Arizona – St. Louis 1:0 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 1:3 (kon.) | Toronto – Ottawa 5:6 (po pr.)
Carolina – Columbus 7:3 (kon.) | Tampa – Florida 4:6 (kon.) | Detroit – Chicago 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 5:6 (kon.) | Vancouver – Calgary 3:4 (po pr.) | San Jose – Anaheim 3:2 (kon.)
po prodl.
Vancouver Canucks
3:4 (2:1, 0:2, 1:0 - 0:1)
Calgary Flames
Úterý 16.02.2021, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (07:00:12)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Thatcher Demko (VAN) – 23 zákroků, 4 OG, 85,2% úspěšnost, odchytal 59:09
    Jacob Markström (CGY) – 30 zákroků, 3 OG, 90,9% úspěšnost, odchytal 60:23

    Česká a slovenská stopa

    Dominik Simon (CGY) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 13:10

    Tři hvězdy utkání

    1. Rasmus Andersson (CGY) 0+2
    2. Brock Boeser (VAN) 1+1
    3. Johnny Gaudreau (CGY) 1+0
     
    Statistiky zápasu:
    Střely:
    33:27
    Úspěšnost buly: 61 % : 39 %
    Bloky: 16:13
    Hity: 15:20
    Přesilovky/využití: 2/6 : 1/4
     
    Dlouho se zdálo, že po kuriózní trefě Dillona Dubého už další branky v tomto klání neuvidíme. Za necelou minutu pak ale přišly hned dva zásahy. Nejprve se při hře bez brankáře prosadil Brock Boeser. Přestože se hrálo při vyloučení Quinna Hughese s pěti muži na obou stranách, vrhli Canucks své síly do útoku a urvali cenný bod. V prodloužení totiž jejich snahu rychle popravil Johnny Gaudreau, když z nelehkého úhlu krásným způsobem rozvlnil síť a přisoudil dva body na stranu Flames. Oba týmy po výsledku 3:4 po prodloužení zůstávají na svém a o lepší příčky budou bojovat třeba už v nadcházejícím vzájemném duelu, který je čeká pozítří.
     
    Konec zápasu.
     
    60:23
    Po vstřelení branky ještě probíhá konzultace u videa, zda celé akci nepředcházel ofsajd. Už ale známe rozhodnutí, gól platí.
    60:23 Johnny GAUDREAU - 3:4
     
    60:23
    Calgary právě vstřelilo branku!
    V nadstavbové části jsme se dlouho neohřáli a Flames okamžitě využívají svou přesilovku. Z kruhu pro vhazování mířil přesně JOHNNY GAUDREAU, který se paradoxně v koncovce trápil celou třetí třetinu. Třebaže Canucks zachránili alespoň bod, v prodloužení se ke slovu nedostali a prohrávají s Flames už počtvrté v této sezoně. Kouč Travis Green ještě vyzkoušel trenérskou výzvu, o ofsajd se ovšem, byť těsně, skutečně nejednalo. Asistence: Sean Monahan a Elias Lindholm.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:29 Brock BOESER - 3:3
     
    59:29
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí neztratili naději, po vyhraném buly předal Myers kotouč na BROCKA BOESERA a ten vypálil velmi přesně. Kyselý výraz tak mění za obrovský úsměv od ucha k uchu. Ani vystupující Christopher Tanev nedokázal puk zastavit, ten se otřel o tyčku a skončil v síti. Za stavu 3:3 půjdeme do prodloužení. Asistence: Tyler Myers.
     
    59:24
    Oddechový čas pro domácí. K dispozici mají ještě 36 vteřin s prázdnou bránou, hraje se ovšem pět na pět.
     
    59:24
    Myers pálí, ale následuje jen zklamaný výraz Brocka Boesera, který se mermomocí snažil o úspěšnou teč. Výborně kotouč pokryl Jacob Markström.
     
    59:05
    Probíhá hra pět na pět, jelikož Demko už je znovu na střídačce.
     
    58:45
    Domácí potřebují honem vybojoval puk, za bránu tak míří Pettersson.
     
    58:38
    Zbytečný faul hodně komplikuje situaci na straně domácího mužstva. Tkachuk padá a na trestnou lavici kvůli podrážení musí Quinn Hughes.
     
    58:25
    Demko míří na střídačku, na ledě je šest bruslařů v dresu Vancouveru.
     
    57:45
    Možná teď Johnny Gaudreau mohl počkat s pukem v rohu kluziště, nebyl totiž nikým ohrožován. Jenže Canucks se k ohrožení brány nedokáží propracovat.
     
