Blansko – Varnsdorf 2:0 (kon.) | Třinec – Dukla Praha 2:2 (kon.) | Prostějov – Vlašim 3:5 (kon.)
Vyšehrad – Chrudim 0:4 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
3:5 (2:2)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Sobota 03.04.2021, 16:30FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S těmito slovy se s vámi pro dnešek z prochladlého stadionu Za Místním nádraží loučím, ale myslím, že dnešní mač byl to nejlepší možnou pozvánkou na naše další přenosy z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, k jejichž sledování vás srdečně zvu. (18:28:56)
     
    Tak to bylo něco! Vydatná osmigólová přestřelka je u konce a má mnohem sladší a šťastnější konec pro Vlašim, která skórovala na Hané celkem pětkrát a odváží si pod Blaník velmi cenné tři body. Utkání se opravdu od začátku do konce neslo v ofenzivním duchu, příliš se nepřerušovalo, nezdržovalo a nefaulovalo. Reklama na druholigový fotbal se vším všudy, která rozhodně nepotěšila žádného fanouška defenzivního fotbalu.

    Středočeši byli po notnou dávku druhé půle jasně horším a pasivnějším týmem, Prostějov dokonce dostal míč potřetí i do sítě, ale branka pro atak na gólmana uznána nebyla. A závěrečný gólostroj nastartoval výstavním zásahem Fortune Bassey. Poté už Hanáci mysleli spíš dopředu a zadní vrátka nechávali pohříchu dokořán otevřená. Do nich nejprve vlétl Nedžad Zinhasovič a zasadil Moravanům čtvrtý zásah, dílo zkázy chvíli poté dokonal hlavičkou Ladislav Janda, jehož pokus si do vlastní sítě srazil Michal Sečkář. Prostějov zásluhou svátečního střelce a nádherné ráně z dálky v podání Romana Baly snížil, manko už pro něj bylo ale příliš vysoké. S Vlašimí tedy prohrál 3:5 a doma zapsal letos pouze jedinou výhru.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Toho se ujal Zapletal ale tentokrát se míč do blízkosti branky Vlašimi nedostal, je rozhodnuto!
     
    90+3
    Dlouhý centr Koudelky z rohu vyboxoval Markovič a bude se rozehrávat totožná situace z druhé strany.
     
    90+2
    Na kopačkách Prostějova už je patrná křeč, i když snaha se mu upřít rozhodně nedá.
     
    90+1
    Nový muž na hřišti v zeleném dresu Filip Firbacher už měl před sebou jen jediného hráče Prostějova, ale nevěřil si na souboj a celou akci sám zazdil.
     
    90+1
    Nastavovat se bude ještě pět minut!
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Fortune Bassey, přichází Lukáš Zukal.
     
    89
    Prostějov neskládá zbraně a zkouší to úplně odevšad. Píchal to ale přeci jen přehnal s důrazem, zajel do Markoviče, který už držel míč a rozehrávat bude Vlašim.
     
    88
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Marek Červenka, přichází Filip Firbacher.
     
    88
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Nebo že by to Hanáci ještě zkusili? Po závaru před brankou se míč odrazil k Zapletalovi, ten ho lehce ťukl směrem k ROMANU BALOVI, který stál na hranici pokutového území. Prostějovský bek do míče píchl kopačkou a ten krásně zapadl za bezmocného Markoviče.
     
    86
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Tak to je den pro vlašimského kapitána Ladislava Jandu! Tentokrát se vyskytl přesně tam, kde měl, a zakončoval hlavou, s přispěním domácího Michala Sečkáře se míč dostal do domácí sítě popáté, tady je hotovo!
     
    85
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Vlašim navyšuje vedení a jde do trháku! Středočeši využívali okének v obraně Prostějova ve svůj prospěch a jeden pasů mířících do vápna si našel přesně včas naběhnutý NEDŽAD ZINHASOVIČ a nekompromisně ho v obrovské rychlosti poslal do sítě. Vypadá to, že prostějovské trápení na domácím hřišti se opět prohloubí.
     
    82
    Rychlonožka Píchal podstoupil rychlostní souboj s Broukalem, v rozhodný moment do něj ale zajel a poslal ho nedovoleně k zemi.
     
