Montreal – Ottawa 0:4 (kon.) | Arizona – St. Louis 3:2 (kon.) | Carolina – Nashville 3:1 (kon.)
Tampa – Florida 3:5 (kon.) | Detroit – Chicago 0:4 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 0:3 (kon.)
Dallas – Columbus 5:1 (kon.) | Minnesota – San Jose 5:2 (kon.) | Boston – Washington 6:3 (kon.)
Buffalo – Pittsburgh 4:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 3:5 (kon.) | Anaheim – Vegas 2:5 (kon.)
konec
Minnesota Wild
5:2 (3:1, 2:0, 0:1)
San Jose Sharks
Neděle 18.04.2021, 02:07 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Minnesotou a San Jose.
     
    Minnesota Wild

    Bylo by velkým překvapením, pokud by hokejisty Minnesoty minul postup do play-off. Momentálně se totiž nachází na třetím místě Západní divize s velkým dvanáctibodovým náskokem na pátou Arizonu, té navíc zbývá odehrát posledních dvanáct střetnutí do konce základní části. Svěřenci kouče Evasona mají v poslední době průměrnou formu, která je v poklidu udržuje na již zmíněné třetí příčce. V předešlých osmi utkáních pětkrát zvítězili, třikrát prohráli. Nejproduktivnějším hráčem týmu je s 35 body Kirill Kaprizov.
     
    San Jose Sharks

    Žraloky čeká ještě tuhá bitva o postup do vyřazovací části. Aktuálně nejsou mezi postupující čtveřicí, ale jsou jí blízko, z šesté pozice ztrácejí na čtvrté St. Louis čtyři body, mají ovšem o jeden zápas odehraný více. Forma San Jose hraje proti Boughnerově družině, ta totiž čeká na vítězství už čtyři utkání, naposledy zvítězila minulý týden 5:2 proti Los Angeles. Včera v prvním dvojzápase s Minnesotou sahala po bodu, ale nakonec musela skousnout porážku 2:3. Týmovou produktivitu vede s 36 body Evander Kane.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Josef Kořenář (SJS)
    Radim Šimek (SJS)
    Tomáš Hertl (SJS)
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Kähkönen (Talbot) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – Zuccarello, V. Rask, Kaprizov – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – Ma. Johansson, Hartman, Fiala – Bonino, Sturm, Parise (A).

    San Jose Sharks: M. Jones (Kořenář) – Burns (A), Ferraro, E. Karlsson (A), Knyžov, Vlasic, R. Šimek – Labanc, Couture (C), E. Kane – Marleau, Hertl, Balcers – Meier, Gambrell, Sörensen – Donato, Kellman, Gregor.

    Rozhodčí: Dwyer, Lee – Galloway, Baker.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Minnesotou a San Jose právě začalo! Domácí vstoupili do utkání v zelených dresech, hosté v bílých, tedy jako včera. Na buly uspěl Nico Sturm.
     
    00:42
    Marcus Foligno si vytvořil prostor u pravého mantinelu, bekhendovým pasem hledal před bránou Joela Erikssona Eka. Ten na kotouč těsně nedosáhl.
     
    01:13
    Poprvé o sobě dal výrazně vědět český útočník Tomáš Hertl. Středem projel do útočné třetiny, zápěstím poslal hrací předmět těsně vedle pravé tyčky.
     
    01:45
    Ve druhé minutě musel do akce Kaapo Kähkönen. Finský gólman si povyjel proti Marleauovi, jehož střelu příklepem vyrazil maskou nad.
     
    02:11
    Tak Žraloků ještě pár vteřin pokračoval. Gólman Kähkonen tentokráte vypomohl v rozehrávce, když zastavil za bránou nahození Sörensena a nahrál středem Soucymu.
     
    02:44
    Švédský útočník Victor Rask naznačil střelu, aby vzápětí nahrával mezi kruhy Greenwayovi. Tomu v klíčový moment sjel puk z čepele.
     
