRŇÁK - 3:2
     
    52:05
    Bruins právě vstřelili branku!
    Přesilovka Bruins byla okamžitě využita! Kotouč putoval velmi rychle po ose Nick Ritchie – Patrice Bergeron až k holi DAVIDA PASTRŇÁKA, který už měl před sebou jednoduchou pozici. Poloprázdnou bránu trefil a dnes si připsal svůj druhý gól v utkání. 3:2. Asistence: Patrice Bergeron a Nick Ritchie.
     
    51:55
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Nicolas Aube-Kubel – 2 min., zdržování hry).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:14
    Začala probíhat 52. minuta a domácí drží kotouč v útočném pásmu. To jim pochopitelně za tohoto stavu nesmírně vyhovuje.
     
    50:26
    Vzniklo další přečíslení domácích. Tentokrát se k zakončení z podobné pozice jako Farabee dostal Oskar Lindblom. Forvard Flyers ale nyní nechal vyniknout Tuukku Raska.
     
    49:23
    Bostonští trenéři už mnohem častěji posílají na led svůj elitní útok. Po kvalitní práci Pastrňáka se v šanci objevil Brandon Carlo, ovšem zakončení obránce Bruins nebylo moc důrazné, a přesné už vůbec ne.
    48:41 Joel FARABEE - 3:1
     
    48:41
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí tým dělá další velký krok k cennému vítězství! Do přečíslení dva na jednoho se po chybě McAvoye ve středním pásmu dostali Scott Laughton s JOELEM FARABEEM. Laughton přihrál Farabeemu, který tvrdě napřáhl a zamířil přímo do horního růžku hostující brány. 3:1. Asistence: Scott Laughton a James van Riemsdyk.
     
    48:14
    Po nahození Craiga Smithe ze strany je hra po delší době přerušena. Po komerční pauze se bude vhazovat po levici Cartera Harta.
     
    47:51
    Jakub Voráček nabíral rychlost na levé straně, ale těsně před ním do kotouče sáhl Kevan Miller.
     
    47:12
    Provorov zvládl osobní souboj s Marchandem, ale kotouč se stejně dostal zpět na hokejky hostů, kteří pálili od modré čáry. Hart ale vyrážečkou zakročil.
     
    46:45
    Hosté už mnohem více otevírají prostory ve vlastním pásmu při větší snaze něco vymyslet směrem dopředu.
     
    45:55
    James van Riemsdyk využil okénka v defenzívě Bostonu a ihned postupoval po levém křídle vpřed. Raska se snažil překonat střelou mezi betony, ale finský brankář mezírku mezi nimi utěsnil.
     
    45:10
    Claude Giroux dokázal objet obránce a v rozhodující chvíli se natlačil i před Brandona Carla. Nakonec z toho byla šance domácího kapitána, ale Rask se rychlým přesunutím zaskvěl.
     
    44:22
    Hosté mířili do přečíslení, ale útočníkům Bruins chyběla potřebná rychlost. Nicméně Pastrňák se ke střele probil, ale po přihrávce Marchanda bránu netrefil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:49
    Boston se po vhazování ujal kotouče a po dobré práci Marchanda před brankovištěm pálil bekhendem Charlie McAvoy. Obránce Bruins ale trefil gólmana Harta do znaku.
     
    43:35
    Brad Marchand parádní přihrávkou našel u pravé tyče vyčkávajícího Seana Kuralyho, který si přehodil puk na forehand a okamžitě střílel. Carter Hart ale veškerý prostor u tyče utěsnil.
     
    42:50
    Philadelphia si měnila kotouč v útočném pásmu, ale střela z tohoto náporu nevznikla. Bostonští hokejisté se dokázali ubránit.
     
    42:16
    Sprintérský souboj o kotouč vyhrál před bránou Bostonu Jakub Zbořil. Následně ale podél mantinelu nerozehrál úplně nejlépe.
    41:03 Jakub VORÁČEK - 2:1
     
    41:03
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci jdou poprvé v zápase do vedení a podruhé v dnešním klání se mezi střelce zapisuje český hokejista. Po dobré práci van Riemsdyka u mantinelu se puk odrazil k Sanheimovi, jenž možná cíleně hledal u zadní tyče JAKUBA VORÁČKA. Asistent kapitána Letců se poté prosadil zakončením do prázdné brány. 2:1. Asistence: Travis Sanheim a Nolan Patrick.
     
