Florida – Detroit 2:1 (kon.) | Ottawa – Edmonton 2:3 (kon.) | Nashville – Tampa 1:6 (kon.)
Dallas – Chicago 1:2 (po pr.) | Vegas – Anaheim 5:4 (kon.) | Los Angeles – San Jose 3:4 (0:1 po s.n.)
Calgary – Winnipeg 3:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Edmonton Oilers
Středa 10.02.2021, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (03:45:08)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Mikko Koskinen (EDM) výhra
    2. Jujhar Khaira (EDM) 0+2
    3. Jevgenij Dadonov (OTT) 1+0
     
    Česká a slovenská stopa:

    Do utkání nenastoupil český ani slovenský hokejista.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Marcus Högberg (OTT) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 23:53.

    Matt Murray (OTT) – 0+1, 9 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 34:54.

    Mikko Koskinen (EDM) – 40 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,2%, odchytal 60:00.
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 42 – 22
    Přesilové hry: 0/2 – 0/1
    Trestné minuty: 2 – 4
    Vhazování: 56% – 44%
    Zblokované střely: 6 – 13
    Hity: 27 – 28
    Ottawa doma po dobrém výkonu těsně padla
     
    Je konec, v hodně těsném utkání nakonec vítězí Edmonton v základní hrací době a zapisuje dva body do tabulky. Ottawa přitom ještě zdramatizovala zápas, když se trefila po necelých dvou minutách poslední třetiny. Jevgenij Dadonov dostal skvělý pas na útočnou modrou a svého úniku využil nadmíru. To však byl od Ottawy vše, nepomohla jí ani závěrečná hra bez gólmana. Naopak při ní málem inkasovala, ovšem Leon Draisaitl trefil jenom tyčku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Connor McDavid získal puk v obranném pásmu a poslal ho na Leona Draisaitla. Ten ho chtěl ještě předat dále, ovšem v tu chvíli byl poslán k ledu.
     
    59:03
    Brady Tkachuk si s kotoučem sjel nikým neatakovaný až do brankoviště, ale z velké blízkosti nedokázal gólmana překonat! Tam navíc Koskinenovi už pomohli spoluhráči z obrany a puk odpálili do bezpečí.
     
    58:50
    Domácí hrají bez gólmana!
     
    58:42
    To však byla dobrá možnost! Nick Paul zachytil vyhození ještě v útočném pásmu a sjel si mezi kruhy. Odtud vyslal dobrou ránu, ale Mikko Koskinen dnes prostě drží své spoluhráče.
     
    57:57
    Už to vypadalo, že se jí to konečně povede, ale Edmonton byl připravený ve středním pásmu. S akciemi domácích to nyní nevypadá zrovna ideálně...
     
    57:19
    Olejáři navíc hrají skvěle takticky v posledních minutách. Bojují o touš, který svému soupeři prostě nepůjčují. Ottawa se vůbec nemůže dostat z obranné třetiny.
     
    56:44
    To byla obrovská šance hostů na rozhodnutí! Connor McDavid táhl přečíslení dva na jednoho, ve kterém pobídl Khairu, který však neuspěl, Murray předvedl skvělý přesun a zákrok!
     
    56:01
    No, domácím se začíná hodně rychle krátit čas potřebný na srovnání dnešního duelu... Ottawa se navíc nemůže dostat do souvislejšího tlaku.
     
    55:18
    To však bude následovat až po poslední komerční přestávce. Vhazovat se bude na útočné modré Senátorů, kteří se ještě provinili ofsajdovým postavením.
     
    54:50
    Nick Paul si v pohodě zachytil vyhozená kotouč na obranné modré, ovšem hosté samozřejmě stihli v pohodě vystřídat. Ottawu čeká další dobývání pásma.
     
    54:13
    A hra nám opravdu plyne v posledních minutách hodně rychle, jelikož se skoro nepřerušuje. Ofenzivní snaha Kylea Turrise neskončila ani střelou.
     
