Carolina – Chicago 5:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:7 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:2 (kon.)
Vancouver – Winnipeg 0:2 (kon.) | Washington – NY Rangers 1:4 (kon.) | New Jersey – Buffalo 2:3 (kon.)
Detroit – Florida 2:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
Chicago Blackhawks
Sobota 20.02.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Chicagem.
     
    Carolina Hurricanes

    Hurikáni z Caroliny vstoupili do sezóny ve velkém stylu. Doposud odehráli čtrnáct utkání s tím, že pouze ze čtyř odešli jako poražení. V Centrální divizi okupují čtvrtou příčku, přičemž ztráta na vedoucí Floridu činí jediný bod. První tři porážky zaznamenali svěřenci kouče Brind'Amoura na venkovních kluzištích, postupně v Detroitu, Chicagu a Columbusu. První domácí nezdar přišel až v noci ze středy na čtvrtek, kdy Canes po prodloužení padli s Floridou, proti Indiánům tak mají co napravovat. Týmovou produktivitu vede kapitán Jordan Staal s 15 body.
     
    Chicago Blackhawks

    Chicago loni postoupilo do play-off jen díky skutečnosti, že koronavirová pauza rozšířila postupující počet týmů do vyřazovací části. Hráči Blackhawks se rozloučili v se soutěží v osmifinále s Las Vegas. Letos má Collitonova družina sezónu rozehranou o poznání lépe. Po 18 odehraných zápasech figurují na druhé příčce Centrální divize, lepší je pouze Florida. Chicago v posledních sedmi střetnutích prohráli pouze jednou, v divoké přestřelce 5:6 doma s Columbusem. Nejproduktivnějším hráčem celku je Patrick Kane s třiadvaceti body.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR)
    David Kämpf (CHI)
    Dominik Kubalík (CHI)
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Gardiner, Bean, Skjei – T. Teräväinen, Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal, Svečnikov – Fast, Paquette, Martinook.

    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Mitchell, Keith (A), Carlsson, de Haan, Beaudin, Zadorov, Boqvist (A) – P. Kane, Suter (A), DeBrincat – D. Kubalík, D. Strome, Hagel – Janmark, Söderberg, Kurashev – Kämpf, Carpenter.

    Rozhodčí: Brenk, StLaurent – Suchánek, Gawryletz.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Carolinou a Chicagem začal! Domácí dnes hrají netradičně ve speciálních zelených dresech, hosté klasicky v bílém.
     
    00:42
    Třetí obranná dvojice domácích dostala prostor na ledě hned v úvodu. Do útočného pásma, kotouč vyvezl Jake Bean, nahodil pouze za bránu.
     
    01:09
    Patrick Kane končí na ledě, ale rozhodčí nechává ruku upaženou u těla. Americký útočník se zlobí, ale první přesilovku pro hosty si nevymodlil.
     
    01:46
    Na led naskočila elitní lajna Hurikánů. Sebastian Aho nahrával naslepo do levého kruhu, přesně mezi Slavina a Terävävinena.
     
    02:15
    Utkání začalo ve velkém tempu. Moně aktivnějším celkem jsou zatím hokejisté Blackhawks, kteří se opět probojovali do útočné třetiny.
     
    02:56
    Švýcarský útočník Philipp Kurashev si na pravém kruhu netroufl vystřelit. Proti Slavinovi se otočil zády a schytal tvrdý, avšak čistý hit. Přesto ještě zvládl přihrát Keithovi.
     
    03:33
    Další útok hostujícího mužstva vedl Ryan Carpenter. Po přejetí modré čáry hledal Dominika Kubalíka, tomu puk přeskočil přes hokejku.
     
    03:48
    Postavení mimo hru zastavilo další postupný útok Jestřábů. David Kämpf ještě před modrou udělal kličku clonícímu Skjeiovi, s čímž nepočítal Boqvist.
     
    04:00
    Opět přichází přerušení hry. Vysoký oblouček Dougieho Hamiltona mířil na Jespera Fasta, avšak švédský útočník se puku nedočkal, rukavicí hodil puk na domácí střídačku Carlsson.
     
