Rusko – Česko cz 7:4 (kon.) | Švédsko – Finsko 3:0 (kon.)
konec
Rusko
7:4 (1:1, 1:2, 5:1)
Česko
Neděle 14.02.2021, 12:00 • Malmö Arena, Malmö • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a přeji pokud možno poklidné strávení zbytku nedělního odpoledne. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (14:36:28)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Rusko – Kirill Kirsanov
    Česko – Michael Špaček
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Rusko – 10 (31)
    Česko – 5 (36)
     
    Duel Ruska s Českem končí. Čtyřicet minut jsme sledovali hokej, který byl vyrovnaný a českého fanouška musel bavit, protože náš národní výběr byl nejen zdatným soupeřem, ale dokonce lepším celkem na ledové ploše. Co se však stalo ve zbývajících dvaceti minutách, nelze popsat jiným slovem, než je fiasko. Sborná naprosto zdemolovala, rozmontovala, rozebrala a zničila výběr Filipa Pešána, který najednou působil, jako by hrál o dvě úrovně níž. Třetí dějství vyhrála Sborná drtivým poměrem 5:1! Český tým dostal pádný důvod k hlubokému zamyšlení, uvidíme, jaké důsledky z něj budou vyvozeny.

    Pro Čechy tato porážka znamená jistotu toho, že zde na Beijer Hockey Games obsadí poslední čtvrté místo se ziskem pouhých dvou bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Stránský a Špaček ještě zkoušejí vypálit na bránu Ruska, kterou však oba minuli a kotouč míří do rohu hrací plochy. Utkání končí.
     
    59:19
    Rusové si z inkasované branky nic nedělají a znovu poslali tvrdý střílený pas do předbrankového prostoru. Kotouč se od Kodýtkovi brusle odrazil jen těsně vedle brankové konstrukce za Hrachovinou!
    59:07 David TOMÁŠEK - 7:4
     
    59:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    DAVID TOMÁŠEK se pomalinku rozjel, naznačil Askarovovi blafák do bekhendu a mladý gólman mu ho spolkl i s navijákem. Forhendovou kličkou za beton pak korigoval stav na 4:7 z českého pohledu!
    59:07 Faul, po kterém je nařízeno trestné střílení
     
    59:07
    David Tomášek se dostal do samostatného úniku! Čibrikov mu podrazil nohy a máme tu trestné střílení!
     
    58:49
    Sborná opět rozehrává od vlastní klece. Po levé straně se tentokrát přes důrazného Gazdu neprobili. Musí se vrátit ke své kleci.
     
    58:28
    Klok zaváží kotouč do rohu kluziště, kde se jej pokusí chvilku udržet. To se mu nepovedlo, Rusové vyráží do dalšího zběsilého útoku.
     
    58:16
    Češi nyní vyhráli vhazování v obranném pásmu a kotouč okamžitě poslali přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Další buly před Hrachovinou.
    57:45 Nikita ČIBRIKOV - 7:3
     
    57:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná ještě nemá dost a přidává gól na 7:3! NIKITA ČIBRIKOV nyní zužitkoval skvělou práci a přihrávku Bardakova do předbrankového prostoru, odkud přesnou ranou k levé tyči skóroval! Skvělý zápis pro sedmnáctiletého hráče! Asistence: Zachar Bardakov.
    57:26 Vladimir BUTUZOV - 6:3
     
    57:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Češi sice vyhráli vhazování, jenže se neudrželi v třetině. Moravčík pak chyboval ve středním pásmu u hrazení, kde ztratil puk a nechal se soupeřem předskočit. VLADIMIR BUTUZOV dává pohodlnou střelou do prázdné klece razítko na výhru Ruska! Bez asistence.
     
    57:11
    Český tým si bere oddechový čas a Martin Straka kreslí svým svěřencům situaci bez brankáře. Hrachovina je na střídačce, Češi zkouší všechno nebo nic!
     
    56:38
    Danila Moisejev se nyní šikovně proháčkoval obranou Česka a následně přihrál do předbrankového prostoru, kde však Rubcov neměl dostatek prostoru k zakončení.
     
    56:05
    Bardakov se snažil z rohu kluziště nahodit kotouč do brankoviště, což se ale nepovedlo, Kodýtek tak mohl kupředu, ale Askarov žádnou práci navíc nemá.
     
    55:38
    Flek a Smejkal drží kotouč v útočném pásmu a snaží se přijít na to, kudy by vedla cesta k bráně ruského celku. Zatím marně.
     
    55:01
    Michael Špaček nyní dostal dobrou přihrávku do předbrankového prostoru, kde se snažil rychle zakončit, parádní zákrok Askarova!
     
    54:48
    Stránský se na vhazování pošťuchoval s Kovalenkem, sudí to nechali bez trestu, takže se bude hrát klasicky pět na pět.
     
    54:30
    Český národní tým se tak náhle musí sžít s naprosto novou situací. Zatímco před třetím dějstvím o dvě branky vedl, nyní dvě ztrácí a na srovnání už mu zbývá jen něco málo přes pět minut. Rusové tuto dvacetiminutovku zcela ovládli.
    54:11 Vasilij PODKOLZIN - 5:3
     
    54:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba v rozehrávce a Rusko vede již 5:3! Němečkova rozehrávka byla sražena Bardakovem na hůl VASILIJE PODKOLZINA, jenž nebral ohledy na Gazdovo osekávání zezadu a forhendovým blafákem zasunul kotouč za Hrachovinu! Asistence: Zachar Bardakov.
     
    53:59
    Češi nyní drží kotouč u vlastní klece a čekají na vystřídání, aby následně mohli rozehrát další útočný výpad kupředu.
     
