Celta Vigo – Ath. Bilbao 0:0 (kon.) | Granada – Real Sociedad 1:0 (kon.) | Eibar – Villarreal 1:3 (kon.)
Sevilla – Real Betis 1:0 (kon.)
konec
Celta de Vigo
0:0 (0:0)
Athletic Bilbao
Neděle 14.03.2021, 14:00 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španělská LaLiga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání La Ligy mezi Celtou Vigo a Athleticem Bilbao. Výkop je stanoven na 14 hodin.
     
    Athletic Bilbao

    Hostující Bilbao v letošním ročníku nejvyšší španělské soutěže odehrálo dvacet šest zápasů a získalo v nich třicet tři bodů. S tímto ziskem patří Bilbau průběžná devátá pozice La Ligy. Na pohárová umístění už nyní ztrácí hned devět bodů.V posledním kole navíc přišlo o dobře rozehraný duel na půdě Atlética, kde nakonec padlo 1:2. V lize na hřišti soupeře naposledy vyhrálo v polovině února na trávníku Cádizu.
     
    Celta de Vigo

    Domácí Celta Vigo je na tom podobně. Ve dvaceti šesti odehraných zápasech získala Celta třicet tři bodů a zatím drží desátou pozici ligové tabulky. Na svého dnešního konkurenta ztrácí jen ve skóre. Celtu trápí horší defenziva. Dosud inkasovala už čtyřicet branek. V posledním kole však po přestřelce zvítězila 4:3 na půdě Huescy. Doma naposledy vyhrála na začátku února s Elche.
     
    Vzájemný zápas

    V podzimním měření sil zvítězila Celta Vigo na půdě Bilbaa 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: Villar – K. Vázquez, Murillo, N. Araujo, Caricol – Tapia – Méndez, Denis Suárez, Nolito – Aspas, S. Mina.
    Náhradníci: Vieites – Aidoo, Baeza, Beltrán, Ferreyra, Fontán, Juncà, Solari.

    Athletic Bilbao: Simón – Lekue, Núñez, Yeray, Balenziaga – Berenguer, Dani García, Unai López, Morcillo – Villalibre, Raúl García.
    Náhradníci: Ezkieta – Berchiche, de Marcos, I. Gómez, Muniain, Sancet, Vencedor, Vesga, Vicente, I. Williams, Zarraga..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Celta Vigo bude hrát v modrém, zatímco Bilbao oblékne červenobílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Celta Vigo se ihned vydala do útoku, ale nákop na levou stranu skončil u obránce.
     
    2
    Iñigo Lekue dostal přihrávku na pravou stranu, odkud nakopl míč na polovinu Celty Vigo. Za jeho pobídkou však neběžel nikdo ze spoluhráčů.
     
    3
    Unai López fauloval v blízkosti velkého vápna, kde poslal k zemi rozběhnutého Nolita. Pro domácí celek se tak rýsuje zajímavý přímý kop.
     
    4
    Exekuce přímého kopu se chopil Iago Aspas, který vyslal technickou střelu levačkou přes zeď, ale jeho pokus skončil vysoko nad břevnem.
     
    5
    Álex Berenguer dostal další přihrávku na pravou stranu, ze které procedil míč na hranici velkého vápna, nicméně tam neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    6
    Nolito dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, kde ustál souboj s obráncem a následně vybojoval nedovolený zákrok na svou osobu.
     
    7
    Kevin Vázquez uspěl v souboji na pravé straně hrací plochy a odkopl míč do autu. Bilbao však vstoupilo do dnešního střenutí velmi aktivně.
     
    8
    Stopeři Celty Vigo kombinují s míčem na kopačkách na polovině hrací plochy a snaží se uklidnit dění na trávníku. Nikdo v červenobílém jejich akci neatakuje.
     
    9
    Aaron Caricol se na levé straně zbavil Berenguera a prosmýkl se do blízkosti velkého vápna. Jeho nadýchaný centr skončil na hlavě obránce.
     
    10
    První obrovská šance domácího celku! Na přihrávku z pravé strany si na malé vápno naběhl Santiago Mina, ale z těžké pozice v pádu zakončil jen do rukavic brankáře!
     
    11
    Nolito prošel s míčem na kopačce do blízkosti velkého vápna, roztáhl hru na pravou stranu, jenže tam už neměl nikoho v modrém dresu.
     
    12
    Domácí brankář skvěle přečetl rozehrávku Bilbaa, vyrazil ven z branky a schoval míč do svých rukavic. Gólman Celty Vigo poté nakopl míč na levé křídlo.
     
