Washington – NY Islanders 3:1 (kon.) | Pittsburgh – Boston 1:2 (kon.) | New Jersey – Buffalo 3:2 (kon.)
Detroit – Carolina 4:2 (kon.) | Minnesota – Arizona 3:0 (kon.) | Dallas – Tampa 3:4 (1:2 po s.n.)
Colorado – Anaheim 8:4 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
2:4 (0:1, 1:3, 1:0) Stav série: 2:3
HC Slavia Praha
Středa 17.03.2021, 17:30 • KHNP Aréna, Třebíč • Play-off Chance ligy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Krásné středeční odpoledne z jednoho z nejkrásnějších měst Kraje Vysočina! Jenom pár metrů od hlavního třebíčského náměstí, na prudkém svahu údolí řeky Jihlavy, se od 17:30 rozhoří finální boj v sérii mezi Třebíči a Slavií. Pátý zápas rozhodne o tom, kdo postoupí do finální osmičky a stane se vyzyvatelem jihlavské Dukly, anebo kladenských Rytířů!

    Situace je naprosto otevřená pro oba celky, neboť jak Slavia, tak Třebíč, dokázaly na venkovním kluzišti uzmout po jednom zápase a ve čtvrtém utkání měla lepší pozici Třebíč, neboť do něj vstupovala s vedením v sérii 2:1, postup ale v Edenu nestvrdila a Pražané tak vrátili sérii výhrou 4:3 opět na třebíčský led.

    Manšafty se tak nemají na co šetřit, navíc se klidně může stát, že zůstaneme v Třebíči až do půlnoci, neboť vchází v platnost nekonečné prodloužení. Příjemnou zábavu!
     
    OSMIFINÁLE TŘEBÍČ – SLAVIA

    1. ZÁPAS, 11. BŘEZEN 2021, KHNP Aréna

    TŘEBÍČ – SLAVIA 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

    Třebíč měla díky lepšímu umístění v základní části výhodu domácího ledu, a také ji v prvním zápase bezezbytku využila. V zápase s velkým počtem vyloučení využila ve 14. minutě – papírově sice nikoliv, ale fakticky ano – přesilovku 5 na 3 zásluhou Lukáše Nedvídka. Ve druhé třetině však sešívaní roztočili útočná kola, Bílé hvězdy přestříleli 15:3 a dokonce se dočkali srovnání v přesilové hře z poloviny 32. minuty, které zařídil Daniel Kružík.

    Jenže hosté se srazili vyloučením v samotném závěru dvacky, v čase 38:03 přesilovou hru využil Ladislav Bittner a zlomil tím tak odpor celku z hlavního města, který srážela i častá vyloučení ve třetí třetině (osm TM za třetinu). V posledních třech minutách pak HST přidalo dvě branky, Martin Šťovíček a Petr Beránek tak ustanovili konečný výsledek 4:1.
     
    OSMIFINÁLE TŘEBÍČ – SLAVIA

    2. ZÁPAS, 12. BŘEZEN 2021, KHNP Aréna

    TŘEBÍČ – SLAVIA 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)


    Horáci měli v druhém zápase možnost jet do Prahy celou sérii ukončit, podobně jako den předtím, hrálo se opět tvrdě a opatrně. Šancí tak k vidění příliš nebylo, v první třetině byl brance nejblíže Matěj Psota, který se ve 14. minutě vydal do úniku, leč Michajlova nepřekonal. Do utkání mohly opět promluvit přesilové hry 5 na 3, ve kterých se ocitla na půl minuty Slavia, posléze na startu třetí třetiny pak Třebíč, která dostala rovnou minutu a 54 sekund této výhody.

    Dlouhou převahu dvou mužů na ledě ale domácí nevyužili a nakonec na to doplatili. V čase 56:39 totiž skóroval Jaroslav Bednář a zlomená Třebíč na to nedokázala za tak krátký čas nalézt odpověď. Výhru Slavie pak pečetil čtyři sekundy před koncem do prázdné kasy Martin Ondráček a bylo hotovo, na zimní stadion Eden se stěhovala série za stavu 1:1.
     
    OSMIFINÁLE TŘEBÍČ – SLAVIA

    3. ZÁPAS, 14. BŘEZEN 2021, Zimní stadion Eden

    SLAVIA – TŘEBÍČ 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

    Na svůj led se vrátila Slavia ve velkém stylu a po celých 60 minut měla víceméně převahu, branka však padla na druhé straně. A to na začátku 18. minuty, když Petr Vodička propálil od modré Michajlova a dal tak nakonec jedinou branku zápasu. Domácí sice měli několik šancí, ve všech loženkách jim ale byl překážkou Pavel Jekel, který předvedl 35 zákroků a velkou měrou se tak zasloužil o to, že Třebíč vyhrála a v pondělní večer mohla celou sérii rozhodnout.

