Carolina – Tampa 4:3 (kon.) | Toronto – Edmonton 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 6:3 (kon.)
Dallas – Florida 3:4 (po pr.) | Chicago – Nashville 1:3 (kon.) | Arizona – San Jose 4:0 (kon.)
Calgary – Winnipeg 4:2 (kon.) | Washington – NY Rangers 5:4 (kon.) | Detroit – Columbus 4:1 (kon.)
St. Louis – Anaheim 2:3 (po pr.) | Boston – New Jersey 0:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:4 (0:0, 3:0, 2:4)
New York Rangers
Neděle 28.03.2021, 18:25 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:12:39)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 22 – 20 | Přesilová hra: 0/3 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Samsonov (WSH) –16 zákroků, 4 OG, úspěšnost 80,0%, odchytal 59:45
    Keith Kinkaid (NYR) – 17 zákroků, 5 OG, úspěšnost 77,3%, odchytal 57:59

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH) – 0+1, -1 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 10:13
    Zdeno Chára (WSH) – 0+0, +1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 18:25
    Richard Pánik (WSH) – 0+0, -2 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 8:06
    Libor Hájek (NYR) – 0+0, -1 účast, 1 střela na branku, TM 2, čas na ledě 12:29
    Filip Chytil (NYR) – 0+0, -2 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 11:55

    Tři hvězdy utkání

    1. Tom Wilson (WSH) – 2+0
    2. T. J. Oshie (WSH) – 1+2
    3. Colin Blackwell (NYR) – 2+0
     
    Bláznivá třetí třetina nabídla hned šest branek a nakonec i nečekané drama do posledních vteřin. Hokejisté Washingtonu nastupovali do závěrečné dvacetiminutovky s tříbrankovým vedením v zádech, které ve 46. minutě ještě navýšil Jevgenij Kuzněcov. Hosté ale střetnutí nezabalili a málem se jim povedl parádní comeback. Dvakrát se v rozmezí tří minut trefil Colin Blackwell, Capitals následně vrátil tříbrankový náskok T. J. Oshie. Ale Rangers kousali dál a po gólech Alexise Lafreniera a Chrise Kreidera byli na kontakt. Ani hra bez gólmana ale nepřinesla kýžené vyrovnání, domácí udrželi těsné vítězství o jeden gól.

    Svěřenci kouče Lavioletta vyhráli podesáté z posledních jedenácti zápasů a na čele Východní divize odskočili druhým Islanders na rozdíl dvou bodů. Rangers i navzdory bojovnému výkonu odjíždí z hlavního města s prázdnou. V tabulce zůstávají na šestém místě s odstupem pěti bodů na čtvrtý Boston.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Další icing, který způsobil pro změnu Nick Jensen. Bylo zřejmé, že nechtěl vyhození dát takovou razanci, ale kotouč nakonec doletěl až za branku soupeře.
     
    59:11
    Slovenský obr Zdeno Chára zkusil trefit odkrytou bránu přes celé kluziště. Neuspěl, místo gólu způsobil zakázané uvolnění.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:41
    Nicklas Bäckström obtěžoval Adama Foxa, ale beka nerozhodil, ten si pomohl po mantinelu nahrávkou Kreiderovi. Další akce hostů začíná ze středního pásma.
     
    58:00
    Hokejisté v bílých dresech se usadili v útočné třetině. To je signál pro Keitha Kinkaida, který upaluje na střídačku, Rangers hrají v šesti hráčích v poli.
     
    57:46
    Otočku zpoza brány vyzkoušel mladík Alexis Lafreniere. Bekhendem zvládl poslat černou gumu na bránu, ale Samsonov dobře zareagoval a zaskočil pravým betonem.
     
    57:20
    Od modré pálil tvrdě Jacob Trouba, úspěšný blok předvedl Bäckström. Kotouč mu následně odskočil od hokejky, hosté zůstávají v útočné třetině.
     
