Philadelphia – New Jersey 3:4 (kon.) | Chicago – Florida 3:2 (kon.) | Nashville – Detroit 2:0 (kon.)
Dallas – Tampa 1:2 (kon.) | Arizona – Colorado 5:4 (3:1 po s.n.) | Ottawa – Calgary 3:1 (kon.)
Minnesota – Anaheim 3:2 (kon.)
konec
Ottawa Senators
3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Calgary Flames
Středa 24.03.2021, 22:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Dobrý večer u nejlepšího hokejové ligy světa! Dnes nás čekají dva zápasy v přijatelných večerních časech, v tom dřívějším na sebe narazí Ottawa a Calgary. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Ottawa Senators
    Ottawa bodovala i ve čtvrtém domácím utkání po sobě, a to zejména díky výborné defenzivě a hlavně Filipu Gustavssonovi. Ten dovolil Plamenům jediný gól a hned při své premiéře si připsal výhru. Díky tomu si Senátoři trochu vylepšili postavení v tabulce, i když stále jsou v Severní divizi poslední. Na Calgary už ale ztrácí osm bodů, přičemž dnes tuto ztrátu mohou ještě snížit. To by se určitě mohlo podařit, pokud budou bránit stejně důsledně jako v posledním střetnutí.

    Poslední tři utkání
    Ottawa vs. Calgary – 2:1
    Ottawa vs. Vancouver – 2:3sn
    Ottawa vs. Vancouver – 2:3pp

    Nejproduktivnější hráči
    Brady Tkachuk 22 bodů (11+11)
    Drake Batherson 21 bodů (11+10)
    Thomas Chabot 20 bodů (4+16)
     
    Calgary Flames
    Calgary se i kvůli dvěma prohrám za sebou vzdaluje play off, na které aktuálně ztrácí čtyři body, což se ale stále dá v pohodě dohnat. Plamenům se však v poslední době střelecky nedaří, jelikož v předcházejících dvou duelech vstřelili jen jeden gól a potřebují to tak nutně zlomit. Byly z toho výsledky 0:2 proti Torontu a naposledy 1:2 s Ottawou. Dnes tak týmu z hlavnímu města Kanady mohou vrátit předešlou porážku.

    Poslední tři utkání
    Ottawa vs. Calgary – 2:1
    Toronto vs. Calgary – 2:0
    Toronto vs. Calgary – 3:4

    Nejproduktivnější hráči
    Elias Lindholm 28 bodů (8+20)
    Johnny Gaudreau 25 bodů (13+12)
    Matthew Tkachuk 25 bodů (8+17)
     
    Československá stopa v utkání

    David Rittich (CGY)
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Gustavsson (A. Forsberg) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Wolanin, J. Brown – B. Tkachuk (A), Norris, Dadonov – Stützle, Tierney, Batherson – Dzingel, White, N. Paul (A) – Formenton, C. Bishop, Co. Brown.

    Calgary Flames: Markström (Rittich) – Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Välimäki, N. Nestěrov – J. Gaudreau, Monahan (A), Dubé – M. Tkachuk, Backlund (A), Mangiapane – Lucic, E. Lindholm, S. Bennett – Rinaldo, D. Ryan, Leivo.

    Rozhodčí: Pollock, Meier – Cherrey, Nansen.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:23
    Calgary se jako první podívalo do útočného pásma, kde ale kotouč moc dlouho neudrželo. Ottawa se ale hned provinila zakázaným uvolněním.
     
    01:04
    Domácí jsou zatím při kombinaci dost nepřesní, kotouč tak drží výhradně hosté, kteří ale mají problémy s rozehrávkou.
     
    01:48
    Nick Paul byl první u nahozeného kotouče a okamžitě pálil, ale mířil jen do zadního hrazení.
     
    02:13
    Senators se nakonec usadili v pásmu jako první a díky tomu tak mohl pálit Thomas Chabot, který ale našel jen výstroj Jacoba Markströma.
     
    02:46
    Vepředu už byli nebezpeční také hosté, kteří dvakrát poslali kotouč před bránou, ale zakončení z toho nepřišlo.
     
    03:25
    Domácí už zase krouží v útočném pásmu a tentokrát vypálil Arťom Zub, který ale trefil hůl prvního protihráče před sebou.
     
    03:59
    Brady Tkachuk zcela překvapil střelou z otočky, kterou brankář hosté jen tak tak vytáhl nad branku ramenem!
     