    56:54
    Hughese parádně zablokoval Juuso Välimäki a rychlonohý Andrew Mangiapane už se zase stará o zábavu domácích beků. Za chvíli by měli Canucks jít do šesti.
     
    56:23
    Do předbrankového prostoru se sice natlačil Roussel, ovšem brankáře nepřekvapil. Francouz si bude muset na svůj gólový zápis počkat a pevně věří, že si jeho kolegové po komerční přestávce povedou lépe.
     
    55:55
    Myers znovu dost zaváhal a bude děkovat vyšší moci, že mu kotouč neukradl Andrew Mangiapane. To by byla patrně tečka za snahou Canucks.
     
    55:14
    Myers snášel další navštívenku do brankoviště, ovšem Bo Horvat letícího motýla nedovedl usměrnit až do sítě.
     
    54:41
    Johnny Gaudreau dvakrát objel pásmo, napodruhé už předal krosový pas přesně na hůl Eliase Lindholma. Stačilo přesně zamířit, to se ale nestalo a útok s Dominikem Simonem na křídle míří na střídačku.
     
    54:07
    V tomto případě se snažil Gaudreaua vysunout český navrátilec v sestavě Dominik Simon, ovšem nedobré zpracování připravilo šikovného útočníka Flames o další šanci.
     
    53:25
    Lindholm nahání Benna, který tak bude začínat ve vlastním pásmu. Mnoho času již Vancouveru nezbylo.
     
    53:01
    V poslední třetině působí neúnavným dojmem Johnny Gaudreau, který se znovu snažil přinést rozdílovou trefu. Proti byl Jordie Benn a také jeho chrániče.
     
    52:39
    Domácí v plném počtu.
     
    52:07
    Calgary samozřejmě nemusí nutně využít přesilovku, ale moc by to pomohlo. Dillon Dubé pálil znovu z kruhu pro vhazování, jenže jeho rána jen těsně minula levou tyčku.
    51:27 Svižný přesun Demka, na kterém tak ztroskotal Matthew Tkachuk.
     
    51:27
    Možná nejlepší zákrok Demka v utkání. Zcela volný zůstal na pravé straně Matthew Tkachuk, ale ani mezi nohy mířená rána se nevešla do brány.
     
    50:47
    Tkachuk se až příliš brzy snažil procpat diagonální přihrávku, nachystaná čtyřka Vancouveru poprvé vyhazuje.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:39
    Myersův nájezd do Gaudreaua se skutečně neobejde bez zdvižené pravice rozhodčího, dostává dvě minuty za krosček.
     
    50:39
    K ledu padá Gaudreau, který předtím nabízel parádní šanci pro Monahana, jenže ten z dobré pozice vůbec netrefil zařízení. Že by přesilovka pro Calgary? Dozvíme se po reklamním přerušení.
     
    50:04
    Miller obral Bennetta jako zkušený prodejce neznalého zákazníka a otevírá další akci Canucks. Čas pomalu běží.
     
    49:18
    Další akci rozjel Rasmus Andersson, který dnes hraje jako z partesu. Jenže Milan Lucic chytil u levého mantinelu hustý provoz tmavých dresů a neprobil se k zakončení.
     
    48:24
    Sám na brankáře spěchal Johnny Gaudreau, ale Thatcher Demko zůstal ledově klidný a zaklapl mezírku mezi betony. Při zákroku se téměř nemusel hnout.
     
    47:49
    Hosté v plném počtu.
     
    47:40
    Ještě jedna rána z pravého křídla, kterou obstaral Pettersson, ale přesnost znovu schází. Z tohoto zámku šlo vytěžit více.
     
    47:28
    Ani Quinn Hughes, ani po něm pálící Miller se netrefili do brány. Tato přesilovka se chýlí ke konci.
     
    46:27
    U modré čáry si poradil Joakim Nordström a ještě společně s Markem Giordanem obstarají nějaké to natažení časomíry.
     
    45:49
    Tresty rozdány. Tkachuk i Virtanen dostávají menší napomenutí za hrubost, ještě předtím se faul pískal Connoru Mackeymu, který tak pyká potřetí v zápase. Hákoval soupeře.
     
    45:18
    Zpátky ke Tkachukovi se odrazila jeho vlastní přihrávka, málem pálil do prázdné klece. Jenže pak patrně přichází útočný faul, doprovázený delší zápasnickou výměnou.
     