    Jak na straně hostů, tak i na straně pražské Slavie panovala velká spokojenost s bojovností a výkonem hráčů. Jenže domácí žehrali na mizernou koncovku, sešívaní navíc pohrdli dvakrát přesilovkou 5 na 3. A jak to tak bývá, s takto nevyužitou přesilovkou se to ve vyrovnaném zápase dříve nebo později zúčtuje.
     
    OSMIFINÁLE TŘEBÍČ – SLAVIA

    4. ZÁPAS, 15. BŘEZEN 2021, Zimní stadion Eden

    SLAVIA – TŘEBÍČ 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

    Pokus ukončit sérii a zahájit přípravu na čtvrtfinále zahájila Třebíč optimálně. V 10. minutě překonal domácího brankáře v přesilové hře Ladislav Bittner, výhoda jedné branky se však smazala o dvě minuty později zásluhou Daniela Kružíka, který jenom usměrnil Bednářův velmi solidní pas do branky, taktéž během početní výhody. Slavia si rozhodující náskok vybudovala ve druhé třetině. Tam dala tři branky, přičemž dvě z nich padly v prvních sedmi minutách, konkrétně v rozmezí 23. – 27. minuty, kdy nejprve prostřelil přes bližší tyč Jekela Petr Vampola, aby pak kombinaci zakončoval fakticky do prázdné Filip Vlček.

    Ačkoliv Horácká Slavia snížila v 32. minutě z úspěšného úniku Martina Šťovíčka, 48 sekund před koncem třetiny dostala tvrdý direkt, druhou přesilovou hru v zápase využil Jiří Novák. Za tohoto stavu naskočil poprvé v sérii do branky Jan Mičán z pozice dvojky a ačkoliv se mu třeba nepovede chytit taxík, za dvacet minut nepustil za svá záda ani jednu ze sedmi střel domácích.

    Hosté snížili na konci 52. minuty z hole Václava Krliše, jenže závěr nezvládli. Nejprve se nechal v čase 55:50 vyloučit do konce zápasu za úder loktem do hlavy Vlčka Dominik Tejnor, aby na něj o dvě minuty později navázal menším trestem Psota. Hosté už tak neměli prakticky prostředky na drama a v pátém zápase budou doma bojovat o postup.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – L. Chalupa, Nedbal (A), Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Krliš, Bittner (A), Psota – Ferda, Nedvídek (C), P. Beránek – Křehlík, Michálek, Š. Kratochvil – Hrubec, Malý, Oščádal – Vedral.

    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – T. Duda, Sedlák, Jeřábek, J. Říha, D. Krejčí, J. Novák (C), Veber – Kafka, Vampola (A), Kuťák – Pšenička, Jaroslav Bednář (A), Šmerha – Vlček, Poletín, Kružík – M. Ondráček, Šteiner, J. Doležal.

    Rozhodčí: Wagner, Barek – Maštalíř, Bohuněk.
     
    Ještě jednou vám přeji opravdu krásné odpoledne z Třebíče! Zápas během zhruba 10 minut začne a dá se očekávat, že to dnes bude opravdu velká řežba. Sestava obou týmů se nijak oproti předešlému utkání v Edenu nemění, Třebíč lehce proházela uskupení v nižších útočných řadách, Slavia naopak zůstává v sestavě neměnné.
     
    Podotýkám, že v případě nerozhodného stavu po 60 minutách následuje prodloužení 5 na 5, a to až do té doby, než nepadne branka. Maximální délka jedné části prodloužení bude trvat 20 minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Zápas o pokračování sezóny začíná, úvodní buly šlo pro Slavii, která zásluhou Sedláka dostala hru do útočného pásma, kde pokračuje s kombinací.
     
    00:16
    A hned to bylo v prvním přerušení pořádně šťavnaté! Tomáš Duda najel do Jekela, který spadl na led, na Dudu pak skočili tři třebíčští hráči. Rozhodčí řeší celou situaci domluvou a nařizuje buly po levici Jekela.
     
    00:49
    Přihrávka rukou přišla ze strany Jaroslava Bednáře, který se tímto způsobem snažil vytvořit pro Šmerhu potenciální brejk. Hlavní rozhodčí to měl ale na dlani a přerušuje hru.
     
    00:59
    Třetí přerušení hry v první minutě. Michajlov neměl úplný přehled o situaci okolo sebe, proto raději nahozený puk skryl v lapačce a Třebíč si tímto způsobem vybojovala vhazování v útočném pásmu.
     
    01:35
    Hraje se pořádně od podlahy a na stylu hry je to znát. Tejnor si vyšlápl při bránění na střílejícího Ondráčka, kterého seslal čistým hitem k zemi, vystřelený kotouč měl pod kontrolou Jekel.
     
    01:58
    Veber natlačil Nedbala do mantinelu, ten ale pustil podél prken za sebe na Krliše, jenž ale daleko nedošel. Zasekl se na obranné modré, kde o puk přišel, Slavia pak šla do ofsajdového postavení.
     
    02:25
    Tejnor rozjel kombinaci a přenechal střelbu pro Nedvídka, jehož střelu z pravého kruhu na bližší tyč ale lapil Michajlov a zapisuje si další zákrok.
     