    53:30
    Češi se pochopitelně budou snažit o vyrovnání. Nahazují kotouč na zadní mantinel, kam za ním spěchali Špaček i Lenc. Bez kýženého efektu.
    52:58 Daniil MISJUL - 4:3
     
    52:58
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové obrací zápas a znovu jdou do nejtěsnějšího vedení! DANIIL MISJUL nyní šikovně obešel Gazdu na levé straně a z velkého úhlu trefil parádně na zadní tyč! Dominik Hrachovina dnes minimálně podruhé vážně chybuje a daruje Rusům vedení 4:3! Asistence: Vasilij Podkolzin.
     
    52:49
    Smejkal se důrazně prodral po levém mantinelu kupředu, ale jeho průnik do šance nevedl, takže se Češi zase musí vracet ke své kleci.
     
    52:18
    Stránský se snažil projít po levém hrazení, ale byl naremplovám na mantinel dvojicí bránících soupeřů a s bolestivou grimasou se vrací na střídačku.
     
    51:57
    Hra rychle plyne svižným tempem, Sborná se snažila dostat kupředu po levém hrazení. Damir Žafjarov však byl příliš rychlý na útočné modré a píská se postavení mimo hru.
     
    51:16
    Český tým prohodil kotouč na levém hrazení a šel kupředu, dlouho se ale u Askarova nezdržel a na druhou stranu spěchá Moisejev.
     
    50:59
    Vasilij Podkolzin se nyní snažil předvést něco krásného, když se zadovkou bekhendem snažil najít spoluhráče na ose hřiště. V tomto prostoru se však žádný Rus nevyskytoval...
     
    50:26
    Rusové získali hrací předmět a mohou s ním spěchat osou hřiště vpřed, tam je však Němeček, jenž jim vystavil rychlou stopku.
     
    49:58
    Češi pronikli rychle přes celé kluziště a Stránský bojuje na zadním mantinelu s dvojicí soupeřů. Zatím se mu daří kotouč držet.
    49:16 Českému týmu pomohla tyčka
     
    49:16
    Rusové jsou očividně nabuzeni svým vyrovnávacím zásahem a nyní dostali ranou o Šuláka puk do našeho brankoviště, zazvonila naše levá tyč! Následně Hrachovina puk betonem vytlačil do rohu.
     
    48:59
    Jakub Flek se rychle vydal kupředu po pravé straně, jeho ránu srazil Askarov před sebe a následně dokázal kotouč schovat pod lapačku.
    48:34 Nikolaj KOVALENKO - 3:3
     
    48:34
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Zběsilá fáze zápasu končí vyrovnávací brankou Ruska! NIKOLAJ KOVALENKO dostal přihrávku od Misjula na brankovou čáru skoro do rohu kluziště, odkud šikovně vyjel. Po brankovišti obkroužil Hrachovinu a zasunul kotouč na zadní tyč – 3:3! Asistence: Daniil Misjul.
     
    48:16
    Znovu jdeme do dobrého přečíslení dva na jednoho, Radan Lenc dostal pas na pravou stranu a svou ranou jen těsně minul levou tyč!
     
    47:45
    Ordoš dostal v přečíslení pas na pravou stranu, z bezprostřední blízkosti však už dobře vyjetého Askarova prostřelit nedokázal!
     
    47:06
    Šulák rozjíždí další akci našeho národního celku od klece Hrachoviny. V útočném pásmu ale kotouč dlouho na čepeli neudržel.
     
    46:47
    Český tým se konečně delší dobu ohřívá v útočném pásmu. Špaček na slepici přihrával na modrou čáru, čímž náš národní tým z tohoto prostoru vyhnal.
     
    46:14
    Stránský se nakonec v rohu kluziště uvolnil a bekhendem přihrál Lencovi, jenž nebezpečně pálil z pravého kruhu. Bohužel vysoko nad.
     
    45:46
    Češi šli nyní do situaci tři na dva, jenže situaci zbrzdili a nakonec žádné zakočení nepřišlo. Stránský se to nyní snaží napravit.
     
    45:19
    Sborná dál stupňuje tlak. Damir Žafjarov nyní hodil šikovnou bekhendovou přihrávku na levou stranu, tam se ale jeho spoluhráči k zakončení nedostali.
     
    44:54
    A stále jedeme bez přerušení a bez oddechu, Rusové drží kotouč na svých čepelích a stupňují tlak. Český celek vyhazuje na zakázané uvolnění, Smejkal navíc nevypadá moc dobře po jednom z ostrých soubojů. Naštěstí se mu povedlo vystřídat.
     
    44:16
    Tomášek se snažil kombinovat s Flekem, přihrávka však byla sražena za útočnou modrou a Kravskovskij měl na druhé straně šanci, když se snažil tečovat střílený pas.
     
    43:49
    Špaček neudržel delší dobu v útočném pásmu kotouč na českých čepelích. Šulák ale následně vystartoval vpřed a napravil to.
     
    43:20
    Hrajeme delší dobu bez přerušení a ve vysokém tempu, Rusové se nyní do nebezpečnější pozice po závaru před Hrachovinou nedostali.
     
    42:49
    Češi se osvobozují, Moravčík se dostal přes útočnou modrou, jeho pokus byl ale sražen do rohu hrací plochy a Rusové už jdou zase kuřpedu.
     
    42:16
    Rusové zatím jasně deklarují, že chtějí vyrovnat. Moisejevova rána však byla sražena, přesto se Sborná dál drží v útočném pásmu.
     
    41:49
    Oba celky střídají, Rusové drží kotouč za svou klecí a jdou po levé straně kupředu. Podkolzin pálil z velkého úhlu, Hrachovina dokázal zasáhnout.
     
    41:16
    Sborná drží kotouč na svých čepelích a kombinuje v útočném pásmu. Šulák a Tomášek ale získali kotouč a lehkým obloučkem posílají puk přes útočnou modrou.
     