    53:30
    Drake Batherson táhl zajímavou akci po pravé straně, když nahrál do druhé vlny. Mike Reilly pálil z první, ale střela mu vůbec nesedla a kotouč letěl mimo.
     
    52:49
    Darnell Nurse přimáčkl svého soka v obranném pásmu k mantinelu. Edmonton díky tomu získal kotouč, ovšem nijak daleko se s ním nedostal.
     
    52:16
    Každopádně jejich převaha je vidět i na počtu střel, ve kterých vedou opravdu hodně jasně. Mikko Koskinen dnes ale chytá opravdu skvělý zápas.
     
    51:45
    Domácí hokejisté musí vrhnout všechny své síly do útoku, ale bude to stačit? Ottawané mají dnes velkou převahu, ale chybí jim to vyjádřit gólově.
     
    51:07
    Už je z námi další komerční přestávka, takže už by nás měla čekat maximálně jedna! Jinak už se dá čekat hodně svižný závěr dnešního duelu.
     
    50:48
    Ryan Nugent-Hopkins nadělal soupeřům problémy s rozehrávkou, ale ti to nakonec ustáli. Hráč hostí ale svou úlohu celkem splnil a může si jít odpočinout.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:05
    Střely na branku: 33 – 20!
     
    49:28
    Již několik desítek sekund se hraje bez přerušení a u kotouče jsou v tlaku znovu domácí hokejisté. Ti by si rozhodně zasloužili srovnání duelu...
     
    48:54
    Christian Wolanin se za sebe pro jistotu podíval, avšak nikdo se jej nevydal napadat. Domácí obránce proto okamžitě s pukem zatočil a založil ofenzivní akci.
     
    48:16
    Ti si několikrát vyměnili kotouč, ovšem nakonec se z pásma také sami vyhnali. Olejáři však u touše zůstali a počkají než přijdou na led čerstvé síly.
     
    47:49
    Hokejisté v černých dresech se drželi s toušem v pásmu, ale stačila jedna nepřesná přihrávka a bylo po akci. Proto nyní mohou zaútočit také hosté.
     
    47:06
    Brady Tkachuk nadělal problémy soupeřům v jejich obranném pásmu, přestože tam na ně byl sám. Edmonton se následně kotouče jenom zbavil.
     
    46:53
    Po krátkém přerušení se nám zase pokračuje v utkání a kotouč se snaží držet na svých holích Ottawané. Ti se však nemohou dostat k nějaké střele.
     
    46:09
    Komerční přestávka.
     
    45:53
    Dominik Kahun zastavil kotouč na obranné modré a chtěl trochu uklidnit hru pasem na spoluhráče. Ten však zvolil dlouhou přihrávku do jízdy útočníkovi.
     
    45:17
    Ottawanům se zrovna nepovedl přechod skrze útočnou modrou, a tak dopředu mohl mířit Edmonton. Ten však měl hodně podobný osud jako domácí.
     
    44:49
    Během několika vteřin se nám hra přesunula z jedné strany na druhou. Mikko Koskinen puk jen odrazil od své hokejky, ale následně to tygřím skokem zachránil.
     
    44:12
    Domácí gólman tentokrát na střelu od modré ale vůbec neviděl! Měl proto štěstí, že ho puk víceméně trefil, poté mu ještě hodně pomohl Mike Reilly.
     
    43:44
    Josh Norris je na ledě!
     
    43:16
    Matt Murray byl celkem pod palbou Olejářů, jenže všechny jejich pokusy zneškodnil. Jeví se jako škoda, že dnes nestál v brance od začátku zápasu.
     
    42:36
    Na ledě samozřejmě nemůže chybět Connor McDavid, jenž zavezl touš do útočného pásma. Krátce poté se však domácí hokejisté zvládli osvobodit.
     