    81
    Zinhasović se vymanil ze sevření Baly a vypálil, mířil ale přímo do středu branky, kde operoval Mucha.
     
    80
    Famózní rychlý návrat Blechy zastavil a čistě zneutralizoval protiakci Matouška, skvělá práce do obrany.
     
    80
    Ten zahrával Blecha, načechral ho až za zeď, odkud ho ale Bala odrazil vysoko nahoru. Hned poté si jeho dráhu pohlídal Mucha a sebral ho do rukavic.
     
    79
    Je očividné, že Moravané myslí hlavně na útok a nechávají vzadu čím dál víc okýnek. I proto se k dobré kombinaci dostal Ruml s Basseym, branku ale neohrozili. Vybojovali ale alespoň faul a přímák z dobré pozice.
     
    78
    Pavel Šustr občerstvil své síly a poslal do hry dva nové hráče, uvidíme, zda to přinese na hřiště další svěží vítr.
     
    78
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Michal Stříž, přichází Michal Sečkář.
     
    78
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Lubomír Machynek, přichází Štěpán Langer.
     
    77
    Prostějov utahuje smyčku kolem vlašimské brány a stupňuje tlak, čas ale pro domácí utíká příliš rychle.
     
    76
    Rychlonohý Machynek zase zamotal hlavy obráncům Vlašimi a sám pronikl před branku, po zemi ale napálil jen zasahujícího Markoviče v brance.
     
    75
    Po následném rohu se naprosto osamocený s míčem na kopačce vyskytl před brankou Bala, který zřejmě není na podobné situace zvyklý a míč sotva zasáhl.
     
    75
    Píchal si chtěl rychle vyměnit míč s Koudelkou, ten ale pohybem zpět celou akci zbrzdil a vše končí zablokovanou ranou Matouška.
     
    74
    Dobrý balón za obranu od Matouška sedl na nohu naběhnutého Machynka, který napůl skluzem centroval po zemi. Míč zablokoval Breda a poslal ho na roh.
     
    73
    Prostějovští se okamžitě vrhli vpřed, jenže provedli to poměrně zbrkle a nastalé přečíslení musel řešit jediný bek vzadu Bala. Ve spolupráci se svým brankářem to zvládl.
     
    72
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Vlašim zničehonic zasahuje a poprvé v zápase vede! Nigerijec FORTUNE BASSEY se konečně a možná poprvé v zápase opřel do míče a hned je z toho gól. Fantasticky zakroucená střela zapadla těsně na zadní tyč, zasahující Mucha neměl nárok.
     
    71
    Fortune Bassey dlouho operoval s míčem na hranici vápna a pak zase přihrál místo střely.
     
    70
    Zapletal se poprvé opřel do míče, ale napálil jen těsně bránícího Štochla.
     
    69
    Průnik Matouška nemohl skončit dobře, protože se pustil do trojice pevně stojících bránících hráčů.
     
    68
    Trenér hostů Šmejkal své svěřence nabádá, aby hráli s míčem a nenakopávali dlouhé balóny. Ve druhé půli jsou opravdu hodně pasivní.
     
    67
    Prostějov nabytého míče nevyužil k útoku a poměrně rychle ho ztratil.
     
    66
    Nový hráč na hřišti Ondřej Ruml skluzem zajel do Matouška a obdržel za tento přečin žlutou kartu.
     
    65
    Po faulu na rychlého Spáčila má Prostějov čas na konsolidaci svých řad.
     
    64
    Střídá i druhý z Jurásků, domácí David. Ten toho dnes hodně naběhal, jeho post bude od 64. minuty zastávat Michal Zapletal.
     
    63
    Zjevně vyčerpaného mladíka Matěje Juráska vystřídal kadeřavý Ondřej Ruml.
     
    62
    Stříž se vrátil do hry a hned musel bránit útok soupeře, který konečně zakončil i Bassey. Slušná rána, která skončila zhruba dva metry od pravé Muchovy tyče.
     
    61
    Koudelka skvělým pohybem znovu sám pro sebe vystřelil prostor, tentokrát to zkusil levou, ale zamířil jen do náruče připraveného Markoviče.
     
    61
    Domácí bek by měl být v pořádku, za postranní čáru odešel po svých.
     
    60
    Na hřišti zůstal ležet po střetu Michal Stříž, ke kterému po chvíli vyběhl klubový lékař.
     
    59
    Lubomír Machynek se také nebojí podporovat útok. V Rychlosti si seběhl k vápnu, vyslal velmi tvrdý střílený pas který ještě stihl tečovat Matoušek. Markovič by nestihl reagovat, míč ale proletěl těsně nad horní tyčí.
     
