Carolina – Chicago 5:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:7 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:2 (kon.)
Vancouver – Winnipeg 0:2 (kon.) | Washington – NY Rangers 1:4 (kon.) | New Jersey – Buffalo 2:3 (kon.)
Detroit – Florida 2:1 (kon.)
konec
Detroit Red Wings
2:7 (1:4, 0:1, 1:2)
Florida Panthers
Sobota 20.02.2021, 01:07 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobré brzké sobotní ráno! Dnes v noci nás čeká trochu chudší program hokejové NHL, stále ale bude co sledovat! Se mnou se tak můžete zaměřit na duel mezi Detroitem a Floridou. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Detroit Red Wings
    Detroit se nachází, jako každý rok poslední dobou, ve velké mizérii. Aktuálně je alespoň předposledním týmem celé soutěže, i když na Ottawu už má pouze náskok dvou bodů, takže by měl zabrat. To se mu ale v posledních dvou duelech proti Chicagu nepovedlo, protože proti Blackhawks získal jen jeden bod za porážku v prodloužení. Red Wings tak čekají na vítězství už dva zápasy a příliš se neschyluje k tomu, že by ho měli v dohledné době získat, protože je čeká dvojzápasovou s vedoucí týmem Centrální divize.

    Poslední tři utkání
    Detroit vs. Chicago – 0:2
    Detroit vs. Chicago – 2:3pp
    Nashville vs. Detroit – 2:4

    Nejproduktivnější hráči
    Dylan Larkin 10 bodů (4+6)
    Anthony Mantha 9 bodů (5+4)
    Filip Hronek 9 bodů (0+9)
     
    Florida Panthers
    U Floridy to naopak vypadá, že by po delší době mohla útočit na nejvyšší posty. Nyní totiž patří mezi trojici nejlepších týmů v lize, takže samozřejmě dominuje Centrální divizi, avšak na špici tabulky moc velký náskok nemá. To se Panteři pokouší změnit, což se jim relativně daří, protože zvládli duely proti těžkým soupeřům. V poslední době si tak připsali rovnou dva skalpy Tampy Bay a naposledy si vyšlápli i na Carolinu. Dnešní hosté však patří mezi pár celků, které letos na Detroit nestačili, tak uvidíme, jestli se to bude opakovat, ale Florida určitě udělá všechno proto, aby tomu zabránila.

    Poslední tři utkání
    Carolina vs. Florida – 3:4pp
    Tampa vs. Florida – 4:6
    Florida vs. Tampa – 1:6

    Nejproduktivnější hráči
    Jonathan Huberdeau 20 bodů (7+13)
    Aleksander Barkov 15 bodů (5+10)
    Patric Hörnqvist 13 bodů (6+7)
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Hronek (DET)
    Filip Zadina (DET)
    Radko Gudas (FLA)
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Greiss (J. Bernier) – Merrill, Hronek, M. Staal, Stecher, Nemeth, Djoos – Zadina, D. Larkin (C), Mantha – Bromé, Fabbri, B. Ryan – Nielsen (A), Filppula, Gagner – Helm, Glendening (A), Erne.

    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Weegar, Ekblad, Forsling, Strälman, Yandle (A), Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Duclair – Huberdeau (A), Wennberg, Hörnqvist – Vatrano, Luostarinen, Tippett – Lomberg, Lammikko, Connolly.

    Rozhodčí: Rooney, Luxmore – Galloway, Baker.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Hosté hned po úvodním vhazování zamířili dopředu, kde ale nezvládli souboj za brankou soupeře.
     
    00:48
    Detroit se vepředu také příliš dlouho neudržel, následné výpady protivníka zatím úspěšně odráží.
     
    01:14
    Jonathan Huberdeau jen tak tak udržel kotouč v útočném pásmu, z čehož vzápětí mohl těžit Keith Yandle, jenž od modré čáry orazítkoval tyčku!
     
    01:48
    Na druhé straně se do puku opřel také Christian Djoos, ten už ale byl o něco nejpřesnější, protože ani netrefil branku.
     
    02:08
    Chris Driedger už přece jen zasahovat musel, nic složitého to ale nebylo, protože Christian Djoos tentokrát mířil přímo do jeho náruče.
     