    42:07
    Hostující hokejisté mají zajímavou možnost na vrácení si zpět dvoubrankového náskoku. Mají k dispozici totiž první přesilovou hru v zápase.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Josh Norris – 2 min., podrážení).
    41:20 Jevgenij DADONOV - 2:3
     
    41:20
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A nejspíše z toho ještě bude drama, domácí brzy snižují na rozdíl jedné branky! Mike Reilly poslal skvělou přihrávku na útočnou modrou přesně do jízdy JEVGENIJE DADONOVA. Ten se díky své rychlosti dostal až před gólmana, kterého se štěstím překonal! Ottawa je zpět ve hře. Asistence: Mike Reilly a Matt Murray.
     
    41:03
    To se brzy dozvíme! Do konce utkání nám totiž chybí už jenom jedna třetina. Jinak je rozhodně zajímavé, že na trestní byl jenom jediný hráč!
     
    40:28
    A už je tu i poslední perioda dnešního duelu, bude se radovat Edmonton ze dvou bodů? Nebo předvedou domácí skvělý comeback a získají nějaké body?
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé části:

    Střely na branku: 26 – 15
    Přesilové hry: 0/2 – 0/0
    Trestné minuty: 0 – 4
    Vhazování: 61% – 39%
    Zblokované střely: 5 – 10
    Hity: 21 – 21
    Domácí prohrávají už o dvě branky
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního duelu a spokojenější budou nadále hosté! Ottawa sice měla lepší vstup do druhé periody, ale vyloženější šanci si nepřipsali. Tak přišla branka na druhé straně, a to po první střele mezi tři tyče v prostřední části. Tyson Barrie to zkusil a trochu překvapil brankáře, který si vyjel mimo dobrou pozici. Marcus Högberg navíc poté střídal, nepůsobil nejjistějším dojmem dnes. Senátoři poté tlačili, dokonce měli k dispozici čtyřminutovou početní výhodu, ale překonat Koskinena se jim nepovedlo.

    Další třetina začne přibližně v 3:02.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Už to nevypadá, že se dočkáme branky v posledních sekundách. Brady Tkachuk to sice ještě zkusil pruskou ranou, ovšem gólman hostí vytáhl lapačku.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:28
    Kyle Turris a jeho spoluhráč mířili do akce dva na dva, ale nepřesná přirávka na pravou stranu všechno zhatila... Hosté přesto ještě o touš bojují.
     
    37:39
    I prostřední část dnešního duelu se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Senátoři se ženou za snižující brankou, ale ta se jim nedaří vstřelit.
     
    37:03
    Tentokrát se nepřesností ukázali znovu hostující hokejisté. Přihrávka totiž mířila do ofsajdového postavení, které je Edmontonu posléze také odpískáno.
     
    36:28
    Hra se nám nyní zase moc nepřerušuje a hraje se hodně svižný hokej. Hostující hráč to zkusil střelou z dálky, které však kromě rychlosti chyběla i přesnost.
     
    35:56
    Tak to byly rozhodně zajímavé momenty, ve kterých se domácí mohli dostat na dostřel jediné branky. To se však nestalo a hosté stále vedou o dva zásahy.
     
    35:07
    Thomas Chabot je po vysoké holi v pořádku, normálně pokračuje ve hře. Právě on si sjel z modré do dobré střelecké pozice a střílel do šibenice! Mikko Koskinen kotouč vyrazil jen před sebe, tak se tam strhla obrovská mela! Kotouč ale nakonec vyplaval vedle tyčky.
     
    34:18
    Matt Murray zatím ještě moc práce neměl, neletěla na něj nejspíše ještě ani jedna střela! Proto nyní alespoň pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    34:07
    Komerční přestávka.
     
    33:25
    Arťom Zub vypálil z prav strany od modré čáry, ale jeho ránu zblokoval někdo na hřišti. Mikko Koskinen proto mohl jen sledovat celou situaci.
     
    32:57
    Slater Koekkoek musel zabrat do obranného pásma, kde byl okamžitě natlačen na mantinel. Kotouč se mu povedlo udržet a ještě před nárazem rozehrát.
     
    32:16
    Za námi je další komerční přestávka a Senátoři drží kotouč na svých hokejkách. To je dnes sice celkem časté, ale nedaří se jim převahu vyjádřit gólově.
     