    58
    Koudelka skolil Bredu, ale sportovně mu pomohl zpátky na nohy a otázal se, jestli je jeho soupeř v pohodě. Byl, protože ihned vstal a podpořil útok.
     
    57
    Píchal zatlačil nejprve na Štochla a pak i na gólmana Vlašimi, ten měl ale dost času a v klidu míč zakopl.
     
    56
    Není radno dávat prostor Janu Koudelkovi, ten umí svou ránu zakroutit parádně. Tentokrát to měl na levačku, ještě si stihl v darovaném čase přehodit míč na pravou nohu a pak nebezpečně vypálil a protáhl Markoviče. Míč nakonec jen lízl boční síť.
     
    55
    Fortune Bassey asi dneska střílet nebude, i když to rozhodně umí a na jaře už dvakrát skóroval. Teď ale znovu poměrně nesmyslně vymýšlel prostrkávačku na Červenku, která nemohla vyjít.
     
    54
    Breda nezazmatkoval a proti forčekujícímu Matouškovi, zacouval a zahrál v poklidu na Markoviče.
     
    53
    Znovu to na sebe musel vzít kapitán Janda, jeho vysoký centr ale nenašel hlavu Matěje Juráska, tak jak to Janda zamýšlel.
     
    52
    Jejich další postup ale zastavil faul na Bredu, ale Středočeši nejsou tak hbití, aby si po rozehrání seběhli do útoku. Moc se jim tam snad ani nechce.
     
    51
    Vlašim zatím s míčem v moci nepřešla půlící čáru, Moravané jsou mnohem aktivnější a přesnější.
     
    50
    Někteří prostějovští hráči se snažili verdikt změnit, to se jim ale samozřejmě nepovedlo a musí se soustředit znovu na svůj výkon.
     
    49
    Neuvěřitelná bojovnost Jakuba Matouška zařídila pro Prostějov třetí branku, ta ale uznaná není. Matoušek se vydal na rychlostní souboj s Broukalem, vyhrál ho a z úhlu ohrozil Markoviče ranou na bližší tyč. Tomu míč propadl, akci ještě podpořil Píchal, který brankáři Vlašimi vyrazil balón z ruky a dostal ho do sítě. Sudí Adámková ale jasně ukázala, že branka neplatí a že měl Markovič míč už ve své moci.
     
    49
    Hra se po přestávce výrazně zklidnila, trenérům se zřejmě nelíbila divoká první polovina zápasu.
     
    48
    Nízký centr Davida Juráska nemohl mít naději na úspěch a ani nedoletěl k brance. Jeho dráhu Markovič jen zdálky kontroloval.
     
    47
    Prostějov to dvakrát zkusil dlouhými a vysokými balóny, ale ani jednou to kýžený efekt nemělo.
     
    46
    Ani jeden z trenéru nevyužil přestávku ke střídání, zřejmě se jim hra jejich svěřenců líbí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Píchal je připravený rozehrát míč ve středovém kruhu, start druhé půle je na spadnutí.
     
    První půle je za námi a je škoda, že tento druholigový mač nemohou sledovat diváci přímo na stadionu, protože by byli s předváděnou hrou velmi spokojeni. Spousty šancí na obou stranách bylo korunováno dvěma brankami na každé straně. Domácím hrdinou se stal Tomáš Zlatohlávek, který dvakrát stál nekrytý přímo před brankou a zblízka dvakrát poslal Hanáky do vedení. Jenomže Vlašim dokázala v obou případech zareagovat. Nejprve po necelých dvou minutách po prvním gólu kontroval hlavou Petr Průcha, podruhé pak vyrovnal ranou po zemi přímo k tyči Ladislav Janda. Po velmi svižné první půlce zápasu je tak stav nerozhodný 2:2 a máme se rozhodně na co těšit i v pokračování, které přijde zhruba za čtvrt hodinky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Do třetice roh hostí a do třetice nepříliš úspěšný. Tentokrát to Blecha zkusil prudkou ranou na bližší tyč, Prostějov v obraně opět bezchybný.
     
    45+1
    Na druhé straně už v nastavení uvedl míč do hry z rohu Průcha, svůj centr ale moc přetáhl.
     