    44:45
    Edlerovu prudkou pumelici zvládl vyrážečkou odpravit Markström. Pak se parádní defenzivním zásahem prezentoval Brock Boeser, na samostatný nájezd už se totiž pomalu chystal Johnny Gaudreau.
     
    44:28
    Connor Mackey už cítil, že jeho spoluhráči i on sám jsou unavení, a tak zadovkou poslal kotouč pod lapačku Markströma, který prožívá nejtěžší chvíle v dosavadním průběhu.
     
    43:42
    Domácí nechtějí nic ponechat náhodě a tlačí se za srovnáním stavu. Nils Höglander proskočil až do brankoviště a švédský brankář možná ani neví, jak teď zabránil puku v cestě do brány.
     
    43:21
    Nyní se Jacob Markström dostla do křížku pro změnu se Sutterem, ale tělem zvládl ubránit puk při výjezdu za bránu.
     
    42:55
    Šermovaná ve vzduchu, ze které vzešel jako vítěz Jacob Markström. Snažil se na něj vyzrát Jake Virtanen, jenže ani několikanásobná dorážka nepomohla.
     
    42:25
    Nils Höglander ukazuje v mladém věku svou hokejovou vyspělost, nechal kotouč za sebou a Horvat měl dobré dva metry na střelu. Jenže nedal.
     
    41:58
    Střela Suttera se odrážela poměrně nebezpečně už napoprvé, ale teprve druhý pokus zamával s nervy Jacoba Markströma. Na ránu vůbec neviděl a zachránil ho instinktivní rozklek.
     
    41:33
    Hosté v plném počtu.
     
    41:11
    Elias Pettersson ještě zastavil svou ránu a to byla chyba. Pak si totiž nevybral ideální moment ke kličkování a kotouč opouští ofenzivní zónu.
     
    40:34
    Calgary si drželo kotouč na holích a Byron Froese okamžitě vyhazuje. Vancouver má k dispozici zkrácenou přesilovku.
     
    40:29
    Domácí v plném počtu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely:
    17:20
    Úspěšnost buly: 58 % : 42 %
    Bloky: 11:7
    Hity: 11:18
    Přesilovky/využití: 2/5 : 0/2
     
    Calgary navázalo na svůj úspěch ze závěru první dvacetiminutovky a v prostřední části zvrátilo stav utkání. Nejprve se prosadil Elias Lindholm, který využil velkého zaváhání Bo Horvata a ještě důležitější přihrávky z hole Rasmuse Anderssona. Hra byla vcelku vyrovnaná, ale Canucks se nevyhnuli ani další hrubce. Nate Schmidt zpoza brány nepochopitelně přihrál kotouč do brankoviště, a třebaže si dezorientovaný Thatcher Demko nekopl puk do sítě sám, Dillon Dubé mu k tomu rád pomohl. V poslední periodě budou Flames bránit hubený náskok 2:3. Kdyby navíc hned v 55. vteřině proměnil Tkachuk svou šanci, mohlo být ještě veseleji.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Tyler Myers upadl vlastní vinou, jenže Elias Lindholm ho poté trefil loktem do hlavy. I když nechtěný zákrok, sudí budou nemilosrdní.
     
    39:28
    Lindholm s Monahanem bojují o pozici za brankou, v rohu ale zůstává ležet urostlý Tyler Myers.
     
    38:52
    Další bomba Tkachuka, tentokrát už si musel Demko vypomoci vyrážečkou. Tlak v útočném pásmu je enormní.
     
    38:41
    Matthew Tkachuk natáhl v přesilovce ke střele, ale z pravé strany nepropálil brankáře, třebaže dal do rány tahem veškerou sílu.
     
    38:29
    Calgary bude mít možnost své vedení ještě navýšit, jelikož Jay Beagle podrazil Johnnyho Gaudreaua.
     
    37:35
    Své minuty odehraje i poslední formace Flames, letošní debutant Buddy Robinson nahodil kotouč od červené čáry za bránu a půjde si odpočinout.
    35:51 Dillon DUBÉ - 2:3
     
    35:51
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Neskutečná momentka. Nate Schmidt zazmatkoval, svou přihrávku poslal do betonu brankáře Thatchera Demka, který si jen lehl na ledovou plochu a už nemohl nic dělat s tím, když DILLON DUBÉ, číhající za jeho zády, dopravil puk do prázdné brány. Tato trefa bude zdobit sestřihy těch nejzvláštnějších gólů v NHL. Bez asistence.
     
