NHL
Minnesota – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Vegas 4:5 (po pr.) | Edmonton – Ottawa 6:2 (kon.)
Colorado – Los Angeles 2:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 0:6 (kon.) | Boston – NY Rangers 0:4 (kon.)
Columbus – Dallas 4:3 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Los Angeles Kings
Sobota 13.03.2021, 03:07 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:51:24)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 46 – 18 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 11 – 9

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (COL) – 18 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Cal Petersen (LAK) – 44 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,8%, odchytal 59:48

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    Neuvedeno v zápise
     
    Colorado potvrdilo roli velkého favorita a na domácím stadiónu porazilo soupeře z Los Angeles 2:0.

    Domácí hráči byli od prvních minut aktivnějším týmem, ale herní převahu se jim dlouho nepodařilo přetavit v gól. Dočkali se až ve 30. minutě, kdy se střelou zápěstím k pravé tyči prosadil nejproduktivnější hráč týmu Mikko Rantanen. Hokejisté Avalanche byli lepší i po vstřeleném gólu, ale Cal Petersen hosty držel skvělými zákroky ve hře o body do posledních minut. V závěru zkusili Kings hru bez gólmana, na což rychle doplatili, když krátce po vhazování ujel po pravé straně Rantanen, který daroval gól do prázdné brány Nathanu MacKinnonovi, ten zpečetil vítězství Colorada.

    Svěřenci kouče Bednara i navzdory vítězství zůstávají v Západní divizi na čtvrté pozici. Odpoutali se ale od pátého místa, které drží právě Los Angeles, a sice na rozdíl čtyř bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Nahození Blakea Lizotteho ze středného pásma Philipp Grubauer nemusel vůbec řešit. Kotouč nabral velkou výšku a doplachtil za bránu, kam dojel jako první domácí hokejista.
     
    59:21
    Utkání se dohrává, hosté už nezkusí senzační zvrat. Matt Roy mohl zkusit vyslat za obranu Moora, ale neudělal to, místo toho déle podržel touš za brankou.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:37 Nathan MACKINNON - 2:0
     
    58:37
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Slabou nahrávku Kempeho na modrou vystihl Rantanen, jenž se naražením puku o mantinel zbavil Doughtyho a před prázdnou bránou věnoval gól NATHANU MACKINNONOVI. Asistence: Mikko Rantanen.
     
    58:30
    Hosté vybojovali útočné pásmo a to je jasný signál pro Cala Petersena, který upaluje na střídačku a pouští na led šestého spoluhráče. Hosté zkouší powerplay!
     
    58:08
    Domácí se ubránili a situaci klidní v obranném pásmu Samuel Girard. Odjel za vlastní svatyni a unaveným spoluhráčům umožnil vystřídat.
     
    57:30
    Pierre-Édouard Bellemare strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty. Francouz se okamžitě vydal vypomoci spoluhráčům do defenzivy, Los Angeles se drží v útočném pásmu.
     
    57:14
    Drew Doughty naznačil střelu, načež ještě vylepšil palebnou pozici pro Adriana Kempeho. Grubauer se přesouval pozdě, obětavým blokem jej však zastoupil Ryan Graves.
     
    56:47
    Další těžký zákrok pro domácího gólmana! Němec se skvěle přesunul k pravé tyčce proti ráně Kopitara, kterou zastavil koncem pravého betonu.
     
    56:21
    Anže Kopitar vyhrál buly na Drewa Doughtyho, jenž vypálil tvrdou ránu od modré čáry. Philipp Grubauer vyrážečkou poslal kotouč za bránu.
     
    55:30
    Na trestnou lavici si odjíždí sednout francouzský útočník Pierre-Édouard Bellemare. Hodně zbytečné podrážení, kterého se útočník dopustil ve středním pásmu mimo hlavního dění hry.
     
    55:19
    Pojistku na vítězství domácího mužstva chtěl přidat Nathan MacKinnon. Dělová rána se odrazila od zadního mantinelu do brankoviště, v němž si puk našel Petersen. Američan raději přerušil hru.
     