    03:10
    Další útočnou akci Wild zastavil hvizd čárového rozhodčího. Ten domácí odpískal postavení mimo hru, provinil se Mats Zuccarello.
     
    03:36
    Jonas Brodin neudržel útočnou třetinu, do brejku naopak vystartoval Ryan Donato. Před sebou měl jediného beka, na Sutera ale kličkou po pravé straně nevyzrál.
     
    04:23
    Přihrávka naslepo zpoza brány Timu Meierovi nevyšla podle představ. Předbrankový prostor pohlídal Ian Cole, jenž touš vyvezl do střední třetiny.
     
    04:55
    Hosté jsou v úvodu utkání aktivnějším týmem. Tomáš Hertl najel za bránu a následně se ji pokusil obtočit, v čemž mu na poslední chvíli zabránil Spurgeon.
     
    05:22
    Skryté nahození Erika Karlssona spatřil Kaapo Kähkönen na poslední chvíli. Brankář měl štěstí, puk prosvištěl těsně vedle levé tyče.
     
    05:57
    Kapitán Jared Spurgeon pohlídal celou situaci. Na zádech udržel Kanea a ještě se stihl rozhlédnou a zadovkou po mantinelu uvolnil Fialu.
     
    06:14
    Švýcarský útočník ve službách Wild nabral velkou rychlost po pravém mantinelu. Prudkým pasem mezi kruhy hledal hokejku Pariseho, jeho drobná teč neznamenala ohrožení soupeřovy svatyně.
     
    06:38
    Pěknou individuální akci předvedl Kevin Labanc. Od levého mantinelu projel až do pravého kruhu, pokus bekhendem zpacifikoval Kähkonen až nadvakrát.
     
    07:22
    Pod tlakem zvládl Jonas Brodin hodně pomalé nahození, které Erik Karlsson bez problémů zachytil. Snaha rozjet rychlý protiútok mu ovšem nevyšla.
     
    07:43
    První třetina zatím plyne v rychlém tempu, přerušuje se minimálně. Štěstí zkusil středem Jordan Greenway, dvojice obránců jej skřípla do kleští.
     
    08:00
    Blízko vyloučení byl Jared Spurgeon. Vyhození nasměroval hodně vysoko a měl štěstí, že kotouč cestou zavadil o tvrzené sklo.
     
    08:30
    Potlesk na otevřené scéně si vysloužil Patrick Marleau, jenž dnešním utkáním dorovnal počet zápasů legendárního Gordieho Howea. Pěkné gesto od fanoušků Minnesoty, kteří si jsou vědomi kvalit hráče, ačkoli působí v dresu protivníka.
     
    09:11
    Zpátky k samotné hře. Ian Cole si počíhal na Marcuse Sörensena, moc dobře tušil, kam protivník udělá kličku. Kotouč mu vypíchl čistým způsobem.
     
    09:45
    Situaci na ledě zklidnil Jonas Brodin. Před forčekujícím Hertlem ujel za vlastní svatyni, kde počkal na prostřídání obou týmů.
     
    10:11
    Hra přerušena, černá guma totiž vyletěla na domácí střídačku. Poslal ji tam Dylan Gambrell ve snaze zabránit vyhození Fialy po mantinelu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:51
    Patrick Marleau zabojoval, ale hrací předmět v útočném pásmu už neudržel. Ještě jej zastavil na hraně, ale po hitu od Sutera skončil i s pukem za útočnou modrou.
     
    11:12
    V souboji jeden na jednoho uspěl Nick Bonino, který přejel středovou čáru a bekhendem vyhodil puk za branku protivníka. Vzápětí odjel střídat.
     
    11:39
    Z vrcholku levého kruhu zkusil střelecké štěstí Joel Eriksson Ek. Ze zápěstí vyprodukoval štiplavý pokus, s nímž si Martin Jones poradil až nadvakrát.
     
