Nové Zámky – Miskolc 4:3 (po pr.) | Nitra – Trenčín 3:1 (kon.) | Poprad – Detva 4:3 (po pr.)
Banská Bystrica – Zvolen 2:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – HC Slovan 1:4 (kon.) | Michalovce – Košice 1:3 (kon.)
po prodl.
HC MIKRON Nové Zámky
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
sk Neděle 07.03.2021, 16:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je tu koniec stretnutia, v ktorom sme meno víťaza spoznali až po predĺžení. Tam si lepšie viedli domáce Nové Zámky. Tibor Varga bol tým mužom, kto rozhodol o víťazstve svojho tímu. Nové Zámky zvíťazili nad Miškovcom 4:3 po predĺžení. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (18:27:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:48
    HC Nové Zámky dali gól!
    Matúš Holenda vyviezol puk do útočnej tretiny, kde ho na malý okamih zabrzdil jeden z obrancov Miškovca. Puk sa mu podarilo poslať pred bránku, kde číhal TIBOR VARGA, ktorý strelou z prvej našiel voľné miesto a rozhodol tak o víťazstve Nových Zámkov 4:3 po predĺžení. Asistencia: Matúš Holenda.
     
    60:33
    Västilä spravil pred bránkou súpera skvelú kľučku, vďaka čomu sa zbavil dvojice dotierajúcich hráčov. Attilu Adorjána však backhandovým zakončením neprekonal.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po tretej tretine sme meno víťaza nespoznali a po výsledku 3:3 nasleduje päťminútové predĺženie traja proti trom.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:55
    Hostia odvolali svojho gólmana, pretože vedia, že potrebujú z dnešného duelu tri body. Juraj Jurík si pravdepodobne nevšimol, že je bránka prázdná a neskúsil zakončiť zo stredu klziska.
     
    58:37
    Puk majú na svojich hokejkách Novozámčania, ktorí za vlastnou bránkou vyčkávajú na správny moment k založeniu útočnej snahy.
     
    58:00
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú posledné dve minúty.
     
    57:29
    Seppanen sa snažil uvoľniť na ľavej strane klziska, ale o puk ho napokon obral jeden z brániacich hráčov.
     
    56:35
    V závere tretej tretiny sledujeme veľmi atraktívny hokej s množstvom šancí na oboch stranách. Nechajme sa prekvapiť, či sa presného zásahu dočkáme ešte v riadnej hracej dobe alebo budeme pokračovať do predĺženia.
     
    55:14
    Obrovská šanca aj na opačnej strane. Hostia založili rýchly protiútok, na ktorom konci bol Jonathan Walker. Odpútal sa od dvojice brániacich hráčov a následne backhandovým zakončením nastrelil ľavú konštrukciu bránky.
     
    54:48
    Vo veľkej príležitosti sa ocitol Seppanen, ten však nedokázal približne z troch metrov usmerniť puk do úplne odkrytej bránky.
     
    53:50
    Hostia si hľadajú voľný priestor v útočnej tretine, ale zatiaľ sledujeme len súboje popri mantineli.
     
    52:54
    Nádej Novozámčanov vniknúť do útočného pásma končí na modrej čiare. Po ofsajdovom postavení sa bude zahrávať vhadzovanie v strednom pásme.
     
    52:17
    Dávid Okoličány založil rýchly protiútok pre svoj tím, ktorý aj sám zakončil. Jeho nevýrazné zakončenie končí v lapačke Attilu Adorjána.
     
    51:52
    Hostia sa držia na dostrel v útočnom pásme. Krátkymi a rýchlymi prihrávkami sa snažia rozhodiť defenzívu súpera.
     
    50:54
    Po ofsajdovom postavení Miškovca nasleduje krátke reklamná prestávka, po ktorej bude nasledovať vhadzovanie v strednom pásme.
     
    49:49
    HC Nové Zámky dali gól!
    Steven Iacobellis vyhral vhadzovanie. Puk poslal za seba, kde bol na strelu pripravený ALEXANDER BRANDT CLARKE, ktorý od modrej nekompromisne prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Presilová hra využitá a stav stretnutia sa mení – 3:3! Asistencia: Steven Iacobellis.
     
    49:09
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Zsombor Galajda – 2 min., podrazenie).
     
    48:36
    Miškovec dal gól!
    Pred bránkou Nových Zámkov vzniklo totálne šialenstvo, v ktorom sa najlepšie zorientoval BALÁSZ GÖZ. Pred bránkou si prevzal voľný puk a následne ho suverénne poslal pod brvno. Stav stretnutia je 2:3! Asistencie: Jonathan Walker, Stephen Anderson.
     