    04:55
    S rozehrávkou se za branku vydal pomoci Kevin Lankinen. Finský strážce svatyně zachoval před dotírajícím Nečasem klid a po mantinelu přenesl hru na de Haana.
     
    05:16
    Andrej Svečnikov musel zabrat do defenzivy a nakonec si poradil velmi dobře. Odcouval s Kubalíkem, jehož vystavil do ofsajdu Pius Suter.
     
    05:46
    Odvážný pokus Jamese Martinooka z vrcholku levého kruhu neměl příliš šancí na úspěch. Rána příklepem proletěla vysoko nad břevnem.
     
    06:08
    Zdálo se, že by Nino Niederreiter mohl postupovat do nebezpečné příležitosti, jenže si neporadil se zpracováním, což Mitchell okamžitě trestal.
     
    06:23
    S nahozením Jaccoba Slavina si Kevin Lankinen věděl rady. Černou gumu udržel ve výstroji a postaral se o přerušení hry, po němž následuje komerční přestávka.
     
    07:11
    Pozornost Jamese Reimera vyzkoušel Lucas Carlsson. Se střelou ještě ze střední třetiny ovšem neměl kanadský gólman žádné starosti.
     
    07:33
    Domácí mohli zničehonic odskočit do vedení. Vincent Trocheck hledal před brankou najetého Foegela, jemuž v gólovém zakončení zabránil hitem na hraně de Haan.
     
    08:03
    Vědět o sobě dal nejproduktivnější hokejista Chicaga v sezóně Patrick Kane. Z pravé strany vypálil zápěstím do levého ramena gólmana.
     
    08:41
    James Reimer zapisuje další úspěšný zákrok. Kanadský brankář ve službách Caroliny přidržel lapačkou u pravého betonu puk po střele DeBrincata.
     
    09:27
    Blízko prvnímu gólu střetnutí byl David Kämpf. Na úspěšnou teč de Haanova nahození brankář vůbec nereagoval ale měl štěstí, pomalu se totiž dokutálel vedle levé tyčky.
     
    09:59
    Velký závar před Lankinenem způsobil čen čtvrté formace Cédric Paquette. FInský brankář si i navzdory problémům poradil, spolu s Carlssonem zvládli puk zalehnout.
     
    10:06
    Po vyhraném buly Aha pálil od modré Dougie Hamilton. Rána nepostrádala razanci, nýbrž přesnost, gólman Chicaga tentokráte zasahovat nemusel.
     
    10:21
    Nino Niederreiter zakončoval v plném sprintu od levého mantinelu. Svižná střela prosvištěla těsně nad břevnem, Lankinen reagoval hodně pozdě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:11
    Nahození Dougieho Hamiltona pozměnil drobnou tečí Brock McGinn. Bohužel pro forwarda ne tak dostatečně, aby puk poslal mimo dosah brankáře.
     
    11:44
    I přes veškerou snahu Jake Bean útočné pásmo už neudržel. Vyhození Zadorova bylo úspěšně, byť těsně, domácímu bekovi se podařilo touš zpracovat ve středné třetině.
     
    12:01
    Philipp Kurashev nahazoval naslepo do rohu kluziště, kde si obrana Caroliny situaci pohlídala na jedničku. Dougie Hamilton pasem po mantinelu vyřadil ze hry Kubalíka.
     
    12:30
    Výborným obranným zákrokem se prezentoval Brett Pesce. Nataženou hokejkou vypíchl kotouč z pod hole DeBrincata, nadějný kontr Chicaga končí neúspěchem.
     
    13:01
    První přesilovou hru si zahrají hosté z Chicaga. Brady Skjei u mantinelu krosčekoval Brandona Hagela, pravice rozhodčího okamžitě vyletěla vzhůru.
     
    13:40
    Úvod přesilovky se hostujícímu celku vůbec nepodařil. Suter prohrál buly, Hamilton po sklepnutí od Aha bezpečně vyhodil.
     