    54:33
    Domácí dostali kotouč do branky, ale rozhodčí okamžitě rozpažil z důvodu, že Gabriel Landeskog v brankovišti zabránil Petersenovi v zákroku. Velká smůla pro domácí mužstvo, neboť Američan by nejspíše nedokázal zasáhnout ani v případě, že by jej Švéd neatakoval.
     
    54:08
    Nazem Kadri měl proti sobě jediného obránce. Do kličky si jít netroufl, volil střelu zápěstím přes Vilardiho. Petersen včas vystrčil levé rameno.
     
    53:49
    Velkou rychlost nabral po levé lajně Adrian Kempe. Protlačil se až před Grubauera, ale v plné rychlosti ho trefil jen do betonů.
     
    53:05
    Matt Calvert je zpět, hráči Avalanche přestáli i druhou početní nevýhodu. Mohou s nyní soustředit na závěr utkání a na hlídání těsného náskoku.
     
    52:46
    Ne, přesilovku prostě hostům nefungují. Drew Doughty dlouho avizoval nahrávku Brownovi, v pádu ji dokázal vypíchnout Saad.
     
    52:20
    Jenže hostům se nedaří usadit v útočném pásmu a stejně jako při jejich první početní převaze platí, že nebezpečnější je spíše v oslabení hrající Colorado. Ničuškinovi chyběl k zachycení Gravesovi nahrávky kousek.
     
    51:30
    Anže Kopitar se vydal forčekovat Calverta a byl úspěšný. Zpoza brány přihrál na pravou stranu Andreasi Athanasiouovi, jehož sraženou ránu si brankář pohlídal.
     
    51:03
    Velká šance pro Los Angeles, jež bude podruhé v utkání hrát přesilovku poté, co Matt Calvert zahákoval Athanasioua. Velká příležitost k vyrovnání.
     
    50:50
    Zakázané uvolnění vrátí hru do blízkosti svatyně Philippa Grubauera. Gabriel Landeskog totiž na dobře myšlenou nahrávku Toewse nedosáhl.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Nadále platí, že Colorado je aktivnějším týmem, ale zásluhou výborného výkonu Petersena se Los Angeles stále drží na dostřel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:54
    Od levého mantinelu si Nathan MacKinnon sjel blíže bráně a vypálil nebezpečný projektil zápěstím. Gólman zasahovat nemusel, puk zamířil mimo tři tyče.
     
    49:17
    Těžkou nahrávku Adrian Kempe nezpracoval, následně se před něj natlačil Pierre-Édouard Bellemare. Francouz nevymýšlel nic složitého a o mantinel poslal kotouč do středního pásma.
     
    48:44
    Jacob MacDonald připravil o černou gumu Vilardiho a sám se vydal do útoku. Vypálil krátce po přejeté modré čáry, Petersen zasáhl lapačkou.
     
    48:11
    Kanadský obránce Drew Doughty si pořádně zahrával, když rozehrával těsně před forčekujícím MacKinnonem. Situaci zvládl, puk procpal ke Kopitarovi.
     
    47:33
    Trevor Moore byl v útočném pásmu sám proti třem. Tělem sice odstavil Gravese, ale z druhé strany přijel Brandon Saad, který se stal novým majitelem kotouče.
     
    47:18
    Americký strážce svatyně Los Angeles létá ze strany na stranu. Nyní se parádně přesunul proti dělovce Samuela Girarda, kterou pravým betonem vykopl do rohu kluziště.
     
    46:57
    Na druhý zásah v utkání útočil Mikko Rantanen. Po levé straně jel nikým neatakovaný, měl tak dostatek času zamířit. Střílel na zadní tyč, Petersen zapsal další úspěšný zákrok.
     
    46:21
    Puk ztratil Andreas Athanasiou a do brejku ujel Logan O'Connor. Vystřelil šiplavou ránu zápěstím přes Roye, Petersen zasáhl pravým ramenem.
     