    40:38
    Král a Kovalenko se potkali v rohu kluziště, kde zašlápli puk. Zde se k nim přidali další hráči. Kotouč nakonec letí obloukem pryč z našeho obranného pásma.
     
    40:09
    Úvodní vhazování třetího dějství vyznělo lépe pro ruský celek, který se ale po pravé straně kupředu nedostal a musí se vrátit ke své kleci, kde operuje Pavel Kraskovskij.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba celky jsou připraveny na zahájení třetí třetiny, ta může ihned začít!
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Rusko – 12 (21)
    Česko – 14 (31)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 13:50.
     
    Druhé dějství duelu souboru Igora Larionova s výběrem Filipa Pešána již patří dějinám. Na ledě se řádně přiostřilo a hokej dnes nabízí vše, co k němu patří. Český tým byl zase o něco málo střelecky aktivnější a dokázal toho využít k tomu, aby utkání otočil ve svůj prospěch. V 30. minutě se Jakub Flek předvedl parádní akcí, kdy zmátl obranu soupeře i brankáře Askarova a pohotovou ranou otočil zápas, náš národní celek vedl 2:1. Jen o 71 sekund později se Lukáš Klok parádně trefil přesnou ranou do pravého horního růžku a Čechům bylo ještě veseleji. Na 2:3 však v čase 37:03 upravil Pavel Kraskovskij po chybě brankáře Hrachoviny, který nedokázal přikrýt kotouč lapačkou a přenechal jej Kovalenkovi. Na drama je tedy zaděláno, vyvrcholení duelu, ve kterém celek ze srdce Evropy vede nejtěsnějším možným náskokem, přijde ve třetím dějství.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Poslední vhazování u obranné modré Ruska. Sborná ho vyhrála a kupředu ještě spěchal Nikolaj Kovalenko, k zakončení už se ale nedostal.
     
    39:45
    Daniil Misjul a Semjon Čisťakov kontrolují kotouč u své klece, přenést hru se jim díky zákroku Davida Musila nepovedlo, puk je v hledišti.
     
    39:10
    Poslední minuta druhého dějství, Češi se snaží ještě využít početní výhodu, ale jejich kombinace nebyla přesná, Sborná se osvobozuje.
     
    38:48
    Michael Špaček dostal pas na levou stranu a ihned nekompromisně pálil, jeho ráně však chyběl pořádný kus potřebné přesnosti.
    38:10 Dvě ruské šance v oslabení
     
    38:10
    Daniil Pylenkov je dnes zatím hráčem utkání. Nyní v oslabení vystřelil jednou a po zákroku Hrachoviny zvládl kotouč sebrat českým bekům a donutil brankáře našeho národního celku k dalšímu zákroku.
     
    37:49
    Lenc kombinuje za klecí se Špačkem a snaží se najít vhodnou palebnou pozici. Českému týmu se to zatím nedaří, Stránského pas zastaven soupeři.
     
    37:34
    Na ledě se začíná pořádně přiostřovat, což k těmto zápasům neodmyslitelně patří. Vylučovat se bude na ruské straně, která byla znatelně aktivnější v tomto konfliktu. Čibrikov fasuje dvě trestné minuty za hákování. Minulin a Šulák dostávají oba dvě trestné minuty za hrubost za vzájemnou potyčku.
    37:03 Pavel KRASKOVSKIJ - 2:3
     
    37:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko využívá početní výhodu a koriguje stav na 2:3! Hrachovina nyní neukryl neposedný kotouč pod svou rukavicí a Kovalenko jej zpoza klece posunul do brankoviště, kde PAVEL KRASKOVSKIJ vstřelil jeden z nejsnazších gólů v kariéře do prázdné klece! Tuhle situaci si brankář našeho národního týmu za rámeček nedá a bude ji muset odčinit několika dobrými zákroky. Asistence: Nikolaj Kovalenko.
     
    36:47
    Petr Kodýtek si odsedí dvě minuty na trestné lavici za sekání na levém kruhu v obranném pásmu. Další početní výhoda pro Rusko. Citelné oslabení o hráče, který hraje pravidelně oslabení.
     
    36:09
    Rusové si nahodili kotouč na zadní mantinel a zvládli jej i dojet, obránce Lukáš Klok jej však dvakrát rychle zametá zase na protější konec hrací plochy.
     
    35:57
    Tomášek nejprve vypálil z levé strany, následně se ale nacpal do brankoviště příliš důrazně a za postavení v něm nás sudí vykazují z pásma.
     
    35:25
    Hraje se nyní nahoru dolů a velké šance se střídají na obou stranách. Němeček se na obranné modré snaží trochu zklidnit hru.
     
    34:52
    Oscar Flynn s Petr Kodýtek nyní měli obrovskou šanci poté, co se první jmenovaný vrátil do hry, Askarov odolal jen s obrovskou porcí štěstěny!
     
    34:05
    Sborná je opět nastěhovaná před klecí české reprezentace. Zborovskij nahodil od modré čáry, ale kotouč byl pouze sražen do rohu.
    33:26 V ruské přesilovce šance na obou stranách
     
    33:26
    Nejprve skvělý zákrok Hrachoviny proti střele zblízka! Následně šel Smejkal do situace dva na nikoho, rozhodl se pálit, jenže Askarova z pravé strany nepropálil!
     
    33:05
    Rusové se drží v útočném pásmu a Maxim Sorkin vypálil z levé strany. Dominik Hrachovina byl pozorný.
     
    32:36
    Igor Larionov ještě u sudích reaguje na zákrok Lakatoše a chce vyšší trest pro českého hráče. Je fakt, že Rusové za podobný zákrok v prvním dějství fasovali 2+10 minut.
     