    02:22
    Florida konečně vyhrála vhazování ve svém pásmu, následně mířila do přečíslení tři na jednoho, které ale zhatil dost laciný ofsajd.
     
    03:08
    Carter Verhaeghe je první u vlastního nahození, následně prodlužoval kotouč před branku, ale to nečekal žádný z jeho spoluhráčů.
     
    03:43
    Filip Hronek prudkým pasem zakládá útok svého týmu, Luke Glendening tak dostal kotouč až do pásma, ale tam o něj rychle přišel.
     
    04:15
    Patric Hörnqvist byl první u vlastního nahození a pěknou přihrávkou ho dostal na Jonathana Huberdeaua, který se nacházel mezi kruhy, ale odtud našel jen rukavice Thomase Greisse!
     
    04:36
    Anthony Mantha se pokusil o individuální postup až k zakončení, bránícího hráče už skoro objel, ale ten ho nakonec odtlačil k mantinelu.
     
    05:10
    Owen Tippett musel útočit sám, protože jeho spoluhráči střídali. Vedl si docela dobře, protože kus gumy prostrčil mezi nohami protihráče, ale ten ho následně v klidu odstrčil tělem.
     
    05:53
    Radko Gudas zkušeně zvládl těžkou pozici v rohu kluziště, mezi dvěma protihráči se šikovně otočil a poslal puk k nejbližšímu spoluhráči.
     
    06:08
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers začínají potvrzovat roli favorita a skórují jako první! Po hraniční ofsajdové situaci byl u kotouč první Brett Conolly, který i přes hokejku obránce dostal kotouč před bránu, kde byl připraven k zakončení JUHO LAMMIKKO, jenž překvapil německého gólmana prudkou střelou ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Brett Connolly, Keith Yandle.
    06:08 Juho LAMMIKKO - 0:1
     
    07:13
    Domácí tentokrát nezvládli buly v útočném pásmu, takže Filip Hronek spěchá do svého pásma, odkud se ale dopouští zakázaného uvolnění.
     
    07:48
    Filip Zadina dobře zapracoval při napadání a vystihl přihrávku Aarona Ekblada, ale následně jen nepřesně prodlužoval na spoluhráče.
     
    07:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Hosté během pouhých dvou minut odskakují na rozdíl dvou branek! I tentokrát byl přechod do útoku na hraně, ale opět to prošlou, takže Jonathan Huberdeau mohl prostrčit kotouč skrz obranu soupeře na napřáhnutého MACKENZIEHO WEEGARA, jenž také pálil ke vzdálenější tyči, ale tentokrát k té pravé. Asistence: Jonathan Huberdeau.
    07:58 MacKenzie WEEGAR - 0:2
     
    08:52
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Anton Strälman – 2 min., hákování).
     
    09:07
    Red Wings mají velkou šanci na návrat do zápasu, kterou okamžitě zkouší využít, ale první střelu Filipa Zadiny Chris Driedger jistě chytá.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:38
    Florida má při bránění nemalé potíže, několik nebezpečných střel ale ustála a následně se už konečně osvobodila.
     
    10:08
    Bobby Ryan šikovně dostal puk přes modrou čáru, takže domácí mohou opět tlačit, ale přesilovka se jim rychle krátí.
     
    10:45
    Anthony Mantha během chvíle rovnou dvakrát pálil z levého kruhu, ale kotouč v obou případech skončil jen vedle pravé tyče.
     
    11:16
    Panteři mají první oslabení úspěšně za sebou, následně ale při rozehrávce chybuje Gustav Forsling, který se tak musel hodně snažit, aby to odčinil.
     
    11:58
    Anthony Duclair nabral ve středním pásmu slušnou rychlost a s kotoučem se tak mohl protlačit až před gólmana, kterého ale střelou po ledě nepřekvapil!
     
    12:39
    Thomas Greiss dobře odhadl správný čas na rozehrávku, jenže přihrávkou po mantinelu našel jen protihráče.
     