    45:49
    Útočit se snaží rovněž hokejisté v bílých dresech, ale vysoký forčekink soupeře jim dělá obrovské problémy. Doughty neudržel útočné pásmo před dotírajícím Ničuškinem.
     
    45:20
    Za vlastní brankou se rozhodl klidnit hru Ryan Graves. Počkal na dostřídání formace, přenechal touš Toewsovi, a sám si odjel odpočinout.
     
    44:54
    Mikey Anderson je zpět na ledové ploše. Bhem jeho pobytu na trestné lavici si domácí vypracovali dvě zajímavé příležitosti, ale Los Angeles zůstává na dostřel.
     
    44:34
    V přesilové hře zastává pozici na modré čáře i útočník André Burakovsky. Právě tento Švéd nyní vypálil, puk proletěl těsně nad horní tyčkou.
     
    43:57
    Nathan MacKinnon mohl střílet, ale ještě z vrcholku levého kruhu hledal napříč pásmem Landeskoga. Do nahrávky vložil svou dlouhou hokejku Doughty.
     
    43:13
    Valerij Ničuškin je hodně vidět, ale ve střelbě má obrovskou smůlu. Šikovně zkusil obtočit bránu, avšak nedokázal dostatečně zalomit hokejku.
     
    42:54
    Druhou přesilovou hru v utkání si zahraje Colorado. Na lavici hanby je poslán Mikey Anderson, americký obránce nedovoleným způsobem zabránil v pohybu Calvertovi.
     
    42:14
    Muž, který drží naděje King na bodový zisk, je Cal Petersen. Gólman dnes převedl několik výborných zákroků, nyní si poradil i s nahozením Toewse.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:48
    Andreas Athanasiou nabral velkou rychlost, ale poté, co si obhodil MacDonalda, mu cestu zatarasil Girard. Přes druhého beka už se útočník nedostal.
     
    41:06
    Hosté se osvobodili, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Trevor Moore již nedokázal stáhnout ztrátu na Ryana Gravese, ten celou situaci pohlídal.
     
    40:33
    Elitní formace Avalanche se okamžitě usadila v útočném pásmu. MacKinnon našel mezi kruhy Landeskoga, jehož dělovku obětavě zblokoval Doughty.
     
    40:10
    Třetí třetina ukrajuje první vteřiny. Colorado se určitě bude chtít snažit pokračovat ve vysoko nastoleném tempu, kterému Los Angeles stíhá jen velmi ztěžka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:59.
     
    Favorizované Colorado ve druhé třetině pokračovalo v aktivním pojetí hry a odměnou mu byl vedoucí gól, který ve 30. minutě vsítil Mikko Rantanen forhendovou střelou k pravé tyči. Skóre mohlo být i vyšší, ale koncovka zatím Bednarovým svěřencům nevychází podle představ. Dvakrát ujel v oslabení do úniku Ničuškin, v obou případech mířil nepřesně. Stejně tak Gabriel Landeskog, jenž měl na holi gól do šatny, ale místo do poloodkryté brány poslal puk vedle pravé tyčky.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 33 – 13
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:42 Gabriel Landeskog v obrovské šanci selhal
     
    39:42
    Druhý gól měl na holi Gabriel Landeskog, jehož před brankou našel nepokrytého Nathan MacKinnon. Kapitán ale v obrovské příležitosti selhal, po ledě vypálil z bezprostřední blízkosti mimo!
     
    39:09
    S blížícím se koncem Jostova trestu do brejku znovu vystartoval Valerij Ničuškin. Protáhl se až před Petersena, avšak forhendovou střelou švihem minul cílové zařízení.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:40
    Hosté se usadili v útočném pásmu, ale Grubauer žádnou složitou situaci řešit nemusel, neboť Kempeho pokaženou nahrávku odpálil do bezpečí Girard.
     
    38:19
    Colorado útočí i při vlastním oslabení. Jmenovitě Valerij Ničuškin, jenž nabral velkou rychlost po pravém mantinelu a zápěstím vypálil těsně nad břevno.
     