    12:02
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jako první skórují hosté! Na modrou čáru obdržel nahrávku kanadský zadák BRENT BURNS, jenž vystřelil zápěstím na bránu a ke svému překvapení se zapsal mezi střelce zápasu. Kähkonen na kotouč po celou dobu dobře viděl, přesto lapačkou promáchl. Asistence: Rudolfs Balcers a Tomáš Hertl.
    12:02 Brent BURNS - 0:1
     
    12:20
    Komplikace pro Minnesotu, jež začínala přebírat iniciativu střetnutí do své moci, ale nyní bude muset dohánět. Každopádně času má ještě požehnaně.
     
    12:35
    První přesilovou hru střetnutí si zahraje domácí Minnesota. Na lavici hanby odjíždí obránce Mario Ferraro, který si proti Sturmovi pomohl hákováním.
     
    13:09
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Kevin Fiala. V levém kruhu si vytvořil prostor, rychlou střelu zápěstím však nasměroval vysoko nad.
     
    13:31
    Brent Burns nemá dost, zaútočil na druhý zásah, a to dokonce při vlastním oslabení. Kanaďan nahodil od pravého mantinelu, Kaapo Kähkönen tentokráte nezaváhal a kotouč uschoval ve výstroji.
     
    14:03
    Jared Spurgeon si vyměnil kotouč s Fialou, načež vypálil příklepem od modré čáry. Martin Jones toho příliš neviděl, puk proletěl vedle pravé tyčky.
     
    14:08
    Další útok musí hokejisté Wild rozjet od vlastní brány, protože Kirill Kaprizov neobelstil Karlssona, jenž následně vyhodil přes všechny čáry.
     
    14:22
    Zasahovat musel Jones až ve druhé části premiérového oslabení. Pravým betonem vykopl pokus Greenwaye, vzápětí San Jose znovu osvobodil Marleau.
     
    14:35
    Minnesota právě vstřelila branku!
    S koncem Ferrarova trestu přichází vyrovnání! Burns se prosadil podruhé, nyní ale do vlastní brány. Chtěl pomoci Jonesovi s pokrytím zakončení MATSE ZUCCARELLA, místo toho sám bruslí usměrnil touš za záda gólmana. Asistence: Marcus Johansson a Ryan Hartman.
    14:35 Mats ZUCCARELLO - 1:1
     
    15:11
    Minnesota právě vstřelila branku!
    To je obrat! Domácí skórovali podruhé během jedné minuty a rázem jsou o krok napřed. Zakončení Greenwaye z pravé strany vyrazil Jones pouze do dojíždějícího JOELA ERIKSSONA EKA a centr druhé lajny tělem dopravil kotouč do sítě. Asistence: Jordan Greenway a Marcus Foligno.
    15:11 Joel Eriksson Ek - 2:1
     
    15:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Gólové hody pokračují, Minnesota odskakuje do dvoubrankového náskoku! ZACH PARISE dostal do levého kruhu nahrávku od Brodina a střelou po ledě propálil Jonese mezi betony. Asistence: Jonas Brodin a Nick Bonino.
    15:47 Zach PARISE - 3:1
     
    16:21
    Puk na hostující střídačce, muži v pruhovaném byli nuceni přerušit hru. Byl to Tomáš Hertl, kdo ve snaze zastavit oblouček Sutera hodil kotouč mezi protihráče.
     
    16:44
    Kirill Kaprizov ukázal, že umí zabojovat i do obrany. Vybruslil Bacerse, jemuž ve finále čistým způsobem hrací předmět odebral.
     
    17:26
    Souboj za brankou Minnesoty dopadl lépe pro hráče bránícího celku. Kotouč ve změti hokejek vydoloval Carson Soucy, touš poslal do střední třetiny.
     
    17:39
    Za nahozením Joela Erikssona Eka sprintoval Marcus Foligno. V rychlostním střetu porazil Ferrara, proto se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    18:12
    Na druhý zásah v utkání zaútočil Zach Parise. Zkušený americký forvard vypálil zápěstím z vrcholku pravého kruhu, Burns puk zblokoval do ochranné sítě.
     