    02:52
    Michálek šel do osobního souboje s Poletínem, který má ale fyzicky navrch a jednoho z nejfotogeničtějších hráčů v Chance lize přetlačil. Do zakončení se ale nedostal, získaný puk vyhazuje Horácká Slavia na icing.
     
    03:31
    Veber posouval podél mantinelu na Doležala, který našel na modré Jeřábka. Mladý obránce Pražanů pálil na branku, Jekel pouze vyrazil před sebe. Zbytek práce zvládli obránci, kteří vyhodili opět na zakázané uvolnění.
     
    04:09
    Hrubec se protáhl po pravém křídle a nahazoval puk před branku, sražené nahození však končí v ochranné síti.
     
    04:27
    Ladislav Bittner (TRE) se stává prvním vyloučeným v tomto utkání. Zakončujícímu Poletínovi sekl do hokejky jako poslední možný hráč, za což dostává i menší trest. Využije Slavia první přesilovku?
     
    04:32
    Tejnor získal po vyhraném buly kotouč za kasou a vyhodil jej přes všechny čáry. První sekundy tak domácí zvládli zcela s přehledem, otázka však je, jak si povedou dále.
     
    05:13
    Přihrávka podél lajny na Bednáře byla nepřesná, přesto dokázal matador kotouč zachytit a nahrát z jedničky Kuťákovi, golfák však našel jenom lapačku Pavla Jekela, který si na málo práce stěžovat nemůže.
     
    05:33
    Říha od modré zvolil takovou bombu, že hokejku zlomil vejpůl. To se sice normálně stává, jenže odlomená část hole vylétla přímo do světel nad ledem a odrazila se čárovému u střídačky Třebíče k bruslím. Z jeho strany tak došlo k přerušení hry a domácí se zlobí, neboť měli nastartovaný brejk.
     
    06:25
    Ferda získal puk ve středním pásmu a šel s Nedvídkem do tandemu v oslabení. Zakončení pak přenechal kapitánovi, proti střele z ostrého úhlu ale byl Michajlov připraven.
     
    06:46
    Emoce planou i v přerušené hře. Spousta postrkávání, dohrávání soubojů, proto přijde komerční přestávka vhod. Tentokrát se do sebe pustili Ondráček s Chalupou, opět to ale bylo rychle vyřešeno.
     
    06:59
    Po střeleckém pokusu Jeřábka se to zase mlelo v předbrankovém prostoru. Chalupa zahodil do branky Šmerhu, který se zvedal hodně dlouho a hlavní rozhodčí Chalupovi opětovně domlouvá.
     
    07:36
    Třebíč se dostala v posledních minutách pod tlak a směrem dopředu příliš nehrozí. Slavia naopak drží otěže zápasu, ani ona si však nevytvořila vyloženou gólovku.
     
    08:25
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté berou po zásluze vedení a na jejich střídačce je vidět opravdu velká radost! MICHAL POLETÍN využil přihrávky od Kuťáka na pravý kruh a zvolil střelu, která prolétla Jekelovi nad betonem. Možná tam došlo ještě k Nedbalově teči, na platnosti branky Slavie to ale nic nemění – 0:1! Asistence: Filip Kuťák.
    08:25 Michal POLETÍN - 0:1
     
    08:58
    Michajlov rozehrával zpoza branky, kotouč ale zachytil jako první Psota a vracel jej zpět do ohně, kde operoval Ferda. Přesně však puk trefit nedokázal, Bílé hvězdy ale budou mít přesilovou hru.
     
    09:22
    Tomáš Šmerha (SLA) za hru vysokou holí dostává menší trest, neboť to od něj schytal hokejkou do obličeje Psota, avšak bez krvavého zranění.
     
    09:59
    Vampola zachytil vyhozený kotouč v oslabení a podržel jej dlouho v útočném pásmu, během chvíle byl ale rovnou ztrojen a o puk připraven. I tak však ale dobrých 20 sekund našetřil.
     
    10:46
    Krlišova střela do brankoviště zaujala Ferdu, který si zpracoval puk a z otočky chtěl dorážet, byl vůči Michajlovovi ale příliš blízko a nedokázal zakončit.
     
    11:38
    Zbytek oslabení hosté ubránit zvládli a v plném počtu již zase útočí. Vlček se dobrou stahovačkou dostal na pravý kruh a nadvakrát se dostal ke střeleckému pokusu, Jekel však podržel. Chalupa pak chytl hostujícího plejera do kravaty, těchto bojůvek bude dnes k vidění opravdu hodně.
     
    12:38
    Psota si jako první dojel vyhození a z oblouku našel parádní přihrávkou před branku naprosto volného Hrubce, který však zblízka ale nedokázal Michajlova prostřelit, hostující brankář zasáhl betony!
     
    13:07
    Po přidržení kotouče od slávistického brankáře následuje druhá – a poslední – komerční přestávka v této třetině. Třebíč bude mít po znovuzahájení hry možnost vyhrát vhazování po levici Michajlova.
     