    35:14
    Šance i na druhé straně. Nejprve Bennett ze středu vůbec netrefil, pak přišlo ještě nahození Taneva, které odmítl Demko. Tento zápas začíná opravdu bavit.
     
    34:20
    Řádění Beagla nyní odnesl i hlavní rozhodčí, který se připletl do cesty. Neskutečný tlak Vancouveru a Monahan se musel na ledě zdržet téměř dvě minuty v kuse.
     
    33:15
    Horvat se snažil o teč před bránou a na puk skutečně dosáhl. Další vyvedený zákrok Markströma, tady scházely centimetry.
     
    32:57
    O střelu od modré se pokusil Tyler Myers, ovšem pozornost udržel Jacob Markström. Odmítl i dorážku.
     
    31:32
    Výtečná odpověď Canucks, ovšem ani J. T. Miller nedokázal při dlouhém zámku rozvlnit síť. Jeho střela ze středu se svezla kolem pravé tyče.
    30:40 Elias LINDHOLM - 2:2
     
    30:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hodně nahněvaný je sám na sebe Bo Horvat. Jeho naivní přihrávka se stala pohodlnou kořistí pro obránce Rasmuse Anderssona, který si tak připisuje druhou asistenci v utkání. Ještě ve středním pásmu totiž zvládl poslat žabičku na hůl ELIASE LINDHOLMA, který už bezpečně našel prostor na přední tyči. Hosté rázem srovnávají krok. Asistence: Rasmus Andersson.
     
    29:48
    Demka se snažil hned dvakrát obalamutit Byron Froese. Nejprve bekhendem prostrčil kotouč přes brankoviště, pak mu nevyšla akrobatická teč mezi nohama.
     
    29:08
    Gaudette nechal puk jít svou cestou a ten se opřel o vyrážečku nachystaného Markströma. V této periodě o šance není nouze, ale na gól stále čekáme.
     
    28:44
    Střídat již potřeboval Jay Beagle. Nahazuje kotouč a odchází na hráčskou lavici.
     
    28:00
    Před brankou se nachomýtl Rasmus Andersson a následně střelu vyslal též Sam Bennett. Flames mají nyní navrch, chybí jim ovšem přesnější koncovka.
     
    27:52
    Znovu se touš ocitá mimo hrací plochu a vhazovat se bude před Demkem. Od modré čáry totiž zkoušel pálit Juuso Välimäki, který v této třetině působí velmi svěžím a sebevědomým dojmem.
     
    27:17
    Simonovu přihrávku dokázal přečíst Pettersson a český útočník měl štěstí, že se ke kotouči rychle dostal zpátky a mohl založit útočnou akci. Jenže Calgary zastavuje hvizd rozhodčího.
     
    26:53
    Ve slovní a částečně pěstní přestřelce se ocitá Matthew Tkachuk. To skutečně není překvapivý obrázek.
     
    26:42
    Pearson na pravém křídle nasedl do rychlíku a už ho nikdo nedokázal zastavit. Svou první střelu nezužitkoval, o totéž se o chvíli později snažil také Bo Horvat, ale ani jemu se nevedlo lépe.
     
    25:54
    Útok výtečně podpořil Olli Juolevi. Talentovaný zadák Canucks protáhl Jacoba Markströma na brankové čáře, k dorážce se ještě tlačil Brandon Sutter, jenže mu obránce zablokoval hůl.
     
    25:36
    Domácí v plném počtu.
     
    25:13
    Kotouč vypíchl do neutrální zóny Jay Beagle a s šancí na využití této početní převahy to skutečně nevypadá dobře.
     
    24:36
    Vyhození rovnou na Markströma. Ve špatném sehrávání přesilovek si nejsou dnešní protivníci nic dlužní.
     
    24:05
    Edler vzal černou pryž na projížďku po vlastním pásmu a šetří čas. Taktická finesa se opravdu vyplácí.
     
    23:36
    V rohu si podržel Tkachuka Nate Schmidt. Odchází na lavici hanby.
     
    23:31
    Demko vyráží střelu Andrewa Mangiapaneho, znovu byli hosté blizoučko srovnání. Následuje faul.
     
    23:10
    Pěkně si puk stáhl Nils Höglander, čímž zprostředkoval první práci pro Jacoba Markströma v této periodě. Chytat tedy rozhodně nezapomněl.
     
    22:55
    Connor Mackey se nyní ploužil po ledě, v podstatě udělal provaz a Antoine Roussel ho nechtěl nechat vstát. To se nelíbilo jeho parťákovi Anderssonovi a došlo k menší strkanici.
     