    40:46
    David Pastrňák dlouho manévroval s kotoučem na holi za bránou, až uvolnil Patrice Bergerona, jehož rána cíl minula.
     
    40:25
    Boston se už ve zbytku své přesilovky pořádně před bránou soupeře usadit nedokázal. James van Riemsdyk tedy naskočil na led.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nabídla opticky vyrovnaný hokej, ale dvakrát před vyrovnáním měli blíže ke gólu hosté. Ritchie a Kuraly však své šance nevyužili, takže Philadelphia po tlaku v útočném pásmu trestala. Ve 36. minutě vyrovnal skóre po parádní přihrávce Sanheima Kevin Hayes. Před třetí třetinou tak žádný z týmů není ve výhodě, uvidíme, co nám nabídne závěrečné dějství.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 21
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    McAvoy nabil Pastrňákovi, jehož pumelice z kruhu skončila těsně vedle bližší tyče.
     
    39:06
    Ani teď se ale Boston v útočné třetině neusadil a zatím tedy nemůže rozjet svůj tradiční přesilovkový vzorec.
     
    38:32
    Domácí vyhráli buly a Myers okamžitě vyhazuje až do středního pásma.
     
    38:25
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (James van Riemsdyk – 2 min., sekání).
     
    37:53
    Girouxova nabídka před bránu byla holí Lauzona sražena k mantinelu. Akce Flyers sice pokračovala, ale příliš vrásek na čele hostujícím hráčům nenadělala.
     
    37:27
    K odraženému kotouči se dostal na levém kruhu David Pastrňák, jehož tvrdá rána bez přípravy skončila v lapačce Cartera Harta. Kanonýr Bostonu to ale zkouší ze všech pozic.
     
    36:50
    Hayes byl znovu vidět, když se snažil prostrkávat svou přihrávku do prostoru před brankou. Jeden z bránících hráčů hostů ale dokázal myšlenku přečíst.
     
    36:27
    Tuukka Rask musel zasahovat proti skákajícímu kotouči, který vyslal Kevin Hayes ze střední třetiny. Pro brankáře Bostonu to bylo nepříjemné.
     
    36:19
    No a domácí jakoby se nadechli. Znovu předvedli kvalitní střídání, které ale skončilo nepřesnou ranou Connora Bunnamana z mezikruží.
    35:29 Kevin HAYES - 1:1
     
    35:29
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Aktivita Philadelphie nakonec znamená vyrovnávací gól v síti Bruins. Myers posunul kotouč na levý kruh Sanheimovi, který krásnou přihrávkou přes celou šíři pásma uvolnil na pravé straně osamoceného KEVINA HAYESE. Vysoký centr druhé lajny domácích už poté zamířil do nechytatelných míst. 1:1. Asistence: Travis Sanheim a Philippe Myers.
     
    35:11
    Rask musel dávat pozor, protože Letci si několikrát najeli do výhodných střeleckých pozic.
     
    34:42
    Trent Frederic zkusil štěstí z ostrého úhlu, ale Hartovu klec netrefil. Kotouč namířil až příliš vysoko.
     
    34:22
    Bergeron musel nadvakrát nahazovat do útočného pásma, aby vůbec mohl vystřídat.
     
    33:22
    Nyní jsme sledovali pasáž hry, která spíše patřila Bostonu, avšak James van Riemsdyk se z ničeho nic ocitl na levém kruhu útočného pásma. Rychle zápěstím vystřelil, ale orazítkoval pouze zadní mantinel.
     
    32:42
    Po vyhraném vhazování Krejčího kotouč přeskočil na modré čáře přes čepel Millera, takže Bruins se celkem zbytečně musí vracet.
     
    32:10
    Hosté v plném počtu.
     
    31:50
    Na konci oslabení ale ujel úplně sám na bránu Sean Kuraly. Bostonský hráč měl neuvěřitelně hodně prostoru, ale v mezikruží zvolil ránu, kterou mu Hart koncem lapačky vyrazil.
     