    13:42
    Domácí zavřeli pásmo a nepustili Slavii vůbec ke kotouči, z čehož vznikly rovnou tři šance, respektive střelby z výhodných pozic. Ani jeden z tria Psota, Bittner a Ferda ale branku nevstřelili a hosté drží stále těsné vedení!
     
    14:36
    Psota zatarasil cestu Kuťákovi a Třebíč z toho rázem měla protiútok, který zatahoval střelou z levého kruhu Psota, Michajlov však chytá ve velké pohodě a nepustil ani jednu střelu za svá záda.
     
    15:25
    Domácí byli pod tlakem před vlastní brankou, proto po získání puku jenom snadno vyhodili za branku Slavie, navíc tak, aby nebyla nutnost pískat icing.
     
    15:49
    Jenom o pár chvil později ale domácí skutečně na zakázané uvolnění vyhazují a narozdíl od první situace, tentokrát již prostřídat pětku nemohou.
     
    16:32
    Bednář našel před brankou jednoho ze svých spoluhráčů, který byl ale v nejvhodnější chvíli na střelu zahákován Karlem Nedbalem (TRE). Proto přichází i vyloučení na domácí straně.
     
    17:10
    Vampolovi přeskočil puk hůl, navíc mistr světa z roku 2010 o kotouč přišel. Třebíč tak mohla jít do výpadu a Nedvídek byl velmi blízko brance, když už to chvíli vypadalo, že přes bližší tyč puk protlačí! Nakonec se ale tak nestalo, rozhodčí situaci dobře viděli a přerušili hru v momentě, kdy měl Michajlov puk pod kontrolou, navíc před brankovou lajnou.
     
    18:23
    Z přesilovky zbývá hráčům z hlavního města devět sekund. Mají k dispozici vhazování po levici Jekela, nutno dodat, že Třebíč tuto dvouminutovku s přehledem odbránila.
     
    19:03
    Další nepřehledná situace v třebíčském brankovišti končí potyčkou snad tří hráčů z každého celku, Jekel navíc dostal nepříjemný zásah hokejkou do hlavy. Po uklidnění emocí to vypadá, že budeme pokračovat bez vyloučení.
     
    19:19
    Kuťák si našel prostor od modré a vypálil, načež se do branky tlačil i Sedlák. Cestu mu zatarasil Chalupa, Jekel mezitím přerušil hru a následuje další vhazování.
     
    19:29
    Vhazování se bude opakovat už potřetí, rozhodčí stihli udělit napomenutí při nesprávném postavení hráčů na obou stranách.
     
    19:33
    Vampola byl na buly ale lepším a přistrčil pro Kafku, tvrdý pokus ale kryje Jekel na své hrudi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Emotivní první třetina se hrála téměř 45 minut a je jisté, že nás dnes čeká ještě hodně dlouhá a vypjatá podívaná. Slavia si odnáší do kabin jednobrankový náskok, vede již totiž od 9. minuty, když se po Kuťákově přihrávce prosadil Michal Poletín. Domácí sice byli o něco střelecky aktivnější a hrozili především z brejků, na branku ale stále čekají.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Třebíč zahájila třetinu nahozením za hostující kasu a Psota se už tlačil do střeleckého pokusu po odrazu zpoza branky, jenže neuspěl. Tlak domácích však pokračuje i nadále.
     
    20:48
    Nedvídek dal nepřesnou přihrávku mezi kruhy, čehož využil Sedlák a vyvezl mimo pásmo pražské Slavie. Domácí ale pokračují v dobrém nástupu do třetiny a mačkají svého soupeře.
     
    21:47
    Jeřábek neprošel přes couvajícího Kratochvíla, který přesunul hru nalevo pro Křehlíka, před nímž se otevřel prostor na nahrávku pro Michálka. Nahrávka však byla zblokována a vylétla až na hlavní tribunu třebíčské arény.
     
    22:21
    Slavia vyhodila na zakázané uvolnění, Třebíč posílá na led čerstvé síly a pokračuje v tlaku, který si vytvořila.
     
    22:25
    Michajlov zasahoval proti střele jednoho z domácích a přišla i dorážka, která do odkryté části klece směřovala, hostující brankář ale zvedl beton do vzduchu a kotouč fantasticky zastavil!
     
    23:12
    Říha dostal puk na svoji hokejku a křížem přenášel hru na rozjetého Kuťáka, který na dlouhou přihrávku ale nedosáhl. Slavia se nicméně dostala z tříminutového náporu a poprvé přešla do vlastního útočného pásma.
     
    24:03
    Ferda dojížděl důsledně nahození, které schovával pod lapačkou Michajlov a pustil se do krátké kontroverze s Dudou, situace ale dále nepokračovala a bude se moct pokračovat ve hře dále.
     
    24:39
    Souboj hned čtyř hráčů o puk za slávistickou brankou dopadl lépe pro domácí a Nedbal měl prostor pro střelu, která ale byla zablokována.
     
