New Jersey – Washington 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Toronto 1:2 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Calgary 3:2 (kon.)
Colorado – St. Louis 3:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 2:4 (kon.) | Los Angeles – San Jose 0:3 (kon.)
Boston – Pittsburgh 7:5 (kon.) | Tampa – Detroit 2:1 (kon.) | Nashville – Chicago 3:0 (kon.)
konec
Boston Bruins
7:5 (0:1, 5:2, 2:2)
Pittsburgh Penguins
Sobota 03.04.2021, 19:08 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:06
    Casey DeSmith opět odjíždí na střídačku a pouští do hry dalšího hráče Pens!
    58:59 Brad MARCHAND - 7:5
     
    58:59
    Bruins právě vstřelili branku!
    Sidney Crosby nezvládl přihrávku na modrou čáru, a tak Charlie Coyle přejel do středního pásma, odkud trefil BRAD MARCHAND prázdnou branku. Čepice už létají na ledovou plochu a je rozhodnuto! Asistence: Charlie Coyle a Charlie McAvoy.
     
    58:49
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Patrice Bergeron – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    58:45
    Oddechový čas pro hosty.
    58:45 Sidney CROSBY - 6:5
     
    58:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Branka v oslabení a navíc se znovu tečí vedení Bruins! Jaroslav Halák se musí pod maskou červenat, SIDNEY CROSBY spíše přihrával před branku, ale kotouč si našel cestičku mezi betony slovenského brankáře. Asistence: Jake Guentzel.
     
    57:49
    Casey DeSmith se vrací zpátky do branky!
     
    57:49
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., hákování).
     
    57:49
    Před prázdnou brankou se nacházel David Pastrňák, jehož hákoval Kris Letang, jenž těsně předtím černou gumu ztratil!
     
    57:35
    Casey DeSmith míří na střídačku, Tučňáci jsou v šesti na ledové ploše!
     
    57:07
    Od modré čáry vystřelil Charlie McAvoy a kotouč se pak povaloval před brankovištěm. Casey DeSmith už ležel na ledě, avšak nebyl pokořen.
     
    55:24
    Z pravého kruhu vypálil Craig Smith a Casey DeSmith si myslel, že měl kotouč pod kontrolou. Jenže do situace přiletěl Brad Marchand, který černou gumu viděl, ale netrefil jej. Brian Dumoulin následně trefil toušem Patricea Bergerona do obličeje.
    53:28 David PASTRŇÁK - 6:4
     
    53:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Asi definitivní zlom zápasu, Bruins znovu odskakují do dvoubrankového vedení! Michael Matheson nezvládl souboj, čímž pustil soupeře do přečíslení. Nick Ritchie našel DAVIDA PASTRŇÁKA, jenž zamířil přesně do odkryté části branky – 6:4. Asistence: Nick Ritchie.
     
    51:45
    Sidney Crosby přihrál přes střed na Briana Dumoulina, který puk lahůdkově naservíroval před branku, odkud Jaroslava Haláka nepropálil po ledě Jake Guentzel!
     
    49:53
    Jared McCann chtěl přihrávat před branku, ale trefil prvního bránícího hráče, od kterého puk zamířil na branku Bruins. Slovenský brankář kotouč zastavil, ale sám nevěděl, kde se nacházel.
    44:38 Cody CECI - 5:4
     
    44:38
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je to znovu o jedinou trefu! Mark Jankowski přihrál do levého kruhu, kde si kotouč chvíli podržel CODY CECI, jenž následně Haláka propálil u první tyče – 5:4. Asistence: Mark Jankowski a Sam Lafferty.
     
    43:53
    Zach Aston-Reese přihrával před branku, odkud okamžitě vystřelil Jason Zucker, avšak trefil jen Halákův beton. Slovenský brankář je znovu hrdinou okamžiku!
     
    41:12
    David Pastrňák vypíchl kotouč a uháněl sám na brankáře Penguins. Zvolil střelu na lapačku, ovšem Casey DeSmith byl připravený a drží Tučňáky ve hře o body.
    39:41 Brad MARCHAND - 5:3
     
    39:41
    Bruins právě vstřelili branku!
    A ještě jedna branka, tentokrát je gólem do kabiny! Po vhazování si mezi kruhy najel BRAD MARCHAND, který převzal kotouč a přesně zamířil k levé tyči! Tučňáci doslova zaspali závěr druhé periody a prohrávají o dva zásahy! Asistence: Charlie McAvoy a Patrice Bergeron.
    38:29 David KREJČÍ - 4:3
     
    38:29
    Bruins právě vstřelili branku!
    Také Bruins využívají početní výhodu a v bláznivém střetnutí se vracejí do vedení! David Pastrňák přihrál na modrou čáru, odkud DAVIDA KREJČÍHO vybídl lahůdkovou nahrávkou Brad Marchand. Český útočník pak jen nastavil hůl a usměrnil kotouč za brankovou čáru. Asistence: Brad Marchand a David Pastrňák.
     
    36:53
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Evan Rodrigues – 2 min., hákování).
     
    36:29
    Z rohu přihrával Marcus Pettersson, jenž našel mezi kruhy Jareda McCanna, jenž mířil k pravé tyči. Avšak slovenský brankář se výborně přesunul a podržel pro Medvědy vyrovnaný stav!
     