    31:58
    Chris Tierney už se hnal po levé straně, kde bylo celkem hodně místa... Vše se však ukázalo jako zbytečné, jelikož čárový sudí viděl ofsajdové postavení.
     
    31:21
    Josh Archibald je na ledě!
     
    30:51
    Olejáři byli pod obrovským tlakem a celá čtyřka byla hodně unavená. Hostující obránce ale potí zablokoval další ránu, načež touš daleko vyhodil.
     
    30:21
    Ottawa má nyní obrovský tlak a jeden z hráčů si sjel od modré mezi kruhy, kam také dostal přihrávku! Hostující gólman skvěle zasáhl svou vyrážečkou!
     
    29:56
    Nyní jsme se sice dočkali tvrdé rány od domácího hráče, ale ta šla přesně do výstroje brankáře. Mikko Koskinen se však stále musí mít na pozoru.
     
    29:13
    Už je za námi skoro polovina trestu a Senátoři si zatím nedokázali vypracovat brankovou příležitost. Edmonton se zatím brání bez problémů.
     
    28:54
    Střely na branku: 13 – 22!
     
    28:19
    Ottawa proto bude hrát rovnou čtyřminutovou přesilovou hru! Jedna z akcí byla zakončena ranou od modré, poté se však touš dostal mimo útočné pásmo.
     
    27:54
    Domácí hokejisté mají obrovskou možnost minimálně na snížení stavu! Thomas Chabot byl zasažený vysokou holí a na jeho obličeji se objevila krev...
     
    27:21
    Vyloučení v týmu Edmonton Oilers (Josh Archibald – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    26:52
    A bude za svou aktivitu odměněni! Uvidíme první trest v zápase, který si odsadí jeden z hostujících hráčů. Ottawa si proto zahraje přesilovou hru!
     
    26:12
    Každopádně Senátoři se nebudou chtít jen tak vzdát a tlačí svého soupeře. Mikko Koskinen ale naopak působí jistě a nedělá v brance ani malinké chybičky.
     
    25:41
    Tři branky už byly moc pro domácího trenéra, který se rozhodl pro změnu v brankovišti. Je dobré podotknout, že Marcus Högberg nepůsobil zrovna jistým dojmem.
     
    23:53
    Střídání v týmu Ottawa Senators: ze hřiště odchází Marcus Högberg, přichází Matt Murray.
    23:53 Tyson BARRIE - 1:3
     
    23:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři sice neměli převahu na začátku druhé periody, ovšem přesto se prosazují! Alex Chiasson našel na levém kruhu volného TYSONA BARRIEHO, který se prosadil střelou na zadní tyč. Marcus Högberg totiž vyjel úplně mimo svou branku! Asistence: Alex Chiasson a Devin Shore.
     
    23:03
    Až nyní se nám hra poprvé přerušila, už se stihly odehrát tři minuty. Kotouč se nám totiž dostal mimo hrací plochu, vhazovat se bude před Koskinenem.
     
    22:29
    Proto se nám zatím ještě v druhé periodě nepřerušilo a hra se přesouvá z jedné strany na druhou... Edmonton však ještě na branku v této části nevystřelil.
     
    21:58
    Domácí ještě pokračovali v tlaku, ale hostující brankář si nemusel připisovat další zákrok. Senátoři však ukazují, že by chtěli brzy srovnat stav duelu.
     
    21:14
    Ottawané znovu vstoupili do úvodu periody aktivně. Viděli jsme dělovou ránu od modré, ale Mikko Koskinen zasáhl vyrážečkou a poslal touš do bezpečí.
     
    20:32
    A po delší přestávce a opravě ledu se může pokračovat v utkání! Naštěstí oprava nezabrala moc času, a tak se nám utkání o tolik nezdrželo.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči jdou na led, podle časomíry se začne za nějaké tři minutky!
     