    25:22
    Zukal si našel prostor pro střelu z modré lajny. Jeho projektil sice prošel až na branku, avšak bez další teče nebo zásahu. Michajlov dobře celou situaci viděl a přerušuje hru.
     
    25:53
    Matouš Hrubec se dostal za Dudu s kotoučem a pálil křížem na protější vingl, rozduněl ale jenom pouze zadní plexisklo. Na straně Slavie je ale signalizováno vyloučení, Třebíč tak bude mít přesilovku.
     
    26:01
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Petr Vampola – 2 min., sekání).
     
    26:03
    Po Vampolově sekání rozehrála Třebíč početní výhodu, Slavia však vyhrála před vlastní brankou buly a okamžitě expedovala puk za branku Jekela, který se tak musí zapojit do rozehry.
     
    26:42
    Kuťák šel dobře do křižné přihrávky a vzal ji na svou hůl. Ve spolupráci s Bednářem pak dostali hru ven z pásma a Třebíč musí začít od začátku.
     
    27:14
    Nedbal si vyhozený puk zpracoval sice přímo na modré, ale pouze za cenu ofsajdu, který byl následně odpískán. Snažení domácích v přesilovkovém vzorci tak přišlo pro tento moment vniveč.
     
    27:58
    Závěr přesilovky byl z domácí strany velmi solidní, stejně jako předešlá Zukalova střela, tak i ta od Furcha, ale končí pouze na hrazení za brankou celku z hlavního města. Současně s nástupem Vampoly na led se navíc Slavia osvobozuje.
     
    29:01
    Krejčí si vybruslil do dobré střelecké pozice, dostal kotouč na modrou a bez přípravy střílel, Jekela tentokrát zachránila tyč, která velmi silně zazvonila! Domácí poté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    29:29
    Bílé hvězdy sice vyhrály vhazování, krátce poté ale vyhodily opět na další icing, tudíž Slavia může ve svých útočných manévrech úspěšně pokračovat.
     
    29:46
    Sražená střela z levé strany zapadla Jekelovi do brankoviště, odkud se odrazila zpět ke Kafkovi. Hostující útočník si ale nedokázal puk zpracovat do takové pozice, aby z toho dokázal profitovat a dorazit do odkryté části branky!
     
    29:53
    I na druhé straně se v brankovišti jiskřilo, Bittner se pustil do konfliktu s Veberem a oba buřiči se přesunuli za branku. Čároví rozhodčí byli ale rychlejší a včas toto zatrhli.
     
    31:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Ačkoliv měla Třebíč na startu druhé třetiny velkou převahu, nakonec kasíruje druhou branku v utkání! Všechno začalo nepříjemným nahozením, které Jekel vyrazil jenom před sebe a Vodička jej nedokázal v těžké pozici vyhodit. Puk se tak od Krejčího dostal na hokejku DAVIDA ŠTEINERA, který si nabruslil na levý kruh a jeho střela propadla Jekelovi. Slavia to tak má rozehrané velmi dobře – 0:2! Asistence: Daniel Krejčí, Jiří Doležal.
    31:20 David ŠTEINER - 0:2
     
    32:36
    Pro Třebíč se začíná zápas vyvíjet špatně. V momentě, kdy se snažila vytvořit si trvalý tlak v útočném pásmu, přichází špatné střídání, které jde odsedět Petr Beránek. Pražané se tak mohou utrhnout již na tři branky.
     
    33:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita jest a sešívaní vedou už velmi slušným náskokem! Tlak Slavie byl enormní, PETR VAMPOLA se rozhodl z ostrého úhlu na pravé straně nahodit na branku. Jenže došlo k nešťastné teči Furcha a puk se ve finální fázi překulil Jekelovi přes rameno za brankovou čáru – 0:3! Asistence: Adam Sedlák.
    33:23 Petr VAMPOLA - 0:3
     
    33:46
    David Šteiner (SLA) putuje jako třetí hráč Slavie na trestnou lavici. Zezadu před vlastní brankou poslal na led Bittnera a dostává menší trest za podrážení. Ačkoliv hostující střídačka protestuje, že Bittner pádu přidal, rozhodčí to neoblomilo.
     
    34:03
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč se využitou přesilovkou dostává zpátky do zápasu! Šteiner na trestné mohl pozorovat, jak se dostal ke křížné přihrávce z pravého křídla LUKÁŠ NEDVÍDEK. Jenže kotouč Psotovi na protější kruh ani nedoletěl. Duda totiž mezi kruhy tečoval puk přímo do vlastní branky – 1:3! Asistence: Karel Nedbal, David Michálek.
    34:03 Lukáš NEDVÍDEK - 1:3
     
    34:40
    Zakázané uvolnění ze strany Třebíče vrací hru zpátky před Jekela.
     
    35:00
    Horácká Slavia se však o možnost tlaku připravuje sama. David Michálek (TRE) se dopustil před hostující střídačkou faulu loktem a musí tak strávit maximálně dvě minuty na trestné lavici.
     