    45
    Roh zahrál z pravé strany znovu Blecha, ale domácí defenzíva zafungovala spolehlivě a balón odvrátila do bezpečí.
     
    45
    Bassey perfektně na hranici pokutového území uvolnil Zinhasoviće, ten ale místo zakončení z parádní pozice ještě vymyslel pas na Červenku. Jenže velmi nepřesný. Zbytečná ztráta znamená pro Vlašim aspoň roh.
     
    44
    Poločas se chýlí ke konci, hráči na obou stranách si od velmi rychlé hry nahoru dolů zřejmě rádi odpočinou.
     
    43
    Vlašim se snažila rychle obrátit hru, nakonec tento postup zastavil faulem Matoušek a hra je zabržděna.
     
    42
    David Jurásek je dnes na levém křídle nezastavitelný a pekelně rychlý, tentokrát ho ale Středočeši zdvojili a míč mu nakonec čistě a precizně odebral Průcha.
     
    41
    Prostějovští najednou lehce znervózněli a několikrát svou pasivitou nechali Vlašim hrát s míčem.
     
    40
    Na dlouhý centr Michala Stříže si dobře seběhl Machynek, který se dostal hodně daleko ze svého obvyklého působiště. Míč trefil ještě v letu, ale neudělil mu potřebnou razanci a Markovič s ním neměl větší potíže.
     
    40
    Střídání v útoku domácích. Pohmožděného prostějovského hrdinu Zlatohlávka střídá David Píchal.
     
    38
    Vlašim právě vstřelila branku!
    A na Hané začínáme zase od nuly! Hostující kapitán LADISLAV JANDA už se nemohl dívat na střeleckou nemohoucnost svého týmu, vzal to na sebe a udělal nejlépe, jak mohl. Jeho první pokus byl zablokovaný, ale do míče se opřel znovu a ranou po zemi umístěnou přímo k tyči vyzrál na Muchu podruhé.
     
    38
    Zlatohlávek znovu na zemi, tentokrát mu k tomu ale přeci jen lehkým potažením dopomohl Štochl.
     
    37
    Zlatohlávek prohrál hlavičkový souboj s Broukalem, pak to neunesl a mimo hru do soupeře lehce strčil.
     
    36
    Ani jednomu celku se momentálně nedaří držet míč déle ve své moci nebo si přihrát více než dvakrát. To chtěl utnout střelou Červenka, ale hrubě mu tento pokus nesedl.
     
    35
    To samé se ale po Spáčilově dlouhé a nepřesné přihrávce stalo na druhé straně. To se nelíbí fanouškům přihlížejícím za branami stadionu a hlasitě pokřikují.
     
    34
    Vlašimi se nedaří kontrolovaně přejít do útoku, natož pak aby Středočeši ohrožovali branku Muchy tak, jako na začátku poločasu.
     
    33
    Stříž si vyměnil míč s Kopřivou, první jmenovaný chtěl vyslat za obranu Juráska. To se ale nepovedlo, protože tento úmysl přečetl Průcha a pas zablokoval.
     
    32
    Krásný obranný skluz předvedl Jakub Kopřiva, který skvěle zastavil průnik Blechy.
     
    31
    Hned vzápětí se po faulu právě na Koudelku žlutí i na druhé straně, rozhodčí Adámková ukázala kartu této barvy Petru Průchovi.
     
    30
    Ale možná právě proto se nestihl vrátit po ztrátě, zatáhl Blechu a dostal první žlutou kartu zápasu.
     
    29
    Jan Koudelka v Prostějově loni většinou neplnil roli hrotového hráče a i dnes operuje častěji ve středu pole. Trenér Šustr ho na to upozornil a domácí oblíbenec hned vystřelil vpřed.
     
    28
    Sus S Balou museli zabrat proti rychlému útoku Basseyho a Červenky, zvládli to ale precizně a nepřipustili sebemenší komplikace.
     
    27
    Ani po jeho rozehrání ale podblaničtí branku Prostějova neohrozili, zůstávají ale s míčem na kopačkách na útočné polovině.
     
    26
    Blecha dloubl do míče, vyslal do vápna Červenku, ten se ale bez snahy vybojovat míč rovnou skácel k zemi. Penalta z toho nebude, Vlašim ale zahrává aspoň roh.
     
    25
    Koudelka se vrhnul neohroženě mezi obránce, dopustil se ale faulu proti Štochlovi a jeho postup je zastaven.
     
    24
    Ze své obvyklé pozice se snažil prosadit Janda, jeho střela nevypadala moc nebezpečně, ale Mucha na ni zareagoval pozdě a může být rád, že míč mířil mimo jeho tři tyče.
     