    04:23
    Domácí jsou zatím směrem dopředu o dost nebezpečnější, kotouč už několikrát poskakoval v brankovišti, ale za brankovou čárou zatím neskončil.
     
    04:54
    Juuso Välimäki zničehonic ujel po levé straně a následně mířil ke vzdálenější tyči, ale Filip Gustavsson se nenechal zaskočit.
     
    05:23
    Andrew Mangiapane se sice s pukem protlačil až do útočné třetiny, ale tam už od něj byl odstaven a nemohl ho ani vybojovat, protože musel jít střídat.
     
    06:02
    Mark Giordano zkusil štěstí od modré čáry, ale jeho ráně scházela razance, kvůli čemuž skončil kus gumy jen za brankou.
     
    06:49
    Flames se dobře prokličkovali skrz útočné pásmo, z čehož vznikl další pokus Juusa Välimäkiho, který ale tentokrát nastřelil jen beka.
     
    07:18
    Filip Gustavsson zatím chytá velmi jistě, protože nekompromisně pokryl tvrdý pokus Nikity Nestěrova.
     
    07:46
    Nikita Nestěrov tentokrát už vystrašil brankáře soupeře o něco víc, protože po jeho zákroku mířil kotouč za brankovou čáru, ale Filip Gustavsson se bleskově přesunul a zasáhl betonem!
     
    08:12
    Sam Bennett se díky vyhranému souboji ocitl sám před brankou, ale kotouč netrefil čistě, kvůli čemuž směřoval jen nad horní tyčku!
     
    08:44
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Colin White – 2 min., vražení na hrazení).
     
    09:13
    Ottawa se na začátku oslabení osvobodila, následně se ale hosté přece jen vepředu usadili.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:35
    Nikita Zajcev byl ve správný čas na správném místě, protože zablokoval tvrdou ránu a ještě kotouč mohl poslat přes všechny čáry až za branku soupeře.
     
    10:00
    Mike Reilly dokonce mohl skórovat, jelikož ho Alex Formenton uvolnil šikovnou zadovkou, ale v přímém souboji s Jacobem Markströmem neobstál!
     
    10:40
    Gólman Flames se zase musí zapojovat do hry, takže Calgary přesilovku nevyužije. Stále je ale směrem dopředu mnohem aktivnější.
     
    11:13
    Colin White se hned po svém návratu zapojil do hry a zkusil něco vymyslet na pravé straně, kde byl ale čistým způsobem poslán k zemi.
     
    11:29
    Filip Gustavsson pořád drží! Tentokrát se před něj protlačil Josh Leivo, který ho ale nepřekonal ani střelou do protipohybu!
     
    12:20
    Domácí nahazují dopředu a následně tam zkouší kotouč získat, ale v hromadném souboji nebyli úspěšní.
     
    12:50
    Tim Stützle ještě zkoušel získat kotouč při napadání. Dokázal ho pouze vypíchnout, následně už musel střídat.
     
    13:33
    Tak to je neuvěřitelné, co švédský mladík kryje! Andrew Mangiapane dostal výbornou křižnou přihrávku přímo na hůl a pálil prakticky do prázdné klece, ale Filip Gustavsson tam stejně dokázal strčit beton!
     
    14:09
    Calgary pokračuje v náporu, další střelu do sbírky přidal Juuso Välimäki, ale byl to dost chabý pokud v porovnání s ostatními.
     
    14:48
    Nick Paul zkoušel prostrčit kotouč mezi bruslemi Rasmuse Anderssona, ale ten se nenechal oblafnout, takže ho do úniku nepustil.
     
    15:12
    Po dlouhé době se přerušuje, o což se postarali čárový rozhodčí, kteří proti Plamenům pískají ofsajd.
     
    15:43
    Mikael Backlund dobře operoval v předbrankovém prostoru, jelikož si tam našel odražený kotouč a okamžitě pálil z otočky, ale minul bránu.
     
    16:16
    Andrew Mangiapane tentokrát zkoušel brankáře vytáhnout z brány, což se mu i povedlo, ale následně už přes něj nedokázal přihrát.
     
    16:44
    Filip Gustavsson naprosto v klidu kryje ránu Marka Giordana, ale pořád musí držet pozornost, protože se před ním bude vhazovat.
     