    37:10
    S agresivitou v útočném pásmu to přehnal Tyson Jost, který nedovoleně poslal na mantinel Andreasa Athanasioua. První přesilovku si zahraje Los Angeles.
     
    37:01
    Kdo si na nudu stěžovat rozhodně nemůže, to je Cal Petersen. ten převedl těžký dvojzákrok, když vytěsnil pokus Rantanena a poradil si i s dorážkou Landeskoga.
     
    36:47
    Domácí hráči v posledních minutách diktují tempo utkání. Soupeře drží pod tlakem a Philipp Grubauer už je několik minut bez práce.
     
    36:29
    Za poskakujícím pukem se rozjel Nathan MacKinnon. Ani on i ale neporadil, jen posunul kotouč pod lapačku gólmana. Zápas se opět přerušuje.
     
    35:47
    Mezi kury si našel kotouč André Burakovsky, jenž přenesl hru do levého kruhu, kam si najel obránce Jacob MacDonald. Tvrdou střelu zpacifikoval Cal Petersen nadvakrát.
     
    35:00
    Valerij Ničuškin sice sklepl touš ze vzduchu, ale jen pro protihráče Andersona. Ten zazmatkoval a puk vyhodil na vlastní střídačku, přiřemž málem trefil do obličeje jednoho z členů realizačního týmu.
     
    34:30
    Souboj kanadský hokejistů opanoval Doughty, jenž udržel na uzdě MacKinnona. Vložil si před protivníka těla a po mantinelu propasíroval černou gumu do střední třetiny.
     
    34:12
    Alespoň na pár vteřin uklidňuje střetnutí Cal Petersen. Pětadvacetiletý Američan ve změti hokejek našel puk a lapačkou ho přikryl.
     
    33:57
    Nathan MacKinnon naznačil střelu, načež nabil na modrou Ryanu Gravesovi. Dělovka div, že nerozbila plexisklo za brankou.
     
    33:17
    Puk jel pomalu a výrazně zpomalil rovněž Tobias Björnfot, který toužil po odpískání icingu. Rozhodčí ale rozpažil, hra pokračuje bez přerušení.
     
    32:45
    Tvrdost utkání rozhodně nechybí. Drew Doughty zřejmě chtěl pomstít protihráče a i on převedl povedený hit, obětí se stal Joonas Donskoi.
     
    32:21
    Hosty jako by inkasovaná branka paradoxně nakopla. Anže Kopitar nabral velkou rychlost a chystal se vystřelit, když jej tvrdým, ale čistým hitem sestřelil MacDonald.
     
    31:49
    Velkou smůlu měl Brandon Saad. Z těžké pozici totiž bekhendem zvládl gólmanovi poslat puk mezi betony, avšak kotouč i tak proletěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    31:11
    Za volným pukem se rozjel Logan O'Connor, ale Sean Walker byl soupeři v patách. Útočník zkusil obtočit branku, ale na Petersena nevyzrál.
     
    30:04
    Přečíslení dva na jednoho domácí nevyřešili vůbec dobře. Matt Calvert avizoval nahrávku dlouho dopředu, Drew Doughty ji bez problémů vystihl.
     
    29:46
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Dan Renouf – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Matt Luff – 5 min., bitka).
    29:46 Bitka mezi Renoufem a Luffem
     
    29:46
    Střetnutí okořenila bitka mezi Danem Renoufem a Mattem Luffem. Aktivnější byl hostující útočník, který soupeře tahal za dres, ale domácí bek se nenechal vyvést z míry a jednou ránou soupeře složil k zemi.
    29:18 Mikko RANTANEN - 1:0
     
    29:18
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hráči Avalanche jsou za zvýšenou aktivitu odměněni vedoucím gólem! Puk po Gravesovi převzal MIKKO RANTANEN, který při kličce do bekhendu s velkým štěstím udržel puk na modré čáře, načež si připravil kotouč na forhend a střelou k pravé tyči překonal Petersena, jemuž nepříjemně bránil ve výhledu Landeskog. Asistence: Ryan Graves a Devon Toews.
     