    13
    Álex Berenguer se po levé straně krásně prosmýkl do pokutového území, jenže jeho zasekávačka skončila u pozorného obránce.
     
    14
    Raúl García se pustil do hlavičkového souboje na polovině hřiště a podle rozhodčího si počínal nedovoleným způsobem. Rozehrávat bude Celta Vigo.
     
    15
    Iago Aspas si pohybem řekl o přihrávku na hranici velkého vápna, kde si skvěle pokryl míč, jenže dobře hrající obránce Yeray jej zakončit nenechal.
     
    16
    Iván Villar se musel zapojit do rozehrávky domácího celku. Jeho nákop přiletěl na levou stranu, ale tam neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    17
    Néstor Araujo potáhl míč na polovinu hrací plochy, nicméně jeho pobídka na pravou stranu byla příliš prudká a zbrzdila akci Celty Vigo.
     
    18
    Nolito se pustil do skluzu na levé straně hrací plochy, ale García se mu položil pod nohy a čistým způsobem odehrál míč ven z hrací plochy.
     
    19
    Na další prudký centr z pravé strany si v pokutovém území naskočil Mina, který zakončoval hlavou z těžké pozice a jeho projektil skončil nad břevnem.
     
    20
    Iago Aspas chtěl špičkou kopačky procedit míč za obranu Athleticu Bilbao, nicméně stopeři baskického celku stáli blízko u sebe a míč zastavili.
     
    21
    Aaron Caricol podpořil ofenzivu domácího celku náběhem po levé straně. Jeho centr levačkou přiletěl na přední tyč, kde kralovali zadáci.
     
    22
    Iñigo Lekue odcentroval z pravé strany. Jeho pobídka nabrala natolik zajímavý směr, že domácí brankář musel míč raději vyrazit mimo tři tyče!
     
    23
    Renato Tapia uspěl v souboji na polovině hřiště, kde se zbavil hned dvou soupeřů. Tapia poté ještě rozehrál na levou stranu, ale domácí daleko nedošli.
     
    24
    Néstor Araujo podpořil útok Celty Vigo a jako stoper se dostal k odcentrovnání. Jeho pobídku ale odehrál do bezpečí skvěle postavený Yeray.
     
    26
    Bilbao se usadilo na polovině soupeře, jenže nepřesná přihrávka skončila v autu.
     
    29
    Tempo hry nyní hodně opadlo. Nějakou dobu se dokonce nehrálo kvůli ošetřování na straně domácího celku. Stále čekáme na nějakou vyloženou šanci.
     
    30
    Po úvodní půlhodině dnešního souboje poslal Asier Villalibre zajímavou přihrávku před branku, jenže Raúl García ve skluzu nezamířil mezi tři tyče.
     
    31
    Další zakončení na straně BIlbaa. Z velké vzdálenosti se do míče opřel Álex Berenguer, jehož projektik skončil vysoko nad břevnem.
     
    32
    Denis Suárez diriguje rozehrávku domácího celku na vlastní polovině. Nikdo v červenobílém dresu Athleticu Bilbao kombinaci Viga neatakuje.
     
    33
    Renato Tapia si v souboji na polovině hřiště skvěle pokryl míč tělem a napadající Unai López jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    34
    Zpoza velkého vápna se do odraženého míče položil dobíhající Dani García, který zakončil nártem, ale jeho projektil skončil vysoko nad břevnnem.
     
    35
    Iván Villar si dal pozor na napadajícího soupeře a nakopl před ním míč daleko na pravou stranu. Jeho pobídka však proskákala do autu.
     
    36
    Jon Morcillo na pravé straně hrací plochy vybojoval odražený míč dloubákem jej poslal za obranu domácího celku. Brankář Villar si hravě došel pro míč.
     
    37
    Unai López upadl po souboji s Denisem Suárezem na polovině hrací plochy. Hlavní rozhodčí měl souboj přímo před očima a odpískal přímý kop pro Bilbao.
     
    38
    Iñigo Lekue dostal přihrávku na pravou stranu, kde se dobře otočil kolem soupeře a musel si pomoci zpětnou přihrávkou.
     
    39
    Iván Villar si bez problémů pohlídal vysoký centr z levé strany a nechal míč propadnout do zámezí. Brankář domácího celku zatím působí jistým dojmem.
     