    32:36
    Přichází to, co přijít pochopitelně musí a je to velká škoda. Dominik Lakatoš fasuje dvě naprosto zasloužené trestné minuty za nesmyslný zákrok na Bardakova. Přesilovka pro Rusko. Vyloučení je na 2+2 minuty. Trest na dvě minuty za hrubost inkasuje také Bardakov.
     
    32:36
    Podkolzin vypálil z levé strany, ale bránu netrefil. Následně se po zákroku Lakatoše u hrazení strhla pořádná mela, jelikož krosček na Bardakova byl opravdu poněkud nesmyslný.
     
    32:17
    Nyní Oscar Flynn nestačil tečovat vyhození našeho národního celku a píská se zakázané uvolnění. Buly po pravé ruce Hrachoviny.
     
    32:04
    Oscar Flynn se snažil na levém kruhu protlačil do zakončení, ale dvojice bránících hráčů jej rychle odstavila od kotouč a střelu znemožnila.
     
    31:45
    Kovalenko poslal kotouč na levou stranu kluziště, kde byl Vladimir Butuzov lapen do ofsajdové pasti, takže Sborná nemůže postupovat vpřed.
     
    31:27
    Kodýtek a Koblížek se snažili udržet hru v útočném pásmu, ale Rusům se nakonec podařilo vyhodit a dokonce i vystřídat.
     
    31:05
    Češi tak náhle drží dvoubrankové vedení a Rusové navíc zahrávají na zakázané uvolnění, takže se bude opět vhazovat před jejich brankářem.
    30:36 Lukáš KLOK - 1:3
     
    30:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je rána jako hrom! Okamžitě po vhazování dostal kotouč na modrou čáru od Špačka LUKÁŠ KLOK, jenž ihned vypálil. Jeho rána šla přímo a přesně do pravého horního růžku brány soupeře, nechytatelná střela! Gól a Češi vedou 3:1! Asistence: Michael Špaček.
     
    30:32
    Jan Ordoš se nyní dobře vytočil na levé straně do střelecké pozice, jenže obránce Kirill Kirsanov vložil do jeho rány hůl a kotouč tak končí v hledišti.
     
    30:05
    Rusové se snaží ihned srovnat stav, Pylenkov byl důrazný při napadání rozehrávky českého celku, ale puk nezískal.
    29:25 Jakub FLEK - 1:2
     
    29:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi otáčejí vývoj zápasu! JAKUB FLEK nyní dokonale zmátl soupeřovu obranu i brankáře Askarova! Zpoza brány vyjel na levou stranu a ranou rychlou jako blesk na přední tyč překonal gólmana soupeře, který ještě teď nemůže uvěřit tomu, že kotouč leží v jeho kleci! Češi vedou 2:1! Asistence: Jiří Smejkal.
     
    29:01
    Pavel Kraskovskij vyhazuje a naše přesilovka je pryč. Přesto se český tým i nadále drží v útočném pásmu a snaží se najít další dobrou palebnou pozici.
     
    28:34
    Rusům se podařilo vyhodit a už jim zbývá jen necelá půlminuta jejich dvojnásobného oslabení, které zatím zvládli bravurně.
     
    28:25
    Česká přesilovka se rychle krátí, Stránský dostal přihrávku do předbrankového prostoru, ale nedokázal ideálně zpracovat.
     
    28:09
    Špaček se rovněž snaží najít lepší místo, odkud by zakončil. Z bezprostřední blízkosti to zkusil Lenc, ale Askarov zakročil.
     
    27:44
    Šulák a Lenc kobminují rychle na pravé straně, ale zatím se do zakončení nedostali, snaží se najít ideální pozici.
     
    27:05
    Sergej Zborovskij teď ale zcela zaslouženě fasuje dvě trestné minuty za krosček a nás čeká dlouhá přesilovka pět na tři!
     
    26:56
    Daniil Pylenkov dostává dvě trestné minuty za hrubost. Musím ale říci, že tento souboj byl vyrovnaný a trest jen pro Rusy úplně nechápu.
     
    26:39
    V objetí s Davidem Musilem se ještě ocitl dnes velice aktivní Daniil Pylenkov, vypadá to, že se nakonec bude i vylučovat.
    26:39 Hrachovina udržel puk před brankovou čarou
     
    26:39
    Sborná teď svírá náš národní tým v našem obranném pásmu. Jejich rychlou kombinaci zakončovali Ivan Čechovič a Maxim Sorkin, Hrachovina jen s problémy udržel kotouč před brankovou čarou po jejich dorážkách!
     
    26:05
    Podkolzin šikovně kombinuje s Čibrikovem v útočném pásmu a snaží se najít vhodný palebný prostor. Ten si nakonec přivlastnil Minulin, ale trefil jen Krále.
     
    25:38
    Hrachovina si rozmyslel, zda pojede do rohu pro puk a nakonec přenechal rozehrávku svým spoluhráčům. Ti rychle přenesli hru na druhou stranu, ne však na dlouho.
     
    25:12
    V další dobré šanci se nyní ocitl Daniel Gazda, jenž tvrdě vypálil přes chumel hráčů. Nevím, jak Askarov mohl vidět, ale znovu zasáhl skvěle! Parádní zákrok ruského brankáře!
     
    24:57
    Jakub Flek nyní těsně před Askarovem tečoval nebezpečný střílený pas, jenže brankář Ruska předvedl další dobrý zákrok.
     
    24:16
    Grošev byl u hrazení zastaven Šulákem, ale Rusové se i nadále drží v útočném pásmu. Pavel Kraskovskij se dvakrát snažil vystřelit z mezikruží, ale chumel nohou v tomto prostoru nepropálil.
     
    23:49
    Češi se dál drží na puku, ale museli opustit útočné pásmo a stáhnout se ke své kleci. Klok opět využívá spolupráci se Šulákem.
    23:26 Šulákova střela končí v Askarovově lapačce
     
    23:26
    Libor Šulák měl nyní obrovskou šanci na levém kruhu, když mu Klok posunul puk, jeho tvrdou ránu však bravurně chytil Askarov, jenž zasáhl lapačkou!
     