    35:10
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Kris Letang – 2 min., hrubost).
     
    35:10
    Před brankou Penguinsbylo rušno, jelikož Brad Marchand zajel pod lapačku hostujícího brankáře! Kris Letang, Sidney Crosby i Bryan Rust jeli bránit vlastního brankáře. Na druhé straně byli zase aktivní Patrice Bergeron nebo Charlie McAvoy. Uvidíme, jak se rozdělí tresty!
    34:56 Brad MARCHAND - 3:3
     
    34:56
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je znovu vyrovnáno! Nepovedenou střelu od modré čáry našel za brankou Matt Grzelcyk, který vyjel do pravého kruhu, odkud našel BRADA MARCHANDA, jenž si roztáhl Caseye DeSmitha a zamířil přesně. Asistence: Matt Grzelcyk a Charlie McAvoy.
     
    30:34
    Od modré čáry nahodil kotouč Charlie McAvoy, jenž nemířil přesně. Po chvíli našel Jakub Zbořil dobře postaveného Brada Marchanda. Avšak Casey DeSmith je hrdinou okamžiku, když zakončení zneškodnil.
     
    30:20
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Matt Grzelcyk – 2 min., podrážení).
     
    29:59
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sam Lafferty – 2 min., faul loktem).
    25:11 Jared MCCANN - 2:3
     
    25:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci rozebrali Medvědy do posledního šroubku a jsou znovu ve vedení! Sidney Crosby našel před brankou Jakea Guentzela, který zadovkou našel JAREDA MCCANNA, jenž zamířil do odkryté branky. Tohle Jaroslav Halák rozhodně chytit nemohl – 2:3. Asistence: Jake Guentzel a Sidney Crosby.
     
    24:45
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie McAvoy – 2 min., sevření puku rukou).
     
    24:45
    Sidney Crosby se natlačil před branku, ale Jaroslav Halák byl připraven u tyče. Následně byl na zadní tyči zastaven Jake Guentzel, jelikož Charlie McAvoy sevřel kotouč rukou.
    22:45 Jake GUENTZEL - 2:2
     
    22:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je velmi rychle znovu vyrovnáno! Sidney Crosby vyhrál vhazování a puk mu o mantinel vrátil Brian Dumoulin. Kapitán Pens objel branku a přihrál do levého kruhu, odkud Haláka propálil JAKE GUENTZEL – 2:2. Asistence: Sidney Crosby a Brian Dumoulin.
    20:45 David PASTRŇÁK - 2:1
     
    20:45
    Bruins právě vstřelili branku!
    Pasta přerušuje sérii tří utkání bez vstřeleného gólu, navíc Krejčí má pětistou asistence v NHL! z vrcholu prvého kruhu vystřelil David Krejčí, jehož pokus vyrazil Casey DeSmith k DAVIDU PASTRŇÁKOVI, jenž měl snadnou úlohu! Medvědi velmi rychle otáčí stav zápasu na svou stranu – 2:1. Asistence: Nick Ritchie a David Krejčí.
    20:11 Patrice BERGERON - 1:1
     
    20:11
    Bruins právě vstřelili branku!
    Raketový vstup Bruins do prostřední dvacetiminutovky! Craig Smith se zpoza branky cpal do brankoviště a kotouč se odrazil k PATRICI BERGERONOVI, který zamířil přesně a vyrovnal na 1:1. Bez asistence.
     
    16:02
    Kris Letang předal kotouč k mantinelu na svého kapitána. Sidney Crosby udělal dva rychlé kroky na střed a vypálil na zadní tyč, avšak Jaroslav Halák zaznamenal výborný zákrok!
    03:24 Mark JANKOWSKI - 0:1
     
    03:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Mark Jankowski vyhrál vhazování v útočném pásmu a od mantinelu to vyzkoušel Michael Matheson. Jeho nahození tečoval MARK JANOWSKI a poté ještě Charlie Coyle, a tak Jaroslav Halák nestihl už reagovat. Tohle je velmi nešťastná situace pro Boston – 0:1! Asistence: Mark Jankowski.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 21. Bergeron, 21. Pastrňák (N. Ritchie, Krejčí), 35. Marchand (Grzelcyk, McAvoy), 39. Krejčí (Marchand, Pastrňák), 40. Marchand (McAvoy, Bergeron), 54. Pastrňák (N. Ritchie), 59. Marchand (Coyle, McAvoy) – 4. Jankowski (Matheson), 23. Guentzel (Crosby, Dumoulin), 26. McCann (Guentzel, Crosby), 45. Ceci (Jankowski, Lafferty), 59. Crosby (Guentzel)


    Boston Bruins: Halák (Vladař) – McAvoy, Grzelcyk, Kampfer, J. Zbořil, Clifton, Tinordi – C. Smith, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Krejčí (A), N. Ritchie – Coyle, Kuraly, Bjork – Senyshyn, Studnicka, Frederic.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Lagacé) – Letang (A), Dumoulin (A), Ceci, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rodrigues, McCann, Zucker – B. Tanev, F. Gaudreau, Aston-Reese – Angello, Jankowski, Lafferty.

    Rozhodčí: Hebert, Pochmara – Suchánek, Gibbons

    Diváci: 2 191
    bahis siteleri