Bulharsko – Švýcarsko 1:3 (kon.) | Izrael – Dánsko 0:2 (kon.) | Španělsko – Řecko 1:1 (kon.)
Švédsko – Gruzie 1:0 (kon.) | Itálie – Sev. Irsko 2:0 (kon.) | Moldavsko – Faerské ostrovy 1:1 (kon.)
Skotsko – Rakousko 2:2 (kon.) | Andorra – Albánie 0:1 (kon.) | Anglie – San Marino 5:0 (kon.)
Maďarsko – Polsko 3:3 (kon.) | Německo – Island 3:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Arménie 0:1 (kon.)
Rumunsko – S. Makedonie 3:2 (kon.)
konec
Anglie
5:0 (3:0)
San Marino
Čtvrtek 25.03.2021, 20:45 • Wembley Stadium, Londýn (ENG) • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Anglie – San Marino vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. (22:39:28)
     
    Držení míče: 81 % : 19 %.
    Střely na branku: 15:0. Střely mimo: 12:0. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:6.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Anglie vstupuje do kvalifikace o mistrovství světa jasným vítězstvím 5:0 nad San Marinem.

    Hned od samotného úvodu se anglická reprezentace tlačila co nejvíce do ofenzivy. Po dvou promarněných šancích se domácí přece jen prosadili. Po Chilwellově nahrávce prostřelil gólmana San Marina James Ward-Prowse. O několik minut později už to bylo 2:0, když nadýchaný centr Jamese zužitkoval přenou hlavičkou v pokutovém území Dominic Calwert-Lewin. Po půlhodině hry poté hosté zcela zpackali rozehrávku a doslova darovali třetí zásah Raheemu Sterlingovi.

    Do druhého poločasu poslal trenér Southgate výrazně obměnenou sestavu, ale čtvrtý gól přišel velmi záhy. Lingard pronikl do vápna a dokonale našel připravenou nohu Calverta-Lewina před zcela prázdnou brankou. Nápor Anglie se na chvíli zmírnil, až v závěrečné desetiminutovce završil dnešní duel gólem při svém premiérovém startu za seniorskou reprezentaci Ollie Watkins.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    První žlutá karta zápasu přichází až v samotném závěru. Tyrone Mings zcela zbytečně sestřelil ve středu pole Nicolu Nanniho.
     
    90+2
    Elia Benedettini vykopával od své branky směrem k Nannimu. Ani nyní si však útočník San Marina balonu příliš neužil. Proti přesile v podobě Coadyho s Mingsem neměl šanci míč udržet.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Až příliš tvrdě vletěl do souboje s Giardim střelec zatím poslední dnešní branky Ollie Watkins. San Marino bude rozehrávat od středového kruhu.
     
    89
    Chilwell ještě předvedl jeden povedený náběh do vápna, ale svou zpětnou nahrávkou již spoluhráče na hranici šestnáctky nenašel. Po pádu se domácí dožadovali penalty, ale hlavní sudí nechává rozehrávat od branky.
     
    88
    S blížícím se závěrem zápasu se domácí uchylují ke kombinaci ve středu trávníku. Hned několikrát si vyměnili míč Tyrone Mings s Benem Chilwellem.
     
    87
    Angličané ani v samotném závěru zápasu nepouštějí soupeře k míči. Od Mingse putoval balon k Fodenovi, který po svém příchodu na trávník výrazně zrychlil kombinaci.
     
    86
    Dante Rossi nyní přibrousil u postranní lajny Trippiera. Bek Atlética Madrid se sice drží za kotník, ale nakonec nebude potřeba ani ošetření na hrací ploše.
    84. Ollie WATKINS - 5:0
     
    84
    Anglie právě vstřelila branku!
    Pátý gól v síti San Marina! Chilwell zachránil míč na hrací ploše, poté přihrál na hranici vápna Fodenovi. Ten ještě našel debutanta OLLIEHO WATKINSE, který při své premiéře v seniorské reprezentace umístil míč nechytatelně k tyči.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Nyní hlavičkoval Jude Bellingham v pádu jen mimo tři tyče.
     
    82
    Od Coadyho putoval balon k Chilwellovi, následně byl ve hře i Bellingham, ale obrana San Marina je stažena až ve svém pokutovém území.
     
    81
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Filippo Berardi, přichází Alessandro D'Addario.
     
    81
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Lorenzo Lunadei, přichází Mattia Giardi.
     