    23:08
    Bývalý obránce Plzně či Litvínova nyní musí rozehrávat od vlastní klece. Jeho práce nese ovoce, Klok může jít rychle kupředu.
     
    22:40
    David Němeček dobře zapracoval na obranné modré a odebral Rusům kotouč. Češi se tak po Moravčíkově nahození mohou usadit v útočné třetině.
     
    22:05
    Čibrikov a Podkolzin si vyměnili kotouč za klecí Hrachoviny, ale na nebezpečnější zakončení Rusů zatím čekáme, jejich kombinace se odehrává u hrazení.
     
    21:27
    Češi vyhráli vhazování po dalším icingu Rusů a usazují se v jejich pásmu. Sborná se ale rychle vymanila z tlaku a Pylenkov krouží po pásmu našeho národního celku.
     
    21:05
    Flek šikovně sjel za klec Sborné a adresoval zpětnou přihrávku na Tomáška, ta však nebyla přesná, velká škoda. To mohla být velká šance.
     
    20:48
    Vladimir Butuzov vyjel po pravé straně kupředu a vypálil na vzdálenější tyč, Hrachovina bravurně zasáhl se svou vyrážečkou.
     
    20:27
    Filip Král vyhodil kotouč z obranného pásma, nicméně Češi se po levé straně dál neprobili a hru otáčí soupeř na druhou stranu.
     
    20:06
    Rusové vyhráli úvodní buly druhé třetiny, ale jejich rozehrávka nebyla přesná, končí zakázaným uvolněním a buly před Askarovem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Rusko – 9
    Česko – 17
     
    Ačkoliv opticky měli zejména v první polovině dějství územní převahu Rusové, střelecké statistiky hovoří po první třetině výrazně v prospěch českého národního týmu.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 12:55.
     
    Uteklo jen něco málo přes půl hodiny a první dějství souboje Sborné s celkem země ze srdce Evropy končí. Rusové si vytvořili v prvních pěti minutách tlak, který však postupně slábl a lze říci, že v druhé polovině dějství již byli o něco aktivnější hokejisté Česka. Vše dokládají také branky. Celek Igora Larionova šel sice v 8. minutě zásluhou Bardakova do vedení, hráči pod vedením Filipa Pešána však zvládli necelé čtyři minuty před první sirénou vyrovnat díky důrazu Špačka. Druhá třetina tak začne opět za nerozhodného stavu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Semjon Čisťakov vypálil z pravé strany, ale jeho pokus byl sražen do rohu, Sborná však ještě v posledních vteřinách tlačí na naše reprezentanty.
     
    19:24
    Rusové rozehrávají po levé straně, hodně aktivní Pylenkov se znovu z pozice beka dostal až na kruh, tam byl ale zastaven dvojicí soupeřů.
     
    18:52
    Špaček a Stránský nyní vytvořili pěkný závar před klecí soupeře, ale finální zakončení chybělo. Soupeře ale zatlačili do těžké defenzívy.
     
    18:24
    Oba celky hrají v plném počtu, Moravčík mohl pálit na pravé straně, jenže pas na něj nebyl přesný a obránce našeho národního týmu musel puk nejprve zpracovat.
     
    17:46
    Daniil Pylenkov měl dobrou možnost na levé straně! Bekhendový blafák však proti Hrachovinovi neměl šanci na úspěch, dobrý zákrok českého brankáře!
     
    17:05
    Stále pokračuje hra ve čtyřech, Češi jdou po levé straně kupředu, Lenc kobminuje se Stránským u hrazení a snaží se vytvořit si šanci.
     
    16:47
    Hrajeme čtyři na čtyři, do šance se mezitím dostal Smejkal, kterému se naskytla příležitost u pravé tyče, beton Askarova zde ale nepřetlačil.
     
    16:18
    Za dorážení do Askarova a následnou odvetu putují Michael Špaček a Nikolaj Kovalenko na trestnou lavici. Oba fasují dvě trestné minuty za hrubost.
     
    16:18
    Igor Larionov si ještě volá sudí k sobě na střídačku a důrazně, nicméně férově s nimi rozmlouvá. Situace se již nebude více řešit, hrajeme dál za stavu 1:1!
     
    16:18
    Po brance českého celku vznikla velká strkanice, jelikož branka českého týmu byla dosažena po velkém důrazu v brankovišti soupeře. Rusové si to nenechali líbit a důsledně našim reprezentantům vysvětlili, že takové dorážení nepřipustí. Sudí ještě jednou řeší situaci u videa. Již vyjíždí ven a branku uznávají!
    16:18 Michael ŠPAČEK - 1:1

     
    16:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi srovnávají skóre zápasu na 1:1! Libor Šulák tvrdě vystřelil z levé strany od modré čáry. Kotouč se odrazil od ruského obránce před MICHAELA ŠPAČKA, který kotouč lehce postrčil a ten pak mezi betony Askarova proskákal se štěstím do sítě! – 1:1! Celá situace se ale ještě šetří u videa. Asistence: Libor Šulák.
     
    16:05
    Oba celky jsou kompletní a Češi nyní vytvářejí velký tlak v útočném pásmu, puk putuje na modrou čáru, kde operuje Libor Šulák.
     
    15:29
    Síly na ledě jsou stále vyrovnané, následně budou hrát Rusové desetivteřinovou přesilovku. Tu chtějí využít alespoň k tomu, aby se dostali do útočného pásma.
     
    15:09
    Ivan Čechovič nyní netrefil bránu, kterou stráží Dominik Hrachovina a vzápětí je hra opět přerušena. Z první třetiny už zbývá jen necelých pět minut.
     