    A zatím to nevypadá, že by se mělo bezy odstartovat hráči se zatím pohybují v uličce před kabinami... Na ledě je totiž slušná díra... Tam by se někdo mohl zranit.
     
    V domácí aréně je nějaký problém s ledem, a tak se start druhé třetiny nejspíše posune...
     
    Statistiky po první části:

    Střely na branku: 11 – 12
    Přesilové hry: 0/0 – 0/0
    Trestné minuty: 0 – 0
    Vhazování: 57% – 43%
    Zblokované střely: 4 – 2
    Hity: 13 – 11
    Domácí prohrávají po první třetině o jednu branku
     
    Je za námi první perioda dnešního duelu, po které budou spokojenější hostující hokejisté, kteří vedou o jednu branku. Právě domácí ale nevstoupili do zápasu vůbec špatně, vždyť se prosadili už po dvaceti šesti sekundách! Nikita Zajcev nahazoval puk od modré a gólovou teč si zapsal Connro Brown. Senátoři poté měli více ze hry, ale gólově to již vyjádřit nedokázali. Tak přišel trest... Z rychlého protiútoku se střelou od modré prosadil Darnell Nurse. I druhou branku hostí měl na svědomí obránce, konkrétně to byl Evan Bouchard, který si připsal první branku v sezóně.

    Další třetina začne přibližně v 2:02.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:28
    Darnell Nurse dnes patří mezi ty nejaktivnější hráče. To už dosvědčil brankou, která pro něj byla pátou v sezóně! Skvělé číslo pro obránce...
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:37
    Leon Draisaitl dnes ještě moc vidět nebyl, tak to chtěl napravit. Táhl celou útočnou akci po levé straně, ale až před samotného brankáře se nedostal.
     
    18:04
    Tak Olejáři ještě v průběhu první periody otočili stav ve svůj prospěch. Přece jen právě oni jsou dnes favority... Dočkáme se brankových hodů?
    17:19 Evan BOUCHARD - 1:2
     
    17:19
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Za vyrovnaného stavu se do šaten nejspíše nepůjde! EVAN BOUCHARD měl touš u mantinelu a neměl komu nahrát. Proto zkusil překvapit domácího brankáře, což se mu povedlo! Nutno však podotknout, že Marcus Högberg nejspíše vůbec nic neviděl! Asistence: Jujhar Khaira.
     
    17:01
    Thomas Chabot musel zabrat do rohu svého obranného pásma, kam měl namířeno také rychlík Connor McDavid. Domácí obránce to však v pohodě ustál.
     
    16:34
    Je za námi poslední komerční přestávka této třetiny, a tak se již dohraje jen něco málo přes tři minuty. Vypadá to, že se do kabin půjde za vyrovnaného stavu.
     
    16:12
    Ovšem domácí brankář zatím nemá ani chvilku klidu! Tyler Ennis to nyní zkusil z ostrého úhlu, ale Högberg puk vyrazil načež ho schoval pod svou lapačku.
     
    15:45
    Edmonton má nyní tlak v útočném pásmu! Tyson Barrie nabil svému spoluhráčovi na modré, jehož bombu s vypětím všech sil Marcus Högberg vyráží.
     
    15:16
    Po delší době jsme se dočkali přerušení. Domácímu obránci se nepovedla dlouhá rozehrávka, která nikoho v černém nenašla. Proto se píská zakázané uvolnění.
     
    14:52
    To uvidíme, do jejího konce nám chybí něco málo přes osm minut. Hra je opticky poměrně vyrovnaná, ale přelévá se z jedné strany na druhou...
     
    14:19
    Každopádně dnes vidíme hodně bojovné utkání, ani jeden z celků si nechce darovat ani centimetr místa na ledu. Dočkáme se do konce periody ještě branky?
     
    13:53
    Erik Gudbranson počkal na vystřídání všech na hřišti a vyslal dlouhou pobídku na útočnou modrou. Ta ovšem nebyla úplně přesná a Ottawa puk ztratila.
     