    14:09
    Domácí již přestáli více jak polovinu z prvního oslabení. James Reimer zůstává bez práce, dělovka Duncana Keitha měla k přesnosti daleko.
     
    14:53
    Dominik Kubalík naznačil střelu, načež mezi kruhy ještě hledal Philippa Kurasheva. Švýcar v těsném bránění vystřelil pouze do pravého betonu brankáře.
     
    15:01
    Hurikáni hrají v plném počtu. Brady Skjei se okamžitě zapojuje do výpomoci s defenzivou, hráči Blackhawks se ještě drží v útočné třetině.
     
    15:22
    Carolina právě vstřelila branku!
    Krátce po ubráněném oslabení se hráči Canes ujímají vedení! Slavin našel hůl NINA NIEDERREITERA, jenž si nabruslil do levého kruhu a křižnou střelou zápěstím k protější tyči prostřelil Lankinena. Asistence: Jaccob Slavin.
    15:22 Nino NIEDERREITER - 1:0
     
    16:11
    Hokejisté Chicaga se pokusili bleskově srovnat. Proti byl James Reiemr, kanadský strážce domácí svatyně si lapačkou smlsnul na pokusu Kanea.
     
    16:22
    Domácí gólman toho moc neviděl poté, co od modré vypálil Keith. Nakonec jen pravým betonem vykopl touš před sebe. Carpenter následně reagoval pozdě na odražený kotouč, ten mu propadl mezi bruslemi.
     
    17:16
    Dominik Kubalík viděl před brankou najetého Kanea. Puk by se k americkému útočníkovi mezi beky dostal, jenže skvěle zasáhl vystrčenou vyrážečkou Reimer. Z nadějné příležitosti není nic.
     
    17:45
    Postavení mimo hry a v něm chycen Sebastian Aho. Elitní centr přecenil rychlostní schopnosti krajana Teräväinena, bez puku byl v pásmu první.
     
    18:02
    Jaccob Slavin měl dostatek času na rozehrávku, přesto zavinil zakázané uvolnění. Za dlouhým pasem se Cédric Paquette natahoval marně.
     
    18:36
    Hodně naivní pokus vymyslel od pravého mantinelu Ryan Carpenter. Pod velkým úhlem zkoušel puk procpat do sítě kolem Reimerova ramene, což se nepodařilo.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Čtvrtá lajna Canes je v první třetině hodně vidět. Jesper Fast od mantinelu nabil do mezikruží Martinookovi, střela z první prosvištěla kousek vedle pravé tyčky.
     
    19:53
    Martin Nečas už mohl střílet, ale v poslední chvíli se ještě rozhodl hledat Trochecka, před nímž zakročil svou nataženou hokejkou Mitchell. Puk ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 9
     
    První třetina zápasu mezi Carolinou a Chicagem přinesla jediný gól, o který se v 16. minutě postarali domácí hokejisté. Krátce po úspěšně ubráněném oslabení Slavin našel na levé straně volného Nina Niederreitera a švýcarský útočník pověsil kotouč do pravého horního rohu mimo dosah Lankinena. Chicago bylo v úvodní dvacetiminutovce aktivnějším týmem, ale na jistě chytajícího Reimera zatím nenašlo recept.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    V úvodu druhé třetině můžeme na ledě vidět hned dva Čechy. Vicnent Trocheck vyhrál buly na Martina Nečase, když na buly přetlačil Kämpfa.
     
    20:41
    Právě Nečas společně s Niederreiterem ujížděli do přečíslení dvou proti jednomu. První jmenovaný volil nahrávku, jenže pouze trefil do brusle Carlssona.
     
    21:14
    Tlak Caroliny pokračuje. Teuvo Teräväinen tečoval střílenou nahrávku Hamiltona, ale ne na tolik, aby puk usměrnil mezi tři tyče.
     
    21:53
    Elitní formace rozpoutala zajímavý zámek v útočném pásmu. Navýšení náskoku se ale nedočkala, kombinace završil McGinn nepřesnou střelou.
     
