Florida – Detroit 2:1 (kon.) | Ottawa – Edmonton 2:3 (kon.) | Nashville – Tampa 1:6 (kon.)
Dallas – Chicago 1:2 (po pr.) | Vegas – Anaheim 5:4 (kon.) | Los Angeles – San Jose 3:4 (0:1 po s.n.)
Calgary – Winnipeg 3:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Edmonton Oilers
Středa 10.02.2021, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:45:08)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mikko Koskinen (EDM) výhra
    2. Jujhar Khaira (EDM) 0+2
    3. Jevgenij Dadonov (OTT) 1+0
     
    Česká a slovenská stopa:

    Do utkání nenastoupil český ani slovenský hokejista.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Marcus Högberg (OTT) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 23:53.

    Matt Murray (OTT) – 0+1, 9 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 34:54.

    Mikko Koskinen (EDM) – 40 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,2%, odchytal 60:00.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 42 – 22
    Přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 4
    Vhazování: 56% – 44%
    Zblokované střely: 6 – 13
    Hity: 27 – 28
    Ottawa doma po dobrém výkonu těsně padla
     
    Je konec, v hodně těsném utkání nakonec vítězí Edmonton v základní hrací době a zapisuje dva body do tabulky. Ottawa přitom ještě zdramatizovala zápas, když se trefila po necelých dvou minutách poslední třetiny. Jevgenij Dadonov dostal skvělý pas na útočnou modrou a svého úniku využil nadmíru. To však byl od Ottawy vše, nepomohla jí ani závěrečná hra bez gólmana. Naopak při ní málem inkasovala, ovšem Leon Draisaitl trefil jenom tyčku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Connor McDavid získal puk v obranném pásmu a poslal ho na Leona Draisaitla. Ten ho chtěl ještě předat dále, ovšem v tu chvíli byl poslán k ledu.
     
    59:03
    Brady Tkachuk si s kotoučem sjel nikým neatakovaný až do brankoviště, ale z velké blízkosti nedokázal gólmana překonat! Tam navíc Koskinenovi už pomohli spoluhráči z obrany a puk odpálili do bezpečí.
     
    58:50
    Domácí hrají bez gólmana!
     
    58:42
    To však byla dobrá možnost! Nick Paul zachytil vyhození ještě v útočném pásmu a sjel si mezi kruhy. Odtud vyslal dobrou ránu, ale Mikko Koskinen dnes prostě drží své spoluhráče.
     
    57:57
    Už to vypadalo, že se jí to konečně povede, ale Edmonton byl připravený ve středním pásmu. S akciemi domácích to nyní nevypadá zrovna ideálně...
     
    57:19
    Olejáři navíc hrají skvěle takticky v posledních minutách. Bojují o touš, který svému soupeři prostě nepůjčují. Ottawa se vůbec nemůže dostat z obranné třetiny.
     
    56:44
    To byla obrovská šance hostů na rozhodnutí! Connor McDavid táhl přečíslení dva na jednoho, ve kterém pobídl Khairu, který však neuspěl, Murray předvedl skvělý přesun a zákrok!
     
    56:01
    No, domácím se začíná hodně rychle krátit čas potřebný na srovnání dnešního duelu... Ottawa se navíc nemůže dostat do souvislejšího tlaku.
     
    55:18
    To však bude následovat až po poslední komerční přestávce. Vhazovat se bude na útočné modré Senátorů, kteří se ještě provinili ofsajdovým postavením.
     
    54:50
    Nick Paul si v pohodě zachytil vyhozená kotouč na obranné modré, ovšem hosté samozřejmě stihli v pohodě vystřídat. Ottawu čeká další dobývání pásma.
     
    54:13
    A hra nám opravdu plyne v posledních minutách hodně rychle, jelikož se skoro nepřerušuje. Ofenzivní snaha Kylea Turrise neskončila ani střelou.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 1. Co. Brown (N. Zajcev, B. Tkachuk), 42. Dadonov (Reilly, M. Murray) – 5. Nurse (J. Archibald, Khaira), 18. Bouchard (Khaira), 24. Barrie (Draisaitl, D. Shore)


    Ottawa Senators: M. Högberg (24. M. Murray) – N. Zajcev, Chabot, Zub, Reilly, Gudbranson, Wolanin – Co. Brown, Tierney, B. Tkachuk – Dadonov, Norris, Stützle – Watson, White, N. Paul – Batherson, Stepan, Galchenyuk.
    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Barrie, Nurse, A. Larsson, Lagesson, Bouchard, Koekkoek – Puljujärvi, McDavid, Nugent-Hopkins – Yamamoto, Draisaitl, Kahun – Chiasson, Turris, J. Archibald – Khaira, Ennis, D. Shore.

    Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Barton, Cormier
    bahis siteleri