    22:34
    Třebaže Adam Gaudette spěchal, aby předehnal Connora Mackeyho, nepovedlo se a je tu další zakázané uvolnění na straně Vancouveru.
     
    21:47
    Sebevědomý pas Hughese ukořistil Elias Pettersson. Ze slotu se neprosadil, a tak na kontr vyrazil Dillon Dubé, který naopak troskotá na výstroji Demka. Sledujeme mnohem otevřenější partii než v první části.
    20:55 Matthew Tkachuk nedostrkal puk do sítě.
     
    20:55
    Problémy se zpracováním puku potkaly Matthewa Tkachuka, který tak nemohl z pravé strany zakončit za záda přesouvajícího se Thatchera Demka. Tady to smrdělo srovnáním stavu.
     
    20:38
    O přihrávku do nebezpečného prostoru se snažil Höglander, jenže Boeser čekal marně. Dobře totiž vystoupil Juuso Välimäki.
     
    20:15
    Dobře se před klec natlačil Matthew Tkachuk, ovšem vancouverská hůl mu zabránila ve skórování.
     
    20:07
    Už po sedmi vteřinách přichází icing na straně Vancouveru, který by však rozhodně nechtěl pokračovat v rozpačitém výkonu z posledních minut předchozí třetiny.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky 1. třetiny:
    Střely:
    7:8
    Úspěšnost buly: 52 % : 48 %
    Bloky: 4:4
    Hity: 7:10
    Přesilovky/využití: 2/4 : 0/0
     
    Prvních 20 minut zápasu zřetelně poznamenaly fauly na obou stranách. Disciplína každopádně trápila zejména hostující tým, který pykal hned ve svém prvním oslabení. I když ne úplně doslova. Calgary se perfektně bránilo atakům soupeře, v podstatě Canucks nepustilo do pásma, jenže jedno nahození z hole Quinna Hughese dokázal chirurgicky přesnou tečí přetavit v gól Tanner Pearson. Bylo to těsně před uplynutím dvou trestných minut, jenže poučení na straně celku z Alberty stejně nepřišlo. A tak Vancouver trestal opět. V početní převaze pěti proti třem zužitkoval pohotovou přihrávku Boesera kapitán Bo Horvat. Jenže domácí tým značně podcenil závěr třetiny a lajna Milana Lucice předvedla v útočném pásmu skvělou show, kterou zakončil její principál. Stalo se tak v ponechané výhodě. Díky Lucicově trefě 24 vteřin před klaksonem platí stav 2:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Kapitán Bo Horvat dostal ještě jednu možnost spravit stav zápasu, jenže z dobré pozice tentokrát vypálil až příliš vysoko a pozdravil plexisklo.
    19:35 Milan LUCIC - 2:1
     
    19:35
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Trenér Travis Green rozhodně nemůže být spokojený s tím, co jeho muži předvedli v posledních vteřinách úvodní periody. Formace MILANA LUCICE zůstala v útočném pásmu, obránce Rasmus Andersson s pukem na holi objel bránu a prudkou přihrávkou rozradostnil úspěšného střelce. Zdálo se, že Thatcher Demko měl ještě řádně zakrytý výhled, a pokud jsme mluvili o tom, že by si měl v pohodě dojít pro třetinu s čistým štítem, platilo to jen do poloviny 18. minuty. Nyní je skóre 2:1. Signalizovaný trest se neukládá. Asistence: Rasmus Andersson a Connor Mackey.
     
    18:55
    Dobře fungující spolupráce mezi Bennetem, Dubém a Lucicem málem přinesla ovoce. Dubé poslal kotouč před bránu, kde prvně jmenovaný ovšem přišel o puk.
     
    18:30
    Simon přes Giordana až na Gaudreaua, jenže teč do útočného pásma neznamená následný zisk puku. Jakoby se však Vancouver svým vedením nechal uchlácholit a vyhazuje jen na icing.
     
    17:42
    Jen nepřesně pálí Elias Lindholm, ovšem hostující nátlak pokračoval a Andrew Mangiapane hned dvakrát dostal možnost ohrožovat Demka. Napodruhé už objížděl bránu, ale puk nezasunul kvůli ležícího Alexandera Edlera.
     
    17:34
    Střela Noaha Hanifina z kategorie propagačních a zdá se, že brankář Thatcher Demko nebude mít mnoho starostí s udržením čistého konta v této periodě. Předtím ale ještě komerční přestávka.
     