    80
    Po dvou kličkách se dostal k balonu Jesse Lingard. Ani jeho pátá střela na branku však neprošla až do sítě. Benedettini stále drží pro San Marino přívětivé skóre.
     
    79
    Nakonec přece jen od Chilwella putoval balon do ohně do pokutového území. Foden však měl k míči daleko a nemohl zakončovat.
     
    78
    Souhra anglické reprezentace pokračovala na levé straně. Lingard však nedokázal předčít obranu soupeře a raději přihrával zpět až ke stoperům.
     
    77
    O průnikovou přihrávku do vápna se pokoušel Kalvin Phillips. Míč ale až k Watkinsovi neprošel. San Marino však balon pouze odpálili daleko od své branky.
     
    76
    Domácí mohli pokračovat autovým vhazováním na útočné polovině. Fodenův centr padal k Lingardovi, ale skvěle se prezentoval v obraně Manuel Battistini.
     
    75
    Malá domů neudělala Benedettinimu radost. Gólman San Marina musel skákavý balon odkopnout před napadajícím Lingardem do zámezí.
     
    73
    Nápor Anglie se v posledních momentech opět zvyšuje. K zakončení z voleje se opřel Bellingham, ale jeho rána skončila po odrazu od trávníku nad brankou.
    72. Elia Benedettini předvedl další parádní zákrok
     
    72
    Po faulu na Bellinghama si připravil míč ke střele James Ward-Prowse. Parádní ránu dokázal vytáhnout na tyč Elia Benedettini.
     
    71
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Enrico Golinucci, přichází Michael Battistini.
     
    71
    Bellingham se skvělou kličkou uvolnil na třiceti metrech od branky. Následně se už chystal ke střele, když ho v tu chvíli poslal k zemi faulem Cristian Brolli.
     
    70
    Foden na krátkou vzdálenost nedokázal přistrčit míč Watkinsovi. Před pokutovým územím poté lehce odpravil balon do bezpečí Dante Rossi.
     
    69
    Angličané už nejsou tak hladoví směrem do útoku jako v prvním poločase. Obehrávání vápna sice pokračuje, ale zakončení výrazně ubylo.
     
    67
    Bellingham si narazil s Fodenem, poté měla přijít na řadu pobídka směrem k Watkinsovi. Ještě před tím je ale v ofsajdu přistižen Trippier.
     
    66
    Chilwell není ve druhém poločase tak vidět jako v první pětačtyřicetiminutovce. Nyní ale po nahrávce Fodena vnikl do vápna a po kličce ke středu prověřil pozornost sanmarinského gólmana.
     
    65
    Pátý gól nebyl daleko. Phillips se na pravé straně uvolnil proti dvěma soupeřům, ale přihrávku na Bellinghama už nedal dostatečně přesně.
     
    64
    Kombinaci Anglie nyní vedl James Ward-Prowse. Domácí fotbalisté jsou natlačeni před vápnem, ale další Lingardova rána Benedettiniho nezaskočila.
     
    63
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Dominic Calvert-Lewin, přichází Ollie Watkins.
     
    62
    Trippierův centr byl zblokován ještě před pokutovým územím. Hosté se však balonu rychle zbavili, nakonec je zachránil až faul Warda-Prowse.
     
    61
    Foden si sice zpracoval prudký pas ve vápně, ale z velkého úhlu Benedettiniho nepřekonal. Obrana San Marina soupeře skvěle vytlačila ze střelecké pozice.
     
    60
    Po hodině hry vede Anglie v domácím utkání nad San Marinem jistě 4:0. Za postranní lajnou se k prvnímu reprezentačnímu startu chystá Ollie Watkins.
     
    59
    Hosté dokonce napadali rozehrávku soupeře, k balonu se ale v nebezpečném prostoru před Popem nedostali. Angličané mohou s přehledem pokračovat v kombinaci.
     
    58
    James Ward-Prowse následně centroval do vápna od rohového praporku. San Marino ale bezpečně odpravilo míč daleko z vlastní šestnáctky.
     
    57
    Ward-Prowse stříleným centrem hledal Calverta-Lewina, ale hrotového útočníka připravil od hattricku parádním obranným zákrokem Brolli.
     
    56
    Angličané i nadále drží balon pod kontrolou. Nyní to zkoušel individuálně Phil Foden, ale do pokutového území kolem přesily neproskočil.
     
    55
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Jose Hirsch, přichází Marcello Mularoni.
     