    35:15
    Petr Vampola našel od modré mezi kruhy volného Pšeničku, který jenom do přihrávky vložil hůl a změnil dráhu letu směrem na Jekela. Ten však ale kotouč zadržel ve své výstroji.
     
    35:43
    Třebíč úspěšně vyhodila a má prostor k prostřídání. Ze strany hostů se ale zatím jedná o solidní přesilovku.
     
    36:16
    Slavia právě vstřelila branku!
    Přesilovou hru navíc Slavia využívá a hned si bere zpět tříbrankový náskok! A to takovým stylem, že se skoro třebíčská síť protrhla. Vampola přihrál jednoduše na modrou pro JANA NOVÁKA, který se do puku pořádně opřel a Jekel zvedl lapačku do vzduchu pozdě, kotouč zaletěl přímo do šibenice – 1:4! Asistence: Petr Vampola, Daniel Kružík.
    36:16 Jan NOVÁK - 1:4
     
    36:16
    Po obdržené brance se však chvilku hrát nebude. Důvodem je nebezpečná díra v ledu, která se musí opravit.
     
    36:36
    Šmerha již bral kotouč v ofsajdovém postavení. Ačkoliv měl na pravém křídle rychlost slušnou (a Krejčího by pravděpodobně přebruslil), tak je to bez úspěchu.
     
    36:42
    Vášnivý myslivec Michal Poletín (SLA) sice ulovil kořist, avšak nedovoleným způsobem. Za hákování ihned po vyhraném buly dostává dvě minuty.
     
    37:17
    Krátce po buly však Slavia vyhodila a Třebíč se vracela hodně rychle dopředu. Nedbalův pokus ale nikdo netečoval, proto si Michajlov připsal pohodový zákrok a přerušil hru.
     
    37:46
    Psotovu ránu zablokoval Kružík, následně ve spolupráci s Vampolou i vyhodil. Slavia tak pokračuje v dobrém bránění vlastního oslabení.
     
    38:01
    41 sekund 5 na 3 pro Třebíč! Petr Vampola (SLA) v oslabení vyhodil kotouč nešťastně přímo na tribunu a už si míří sednout k Poletínovi!
     
    38:18
    Nedbal vzal střeleckou odpovědnost na sebe, branku ale přestřelil. Domácí nicméně pokračují v držení puku a kombinují v pásmu.
     
    38:41
    Sekundu před vypršením trestu se snažil zblízka prostřelil Michajlova Psota, ale neuspěl. Je tak víceméně jasné, že Slavia krizový moment ve druhé třetině ubrání.
     
    39:02
    Ferda neprošel přes Ondráčka, práci tak za něj vzal Tejnor a dotáhl hru do útočného pásma, kde už Třebíč rozestavila vzorec.
     
    39:32
    Vlivem nepřesné přihrávky se ale o tlak připravila, hosté vyhazují až za Jekelovu branku a směřuje to k tomu, že si vedení 4:1 odnesou i do třetí třetiny.
     
    40:00
    Třetí třetinu zahájí Horácká Slavia v přesilové hře! Jaroslav Bednář (SLA) zasáhl loktem do obličeje Psotu přímo před domácí střídačkou a dostává menší trest!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině udělala velký krok k postupu Slavia, která nasypala za dvacet minut do sítě Třebíč tři branky a dá se říci, že z minima vytěžila maximum. Tlak domácích byl v první desetiminutovce třetiny znatelný, jenže branky přibývaly jenom na straně Pražanů. Když Petr Vampola v půlce 34. minuty zvyšoval už na 3:0, vypadalo to s Bílými hvězdami mizerně. Ačkoliv domácí chvilku nakoplo snížení z hole Lukáše Nedvídka v čase 34:03, po Michálkově vyloučení přidal čtvrtou branku Jan Novák. A když Třebíč nevyužila ani přesilovou hru 5 na 3, bude mít ve třetí třetině těžkou práci.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Domácí začínají přesilovou hru ve vlastním pásmu, neboť Slavie ve čtyřech vysunula forčeking a využívá toho, že Třebíč musí postupně do útočného pásma přejít.
     
    40:52
    Psota nedostal kotouč přes Jeřábka, který nakonec vyhazuje přes všechny čáry a není divu, že je Jaroslav Bednář na trestné uvolněný.
     
    41:21
    Velký závar před brankou Slavie nekončí gólem! Odražený puk vyplaval do volného prostoru Psotovi, kterému ale zabralo hodně času, zpracovat si kotouč a vystřelit. Michajlov se mezitím již stihl přesunout a zachránil situaci!
     
    42:00
    Bednář se vrací ihned do hry a zapojuje do kombinace. Respektive pouze prodloužil na Kuťáka a odjel střídat.
     
    42:34
    Zdánlivě banální nahození spustilo další potyčku, neboť Nedvídek šel důrazně do brankoviště a vznikla z toho další mela, ve které byli nejaktivnější Veber a Hrubec. Jaké budou tresty?
     