    31:24
    Z úvodního přesilovkového tlaku Flyers se už Boston vymanil. Nyní mohou oba celky poslat na led čerstvé síly.
     
    30:52
    Ránu Girouxe z kruhu tečoval Nolan Patrick do protipohybu Raska. Měl však smůlu, neboť kotouč zapadl vedle pravé tyče z pohledu finského brankáře.
     
    30:10
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Anton Blidh – 2 min., hákování).
     
    30:01
    Sean Kuraly vracel puk na modrou čáru, ale Fredericovi propadl kotouč mezi nohy do středního pásma. Hostům tak nezbývá nic jiného, než se pokusit zahrozit znovu.
     
    29:12
    Rask si vyjel za bránu, aby svým spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou. To se mu také povedlo, takže Boston míří vpřed.
     
    28:39
    Nyní se hraje ve středním pásmu. Ani jeden celek nebyl při kombinaci v této části kluziště přesný.
     
    27:32
    Jérémy Lauzon využil rychlého přistrčení McAvoye a najel si do opravdu tutové šance na kruhu. Hart byl rychle na zemi, nicméně měl štěstí, protože střela letěla nad horní tyč.
     
    27:09
    David Pastrňák se protáhl po pravé straně, ale jeho přízemní střela byla snadnou pochoutkou pro Cartera Harta. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve třetině Flyers.
     
    26:49
    Patrice Bergeron tečoval nahození Carla. Elitní centr Bruins ale nenamířil kotouč mezi tři tyče.
     
    26:35
    Boston se už stačil dostat z nejhoršího. Domácí teď pořádně přitopili pod kotlem, ale defenzíva Medvědů funguje dnes na jedničku.
     
    25:49
    Michael Raffl srdnatě bojoval o puk v rohu kluziště, až jej nakonec dokázal dostat na hokejky spoluhráčů. Flyers chvíli kombinovali v útočném pásmu, ale ve finální fázi přesní nebyli.
     
    25:02
    Myersovo nahození po nedůrazu bostonských hráčů poblíž brankoviště bylo logickým vyústěním situace. Neposedný puk doskákal Raskovi na beton, ale gólman Bruins zareagoval.
     
    24:38
    David Krejčí nečekaně vypálil zprava. Carter Hart ale kotouč viděl a následně černou gumu vyrazil do ochranné sítě.
     
    23:49
    Charlie McAvoy chtěl uklidnit hru, ale moc se mu to tedy nepovedlo. Philadelphia jej vysoko napadala a kotouč také získala. Ze své snahy ale střelu vytěžit nedokázala.
     
    23:23
    Nolan Patrick si prostor na pravé straně neudělal, ihned byl dostoupen Jakubem Zbořilem.
     
    22:51
    Protečovaný puk si jako první dojel Carlo, který jej následně vyhodil z pásma. Letci tak stále čekají na svou první větší příležitost.
     
    22:02
    Boston se znovu zkoušel protlačit ke střele, ale snaha tentokrát k úspěchu nevedla. Záhy se museli hosté bránit, ale vše dokonale zvládli.
     
    21:37
    Gostisbehere chyboval ve vlastním pásmu a z toho pramenila šance Nicka Ritchieho, jenž se rozjel sám na bránu. Jeho klička do bekhendu ale skončila na tyči, takže Hart měl velké štěstí.
     
    21:09
    Ivan Provorov dostal nabito na pravou stranu modré čáry, odkud vypálil. Rask ránu ruského beka sice viděl, ale při zákroku ramenem s ní měl problémy.
     
    20:38
    První přerušení ve druhé třetině přišlo od Tuukky Raska, který si bez větších potíží stáhl do lapačky nahození ze strany.
     
    20:10
    David Pastrňák se znovu rozjel po levé straně, ale tentokrát chtěl pálit už z kruhu. Jeho pokus mu zablokoval Gostisbehere.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Letci sice počet střel na bránu v závěru periody vyrovnali, ale nutno říct, že jednoznačně lepší byl Boston. Hosté jsou daleko více nebezpečnější a téměř každá jejich střela je pro Cartera Harta těžkou zkouškou ohněm. Viděli jsme zatím jedinou trefu, o kterou se už ve dvanácté vteřině zápasu postaral David Pastrňák.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 8
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    David Krejčí ještě na druhé straně odvedl dobrou práci. Snažil se vydolovat puk pod bruslí obránce, ale k zakončení už čas neměl.
     
