Bologna – Sampdoria 3:1 (kon.) | Parma – AS Řím 2:0 (kon.) | Turín – Inter 1:2 (kon.)
Cagliari – Juventus 1:3 (kon.) | AC Milán – Neapol 0:1 (kon.)
konec
Turín FC
1:2 (0:0)
Inter Milán
Neděle 14.03.2021, 15:00 • Stadio Olimpico, Turín (Itálie) • Italská Serie A • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    INTER MILÁN

    Inter zažívá skvělou sezónu. Už několik kol vede italskou Serii A a reálně kráčí po dvanácti letech k ligovému vítězství. v lize již deset zápasů neprohrál, z těchto deseti zápasů navíc jen dvakrát remizoval. Obdržel pouze dvacet pět branek, což je druhé nejmenší číslo v lize po Juventusu (21). Naopak jich nastřílel 63, což je společně s Juventusem číslo nejvyšší. Celkem už má 62 bodů a náskok na věčné rivaly – AC Milán, který je na druhém místě, činí šest bodů.

    Forma: V – V – V – V – V

    Absence:
    - A. Vidal
    - C. Eriksen (oba zranění kolena)
    - A. Kolarov (zranění svalu)

    Poslední zápasy:
    Inter – Atalanta 1:0
    Parma – Inter 1:2
    Inter – FC Janov 3:0
     
    TURÍN FC

    Turín FC je na tom úplně jinak. Letošní sezóna mu vůbec nevychází a bojuje o záchranu. Zatím celkem neúspěšně, protože je s dvaceti body až osmnáctý. To znamená, že leží na první sestupové pozici. Navíc v posledním zápase prohrál s posledním Crotone po tom, co od něj dostal až čtyři branky. Nastřílel jen třicet pět branek, zatímco už jich čtyřicet pět inkasoval.

    Forma: P – V – R – R – R

    Absence:
    - N. N'Koulou (nemoc)
    - T. Rincon (červená karta)

    Možná si nezahrají:
    - A. Belotti (nespecifikováno)
    - W. Singo (nemoc)

    Poslední zápasy:
    Crotone – Turín FC 4:2
    Cagliari – Turín FC 0:1
    Turín FC – FC Janov 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: Sirigu – Izzo, Lyanco, Bremer – Vojvoda, Lukić, Mandragora, Baselli, Murru – Verdi, A. Sanabria.
    Náhradníci: V. Milinković-Savić, Ujkani – Ansaldi, Belotti, Bonazzoli, Buongiorno, Ferigra, Gojak, Linetty, Ricardo Rodríguez, Zaza.

    Inter Milán: Handanovič – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Hakimí, Barella, Brozović, Gagliardini, Perišić – R. Lukaku, Lautaro Martínez.
    Náhradníci: D. Padelli, I. Radu – D'Ambrosio, Darmian, Eriksen, Kolarov, Pinamonti, Ranocchia, Alexis Sánchez, Sensi, Vecino, Young.

    Rozhodčí: P. Valeri (Itálie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop je za námi a již se hraje. Fotbalisté z Turína oblékli klasickou tmavě červenou variantu dresů. Inter oblékl bílou hostující sadu.
     
    3
    Zatím mnohem více drží míč domácí fotbalisté. Ti se ale zatím snad vůbec nedostali na útočnou polovinu a jen si ho vyměňují v rámci své defenzivní linie.
     
    4
    Izzo zazmatkoval v obraně a před Lukakuem vracel míč Salvatorovi Sirigu. Ten ho ale před belgickým snajprem stihl zachytit a rozehrát.
     
    5
    Lautaro Marínez dostal od Hakimiho z levé strany parádní pas do vápna, kde se dostal k zakončení hlavou. Jeho míč ale proletěl asi metr nad brankou.
     
    6
    Lukaku se snažil procpat míč do velkého vápna. Jeho míč však ale jednoduše zachytil obránce Turína. Ten okamžitě rozehrál na druhou streanu.
     
    7
    Inter Milán drží míč na svých kopačkách a hraje s ním kolem půlící čáry. Zatím se mu ale nedaří dostat se za ni. Domácí přechod znemožňují.
     
    8
    Lautaro Martínez se nyní dostal k míči, který Lyanco sám od sebe ztratil v pokutovém území. jeho zakončení ale bylo zbrklé a nepřesné. Letělo vysoko nad branku.
     