    17:01
    Jevgenij Dadonov šikovně vypíchl kotouč a uháněl přímo na branku, avšak se ještě rozhodl pro zpětnou přihrávku, která neprošla, i když jen za cenu faulu hostů.
     
    17:01
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Rasmus Andersson – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:43
    Ani Ottawě první přesilovka příliš nevychází, protože se nemůžou usadit v útoku. Od své brány začínali už dvakrát.
     
    18:10
    Nyní už se domácí vepředu usadili a byla z toho pěkná kombinace, na jejímž konci byl Tim Stützle, který ale mířil jen do rukavice Jacoba Markströma!
     
    18:40
    Mikael Backlund už se rozjížděl do úniku, ale spoluhráč mu přihrál rukavicí, takže nemohl pokračovat.
     
    19:00
    Jacob Markström pochybil při zákroku odražené střely, jelikož mu kotouč proklouzl do brankoviště, kde se chvíli pohyboval, ale žádný domácí hokejista ho nedokázal dorazit do brány!
     
    19:36
    Jevgenij Dadonov už nyní vzal zodpovědnost na sebe, ale v těžké pozici nevypálil moc nebezpečně, takže z toho byl snadný zákrok pro gólmana.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 22:56.
     
    V první třetině branka nepadla kvůli dokonalému výkonu brankářů, kteří zatím likvidují všechny šance, a že jich nebylo málo. O něco více se musel činit Filip Gustavsson, který předvedl několik neuvěřitelných zákroků a zejména díky němu platí bezbrankový stav. I Jacob Markström působí dost jistě, takže i dnes nejspíš bude padat málo gólů.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Drake Batherson měl na hokejce první gól zápasu, z pravého kruhu mířil pod horní tyč, ale Jacob Markström se vytáhl dobrým zákrokem. Navíc dokázal pokrýt i dorážku Tima Stützleho.
     
    21:18
    Ottawa začíná druhé dějství mnohem aktivněji, nyní už ale byla vyhnána z pásma a musí se soustředit na úspěšnou rozehrávku.
     
    22:05
    Nick Paul si najížděl přes modrou čáru, ale přihrávka na něj neprošla, kvůli čemuž se píská ofsajd a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    22:24
    Alex Formenton ukázal svou rychlost, vypíchl kotouč a uháněl do přečíslení, ale nevyšla mu přihrávka, která byla sražena pryč.
     
    23:05
    Juuso Välimäki střelecky nezahálí a už opět střílel ze své levé strany. Jeho pokus byl tentokrát tečován, ale stejně se nevešel mezi tyče.
     
    23:38
    Calgary už se oklepalo, což průnikem přes pravou stranu potvrdil Elias Lindholm, ale ten také nebyl přesný.
     
    24:18
    Jevgeniju Dadonovi nevyšla přihrávka, následně to ještě zkusil napravit napadáním, ale přitom také nebyl úspěnšý.
     
    24:50
    Pořád se hraje ve vysokém tempu, protože se skoro vůbec nepřerušuje. Na vidění je tak hodně šancí, ale stále žádný gól.
     
    25:20
    Juuso Välimäki je první u nahození soupeře a rozehrávku zvládá velmi dobře, takže domácí tentokrát nemohli nic vymyslet.
     
    26:02
    Filip Gustavsson je výborně podporován svými obránci, kteří po jeho zákroku nedovolili dorážku a následně vytlačili kotouč z pásma.
     
    26:34
    Nick Paul nabral na pravé straně dobrou rychlost a mohl tak pálit bekhendem, ale Jacob Markström stačil zareagovat vyrážečkou.
     
    27:23
    Filip Gustavsson za brankou nerozehrál nejlépe, z čehož mohl těžit Josh Leivo, který ho ale stejně nepřekonal.
     
    27:58
    Drake Batherson to už tentokrát měl opravdu blízko, tentokrát ho od gólu dělily jen centimetry, protože za zády Jacoba Markströma zvoní branková konstrukce!
     
    28:25
    Thomas Chabot od modré čáry nepřihrál zrovna přesně, za chvíli to ale bude moci napravit, protože se Calgary dopouští zakázaného uvolnění.
     
    28:53
    Flames tentokrát buly zvládli a následně se dostávají dopředu, kde kotouč zase poskakoval před brankou, ale nepřišlo klíčové zakončení.
     