    54
    Střídání v týmu San Marino: ze hřiště odchází Andrea Grandoni, přichází Luca Ceccaroli.
    53. Dominic CALVERT-LEWIN - 4:0
     
    53
    Anglie právě vstřelila branku!
    Angličané se prosazují i záhy po startu druhého poločasu. Lingard měl na levé straně spoustu prostoru k postupu do vápna, poté naservíroval míč přesně do nohy DOMINICA CALVERTA-LEWINA.
     
    52
    Trippier je po příchodu na trávník hodně u balonu. Nyní ale nedokázal spolupráci s Lingardem přetavit v centr.
     
    51
    Trippier přihrával podél postranní lajny k Lingardovi. Poté byl u míče i střídající Foden, ale s Calvertem-Lewinem si příliš nerozuměl.
     
    50
    Stoper Wolves a anglické reprezentace stále není připraven pokračovat v zápase. Nakonec ale po svých odchází za postranní lajnu.
     
    49
    Po rozehrávce rohového kopu zůstal na trávníku po tvrdém souboji Conor Coady. Na trávník musí lékaři domácí reprezentace.
     
    47
    Do druhého poločasu Angličané opět s velkým nasazením. Lingard zkoušel vypálit, ale jeho rána byla zblokována.
     
    46
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Mason Mount, přichází Jude Bellingham.
     
    46
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází John Stones, přichází Tyrone Mings.
     
    46
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Reece James, přichází Kieran Trippier.
     
    46
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Phil Foden.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
     
    Hlavní rozhodčí Levnikov nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc. Angličané tak odcházejí do šaten za vedení nad San Marinem 3:0.

    Hned od samotného úvodu se anglická reprezentace tlačila co nejvíce do ofenzivy. Po dvou promarněných šancích se domácí přece jen prosadili. Po Chilwellově nahrávce prostřelil gólmana San Marina James Ward-Prowse. O několik minut později už to bylo 2:0, když nadýchaný centr Jamese zužitkoval přenou hlavičkou v pokutovém území Dominic Calwert-Lewin. Po půlhodině hry poté hosté zcela zpackali rozehrávku a doslova darovali třetí zásah Raheemu Sterlingovi.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Velmi aktivnímu Lingardovi zatím není přáno. Angličané postupovali do otevřenější obrany, ale záložník West Hamu byl opět vychytán Benedettinim.
     
    44
    Z místa přestupku zkusil ohrozit branku Cristian Brolli. Stoper San Marina ale tvrdou ránou trefil jen tříčlennou zeď ještě před pokutovým územím.
     
    43
    Sanmarinští fotbalisté se pomalu dostávali směrem k brance Nicka Popea. Lunadeiova přihrávka byla sražena, ale faulem se provinil Reece James.
     
    42
    Andrea Grandoni lehce pozdržel autové vhazování a dal tak svým spoluhráčům čas na odpočinek. San Marino už není pod takovým tlakem jako v první půlhodině zápasu.
     
    41
    Ani Angličanům rohový kop nevyšel podle představ. Po nečistě trefeném odkopu se ale k míči vrátil Kalvin Phillips a kombinace ve středu pole může pokračovat.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Lingard to zkoušel hned dvakrát po sobě, ale ani jednou neprostřelil soupeře před sebou. Nápor bude pokračovat rohem.
     
    39
    Anglie s přehledem rohový kop ubránila, ale k rychlému brejku nedošlo. Lingardova pobídka směrem na Sterlinga byla zastavena skvěle postaveným Battistinim.
     
    38
    Výběr trenéra Southgatea se musel zatáhnout na vlastní polovinu. Po tlaku Berardiho dokonce budou hosté zahrávat rohový kop.
     
    37
    San Marino bylo snad poprvé ve vápně soupeře. Hirschova rána z voleje se ale zastavila hned o prvního bránícího hráče Anglie. Na druhé straně poté zakončoval mizerně Lingard.
     
    36
    James vyzval k centru Lingarda. Právě ofenzivní záložník West Hamu je při chuti a jen těsně nenašel zcela osamoceného Calverta-Lewina před prázdnu brankou.
     
    35
    Berardi si skvěle obhodil Sterlinga, ale poté s balonem na kopačce vycestoval za postranní lajnu. Angličané rychle vhodili míč zpět do hry.
     