    22:24
    Brandon Hagel vystihl rozehrávku a vydal se do protiútoku. Mezi kruhy našel najetého Kubalíka, rána z první proletěla nad břevnem.
     
    22:45
    O první střelecký pokus Chicaga na bránu v prostřední části se postaral Dylan Strome. Útočník pálil v pádu do pravého betonu Reimera.
     
    23:12
    Martinook na modré našel Pesceho, jenž se efektivně obtočil kolem Kurasheva. Nahození od pravého mantinelu postrádalo na přesnosti.
     
    23:33
    Duncanu Keithovi se napoprvé vyhodit nepodařilo, trefil jen Fasta. Od Švéda se puk odrazil zpět k americkému bekovi, následovalo výstřel přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    24:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura odskakují do dvoubrankového náskoku! Trocheck nahrál k mantinelu Beanovi, který prokázal velký přehled a v pravý čas puk VINCENTU TROCHECKOVI mezi kruhy vrátil. Americký forward z první propálil marně se přesunujícího gólmana. Asistence: Jake Bean a Nino Niederreiter.
    24:03 Vincent TROCHECK - 2:0
     
    24:58
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry. Sražené nahození Jaccoba Slavina bylo snadným soustem pro Lankinena, jenž zakročil lapačkou.
     
    25:31
    Finský gólman ve službách Chicaga se musí ohánět ze strany na stranu. Od modré střílel Slavin do Boqvista, o dorážku se přihlásil Fast. Rána skončila na levé tyčce!
     
    25:57
    Po delší době se do útočného pásma probojovali hosté. Jmenovitě nejprodutktivnější hráč Patrick Kane, pokus zápěstím byl nepřesný.
     
    26:07
    Na ledě znovu druhá lajna Canes, jež se postarala o oba zásahy. Nečas chtěl zapsat první bod v utkání, ale pas až k Trocheckovi neprošel.
     
    26:54
    Brett Pesce nahodil touš na Lankinena, jenž odmítl přerušení hry a vyrážečkou poslal kotouč za branku. Nejblíže ke kotouče měl Söderberg.
     
    27:12
    Po ztrátě Hamiltona vystartoval do brejku Brandon Hagel. Z vrcholku levého kruhu pálil křižně příklepem. Pravou tyčku minul o pár centimetrů.
     
    27:55
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil až James Reimer. Kanadský gólman podržel černou gumu ve výstroji po zakončení Kubalíka, na rozehrávku si již netroufl.
     
    28:09
    Situaci dva na dva vyřešila domácí obranná dvojice na jedničku. Jake Bean se stáhl k Stromeovi a Pesce nepustil nahrávku za záda, kam najížděl David Kämpf.
     
    28:42
    Americký útočník Alex DeBrincat se bez úspěchu zkoušel probojovat až ke střele. Těsně před zakončením mu puk sjel z čepele hole.
     
    29:05
    Zakázané uvolnění způsobil Duncan Keith. Ryan Carpenter nedosáhl na jeho dlouhou nahrávku a e kotouči měl následně nejblíže bránící hokejista.
     
    29:32
    Brock McGinn si říkal o vyloučení. V útočném pásmu se ohnal a loktem trefil Carpentera, ale měl štěstí, rozhodčí tento moment přehlédli.
     
    30:10
    De Haanovo nahození od modré čáry obětavě zblokoval do ochranné sítě Brett Pesce. Vhazovat se bude po levici Jamese Reimera.
     
    30:13
    Martin Nečas posílá Hurikány do čtyř. Ještě v obranném pásmu totiž vyhodil puk mimo hru bez doteku plexiskla. Rozhodčí neměli na výběr.
     
    31:15
    Minuta z druhého oslabení domácího mužstva je pryč a hráči Blackhawks zatím nevymysleli nic zajímavého. Naopak zaútočil McGinn, proti němuž Lankinen dokonce musel zasahovat.
     
    31:29
    Hodně naivní pokus Patricka Kanea. Americký útočník se sice pěknou stahovačkou zbavil Hamiltona, jenže hned za ním stál Slavin a ten znovu osvobodil Carolinu z pod tlaku.
     