    40
    Jon Morcillo dostal přihrávku na levou stranu, potáhl míč do volného prostoru a odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídku zažehnala obrana Bilbaa do bezpečí.
     
    41
    Iván Villar vyrazil daleko za hranice velkého vápna a zapojil se do rozehrávky svého mužstva. Domácí brankář poslal dlouhý nákop na levou stranu.
     
    42
    Unai López přišel o míč v citlivém prostoru na polovině hřiště a nabídl šanci k útoku soupeři. Celta se ihned vydala vpřed, ale centr trefil jen obránce.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Iñigo Lekue (Athletic Bilbao).
     
    44
    Nolito prošel po levé straně do blízkosti velkého vápna, kde si míč přehodil na pravačku, ale jeho přízemní projektil zastavil první obránce.
     
    45
    Raúl García si naběhl na centr z levé strany hrací plochy, jenže jeho pokus ve skluzu mířil jen do rukavic Ivána Villara.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Santiago Mina (Real Club Celta de Vigo).
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali obrovskou bitvu. Na trávníku se odehrával obrovský boj o každý metr a k vidění bylo moře osobních soubojů. Jedinou zajímavou možnost měl Lekue, který centroval, ale domácí brankář jeho pobídku vyboxoval. Do kabin se proto odchází bez branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hostující Bilbao obstaralo výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Hosté se ihned vydali do útoku, ale vytěžili z něj pouze roh.
     
    47
    Néstor Araujo uspěl v dalším hlavičkovém souboji na vlastní polovině a odehrál míč na polovinu soupeře. Celta Vigo má v úvodu druhé půle hodně práce.
     
    48
    Yeray uspěl v dalším hlavičkovém souboji na polovině hřiště a poslal přihrávku na levou stranu. Pokračuje soubojový duel z první půle.
     
    49
    Álex Berenguer dohnal dlouhou přihrávku na pravou stranu a ještě se pokusil odcentrovat. Jeho pobídku srazil vracející se Araujo na rohový kop.
     
    50
    Iago Aspas dostal přihrávku do blízkosti velkého vápna, kde si míč přehodil na pravačku a zakončil. Jeho pokus skončil vedle branky.
     
    51
    Álex Berenguer si navedl míč do blízkosti velkého vápna, odkud zakončil pravačkou, ale jeho projektil prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    52
    Denis Suárez vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídku si našel Renato Tapia, který chtěl otočit těžiště hry, ale spoluhráče neoslovil.
     
    53
    Zpoza velkého vápna tentokrát zakončil Nolito, jenže jeho přízemní pokus mířil přímo do prostoru, ve kterém stál připravený brankář.
     
    54
    Další ofenzivní akci domácí Celty Vigo zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Na své postavení si nedal pozor Iago Aspas.
     
    55
    Hra je přerušena! Domácí Nolito zůstává ležet na trávníku po jednom ze soubojů a drží se za pravou nohu. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    56
    Nolito už je zpátky na nohou a okamžitě se zapojil do akce svého celku. Jeho projektil zpoza velkého vápna však skončila na hrudi obránce.
     
    57
    Renato Tapia zůstává ležet na polovině hřiště po dalším souboji. Domácí fotbalista se drží za pravé stehno. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    58
    Iván Villar poslal přihrávku na pravou stranu, kam si naběhl Denis Suárez, jenže byl pod tlakem napadající soupeře. Vigo ale míč udrželo.
     
    59
    Álex Berenguer dostal pod obrovský tlak domácího brankáře. Iván Villar musel zabrat a nakopl míč na levou stranu, kde neměl spoluhráče.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále čekáme na úvodní branku dnešního souboje. O něco aktivnější je po změně stran Bilbao.
     
    61
    Denis Suárez uspěl v dalším souboji na levé straně, jenže nákopem za obranu odevzdal míč jen zadákům Bilbaa.
     
    62
    Nolito se hnal vpřed po levé straně hrací plochy. Domácí tahoun z levé strany odcentroval do šestnáctky, ale Aspasovi scházel k zakončení krok.
     
    63
    Kevin Vázquez zastavil rodící se akci soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    64
    Néstor Araujo přenesl hru na levou stranu, jenže osamocený Iago Aspas si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil do zámezí.
     
    65
    Jon Morcillo prošel po pravé straně do pokutového území a snažil se míč dloubnout na malé vápno. Tam se ale nedostal nikdo ze spoluhráčů.
     
    66
    Néstor Araujo odcentroval z levé strany do pokutového území, jenže tam si nenaběhl nikdo ve světle modrém dresu Celty Vigo.
     