    22
    Stejně jako při předchozím inkasovaném gólu se Středočeši hned přihnali před Muchu, zase z toho ale nevytěžili ani střelu. Ale aktivita směrem vpřed se jim upřít nedá.
     
    21
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Prostějov jde podruhé do vedení a znovu se o to postaral útočník TOMÁŠ ZLATOHLÁVEK. Znovu mu to velmi usnadnila hostující obrana, která ho nechala trestuhodně nepokrytého v malém vápně. Stačilo mu tak správně nastavit placírku na přesný Matouškův pas po zemi a usměrnit ho dnes podruhé do sítě Vlašimi.
     
    21
    Janu Koudelkovi se nelíbí obranná hra jeho spoluhráčů, což jim dal znatelně a hlasitě najevo.
     
    20
    Matoušek má ale velký střelecký apetit. Tentokrát si pozici vypracoval dobrým pohybem sám a mířil mnohem přesněji, spolehlivý Markovič se ale včas položil a míč polapil.
     
    19
    Matoušek se dostal do střelecké pozice, pozici kanonýra ale tentokrát nepotvrdil. Míč skončil výrazně mimo a zbytečně teď prohnal místní podavače.
     
    19
    Na druhé straně hned z protiútoku zahrozil střelou po zemi kapitán Janda, jeho ránu nepříjemně pro Muchu zasáhl bránící Bala, domácí gólman ale zasáhl, byť s problémy.
     
    18
    Prostějov skvěle zakombinoval nakrátko, zamotal hlavy obráncům Vlašimi a vše vyústilo v seběhnutí Stříže za obranu a jeho slibný centr, na který si ale naskočil Markovič.
     
    17
    Bassey dostal při rozehrávce Balu pod tlak, ten si ale efektní otočkou nakonec poradil a rozehrál dlouhý balón do středu hřiště.
     
    16
    Blecha ho tentokrát z rohu napálil rovnoběžně s čárou na bližší tyč, Odkud ho Červenka uklidil do zámezí, místo, aby ohrozil Muchu.
     
    15
    Zřejmě nejaktivnější muž v zeleném, Petr Průcha, rozehrál roh na krátko, neukázalo se to však jako dobrý krok. Míč nakonec končí u protilehlého rohového praporku, odkud ho uvede do hry tentokrát Blecha.
     
    14
    Machynek netrefil míč tak, jak chtěl, a místo, aby ho odkopl, ho jen lízl a ten se odkutálel za koncovou čáru. Roh pro Vlašim.
     
    13
    Absence diváků oběma celkům zatím příliš nevadí, hraje se velmi svižný, útočný fotbal se šancemi na obou stranách.
     
    12
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Tak to je velmi rychlá odpověď Středočechů! Na vysoký centr si v pokutovém území nejvýše naskočil PETR PRŮCHA, usměrnil ho do protipohybu brankáře Muchy a i když trefil nejprve tyč, míči dodal takovou rotaci, že se odrazil zpátky a s přispěním rukavice Muchy se dostal do sítě. Je vyrovnáno!
     
    10
    Vlašim se okamžitě po rozehrávce ve středu posunula před Muchu, z pobytu ve vápně ale nevytěžila ani střelu na branku.
     
    9
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Tentýž hráč si ale gólovou radost užil hned posléze! Vlašim hrála chvíli v deseti, Štochl musel být s roztrženým rtem ošetřován za čarou a chyběl v obraně. Koudelka toho využil, znovu si seběhl s míčem po levém křídle a našel přesně v malém vápně TOMÁŠE ZLATOHLÁVKA, který balón zblízka uklidil za bezmocného Markoviče.
     
    8
    Z této ztráty Vlašimi rezultovala hned obrovská šance z protiútoku! David Jurásek znovu zatáhl po křídle, rozhýbal nohy a tentokrát našel centrem Zlatohlávka. Ten se do míče opřel bez bázně z voleje a netrefil branku jen o chlup!
     
    7
    Bassey byl zablokovaný Spáčilem a průnik Nigerijce tak skončil dřív, než začal.
     
    7
    Ten pro Prostějov dopadl neslavně, po odrazu od obrany Středočechů se míč odrazil přímo do náruče Markoviče.
     
    6
    Slušná šance na druhé straně! Jurásek obelstil Broukala, vnikl hluboko do pásma a na pas čekali Zlatohlávek i Koudelka. Míč ale zablokoval Průcha a poslal ho na roh.
     