    32:00
    Tečovanou střelu Sutera Kubalíkem gólman Reimer vykopl jenom k DeBrincatovi. Ten než se stihl vzpamatovat, tak jej tvrdým hitem poslal na led Pesce.
     
    32:12
    Český útočník Martin Nečas odseděl na trestné lavici kompletní dvě minuty. Po návratu na led odjel na střídačku, aby do hry vpustil Aha.
     
    33:17
    Tlak Chicaga ještě pokračoval. James Reimer vykopl pokus Stromea levým betonem, dorážka Janmarka zamířila těsně vedle levé tyčky.
     
    33:44
    Patrick Kane dnes nemá svůj den. Zase hrál zbytečně na sebe, proti přesile o kotouč přišel. Slavin lehkým obloučkem poslal touš za branku.
     
    34:04
    Poprvé v utkání si vyzkouší početní převahu Carolina. Na lavici hanby putuje Ian Mitchell, jenž se provinil nedovoleným bráněním proti McGinnovi.
     
    34:12
    Navýšit skóre mohl Andrej Svečnikov, k němuž se kotouč odrazil od brusle Beaudina. Překvapený Lankinen byl u tyčky pozdě, ale měl štěstí, Rus bránu minul.
     
    35:00
    Znovu Svečnikov, který si tentokráte vylámal zuby na gólmanovi. Ten vybruslil útočníka a mezeru mezi betony si bez problémů pokryl.
     
    35:35
    Sebastian Aho od levého mantinelu selhal při rozehrávce. Na modré hledal Hamiltona, jenže ten byl úplně někde jinde. Touš vyletěl z útočné třetiny.
     
    36:04
    Ian Mitchell je zpátky na ledě, ani domácí nevyužili přesilovku. Zajímavou šanci měl Martin Nečas, který obdržel nahrávku napříč pásmem od Niederreitera, avšak na přesunujícího se Lankinena nevyzrál.
     
    36:39
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Fantastický gól PATRICKA KANEA znamená snížení. Americký útočník zaškobrtl, přesto zvládl dojet k puku dříve než Pesce. Vzápětí se kolem krajana v dresu soupeře obtočil a ještě z otočky vystřelil bekhendem mezi tělo a vyrážečku Reimera. Opravdu krásná branka. Asistence: Alex DeBrincat.
    36:39 Patrick KANE - 2:1
     
    37:30
    Chicago je rázem znovu ve hře. Nejproduktivnější hráč týmu dostal Jestřábi na kontakt a bude zajímavé sledovat, jak se kontaktní gól projeví na obrazu hry.
     
    38:19
    Duncan Keith si vyměnil touš s Janmarkem, načež nahodil od modré čáry. James Reimer nadvakrát zvládl černou gumu zpacifikovat.
     
    38:44
    Elitní centr Sebastian Aho nahodil od pravého mantinelu na bránu a Kevin Lankinen byl nucen přerušit hru, protože Teuvo Teräväinen nebezpečně dotíral.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:04
    Postavení mimo hru způsobil Patrick Kane. Na puku byl příliš pomalý a do ofsajdu jej vystavil na levém křídle bruslící Pius Suter.
     
    39:31
    Dominik Kubalík se od levého mantinelu probojoval mezi kruhy, odkud vypálil bekhendem těsně nad břevno. Chicago hraje ve výhodě, český forward byl při zakončení faulován.
     