    19:28
    Závěrečné sekundy první části patří Letcům, kteří se snaží tlačit před bránu. Do větších příležitostí se ale hráči v oranžovém zatím nedostávají.
     
    19:06
    Rask musel hasit nepříjemnosti před bránou. Kotouč před dotěrným Oskarem Lindblomem ale přikryl v lapačce.
     
    18:47
    Blidh si vyčkal ve střední třetině na odraz kotouče. Bránící Scott Laughton se ale dokázal vrátit.
     
    18:06
    Brandon Carlo okamžitě vracel kotouč do střední třetiny, když viděl, že na něj Letci dotírají. Beci Bostonu si rozhodně žádnou situaci nechtějí komplikovat.
     
    17:32
    Nicolas Aube-Kubel vyrazil dopředu po levé straně, ale okolo bránícího Millera se dostat nedokázal.
     
    16:38
    Philadelphia se záhy sice snažila v útočném pásmu něco předvést, ale hosté zatím působí daleko lepším dojmem.
     
    16:07
    Je znovu přerušeno. Kotouč odskočil mezi prázdné tribuny, takže rozhodčí si musí vzít nový puk a poté jej vhodit do hry.
     
    15:36
    McAvoy vybídl na pravé straně Kuralyho, který velmi šikovně posílal puk před bránu. Do tohoto prostoru si najížděl jako tank ze střídačky Marchand, ale Hart se proti jeho rychlému zakončení stačil přemístit.
     
    15:02
    Carter Hart toho teď moc neviděl, nahození hostů od modré čáry bylo pro něj velmi nepříjemné.
     
    14:45
    Tuukka Rask musel ze svého repertoáru vytáhnout pohotový zákrok proti razantní střele Shaynea Gostisbeherea z pravého kruhu. Finský gólman pravým betonem poslal puk mimo hrací plochu.
     
    13:49
    Ani Gustafssonovi se nepovedlo udržet kotouč v útočné třetině. Nepřesnost domácího zadáka navíc zapříčinila zajímavou možnost Bostonu, která ale ve finální fázi nebyla dobře vyřešena.
     
    12:59
    Ruský zadák tentokrát nebyl důrazný a posunul puk pouze k Patrici Bergeronovi, který okamžitě vystřelil. Trefil ale jen boční síť.
     
    12:24
    Provorov měl co dělat, aby udržel kotouč na hokejce za svou bránou, i když jej dotěrný Bjork velmi dobře napadal.
     
    11:46
    Pokračuje dominance Bostonu, kterému zatím první perioda jednoznačně patří. Hokejisté v bílých dresech lépe bruslí a častěji se tlačí ke střelám.
     
    11:20
    Hosté znovu získali celkem snadno kotouč v útočném pásmu a z toho pramenila přihrávka Davida Krejčího do strany ke Craigu Smithovi. Smith sice netrefil, ale aktivita Bruins pokračovala a vygradovala střelou Cliftona z kruhu. Hart ale skvěle zasáhl lapačkou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:19
    Bergeron z otočky hledal hůl Brada Marchanda před brankovištěm. Druhý jmenovaný se ale k teči neprotlačil. Provorov totiž odvedl dobrou a důraznou práci poblíž Harta.
     
    09:58
    Boston se ubránit dokázal a posléze vysunul hru do neutrální zóny. Philadelphia navíc z obrany nerozehrála dobře, takže pískáno je zakázané uvolnění.
     
    09:25
    Ani po nahození Sanheima nemusel Rask do zákroku, neboť puk až k němu nedoletěl. Philadelphia však předvádí velmi sympatickou souhru v útočné třetině.
     
    09:03
    Puk skončil po odrazu od domácích hokejek na střídačce Flyers. Po krátkém přerušení se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    08:36
    Bruins jsou v prvních minutách dnešního střetnutí aktivnější. Philadelphia zatím na Tuukku Raska nevystřelila.
     
    07:46
    Kevan Miller se ocitl v dobré pozici na pravém kruhu. K zadní tyči posílal střílenou pobídku, která bránu sice minula, ale daleko k jemné teči hráče před bránou neměla.
     