    29:27
    Alex Formenton udržel rovnováhu v souboji za brankou a následně naservíroval kotouč do mezikruží, kde to ale hosté měli dobře pokryté.
     
    30:18
    Ottawa hraje v ponechané výhodě a nakonec našla cestu do pásma, kde se ale moc dlouho neudržela.
     
    30:21
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Dillon Dubé – 2 min., podrážení).
     
    31:04
    Senators se usadili v pásmu až po půlminutě, ale trpělivost se vyplatila, jelikož následovala nebezpečná rána Thomase Chabota, která Jacobu Markströmovi nahnala do gatí, ale nakonec se k němu ani nedostala.
     
    31:58
    Domácí se stále nemohou dostat do pásma, takže ani druhou přesilovku nejspíš nevyužijí. Mohou alespoň získat herní převahu.
     
    32:15
    Ani to se příliš nedaří, protože Mikael Backlund vypíchl přihrávku a mířil sám na brankáře, ale vzhledem k malé rychlosti musel pálit z dálky, takže Filipa Gustavssona nepřekonal!
     
    32:58
    Plameny už nějakou chvíli hrají v plném počtu a okamžitě hledají cestu dopředu, kam se dostali po dobrém nahození.
     
    33:24
    Sens mířili do dalšího přečíslení, které z otočky zakončoval po přihrávce Nicka Paula Alex Formenton, ale brankář hostů opět nemusel zasahovat.
     
    33:37
    Calgary právě vstřelilo branku!
    V tomto střetnutí nakonec otevírají skóre hosté! Sean Monahan udržel kotouč u hrazení a následně ho přihrál na modrou čáru, odkud pálil z první MARK GIORDANO. Ten svou střelou otřel kotouč o kalhoty Alexe Formentona, kvůli čemuž zamířil přesně do pravé šibenice. Velká smůla pro ottawského mladíka. Asistence: Sean Monahan, Dillon Dubé.
    33:37 Mark GIORDANO - 0:1
     
    34:48
    Ottawa samozřejmě začíná být o něco aktivnější, protože se jí stav vůbec nelíbí, v útočném pásmu se ale pořád sotva drží.
     
    35:09
    Nick Paul od mantinelu vymyslel překvapivé zakončení, které ale letělo přímo do brankáře, který toho tedy nemusel moc udělat.
     
    35:50
    Jacob Markström šel do docela riskantní rozehrávky za brankou, která se mu nakonec nevymstila, protože se kotouč odrazil až do středního pásma.
     
    36:18
    Johnny Gaudreau využil špatného zpracování protihráče a také překvapivě střílel, ale nemířil přesně a po odrazu od mantinelu přerušil hru Filip Gustavsson.
     
    36:35
    Filip Gustavsson si z inkasované branky nic nedělá a nyní jistě sáhl pro střelu z dálky rukavicí, stále však bude muset zůstat pozorný.
     
    37:05
    Na domácího brankáře letá jedna střela za druhou, ale nikdy to není příliš nebezpečné. Tentokrát to zkoušel Elias Lindholm, ale od úspěchu měl daleko.
     
    37:52
    Connor Brown sám útočil do čtyř protihráčů, protože spoluhráči šli střídat, takže zkusil udržet kotouč u hrazení, což se mu povedlo.
     
    38:41
    Rasmus Andersson se od modré čáry přiblížil až mezi kruhy a následně mířil přesně k pravé tyči, ale Filip Gustavsson úplně v pohodě vytasil svůj beton díky dobrému výhledu.
     
    38:56
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Nikita Zajcev – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:20
    Calgary se ihned usazuje v pásmu, ale kombinaci příliš nezvládla, kvůli čemuž se musí vracet a do přestávky už nejspíš neskóruje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně ve 23:50.
     
    Ve druhé periodě jsme se dočkali otevření střeleckého účtu, i když padl jen jediný gól. Ten vstřelil se štěstím Mark Giordano, který skóroval díky šťastnému odrazu od výstroje Alexe Formentona. Flames si ale přece jen gól určitě zasloužili, protože si vytvořili už nespočet gólových příležitostí. Ottawa však vyloženě nezaostává a tak se určitě pokusí o vyrovnání či o obrat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:20
    Calgary ještě dohrává početní výhody a rovnou jí mohl využít Elias Lindholm, který ale z mezikruží mířil jen do špičky betonu brankáře!
     