    42:34
    Jak Václav Veber, tak Matouš Hrubec dostávají dvě trestné minuty. Zvláštní ovšem je, že Veber a Hrubec je dostávají za držení, nikoliv za hrubost, jak se nějak tak očekávalo. Hraje se tak 4 na 4.
     
    43:42
    V redukovaném počtu hráčů se ale směrem dopředu Třebíč trápí. Snahu Slavie v tomto útoku zastavil ofsajd Kuťáka. Tradičně došlo i k nějaké menší kočkované, která je ale rychle ukončena.
     
    44:08
    Šteiner sice šel za nahozením k brance Jekela, došlo k tomu ale v momentě, kdy byl střelec druhé branky v ofsajdovém postavení. Proto přerušení hry, hosté ale i tak vypadají, že mají situaci pod kontrolou.
     
    44:43
    Hrací kotouč opět vyletěl na tribuny a domácí hráči reklamovali, že to šlo přímo od jednoho z hostujících hráčů. Vyloučení se ale nekoná, dle názoru čárových to bylo s tečí.
     
    45:10
    Psota vyvážel kotouč zpoza branky a chtěl z otočky pálit na branku, Pšenička jej ale dobře sledoval a včas mu zamezil jít do střelby.
     
    45:24
    Snaha domácích se pomalu přelévá do křeče. Lukáš Chalupa (TRE) nestačil rychlostně na Krejčího a podsekl jej, proto míří na povinný odpočinek na trestné lavici.
     
    46:08
    Skrytá Šmerhova střela z levého kruhu skončila po efektním zákroku v lapačce Jekela. Došlo tak k přerušení hry a vhazovat se bude po pravici domácího brankáře.
     
    46:33
    Kafkovi při zpracování na modré uskočil puk a dobře jej stíhal v honbě za kotoučem Michálek, jenže se na puk nedostal. Hosté tak otáčí bleskově hru a je na nich vidět, že zápas chtějí především kontrolovat až do konce.
     
    47:27
    HST je v plném počtu a bude mít vhazování v útočném pásmu poté, co Bednář nahodil puk tak vysoko, že ze středního pásma skončil v protější ochranné síti. Buly se ale hodí až po komerční přestávce.
     
    48:03
    Krliš tlačil na Doležala u mantinelu tak, aby se dostal ke kotouči. Jenže puk nakonec ve vlastnictví držel Doležal, který poslal puk do obranného pásma Třebíče. Té se už čas na nějaké drama začíná hodně krátit.
     
    48:56
    Nedvídek se vydal za nahozením, které mezitím stihl Michajlov přikrýt. Zase a znovu tak došlo k dalším rozbrojům před brankou, po chvilce ale pokračujeme dále v zápase.
     
    49:12
    Po zakázaném uvolnění Slavie se dostal do střelecké pozice Psota, jeho pokus ale Michajlov stáhl do své lapačky. Domácí se tak drží stále v útočném pásmu, ale bez větší šance.
     
    49:58
    Kotouč se pohyboval mezi holemi hráčů ve stejném tempu jako korejští turisté v Českém Krumlově bez mapy. Domácí ale dokázali udržet pásmo a navíc si vybojovali vyloučení.
     
    50:33
    Jiří Říha (SLA) se totiž dopustil sekání a Horácká Slavia má možná úplně poslední možnost na restart. Povede se jí to?
     
    50:48
    Furch zakončoval z druhé vlny od modré, jenže trefil jenom prostor nad břevnem Michajlovovy branky. Třebíč toho v dnešním utkání také hodně prostřílela, i to jí možná stálo lepší výsledek.
     
    51:25
    Bittner odmítl snížit na 2:4! Dostal zpoza branky krásnou přihrávku do prostoru, kde byl úplně sám, navíc přímo v ose slávistické branky. Ale trefuje jenom střed branky, kde byl hostující brankář připraven!
     
    51:25
    Hraje se však až po chvíli, neboť při zákroku brankáře hostí vypadla branka a chvíli trvalo, než se celá procedura dotáhla do úspěšného konce.
     
    52:10
    Nedvídek trefil hokejku blokujícího hráče, Sedlák posléze odpálil kotouč až za branku Jekela. Hosté skutečně kontrolují závěr a zdá se, že Třebíč už na drama nemá síly.
     
    53:39
    Tejnor nezachytil kotouč, který letěl na icing. Došlo tam ale k teči a hra tak bude pokračovat bez přerušení, hosté zápas dohrávají v bezproblémovém stylu.
     
    54:35
    Bittner se protáhl středem a snažil se v tandemu vyšperkovat celou akci přihrávkou na Křehlíka, který ale nedokázal trefit kotouč tak, aby mohl směřovat na branku!
     
    55:12
    Po dalším zásahu Michajlova následuje komerční přestávka, pravděpodobně poslední v tomto ročníku zde, na třebíčském ledu.
     
