FTZS Liberec – Slavia 5:9 (kon.) | Česká Lípa – Sparta 3:8 (kon.) | Interobal Plzeň – Helas Brno 9:2 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
9:2 (7:1)
Helas Brno
Pátek 02.04.2021, 20:00 • SH Lokomotiva Plzeň • 1. Futsal liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vzhledem k probíhající pandemii koronaviru se utkání odehraje bez diváků.
     
    Vzájemné zápasy
    Od sezony 2016/17 vyhrála Plzeň všechny duely s Helasem. Loni se ale doma pořádně ztopila, když mládežnický reprezentant Patrik Lidmila vyrovnal i s pomocí teče Kozára na 1:1. Nicméně deset sekund před koncem udělal kapitán reprezentační jednadvacítky Šarközy fatální chybu při rozehrávce autu a Tomáš Vnuk svým druhým gólem v zápase rozhodl o vítězství Plzně. V odvetě zvítězil Interobal na začátku března 6:1 a ačkoliv to tou dobou nemohl tušit, tak to bylo jeho poslední utkání v sezoně.

    V tomto ligovém ročníku se Interobal střetl s Helasem přesně před devíti dny a z haly, kde český reprezentační tým postoupil v baráži přes Chorvatsko na letošní MS, si odvezl tři body za výhru 3:1 (37. F. Havrda – 9. a 11. Štrajt, 29. Holý).
     
    Helas Brno
    Helasu zbývají odehrát v základní části dva zápasy. Již jistě si zahraje play-off a ve čtvrtfinále půjde na jednoho z trojice Plzeň – Chrudim – Teplice. Svěřenci Tomáše Galii dokázali v posledních dvou zápasech zvítězit, když na své palubovce zdolali Liberec 5:4 a ve středu deklasovali Českou Lípu poměrem 8:3. Tím tak poskočili v tabulce před Liberec na šesté místo, což je jejich cíl vytyčený v závěru základní části. I kdyby Mělník v neděli senzačně přehrál Chrudim, tak je jisté, že po základní části skončí za Helasem. Ve prospěch brněnského celku hrají vzájemné zápasy. V nich neztratil Helas ani bod. Hosty ještě čeká utkání v Ústí nad Labem. Jinak celkem podstatnou informací je, že i dnes bude chybět Helasu hrající legenda David Cupák, který si odpyká druhý zápas z trestu za přímou červenou kartu proti Liberci.
     
    SK Interobal Plzeň
    Přesně před týdnem prohráli Plzeňští překvapivě na Spartě jednoznačně 0:4. Pro Interobal to byla první prohra po více než roce (poslední porážka přišla 27. února 2020 doma s Chrudimí) a 22 soutěžních zápasech (dvaceti ligových a dvou pohárových). Vůbec poprvé pod trenérem Kopeckým padl venku a v zápase nevstřelil gól. Tím si tak zkomplikoval cestu za výhrou v základní části. Nicméně i nadále platí, že vše mají Západočeši ve svých rukou. Pakliže dnes jakýmkoliv způsobem vyhrají, tak i v případě, že Chrudim v neděli porazí Mělník, tak je pouze zázrak připraví o historicky první triumf po základní části v klubové historii. Při rovnosti bodů by měli Západočeši lepší skóre (momentálně 131:38, zatímco Chrudim 94:21).