    5
    Exekuce se ujal dlouhovlasý Filip Blecha, jeho nízký centr tečovala jedna z hlav a míč prolétl dost těsně kolem pravé tyče!
     
    4
    Faul u postranní čáry na jediného cizince na obou soupiskách Furtune Basseyho vyústil v přímý kop ze slušné vzdálenosti.
     
    4
    Hlavičkový souboj Průchy s Juráskem vyhrál hráč Vlašimi, domácí záložník se navíc dopustil faulu a hrají tak hráči v zeleném.
     
    3
    Přízemní centr zprava od Průchy zblokovala docela nepříjemně pro Muchu jeho obrana, míč si ale nakonec v klidu sebral na bližší tyči do rukavic.
     
    2
    Matoušek se snažil vysokým míčem za obranu uvolnit Zlatohlávka, to se mu ale nepovedlo a míč se stal kořistí obrany Vlašimi.
     
    2
    Stříž proti Zonhasivićovi nadvakrát vybojoval aut, ale jeho spoluhráči pak daleko nedošlo.
     
    1
    Hned po půlminutě se dostal do slušně šance Prostějov, ale první střela neprošla obranou. Poté si odražený míč našel Lubomír Machynek a napálil ho na Markoviče, ten ale nepříliš razantní míč v klidu zkrotil.
     
    1
    Rozehrávka hostům moc nevyšla, dlouhý míč skončil až u gólmana Muchy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vykopávat bude Vlašim, za malou chvíli se o to postará Nedžad Zinhasović.
     
    Prostějovský pažit zkropil jarní deštík, ten už je ale dávno pryč a skrze mraky prosvítají na hřiště dokonce sluneční paprsky. Lavičky náhradníků už jsou osazené, hosté z Vlašimi oděni v zeleném už se pomalu trousí na svou polovinu. Utkání co nevidět začne.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Sus (C), Stříž – Matoušek, Kopřiva, Spáčil, Jurásek – Zlatohlávek, Koudelka.
    Náhradníci: Bárta – Dittmer, Langer, Sečkář, Píchal, Zapletal.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Markovič – Broukal, J. Štochl, P. Breda – Blecha, Průcha, Zinhasović, Janda (C) – Jurásek – Červenka, Bassey.
    Náhradníci: Řehák – Zukal, Daniel Kozel, Křišťan, Ogiomade, Ruml, Firbacher.
     
    Oba soupeři se v rámci 2. nejvyšší soutěže střetli celkem sedmkrát, z čehož čtyřikrát utkání opanovala Vlašim, navíc vždy bez inkasovaného gólu. Hanáci vyhráli dvakrát, včetně letošního měření sil. V Kollárově ulici se dvakrát trefil nejlepší prostějovský střelec Jakub Matoušek, který se letos podílel skoro na polovině všech gólů Hanáků (7 gólů a 4 asistence). Celkově ve Vlašimi Prostějov zvítězil 3:1, už jsme ale zmiňovali jeho chabou domácí bilanci a slušnou obranu Středočechů. Uvidíme, kdo se bude radovat na stadionu Za Místním nádražím.
     
    FC Sellier & Bellot Vlašim

    Ani Středočeši ale neprožívají vůbec špatnou sezónu, 2. liga je letos zatím velmi vyrovnaná. Vlašim najdeme momentálně na sedmém místě čtrnáctičlenné tabulky s odstupem pouhých 7 bodů na vedoucí Hradec, ale se zápasem navíc. Mezi oběma dnešními soupeři je v pořadí rozdíl pětibodový, ale i Hanáci ještě budou jeden duel právě se zmíněnou Duklou dohrávat.

    Vlašim je jedním z pouhých šesti celků, které mají kladný rozdíl vstřelených a inkasovaných gólů, což svědčí o poměrně silné ofenzívě a kompaktní obraně. První z těchto informací ale po zimní pauze příliš neplatí. Ve třech duelech skóroval Sellier & Bellot jen jedinkrát, i tak z toho byl poměrně slušný čtyřbodový zisk. Ten zajistila výhra 1:0 nad Třincem v posledním kole a předešlá bezbranková plichta v Ústí. Hned po restartu soutěže ale přišel nečekaný domácí kolaps 0:1 proti Táborsku, který zastavil postup tabulkou vzhůru.