    47:09
    HC Nové Zámky dali gól!
    Defenzíva Miškovca teraz zaspala. Po pravej strane klziska sa rútil Steven Iacobellis , ten si v predbránkovom priestore všimol úplne osamoteného JURAJA JURÍKA a poslal mu puk. Oprel sa doňho z prvej a trafil to presne do ľavej časti bránky. Stav stretnutia je 2:2! Asistencie: Steven Iacobellis, Michal Roman.
     
    46:57
    Hra je prerušená. Po zakázanom uvoľnení sa hra presunie pred bránku Attilu Adorjána.
     
    46:09
    Clarke posunul pozdĺž modrej čiary projektil na hokejku Västilu, jeho zakončenie však nebolo dostatočne razantné. Jednoduchý zákrok pre Attilu Adorjána.
     
    45:19
    Dopredu vyrazil Obdržálek, puk posunul na ľavú stranu klziska, kde našiel Seppanena a následná prízemná strela neznamenala pre Attilu Adorjána väčšie ohrozenie.
     
    44:50
    Hostia držia puk v útočnej tretine, kde sa im však nedarí nájsť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    43:43
    Dvojminútový trest pre Feretu končí. Okoličány naskočil namiesto neho na ľadovú plochu. Hra pokračuje v plnom počte. Fereta si aj naďalej odpykáva osobný trest.
     
    42:51
    Po tečovanom zakončení Csányiho sme započuli zvuk konštrukcie bránky, od ktorej puk smeroval do ochrannej siete. Nasleduje vhadzovanie v útočnom pásme Miškovca.
     
    41:43
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Samuel Fereta – 2 min., vrazenie na mantinel + 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
     
    41:21
    Brandt Clarke sa pokúsil nahodiť puk na gólmana, čo sa mu aj podarilo. Attila Adorján sa rozhodol rýchlo rozohrať, čím trocha dostal svojich spoluhráčov pod tlak.
     
    41:01
    Dôvodom prerušenia hry bola prihrávka rukou v podaní jedného z domácich hráčov. Vhadzovať sa bude pred bránkou Nových Zámkov.
     
    40:27
    Samuel Hain mal prvú veľké šancu v tretej tretine po tom, čo si nakorčuľoval do voľného priestoru, kde mu jeho spoluhráč okamžite poslal puk. Jeho strelu dokázal reflexívnym zákrokom Attila Adorján schovať do svojej lapačky.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Máme tu koniec druhej tretiny, v ktorej sme boli svedkami jedného presného zásahu. Postaral sa oň Steven Anderson v presilovej hre. Miškovec zlepšil svoju hru a najmä napádanie, vďaka čomu zaslúžene vyhral druhú tretinu. Priebežný stav je 1:2 v prospech Miškovca. My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:40
    Puk sa nachádza v strednom pásme a zdá sa, že v druhej časti už nič zaujímavé neuvidíme.
     
    39:00
    Do konca druhej tretiny ostáva jedna minúta.
     
    38:49
    Puk sa nachádza až za bránkou Nových Zámkov, odkiaľ sa domáci hokejisti pokúsia vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    37:50
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Nikandrosz Galanisz – 2 min., podrazenie).
     
    37:18
    Miškovec dal gól!
    Kevin Wehrs posunul odrazený puk na lepšie postaveného STEVENA ANDERSONA. Ten neváhal a vyslal na bránku tvrdú prízemnú strelu, ktorá rozvlnila sieť. Presilová hra využitá a stav stretnutia je 1:2! Asistencie: Kevin Wehrs, Jonathan Walker.
     
    36:15
    Vo vlastnom oslabení sme boli svedkami prečíslenia dvaja proti jednému v podaní domácich hráčov, na ktorom konci bol Šeliga. Ten nedokázal puk ideálne trafiť a upratať ho tak do odkrytej bránky.
     
    36:00
    Tvrdý pokus Magosiho z ľavej strany klziska bol zblokovaný defenzívnym hráčom. Miškovec aj naďalej ostáva pri puku.
     
    35:36
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Juraj Majdan – 2 min., podrazenie).
     
    35:28
    Jeden z domácich hráčov sa ocitol v útočnom pásme skôr ako puk a vystavil sa tak ofsajdovému postaveniu. Po krátkej reklamnej prestávke sa bude zahrávať vhadzovanie v strednom pásme.
     