    56:57
    Capitals měli obrovské štěstí. Pavel Bučněvic totiž po nahrávce Chytila vypálil z první a Samsonovovi propadl puk za záda, na brankové čáře ale gólmana zastoupil Orlov, který dnes podruhé skvěle přečetl hru.
    56:08 Chris KREIDER - 5:4
     
    56:08
    Rangers právě vstřelili branku!
    Bleskově využitá početní převaha, Rangers jsou rázem na dostřel! Strome vyslal střílenou nahrávku na CHRISE KREIDERA. Američan byl u levé tyčky úplně sám, s posláním puku do volné části brány neměl žádný problém. Asistence: Ryan Strome a Adam Fox.
     
    55:57
    Nespokojený Tom Wilson je vyloučen na dvě minuty za podrážení, jehož se dopustil ve středním pásmu pro Smithovi. Pokud chtějí Rangers pomýšlet na body, musí přesilovku využít.
     
    55:09
    Odvážné nahození ještě z vlastní poloviny Bučněvičovi vyšlo, trefil totiž prostor brány. Ilja Samsonov vyrážečkou odpálil puk do rohu.
     
    54:38
    Postavení mimo hru a v něm přichycen Tom Wilson. Honba za hattrickem nyní byla zastavena, ale útočník se o něj určitě popere, třeba i při powerplay.
     
    54:11
    Pod tlakem zvolil Justin Schultz nejjednodušší možné řešení. Vyhodil přes všechny čáry a způsobil zakázané uvolnění. Spoluhráčům ale dopřál alespoň chvilku oddechu.
     
    53:49
    K'Andre Miller našel napříč pásmem volného Jacoba Troubu. Americký bek vyzkoušel střelu zápěstím, Samsonov zakročil lapačkou.
     
    53:20
    Hráči Washingtonu drží kotouč ve středním pásmu, což jim vyhovuje. Do zakončení se tolik neženou, naopak šetří cenné vteřinky v rohu kluziště.
    52:18 Alexis LAFRENIERE - 5:3
     
    52:18
    Rangers právě vstřelili branku!
    Přestřelka pokračuje! Střelu Gauthiera z pravého kruhu vykopl Samsonov pouze k ALEXISI LAFRENIEROVI, jenž zvládl trefit odkrytou část svatyně a ještě drží naděje Rangers na bodový zisk. Asistence: Julien Gauthier a Kevin Rooney.
    51:46 T. J. Oshie - 5:2
     
    51:46
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals přidávají pátý gól a zase jsou o něco blíže vítězství. Schultz cíleně nahazoval na teč. Pobídku využil T. J. OSHIE, Kinkaid na změnu směru letu puku neměl šanci reagovat. Asistence: Justin Schultz a Dmitrij Orlov.
     
    51:21
    A hosté jsou při chuti, to je vidět. Mika Zibanejad obelstil Jensena, ale kličkou se dostal z ideálního úhlu, následně forhendem minul cílové zařízení.
     
    50:30
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Washington ještě před pár minutami vedl čtyřbrnakovým rozdílem, nyní je ale rozdíl ve skóre jen dva zásahy.
    49:41 Colin BLACKWELL - 4:2
     
    49:41
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté ještě bojují, snižují na rozdíl dvou branek! Hlavní roli sehrál opět COLIN BLACKWELL, který dostal před branku nahrávku od Rooneyho. Střelu poslal neomylně do pravého rohu. Asistence: Kevin Rooney a Phillip Di Giuseppe.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:17
    Hráči v červených dresech vybojovali útočné pásmo, ale dlouho v něm nezůstali. Dobře zapracoval Kaapo Kakko, jenž vypíchl puk z pod hokejky Ovečkinovi.
     
    48:58
    V postavení mimo hru byl přichycen Richard Pánik. Slovenský útočník si nepohlídal pozici spoluhráče Bäckströma, který byl do útočné třetiny natlačen Gauthierem.
     
    48:19
    Výborně zareagoval Ilja Samsonov, jenž vystartoval proti puku, k němu měl nejblíže Zibanejad. Před forvardem odpálil kotouč po mantinelu mimo obrannou třetinu.
     
    47:57
    Domácí hráči podle očekávání začali více bránit. Jacob Trouba nahazoval, ale trefil pouze Hagelina. Švéd vzápětí vyhodil touš do útočného pásma.
     