    34
    Po Lingardově prudkém centru nebyl daleko od dalšího zásahu Calvert-Lewina. Z krkolomné pozice však umístil míč jen mimo branku San Marina.
    32. Raheem STERLING - 3:0
     
    32
    Anglie právě vstřelila branku!
    Mizernou rozehrávku předvedl ve svém pokutovém území Dante Rossi. Míče se okamžitě zmocnil Mount, který bleskově našel rozběhnutého RAHEEMA STERLINGA a ten se dostal k útoku k tvrdému zakončení. Míč byl ještě před Benedettinim lehce tečován.
     
    31
    James na pravé straně spolupracoval s Lingardem. Poté měl míč pod kontrolou také Sterling, ale jeho pokus odlétl až za vzdálenější tyč.
     
    30
    I po půlhodině hry drží San Marino na trávníku slavného Wembley přijatelný výsledek. Angličané sice převážnou většinu času útočí, ale prozatím se prosadili pouze dvakrát.
     
    29
    Obléhání pokutového území pokračuje. Sterling vyvezl míč z levé strany do středu, kde je ale prostor před vápnem výrazně zhuštěný.
     
    28
    Právě Mason Mount se odhodlal k prudké ráně ze střední vzdálenosti, ale trefil jen prostor, kde se nacházel Elia Benedettini. Gólman San Marina si zapisuje další těžký zákrok.
     
    27
    Ani po výkopu Benedettiniho se hosté neudrželi u balonu déle jak pár sekund. Angličanům vyhovuje držení míče ve středu pole, Mount čeká na vhodný moment k útoku.
     
    26
    Sanmarinská reprezentace se nemůže dostat k balonu. Naopak Mount roztáhl hru na Lingarda, poté hlavičkoval Calvert-Lewin jen těsně vedle levé tyče.
     
    25
    Ze středné vzdálenosti zkusil pozornost hostujícího gólmana Ben Chilwell. Balon směřoval do levého horního rohu, ale Elia Benedettini byl u míče včas.
     
    24
    Sterling si to namířil z levého kraje až do pokutového území. S posledním obráncem si ale nedokázal poradit a o míč nečekaně lehce přišel.
    22. Dominic CALVERT-LEWIN - 2:0
     
    22
    Anglie právě vstřelila branku!
    Domácí reprezentace přidává druhý zásah! Na pravé straně měl spoustu času na centr do vápna Reece James. DOMINIC CALVERT-LEWIN byl sice tvrdě bráněn Brollim, ale i tak se prosadil k hlavičce a překonal bezmocného Benedettiniho.
     
    21
    Po dlouhé době se dostalo na útočnou polovinu i družstvo hostů. Berardi nahrával do souboje Nannimu, kterého sice předskočil Stones, ale zahrál jen do zámezí.
     
    20
    Po dvaceti minutách prvního poločasu vedou obrovští favorité zápasu pouze o jednu branku. Sterling se sice prodral do zakončení, ale z úhlu trefil jen boční síť.
     
    19
    Po Chilwellově autovém vhazování pokračoval nápor Anglie ve středu pole. Phillips však následně nenašel rozběhnutého Jesseho Lingarda.
     
    18
    Po Jamesovi byl u balonu u levé postranní lajny Raheem Sterling. Křídelník Manchesteru City si však na srovnanou obranun netroufl a raději přihrával zpět.
     
    17
    Domácí tým je i po vstřelené brance u balonu. Berardiho sice na moment přibrzdil faulem Phillips, ale hosté se u míče příliš dlouho nezdrželi.
    15. James WARD-PROWSE - 1:0
     
    15
    Anglie právě vstřelila branku!
    Angličané se po zásluze dostávají do vedení! Nápor favoritů zápasu byl v posledních minutách obrovský. Chilwell našel přihrávkou z levé strany JAMESE WARDA-PROWSE, který z jasné pozice prostřelil Benedettiniho.
    14. John Stones nedokázal z blízka zakončit mezi tři tyče
     
    14
    Ani dva rohy v krátkém čase nedokázali domácí využít k zakončení. Stones ještě zůstal ve vápně, ale po Mountově centr naprosto selhal při střele.
    13. Benedettini skvěle vyrazil pokus Lingarda
     
    13
    Elia Benederrini předvedl vynikající zákrok proti střele zpoza pokutového území od Jesseho Lingarda. Akce Angličanů bude pokračovat rozehrávkou od rohového praporku.
     
    12
    O průnikovou nahrávku se snažil znovu Mason Mount. Sterlingovi ale podskočil míč pod kopačkou a poté skončil až za koncovou čárou. San Marino bude rozehrávat od své branky.
     