    39:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Studená sprcha pro domácí mužstvo, které inkasuje gól do šatny a přichází o svůj náskok! IAN MITCHELL obdržel od Kämpfa nahrávku do mezikruží a střelou těsně nad ledem propálil Reimera k levé tyči, gólman očekával zakončení spíše do horních pater svatyně. Asistence: David Kämpf a Patrick Kane.
    39:49 Ian MITCHELL - 2:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 22 – 18
     
    Do závěrečného dějství půjdou celky za vyrovnaného stavu. Hurikáni ve 25. minutě odskočili do dvoubrankového vedení zásluhou Vincenta Trochecka, jenže o svůj náskok přišli. Kontaktní zásah zaznamenal Patrick Kane, jenž parádní individuální akcí zakončil bezchybnou bekhendovou střelou z otočky a v posledním útoku druhé třetiny vyrovnal na současných 2:2 obránce Ian Mitchell. Šance jsou nyní otevřené na obě strany, ale psychická výhoda určitě bude na straně Blackhawks.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:53.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina je v plném proudu! Můžeme se těšit ne velké drama, každá menší chybička by mohla rozhodnout o vítězi toho zajímavého střetnutí.
     
    40:32
    David Kämpf zapracoval v útočném pásmu velmi dobře. Na modrou nabil Beaudinovi, který vypálil z voleje vysoko nad bránu.
     
    41:11
    Na zteč vyrazil Martin Nečas. Střelu od pravého mantinelu vykopl Lankinen před sebe, Nino Niederreiter při snaze o dorážku schytal tvrdý hit.
     
    41:44
    A další úspěšný zákrok hostujícího strážce svatyně. Warren Foegele střílel z levého kruhu křížně po ledě, narazil na levý beton.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    42:02
    Nahození Jakea Gardinera se mezi tři tyče nevešlo. U odraženého kotouče byl jako první Sebastian Aho, tlak Caroliny pokračuje.
     
    42:14
    Domácí si zahrají druhou přesilovku. Dylan Strome přesekl hokejku Jespera Fasta, švédský útočník následně neměl jak pokračovat ve hře.
     
    42:28
    Carolina právě vstřelila branku!
    MARTIN NEČAS vrací Carolině vedení! Střelu zápěstím od modré čáry vyrazil Lankinen nad sebe. Kotouč se odrazil od břevna zpátky do hry, načež si smolně srazil touš do vlastní brány de Haan. Asistence: Jake Gardiner a Teuvo Teräväinen.
    42:28 Martin NEČAS - 3:2
     
    43:26
    Český útočník mohl vsítit druhý gól v rozmezí jediné minuty! Ke skórování jej vybídl Niederreiter, ale Lankinen se blýskl povedeným zákrokem levým betonem.
     
    43:58
    Otočka Carlssona a pas na Kanea, jenž se protáhl po pravém mantinelu až do útočné třetiny. hra se ve velkém tempu, sledujeme parádní podívanou!
     
    44:22
    Tlak Chicaga vyvrcholil ve střelu Patricka Kanea, koho také jiného. Americký útočník vypálil bekhendem, James Reimer zakročil pravým betonem.
     
    44:36
    Na druhou stranu vystartoval do protiútoku Andrej Svečnikov. Těsně bráněný de Haanem šel do forhendového blafáku, ale posléze vypálil nepřesně.
     
    45:11
    Ryan Carpenter hledal mezi kruhy Davida Kämpfa. Český forward měl před sebou překážku v podobě Pesceho, přes nějž nedokázal vypálit.
     
    45:43
    Zblokovaná nahrávka Hagela směřovala pomalu směrem na bránu domácích. Reimer měl snadnou práci, černou gumu schoval v rukavici.
     
    46:00
    Vyhození Aha skončilo až u McGinna, ten našel na vrcholku pravého kruhu Teräväinena. Rána z první trefila Lankinena do masky.
     
    46:42
    Útok elitní lajny ještě pokračoval. Znovu hrál prim Teuvo Teräväinen, jehož zakončení krajana neohrozilo, proletělo nad břevnem.
     
    47:14
    Výbornou práci odvedl Martin Nečas, jenž v útočném pásmu odzbrojil Kubalíka a nahrál Niederreiterovi. Švýcar pod velkým úhlem střílel nepřesně.
     
    47:42
    Martin Nečas je ve třetí třetině hodně vidět. Nyní vybojoval faul na svou osobu, sekáním se provinil Nikita Zadorov. Ruský bek beze slov odjíždí na trestnou lavici a bude doufat, že tam vydrží celé dvě minuty.
     