    Domácí se na dnešní duel naladili úterní výhrou v Liberci v poměru 4:0. V důležitém zápase zaznamenal exreprezentant Michal Štrajt tři kanadské body a skóroval posté v lize. V nejvyšší soutěži nastupoval dosud jen za Interobal, potažmo dříve Indoss Plzeň. Reprezentační gólman Němec udržel čisté konto a tím pádem se Liberec stal po České Lípě druhým mužstvem, které v letošní sezoně nedalo Plzni v obou vzájemných zápasech žádnou branku. Tomáš Vnuk vyšel potřetí v řadě naprázdno a od duelu v Chrudimi neskóroval (Žabinští Vlci, Sparta, Liberec). David Jošt jej gólem v Mělníku přeskočil na čele tabulky střelců. Jošt jich má aktuálně sedmadvacet, Vnuk šestadvacet. Jošta má ale k dobru jedno utkání. Nicméně Vnuk už nepřijde o vítězství v kanadském bodování. I díky pěti asistencím za poločas proti Žabinským Vlkům nasbíral 58 bodů, druhý spoluhráč z reprezentace i klubu Michal Seidler jich má na kontě o čtrnáct méně, třetí je sparťan Angellot se 43 body. Vnuk už jednou kanadské bodování vyhrál, a sice v sezoně 2017/18.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Interobal Plzeň: Němec (Vahala, Luhový) – Holý, Kunstner, Vnuk, Rešetár (C) – Rick, Buchta, Kozár, Maur, Zdráhal, Štrajt, Havel.

    Helas Brno: Mykytjuk (Klímek) – Svoboda, Sznapka, Presl (C), Klimeš – Prokeš, Kamenský, Matyska, Špička, Galia.

    Rozhodčí: Melničuk – Chládek.
     
    Helas rozhodně není v kompletní sestavě. Chybí Filip Havrda, Tarik Luškija, Vojtěch Cupák a především Ivan Šarközy. V sestavě hostujícího mužstva je alespoň dle zápisu o utkání trenér Tomáš Galia.
     
    Na hostující lavičce dnes nebude ani Jan Loup, který vyfasoval po vyloučení v domácím zápase s Libercem dokonce tři zápasy, tedy o jeden více než David Cupák.
     
    Helas už přichází na hrací plochu, bude hrát v černém, zaímco Interobal klasicky v modrobílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Nataženou nohou nezpracoval Presl nahrávu na pravé straně před Rešetárem, balón tak má Interobal.
     
    00:43
    Rešetárova střela zleva podél Presla skončila vedle přední tyče. Následný výhoz Mykytjuka odhlavičkoval Künstner do autu.
     
    00:53
    Svoboda nastřeloval míč při autu z pravé strany a signálu Helasu do brankoviště, balón propadl vedle zadní tyče.
     
    01:37
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ REŠETÁR sebral míč na pravé straně a z velkého úhlu jej posílal do ohně, načež balón překvapivě propadl do sítě. Míč možná ještě tečoval Presl na přední tyči. U zadní tyče čekal Vnuk. Asistence: Tomáš Vnuk.
    01:37 REŠETÁR - 1:0
     
    02:04
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Künstner sklepl pod sebe na levé straně proti noze MICHALA HOLÉHO a ten zakončil k druhé tyči. Asistence: Dušan Künstner.
    02:04 HOLÝ - 2:0
     
    02:21
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Start snů Interobalu pokračuje dál. Po pasu Vnuka pod sebe skóroval LUKÁŠ REŠETÁR z pravé strany do bližší šibenice. Asistence: Tomáš Vnuk
    02:21 REŠETÁR - 3:0
     
    02:21
    Tomáš Galia reagoval timeoutem a padala při něm hodně ostrá slava. Helas vůbec nezachytil začátek zápasu.
     
    03:20
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    Při centru z levé strany se natlačil JAKUB SZNAPKA u kratší tyče před Havla a procedil balón do brány. Asistence: Lukáš Matyska.
    03:20 SZNAPKA - 3:1
     
    04:01
    Štrajt si narazil na pravé straně s Kozárem, ale vybíhající Mykytjuk podržel Helas.
     
    04:07
    Rozhodčí Chládek domlouvá Prokešovi, který protestoval proti verdiktu sudího.
     
    04:58
    Zdráhal zkazil nahrávku na pravou stranu na Havla a na plac se vrací první čtyřka Plzně.
     
    05:52
    Vnuk presoval s Holým a následovala přihrávka na levou stranu na Rešetára, jeho nástřel proskákal hostujícím brankovištěm.
     