    47:30
    Hosté sice skórovali, ale stále zůstávají ve ztrátě tří branek, což bude ve zbytku střetnutí velmi těžké stahovat. Museli by rychle přidat druhou trefu.
    46:42 Colin BLACKWELL - 4:1
     
    46:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Samsonov přichází o čisté konto po skvělé individuální akci COLINA BLACKWELLA. Ten si potáhl puk bekhendem kolem Dillona a ze hry vyřadil i Samsonova, načež z těžkého úhlu poslal kotouč do brány i přes hokejku Oshieho. Asistence: Adam Fox.
    45:10 Jevgenij KUZNĚCOV - 4:0
     
    45:10
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí disponují již čtyřbrankovým vedením. Hagelin našel před brankou najetého JEVGENIJE KUZNĚCOVA, který střelou z první propálil dezorientovaného brankáře, Kinkaid nahrávku Švéda zpoza brány vůbec nezpozoroval. Asistence: Carl Hagelin a Garnet Hathaway.
     
    44:57
    Středem nabral velkou rychlost Carl Hagelin. Mezi kruhy natáhl k tvrdé střele, kterou Keith Kinkaid vykopl pravým betonem do rohu kluziště.
     
    44:28
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Justin Schultz. Do poslední chvíle vystál Lafreniera, jemuž ve finále vypíchl puk z pod hokejky.
     
    43:50
    Český bek Libor Hájek je zpět ve hře. V průběhu jeho trestu nemusel Kinkaid řešit žádné složitosti, naopak mohli hosté sami skórovat.
     
    43:08
    Hostům není přáno. Při vlastním oslabení ujeli od přečíslení. Pavel Bučněvič našel Millera, na nějž zívala poloprázdná brána, ale obránce ji trestuhodně minul.
     
    42:58
    Nicklas Bäckström po mantinelu našel na modré čáře Brendena Dillona. Následovala střela příklepem, jež proletěla o pár čísel nad břevnem.
     
    42:06
    O čtvrtý gól usiloval nizozemský útočník Daniel Sprong. Střelu zápěstím ještě mírně tečoval Jacob Trouba, Kinkaid v poslední chvíli vytrčil pravé rameno.
     
    41:50
    Na dvě minuty na trestnou lavici odjíždí český obránce Libor Hájek, jenž ve středním pásmu nedovoleným způsobem zastavil dnes dvougólového Wilsona.
     
    41:12
    Gólman Keith Kinkaid vyjel za branku, aby pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, ale našel pouze hokejku Pánika. Domácí zadarmo přišli k pobytu v útočném pásmu.
     
    40:36
    Adam Fox cíleně nahazoval na teč, adresátem byl Mika Zibanejad. Tomu zablokoval hokejku Nick Jensen, Samsonov zasahovat nemusel.
     
    40:14
    Hosté vstoupili do poslední dvacetiminutovky v přesilové hře, ta ale trvala jen čtrnáct vteřin. Potrestaný Carl Hagelin už je zpět na ledové ploše.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:17.
     
    Hokejisté Washingtonu udělali ve druhé třetině velký krok směrem k vítězství. Do černého mířili hned třikrát, zatímco Ilja Samsonov stále drží čisté konto. První gól střetnutí padl ve 31. minutě, kdy vyraženou střelu Vrány dorazil do sítě Tom Wilson. O necelé dvě minuty později skóroval Alexandr Ovečkin, jehož pokus z velkého úhlu smolně tečoval do brány Fox. Současnou podobu výsledku dal svým druhým gólem v utkání Tom Wilson, který ukázal velkou šikovnost, když propálil Kinkaida bekhendem ze vzduchu.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 19 – 11
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Poslední útok táhl po pravém mantinelu Ryan Strome. Daleko nedojel, počkal si na něj obránce Dmitrij Orlov. Capitals si mohou odškrtnout další ubráněný kontr.
     
    39:21
    Nyní zabojoval Nick Jense, jenž přečetl úmysl Zibanejada a najel si před Bučněviče, který byl adresátem nahrávky. Hrát musí Kinkaid.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:44
    Zpětná nahrávka Adama Fox našla Artěmije Panarina. Ruský útočník zůstal v obležení tří protihráčů. Ze situace vybruslit nedokázal, hosté přišli o útočné pásmo.
     