    48:01
    Vincent Trocheck se vytočil zpoza brány před Lankinena, ale z bezprostřední blízkosti nenašel mezeru v postoji finského gólmana.
     
    48:38
    Poměr sil na ledě se vyrovná. Rozhodčí vylučují domácího kapitána Jordana Staala za držení, jehož se dopustil za brankou proti de Haanovi.
     
    49:11
    Nahrávka Teräväinena o mantinel byla dobře myšlená, ale špatně provedená. Puku dal malpu razanci, proto jej mohl sebrat Keith.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:39
    Pěknou individuální akci předvedl Andrej Svečnikov. V jejím finále hledal v pravém kruhu Aha, který z dobré pozice mířil vedle pravé tyčky.
     
    50:10
    V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doba, hraje Chicago přesilovou hru. Potrestaný Nikita Zadorov je zpět na ledové ploše.
     
    50:40
    S koncem Staalova trestu pálil v pokleku Patrick Kane. James Reimer střelu vykopl levým betonem, o pár sekund v později v lapačce schoval projektil DeBrincata.
     
    51:13
    Kubalíkova střela od modré čáry byla úspěšně zablokována. Následně Svečnikov dostal puk do středního pásma, oba týmy střídají.
     
    51:36
    Martin Nečas si připsal pátou střelu na bránu, druhého zásahu se ale zatím nedočkal. Z levého kruhu vypálil jenom do výstroje připraveného Lankinena.
     
    52:22
    Forčekink domácích byl úspěšný, druhá lajna smíchaná s třetí se udržela v útočném pásmu. Svečnikov po nahrávce Trochecka trefil blokujícího beka.
     
    52:49
    Oblouček na útočnou modrou ze vzduchu sklepl Jordan Staal, ale pouze pro DeBrincata. Chicago může podniknout další útok v honbě za vyrovnáním.
     
    53:04
    DeBrincat předal krajanovi Kaneovi, který po pravé straně našel Sutera. Zpětný pas švýcarského útočníka na Američana vystihl pozorný Brett Pesce.
     
    53:36
    Blackhawks výrazně komplikuje situaci Adam Boqvist. McGinn mohl ujet do úniku, ale švédský bek mu skočil pod nohy a podrazil jej.
     
    54:13
    Elitní přesilovková lajna Caroliny perfektně vykombinovala čtveřici soupeře. Ve finále akce Svečnikov nahrál mezi kruhy Staalovi, kapitán domácích ale mířil jen do středu brány, kde byl gólman.
     
    54:49
    Nečas si párkrát vyměnil touš s Teräväinenem, načež nahazoval od modré druhý jmenovaný. před Lankinenem ještě nebezpečně clonil Fast, ale Fin si poradil.
     
    55:04
    Carolina právě vstřelila branku!
    Druhá využitá přesilovka přibližuje Hurikány cennému vítězství! Nečas našel před brankou Fasta, jenž nezištně posunul kotouč za sebe na NINA NIEDERREITERA, tomu stačilo pouze trefit odkrytou bránu. Asistence: Jesper Fast a Martin Nečas.
    55:04 Nino NIEDERREITER - 4:2
     
    56:09
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry, soupeře k ničemu nepouští. Trenér Colliton by určitě rád zkusil powerplay, zatím však nedostal možnost Lankinena odvolat.
     
    56:32
    Tak možná teď. Snížit se pokusil Dylan Strome, ale z vrcholku levého kruhu si na Reimera nepřišel, kanadský brankář si lapačkou srazil puk pod pravý beton.
     
    56:32
    Hosté hrají vabank. Ještě před vhazováním v útočném pásmu Chicago odvolává gólmana a zkusí štěstí v šesti hráčích v poli.
     
    56:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Volného puku se chopil JACCOB SLAVIN, který zamířil přes celé hřiště do prázdné brány. Americký bek střílí svůj první gól v sezóně. Asistence: Teuvo Teräväinen.
    56:46 Jaccob SLAVIN - 5:2
     
    57:30
    Domácí drží puk na holi a už se moc dopředu neženou. Hosté působí odevzdaným dojmem a jejich forčekink už není takový, jako ještě před pěti minutami.
     