    06:28
    Presl centroval při autu z levé strany, míč přeletěl hlavu jeho spoluhráč, rozehrává tak Vnuk.
     
    06:49
    Vnuk zkusil centr při rozehrávce autu z levé strany, Holý trefil míč nečistě na středu brankoviště.
     
    07:02
    Künstner se dopustil na levé straně faulu zezadu na Klimeše, 2:0 na fauly.
     
    07:18
    Vnuk se položil do voleje na levé straně při krásné křižné nahrávce Holého a hosty zachránila vzdálenější tyč!
     
    07:54
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Rešetár si hodil míč na levé straně na pravačku a centrem na zadní tyč de facto jenom trefil MICHALA HOLÉHO, který trošku kuriózně přidal svůj 150. gól v lize. Asistence: Lukáš Rešetár.
    07:54 HOLÝ - 4:1
     
    08:10
    Aut zprava přistál na hrudi Havla a následně měli domácí kliku, míč skončil na horní tyči. Tohle by byl jinak pořádný vlastenec!
     
    08:48
    Zdráhal udělal kličku Kamenskému, ten mu ale vypíchl míč, rozeběhl se. Štrajt si dával pozor, aby nefauloval. Následný centr směřoval vedle delší tyče.
     
    09:44
    Špička zablokoval centr z pravé strany. Následně našel Štrajt autem Kozára, jehož centr poslal hostující futsalista na roh.
     
    10:31
    Matyska odkopl míč z levé strany, balón tečoval nohou Štrajt.
     
    10:54
    Při přebírání míče brněnským Sznapkou zasáhl Künstner mladého brněnského hráče zezadu do paty přímo před střídačkou Plzě, na fauly 3:0.
     
    11:22
    Künstner právě udělal třetí ze čtyř akumovaných faulů Interobalu, když hrál rukou při rozehrávce hostů z pravé strany.
     
    11:40
    Preslův centr z pravé strany šel po teči Rešetára nad branku, brněnský kapitán bude kopat roh.
     
    11:46
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ VNUK schytal tvrdou střelu zprava z nohy Klimeše. Rozeběhl se. Vyhrál souboj jeden na jednoho se Sznapkou. Přehodil si míč na střed na pravačku a skóroval po zemi k levé tyči ze svého pohledu. Bez asistence.
    11:46 VNUK - 5:1
     
    12:28
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ VNUK posléze 28. brankou v letošní sezoně přeskakuje Davida Jošta na pozici nejlepšího ligového střelce! Jeho pokus z pravé strany propadl překvapivě k bližší tyči. Asistence: Lukáš Rešetár.
    12:28 VNUK - 6:1
     
    12:59
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Tak to klobouk dolů! TOMÁŠ VNUK kompletuje za dvě minuty hattrick a tohle zavání debaklem pro Helas! Český reprezentant centroval z pravé strany na zadní tyč, kam sbíhal Holý. Ten se ale balónu vůbec nedotkl a je z toho 29. trefa TOMÁŠE VNUKA. Asistence: Dušan Künstner.
    12:59 VNUK - 7:1
     
    14:01
    Helas si koleduje, že odsud odjede možná s pořádným nášupem! Po centru z pravé strany na zadní tyči spálil Vnuk stoprocentní šanci před naprosto prázdnou brankou!
     
    14:31
    Svoboda (Helas) podrazil z pravé strany Zdráhala před svou střídačkou a po prvním faulu hostů vidí kartu.
     
    14:59
    Plzeň hraje powerplay s Němcem v poli.
     
    15:15
    Střela Kozára z pravé strany vypadla z rukou Klímka. Jenže přímo před Matysku.
     
    15:38
    Klímek pomohl spoluhráčům na levé straně a posunul míč Klimešovi, proti němu rychle vyběhl Němec.
     
    16:23
    Ještě tedy patří omluva za to, že Helas v posledních minutách, odhadem ve třinácté, vyměnil brankáře a Mykytjuka nahradil Klímek.
     