    17:03
    Tvrdého ataku ze strany Virtanena se dočkal zkušený Mark Giordano. Je jasné, že vášně budou stoupat, zvlášť pokud Canucks ještě navýší své vedení.
     
    16:23
    Hosté v plném počtu.
     
    16:04
    V pokračující přesilovce už se Vancouveru tolik nedaří a Myers zběsile nahání kotouč u modré čáry.
    14:44 Bo HORVAT - 2:0
     
    14:44
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Parádní práce J. T. Millera... svým naznačením zcela vyřadil bránící trojku soupeře a přihrávkou na Brocka Boesera uvolnil místo pro další kombinaci. Právě Boeser pak z první posílal pas do slotu, kde neměl problém s přesným zakončením do odkryté brány BO HORVAT. Díky přesilovce pět na tři si domácí budují dvoubrankový náskok. Asistence: Brock Boeser a J. T. Miller.
     
    14:23
    Znovu jde na trestnou lavici Connor Mackey, dvě minuty za vysokou hůl a přesilovka pět na tři.
     
    13:45
    Nils Höglander se dostal pod tlak soupeře, jenže Tanev to po zisku puku neudělal chytře a pořádně prohnal Giordana, který ovšem zvládl vyhnat soupeře z pásma.
     
    13:17
    Zřejmě z frustrace vysekl Johnny Gaudreau hůl z ruky Horvata. To by si neměl tak zkušený hráč dovolit, jasné dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    12:35
    Dominik Simon sice nezvládl vhazování, ovšem Sean Monahan mu nabídl palebnou pozici na středu. Akce pokračovala, přičemž Monahan zpracoval přihrávku na pravé straně a ohrožoval Demka, který ale schoval puk do rukavice.
     
    11:58
    Snaha o vysunutí Lucice, ovšem z protiútoku přišla nebezpečná rána z levého křídla. Tanner Pearson využil rozhození v defenzivě Flames a překvapil Markströma ostrou střelou z úhlu. Beton Švéda zachránil.
     
    10:59
    Sebevědomí stále sbírá Connor Mackey, jenže zaváhání ho provází téměř na každém kroku. Nedůsledným vyhozením málem nabídl šanci pro Gaudetta, pak si ovšem lehl na ledovou plochu a nikoho před sebe nepustil.
     
    10:27
    Za branku poslal kotouč Juuso Välimäki a Thatcher Demko, který zatím neměl mnoho práce, vypomůže s rychlou rozehrávkou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:54
    Hosté v plném počtu.
     
    09:40
    Před Markströmem číhal Brock Boeser, proto Quinn Hughes zvolil podobné řešení jako při první brance. Tentokrát však teč nepřišla a Jacob Markström počítá další zásah.
     
    09:23
    Quinn Hughes sice uvolnil Boesera, jenže následuje další nepřesná přihrávka z hole Millera. Takto to skutečně nepůjde.
     
    09:00
    První střela za více než tři minuty v početní převaze. Neobstaral ji nikdo jiný než Elias Pettersson, ovšem Jacob Markström jen mlaskl svou lapačkou.
     
    08:41
    Domácím se znovu nedaří přechod modré čáry, Nate Schmidt čekal totiž až příliš dlouho. Přesilovka Vancouveru za moc nestojí.
     
    08:00
    Tentokrát začíná početní převahu až druhá speciální pětka. To ale neznamená, že by Calgary mělo problém s vyhozením.
     
    07:54
    Při bránění se dopustil krosčeku Connor Mackey a zaplatí dvěma minutami na trestné lavici.
     
    07:53
    Nakonec dochází ke střele Millera, kterou ještě nechtěně tečoval Juuso Välimäki, jenž dnes dostává prostor vedle zkušeného veterána Giordana. Naštěstí požár v obraně hasí pozorný Jacob Markström.
     
    07:32
    Znovu se bude vylučovat na straně Calgary, ovšem Quinn Hughes a J. T. Miller si trpělivě vyměňují pasy.
     
    06:48
    Zadovka se nepovedla Petterssonovi a Quinn Hughes musel dávat skutečně pozor, aby ho neokradl namlsaný Milan Lucic.
     
    06:18
    S kotoučem se rozjel Tanev, jeho přihrávku u modré ovšem nepřevzal Byron Froese. Čtvrtá formace tak musí spíše bránit.
     