    9
    Brozović skvěle zachytil vzdušnou přihrávku domácích a míč nasměroval ke Gagliardimu. Ten si s ním později míč narazil a poslal ho do vápna Lukakuovi, který ale nezakončil.
     
    10
    Bremer před svým vápnem nasadil parádní jesličky Romelu Lukakuovi při odkopu. Zasekl se přitom ale o jeho nohu a bolestivě spadl k zemi.
     
    11
    Sanabria ukázal parádní kontrolu míče. U autové čáry neměl skoro žádný prostor, stejně se ale dokázal protáhnout kolem dvou protihráčů Interu.
     
    12
    Škriniar míč centroval, ten se dostal k Mandragorovi, od kterého se ale odrazil zpět ke Škriniarovi. Slovenský stoper si tak narazil s protihráčem a sprintoval k vápnu.
     
    13
    Hosté to nyní zkoušeli po levé straně kolem autové čáry. DO vápna se však vůbec nedostali, a ta ani po centru Barelly, který míč nenasměroval an ido hřiště.
     
    14
    Gagliardini obdržel dlouhý pas až do vápna. Na něj si naskočil a dokázal ho hlavičkovat, jenže byl docela daleko od branky a neohrozil jí tak.
     
    15
    V hlavičkovém souboji dvou hráčů číslo #5 – Gagliardiniho a Izza došlo ke střetu. Oba hráči do sebe narazili hlavou a oba upadli k zemi. Zatímco Gagliardini je již na nohou, Izzo zatím leží na zemi.
     
    16
    Hakimi se snažil hru potáhnout po pravé straně podél autové čáry. Až o praporku následně centroval, ovšem tam ho parádně zablokoval Murru.
     
    17
    Nerazzurri získali rohový kop. Postavil se k němu Lautaro Martínez, který míč poslal na parťáka z útoku Lukakua. Ten se do míče trefil hlavou, ale vysoko nad horní tyč.
     
    18
    Barella v souboji s Mandragorou neměl navrch, naopak spíše prohrával a tak si musel pomoct faulem. Sudí nebude udělovat kartu, ale Barellovi výrazně domluví, jak by se měl na hřišti chovat.
     
    19
    Další rohový kop si na starost vzal Marcelo Brozović, jenž však míč poslal na úroveň penalty, kde už čekala připravená obrana domácích a ta míč odhlavičkovala daleko.
     
    20
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Víc ze hry zatím má jednoznačně hostující Inter, který se dostal už do několika šancí, ale zatím ho velmi trápí koncovka. Turín se na útočnou polovinu skoro ani nedostává.
     
    21
    Achraf Hakimi se opět prezentoval zajímavým centrem do vápna po rychlém sprintu podél autové čáry. Tentokrát ho ovšem nasměroval přímo na kopačky soupeře.
     
    22
    Alessandro Bastoni už poněkolikáté v zápase nakopl dlouhý míč z obrany až do pokutového území. Jenže mu to opět nevyšlo.
     
    23
    Hosté se opět dostali do pasti na polovině hřiště. Postup přes půlící čáry prostě není v těchto chvílích pro Inter možný, Turín tam parádně napadá.
     
    24
    Bastoni si dvakrát parádně narazil ve vápně se spoluhráčem a následně nasměroval parádní centr k pravé tyči na Lukakua. Ten ale nezpracoval dobře a nezakončil.
     
    25
    Verdi zkusil překonat soupeře kličkou do pravé strany. To mu ale nevyšlo a tak si musel pomoct faulem. Sudí Valeri okamžitě odpískal a přenechal míč pro Inter.
     
    26
    Ivan Perišić se nyní předvedl ve špatném světle. Soupeři chtěl vypíchnout míč, místo toho ho nehezkým způsobem podrazil a sudí mu "jde dát sodu".
     
    27
    Bastoni našel dalším dlouhým nákopem ve vápně Lautara, ten si ale míč předkopl a na hranici hřiště už míč nedokázal odcentrovat.
     
    28
    Škriniar nestíhal soupeře. Nechtěl ho pustit samotného k brance, a tak ho zatáhl za dres. Sanabria neudržel rovnováhu a spadl k zemi. Sudí udělí volný přímý kop.
     