    17:07
    Kozár dobře napadal středem Matysku a tím ho doutil k chybě v rozehrávce.Helas potom jde do powerplay s Klímkem.
     
    18:00
    Kamenský odkopl míč před Zdráhalem do zámezí. Interobal pokračuje v kombinaci.
     
    18:43
    Zdráhal důrazem zprava získal míč proti Sznapkovi.
     
    18:54
    Künstner se na levé straně prodral před Špičku, ten ho podrazil, domácí si berou timeout.
     
    18:57
    Souhra exekutora standardky Vnuka s Rešetárem nepřinesla ani střelu na branku.
     
    19:11
    Vnuk dostal míč do běhu na levé straně, naběhl si za beka, ale neměl moc času na ostřel vybíbajícího brankáře Klímka.
     
    19:11
    Čtvrtý faul Dušana Künstnera z pěti plzeňských v prvním poločase, Plzni hrozí dlouhá penalta!
     
    19:28
    Po zisku míče hledal Rešetár v situaci dva na jednoho Vnuka, ale nakonec minul bránu. Zprvu jako kdyby se snažil za každou cenu nahrát Vnukovi před prázdnou branku, aby mu pomohl vyhrát střelce.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Akumované fauly v prvním poločase 5:3
     
    Pouze nevídaná záležitost by připravila Plzeň o historicky první vítězství po základní části v historii klubu. Plzeň výborně vstoupila do zápasu a za ani ne tři minuty vedla 3:0. Helas potom snížil a oklepal se z nepovedeného startu. Nicméně následně zaznamenal Tomáš Vnuk hattrick během necelých dvou minut a znovu si hostující mužstvo koledovalo o velký debakl. To ještě dvojice Künstner – Vnuk netrefila z bezprostřední blízkosti naprosto prázdnou branku.
     
    Na hattrick Tomáše Vnuka zareagoval slávista David Jošt naprosto stejným způsobem. Tím pádem stále Vnuk ztrácí na Jošt jediný gól v souboji o nejlepšího střelce ligy. Jošt bude mít ale ještě k dobru domácí zápas s českobudějovickým Dynamem.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:01
    Střídání v týmu SK Interobal Plzeň: ze hřiště odchází Němec, přichází Luhový.
     
    20:01
    Střídání v týmu Helas Brno: ze hřiště odchází Klímek, přichází Mykytjuk.
     
    20:50
    Sudí odpískali nepřímý kop za dvojí hraní s brankářem. Holý s Vnukem rychle rozehráli bez hvizdu sudího. Miroslav Chládek gól uznal, později byla ale branka odvolána.
     
    20:52
    Po rozehrávce na hvizd rozhodčího si vyměnil míč Holý se zakončujícím Vnukem, ten trefil zadní část těla beka.
     
    21:37
    Další šance Vnuka po posunutí Holého zleva pod sebe, Vnuk ale minul vzdálenější tyč.
     
    22:27
    Při narážečce Vnuka s Holým odpálil Mykytjuk balón do hlediště.
     
    22:37
    Špička seběhl na nahrávku do běhu na levou stranu a jeho zakončení na zadní tyč vyrazil Luhový rukama.
     
    22:47
    Interobal nechal při rohu z pravé strany volného Prokeše ve vápně, ten nadvakrát nepřekonal Luhového.
     
    23:11
    Ze hřiště nyní slezl Matěj Maur, který dostal prostor od trenéra Kopeckého.
     
    23:28
    Vnuk si připravil šanci přehozením míče na nohu na pravé straně, ale balón skončil na přední tyči.
     
    24:46
    Druhá čtyřka Plzně se dostala z tlaku a kombinuje Künstner se Zdráhalem.
     
    25:55
    Nepřímý kop po zákroku Sznapky z pravé strany na Štrajta.
     
    26:12
    Künstnerovi nesedla střela ze střední vzdálenosti vedle levé tyče.
     
    26:25
    Mykytjuk vyráží Štrajtovu střelu z jedničky z levé strany.
     
    26:52
    Maur sebral míč Klimešovi na polovině hřiště a útočit tak může Interobal.
     