    12:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers ukazují, jak jednoduché je vstřelení gólu! Keith Yandle po přihrávce na modrou čáru naznačil střelu, ale místo toho přihrál na pravou tyč PATRICU HÖRNQVISTOVI, který byl úplně nehlídaný a naprosto bez problémů tak doklepl kus gumy za brankovou čáru. Asistence: Keith Yandle, Jonathan Huberdeau.
    12:45 Patric HÖRNQVIST - 0:3
     
    12:45
    Oddechový čas pro Detroit.
     
    13:27
    Thomas Greiss je totálně rozhozený, protože po výstroji nedokázal rozhodit ani lehké nahození a jeho spoluhráči měli co dělat, aby nedovolili dorážku!
     
    14:06
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings jsou zničehonic zpátky ve hře! Postaral se o to BOBBY RYAN, který se po přechodu modré čáry mocně napřáhl a vypálil tak tvrdě, že Chris Driedger nedokázal včas utěsnit mezeru mezi tělem a vyrážečkou! Asistence: Robby Fabbri.
    14:06 Bobby RYAN - 1:3
     
    15:15
    Florida právě vstřelila branku!
    Florida okamžitě tlumí vzestup soupeře čtvrtou brankou! Domácí obrana nefunguje příliš dobře, což ukázal Carter Verhaeghe, který velmi jednoduše projel až před Thomase Greisse, kterého sice nepřekonal, ale německý brankář nedokázal kotouč schovat. Do brankoviště tak následně dojel ALEKSANDER BARKOV, který šikovně kus gumy poslal za brankovou čáru. Asistence: Carter Verhaeghe, Anton Strälman.
    15:15 Aleksander BARKOV - 1:4
     
    16:27
    Hosté stále nemají dost a opatrně usilují o další branku, nechtějí ale riskovat žádný protiútok soupeře.
     
    16:57
    Bobby Ryan opět zkoušel vrátit svůj tým do hry, jeho rána z levé strany ale tentokrát neměla dostatečnou razanci, takže z toho byl snadný zákrok pro brankáře.
     
    17:11
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Carter Verhaeghe – 2 min., sekání).
     
    17:39
    Tentokrát domácí úvodní vhazování přesilovky nezvládli, následně už docela dlouho marně hledají cestu dopředu.
     
    18:08
    První přesilovková formace se nedostala k žádnému náporu, na ledě už je druhá, ale té se také vůbec nedaří.
     
    18:47
    Ryan Lomberg je dnes dost aktivní, protože zase uháněl za nahozeným kotoučem, čímž získal pár cenný sekund v oslabení.
     
    19:13
    Florida už je z nejhoršího venku, dopředu ale už se příliš nežene, protože tam je slepě nahazuje, takže už nejspíš čeká na první sirénu.
     
    19:40
    Chris Driedger ještě bude muset zpozornět, protože se jeho spoluhráči dopouštějí zakázaného uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:06.
     
    V prvním dějství se nejspíš rozhodlo o konečném osudu tohoto zápasu, protože Detroit tříbrankovou ztrátu bude velmi těžko dotahovat. Florida je navíc v útočném pásmu velmi efektivní, takže je dost pravděpodobné, že ještě nějaké góly přidá. Ještě k tomu výborně brání, i když už stihla inkasovat. Stále však drží pohodlné tříbrankové vedení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Detroit Red Wings: ze hřiště odchází Thomas Greiss, přichází Jonathan Bernier.
     
    20:21
    Chris Driedger se ve druhém dějství musel protáhnout jako první, jemná rána Darrena Helma mu ale moc vrásek nenadělala.
     
    20:43
    Dylan Larkin se pokusil dostat kotouč z pásma, ale trefil jen Jonathana Huberdeaua, který s ním prohrál následný souboj.
     
    21:15
    Eetu Luostarinen i přes tři protihráče kotouč dlouho držel v útočném pásmu, ale nakonec ho nedokázal prostrčit na žádného ze spoluhráčů.
     
    21:55
    Eetu Luostarinen přečetl zadovku Christiana Djoose, následně už nechtěl nic riskovat a tak raději poslal puk z pásma.
     
    23:19
    Detroit je přece jen ve druhé třetině o něco aktivnější, ale stále nevymyslel nic nebezpečného, protože vůbec nepřichází ideální nápady.
     