    14:49
    Klok nyní dostal trochu prostoru na levé straně útočného pásma a ihned z kruhu vypálil, Askarov parádně zasáhl vyrážečkou!
     
    13:57
    Vyloučení také v českém celku. Lenc zatáhl na pravé straně za ruční brzdu při výpadu Sborné a síly na ledě se tak bleskově vyrovnají.
     
    13:46
    Daniil Misjul je prvním vyloučeným dnešního zápasu! Za svou bránou krosčekoval jednoho z českých hokejistů a celek ze srdce Evropy si tak zahraje početní výhodu. Za svůj prohřešek si vykoledoval 2+10 minut, jelikož trest je nakonec definován jako vražení na hrazení.
    13:27 Tomášek svůj únik do vyrovnání nedotáhl
     
    13:27
    Tohle je samostatný únik pro Davida Tomáška, jenž šel na Askarova úplně sám! Jeho bekhendová klička však nebyla úspěšná, to je velká škoda!
    13:02 Kraskovskij nebezpečně prověřil Hrachovinu
     
    13:02
    Pavel Kraskovskij nyní dostal prostor na levé straně a ačkoliv se mu Šulák snažil zakončení ztížit seknutím, Hrachovina musel zasahovat vyrážečkou!
     
    12:42
    Gazda rozehrává zpoza vlastní klece na Moravčíka, jenž předává Stránskému. Z útočného výpadu Čechů však nic nebylo.
     
    12:24
    Vhazování před klecí ruského celku vyznělo lépe pro české barvy. Moravčík kombinuje podél hrazení se Stránským, ale dobře zasáhl Pylenkov.
     
    11:58
    Nyní rychlá přímá akce kupředu, kdy se Michael Špaček snadno dostal k zakončení z ideálního prostoru mezi kruhy. Jeho tvrdou ránu do středu klece však kryje pozorný Askarov.
     
    11:30
    Šulák to nyní zkusil z pravé strany od modré čáry, Askarov si však jeho pokus našel a vyrazil jej do rohu hrací plochy. O zbytek se postarali jeho beci.
     
    10:49
    Vasilij Podkolzin měl nyní solidní možnost na pravé straně, kde získal trochu prostoru a jeho tvrdou ránu musel Hrachovina vytěsnit ramenem.
     
    10:25
    Češi se nyní po levém hrazení do zakončení neprobili. Bardakov tak může rozjet protiakci na druhou stranu a také tak činí.
     
    09:49
    Češi se nyní drží delší dobu před Askarovem, ale nepřesná přihrávka Tomáška je z něj vyžene, Musil musí krotit kotouč u vlastní klece.
    09:16 Lencovu střelu vytáhl Askarov ramenem
     
    09:16
    Po střele od modré se kotouč odrazil do volného prostoru před Radana Lence, ten ale z pravé strany trefil Askarova do ramene!
     
    09:05
    Češi vyhráli buly v útočném pásmu, nicméně se před Askarovem příliš dlouho neohřáli a znovu musí tento prostor vyklidit.
     
    08:49
    Lehké nahození Jana Ordoše si brankář Askarov s přehledem pohlídal a kotouč sevřel v rukavici. Buly po jeho pravé ruce.
     
    08:27
    Vhazování dopadlo lépe pro ruské hokejisty, kteří znovu rychle nahodili kotouč na zadní mantinel, ale tentokrát ho agresivním forčekingem nezískali.
     
    07:59
    Češi se snažili rychle odpovědět na inkasovanou branku, ale Flynn nezpracoval ideálně pas na útočnou modrou a píská se postavení mimo hru.
    07:28 Zachar BARDAKOV - 1:0
     
    07:28
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové otevírají skóre zápasu! Kirsanov vystřelil od modré čáry, Hrachovina kotouč neviděl a poměrně špatně vyjel až mimo svou klec. Puk trefil Čibrikova, po jehož zásahu spadl na led. ZACHAR BARDAKOV pak velice pohodlně bekhendem uklidil do naprosto odkryté české klece! Rusko vede 1:0! Asistence: Nikita Čibrikov, Kirill Kirsanov.
     
    06:57
    Znovu hrajeme delší dobu bez přerušení, Rusové znovu nechali oba celky vystřídat, než rozjeli svůj výpad. Po pravé straně se dostali do útočného pásma.
     
    06:28
    Špaček se snažil přetlačit dva soupeře za klecí protivníka. Pylenkov byl ale šikovnější a hrací předmět českému útočníkovi uzmul.
     
    05:56
    Flynn drží kotouč za klecí soupeře, přesnou přihrávku ale vymyslet nedokázal, Češi se vyhnali z pásma a Musil musí rychle rozehrávat před napadajícími soupeři.
     
    05:19
    Sborná nechá znovu oba celky vystřídat. Následně se po pravé straně snažil probít German Rubcov, ale dvojice českých hráčů jej na obranné modré zastavila.
     
    04:40
    Po zákroku brankáře českého národního týmu se poprvé přerušovalo. Rusové z buly před naší klecí mnoho nevytěžili, přesto se dál drží na kotouči ve vlastním obranném pásmu.
     
    04:30
    Gazda při založení akce vyrobil nepřesnost a Češi přišli o puk, který chtěli vyvést z obranného pásma, Sborná může znovu kupředu.
     
    03:59
    Ruský celek se po levém hrazení prodral do útočného pásma a Šakir Muchamadullin posouvá kotouč z modré čáry za klec Hrachoviny.
     
    03:30
    Od začátku zápasu jsme nepřerušovali, Češi se nyní prezentovali ránou Šuláka od modré čáry, ale ta mezi tři tyče soupeřovy klece nemířila.
     
    02:58
    Ordoš se snažil napadat rozehrávku protivníka, ale kotouč nezískal. Rusové však ve své kombinaci nebyli přesní a na půlící čáře puk ztratili.
     