    38:14
    Hráči v bílých dresech jsou za zvýšenou aktivitu odměněni přesilovou hrou. Na lavici hanby beze slov odjíždí Carl Hagelin, ten vysokou holí trefil do obličeje Gauthiera.
     
    37:45
    Zápas v posledních minutách probíhá c rychlém tempu, hra nabrala pořádný spád. V posledních okamžicích mají navrch hosté, kteří zoufale usilují o první gól.
    37:16 Zibanejad forhendem trefil tyč
     
    37:16
    Zvoní tyč! Rangers byli znovu blízko gólu naděje, tentokráte Mika Zibanejad. Forhendem střílel k pravé tyči, ale trefil právě pouze brankovou konstrukci.
     
    36:41
    Defenziva Capitals si nevšímala Kreidera, jenž obdržel nahrávku od Zibanejada a postupoval sám na bránu. Střelu vykopl Samsonov pravým betonem!
     
    36:29
    Atěmij Panarin našel mezi kruhy najetého Kaapa Kakka. Finovi dnes v zakončení není přáno, bekhendem vysoko přestřelil cílové zařízení.
     
    35:26
    Hit zapisuje na konto ruský obránce Dmitrij Orlov. Počkal si na Chrise Kreidera, jemuž znemožnil pokračovat v pohybu do útočné třetiny.
    35:07 Tom WILSON - 3:0
     
    35:07
    Washington právě vstřelil branku!
    TOM WILSON odčinil svůj faul tím nejlepším možným způsobem! Opět byl tam, kde měl být. Gólman vyrazil střelu Bäckströma a kanadský forvard ze vzduchu poslal touš bekhendem za jeho záda. Asistence: Nicklas Bäckström a T. J. Oshie.
     
    34:51
    Tom WIlson je zpět ve hře, ani druhou přesilovku tak hosté nevyužili. Nutno podotknout, že ani v tomto případě neměl Samsonov moc práce.
     
    34:16
    Ani teď se hokejisté v bílých dresech nedokázali usadit v útočné třetině. Kaapa Kakka čistým způsobem obral Nicklas Bäckström.
     
    33:48
    Početní převaha zatím Rangers nevychází podle představ. Nick Jensen odstavil od kotouče Zibanejada a odrazem o mantinel dostal puk do středního pásma.
     
    33:27
    Kombinaci mezi Panarinem a Adamem Foxem zakončil druhý jmenovaný střelou od modré čáry. Samsonov moc neviděl, reagoval až na náraz kotouče do zadního mantinelu.
     
    32:51
    Hosté mají šanci bleskově odpovědět, budou totiž hrát druhou přesilovou hru. Na trestnou lavici odjíždí střelec prvního gólu Tom Wilson za podrážení.
    32:29 Alexandr OVEČKIN - 2:0
     
    32:29
    Washington právě vstřelil branku!
    Druhý gól v rozmezí dvou minut Capitals výrazně přibližuje vítězství. Oshie zpoza brány nahrál k levému mantinelu ALEXANDRU OVEČKINOVI. Ruský útočník střílel z nulového úhlu nepřesně, ale bránící Fox touš smolně nasměroval na vlastní bránu, Kinkaidovi následně puk propadl mezi lapačkou a betonem. Asistence: T. J. Oshie a Dmitrij Orlov.
     
    32:12
    na druhou stranu vystartoval Artěmij Panarin. V situaci dva na dva hledal Zibanejada, jenž se za černou gumou natahoval bez úspěchu.
     
    31:30
    Náskok chtěl okamžitě navýšit Jevgenij Kuzněcov. V plné rychlosti pálil od pravého mantinelu, zápěstím těsně minul protější tyčku.
    30:43 Tom WILSON - 1:0
     
    30:43
    Washington právě vstřelil branku!
    První gól střetnutí obstarali domácí! Nahrávku Smithe po modré čáře vystihl Vrána, který zakončil únik bekhendovou střelou na dlouhou hůl do výstroje Kinkaida. Gólman ale puk neudržel, kotouč vyrazil před sebe k TOMU WILSONOVI, jenž bekhendovou střelou rozvlnil síť za zády amerického gólmana. Asistence: Jakub Vrána.
     