    23:42
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Filip Hronek – 2 min., sekání).
     
    24:07
    Aleksander Barkov už mohl potrestat faul Filipa Hronka, který ho připravil téměř o jistý gól, ale tentokrát tomu čistým způsobem zabránil Jonathan Bernier.
     
    24:48
    Valtteri Filppula sbírá spoustu cenných sekund v útočném pásmu, kde na chvíli zmáčkl kus gumy u mantinelu a hosté ho tak chvíli dolovali.
     
    25:20
    Carter Verhaeghe to zkusil rozhýbat rozjezdem po levé straně, ale prudkou přihrávku si nedokázal zpracovat, takže puk skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    25:42
    Red Wings zvládají první přesilovou hru soupeře, vyhozením ji ukončil Patrik Nemeth.
     
    26:15
    Florida ale pořád zůstává ofenzivně aktivní, nyní dokonce velmi agresivně napadá, z čehož získal střeleckou pozici Ryan Lomberg, ale ten brankáře nepřekonal.
     
    26:45
    Panthers jsou při soubojích u hrazení pořád mnohem úspěšnější, Ryan Lomberg z toho opět těžil. Tentokrát vyjel zpoza branky před Jonathana Berniera, kterého ale z bezprostřední blízkosti nepřekvapil!
     
    27:07
    Detroit se dostává pod nemalý tlak, což potvrzuje vyhozením na zakázané uvolnění. Vhazování mu ale jdou, takže by se potom už konečně mohl osvobodit čistě.
     
    27:39
    Dylan Larkin může napadat po nahození Anthonyho Manthy, ale od kotouče byl příliš daleko, takže nemohl ani rozhodit rozehrávku soupeře.
     
    28:13
    Domácí se přece jen dostali do pásma, kde nakonec dotlačili kotouč až do brankoviště, kde ho chopil Anthony Mantha, jenž z bezprostřední blízkosti mířil přímo do gólmana!
     
    28:27
    Red Wings tentokrát vyhráli nahození a okamžitě tak následovala rána, po které mohl prakticky do prázdné brány dorážet Darren Helm, ale Chris Driedger mu do střely na poslední chvíli skočil a zamezil tak jasnému gólu!
     
    29:15
    Panteři se následně raději osvobozují a v útočném pásmu získávají čas napadáním, protivníka nechtějí za žádnou cenu pustit do hry.
     
    29:45
    Frank Vatrano se nepohlídal přejetí modré čáry, ale to samozřejmě neplatí o čárovém rozhodčím, který okamžitě píská postavení mimo hru.
     
    30:16
    Keith Yandle v těžké pozici vypálil od modré čáry docela tvrdě, ale Jonathan Bernier měl dobrý výhled, takže stačil zareagovat.
     
    30:43
    Juho Lammikko pálil po přechodu do útočného pásma dost nepříjemně, domácímu brankáři chvíli trvalo, než kotouč zkrotil, ale nakonec se to povedlo.
     
    31:16
    Jonathan Bernier je pořád v jednom kole, tentokrát měl dokonce na dalekonosnou ránu horší výhled, ale i přesto si dokázal poradit.
     
    32:08
    Filip Hronek měl v rohu kluziště při souboji štěstí, protože si ho protihráči na chvíli přestali všímat a tak mohl přihrávat před branku, ale trefil jen jednu z připravených holí hostů.
     
    32:45
    Anthony Duclair míří do přečíslení dva na jednoho, ale nic nechtěl vymýšlet, takže prostě jen tak vypálil, přičemž puk napálil přímo do připraveného Jonathana Berniera!
     
    33:18
    Troy Stecher jen tak tak udržel útočné pásmo, navíc dokázal přesně přihrát, ale to samé se nedá říci o jeho spoluhráči.
     
    33:52
    Luke Glendening šikovně pronikl až k zakončení přes levou stranu, ale jeho bekhendové střele scházela přesnost, protože puk letěl jen nad branku.
     
    34:22
    Frank Vatrano skončil při dobruslování puku na ledě, hlavní rozhodčí mu ale hned říká, aby pokračoval ve hře, protože to faul nebyl.
     