    Celkově už Vlašim neinkasovala 213 minut, což by mohl být velmi tvrdý oříšek na rozlousknutí, navíc na hřištích soupeřů pětkrát v řadě neprohrála a dvakrát z toho slavila triumf.

    Poslední zápasy Vlašimi:
    Vlašim – Třinec 1:0
    Ústí n.L. – Vlašim 0:0
    Vlašim – Táborsko 0:1
    Chrudim – Vlašim 1:0
    Vlašim – Žižkov 3:0

    Nejlepší střelci Vlašimi:
    Marek Červenka – 4
    Lucas Dias, Daniel Kozel, Filip Blecha, Filip Firbacher – 2
    5 hráčů – 1
     
    1. SK Prostějov

    Hanáci se po zimní přestávce představí na svém hřišti úplně poprvé, protože střetnutí s pražskou Duklou bylo odloženo kvůli nákaze koronavirem v týmu Pražanů. Dukla tak přijede do Prostějova ve středu, "Eskáčku" tato skutečnost ale příliš nevadila.

    V obou venkovních duelech po přestávce totiž dokázali Moravané uspět naplno, nasázeli v nich 6 branek a zejména triumf 2:1 na Žižkově možná zařadil Prostějov dokonce mezi kandidáty na postup. Ostatně v kuloárech se zatím velmi potichu proslýchá, že by 1. SK snad opravdu o nejvyšší soutěž stálo. Každopádně formu mají Hanáci parádní, v posledních pěti zápasech bodovali, třikrát v nich zvítězili a to včetně cenného skalpu Votroků v Hradci Králové, kteří momentálně vedou tabulku. Z posledních 11 duelů prohrál Prostějov pouze jedinkrát! Doma však letos naopak slavil pouze jednou.

    Tým Pavla Šustra se přes léto výrazně obměnil, během sezóny pak opustili kádr třeba gólman Miloslav Bréda, který kvůli nízkému vytížení zvolil návrat na Slovensko, do Líšně pak zamířili útočník Martin Zikl, kterému skončilo hostování, a záložník Jan Šteigl, jenž v Brně uspěl na zkoušce a jemuž hostování naopak začalo. Herní projev Prostějova je ale velmi odlišný třeba od toho loňského, kádr je hodně mladý a dravý, Hanáci jsou produktivní a góly dokáží dávat skoro všichni členové týmu. Což samozřejmě platí i o navrátilci Janu Koudelkovi, který se po neúspěšné misi ve Zbrojovce vrátil jako miláček místních tribun zpátky do modro-bílého dresu.

    Poslední zápasy Prostějova:
    Žižkov – Prostějov 1:2
    Varnsdorf – Prostějov 2:4
    Prostějov – Třinec 2:2
    Líšeň – Prostějov 2:2
    H. Králové – Prostějov 0:1

    Nejlepší střelci Prostějova:
    Jakub Matoušek – 7
    Jakub Kopřiva – 5
    8 hráčů – 1
     
    Vítejte v srdci Hané v Prostějově, na zdejším Stadionu Za místním nádražím je v tuto velikonoční sobotu naplánováno utkání 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezí domácím 1. SK Prostějov a FC Sellier & Bellot Vlašim.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Adam Kodet

    Branky: 9. Zlatohlávek, 21. Zlatohlávek, 88. Bala – 12. Průcha, 38. Janda, 72. Bassey, 85. Zinhasović, 86. Sečkář (vla.)

    Karty:   30. Koudelka (PRO) – 31. Průcha (VLA), 66. Ruml (VLA)


    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek (78. Langer), Bala, Sus (C), Stříž (78. Sečkář) – Matoušek, Kopřiva, Spáčil, Jurásek (64. Zapletal) – Zlatohlávek (40. Píchal), Koudelka.
    Náhradníci: Bárta – Dittmer, Langer, Sečkář, Píchal, Zapletal.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Markovič – Broukal, J. Štochl, P. Breda – Blecha, Průcha, Zinhasović, Janda (C) – Jurásek (63. Ruml) – Červenka (88. Firbacher), Bassey (90+1. Zukal).
    Náhradníci: Řehák – Zukal, Daniel Kozel, Křišťan, Ogiomade, Ruml, Firbacher.
    bahis siteleri