    30:25
    Dlouho si nezapískal čárový rozhodčí, radost mu nyní udělal Jakub Vrána. Pohyb zastavil příliš pozdě, pas od Schultze převzal až za modrou čárou.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Skóre mezi Washingtonem a New Yorkem Rangers zůstává bezbrankové, průběh střetnutí výsledku odpovídá.
     
    29:59
    Kaapo Kakko se prezentoval velmi pěknou individuální akcí. Stahovačkou obelstil Pánika, následně přes Dillona vypálil do lapačky Samsonova.
     
    29:11
    Hokejisté Washingtonu první početní nevýhody zvládli bez problémů, Samsonov nemusel zasahovat ani jednou. S návratem Dowda dostal touš do středního pásma Chára.
     
    28:49
    Z vrcholku pravého kruhu střílel Mika Zibanejad. Měl smůlu, neboť trefil do hokejky spoluhráče Stromea, ze slibně vypadající šance tak nebylo nic.
     
    28:11
    Artěmij Panarin si chtěl narazit puk o mantinel, s čímž ovšem pozorný Jensen počítal a Capitals osvobodil podruhé v krátkém časovém rozmezí.
     
    27:20
    Výbornou práci odvedl Tom Wilson, který vyhrál buly na Nicka Jensena. Ten se rozhlédl a pak volným prostorem po levé straně domácí vysvobodil.
     
    27:11
    Premiérovou přesilovou hru si zahrají hosté. Prvním vyloučeným hráčem v dresu Washingtonu je útočník Nic Dowd, který přidržel Blackwella.
     
    26:44
    Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou gólman Ilja Samsonovi. Zachoval chladnou hlavu a středem nahrál osamocenému Oshiemu.
     
    26:13
    Ve vlastním obranném pásmu se Atěmij Panarin efektivní otočkou zbavil Hagelina a pokračoval do útočného pásma. Čistým hitem jej zastavil Dillon.
     
    25:46
    Alexandr Ovečkin si prodloužil pobyt na ledové ploše. Dostal nabito mezi kruhy, tvrdou forhendovou střelou zasáhl obětavě blokujícího Foxe.
     
    25:25
    Přesilovka Washingtonu je u konce. Ještě ve čtyřech vyrazil do brejku Pavel Bučněvič, ránu zápěstím schytal Zdeno Chára, naštěstí do chráněných míst.
     
    24:42
    Justin Schultz na poslední chvíli udržel touš v útočném pásmu, ale nahrávka po mantinelu naslepo skončila u Troubu, jehož nahození skončilo za bránu Samsonova.
     
    24:02
    Nahrávka Jevgenije Kuzněcova na Nicklase Bäckströma byla příliš prudká. Švédskému útočníkovi kotouč přeskočil hokejku a vyletěl pryč z útočné třetiny.
     
    23:25
    Domácí si zahrají druhou početní převahu. Na lavici hanby bez protestů odjel Brendan Smith, hákování proti Hagelinovi si byl moc dobře vědom.
     
    23:09
    Carl Hagelin zpoza brány hledal na hraně brankoviště Richarda Pánika. Slovenskému útočníkovi zablokoval hokejku Rooney, k zakončení nedošlo.
     
    22:46
    Za brankou Capitals Colin Blackwell nejprve poslal na led Jensena, ale sám ztratil stabilitu a tvrdě narazil do mantinelu. Rukama náraz zpomalil, přesto musel pořádně bolet.
     
    22:02
    Odvážný pokus Colina Blackwella proniknout mezi dvěma protihráči nevyšel. V obraně výborně zapracoval Justin Schultz, jenž soupeři čistě vypíchl touš.
     
    21:30
    Tentokráte bylo vše v pořádku. Alexandr Ovečkin zadovkou našel T. J. Oshie ho, pokus zápěstím amerického forvarda prosvištěl nad břevnem.
     
    21:17
    Postavení mimo hru, nepovoleným způsobem přejeli přes modrou čáru hosté. Jmenovitě Nicklas Bäckström, jenž nepočítal se zpomalením pohybu Ovečkina.
     