    29
    Turín si vypracoval první šanci v tomto zápase! Z volného přímého kopu přišel zatočený centr na zadní tyčku. Na míč si naskočil Sasa Lukić a okamžitě ho usměrnil na branku. míč zasáhl tyčku, následně se odrazil ještě k čáře, ale tam ho zablokoval Lukaku.
    29. Šance - Lukić
     
    31
    Půl hodina hry je za námi. Inter v ní sice měl více ze hry a dostal se do několika šancí, branku Sirigua ale zatím skoro neohrozil. Turín se skoro nedostával na útočnou polovinu, ale i tak si dokázal připsat zatím největší šanci zápasu ze 29. minuty.
     
    32
    Sanabria se dostal s míčem k vápnu, tam ale zavrávoral, Škriniar se k němu stáhl a Sanabria už jen vystřelil naprázdno. Slovenský stoper okamžitě otáčí hru.
     
    33
    Sasa Lukić chtěl napravit své předchozí zaváhání a tak hezky odcentroval na vzdálenější tyčku, kde ale jeho spoluhráč míč ztratil.
     
    34
    Simone Verdi se propracoval až k vápnu a tam si vyžádal pas. Do míče kopl vší silou, ovšem Samir Handanović jeho pokus o vstřelení branky dobrým zákrokem zamítl.
     
    35
    Škriniar se nyní pohyboval až u vápna. Tam kombinoval s Gagliardinim. Následně míč přesunul na křídlo pro Barellu, jenže jeden obránce turína před Barellou míč odkopl za čáru.
     
    36
    Rohový kop nepřinesl žádnou velkou šanci. Míč si na starost vzal Marcelo Brozović, jenž ho nasměroval jen do skrumáže hráčů před brankou soupeře, odkud se odrazil úplně pryč.
     
    38
    Barella si parádně prošel kolem Baselliho, který ho následně nehezky podkopnul. Sudí situaci úplně přehlédl. Záložník Interu zatím stále leží na hřišti.
     
    39
    Verdi si narazil se Sanabriou a chtěl okamžitě spěchat k šestnáctce soupeře. Seběhli se k němu ale až čtyři hráči Interu a nepřipustili ho do úniku.
     
    40
    Škriniar si zpracoval míč, udělal si prostor a následně poslal parádní zatočený centr na vzdálenější tyčku. Sirigu ale odhadl trajektorii a míč ze vzduchu shrábl.
     
    41
    Nicola Murru se skvěle vyhnul soupeři a připravil si střelu. Jeho dalekonosná bomba však končí na kopačkách jednoho z obránců Interu ve vápnu.
     
    42
    Baselli po souboji spadl na zem a pravděpodobně si přivodil nějaké zranění. Nyní k němu vyběhli týmoví lékaři. Vypadá to ale, že bude hráč pokračovat.
     
    43
    Tak to vypadá dobře. Baselli sice musel na ošetření do zámezí, ale nyní už je zpátky ve hře. Sice trochu kulhá, ovšem běhat může, a tak nebude nutné střídání.
     
    44
    Romelu Lukaku se rozčiluje a se sudím se pouští do vášnivé debaty. Hlavní arbitr Valeri ale jasně viděl, že belgický forward zahrál rukou.
     
    45
    K poločasu se budou nastavovat ještě dvě minutky nad standardní hrací dobu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas je za námi. Zatím jsme tedy branku neviděli. Prvních dvacet pět minut se sice hrál docela útočný a atraktivní fotbal, kdy ze hry měl stoprocentně více Inter, ten však nedokázal svoje šance proměnit a zakončení mu vůbec nešlo. Naopak Turín si vybojoval jen jednu příležitost, za to ale mnohem nebezpečnější. Ta skončila na tyči. Po 30. minutě už nám toho ani jeden z týmů moc nenabídl. Do druhého poločasu tak vše zůstává otevření.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů se nerozhodl některého ve svých hráčů vystřídat. Na hřišti tak vidíme stejné sestavy, jako v prvním poločase.
     
    48
    Inter se snaží na soupeře vlétnout od začátku. Nyní vybojoval alespoň rohový kop. Ten si na starost vzal Brozović a rozehrál ho nakrátko. Hosté se do vápna ale nedostali.
     
    49
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Daniele Baselli, přichází Karol Linetty.
     