    34:37
    Steven Anderson si svoj trest odpykal a môže sa tak zapojiť späť do hry.
     
    34:10
    Trest pre Stevena Andersona o malú chvíľu končí. Počas presilovej hry si Novozámčania nevytvorili takmer nič.
     
    33:33
    K puku vo vlastnej tretine sa dostal Magosi, ktorí ho bez váhania poslal cez všetky čiary do bezpečnej vzdialenosti.
     
    32:37
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Steven Anderson – 2 min., hákovanie).
     
    32:03
    Domáci teraz zatlačili svojho súpera vo vlastnom pásma. Evidujeme zopár streleckých pokusov, ktoré však neznamenali väčšiu hrozbu pre dobre chytajúceho Attilu Adorjána.
     
    31:10
    Do veľkej príležitosti sa dostal Wehrs. Ten si našiel odrazený puk a pred ním v čase zakončenia nestál nikto z brániacich hráčov. Jeho pokus bol však veľmi nepresný.
     
    30:00
    Máme tu polovicu stretnutia, po ktorej je stav stretnutia 1:1. Dúfajme, že sa čoskoro dočkáme ďalšieho presného zásahu.
     
    29:45
    Fereta si vypýtal prihrávku do predbránkového priestoru a aj ju dostal. Do puku sa oprel z prvej, ale nedokázal trafiť bránku Attilu Adorjána.
     
    28:33
    Hostia sa väčšinu času zdržujú v útočnom pásme, kde však len málokedy majú puk pod kontrolou. Nedarí sa im nájsť lepšiu streleckú pozíciu.
     
    27:37
    Majdan sa pokúsil skórovať z pravej strany klziska, ale strela mu vôbec nevyšla. Puk sa mu v čase zakončenia nepríjemne skĺzol po čepeli.
     
    26:55
    Magosi teraz veľmi dobre clonil brankárovi pri zakončení Galanisza. Ten mal veľké šťastie, že tento pokus smeroval vedľa.
     
    26:10
    V druhej časti hry sú v týchto chvíľach lepší hostia, ktorí svojmu súperovi ponúkajú len minimum priestoru na ľadovej ploche, avšak bez výraznejších príležitostí.
     
    25:07
    Bolo odpískané zakázané uvoľnenie, po ktorom sa hra opäť presunie pred bránku Nových Zámkov.
     
    24:20
    Brandt Clarke si spracoval prihrávku od svojho spoluhráča, ale premeškal správny čas na zakončenie.
     
    23:50
    Hostia sa prezentujú vysokým presingom, čo výrazne sťažuje domácim založiť čokoľvek smerom dopredu.
     
    23:13
    Puk sa nachádza za bránkou Miškovca, kde ho má pevne pod kontrolou jeden z hráčov spomínaného tímu.
     
    22:02
    Magosi vytiahol puk z rohu ihriska, ale jeho následná prihrávka nebola presná. Pri puku sú aktuálne domáci hokejisti.
     
    21:44
    Láda sa tvrdo oprel do puku a zakončil od modrej čiary. Kiviaho toho veľa nevidel, no napriek tomu puk dokázal schovať pod svoje betóny.
     
    21:15
    Attila Adorján musel zasahovať po štipľavej strele jedného z domácich hráčov. Puk vyrazil až na ochrannú sieť. Nasleduje vhadzovanie po jeho ľavej ruke.
     
    20:42
    Walker svojou prihrávkou hľadal pred bránkou lepšie postaveného Andersona. Ten sa napokon do zakončenia nepredral cez brániaceho hráča.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Je tu koniec prvej tretiny, ktorú možno označiť ako pomerne atraktívnu. Mali sme možnosť vidieť dva gólové okamihy a množstvo šancí hlavne zo strany domácich Nových Zámkov. Do vedenia sa ako prví dostali domáci. V čase 8:38 otváral skóre stretnutia Tibor Varga. hostia však o necelých 5 minút reagovali vyrovnávajúcim gólom po kurióznom zásahu Jonathana Walkera. Nové Zámky boli v prvej tretine lepším tímom, nechajme sa prekvapiť, či to potvrdia aj v druhej časti. My sa vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:38
    Rogoň si spracoval dlhú prihrávku od svojho spoluhráča a následne zakončiť spoza brániaceho hráča. Jeho pokus Attila Adorján vyrazil do rohu klziska.
     
    19:00
    Do konca prvej tretiny ostáva posledná minúta.
     