    55:25
    Hrubec nabral na levé straně rychlost a protáhl kotouč do útočného pásma, následnou střelu ale lapl Michajlov a opět přerušuje hru. Tento zápas patří rozhodně k těm delším na celkový čas, hraje se již přes dvě a půl hodiny.
     
    56:12
    Ferda protečoval do útočného pásma, kde se ale domácí dlouho neohřáli a hra se hned vrací zpět před branku Jekela. Ten sice ve třetí třetině neměl moc práce, ale na výsledku to již nic nezmění.
     
    57:16
    Minutu trvající dobrá souhra třebíčské první lajny v útoku branku nepřinesla, a to ani po několika střeleckých pokusech zblízka. Martin Michajlov je opravdu velkou oporou týmu.
     
    57:16
    Domácí však mohou zakončit letošní ročník ještě jednou brankou. Radek Jeřábek (SLA) putuje na trestnou za další vyhození puku přímo na tribuny, bez teče dalším hráčem.
     
    57:36
    Psota dostal možnost pálit po křížném pásu na levém kruhu, jenže orazítkoval jenom vnitřní část protější tyče! Domácí to zkouší již bez brankáře.
     
    58:12
    Ferda podél mantinelu přesunul jenom hru na protější stranu, kde o kotouč bojuje hned několik hráčů. Třebíč nakonec v tomto má navrch a pokračuje v přesilovce.
     
    59:06
    Hrubec současně s koncem přesilové hry vytloukl od modré jenom bloky. Jeřábek se vrací do hry, teď hrají domácí tak variantu 6 na 5.
     
    59:31
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Domácí sice ještě snižují na 2:4, na postupu Pražanů už to ale moc nezmění. PETR BERÁNEK se v předbrankovém prostoru zorientoval nejlépe a po četných dorážkách se nakonec ta jeho ujala. Horácká Slavia ještě bere oddechový čas, aby se pokusila o zázrak – 2:4! Asistence: Václav Krliš, Matouš Hrubec.
    59:31 Petr BERÁNEK - 2:4
     
    59:38
    Michajlov ale nahozený puk ihned bere a vyhazuje do protějšího pásma. Tohle již Slavia zvládne a vyzve ve čtvrtfinále Kladno.
     
    Konec zápasu.
     
    Jedenáct minut po osmé hodině večerní je rozhodnuto definitivně o čtvrtfinálových dvojicích. Slavia zvládla klíčové páté utkání především díky povedené druhé třetině, po které si vybudovala náskok 4:1 a ten už nepustila. Třebíč se sice snažila ve třetí třetině vrátit do utkání a zlomit to na svou stranu, zázraku se ale nedočkala i přesto, že měla poměrně dost šancí. Za domácí tak kosmeticky upravil jenom Petr Beránek z přesilové hry 29 sekund před koncem. Horácká Slavia tak sice prohrála poměrem 2:4, končí však se vztyčenou hlavou a ročník může ze své pozice hodnotit jako povedený.

    Slavia naopak postoupila mezi poslední osmičku a vyzve ve čtvrtfinále Kladno. Tato série se tak zdá býti velmi vyrovnanou a přestože bude favoritem Kladno, Slavia může svého rivala minimálně potrápit.
     
    Z mé strany je to dnes již vše. Loučím se s vámi z Třebíče, přeji vám krásný zbytek týdne, užijte si víkend a někdy příště se budu na hokeji ať už z Hradce, Jihlavy, nebo třeba Třebíče, těšit napočtenou! (20:21:21)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 35. Nedvídek (Nedbal, Michálek), 60. P. Beránek (Krliš, Hrubec) – 9. Poletín (Kuťák), 32. Šteiner (D. Krejčí, J. Doležal), 34. Vampola (Sedlák), 37. J. Novák (Vampola, Kružík)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – L. Chalupa, Nedbal (A), Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Krliš, Bittner (A), Psota – Ferda, Nedvídek (C), P. Beránek – Křehlík, Michálek, Š. Kratochvil – Hrubec, Malý, Oščádal – Vedral.
    HC Slavia Praha: Michajlov (Málek) – T. Duda, Sedlák, Jeřábek, J. Říha, D. Krejčí, J. Novák (C), Veber – Kafka, Vampola (A), Kuťák – Pšenička, Jaroslav Bednář (A), Šmerha – Vlček, Poletín, Kružík – M. Ondráček, Šteiner, J. Doležal.

    Rozhodčí: Wagner, Barek – Maštalíř, Bohuněk
    Třebíč 2 3 Slavia
    #1 Čtvrtek 11.03.2021 • 17:30
    Třebíč - Slavia 4:1
    #2 Pátek 12.03.2021 • 17:30
    Třebíč - Slavia 0:2
    #3 Neděle 14.03.2021 • 16:00
    Slavia - Třebíč 0:1
    #4 Pondělí 15.03.2021 • 17:00
    Slavia - Třebíč 4:3
    #5 Středa 17.03.2021 • 17:30
    Třebíč - Slavia 2:4
    bahis siteleri