    50
    Turín je zatím ve druhém poločase naprosto bezzubý. Za úvodních pět minut se ani jednou nedostal na útočnou polovinu.
     
    51
    Achraf Hakimi si zpracoval míč a vyrazil s ním kolem čáry. Následně ho nasměroval do vápna, kde si na něj naskočil Roberto Gagliardini, který ho ale na branku nohou neusměrnil.
     
    52
    Inter dnes není své své kůži. Hodně ztrácí míče a vůbec se mu nedaří přechod přes půlící čáru. Navíc nesmyslně fauluje.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Roberto Gagliardini (Inter Milán).
     
    55
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Ivan Perišić, přichází Ashley Young.
     
    56
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Roberto Gagliardini, přichází Christian Eriksen.
     
    57
    Brozović středem hřiště protáhl míč, který pak do vápna směroval na Lukaku. Jenže ten míč nezachytil a jednoduše ho přepustil obraně.
     
    58
    Oba týmy opět zpomalily hru a hrají úplně bezmyšlenkovitě. Ani příchod Eriksena Interu v kreativitě ve středu pole nepomohl. Že bychom se dnes branky nedočkali?
     
    59
    Ashley Young míč po straně protáhl vedle vápna a odtamtud pak také centroval. Jenže jeho centr byl hrůzostrašný. Nepřiletěl k nikomu z jeho spoluhráčů.
     
    60
    Hodina hry je za námi, stále čekáme na branku. Inter se hodně snaží, ale zatím nemůže na dobrou obranu Turína FC nalézt recept.
     
    61
    Nyní už to vypadalo mnohem lépe. Hakimi poslal míč obloukem před vápno, kde si asi pět nebo šest hráčů parádní kombinací na jeden dotek vyměnilo míč.
     
    62
    Tak pozor, Lautaro Martínez si chtěl zpracovat míč ve vápně a přitom byl podražen! Hostující tým tak pravděpodobně bude kopat penaltu!
    63. Romelu LUKAKU - 0:1
     
    63
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Nerazzurri se konečně prosadili. ROMELU LUKAKU si vzal pokutový kop na starost a poslal míč bez většího rozběhu do opačné strany, než skočil Salvatore Sirigu. Míč skončil po pozemní střele v pravém růžku.
     
    65
    Inter je po gólu očividně dost nabuzen. Všichni hráči nyní sprintují po hřišti a z jejich strany je opět radost na hru pohledět. Teď to ale ještě musí zužitkovat.
     
    66
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Simone Verdi, přichází Simone Zaza.
     
    67
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Nicola Murru, přichází Cristian Ansaldi.
     
    68
    Sanabria rozjel akci na útočné polovině, ovšem chvíli poté fauloval při přechodu přes jednoho z obránců. Turín FC tak musí opět míč přenechat soupeři.
     
    70
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají! ANTONIO SANABRIA vstřelil velice slepený gól. Míč se po rohu domácích odrazil k jednomu z hráčů, který vypálil do Handanoviće. Jenže od něj se míč odrazil právě k Sanabriovi a ten už ho do branky dostal. Bez asistence.
    70. Antonio SANABRIA - 1:1
     
    72
    Turín se možná raduje předčasně! Celá branková situace bude ještě posuzována hlavním arbitrem přímo u obrazovky. Gól nemusí kvůli možnému faulu ve vápně platit.
     
    73
    Rozhodnuto! Branka byla uznána a Turín FC opravdu srovnává krok. Stav je 1:1 a jede se od začátku.
     
    74
    Domácí se snažili proniknout do vápna po dlouhém centru. Míč si ale ze vzduchu sebral Handanović a dlouhým výkopem ho okamžitě poslal na druhou stranu hřiště.
     
    75
    Lautaro Martínez si naběhl do pokutového území, ovšem následně už ani nezakončil, protože předvedl útočný faul na soupeře a Valeri odpískal.
     
    76
    Ani Ashleymu Youngovi to nevyjde. Ten si totiž naběhl za obranu moc brzo a v době přihrávky stál v pozici ofsajdové. Míč se tedy vrací na kopačky domácích.
     
    77
    Ani Eriksen svou šanci nakonec nedovedl do zakončení. Míč si zpracoval, přichystal ke střele, ale když chtěl vypálit, přiběhl k němu soupeř a Eriksen už jen kopl naprázdno.
     