    02:26
    Rusové podrželi kotouč za vlastní klecí a nechali oba celky vystřídat. Následně měl Danila Moisejev šanci v předbrankovém prostoru, ale kotouč ideálně nezpracoval.
     
    01:49
    Sborná kombinuje v útočném pásmu, nakonec přišla přihrávka zpoza klece do předbrankového prostoru, kde důrazně zakončoval Maxim Sorkin, Hrachovina pozorný.
    01:14 Smejkal v první šanci na Askarova nevyzrál
     
    01:14
    V první větší šanci se ocitl na pravé straně útočného pásma Smejkal, jeho ránu však brankář Askarov dokázal bez větších potíží vyrazit.
     
    00:38
    Moravčík získal kotouč v rohu kluziště a český národní tým rychle přenáší hru na druhou stranu, kde se Češi dlouho neudrželi a vyhnali se nepřesnou přihrávkou z pásma.
     
    00:09
    Český tým vyhrál úvodní vhazování a protečovaný kotouč letí po levé straně dopředu, Rusové ale rychle obrací hru a na útočné modré kombinuje Kirill Kirsanov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodním ceremoniím bylo učiněno zadost, můžeme se tedy vrhnout do začátku utkání.
     
    Státní hymny České republiky i Ruské federace dozněly a oba celky již provádějí tradiční předzápasové rituály.
     
    Před startem utkání tradičně zazní státní hymny obou národních mužstev.
     
    V bráně českého týmu se dnes představí Dominik Hrachovina, který tak dostává příležitost po dvou představení Patrika Bartošáka.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Askarov (Tarasov) – Kirsanov, Zborovskij, Čisťakov, Pylenkov, Misjul, Minulin, Muchamadullin – Čechovič, Sorkin, Žafjarov (C) – Čibrikov, Bardakov, Podkolzin (A) – V. Butuzov, Kraskovskij (A), Kovalenko – Grošev, Moisejev, Rubcov – Kravcov.

    Česko: Hrachovina (Bartošák) – F. Král, Moravčík (C), Šulák (A), Klok, D. Musil, Gazda, Němeček – Š. Stránský, Špaček, Lenc (A) – Smejkal, Tomášek, Flek – Blümel, Kodýtek, Koblížek – Ordoš, Lakatoš, Flynn – Suchý.

    Rozhodčí: Öhlund, Björk – Yletyinen, Persson (všichni SWE).
     
    Ještě jednou krásné dobré poledne při sledování závěrečného vystoupení našeho národního týmu na Beijer Hockey Games. Do startu utkání s Ruskem zbývá necelých dvacet minut a my už známe složení, ve kterém český tým nastoupí.
     
    Sestavy ze včerejších utkání:

    Rusko: Samonov – Alexejev, Minulin, Pylenkov, Zborovskij, Kirsanov, Žuravljov, Misjul – Čechovič, Sorkin, Žafjarov – V. Butuzov, Kraskovskij, Kovalenko – Kravcov, Moisejev, Šmeljov – Grošev, Bardakov, Podkolzin – Čibrikov.

    Česko: Bartošák – F. Král, Moravčík, Šulák, Němeček, Klok, Vitásek, Gazda – Birner, Špaček, Lenc – M. Stránský, O. Roman, Flek – Smejkal, Tomášek, Koblížek – Suchý, Kodýtek, Blümel – Ordoš.
    .
     
    PRŮBĚŽNÁ TABULKA EURO HOCKEY TOUR:

    1. Rusko 21 bodů, skóre 29:11
    2. Česko 11 bodů, skóre 17:19
    3. Švédsko 8 bodů, skóre 16:21
    4. Finsko 8 bodů, skóre 16:27
     
    PRŮBĚŽNÁ TABULKA BEIJER HOCKEY GAMES:

    1. Rusko 5 bodů, skóre 5:3
    2. Švédsko 3 body, skóre 4:4
    3. Finsko 2 body, skóre 5:5
    4. Česko 2 body, skóre 4:6
     
    Zajímavost

    Poměrně interesantně může působit fakt, že se hlavní kouč národního týmu, Filip Pešán, rozhodl nenominovat na Beijer Hockey Games jediného hráče z KHL. Pro spoustu hokejistů českého národního týmu tak půjde o poměrně složité utkání, kde si budou muset zvykat na rychlý hokej, se kterým nemají tolik zkušeností a jímž se Sborná dlouhodobě prezentuje.
     
    Zápasy obou celků na Beijer Hockey Games:

    RUSKO

    Čtvrtek, 11.2.2021, Rusko – Finsko 3:2
    První utkání zde v Malmö sehráli svěřenci Igora Larionova se zemí tisíců jezer. Skvěle jim vyšla druhá polovina prvního dějství, kdy se brankami Minulina a Čechoviče dostali do dvoubrankového vedení. Krátce po polovině duelu sice soupeř snížil, ale v 43. minutě se trefil také Butuzov a i když Finové jednadvacet sekund před třetí sirénou korigovali na 2:3, srovnat již nestihli.

    Sobota, 13.2.2021, Švédsko – Rusko 1:2 sn
    Duel s celkem ze země tří korunek byl pro Rusy podstatně složitější. Hlavní úlohu v utkání sehráli skvěle bránící hráči na obou stranách v čele se svými brankáři. Švédové šli v 27. minutě zásluhou Petterssona do nejtěsnějšího možného vedení, které o deset minut později smazal Moisejev. Za nerozhodného stavu se čekalo na další trefy až do samostatných nájezdů. V těch se prosadil pouze Butuzov a Sborná tak ukořistila bod navíc.