    20:44
    Byl to právě Zibanejad, kdo si chystal puk ke střele, ale kvůli dobře postavenému Dillonovi si úmysl nakonec rozmyslel a přes Kreidera se puk dostal k Millerovi, jehož dělovka od modré minula cíl.
     
    20:10
    Druhá třetina ukrajuje první vteřiny. Na buly znovu uspěl Mika Zibanejad, útočná akce Rangers začíná u obránce Adama Foxe.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:23.
     
    Dlouhá první třetina mezi Washingtonem a New Yorkem Rangers gól nepřinesla. Utkání se zatím hodně kouskuje, první dějství se protáhlo na čtyřicet minut. Nejblíže gólu měl švédský útočník Mika Zibanejad, jenže bekhendovým nahozením trefil do obličeje Oshieho a puk následně směřoval do odkryté brány, na čáře, ale touš odpálil do bezpečí Dmitrij Orlov.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 11 – 6
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Domácí se ubránili a na zteč vyrazil Kevin Rooney společně s Adamem Foxem. První jmenovaný pálil z vrcholku pravého kruhu nepřesně.
     
    19:15
    Colin Blackwell je zpátky na ledě, na trestné lavici strávil kompletní dvě minuty. Okamžitě spěchá na výpomoc spoluhráčům do defenzivy, hosté pokračují v kombinaci v útočné třetině.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:47
    Početní převaha Washingtonu zatím vůbec nevychází. První střela přišla až s jejím blížícím se závěrem, dělovku Ovečkina udržel Kinkaid ve výstroji.
     
    18:28
    Prudké vyhození K'Andreho Millera nedokázal Artěmij Panarin tečovat, ale to jej nemusí mrzet. Hosté se osvobodili a bránící čtveřice může vystřídat.
     
    17:23
    Švéd Nicklas Bäckström se při forčekinku moc nenadřel. Pouze stínil pohyb Adama Foxe, za nahrávkou na Rooneyho následně natahoval hokejku marně.
     
    17:15
    Čárový rozhodčí odpískal Washingtonu postavení mimo hru, načež došlo k potyčce mezi Oshiem a Blackwellem. První jmenovaný ale nevyvinul snahu se do potyčky zapojit, proto dostává dvě minuty pouze hostující útočník.
     
    16:38
    Julien Gauthier z vlastního obranného pásma poslal puk na Kinkaida, proto nemůže být o icingu řeč. Americký gólman nezazmatkoval a vyrážečkou přihrál Troubovi.
     
    16:19
    Nahození produktivního obránce Johna Carlsona bylo hodně nepřesné. Keith Kinkaid měl celou situaci pod kontrolou, prostor u levé tyčky si hlídal.
     
    15:46
    Těsně, ale přece. Brenden Dillon ještě zabojoval, aby touš udržel před modrou čárou, ale neúspěšně. Dostihl jej těsně za ní, je pískán ofsajd.
     
    15:18
    Kličkovaná Nica Dowda neměla dlouhého trvání. K útočníkovi se brzy sjela hned trojice protihráčů, jež soka bez potíží o černou gumu připravila.
     
    14:35
    Adamu Foxovi ujel puk od hokejky, ale měl štěstí, neboť v blízkosti neměl žádného z protihráčů. Následně zapojil do hry za brankou za vlastní brankou čekajícího Troubu.
     
    14:03
    Zmatky na hraně brankoviště Capitals vyřešil Ilja Samsonov. Ve změti hokejek si našel volný kotouč, který přikryl lapačkou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    13:46
    Colin Blackwell naslepo nahrával do předbrankového prostoru, kde tušil Miku Zibanejada. Švédský útočník těsně nedosáhl na puk, toho se tak chopil Schultz.
     
    13:20
    Tvrdým hitem sestřelil Brenden Dillon v obranném pásmu Kaapa Kakka. Fin naštěstí vypadá býti v pořádku, ačkoli okamžitě odjíždí na střídačku hit rozdýchat.
     
    12:14
    Pavel Bučněvič a jeho další střelecký pokus na bránu v průběhu několika málo vteřin. Tentokráte pálil od levého mantinelu, i v tomto případě si jeho krajan v bráně soupeře věděl rady.
     