    29:01
    Po kolenou se dobrých pár metrů projel Matt Roy. Inkasoval do nechráněného místa nepříjemnou ránu od Josta, v předklonu pak odjel na střídačku.
     
    28:46
    Drew Doughty se postavil do cesty MacKinnonovi, ten musel jít do kličkou. Avšak s touto variantou nepočítal Rantanen, Fin spoluhráče vystavil postavení mimo hru.
     
    28:21
    Tlak domácích sílí, ale nutno podotknout, že si stále ještě nevytvořili příležitost, která by zaváněla gólem. Defenziva Kings pracuje velmi dobře.
     
    27:50
    Cal Petersen chvíli nevěděl, kde je puk. Reagoval až po jeho nárazu do zadního mantinelu, domácí chvilkové nepozornosti brankáře využít nedokázali.
     
    27:18
    Ze všech sil ještě zabojoval Nazem Kadri, aby touš udržel v útočném pásmu. Těsně se mu to nepovedlo, arbitr odpískal další ofsajd.
     
    26:57
    O poznání větší nebezpečí způsobili domácí soupeři na druhé straně. Brandon Saad vystřelil do masky Petersena, Američana neprostřelil ani dorážející Renouf.
     
    26:24
    Girardem těsně bráněný Jeff Carter chytil hokejku do jedné ruky a bekhendem ještě zvládl vystřelit. Hodně slabý projektil Grubauer nepodcenil.
     
    25:47
    Athanasiou podruhé, tentokráte v brejkové situaci. Nahrávka Browna na paty jej zpomalila, čehož využil Toews. Dal před soka tělo a k ničemu jej nepustil.
     
    25:08
    A tak hra pokračuje v obranném pásmu Avalanche. Od modré vyzkoušel štěstí Andreas Athanasiou, Philipp Grubauer s jeho pokusem neměl žádné starosti.
     
    24:26
    Domácí měli hrát druhou početní převahu v utkání, avšak muži v pruhovaném nepochopitelně přehlédli zákrok, kdy Kurtis MacDermid trefil vysokou hokejkou do obličeje MacKinnona.
     
    24:20
    Krátce po přejetí útočné modré čáry vypálil zápěstím křižnou střelu Logan O'Connor. Brankář zasahovat nemusel, puk proletěl vedle brány.
     
    23:48
    Na led opět nsskočila elitní formace Avalanche, která však musela bránit nájezd Moora. Pravé křídlo úspěšně zpacifikoval až poslední obránce Pateryn.
     
    23:19
    nahození Mikeyho Andersona od levého mantinelu mělo daleko k úspěchu. Zblokoval ji hned první bránící hokejista, tím byl Donskoi. Hra se přesunula do střední třetiny.
     
    22:33
    Americký strážce svatyně se zdá býti zdravotně naprosto v pořádku. Což potvrdil dalším pohledným zákrokem lapačkou. Neprosadil se Tyson Jost.
     
    22:00
    Nepříjemný situace pro Cala Petersena, jenž si připsal další úspěšný zákrok proti Ničuškinovi, tentýž hráč posléze upadl a do gólmana narazil. Rozhodčí pochopitelně přerušil hru.
     
    21:44
    Až příliš mnoho prostoru dostal Mikko Rantanen. Finský útočník se otočil a vypálil z forhendové strany do pravého horního rohu, gólman zasáhl vyrážečkou.
     
    21:04
    Mikey Anderson nastřelil kotouč za branku soupeře, kde puk zastavil Greg Pateryn. Forčekujícího Moora se obránce zbavil povedenou kličkou o mantinel.
     
    20:32
    Daleko se hokejisté v bílých dresech nedostali. Špatný přechod přes útočnou modrou čáru předvedl Gabriel Vilardi, výsledkem je postavení mimo hru.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Anže Kopitar na úvodním buly přetlačil MacKinnona, na puku tak začínají Kings.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:01.
     