    34:53
    Po delší době se hraje dlouho bez přerušení, což nyní více vyhovuje Floridě, která se usadila v útočném pásmu. Tam pálil Brett Connolly, ale mířil jen nad.
     
    35:27
    Dylan Larkin také ujel po levé straně, na rozdíl od spoluhráče tentokrát mířil mezi betony Chrise Driedgera, ale ani on netrefil, co chtěl.
     
    36:08
    Detroit nehraje vůbec špatně, střelecky dokonce se soupeřem relativně drží krok, ale zakončení chybí přesnost, protože všechny pokusy jsou pro gólmana Floridy většinou lahůdkou.
     
    36:47
    Aaron Ekblad v souboji u mantinelu proti dvěma protihráčům nakonec neuspěl, Red Wings se tak dostávají k náporu.
     
    37:05
    Ten nakonec ale moc dlouho nevydržel, navíc jakékoliv nebezpečné zakončení bylo opravdu daleko.
     
    37:42
    Domácí se nedohodli při chytání nahozeného kotouče, nakonec byl u něj první Owen Tippett, jenž ho posunul na modrou čáru, odkud následovala rána jen do výstroje Jonathana Berniera.
     
    38:14
    Dylan Larkin neměl po převzetí přihrávky dostatečnou rychlost, kotouč tak musel nahodit do pásma, ale žádný spoluhráč na to nedokázal úspěšně zareagovat.
     
    39:03
    Robby Fabbri i pod tlakem vyšťoural kotouč v předbrankovém prostoru, ale dostal se kvůli tomu na kolena, tudíž nemohl nebezpečně vystřelit.
     
    39:38
    Florida právě vstřelila branku!
    Nakonec jsme se dočkali gólu i ve druhém dějství! Domácí nebyli při defenzivě příliš důrazní, čehož dokonale využit po nabití AARON EKBLAD, jehož prudká rána zapadla přímo do pravé šibenice branky Detroitu! Asistence: MacKenzie Weegar, Anthony Duclair.
    39:38 Aaron EKBLAD - 1:5
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:00.
     
    Zápas se nyní už bude nejspíš jenom dohrávat. Florida se totiž ve druhém dějství nikam nehnala a hrála v naprostém klidu a pohodě. Detroit měl díky tomu navrch, protože samozřejmě ještě myslel na vyrovnání, ale přes obranu soupeře se vůbec neumí dostávat, takže na nějaký comeback může ve třetí třetině nejspíš zapomenout. V závěru druhé části navíc Panteři přidali další branku, takže to vypadá, že jejich výhře už nic nezabrání.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Florida je tentokrát při prvním vhazování třetiny úspěšnější, o kotouč ale následně přichází po špatném nahození.
     
    40:38
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Anthony Duclair – 2 min., hákování).
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:22
    Domácí sice v přesilovce rychle prozkoušeli pozornost Chrise Driedgera, ale ani tentokrát to nebylo nic složitého.
     
    41:46
    Kupodivu musí zasahovat také Jonathan Bernier, který to měl o něco složitější, protože Ryan Lomberg pálil z velké blízky po individuální akci, ale nebyl úspěšný.
     
    42:15
    Domácí brankář chytá nahození soupeře a rychle rozehrává na nejbližšího spoluhráče, protože stále věří v comeback.
     
    42:49
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings sice početní výhodu nevyužili, ale vzápětí stejně snižují! VALTTERI FILPPULA si od mantinelu sjel do pravého kruhu, odkud poslal na bránu ideální kotouč na teč, na který měl reagovat Filip Zadina. Anthony Duclair byl však rychlejší, ale puk smolně srazil přímo nad rameno vlastního brankáře! Asistence: Robby Fabbri, Dylan Larkin.
    42:49 Valtteri FILPPULA - 2:5
     
    43:56
    Florida začíná hrát o něco aktivněji, protože o vedení nechce za žádnou cenu přijít. Kus gumy tak zkouší držet hlavně v útočném pásmu.
     
    44:19
    Domácí však stejně našli cestu dopředu a následně i k zakončení, ale Chris Driedger měl dobrý výhled, takže mu zásah žádné probléme nepřivodil.
     