    13:18
    Olejáři sice prohráli vhazování v útočném pásmu, ale poté se vrhli do soubojů o něj jako lvi. Ani to však nestačilo a u touše jsou proto domácí hráči.
     
    12:50
    O chvilku později už musel být domácí gólman ve střehu. Nahození od modré ale viděl celkem dobře, a tak zapsal bez větších potíží úspěšný zákrok.
     
    12:14
    Už je za námi i druhá komerční přestávka, po ní měli slušnou šanci hosté! Evan Bouchard vymyslel parádní přihrávku na zadní tyč, ale na poslední chvilku do ní jeden ze soupeřů stačil vložit hokejku!
     
    11:49
    V posledních momentech utkání se nám moc nepřerušuje, a tak hra plyne celkem rychle. Nadále je skóre vyrovnané, oba týmy daly po jedné brance.
     
    11:20
    Střely na branku: 9 – 3!
     
    10:58
    Po delší době jsme se dočkali ofenzivní akce Edmontonu, jenže ta neskončila ani střelou mezi tři tyče. Marcus Högberg tak může zůstat v klidu.
     
    10:15
    Olejáři jsou zatím přece jen asi trochu zaskočení, jelikož se ještě nedostali do tempa. Naopak Senátoři nehrají vůbec špatně a chtěli by navýšit své vedení.
     
    09:56
    Jenže hosté se nemohli osvobodit, a tak si Ottawa nakonec vytvořila tlak! Erik Gudbranson pálil rovnou dvakrát, ale ani jednou gólmana nepřekonal.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:14
    Jenže následoval zisk kotouče a krátká kombinace v pásmu. Ta byla brzy ukončena, když jeden z hráčů Ottawy ztratil kotouč v souboji u mantinelu.
     
    08:47
    Hra se nějakou dobu odehrávala ve středním pásmu, odkud nakonec vzešla vítězně domácí strana. Ta však jen nahodila kotouč podél mantinelu.
     
    08:03
    Jenže ani akce hostujících hokejistů neměla dlouhého trvání. Nyní se nám do hry začaly vkrádat časté nepřesnosti, a to na obou stranách. Snad se to zlepší.
     
    07:24
    Ottawané vyhráli buly před svým gólmanem a chtěli to zkusit postupným útokem. Ten měl však brzký konec, a tak se domácí musí vracet do defenzivy.
     
    06:48
    Je za námi první komerční přestávka tohoto duelu a my už v něm můžeme pokračovat. A zatím se rozhodně nenudíme, už přece jen padly dvě branky!
     
    06:21
    Komerční přestávka.
     
    05:41
    Colin White se před pár okamžiky objevil v obrovské šanci! Příhodně se k němu odrazil kotouč od mantinelu, ovšem Mikko Koskinen se stihl přesunout!
     
    05:06
    Ryan Nugent-Hopkins napadal v útočné třetině, ovšem jeho soupeř stihl odehrát kotouč naprosto včas. Senátoři se však k ohrožení branky nedostali.
    04:11 Darnell NURSE - 1:1
     
    04:11
    Edmonton právě vstřelil branku!
    A ta navíc končí brankou, je srovnáno! Josh Archibald táhl celou akci, když se rozhodl pro zadovku. Do té se kousek od modré opřel DARNELL NURSE a jeho rána se zastavila až v síti! Asistence: Josh Archibald a Jujhar Khaira.
     
    03:55
    Mikko Koskinen pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, ti tak mohou založit velmi rychlou akci.
     
    03:11
    Jevgenij Dadonov bojoval o kotouč v útočném pásmu, seč mu síly stačily. Ani to však nestačilo, jelikož Edmonton dostal kotouč až do neutrální třetiny.
     
    02:47
    A tak se dopředu vydali hokejisté Ottawy. Jen pro upřesnění... Na jejich dresech převažuje černá barva, u hostujících hráčů je to hlavně bílá.
     
    02:03
    Každopádně hosté se snaží o brzkou odpověď a drží se v útočném pásmu. Darnell Nurse nahazoval z levé strany, ale do jeho pobídky nikdo hůl nevložil.
     