    První třetina zápasu mezi Coloradem a Los Angeles gól nepřinesla. K vidění je vyrovnaná hra, které zatím dominují gólmani. Domácí si sice oproti soupeři vypracovali více jak dvojnásobek střeleckých pokusů na branku, ale nejméně v polovině případě se jednalo o nahazované puky, s nimiž Petersen neměl žádné větší starosti. Největší příležitost úvodní dvacetiminutovky měl hostující Michael Amadio, v samostatném úniku ale střelou mezi betony neuspěl, Grubauer udržel čistý štít.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 16 – 7
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Zřejmě poslední útočnou akci úvodního dějství táhl po levém křídle Joonas Donskoi. Střelu po ledě zvedl do ochranné sítě Matt Roy.
     
    19:14
    Netrvalo dlouho a hráči ve vínových dresech se zase usadili v útočném pásmu. Po sérii přihrávek vystřelil Ryan Graves na střed brány, Petersen opět připraven.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:45
    Brandon Saad proti početní převaze neuspěl. Bil se srdnatě, ale Drew Doughty mu čistým zákrokem zvládl odebrat touš. Kanaďan posléze přenesl hru do střední třetiny.
     
    18:07
    Hostující brankář zatím působí velmi jistým dojmem. Nyní si sáhl pro nahození Rantanena, které raději podržel, netroufl si na rozehrávku.
     
    17:47
    Dva náročné zákroky předvedl Cal Petersen nejprve proti bekhendové střele Gravese po ledě, následně proti pokusu zápěstím MacKinnona.
     
    17:08
    Ramenem zasahoval rovněž na druhé straně Philipp Grubauer, a sice po dělovce Kempeho z pravého kruhu. Kotouč vyrazil nad bránu.
     
    16:47
    Špatnou bekhendovou nahrávku Kopitara vystihl Devon Toews, jenž těsně před modrou nahrál Burakovskymu. Švéd pálil příklepem do pravého ramene Petersena.
     
    16:07
    Hosté ujeli ve čtyřech do přečíslení. Dustin Brown vzal překvapivě akci na sebe, ránu švihem mířenou do levého horního rohu Grubauer udržel v rukavici.
     
    15:36
    Sám proti třem si Valerij Ničuškin netroufl. Počkal na doplnění, posléze na levé straně našel Dana Renoufa. Ten jen nahodil za branku a odjel střídat.
     
    15:01
    Jacob MacDonald naznačil obtočení brány, ale nakonec nezištnou nahrávkou hledal Saada. Úmysl výborně přečetl Drew Doughty, nebezpečí zažehnal.
     
    14:31
    A další ofsajd, tentokráte odpískaný Loganu O'Connorovi. Ten se rozhodnutí sudího hodně diví, ale to, že přebíral puk za modrou čárou, je holý fakt.
     
    14:07
    Pierre-Édouard Bellemare se už chystal vystřelit, když francouzského rozhodčího zastavil hvizd rozhodčího. Calvert spoluhráče vystavil do postavení mimo hru.
     
    13:34
    Hosté hrají chytře. Nechávají soupeře hrát a sami čekají na brejky. Jeden takový podnikl Adrian Kempe, v souboji jeden na jednoho proti Gravesovi ale neupěl.
     
    13:12
    André Burakovsky ml velké štěstí, protože jeho pas napříč pásmem vystihl Andreas Athanasiou, ale do úniku neujel, neboť kotouč nechal za zády.
     
    12:55
    Puk skončil na hostující střídačce, hra přerušena. Byl to Kurtis MacDermid, kdo dokonce vyskočil, aby po Toewsově obloučku udržel obranné pásma, avšak od konce rukavice touš vyletěla právě na střídačku Kings.
     