    05:27
    Zakázané uvolnění a následuje buly, po kterém dobře zapracoval Edler. Jeho aktivita u modré čáry přinesla domácímu mužstvu tlak, jenže chybělo přesné zakončení a poté dochází k postavení mimo hru.
     
    04:00
    Monahan vypálil jen do připraveného Demka. Calgary se snaží zapomenout na inkasovaný gól.
    03:51 Tanner PEARSON - 1:0
     
    03:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Velký pech z pohledu Flames. Perfektně zvládnuté oslabení nakonec nese hořkou pachuť, neboť od modré čáry se před brankoviště snesla rázná střela Quinna Hughese a TANNER PEARSON vteřinu před vypršením přesilové hry úchvatnou tečí usměrnil kotouč do sítě. Přitom se zdálo, že touto situací o nerovnovážném počtu mužů na ledě si pomohou spíše hosté. Rázem ovšem prohrávají 1:0. Asistence: Quinn Hughes a Tyler Myers.
     
    03:51
    Hosté v plném počtu.
     
    03:39
    První pokus o střelu vyprodukoval až Adam Gaudette, nešlo ale o běžnou přesilovkovou souhru, jako spíše o snahu přečíslit soupeře.
     
    03:05
    Ani drzý průnik Quinna Hughese neslavil úspěch. Vancouver se nedostal do útočného pásma zatím ani na vteřinu, neskutečná práce bránících mužů.
     
    02:38
    Třetí vyhození v krátkém čase, Vancouveru se vůbec nedaří postavit přesilovkový vzorec a Quinn Hughes ztratil další přihrávku.
     
    02:05
    Flames se zatím dobře daří likvidovat přesilovku soupeře, Elias Pettersson ztratil puk u modré čáry a Joakim Nordström znovu napadá rozehrávku.
     
    01:51
    Ano, Dillon Dubé si přidržel Antoinea Roussela a míří na trestnou lavici kvůli hákování.
     
    01:45
    Bekhendem poslal žabičku do pásma Adam Gaudette a zdá se, že Canucks si vybojovali faul.
     
    01:05
    Za odraženým kotoučem spěchal Elias Pettersson, ovšem Jacob Markström dobře přečetl situaci a rozehrál. Hned od úvodních vteřin sledujeme masivní tempo.
     
    00:48
    Střelu na bránu naháněl Dominik Simon, k dorážce se ale nedostal. Je pro něj nicméně skvělé, že se nachází zpátky v sestavě.
     
    00:19
    Juuso Välimäki poslal kotouč po pravém křídle, ale první šanci měli hráči Vancouveru. Alexander Edler vyplul sám na středu hřiště a nebezpečně vypálil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Vancouver Canucks: Demko (Holtby) – Edler (A), Schmidt, Q. Hughes, Jo. Benn, Juolevi, T. Myers – J. T. Miller, E. Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat (C), Höglander – Roussel, B. Sutter (A), Gaudette – L. Eriksson, Beagle, Virtanen.

    Calgary Flames: Markström (Rittich) – Hanifin, Ch. Tanev, Giordano (C), Välimäki, Mackey, R. Andersson – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, Mangiapane – J. Gaudreau, Monahan (A), Simon – Lucic, S. Bennett, Dubé – Nordström, Froese, B. Robinson.

    Rozhodčí: Meier, Markovic – Murchison, Brisebois.
     
    CALGARY FLAMES
    5. místo (Severní divize), 14 zápasů, 15 bodů, skóre: 40:37


    Žádný z kanadských mančaftů se nepyšní tak tuhou obranou jako právě Flames. Jenže srovnání s ostatními organizacemi v NHL už nevyznívá tak pozitivně. V ani jedné z ostatních divizí by Flames nepatřilo lepší než čtvrté místo, navíc v posledním zápase jejich defenzivní struktura zcela vypověděla službu. Poměr střel po závěrečném hvizdu? 46:19 ve prospěch Canucks. Vzhledem k této statistice vypadá skóre 1:3 ještě dost milosrdně.

    Potenciální debakl totiž odvrátil bývalý gólman Canucks Jacob Markström. Ten v letošním ročníku nejen proti někdejšímu chlebodárci předvádí úchvatné výkony, ovšem 43 zákroků do té doby nezaznamenal. Ani takto náročná šichta mu však nepřinesla kýžené vítězství, a tak započítal čtvrtou porážku. Je až s podivem, že Flames jeho formu nedokáží vytěžit ještě důkladněji. Nejvíc tak trpí Švédův český kolega David Rittich, který přednost v kleci nedostane ani tentokrát. Zatím se mezi tyčemi objevil ve dvou případech a na úvodní skalp této sezony stále musí čekat.