    58:14
    Dylan Strome zkusil překvapit Reimera střelou přes obránce a málem se to podařilo. Gólman reagoval v poslední chvíli a pravým ramenem vytěsnil kotouč nad břevno.
     
    58:48
    Svěřenci kouče Collitona mají ponechanou výhodu. V šesti hráčích dlouho kombinují, ale nestřílí. Až Kane vypálil od pravého mantinelu, touš vykopl brankář levým betonem.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:00
    Vyloučeným hráčem je Jesper Fast. V souboji dvou švédských útočníků nestíhal Janmarkovi, jemuž zabránil v pohybu hákováním.
     
    59:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují, ale čas hraje proti nim. Nahození Kanea tečoval do protipohybu gólmana CARL SÖDERBERG. Radost z gólu bychom u hokejistů v bílém hledali bez úspěchu. Asistence: Patrick Kane a Adam Boqvist.
    59:09 Carl SÖDERBERG - 5:3
     
    59:32
    Po vhazování Lankinen okamžitě vyrazil znovu na střídačku. Alex DeBrincat zavezl puk do útočného pásma, střelu zápěstím udržel Reimer v lapačce.
     
    Konec zápasu.
     
    Carolina dala zapomenout na předvčerejší domácí nezdar s Floridou a Chicago v PNC Areně porazila po výborném výkonu 5:3.

    Domácí začali výborně, první gól vstřelil v 16. minutě Nino Niederreiter. Náskok navýšil v úvodu druhé třetiny Vincent Trocheck a Hurikáni směřovali za zdánlivě jasným vítězstvím. Jenže Chicago zabralo a ještě před druhou sirénou srovnalo stav zásluhou Patricka Kanea a Iana Mitchella.

    Třetí dějství odstartoval zásah Martina Nečase, jenž využil přesilovou hru. Rovněž čtvrtý gól padl v početní převaze, postaral se o něj svou druhou trefou Nino Niederreiter. Hokejisté Blackhawks v závěru zkusili powerplay a byl to Jaccob Slavin, kdo poslal puk do odkryté svatyně soupeře. Branka Carla Söderberga v poslední minutě byla už jen kosmetickou úpravou výsledku.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura vyhráli počtvrté z posledních pěti zápasů a v tabulce Centrální divize poskočili na druhé místo před dnešního soupeře. Ten je třetí s odstupem jednoho bodu, ale je třeba zmínit, že odehrál o čtyři utkání více než Carolina.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 38 – 29 | Přesilová hra: 2/4 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    James Reimer (CAR) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 60:00
    Kevin Lankinen (CHI) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 58:23

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+1, +1 účast, 5 střel na branku, TM 2, čas na ledě 15:20
    David Kämpf (CHI) – 0+1, 0 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:53
    Dominik Kubalík (CHI) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:20

    Tři hvězdy utkání

    1. Nino Niederreiter (CAR) – 2+1
    2. Martin Nečas (CAR) – 1+1
    3. Jaccob Slavin (CAR) – 1+1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:49:53)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Niederreiter (Slavin), 25. Trocheck (Bean, Niederreiter), 43. Nečas (Gardiner, T. Teräväinen), 56. Niederreiter (Fast, Nečas), 57. Slavin (T. Teräväinen) – 37. P. Kane (DeBrincat), 40. Mitchell (Kämpf, P. Kane), 60. Söderberg (P. Kane, Boqvist)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Gardiner, Bean, Skjei – T. Teräväinen, Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal (C), Svečnikov – Fast, Paquette, Martinook (A).
    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Mitchell, Keith (A), Carlsson, de Haan, Beaudin, Zadorov, Boqvist (A) – P. Kane, Suter (A), DeBrincat – D. Kubalík, D. Strome, Hagel – Janmark, Söderberg, Kurashev – Kämpf, Carpenter.

    Rozhodčí: Brenk, St.Laurent – Suchánek, Gawryletz
    bahis siteleri