    40:58
    Hosté nevyužijí ani tuto přesilovku, nyní by tak měl začínat ottawský závod k vyrovnání.
     
    41:34
    Plameny jsou přece jen pořád aktivnější a na branku Ottawy tak letá jedna střela za druhou, ale Filip Gustavsson je všechny v klidu kryje.
     
    42:18
    Josh Leivo nedokázal ideálně zpracovat prudkou přihrávku, musí jít tak souboje, při kterém kotouč nakonec vybojoval.
     
    42:45
    Filip Gustavsson měl výborný výhled i na ránu Mikaela Backlunda, tlak hostů ale bude moci po vhazování pokračovat.
     
    43:08
    Senátoři mohou po dlouhé době útočit, nakonec tak vypálil Nick Paul, který mířil pěkně k pravé tyči, ale Jacob Markström stejně dokázal zasáhnout.
     
    43:58
    Domácí nedostávají vepředu absolutně žádný prostor, i když kotouč pořád drží v pásmu. Od další nebezpečné šance ale mají daleko.
     
    44:48
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators poměrně rychle srovnávají a mohou usilovat o obrat! Brady Tkachuk nahodil kotouč za branku, kde ho vybojoval Jevgenij Dadonov a neprodleně ho naservíroval před branku, kde se k němu dostal JOSH NORRIS, který střelou z první překvapil Jacoba Markströma. Asistence: Jevgenij Dadonov.
    44:48 Josh NORRIS - 1:1
     
    45:40
    Tým z hlavního města Kanady se díky gólu cítí o něco lépe a nyní tak většinu času drží kotouč, ale s přechodem dopředu je to stále hodně složité.
     
    46:15
    Connor Brown tak zase musí uhánět za nahozením. Následně se k puku dostal Brady Tkachuk, který sám střílel, ale střelou k levé tyči se neprosadil.
     
    46:53
    Domácí opět vybojovali kotouč po nahození, následně však schytal tvrdý hit Jevgenij Dadonov, který i přesto stihl vrátit puk na modrou čáru.
     
    47:23
    Ryan Dzingel mohl mířit do úniku, avšak nedokázal zpracovat prudkou přihrávku, kvůli čemuž musí o puk jen bojovat.
     
    48:18
    Nick Paul v dobré rychlosti najel do mezikruží, odkud po přihrávce okamžitě pálil, ale střelou po ledě brankáře nezaskočil.
     
    48:38
    Vzápětí přišla ještě tvrdá rána od modré čáry, kterou Jacob Markström vůbec neviděl, ale obránci za něj odvedli veškerou práci.
     
    49:10
    Ottawa už skoro srovnala počet střel, což jen dokazuje jejich aktivitu. Nyní se ale musí po delší době bránit.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:52
    Noah Hanifin byl s kotoučem na modré čáře, ale v jeho blízkosti byl protihráč. Zkoušel si tedy vylepšit pozici, ale nakonec dostal kus gumy jen za branku.
     
    50:39
    Na obou stranách nyní pozorujeme celou řadu nepřesností, nakonec je ale přece jen o něco lepší Ottawa, která opět našla cestu dopředu.
     
    51:23
    Mike Reilly si výjimečně najel na pravou stranu, odkud se po přihrávce natlačil až před branku, kde ale kotouč přes brankovou čáru neprotlačil!
     
    52:01
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři otáčí vývoj utkání a jdou si pro výhru! Calgary bylo čím dál pomalejší, takže se mu to nakonec vymstilo. Jacob Markström sice vyrazil střelu Thomase Chabota, ale kotouč pak zamířil mezi kruhy, kde byl volný CHRIS TIERNEY, který puk neprodleně poslal do odkryté klece. Asistence: Thomas Chabot, Mike Reilly.
    52:01 Chris TIERNEY - 2:1
     
    53:07
    Domácí neponechávají nic náhodě a pokračují v aktivitě. Z dálky tak pálil Nick Paul, ale mířil přímo do betonu gólmana.
     
    53:43
    Ryan Dzingel díky dobrému zpracování řídil přečíslení tři na jednoho. Následně předal kotouč Clarku Bishopovi, který ale v těžké pozici nezakončil.
     
    54:10
    Pokus Thomase Chabota tentokrát mířil nad bránu, hosté se ale ani potom nedokázali osvobodit.
     
