Bulharsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Izrael – Dánsko 0:2 (kon.) | Španělsko – Řecko 1:1 (kon.)
Švédsko – Gruzie 1:0 (kon.) | Itálie – Sev. Irsko 2:0 (kon.) | Moldavsko – Faerské ostrovy 1:1 (kon.)
Skotsko – Rakousko 2:2 (kon.) | Andorra – Albánie 0:1 (kon.) | Anglie – San Marino 5:0 (kon.)
Maďarsko – Polsko 3:3 (kon.) | Německo – Island 3:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Arménie 0:1 (kon.)
Rumunsko – S. Makedonie 3:2 (kon.)
konec
Anglie
5:0 (3:0)
San Marino
Čtvrtek 25.03.2021, 20:45 • Wembley Stadium, Londýn (ENG) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Anglie – San Marino vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (22:39:28)
     
    Držení míče: 81 % : 19 %.
    Střely na branku: 15:0. Střely mimo: 12:0. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:6.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Anglie vstupuje do kvalifikace o mistrovství světa jasným vítězstvím 5:0 nad San Marinem.

    Hned od samotného úvodu se anglická reprezentace tlačila co nejvíce do ofenzivy. Po dvou promarněných šancích se domácí přece jen prosadili. Po Chilwellově nahrávce prostřelil gólmana San Marina James Ward-Prowse. O několik minut později už to bylo 2:0, když nadýchaný centr Jamese zužitkoval přenou hlavičkou v pokutovém území Dominic Calwert-Lewin. Po půlhodině hry poté hosté zcela zpackali rozehrávku a doslova darovali třetí zásah Raheemu Sterlingovi.

    Do druhého poločasu poslal trenér Southgate výrazně obměnenou sestavu, ale čtvrtý gól přišel velmi záhy. Lingard pronikl do vápna a dokonale našel připravenou nohu Calverta-Lewina před zcela prázdnou brankou. Nápor Anglie se na chvíli zmírnil, až v závěrečné desetiminutovce završil dnešní duel gólem při svém premiérovém startu za seniorskou reprezentaci Ollie Watkins.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    První žlutá karta zápasu přichází až v samotném závěru. Tyrone Mings zcela zbytečně sestřelil ve středu pole Nicolu Nanniho.
     
    90+2
    Elia Benedettini vykopával od své branky směrem k Nannimu. Ani nyní si však útočník San Marina balonu příliš neužil. Proti přesile v podobě Coadyho s Mingsem neměl šanci míč udržet.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Až příliš tvrdě vletěl do souboje s Giardim střelec zatím poslední dnešní branky Ollie Watkins. San Marino bude rozehrávat od středového kruhu.
     
    89
    Chilwell ještě předvedl jeden povedený náběh do vápna, ale svou zpětnou nahrávkou již spoluhráče na hranici šestnáctky nenašel. Po pádu se domácí dožadovali penalty, ale hlavní sudí nechává rozehrávat od branky.
     
    88
    S blížícím se závěrem zápasu se domácí uchylují ke kombinaci ve středu trávníku. Hned několikrát si vyměnili míč Tyrone Mings s Benem Chilwellem.
     
    87
    Angličané ani v samotném závěru zápasu nepouštějí soupeře k míči. Od Mingse putoval balon k Fodenovi, který po svém příchodu na trávník výrazně zrychlil kombinaci.
     
    86
    Dante Rossi nyní přibrousil u postranní lajny Trippiera. Bek Atlética Madrid se sice drží za kotník, ale nakonec nebude potřeba ani ošetření na hrací ploše.
    84. Ollie WATKINS - 5:0
     
    84
    Anglie právě vstřelila branku!
    Pátý gól v síti San Marina! Chilwell zachránil míč na hrací ploše, poté přihrál na hranici vápna Fodenovi. Ten ještě našel debutanta OLLIEHO WATKINSE, který při své premiéře v seniorské reprezentace umístil míč nechytatelně k tyči.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Nyní hlavičkoval Jude Bellingham v pádu jen mimo tři tyče.
     
    82
    Od Coadyho putoval balon k Chilwellovi, následně byl ve hře i Bellingham, ale obrana San Marina je stažena až ve svém pokutovém území.
     
    81
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Filippo Berardi, přichází Alessandro D'Addario.
     
    81
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Lorenzo Lunadei, přichází Mattia Giardi.
     
    80
    Po dvou kličkách se dostal k balonu Jesse Lingard. Ani jeho pátá střela na branku však neprošla až do sítě. Benedettini stále drží pro San Marino přívětivé skóre.

    Vít Schück

    Branky: 15. Ward-Prowse (Chilwell), 22. Calvert-Lewin (R. James), 32. Sterling (Mount), 53. Calvert-Lewin (Lingard), 84. Watkins (Foden)

    Karty:   90+3. Mings (ENG)


    Držení míče: 81 % : 19 %.
    Střely na branku: 15:0. Střely mimo: 12:0. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:6.
    Anglie: Pope – R. James (46. Trippier), Coady, Stones (46. Mings), Chilwell – Phillips, Ward-Prowse – Lingard, Mount (46. Bellingham), Sterling (C) (46. Foden) – Calvert-Lewin (63. Watkins).
    Náhradníci: D. Henderson, Johnstone – Kane, Dier, Mings, Shaw, Trippier, Rice, Foden, Maguire, Watkins, Bellingham.

    San Marino: E. Benedettini – Ma. Battistini, Brolli, Rossi, Grandoni (54. Ceccaroli) – Lunadei (81. Giardi), E. Golinucci (71. Mi. Battistini) – Hirsch (55. Mularoni), F. Berardi (81. D'Addario), Palazzi (C) – N. Nanni.
    Náhradníci: Stimac, S. Benedettini – D'Addario, Mi. Battistini, Giardi, Zafferani, Conti, Fabbri, L. Nanni, Ceccaroli, Mularoni, Zonzini.

    Rozhodčí: Levnikov – Bolchovitin, Vereteškin (vš. RUS)
    bahis siteleri