    12:01
    Utkání pokračuje za bezbrankového stavu. Tuto skutečnost chtěl změnit Pavel Bučněvič, střelu zápěstím schoval Samsonov do rukavice.
    11:33 Kuriózní brance zabránil Orlov
     
    11:33
    Rangers dělili od vedoucí branky centimetry! Bekhendové nahození Zibanejada zpoza brány dostal Oshie do obličeje a touš následně směřoval za brankovou čáru, neboť Samsonov byl mimo brankoviště. Hosty zachránil Dmitrij Orlov, jenž zasáhl za minutu dvanáct.
     
    11:15
    Odvážného střídání hostujícího mužstva chtěl využít Chris Kreider. Svižnou nahrávku ale Alexis Lafreniere nezpracoval, novým majitelem puku se stal Dillon.
     
    10:44
    Sám proti Kinkaidovi se ocitl Conor Sheary. Šel do bekhendové kličky, načež vymyslel zadovku na Wilsona, jenž v pádu minul poloodkrytou bránu.
     
    10:20
    Americký obránce Jacob Trouba zapojil do hry Panarina, ten napříč pásmem našel Kaapa Kakka. Finský forvard vypálil zápěstím vysoko nad břevno.
     
    09:33
    Adam Fox opět v akci, tentokráte zařídil zakázané uvolnění a pobyt pro Rangers v útočném pásmu. V rychlostním souboji přebruslil Pánika.
     
    09:12
    Od modré čáry cíleně nahazoval na teč Nic Dowd. Tím, kdo měl tečovat, byl Jakub Vrána, ale černá guma jej trefil do kalhot a odrazila se k Foxovi.
     
    08:45
    K vidění byl málem vlastní gól. Colin Blackwell nahazoval od levého mantinelu a trefil brusli Carlsona, od níž se hrací předmět odrazil těsně vedle pravé tyče.
     
    08:11
    Obránci Washingtonu se nemohli omluvit, nakonec puk sebral Justin Schultz. Pod tlakem Panarina obloučkem poslal touš do střední třetiny.
     
    07:33
    Alexandr Ovečkin dostal ideální nahrávku do jízdy od Cháry a společně s Pánikem postupovali dva na jednoho. Ruský forvard volil zakončení, prostor u levé tyčky těsně minul.
     
    07:00
    Teprve druhý zákrok zapsal na své konto Ilja Samsonov, jenž dostal přednost před českým gólmanem Vítkem Vaněčkem. Pravým betonem vyrazil dělovku Millera.
     
    06:34
    A další úspěšný zákrok pro amerického gólmana ve službách Rangers. Tentokráte střílel Phillip Di Giuseppe od levého mantinelu, proti gólu byl levý beton brankáře.
     
    06:15
    Domácí vybojovali pozici v útočném pásmu. Nicklas Bäckström z pravého kruhu nabil na modrou Dillonovi, jeho nepříliš povedenou střelu zachytil Kinkaid do lapačky.
     
    05:31
    S pukem hrající Nick Jensen se nenechal rozhodit dotírajícím Kreiderem. Naznačil rameny pohyb doleva, šel doprava. Soka tím dokonale zmátl.
     
    05:12
    Hokejisté New Yorku pod tlakem často sahají k vyhození přes všechny čáry. Jako teď, kdy k tomuto kroku sáhl Adam Fox. Další icing.
     
    04:39
    Forčekující obránce Brenden Dillon vybojoval kotouč za brankou protivníka, když zachytil nahrávku Trouby. Zkusil otočku doplněnou o zasunutí puku k bližší tyči, ale Kinkaid beton k brankové konstrukci přisunul včas.
     
    04:11
    Dmitrij Orlov pod tlakem zachoval chladnou hlavu a po mantinelu posunul kotouč do středního pásmu, navíc na hůl spoluhráči Oshiemu. Američan zvolil nahození za bránu soupeře.
     
    03:30
    Zakázané uvolnění vrátí hru před Keitha Kinkaida. Filip Chytil ještě zabojoval, ale velkou ztrátu na slovenského obra Cháru nesmazal.
     