    54:34
    Dillon Dubé to zkusil vzít do vlastních rukou, protože se přes pravou stranu protlačil až před branku, avšak kotouč nakonec poslal jen do boční sítě!
     
    55:13
    Senátoři sice vyhráli buly ve vlastním pásmu, ale následně se stejně musí bránit kvůli špatné rozehrávce. Tu ale odčinil jistým zákrokem Filip Gustavsson.
     
    55:35
    Senators to mohli definitivně rozhodnout, protože mířili do dalšího přečíslení, avšak Jevgenij Dadonov po přihrávce žabičkou netrefil skákající kotouč!
     
    56:13
    Plamenům už opravdu začíná docházet čas, ale na soupeře stále nemohou začít tlačit. To se nedaří ani po nahození.
     
    57:19
    Tim Stützle schytal krosček do obličeje, takže získal přesilovku, v rohu kluziště navíc ještě získal pár cenných sekund.
     
    57:20
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Nikita Nestěrov – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:30
    Calgary se sice hned po vhazováno osvobozuje, ale domácím hokejistům to vůbec nevadí, protože potřebují hlavně neinkasovat.
     
    58:18
    Na pravé straně se nyní odehrává hromadný souboj o kotouč, kteří zvládli lépe hosté. Ti si navíc následně vynutili nedovolený zákrok.
     
    58:30
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Brady Tkachuk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:30
    Hraje se sice čtyři na čtyři, ale Jacob Markström je povolán na střídačku, takže Calgary bude mít výhodu jednoho muže!
     
    58:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa i podruhé za sebou zdolá Calgary! Nick Paul zvládl důležité vhazování, Arťom Zub následně posunul kotouč na NIKITU ZAJCEVA, který se přes celé kluziště trefuje do prázdné klece a prosazuje se poprvé v sezoně! Asistence: Arťom Zub, Nick Paul.
    58:44 Nikita ZAJCEV - 3:1
     
    59:29
    Johnny Gaudreau ještě mohl snížit, avšak Filip Gustavsson proti němu chytře vyjel a zmenšil mu tak střelecký úhel, díky čemuž mohl zasáhnout!
     
    Konec zápasu.
     
    I podruhé za sebou souboj těchto dvou týmů vyhrává domácí celek, který tentokrát zvládl obrat v závěrečné třetině. Po druhé přestávce totiž ztrácel branku, ale v poslední dvacetiminutovce rychle vyrovnal Josh Norris, o pár minut později pak skóroval Chris Tierney, který i v minulém zápase dával na 2:1. Calgary to pak zkusilo bez brankáře, což se mu však nevyplatilo, protože se okamžitě prosadil Nikita Zajcev, který tak definitivně rozhodl o další velké ztrátě pro Plameny.
     
    Statistiky
    Střely na branku: 31 – 29
    Zblokované střely: 20 – 9
    Tresné minuty: 6 – 6
    Využití: 0/3 – 0/3
    Úspěšnost vhazování: 61% – 40%
    Hity: 35 – 26
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Filip Gustavsson (OTT) 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 59:19
    Jacob Markström (CGY) 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 58:39
     
    Tři hvězdy utkání

    Filip Gustavsson (OTT) 28 zákroků
    Chris Tierney (OTT) 1+0
    Mark Giordano (CGY) 1+0
     
    Calgary tak prohrává potřetí za sebou, navíc opět vstřelilo jen jedinou branku. S tímto konstatováním se s Vámi loučím a přeji dobrou noc! (00:32:58)

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 45. Norris (Dadonov), 53. Tierney (Chabot, Reilly), 59. N. Zajcev (Zub, N. Paul) – 34. Giordano (Monahan, Dubé)


    Ottawa Senators: Gustavsson (A. Forsberg) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Wolanin, J. Brown – B. Tkachuk (A), Norris, Dadonov – Stützle, Tierney, Batherson – Dzingel, White, N. Paul (A) – Formenton, C. Bishop, Co. Brown.
    Calgary Flames: Markström (Rittich) – Giordano (C), R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Välimäki, N. Nestěrov – J. Gaudreau, Monahan (A), Dubé – M. Tkachuk, Backlund (A), Mangiapane – Lucic, E. Lindholm, S. Bennett – Rinaldo, D. Ryan, Leivo.

    Rozhodčí: Pollock, Meier – Cherrey, Nansen
    bahis siteleri