    44:53
    Juho Lammikko byl ve slibné střelecké pozici, ale rozhodl se ještě pro přihrávku před odkrytou branku, která skončila u Ryana Lomberga, jenž to ale absolutně nečekal a tak nestačil ani vystřelit!
     
    45:39
    Dylan Larkin se zkoušel přes levou stranu protlačit dopředu, ale narazil tam na protihráče, který ho nepustil přes sebe.
     
    45:44
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., držení).
     
    45:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers okamžitě využívají tuto přesilovku a nejspíš si definitivně zajišťují výhru! Hned po vyhraném vhazování Keith Yandle vymyslel další parádní pas na Aleksandera Barkova, který se ještě rozhodl pro přihrávku na lépe postaveného PATRICA HÖRNQVISTA. Ten to měl kotouč opět před prázdnou klecí, čehož neprodleně využil. Asistence: Aleksander Barkov, Keith Yandle.
    45:50 Patric HÖRNQVIST - 2:6
     
    47:05
    Eetu Luostarinen ještě chycením kotouče udržel hru v útočném pásmu, kolem něj se ale pohybovalo spoustu protihráčů, který mu už nedovolili přesnou přihrávku.
     
    47:56
    Hosté soupeři vůbec nepůjčují puk, a když už se tak stane, tak ho okamžitě chtějí získat zpátky, což se jim většinou povede.
     
    48:33
    Nyní ale už Detroit může v klidu rozehrávat, avšak s tím byl dost neúspěšný, protože se dopustil zakázaného uvolnění.
     
    48:56
    Florida právě vstřelila branku!
    V Little Caesars Areně se začíná schylovat k deseti brankám v domácí síti! Carter Verhaeghe vyhrál souboj v rohu kluziště a posunul kotouč na Aleksandera Barkova, jenž před brankou bleskově našel ANTHONYHO DUCLAIRA. Ten předvedl rychlé zpracování a Jonathanu Bernierovi tak nedal šanci k úspěšnému přesunu. Asistence: Aleksander Barkov.
    48:56 Anthony DUCLAIR - 2:7
     
    50:14
    Red Wings už to definitivně vzdali, dnešní zápas už jenom dohrávají, což potvrzují špatnými rozehrávkami a nedůsledným napadáním.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:52
    Dopředu se ještě přece jen vrhá Filip Zadina, ale jeho pas po mantinelu se k žádnému spoluhráči nedostal.
     
    51:20
    MacKenzie Weegar chyboval při rozehrávce, což domácí okamžitě zkusili potrestat přihrávkou před bránou, ale ta se nakonec nedostala ke správnému adresátovi.
     
    52:02
    Anthony Duclair mohl během chvíle skórovat už podruhé, tentokrát zkoušel štěstí z nemalého úhlu, ale z tohoto souboje nyní vyšel jako vítěz Jonathan Bernier.
     
    52:38
    Christian Djoos byl při rozehrávce pod velkým tlakem, což nakonec nezvládl, ale jeho spoluhráči to rychle odčinili důsledným bráněním.
     
    53:18
    Eetu Luostarinen se také zkusil zapsat na listinu střelců, ale jeho rána z první byla obráncem sražena do rohu kluziště.
     
    53:45
    Bobby Ryan při napadání nemůže myslet na zisk kotouče, protože hosté už hrají v naprosté pohodě, takže chyby se už určitě nedopustí.
     
    54:16
    Detroit se přece jen ještě usadil v pásmu a následně vypálil Marc Staal. Chris Driedger měl konečně zastíněný výhled, ale zasahovat nemusel, protože projektil byl nepřesný.
     
    54:43
    Frank Vatrano držel ve středním pásmu kotouč u hrazení, čímž získal docela dost času. Florida už samozřejmě čeká na závěrečnou sirénu, i když se nejspíš nemá čeho bát.
     
    55:09
    Jonathan Bernier chytá slabé nahození ze středního pásma do své rukavice a rychle rozehrává, přece jen vhazování by už nemělo pointu.
     
    55:34
    Chris Driedger se ještě musel činit! Kolem něj totiž kombinovali Dylan Larkin s Darrenem Helmem, čímž ho vytáhli daleko z brankoviště, ale gólman hostů i tak nakonec přerušil hru!
     