    07:16
    Ivan Provorov zachytil nepřesnou rozehrávku Bostonu. Kotouč zavezl za bránu, odkud zkusí něco vymyslet.
     
    06:38
    Brad Marchand se v útočném pásmu rychle otočil a nabízel kotouč před bránu Bergeronovi, který by dorážel do prázdné brány, kdyby však poměrně prudkou přihrávku zasáhl.
     
    06:18
    Anders Bjork nepřihrál úplně nejpřesněji k Antonu Blidhovi, který si pobídku spoluhráče nezpracoval zrovna nejlépe.
     
    05:26
    Následně přišel pokus Millera od modré čáry. Farabee si však připsal dobrý obranný zákrok, ale po přejetí přes střední pásmo pouze nahodil dopředu.
     
    04:59
    V jednu chvíli zůstali před bránou domácích hned dva hráči Bostonu. Coyle se ale v předbrankovém prostoru nezorientoval zrovna nejlépe.
     
    04:27
    Craig Smith pokračoval v dobrém střídání a mezi kruhy oslovil Ritchieho. Další rána křídelníka druhé lajny Bruins ale skončila na betonech Cartera Harta.
     
    04:03
    Craig Smith vystihl rozehrávku Flyers a následně založil útok svého celku. Před bránu si sjížděl Ritchie, jehož zakončení ale přesné nebylo.
     
    03:36
    Po úvodní brance se ale hraje celkem opatrně. Ani jeden tým nechce udělat chybu, tak proto moc střel zatím k vidění není.
     
    02:53
    Letci se hnali dopředu po křídle, ale Jakub Zbořil v souboji u mantinelu skvěle zapracoval. Následně touš posunul do střední třetiny.
     
    02:09
    Tvrdá rána Seana Kuralyho z pravé strany byla pro domácího brankáře velmi nepříjemná. Hart si ale levým betonem připsal první úspěšný zásah.
     
    01:23
    Joel Farabee si po najetí zpoza brány dělal prostor, ale bránící hráči Bostonu mu k zakončení nedopřáli moc prostoru.
     
    00:38
    Philadelphia se vydala dopředu, ale zatím střelecký pokus na Tuukku Raska nevyprodukovala.
    00:12 David PASTRŇÁK - 0:1
     
    00:12
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tak to je pro hosty úvod zápasu jako hrom! Do střelecké listiny se navíc potřetí v sezoně zapisuje DAVID PASTRŇÁK. Český kanonýr si po levém křídle udělal prostor, kličkou se zbavil beka a od bránícího Provorova odrazil těsně před Hartem kotouč do sítě. 0:1. Asistence: Charlie McAvoy a Patrice Bergeron.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě se chvíli hrát nebude. Vyslechneme si hymnu Spojených států amerických.
     
    Zápas mezi Bostonem a Philadelphií nám za pár minut odstartuje. Flyers nastoupí tradičně v domácím prostředí v oranžových dresech, Boston bude hrát v bílém.
     
    Úvodní sestavy:

    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Gostisbehere, Provorov (A), P. Myers, Sanheim, Braun, E. Gustafsson – Voráček (A), Patrick, Giroux (C) – Konecny, K. Hayes, Lindblom – Farabee, Laughton, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, Bunnaman, M. Raffl.

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Clifton, K. Miller, J. Zbořil – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), N. Ritchie – Wagner, Coyle, Frederic – Bjork, Kuraly, Blidh.

    Rozhodčí: Kozari, Schrader – Suchánek, MacPherson.
     
    Vzájemné zápasy z letošní sezony

    První vzájemnou bitvu této sezony ovládl díky vítězství 5:4 po nájezdech Boston. Rozhodující gól si připsal Jake DeBrusk. Bruins zvládli lépe i zápas o dva dny později, když Flyers porazili vysoko 6:1. Dnes se oba celky utkají potřetí v sezoně, ale tentokrát poprvé na ledě Philadelphie.
     