    78
    Další pokus měl na svědomí Barella. Ten nasměroval centr k pravé tyči, kde ale bez problémů zasáhl brankář Salvatore Sirigu.
     
    79
    Mandragora se snažil zavést míč k pokutovému území. TO se mu nakonec povedlo a na jeho hranici vyslal pas k Zazovi, který ale nezvládl zakončit.
     
    80
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Marcelo Brozović, přichází Alexis Sánchez.
     
    82
    Christian Eriksen si vzal na starost rohový kop místo již vystřídaného Brozoviće. Nepodařilo se mu ale uspět a míč poslal jen na hlavy hráčů soupeře.
     
    83
    Eriksen ale nyní skvěle vybojoval míč zpátky. Sudí však naznačuje, že se u toho dopustil faulu a okamžitě píská. Za žlutou kartu to ale nebude.
     
    84
    Inter si svou útočnou snahou na konci hřiště vybojoval alespoň rohový kop. Ten opět rozehrál Eriksen, ale nedokázal míč opět dostat míč ke svým spoluhráčům.
     
    86
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Hosté jdou opět do vedení, tentokrát už ze hry! Velký vliv na gól měl před chvílí příchozí Sanchéz, který vyslal parádní centr přímo na hlavu LAUTARA MARTÍNEZE, jenž dokázal hlavičkovat ke vzdálenější tyči a opět svůj tým poslat do vedení. Asistence: Alexis Sánchez.
    86. Lautaro MARTÍNEZ - 1:2
     
    87
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Achraf Hakimí, přichází Matteo Darmian.
     
    88
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Lautaro Martínez, přichází Matías Vecino.
     
    89
    Vecino napadal hodně vysoko. Laynco si ale s Bremerem poradili a nepustili čerstvého útočníka k míči před vlastním vápnem.
     
    90
    Sudí k tomuto zápasu nastaví ještě tři minutky nad standardní hrací dobu poločasu.
     
    90+1
    Inter se snaží držet míč na svých kopačkách a hrát v klidu na své polovině tak, aby nepustil protihráče do nějakého nebezpečného postavení.
     
    90+2
    Neúnavný Lukaku sprintoval za míčem až k čáře na konci hřiště. Tam ho ale nezískal, když byl faulován jedním z domácích hráčů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas je u konce a dnešní zápas tedy vyhrává Inter Milán. Ve druhé půli jsme viděli tři branky, na starost je měli z hostů klasická dvojka Lautaro+Lukaku, za hosty se trefil Sanabria. Inter byl jasně lepším týmem a tak si tři body zapíše zaslouženě. V tabulce tak prozatím navýší náskok nad AC Milánem už na devět bodů, AC Milán svůj zápas tohoto kola ale ještě neodehrál. Turín FC zůstává na osmnácté pozici s dvaceti body, ovšem stále má oproti ostatním týmům ještě dva zápasy k dobru.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:4.
    Střely mimo: 1:5.
    Rohy: 1:8.
    Ofsajdy: 0:2.
    Fauly: 12:12. (16:59:47)

    Jiří Polášek

    Branky: 70. A. Sanabria – 63. R. Lukaku (pen.), 86. Lautaro Martínez (Alexis Sánchez)

    Karty:   53. Gagliardini (INM)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:12.
    Turín FC: Sirigu – Izzo, Lyanco, Bremer – Vojvoda, Lukić, Mandragora, Baselli (49. Linetty), Murru (67. Ansaldi) – Verdi (66. Zaza), A. Sanabria.
    Náhradníci: V. Milinković-Savić, Ujkani – Ansaldi, Belotti, Bonazzoli, Buongiorno, Ferigra, Gojak, Linetty, Ricardo Rodríguez, Zaza.

    Inter Milán: Handanovič – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Hakimí (87. Darmian), Barella, Brozović (80. Alexis Sánchez), Gagliardini (56. Eriksen), Perišić (55. Young) – R. Lukaku, Lautaro Martínez (88. Vecino).
    Náhradníci: D. Padelli, I. Radu – D'Ambrosio, Darmian, Eriksen, Kolarov, Pinamonti, Ranocchia, Alexis Sánchez, Sensi, Vecino, Young.

    Rozhodčí: P. Valeri (Itálie)
    bahis siteleri