    55:34
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Ryan Lomberg – 2 min., sekání).
     
    56:09
    Red Wings si opatrně zkouší vylepšit statistiku přesilovek, ale zatím se marně dostávají do útočného pásma, takže se jim to nejspíš nepovede ani tentokrát.
     
    56:43
    Frank Vatrano dokonce mohl přidat osmí hřebíček do rakve domácího celku, protože ve vlastním oslabení ujížděl do úniku, při kterém ale pálil přímo do Jonathana Berniera!
     
    57:27
    Tak to je obrovská smůla pro Detroit! Chris Driedger špatně odhadl situaci a vyjel tak z brankoviště, přičemž s sebou nevzal puk. Mathias Bromé tak před sebou měl odkrytou klec, ale kotouč do ní nedokázal dotlačit!
     
    57:48
    Luke Glendening ještě získává pásmo pro své spoluhráče, ale ti si následně nerozuměli při kombinaci na modré čáře, takže se musí rychle stahovat.
     
    58:20
    Chris Driedger v klidu kryje slabou střelu z velké vzdálenosti, pořád ale musí zůstat v pozoru, protože Florida dostala kotouč do střední třetiny až po chvíli.
     
    59:03
    Robby Fabbri se velmi šikovně prokličkoval skrz tři protihráče, ale kotouč už si pak následně moc potáhl, takže s ním vyjel ze střelecké pozice.
     
    59:36
    Aaron Ekblad uklidňuje hru vyhozením do středního pásma a nyní už se čeká na konec.
     
    Konec zápasu.
     
    Florida si připisuje naprosto bezproblémové vítězství proti Detroitu, o kterém rozhodla už v první části. Během prvních třinácti minut se totiž dostala do tříbrankového vedení, které by vzhledem ke kvalitní defenzivě určitě v klidu udržela. Panthers se však nezatáhli do obranné ulity a nadále pokračovali v aktivním útočení, což jim v konečném součtu přineslo sedm branek, na výhře hostů už nemohly nic změnit ani dva góly Red Wings, kteří tak prohrávají potřetí za sebou. Panteři to mají zcela naopak, protože si připisují třetí výhru v řadě.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 32 – 39
    Zblokované střely: 9 – 5
    Tresné minuty: 4 – 8
    Využití: 0/4 – 1/2
    Úspěšnost vhazování: 57% – 43%
    Hity: 12 – 21
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Thomas Greiss (DET) 9 zákroků, 4 OG, úspěšnost 69,2%, odchytal 20 minut
    Jonathan Bernier (DET) 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 39:40
    Chris Driedger (FLA) 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 59:50
     
    Tři hvězdy utkání

    Aleksander Barkov (FLA) 1+2
    Keith Yandle (FLA) 0+3
    Patric Hörnqvist (FLA) 2+0
     
    Československá stopa v utkání

    Filip Hronek (DET) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 23:15
    Filip Zadina (DET) 0+0, -2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:51
    Radko Gudas (FLA) 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:30
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (03:47:49)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 15. B. Ryan (Fabbri), 43. Filppula (Fabbri, D. Larkin) – 7. Lammikko (Connolly, Yandle), 8. Weegar (Huberdeau), 13. Hörnqvist (Yandle, Huberdeau), 16. Barkov (Verhaeghe, Strälman), 40. Ekblad (Weegar, Duclair), 46. Hörnqvist (Barkov, Yandle), 49. Duclair (Barkov)


    Detroit Red Wings: Greiss (21. J. Bernier) – Merrill, Hronek, M. Staal, Stecher, Nemeth, Djoos – Zadina, D. Larkin (C), Mantha – Bromé, Fabbri, B. Ryan – Nielsen (A), Filppula, Gagner – Helm, Glendening (A), Erne.
    Florida Panthers: Driedger (Bobrovskij) – Weegar, Ekblad, Forsling, Strälman, Yandle (A), Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Duclair – Huberdeau (A), Wennberg, Hörnqvist – Vatrano, Luostarinen, Tippett – Lomberg, Lammikko, Connolly.

    Rozhodčí: Rooney, Luxmore – Galloway, Baker
    bahis siteleri