    12:25
    A další nebezpečný kontr Los Angeles. Austin Wagner v plné rychlosti nastřelil kotouč před bránu s nadějí, že jej za záda gólmana pošle Anže Kopitar. Slovinci ale v klíčovou chvíli zablokoval hokejku Saad.
     
    11:39
    Hokejisté v bílých dresech se nechtějí nechat zahanbit a oni podnikli velmi zajímavý útok. Trevor Moore z levé strany našel v mezikruží Vilardiho, střelu z první schytal do chráničů Graves.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:11
    Elitní formace domácího týmu si prodloužila svůj pobyt na ledě. Nathan MacKinnon místo očekávané nahrávky volil zakončení z úhlu, Petersen se zaskočit nenechal.
     
    10:52
    Svěřenci kouče Bednara začínají tlačit víc a víc. Americký brankář ve službách Kings musel předvést další těžký zákrok proti střele Rantanena.
     
    10:33
    O poznání lépe mířil o pár vteřin později Tyson Jost. Cal Petersen měl s prudkým pokusem zápěstím velké starosti, avšak nadvakrát jej zkrotil.
     
    09:58
    Hraje se ve velkém tempu, už dlouho se navíc nepřerušovalo. Svou šanci si nyní vytvořilo Colorado, Logan O'Connor z místa pro vhazování v levém kruhu mířil nepřesně.
     
    09:20
    Souboj jeden na jednoho, úspěšnější gólman Philipp Grubauer! Ten očekával, že Michael Amadio půjde d bekhendové kličky, následnou střelu mezi betony si pohlídal.
     
    08:44
    Na druhé straně chtěl skórovat Adrian Kempe. Nabral velkou rychlost, jenže zapomněl vystřelit. Skončil s kotoučem až za bránou, kde jej odstavil obránce Graves.
     
    08:06
    Tlak domácího mužstva ještě pár vteřin pokračoval i po návratu švédského útočníka na led. Štěstí zkusil Nathan MacKinnon, avšak vysoko přestřelil.
     
    07:39
    Carl Grundström je zpět na ledové ploše, hokejisté Avalanche první početní převahu v zápase nevyužili. Kromě dělovky Toewse nevystřelili, což není dobrá vizitka.
     
    07:01
    Anže Kopitar opět ukázal svou důležitost. Na buly přetlačil MacKinnona a puk poslal ideálně do hole Roye, který to měl s vyhozením velmi snadné.
     
    06:51
    Až ve druhé polovině početní převaze se některý z hráčů odhodlal vystřelit. Byl jím Devon Toews, tvrdý projektil od modré Peterson zastavil v lapačce.
     
    06:33
    Výstřel za vlastní branku si pohlídal Grubauer. Německý gólman vyjel za vlastní bránu, rozhlédl se, a puk poslal volnému Jostovi.
     
    05:39
    První přesilovou hru v utkání si zahraje domácí Colorado. Na trestnou lavici usedá Carl Grundström, jenž v obranném pásmu podrazil Landeskoga.
     
    05:11
    Trevor Moore sice tvrdým hitem posadil Ryana Gravese na led, přesto kotouč na holi neudržel. Beka zastoupil MacKinnon, jenž protihráči vypíchl puk z pod hole.
     
    04:44
    Ve středu kluziště chyboval Ryan Graves, a tak v brejku zkusil štěstí Adrian Kempe. Vypálil přes Pateryna, Philipp Grubauer ukryl touš v rukavici.
     
    04:17
    Podruhé v utkání rozhodčí přerušili hru z důvodu zakázaného uvolnění, opět po rozehrávce hráčů Avalanche. Dan Renouf přecenil rychlostní schopnosti Calverta.
     
    03:54
    Ve změti hokejek se nejlépe orientoval Valerij Ničuškin. Nabruslil si na vrcholek levého kruhu a nahazoval před bránu, Logan O'Connor jeho pobídku promáchl.
     
    03:12
    Výbornou práci do defenzivy odvedl Matt Roy. Udržel na zádech Rantanena a nenechal se vykolejit ani jeho hitem. Ještě zvládl rozehrát na Amadia.
     