    Na velmi chabou formu doplácí rovněž Dominik Simon, který se zatím v novém dresu vůbec nechytá. Po přesunu z Pittsburghu chvíli nastupoval v elitní formaci, ovšem v průběhu února několikrát zakotvil mezi zdravé náhradníky. V šesti zápasech totiž nezapsal ani bod. Šanci by mohl dostat v případě, že se potvrdí absence zkušeného centra Mikaela Backlunda, který stejně jako dříve zmíněný Bailey nedohrál minulé klání. Calgary zatím neavizovalo, jak to se startem produktivního Švéda (3+5) vypadá.

    Už v dnešním utkání by se mohl dočkat pokoření stobodové hranice provokatér Matthew Tkachuk, jemuž zbývá k jubilejnímu milníku jeden statistický zápis. V těžší pozici už je zadák Chris Tanev, který by potřeboval dvě úspěšné asistence, aby svůj účet zaokrouhlil na rovných 100 přihrávek. A v historických dostizích bude znovu pokračovat dřívější vítěz Norris Trophy Mark Giordano. Pokud do konce roku získá aspoň 15 bodů, vyšvihne se před Garyho Robertse coby osmý nejproduktivnější hráč v dějinách Flames.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    VANCOUVER CANUCKS
    6. místo (Severní divize), 18 zápasů, 14 bodů, skóre: 54:67


    Pokud se bavíme o největším zklamání dosavadního ročníku, mohli bychom Canucks v klidu umístit na první pozici pomyslné tabulky. Zatímco v minulém roce sahal tým kouče Travise Greena na účast v konferenčním finále a s Vegas vypadl až v sedmém utkání, letos má stále chabou bodovou úspěšnost 38,9 %. Z celé ligy vykazuje horší bilanci už jen Ottawa a Detroit, tedy mužstva, která již nějakou dobu patří k absolutnímu dnu.

    Vancouver svůj vstup do sezony nedokázal výrazně vylepšit ani proti Flames, s nimiž se dnes potká už popáté. Z dosavadních čtyř klání odcházel jako vítěz jen v tom posledním, když předevčírem na domácím ledě dokráčel pro výhru 3:1. Rozhodnutí obstaral v závěru třetí třetiny obránce Tyler Myers, který je tak se dvěma zásahy nejúspěšnějším střelcem proti soupeři z Alberty. Útok Canucks vůbec vykazuje obrovskou závislost na podpoře zadáků. Ti se na brankách svého celku podíleli už 33 asistencemi, což činí v rámci této statistiky až hrozivých 41,8 % z celkového počtu. Dva góly a 16 přihrávek pak počítá Quinn Hughes, jenž si tak v pozici nejproduktivnějšího beka soutěže udržuje průměr jednoho bodu na zápas.

    V modrém půlkruhu by měl dnes začít Thatcher Demko. Bránit ataky Calgary mu nepomůže Justin Bailey, který předčasně opustil předchozí duel a byl umístěn na listinu zraněných hráčů vinou problému v horní části těla. Jeho otec dříve hrával profesionální ligu amerického fotbalu – NFL. Naopak sezonní debut by mohl prožít pětadvacetiletý Jayce Hawryluk, kterého trápilo blíže nespecifikované zranění. Dříve si 57 startů připsal na Floridě a 11 zápasů přidal jako hráč Ottawy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 4. Pearson (Q. Hughes, T. Myers), 15. Horvat (Boeser, J. T. Miller), 60. Boeser (T. Myers) – 20. Lucic (R. Andersson, Mackey), 31. E. Lindholm (R. Andersson), 36. Dubé, 61. J. Gaudreau (Monahan, E. Lindholm)


    Vancouver Canucks: Demko (Holtby) – Edler (A), Schmidt, Q. Hughes, Jo. Benn, Juolevi, T. Myers – J. T. Miller, E. Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat (C), Höglander – Roussel, B. Sutter (A), Gaudette – L. Eriksson, Beagle, Virtanen.
    Calgary Flames: Markström (Rittich) – Hanifin, Ch. Tanev, Giordano (C), Välimäki, Mackey, R. Andersson – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, Mangiapane – J. Gaudreau, Monahan (A), Simon – Lucic, S. Bennett, Dubé – Nordström, Froese, B. Robinson.

    Rozhodčí: Meier, Markovic – Murchison, Brisebois
    bahis siteleri