    03:12
    V obležení tří protihráčů zvládl Nicklas Bäckström nahrát do pravého kruhu Alexandru Ovečkinovi. Rána ruského ostrostřelce rozezvučela zadní mantinel.
     
    02:55
    Útok hostujícího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího. Alexis Lafreniere byl příliš rychlý, nahrávku Gauthiera zachytil až za modrou čárou.
     
    02:29
    Místo očekávané nahrávky po mantinelu zvolil Jacob Trouba nahrávku kolegovi z obrany Brendanu Smithovi. Oba celky střídají.
     
    01:46
    Artěmij Panarin ukázal přehled ve hře, když před brankou našel najetého Kaapa Kakka. Finský mladík se ukličkoval, nakonec ani nevystřelil.
     
    01:14
    První zákrok večera má na kontě Keith Kinkaid, který včera proti Philadelphii pouze kryl záda Šesťorkinovi. Poradil si s pokusem Spronga od pravého mantinelu.
     
    00:32
    Také se tak stalo, ale výsledkem je zakázané uvolnění. Adam Fox hledal Pavla Bučněviče, jenž podklouzl, proto na puk nedosáhl.
     
    00:10
    Zápas mezi Washingtonem a New Yorkem Rangers je v plném proudu! Na buly byl úspěšnější Mika Zibanejad, tudíž první útok mohou podniknout hosté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Sprong, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Sheary – Pánik, Oshie, J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    New York Rangers: Kinkaid (Šesťorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin (A) – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Blackwell, Rooney, Di Giuseppe.

    Rozhodčí: Rehman, Charron – Marquis, Suchánek.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH)
    Jakub Vrána (WSH)
    Zdeno Chára (WSH)
    Richard Pánik (WSH)
    Libor Hájek (NYR)
    Filip Chytil (NYR)
     
    New York Rangers

    Tým New Yorku Rangers se během necelých 24 hodin musel přesunout do Washingtonu z Philadelphie, kde v sobotu odehrál nepovedené utkání, prohrál 1:2 gólem v závěrečné desetiminutovce základní hrací části. Ve Východní divizi okupuje až šestou příčku, přičemž manko na čtvrtý Boston čítá pět bodů, Bruins ale mají odehráno o tři utkání méně. Knoblauchova družina držela sérii tří vítězství v řadě, ta skončila právě včera ve Philadelphii. Týmovou produktivitu vede dvojice Pavel Bučněvič, Ryan Strome s 31 body.
     
    Washington Capitals

    Hokejisté Washingtonu mají skvěle rozjetou sezónu. Po 33 odehraných zápasech vévodí Východní divize se ziskem 48 bodů. Druhý New York Islanders zaostává o skóre, ale má o jeden zápas odehraný více. Mužstvo z hlavního města Ameriky prožívá fantastické období, neboť v předešlých patnácti střetnutích prohrálo pouze dvakrát, a sice v Bostonu a doma s New Yorkem Rangers. Naposledy svěřenci kouče Lavioletta odehráli domácí utkání s New Jersey Devils, které vyhráli jasně 4:0. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 35 body Nicklas Bäckstrom.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný nedělní večer! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Washingtonem a New Yorkem Rangers.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 31. T. Wilson (J. Vrána), 33. Ovečkin (Oshie, Orlov), 36. T. Wilson (Bäckström, Oshie), 46. Kuzněcov (Hagelin, Hathaway), 52. Oshie (J. Schultz, Orlov) – 47. Blackwell (Fox), 50. Blackwell (Rooney, Di Giuseppe), 53. Lafreniere (J. Gauthier, Rooney), 57. Kreider (R. Strome, Fox)


    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Orlov, Jensen, Chára – Sprong, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), Sheary – Pánik, Oshie, J. Vrána – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    New York Rangers: Kinkaid (Šesťorkin) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K'A. Miller, Br. Smith, Hájek – Bučněvič, Zibanejad (A), Kreider (A) – Kakko, R. Strome, Panarin (A) – J. Gauthier, Chytil, Lafreniere – Blackwell, Rooney, Di Giuseppe.

    Rozhodčí: Rehman, Charron – Marquis, Suchánek
    bahis siteleri