    Tabulka Východní divize

    1. Philadelphia, 10 zápasů, 15 bodů
    2. Washington, 10 zápasů, 15 bodů
    3. Boston, 9 zápasů, 14 bodů
    4. Pittsburgh, 10 zápasů, 11 bodů
    5. New Jersey, 9 zápasů, 10 bodů
    6. Buffalo, 10 zápasů, 10 bodů
    7. New York Rangers, 9 zápasů, 8 bodů
    8. New York Islanders, 9 zápasů, 8 bodů
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (Philadelphia) – 10 zápasů, 10 bodů (2+8)
    Jaroslav Halák (Boston) – 4 zápasy, 92,31% úspěšnost zákroků
    Jakub Zbořil (Boston) – 9 zápasů, 2 body (0+2)
    David Krejčí (Boston) – 9 zápasů, 7 bodů (0+7)
    Ondřej Kaše (Boston) – 2 zápasy, 0 bodů
    David Pastrňák (Boston) – 2 zápasy, 3 body (2+1)
     


    BOSTON BRUINS

    Medvědi z Bostonu v uplynulém play-off zažili zklamání, neboť také oni vypadli ve 2. kole. Po finále Stanley Cupu 2019 to však nebyl takový výsledek, jaký si celek Bruce Cassidyho představoval. Boston v letošních devíti zápasech získal 14 bodů a v momentální tabulce Východní divize je třetí. V úvodu sezony se Bruins trápili hlavně v produktivitě, ale nyní se už podstatně zlepšili a pravidelně sbírají body. Z posledních šesti utkání vždy bodovali a pouze jednou padli až po prodloužení. Předešlé dvě klání odehrál Boston ve Washingtonu, kde poprvé prohrál 3:4 v nastavené hrací době a podruhé zvítězil 5:3. Pozitivní zprávou pro tento tým je, že střelec David Pastrňák se po operaci kyčle dostává do zápasového tempa a prozatím si ve dvou duelech připsal 3 kanadské body. Nejlépe si v kanadských bodech vede Brad Marchand se třinácti kusy, o dva body za ním je jeho hokejové dvojče Patrice Bergeron. Z vyrovnané brankářské dvojice zatím lépe chytá Jaroslav Halák, který si drží skvělou úspěšnost nad 92 %.
     


    PHILADELPHIA FLYERS

    Philadelphia v loňském play-off postoupila mezi osm nejlepších týmu a letos určitě chce své počínání ještě vylepšit. Zatím se jí daří, po deseti zápasech totiž nasbírala 15 bodů a v tabulce divize je společně s Washingtonem první. Když se podíváme na výsledky Letců, tak zjistíme, že prohráli jen třikrát a z toho dvakrát právě proti Bostonu. Nyní drží Philadelphia sérii čtyř výher v řadě, když porazila 5:3 a 3:1 New Jersey a poté si vždy po prodloužení poradila s Islanders. Výborně si zatím vede útočník James van Riemsdyk, který je se třinácti kanadskými body nejproduktivnějším hráčem týmu. O tři body za ním jsou Claude Giroux, Kevin Hayes a Jakub Voráček. V brankovišti dostává více prostoru Carter Hart, avšak lepší statistiky má podstatně zkušenější Brian Elliott.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Přeji příjemné čtvrteční ráno při sledování textového přenosu z NHL. Hokejisté Philadelphie Flyers dnes přivítají Boston Bruins. Utkání s bohatou českou a slovenskou stopou odstartuje pár minut po 2:00. Příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 36. K. Hayes (Sanheim, P. Myers), 42. Voráček (Sanheim, Patrick), 49. Farabee (Laughton, J. van Riemsdyk) – 1. Pastrňák (McAvoy, Bergeron), 53. Pastrňák (Bergeron, N. Ritchie), 60. Pastrňák (Marchand, Bergeron), 61. Bergeron (Pastrňák, Krejčí)


    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Gostisbehere, Provorov (A), P. Myers, Sanheim, Braun, E. Gustafsson – Voráček (A), Patrick, Giroux (C) – Konecny, K. Hayes, Lindblom – Farabee, Laughton, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, Bunnaman, M. Raffl.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Clifton, K. Miller, J. Zbořil – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), N. Ritchie – Wagner, Coyle, Frederic – Bjork, Kuraly, Blidh.

    Rozhodčí: Kozari, Schrader – Suchánek, MacPherson
    bahis siteleri