    02:20
    A další úspěšný zákrok pro strážce hostující svatyně. Nyní o poznání snazší, nahození z velkého úhlu v podání Toewse navíc ještě bruslí ztlumil Kopitar.
     
    02:02
    Co chybělo, aby André Burakovsky otevřel skóre střetnutí. Šestadvacetiletý švédský útočník byl mezi kruhy nepokrytý, ale jeho pokus Peterson vytěsnil vyrážečkou.
     
    01:49
    Zajímavě to nyní zkoušel Nathan MacKinnon. Individuální akci ukončil kličkou před modrou čárou, po níž následoval hvizd čárového rozhodčího. Ofsajd.
     
    01:26
    Domácí hráči jsou od prvních vteřin pod nepříjemným tlakem. Na Brandona Saada zatlačil Brown, forvard se osvobodil jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    00:36
    Brzký zákrok pro domácího gólmana Philippa Grubauera. Německý gólman dostal na rozehřátí lehký úkol, zachytit nahození Kopitara.
     
    00:10
    Zápas mezi Coloradem a Los Angeles pravá začal! Domácí do dnešního střetnutí nastoupili v tradičních vínových dresech, hosté hrají v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – Girard, MacDonald, D. Toews, Graves, Pateryn, Renouf – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – O'Connor, Bellemare, Calvert.

    Los Angeles Kings: Petersen (Grosenick) – Doughty (A), M. Anderson, Roy, Björnfot, S. Walker, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), A. Kempe – J. Carter (A), Vilardi, Athanasiou – T. Moore, Lizotte, Luff – Wagner, Amadio, Grundström.

    Rozhodčí: Peel, Chmielewski – Gibbons, Flemington.
     
    Česká a slovenská účast

    Bez české a slovenské účasti
     
    Los Angeles Kings

    Králové na své poměry zažívají parádní sezónu. Poté, co se v posledních letech trápili na spodku tabulky, by letos klidně mohli zaútočit na postup do play-off. Momentálně jsou na pátém místě, přičemž za dnešním soupeřem zaostávají o dva body, mají ale o jedno utkání odehrané více. McLellanova družina v poslední době nemá bůhvíjak dobrou formu, v předešlých sedmi střetnutích zvítězili jen dvakrát, ale ty dvě vítězství přišla v závěrečných třech utkáních. V doposud posledním zápase Kings přejeli Anaheim jasně 5:1. Týmovou produktivitu vede dlouholetý tahoun a kapitán Anže Kopitar s 31 body.
     
    Colorado Avalanche

    Colorado bylo před sezónou považováno za jednoho z největších kandidátů na titul, ale s průběhem letošní sezóny zatím být spokojeno nemůžu, neboť okupuje až čtvrtou, tedy poslední postupovou příčku Západní divize. Nutno ale podotknout, že tabulka je velmi vyrovnaná, ztráta na první Vegas Golden Knights čítá tři body. Formu Avalanche lze hodnotit jako průměrnou, když z posledních osmí utkání pětkrát vyhrálo a třikrát prohrálo, jednou až v nastaveném čase. Naposledy si svěřenci kouče Bednara poradili po prodloužení s Arizonou. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 25 body Mikko Rantanen.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Coloradem a Los Angeles.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Rantanen (Graves, D. Toews), 59. MacKinnon (Rantanen)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Miska) – Girard, MacDonald, D. Toews, Graves, Pateryn, Renouf – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Saad – Donskoi, Jost, Ničuškin – O'Connor, Bellemare, Calvert.
    Los Angeles Kings: Petersen (Grosenick) – Doughty (A), M. Anderson, Roy, Björnfot, S. Walker, MacDermid – D. Brown, Kopitar (C), A. Kempe – J. Carter (A), Vilardi, Athanasiou – T. Moore, Lizotte, Luff – Wagner, Amadio, Grundström.

    Rozhodčí: Peel, Chmielewski – Gibbons, Flemington
    bahis siteleri