    18:39
    Kiviaho musel zasahovať po strele Csányiho. Jeho pokus však bola len taká lahôdka pre spomínaného gólmana. Nasleduje vhadzovanie v útočnom pásme Miškovca.
     
    18:01
    Varga si nakorčuľoval pred bránku súpera, kde mu jeden z jeho spoluhráčov poslal prudký puk spoza bránky. Fredriksson mu napokon včasným zákrokom nedovolil zakončiť.
     
    17:20
    Tempo hry sa nám od vyrovnávajúceho gólu ukľudnilo. Pri puku sa nachádzajú domáci, ktorí si ho medzi sebou vymieňajú vo vlastnej tretine.
     
    16:39
    Clarke si prevzal prihrávku od Västilu a následne z pravej strany zakončil. Attila Adorján si dal na toto nebezpečenstvo pozor a sebavedomým zákrokom ho zneškodnil.
     
    15:52
    Puk majú pevne pod kontrolou hokejisti Miškovca, ktorí vyčkávajú za vlastnou bránkou, kým stihnú všetci prestriedať.
     
    14:20
    K strele z veľkého uhlu sa dostal Vojtkó. Ten svojím pokusom neprekvapil gólmana Kiviahoa.
     
    13:18
    Miškovec dal gól!
    Hostia si prvýkrát v zápase vyvinuli väčší tlak, čo malo za následok skórovanie. Veľmi kuriózny gól bude pripísaný na konto JONATHANA WALKERA, ktorý spoza bránky posielal puk pred ňu, kde si ju do vlastnej bránky vrazil gólman Henri Kiviaho. Stav stretnutia je 1:1. Asistencie: Balázs Göz, Stephen Anderson.
     
    12:30
    Galajda ťahal útok po ľavej strane klziska, nahodil si puk na zadný mantinel, pri ktorom bol ako prvý obranca Nových Zámkov.
     
    11:52
    Hokejisti hosťujúceho celku sa pokúsili založiť rýchly útok, ale zlá komunikácia mala za následok, že puk cez všetky čiary smeroval do zakázaného uvoľnenia.
     
    11:08
    V prvej tretine sú jednoznačne lepším tímom domáce Nové Zámky. Hosťujúci Miškovec si len veľmi ťažko hľadá priestor k založeniu nejakého útoku.
     
    10:43
    Po dlhej dobe evidujeme strelecký pokus aj na strane Miškovca. Bol to Wehrs kto zakončil od modrej čiary. Kiviaho mal dobrý výhľad a strelu bez problémov zachytil. Nasleduje krátka reklamná prestávka.
     
    09:30
    Puk sa nachádza za bránkou Nových Zámkov, kde domáci hráči trpezlivo vyčkávajú na správny moment k založeniu ďalšieho útoku.
     
    08:38
    HC Nové Zámky dali gól!
    Alexander Brandt Clarke od modrej čiary posunul puk na ľavé krídlo, kde bol na strelu pripravený TIBOR VARGA. Oprel sa doň z prvej a bola to poriadna bomba, ktorá si našla cestu do siete a využil tak presilovú hru. Stav stretnutia je 1:0! Asistencie: Brandt Alexander Clarke, Steven Iacobellis.
     
    08:16
    Jurík sa ocitol v dobrej pozícií pre zakončenie, no napokon zvolil ešte možnosť prihrávky na korčuliaceho Vargu. Ten sa do projektilu oprel z prvej a bol z toho naozaj nebezpečný pokus, ktorý Adorján stihol zachytiť.
     
    07:50
    Hostia získali puk a ihneď ho upratali čo najďalej od vlastnej bránky, čím zbierajú cenné sekundy vo vlastnom oslabení.
     
    07:04
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Kevin Wehrs – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    06:24
    Trest pre János Vas končí a môže sa tak pripojiť späť k svojim spoluhráčom.
     
    06:07
    Juraj Jurík preveril pozornosť Attilu Adorjána. Jeho strelu bez problémov skryl pod svoje telo.
     
    05:14
    Domácim hokejistom sa nedarí počas svojej presilovej hry usadiť v útočnej tretine. Hostia výborne bránia a Novým Zámkom neponúkajú veľa priestoru.
     
    04:24
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (János Vas – 2 min., sekanie).
     
    04:06
    K puku sa dostal Walker, ktorý zbytočne nešpekuloval a poslal svižný pokus smerom k bránke. Mieril však len mimo bránky.
     