    ČESKO

    Čtvrtek, 11.2.2021, Česko – Švédsko 2:3 pp
    Hokejisté ze srdce Evropy předvedli v duelu se Švédy dobrý vstup do utkání, když se již v 6. minutě prosadil Smejkal. Seveřané ale zvládli ještě v prvním dějství srovnat stav a v druhé dvacetiminutovce dokonce zápas otočili. Češi ale prohru po šedesáti minutách nepřipustili. V 46. minutě srovnal na 2:2 Lenc. Utkání pak dospělo do prodloužení, kde o bodu navíc pro hokejisty ze země tří korunek rozhodl Johansson.

    Sobota, 13.2.2021, Finsko – Česko 3:2 sn
    Včerejší utkání začali svěřenci Filipa Pešána výborně. V první třetině si vytvořili obrovský tlak, bohužel z něj dokázali vytěžit jen hubené vedení 1:0, o které se postaral Blümel. Až v 44. minutě zvyšoval Lenc na 2:0. To však probudilo spící Finy, kteří během tří minut snížili a v 52. minutě zásluhou Saarijärviho srovnali. Tentýž hráč země tisíců jezer se postaral o jediný úspěšný nájezd v závěrečné loterii a Čechům tak podruhé unikl bonusový bodík.
     
    Předchozí vzájemné souboje

    Karjala Cup, 8.11.2020, Česko – Rusko 0:3
    První zápas s Čechy se Sborné vyvedl na podtrženou jedničku. Nastoupila k němu v podstatě s výběrem do dvaceti let a ačkoliv se Filip Pešán snažil věkový poměr na ledě vyvážit, určitě nešlo o vyrovnaný souboj v tomto ohledu. Co se týče předvedené hry, byli Rusové lepší. V první třetině je poslal do vedení Amirov, v druhém dějství zvýraznili náskok Činachov a Afanasjev do podoby 3:0. Závěrečná dvacetiminutovka už byla pouhou formalitou. Gólman Askarov si po devětadvaceti zákrocích připsal čisté konto.

    Channel One Cup, 19.12.2020, Rusko – Česko 4:1
    Také druhé vzájemné měření sil vyšlo pro Sbornou na výbornou. Během úvodních deseti minut se dostali do dvoubrankového náskoku po trefách Burdasova a Kuzmenka. Ještě do první sirény sice korigoval Sedlák, jenže to bylo z českého pohledu vše. V druhé třetině kontrolovali svěřenci Igora Larionova své těsné vedení a v třetím dějství přidali další dva zásahy zásluhou Mamina. V celkovém součtu tak znovu vyhráli přesvědčivým výsledkem o tři branky.
     
    ČESKO

    Český tým není v tomto ročníku zdaleka tak dominantní, jako jeho dnešní protivník. Na finském Karjala Cupu si vedl obstojně, porazil přesvědčivým výsledkem oba soupeře ze Skandinávie, nicméně v závěru zřetelně nestačil na Rusko, jemuž podlehl 0:3. Channel One Cup dopadl pro hráče ze srdce Evropy ještě hůř. Znovu padli tříbrankovým rozdílem s výběrem Igora Larionova a prohráli také se zemí tisíců jezer (těsně 3:4). Uspěli pouze proti Švédům, které porazili zřetelně 4:1.

    Na Beijer Hockey Games zatím tým pod vedením Filipa Pešána nepodává přesvědčivé výsledky. Podlehl oběma celkům ze severu Evropy 2:3 – Švédsku v prodloužení, Finsku po nájezdech.
     
    RUSKO

    Hokejisté Ruska zatím v této sezóně opravdu šlapou jako dokonalý stroj v podobě rudé mašiny. Bez jediné porážky prošli finským Karjala Cupem i Channel One Cupem, který se hrál v jejich vlasti. V obou turnajích navíc ztratili jediný bod – vždy se Švédskem.

    V nastoleném trendu navíc svěřenci Igora Larionova pokračují i zde na Beijer Hockey Games, kde nejprve zdolali ve čtvrtek Finsko 3:2 a včera také Švédsko, které přetlačili 2:1, nicméně až po nájezdech. Dokonale tak kopírují výsledky z předchozích dvou turnajů Euro Hockey Tour.
     
    Krásné dobré nedělní poledne přeji všem příznivcům ledního hokeje v naší krásné vlasti i mimo ni. Beijer Hockey Games ve švédském Malmö dnes uzavírají své představení. Čekají nás poslední dvě utkání, která obvykle vyvolávají nejvíce vzruchu. My se společně zaměříme na to, které nás zajímá vůbec nejvíc. Začíná souboj, který se nikdy neomrzí a vždy bude vyvolávat spoustu emocí. Startuje duel, ve kterém Rusko změří síly s Českou republikou!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 8. Bardakov (Čibrikov, Kirsanov), 38. Kraskovskij (Kovalenko), 49. Kovalenko (Misjul), 53. Misjul (Podkolzin), 55. Podkolzin (Bardakov), 58. V. Butuzov, 58. Čibrikov (Bardakov) – 17. Špaček (Šulák), 30. Flek (Smejkal), 31. Klok (Špaček), 60. Tomášek (TS)


    Rusko: Askarov (Tarasov) – Kirsanov, Zborovskij, Čisťakov, Pylenkov, Misjul, Minulin, Muchamadullin – Čechovič, Sorkin, Žafjarov (C) – Čibrikov, Bardakov, Podkolzin (A) – V. Butuzov, Kraskovskij (A), Kovalenko – Grošev, Moisejev, Rubcov – Kravcov.
    Česko: Hrachovina (Bartošák) – F. Král, Moravčík (C), Šulák (A), Klok, D. Musil, Gazda, Němeček – Š. Stránský, Špaček, Lenc (A) – Smejkal, Tomášek, Flek – Blümel, Kodýtek, Koblížek – Ordoš, Lakatoš, Flynn – Suchý.

    Rozhodčí: Öhlund, Björk – Yletyinen, Persson (všichni SWE)

    Diváci: Bez diváků
    bahis siteleri