    01:28
    No, tak Olejáři už mají co napravovat... Dostat branku v první minutě jim na sebevědomí rozhodně nepřidá. Času mají však v dnešním zápase ještě hodně.
    00:26 Connor BROWN - 1:0
     
    00:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to je raketový start v podání domácího celku, který se dostává do vedení v první minutě! Nikita Zajcev nahazoval od modré a do jeho pokusu ještě sáhl CONNOR BROWN, jenž poslal kotouč až do sítě! Asistence: Nikita Zajcev a Brady Tkachuk.
     
    00:12
    A dnešní duel mezi Ottawou a Edmontonem nám právě odstartoval! Velkými favority jsou rozhodně hosté, podaří se jim předpoklady naplnit?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: M. Högberg (M. Murray) – N. Zajcev, Chabot, Zub, Reilly, Gudbranson, Wolanin – Co. Brown, Tierney, B. Tkachuk – Dadonov, Norris, Stützle – Watson, White, N. Paul – Batherson, Stepan, Galchenyuk.

    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Barrie, Nurse, A. Larsson, Lagesson, Bouchard, K. Russell – Puljujärvi, McDavid, Nugent-Hopkins – Yamamoto, Draisaitl, Kahun – Chiasson, Turris, Neal – J. Archibald, Khaira, Ennis.

    Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Barton, Cormier.
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Chlapík (OTT) 1 zápas, 0+0
    Kouč hostů - Dave Tippett dnes koučuje 1200. zápas v NHL!
     
    Edmonton Oilers

    Edmonton zatím trochu zaostává za očekáváními. Po čtrnácti duelech má na svém kontě čtrnáct bod, které zaručují čtvrté místo ve stejné divizi. Olejáři získali v posledních třech duelech body čtyři. Poradili si totiž dvakrát s Ottawou. Mezi tyto zápasy se vklínila prohra, a to na ledě Calgary.

    Nejproduktivnější hráči:
    Connor McDavid – 27 bodů (9+18)
    Leon Draisaitl – 25 bodů (8+17)
    Ryan Nugent-Hopkins – 11 bodů (5+6)
    Christian Wolanin se vrací do sestavy!
     
    Ottawa Senators

    Ottawa už loni patřila k těm nejhorším týmům NHL, jenže letos je dokonce tím úplně nejhorším... Po třinácti kolech má na svém kontě jen pět bodů, což znamená poslední pozici Severní divize. Senátoři získali v posledních třech zápasech dva body, když porazili Montreal. Poté však nestačili na stejného soupeře, načež jednou padli i s Edmontonem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Brady Tkachuk a Thomas Chabot – 7 bodů (3+4)
    Josh Norris – 7 bodů (2+5)
    Tim Stützle – 6 bodů (4+2)
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání nového ročníku NHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Ottawou a Edmontonem. Buly je naplánováno na 1:00 a my budeme u toho.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 1. Co. Brown (N. Zajcev, B. Tkachuk), 42. Dadonov (Reilly, M. Murray) – 5. Nurse (J. Archibald, Khaira), 18. Bouchard (Khaira), 24. Barrie (Draisaitl, D. Shore)


    Ottawa Senators: M. Högberg (24. M. Murray) – N. Zajcev, Chabot, Zub, Reilly, Gudbranson, Wolanin – Co. Brown, Tierney, B. Tkachuk – Dadonov, Norris, Stützle – Watson, White, N. Paul – Batherson, Stepan, Galchenyuk.
    Edmonton Oilers: Koskinen (M. Smith) – Barrie, Nurse, A. Larsson, Lagesson, Bouchard, Koekkoek – Puljujärvi, McDavid, Nugent-Hopkins – Yamamoto, Draisaitl, Kahun – Chiasson, Turris, J. Archibald – Khaira, Ennis, D. Shore.

    Rozhodčí: Furlatt, Nicholson – Barton, Cormier
    bahis siteleri