    27:20
    Künstner fauloval při presinku z pravé strany, na fauly 1:1.
     
    27:47
    Štrajtův centr z levé strany zablokoval Špička. Zdráhal následně pouští na plac Vnuka.
     
    28:19
    Vnuk nahrával po levé straně rozběhnutému Havlovi, ten ve velké šanci neuspěl pokusem na bližší tyč.
     
    28:49
    Při delší křižné nahrávce Holého z pravé strany odskočil balón od nohy Vnuka do autu.
     
    29:20
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Velkou chybu brankáře Helasu v rozehrávce trestá TOMÁŠ VNUK gólem z první a pravé strany do horní části brány. Bez asistence.
    29:20 VNUK - 8:1
     
    29:53
    Jenže v 26. minutě zápasu Slavie v Liberci se prosadil David Jošt a Vnuk nadále ztrácí branku na Jošta.
     
    30:02
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Hattrick LUKÁŠE REŠETÁRA po přesném zásahu z vápna. Asistence: Michal Holý.
    30:02 REŠETÁR - 9:1
     
    31:09
    Václav Klímek se podruhé vrátil do brány Helasu v tomto duelu.
     
    31:40
    Vnuk si chystal střelu z pravé strany, Klímek vyrazil balón na bližší tyči rukama na roh.
     
    32:02
    Klímek chytá zakončení patou Vnuka z levé strany z druhého doteku.
     
    32:18
    Sznapka presoval z pravé strany proti Buchtovi při prvním střídání domácího hráče v zápase, ten odehrál balón do autu.
     
    32:31
    Luhový vyrazil bodlo Matysky ze středu, ten potom podrazil Künstnera a dostal kartu.
     
    32:44
    Havel fauluje z pravé strany Špičku, na fauly 2:3.
     
    33:08
    Při výměně balónu s Matyskou byl Špička s míčem a levé straně již v zámezí.
     
    33:30
    Buchta zaváhal na půl, pak absolvoval souboj se Sznapkou, ten ještě zůstal ležet na zemi, ale je v pořádku.
     
    33:54
    Interobal byl pod tlakem při vlastní powerplay, ale Luhový si dobře řekl o nahrávku mezi obránce na pravou stranu. Klímek chytil jeho střelu a vykopával přes celé hřiště, balón přistál na hrudi Künstnera.
     
    34:34
    Rešetár obešel beka na levé straně, jeho tvrdá střela se odrazila od přední tyče.
     
    35:11
    Klimeš se zbavil obránce na pravé straně a centroval na zadní tyč na Presla, toho k balónu nepustily ruce připraveného Luhového.
     
    35:38
    Sznapka namazal Holému na polovině hřiště, ten nahrával křížem z levé strany na Maura. U balónu byl ale dřív Klímek.
     
    35:58
    Maur zdvojil s Vnukem Svobodu, ten se snažil dát Maurovi jesle z levé strany, to se mu nepodařilo.
     
    36:48
    Dobře myšlený centr Vnuka z levé strany na vzdálenější tyč na Maura. Balón ovšem skončil za bránou.
     
    37:17
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    Vnuk ztratil balón a potom ve skluzu fauloval. Sudí Chládek dal Helasu a výhodu a v ní rozběhnutý ZBYNĚK ŠPIČKA obstřelil z pravé strany Luhového na zadní tyč. Asistence: Milan Klimeš.
    37:17 ŠPIČKA - 9:2
     
    38:00
    Oddechový čas pro domácí, Michal Holý si přes sebe přehodí dres brankáře a uvidíme powerplay. Za Interobal naskočí ještě Vnuk, Kozár, Buchta, Rešetár.
     
    38:13
    Po ztrátě balonu přehodil jeden z hostujících hráčů Vnuka a našel středem do běhu Sznapku, tomu se na poslední hvíli vrhl pod nohy Buchta a ve skluzu poslal míč do autu, což ocenila plzeňská lavička.
     