    67
    Před branku Bilbaa přiletěl další přízemní centr z levé strany. Za míčem se tlačili hned dva fotbalisté v modrém dresu, ale ani jeden z nich nezakončil.
     
    68
    Hra je přerušena! Yeray si v souboji na polovině hřiště přivodil nějaké zranění a po skluzu bude potřebovat ošetření.
     
    69
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Santiago Mina, přichází Facundo Ferreyra.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Unai López, přichází Iñaki Williams.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Asier Villalibre, přichází Unai Vencedor.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Jeison Murillo (Real Club Celta de Vigo).
     
    71
    Hostující Bilbao zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Centr přiletěl na zadní tyč, jenže tam nebyl nikdo v červenobílém.
     
    72
    Iago Aspas dostal přihrávku na pravou stranu, vnějším nártem poslal míč za obranu soupeře, nicméně nikdo v modrém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    73
    Hosté zahrávali přímý kop z pravé strany, jenže rozehrávky se jim vůbec nepovedla. Prudká pobídka skončila v rukavicích brankáře.
     
    74
    Iago Aspas vymyslel prudkou zpětnou přihrávku do pokutového území, jenže v chumlu mnoha hráčů se do zakončení nikdo z domácích nedostal.
     
    75
    Také Athletic Bilbao si nyní vyzkoušelo přímý kop. Nepovedený centr však přiletěl až do rukavic domácího brankáře.
     
    77
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Fran Beltrán.
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Nolito, přichází Augusto Solari.
     
    78
    Také v závěru dnešního souboje pokračuje opatrný fotbal plný osobních soubojů. Ani jeden z týmů se prakticky nedostává do zakončení.
     
    79
    Hosté zahrávali rohový kop. Hosté uvedli míč do kombinace, po které už se ani nedostali k odcentrování do velkého vápna.
     
    81
    Držení míče: 66% – 34%
     
    82
    Domácí defenziva si poradila s dalším rohovým kopem Bilbaa. Hosté jsou nyní sice aktivnější, ale jen těžko se dostávají do zakončení.
     
    83
    Do konce dnešního souboje zbývá s nastavením posledních deset minut a stále čekáme na úvodní branku. Ani v závěru se navíc nerodí příležitosti.
     
    85
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Néstor Araujo, přichází Joseph Aidoo.
     
    86
    Po delší době se domácí dostali do blízkosti branky soupeře, jenže jejich akce skončila přihrávkou do rukavic brankáře.
     
    87
    Těžiště hry se nyní přesunulo do středu hrací plochy, kde je k vidění velké množství nedovolených zákroků. Rozehrávat bude Celta Vigo.
     
    88
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Jon Morcillo, přichází Ibai Gómez.
     
    90
    Muniaín se chtěl uvolnit v prostoru na hranici velkého vápna, ale domácí obránce Aidoo mu tělem vystavil jasnou stopku.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Domácí se ještě tlačí do zakončení, ale také Bilbao zatím brání v pevném defenzivním bloku. Hosté likvidují jednu akci za druhou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Celta Vigo nakonec uhrála s Athleticem Bilbao bezbrankovou remízu. Dnes vlastně nepřišla akce, ze které by mohla padnout rozhodující akce. Nejnebezpečnější situace se před brankou domácích zrodila po centru z pravé strany, ale Villar míč vyboxoval. Na opačné straně kralovala defenziva bez jediné chyby.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:13. (15:56:41)

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   45. S. Mina (CVG), 63. K. Vázquez (CVG), 70. Murillo (CVG) – 43. Lekue (ATB)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 5:4. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:13.
    Celta de Vigo: Villar – K. Vázquez, Murillo, N. Araujo (85. Aidoo), Caricol – Tapia – Méndez, Denis Suárez (77. Beltrán), Nolito (77. Solari) – Aspas, S. Mina (69. Ferreyra).
    Náhradníci: Vieites – Aidoo, Baeza, Beltrán, Ferreyra, Fontán, Juncà, Solari.

    Athletic Bilbao: Simón – Lekue, Núñez, Yeray, Balenziaga – Berenguer, Dani García, Unai López (69. I. Williams), Morcillo (88. I. Gómez) – Villalibre (69. Vencedor), Raúl García.
    Náhradníci: Ezkieta – Berchiche, de Marcos, I. Gómez, Muniain, Sancet, Vencedor, Vesga, Vicente, I. Williams, Zarraga.
    bahis siteleri