    11
    Jesse Lingard je v úvodu zápasu při chuti. Nyní vyzval k postupu do vápna Mounta, ten ještě nadýchaným obloučkem našel Calverta-Lewina, který ale znovu v šanci selhal.
     
    10
    Lingardův prudký centr z pravé strany našel v pokutovém území Sterlinga, který byl sice nehlídám, ale ani tak nedokázal svou hlavičku umístit mezi tři tyče.
     
    9
    Po šanci Calverta-Lewina rozehrával od své branky Elia Benederrini. Sanmarinští fotbalisté se ale u míče příliš dlouho nezdrželi a už znovu musí bránit na vlastní polovině.
     
    8
    Výrazná územní převaha je znát od samotného startu zápasu. Chilwell spolupracoval s Mountem, ale souhra spoluhráčů z Chelsea ovoce nepřinesla.
     
    7
    Mason Mount sice na levé straně obelstil pohybem hned dva soupeře, ale poté z nadějné pozice přetáhl centr daleko za své spoluhráče. Nakonec byl Reece James vystaven do ofsajdu.
     
    6
    Úvodní nápor Angličanů pokračuje. S Lingardem si poradil čistým skluzem Grandoni, domácí ale ještě zůstali u balonu v blízkosti pokutového území San Marina.
     
    5
    Už už to vypadalo na první šanci zápasu. Mount skvěle přistrkával míč do pohybu Sterlingovi, ale výborně přečetl celou situaci Benedettini a tělem se dostal k míči o něco dříve než anglický kapitán.
     
    4
    Domácí reprezentace to poprvé zkusila po levém kraji. Mason Mount chtěl najít prudkou nahrávkou Calverta-Lewina, ale útočník Evertonu míč nezpracoval.
     
    3
    Angličané okamžitě aktivním napadáním získali balon pro sebe. Chilwell ale nikam nespěchá a přihrává zpět až k nohám svého gólmana Nicka Popea.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Po Nannim se dotkl balonu Berardi, Hirsch a Lunadei.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí Levnikov již se svými asistenty přivádí obě úvodní jedenáctky na trávník londýnského Wembley. Zápas Anglie proti San Marinu může za několik málo okamžiků odstartovat.
     
    Úvodní sestavy:

    Anglie: Pope – R. James, Coady, Stones, Chilwell – Phillips, Ward-Prowse – Lingard, Mount, Sterling (C) – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: D. Henderson, Johnstone – Kane, Dier, Mings, Shaw, Trippier, Rice, Foden, Maguire, Watkins, Bellingham.

    San Marino: E. Benedettini – Ma. Battistini, Brolli, Rossi, Grandoni – Lunadei, E. Golinucci – Hirsch, F. Berardi, Palazzi (C) – N. Nanni.
    Náhradníci: Stimac, S. Benedettini – D'Addario, Mi. Battistini, Giardi, Zafferani, Conti, Fabbri, L. Nanni, Ceccaroli, Mularoni, Zonzini.

    Rozhodčí: Levnikov – Bolchovitin, Vereteškin (vš. RUS).
     
    Všech šest vzájemných zápasů

    05.09. 2015 San Marino – Anglie 0:6
    09.10. 2014 Anglie – San Marino 5:0
    22.03. 2013 San Marino – Anglie 0:8
    12.10. 2012 Anglie – San Marino 5:0
    17.11. 1993 San Marino – Anglie 1:7
    17.02. 1993 Anglie – San Marino 6:0
     
    Rozhodčí

    Hlavním rozhodčím duelu mezi Anglií a San Marinem bude Kirill Levnikov z Ruska. Na čarách mu budou asistovat krajané Jegor Bolchovitin s Andrejem Vereteškinem. Čtvrtým sudím poté je Vladislav Bežborodov také z Ruska.
     
    Nominace Anglie

    Brankáři: Nick Pope (Burnley), Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Brom)

    Obránci: Kyle Walker (Manchester City), Eric Dier (Tottenham), John Stones (Manchester City), Harry Maguire (Manchester United), Kieran Trippier (Atlético Madrid/ESP), Ben Chilwel (Chelsea), Luke Shaw (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Reece James (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton)

    Záložníci: Jesse Lingard (West Ham), Mason Mount (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Bukayo Saka (Arsenal), Kalvin Phillips (Leeds), James Ward-Prowse (Southampton), Phil Foden (Manchester City), Jude Bellingham (Dortmund/GER)

    Útočníci: Raheem Sterling (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Ollie Watkins (Aston Villa)
     
    Anglie

    Trenér Gareth Southgate má k dispozici velmi silný tým, který je právem považován za jednoho z největších favoritů na zlato v nadcházejícím mistrovství Evropy. V roce 2020 hráli Angličané pouze Ligu národů, ve které však skončili ve čtyřčlenné skupině až na třetím místě za Belgií a dokonce i Dánskem.