    38:20
    Stejně jako zákrok Luhového rukama z pravé strany proti Svobodovi, kdy balón směřoval pod břevno.
     
    38:37
    Oddechový čas pro hosty.
     
    38:37
    Svoboda má dres brankáře a tentokráte hraje powerplay Helas.
     
    39:23
    Interobal se dlouho bránil bez problémů, následně se rozeběhl Špička na levé straně a byl faulován Buchtou, pátý faul Plzně.
     
    39:42
    Svoboda se neprosadil, Buchta potom odkopl míč z pravé strany vedle bližší tyče hostující prázdné brány.
     
    39:50
    Špička porušil při autu z levé strany pravidlo o čtyřech sekundách. Holý hned běží na hřiště v dresu gólmana.
     
    39:59
    Vnuk ještě centroval z levé strany k bližší tyči, ale Kozár hlavou z výskoku nedosáhl na balón.
     
    Konec zápasu.
     
    Dokonáno jest! Futsalisté Plzně poprvé v klubové historii vyhráli základní část nejvyšší české soutěže.
     
    V případě Plzně úplně neplatilo, že poslední krok je ten nejtěžší. Interobal skvěle vstoupil do zápasu a po třech minutách vedl 3:0. Helas snížil, jenže v rozmezí pěti minut skórovali Západočeši hned čtyřikrát a bylo víceméně hotovo. Ve druhém poločase tak mohl trenér Kopecký po dlouhé době pustit do brány Jakuba Luhového, nebo třeba mladíka Matěje Maura.
     
    Tomáš Vnuk zaznamenal dnes čtyři branky, ale na vítězství v tabulce střelců 1. FUTSAL ligy to je stejně málo, protože David Jošt udeřil pod Ještědem dokonce pětkrát a ve své životní sezoně se dočká prestižní individuální trofeje. Tomáš Vnuk je i tak vítězem kanadského bodování.
     
    Plzeň tedy bude mít v jakékoliv sérii výhodu domácího prostředí v lichém duelu a pokud by se nedejbože liga nedohrála, tak bude vyhlášena vítězem soutěžního ročníku a bude reprezentovat český futsal v Lize mistrů. Ta se v Plzni zatím hrála jen ve fotbalové verzi, ale nikoliv futsalové.
     
    Helas si tady koledoval o velký debakl, ve 13. minutě prohrával 1:7. Nakonec podlehl Plzni "jen" o sedm branek. I tak dnes nenavázal na výkon v Plzni z minulé sezony, kdy tady sahal po bodu.
     
    Pro Plzeň to bylo poslední utkání základní části. Nicméně drtivá část mužstva odjede na závěrečnou část kvalifikace o postup na ME 2022.
     
    Plzeň si tedy zahraje ve čtvrtfinále proti osmému týmu základní části a v semifinále by měla jít, pokud se naplní papírové předpoklady, na vítěze série Slavia – Sparta.
     
    Děkujeme za pozornost, futsalu zdar. (21:47:10)

    Vít Muzikář

    Branky: 2. Rešetár (Vnuk), 3. Holý (Künstner), 3. Rešetár (Vnuk), 8. Holý (Rešetár), 12. Vnuk, 13. Vnuk (Rešetár), 13. Vnuk (Künstner), 30. Vnuk, 31. Rešetár (Holý) – 4. Sznapka (Matyska), 38. Špička (Klimeš)

    Karty:   15. Svoboda (HEL), 33. Matyska (HEL)


    SK Interobal Plzeň: Němec (21. Luhový, Vahala) – Holý, Künstner, Vnuk, Rešetár (C) – Zdráhal, Kozár, Havel, Štrajt – Rick, Maur, Buchta.
    Helas Brno: Mykytjuk (13. -20. a 31. – 40. Klímek) – Svoboda, Sznapka, Presl (C), Klimeš – Prokeš, Kamenský, Matyska, Špička, Galia.

    Rozhodčí: Melničuk – Chládek

    Diváci: -0-
    bahis siteleri