    03:27
    Hostia sa mohli dostať do prečíslenia traja proti dvom, ale skvelo v zadných radoch zapracoval Hain. Puk sa mu podarilo získať na svoju stranu.
     
    02:29
    Zakázané uvoľnenie vracia hru pred bránu Attilu Adorjána. Bude sa vhadzovať po jeho pravici.
     
    01:05
    Seppanen si prevzal puk v strednom pásme, následne prešiel do toho útočného a zakončil spoza brániaceho hráča. Tomu sa podarilo túto strelu zblokovať.
     
    00:32
    Puk majú pevne pod kontrolou domáci hokejisti. Tí si ho medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici klziska.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Kiviaho (Lackovič) – Hain, Västilä, Clarke, Roman, Fereta, Holenda, Šeliga, Petrík – Varga, Iacobellis, Jurík – Okoličány, Seppanen, Obdržálek – Števuliak, Doggett, Rogoň – Zahradník, Ondrušek, Majdan

    DVTK Miškovec: Adorján (Kiss) – Fredriksson, Wehrs, Kiss, Szirányi, Láda, Göz, Vojtkó – Anderson, Vas, Walker – Magosi, Galinisz, Csányi – Lövei, Miskolczi, Rokaly – Galajda, Ritó

    Rozhodca: Orolin, Korba – Šoltés, Konc ml. – Beniač.
     
    Vážení čitatelia! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! My sa dnes zameriame na 46. kolo našej najvyššej hokejovej súťaže, v ktorom HC Mikron Nové Zámky budú hostiť na svojom štadióne DVTK Miškovec. Poďme si v krátkosti predstaviť oba kluby.

    HC MIKRON NOVÉ ZÁMKY:

    Hokejisti Nových Zámkov sa po 45. kole nachádzajú na 9. mieste so ziskom 51 bodov. Ich bilancia je: 12 víťazstiev, 4 výhry po predĺžení, 7 prehier po predĺžení a 22 prehier v riadnej hracej dobe. Z posledných piatich zápasov dokázali len raz zvíťaziť, a to na ľade trápiaceho sa Liptovského Mikuláša v pomere 3:1. Naposledy si odviezli jeden bod z Trenčína po prehre po predĺžení 3:4. Nové Zámky vsietili všetky tri presné zásahy v záverečnej tretine, o ktoré sa postarala trojica Obdržálek, Iacobellis a Seppanen.

    DVTK MIŠKOVEC:

    Hráči tohto celku v aktuálnej sezóne Tipos ligy nachádzajú na nelichotivej 11. priečke so ziskom 40 bodov. Na 10. miesto zaručujúce osemfinále play-off strácajú 10 bodov. Na svojom konte majú 9 víťazstiev, 3 výhry po predĺžení, 7 prehier po predĺžení a až 26 porážok v riadnom hracom čase. Svojím súperom dovedna nastrieľali len 103 gólov a až 161 inkasovali, čo z nich robí druhý najhorší útočiaci aj brániaci sa tím. Horšie je na tom už len Liptovský Mikuláš v oboch štatistikách. Miškovec nedokázal v riadnej hracej dobe zvíťaziť už šesť duelov. Naposledy sa im to podarilo na ľade už spomínaného Liptovského Mikuláša. Naposledy privítali na svojom ľade Poprad, ktorému podľahli po tesnom výsledku 2:3. O presné zásahy domáceho celku sa postaral Rokaly spoločne s Wehrsom.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Róbert Gašpárek

    Branky a nahrávky: 9. Varga (Clarke, Iacobellis), 48. Jurík (Iacobellis, Roman), 50. Clarke (Iacobellis), 62. Varga (Holenda) – 14. Walker (Göz, Anderson), 38. Anderson (Wehrs, Walker), 49. Göz (Walker, Anderson)


    HC MIKRON Nové Zámky: Kiviaho (Lackovič) – Hain, Västilä, Clarke, Roman, Fereta, Holenda, Šeliga, Petrík – Varga, Iacobellis, Jurík – Okoličány, Seppanen, Obdržálek – Števuliak, Doggett, Rogoň – Zahradník, Ondrušek, Majdan
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján (Kiss) – Fredriksson, Wehrs, Kiss, Szirányi, Láda, Göz, Vojtkó – Anderson, Vas, Walker – Magosi, Galinisz, Csányi – Lövei, Miskolczi, Rokaly – Galajda, Ritó

    Rozhodčí: Orolin, Korba – Šoltés, Konc ml. – Beniač
    thejrc.org