    Pro úvodní blok kvalifikace o mistrovství světa se ale budou Three Lions muset obejít bez řady zraněných hráčů. Mimo jsou útočníci Jadon Sancho, Tammy Abraham nebo Danny Ings. Zranění jsou také Jordan Henderson a Jack Grealish a trenér reprezentace nepovolal ani Trenta Alexandera-Arnolda.
     
    Nominace San Marina

    Brankáři: Elia Benedettini (Cesena/ITA), Simone Benedettini (Murata), Alex Stimac (Virtus)

    Obránci: Mirko Palazzi (Marignanese), Cristian Brolli (Folgore), Manuel Battistini (Virtus), Andrea Grandoni (La Fiorita), Marcello Mularoni (La Fiorita), Alessandro DAddario (Tre Fiori), Dante Rossi (Chions/ITA), Giacomo Conti (Tropical Coriano/ITA), Filippo Fabbri (Correggese/ITA)

    Záložníci: Enrico Golinucci (Libertas), Lorenzo Lunadei (Riccione/ITA), Mattia Giardi (Folgore), Michael Battistini (Tre Penne), Tommaso Zafferani (La Fiorita), Luca Ceccaroli (Tre Penne), Kevin Zonzini (Cosmos), Luca Nanni (Folgore)

    Útočníci: Adolfo Hirsch (Pennarossa), Filippo Berardi (Vibonese/ITA), Nicola Nanni (Cesena/ITA)
     
    San Marino

    Sanmarinská reprezentace vyhrála ve své historii pouze jeden jediný zápas. Stalo se tak v roce 2004, když v přátelském duelu proti Lichtenštejnsku rozhodla jedinou trefou sanmarinská fotbalová legenda Andy Selva. Právě Selva, který ukončil reprezentační kariéru v roce 2016 drží rekord v počtu startů (73) i v počtu vstřelených branek (8).

    Z aktuálního kádru se z reprezentační branky radovali jen dva hráči. Gól má na svém kontě čtyřiatřicetiletý obránce Mirko Palazzi. Druhým je poté útočník Filippo Berardi.

    Podobně jako Anglie, tak i San Marino v roce 2020 absolvovalo pouze zápasy v Lize národů. Ve čtyřech utkáních sice nevstřelilo ani jeden gól, ale v odvetách uhrálo proti Gibraltaru i Lichtenštejnsku bezbrankové remízy.
     
    Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Úvod kvalifikace na mistrovství světa nemohl na úvod nabídnout zápas větších rozdílů. Do londýnského Wembley, sídla anglické reprezentace, jedné z největších favoritů na titul nadcházejícího EURO, zavítá naprostý fotbalový trpaslík ze San Marina.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vít Schück

    Branky: 15. Ward-Prowse (Chilwell), 22. Calvert-Lewin (R. James), 32. Sterling (Mount), 53. Calvert-Lewin (Lingard), 84. Watkins (Foden)

    Karty:   90+3. Mings (ENG)


    Držení míče: 81 % : 19 %.
    Střely na branku: 15:0. Střely mimo: 12:0. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:6.
    Anglie: Pope – R. James (46. Trippier), Coady, Stones (46. Mings), Chilwell – Phillips, Ward-Prowse – Lingard, Mount (46. Bellingham), Sterling (C) (46. Foden) – Calvert-Lewin (63. Watkins).
    Náhradníci: D. Henderson, Johnstone – Kane, Dier, Mings, Shaw, Trippier, Rice, Foden, Maguire, Watkins, Bellingham.

    San Marino: E. Benedettini – Ma. Battistini, Brolli, Rossi, Grandoni (54. Ceccaroli) – Lunadei (81. Giardi), E. Golinucci (71. Mi. Battistini) – Hirsch (55. Mularoni), F. Berardi (81. D'Addario), Palazzi (C) – N. Nanni.
    Náhradníci: Stimac, S. Benedettini – D'Addario, Mi. Battistini, Giardi, Zafferani, Conti, Fabbri, L. Nanni, Ceccaroli, Mularoni, Zonzini.

    Rozhodčí: Levnikov – Bolchovitin, Vereteškin (vš. RUS)
    bahis siteleri