Blansko – Varnsdorf 2:0 (kon.) | Třinec – Dukla Praha 2:2 (kon.) | Prostějov – Vlašim 3:5 (kon.)
Vyšehrad – Chrudim 0:4 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
3:5 (2:2)
FC Sellier & Bellot Vlašim
Sobota 03.04.2021, 16:30FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Fortune Bassey, přichází Lukáš Zukal.
     
    88
    Střídání v týmu FC Sellier & Bellot Vlašim: ze hřiště odchází Marek Červenka, přichází Filip Firbacher.
     
    88
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Nebo že by to Hanáci ještě zkusili? Po závaru před brankou se míč odrazil k Zapletalovi, ten ho lehce ťukl směrem k ROMANU BALOVI, který stál na hranici pokutového území. Prostějovský bek do míče píchl kopačkou a ten krásně zapadl za bezmocného Markoviče.
     
    86
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Tak to je den pro vlašimského kapitána Ladislava Jandu! Tentokrát se vyskytl přesně tam, kde měl, a zakončoval hlavou, s přispěním domácího Michala Sečkáře se míč dostal do domácí sítě popáté, tady je hotovo!
     
    85
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Vlašim navyšuje vedení a jde do trháku! Středočeši využívali okének v obraně Prostějova ve svůj prospěch a jeden pasů mířících do vápna si našel přesně včas naběhnutý NEDŽAD ZINHASOVIČ a nekompromisně ho v obrovské rychlosti poslal do sítě. Vypadá to, že prostějovské trápení na domácím hřišti se opět prohloubí.
     
    78
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Michal Stříž, přichází Michal Sečkář.
     
    78
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Lubomír Machynek, přichází Štěpán Langer.
     
    75
    Po následném rohu se naprosto osamocený s míčem na kopačce vyskytl před brankou Bala, který zřejmě není na podobné situace zvyklý a míč sotva zasáhl.
     
    72
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Vlašim zničehonic zasahuje a poprvé v zápase vede! Nigerijec FORTUNE BASSEY se konečně a možná poprvé v zápase opřel do míče a hned je z toho gól. Fantasticky zakroucená střela zapadla těsně na zadní tyč, zasahující Mucha neměl nárok.
     
    66
    Nový hráč na hřišti Ondřej Ruml skluzem zajel do Matouška a obdržel za tento přečin žlutou kartu.
     
    64
    Střídá i druhý z Jurásků, domácí David. Ten toho dnes hodně naběhal, jeho post bude od 64. minuty zastávat Michal Zapletal.
     
    63
    Zjevně vyčerpaného mladíka Matěje Juráska vystřídal kadeřavý Ondřej Ruml.
     
    59
    Lubomír Machynek se také nebojí podporovat útok. V Rychlosti si seběhl k vápnu, vyslal velmi tvrdý střílený pas který ještě stihl tečovat Matoušek. Markovič by nestihl reagovat, míč ale proletěl těsně nad horní tyčí.
     
    56
    Není radno dávat prostor Janu Koudelkovi, ten umí svou ránu zakroutit parádně. Tentokrát to měl na levačku, ještě si stihl v darovaném čase přehodit míč na pravou nohu a pak nebezpečně vypálil a protáhl Markoviče. Míč nakonec jen lízl boční síť.
     
    49
    Neuvěřitelná bojovnost Jakuba Matouška zařídila pro Prostějov třetí branku, ta ale uznaná není. Matoušek se vydal na rychlostní souboj s Broukalem, vyhrál ho a z úhlu ohrozil Markoviče ranou na bližší tyč. Tomu míč propadl, akci ještě podpořil Píchal, který brankáři Vlašimi vyrazil balón z ruky a dostal ho do sítě. Sudí Adámková ale jasně ukázala, že branka neplatí a že měl Markovič míč už ve své moci.
     
    40
    Střídání v útoku domácích. Pohmožděného prostějovského hrdinu Zlatohlávka střídá David Píchal.
     
    38
    Vlašim právě vstřelila branku!
    A na Hané začínáme zase od nuly! Hostující kapitán LADISLAV JANDA už se nemohl dívat na střeleckou nemohoucnost svého týmu, vzal to na sebe a udělal nejlépe, jak mohl. Jeho první pokus byl zablokovaný, ale do míče se opřel znovu a ranou po zemi umístěnou přímo k tyči vyzrál na Muchu podruhé.
     
    31
    Hned vzápětí se po faulu právě na Koudelku žlutí i na druhé straně, rozhodčí Adámková ukázala kartu této barvy Petru Průchovi.
     
    30
    Ale možná právě proto se nestihl vrátit po ztrátě, zatáhl Blechu a dostal první žlutou kartu zápasu.
     
    21
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Prostějov jde podruhé do vedení a znovu se o to postaral útočník TOMÁŠ ZLATOHLÁVEK. Znovu mu to velmi usnadnila hostující obrana, která ho nechala trestuhodně nepokrytého v malém vápně. Stačilo mu tak správně nastavit placírku na přesný Matouškův pas po zemi a usměrnit ho dnes podruhé do sítě Vlašimi.
     
    12
    Vlašim právě vstřelila branku!
    Tak to je velmi rychlá odpověď Středočechů! Na vysoký centr si v pokutovém území nejvýše naskočil PETR PRŮCHA, usměrnil ho do protipohybu brankáře Muchy a i když trefil nejprve tyč, míči dodal takovou rotaci, že se odrazil zpátky a s přispěním rukavice Muchy se dostal do sítě. Je vyrovnáno!
     
    9
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Tentýž hráč si ale gólovou radost užil hned posléze! Vlašim hrála chvíli v deseti, Štochl musel být s roztrženým rtem ošetřován za čarou a chyběl v obraně. Koudelka toho využil, znovu si seběhl s míčem po levém křídle a našel přesně v malém vápně TOMÁŠE ZLATOHLÁVKA, který balón zblízka uklidil za bezmocného Markoviče.
     
    8
    Z této ztráty Vlašimi rezultovala hned obrovská šance z protiútoku! David Jurásek znovu zatáhl po křídle, rozhýbal nohy a tentokrát našel centrem Zlatohlávka. Ten se do míče opřel bez bázně z voleje a netrefil branku jen o chlup!
     
    5
    Exekuce se ujal dlouhovlasý Filip Blecha, jeho nízký centr tečovala jedna z hlav a míč prolétl dost těsně kolem pravé tyče!

    Adam Kodet

    Branky: 9. Zlatohlávek, 21. Zlatohlávek, 88. Bala – 12. Průcha, 38. Janda, 72. Bassey, 85. Zinhasović, 86. Sečkář (vla.)

    Karty:   30. Koudelka (PRO) – 31. Průcha (VLA), 66. Ruml (VLA)


    1. SK Prostějov: Mucha – Machynek (78. Langer), Bala, Sus (C), Stříž (78. Sečkář) – Matoušek, Kopřiva, Spáčil, Jurásek (64. Zapletal) – Zlatohlávek (40. Píchal), Koudelka.
    Náhradníci: Bárta – Dittmer, Langer, Sečkář, Píchal, Zapletal.

    FC Sellier & Bellot Vlašim: Markovič – Broukal, J. Štochl, P. Breda – Blecha, Průcha, Zinhasović, Janda (C) – Jurásek (63. Ruml) – Červenka (88. Firbacher), Bassey (90+1. Zukal).
    Náhradníci: Řehák – Zukal, Daniel Kozel, Křišťan, Ogiomade, Ruml, Firbacher.
    bahis siteleri