    18:40
    V závěru úvodní dvacetiminutovky přichází vyloučení na hostující straně. Erik Karlsson vyhodil puk příliš vysoko, ten opustil hru bez doteku tvrzeného skla.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:11
    Velká komplikace pro Žraloky, kteří se budou muset bránit ve třech. Spoluhráče doplnil na trestné lavici Tomáš Hertl, český útočník je vyloučen za krosček.
     
    19:44
    Kevin Fiala si vyměnil kotouč s obráncem Spurgeonem, načež vypálil do pravého horního rohu. Martin Jones ukázal výborně reakce, puk vyrazil lapačkou nad břevno.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 17 – 9
     
    Po první třetině vede domácí Minnesota nad San Jose rozdílem dvou branek 3:1. Do vedení se přitom dostali hosté, kteří skórovali ve 13. minutě zásluhou kanadského obránce Brenta Burnse. Avšak odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a nebyla jen jedna. Svěřenci kouče Evasona skórovali třikrát v rozmezí 72 vteřin, postupně se mezi střelce zapsali Mats Zuccarello, Joel Eriksson Ek a Zach Parise. S odvetou Žraloků za včerejší porážku se stejným soupeřem to tedy zatím nevypadá vůbec dobře.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:08.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Těžký start druhé části čeká na San Jose, která bude ještě půl minuty muset ubránit ve třech hráčích. Domácí bleskově obsadili útočnou třetinu.
     
    20:36
    Ve třech se hosté ubránili, na trestné už zůstává pouze český útočník Tomáš Hertl. Nick Bonino hledal na modré Spurgeona, jemuž přeskočil touš přes čepel hole.
     
    21:14
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí sice nevyužili ani klasickou početní převahu, ale skórovali pouhé tři vteřiny poté! Nahrávku Zuccarella z levé strany sice Fiala promáchl, ale za ním ještě číhal KIRILL KAPRIZOV, jenž pokusem z první rozvlnil síť. Asistence: Mats Zuccarello.
    21:14 Kirill KAPRIZOV - 4:1
     
    21:45
    Útok Sharks zastavil hvizd čárového rozhodčího. Rudolfs Balcers byl příliš netrpělivý a bez puku se pohyboval rychleji než Hertl.
     
    22:19
    Zach Parise udržel na zádech Radima Šimka a mezi kruhy našel najetého Ryana Hartmana. Svižný pokus vyrazil Jones vyrážečkou.
     
    22:44
    Akce čtvrté útočné formace Wild ještě pokračovala. Tentokráte Nico Sturm nabil do pravého kruhu Parisemu, který ze zápěstí vypálil nepřesně.
     
    23:14
    Útok San Jose byl opět neúspěšný, do brejku vystartoval po pravé straně Mats Zuccarello. Místo očekávaného zakončení přihrával do země nikoho.
     
    23:57
    Čistým způsobem povalil Kirill Kaprizov k ledu Dylana Gambrella. Volného kotouče se posléze chopil Timo Meier, jenž z úhlu netrefil bránu.
     
    24:11
    Čistým hitem sestřelil Carson Soucy k ledu Maria Ferrara. Překvapený obránce se dlouho sbíral z ledu, načež okamžitě vystartoval na střídačku.
     
    24:50
    Hru zklidnil Ian Cole. Ve vlastním obranném pásmu si udělal kolečko, načež po mantinelu přenesl hru do středního pásma na Greenwaye.
     
    25:23
    Útok Žraloků táhl Tomáš Hertl. Svižnou přihrávkou hledal před brankou Balcerse, lotyšský hokejista usměrnil touš mimo tři tyče.
     
    25:59
    Hosté zatlačili soupeře do hluboké defenzivy, ale kýženého snížení alespoň prozatím nedosáhli. Pokus Burnse obětavě zblokoval Suter.
     
    26:23
    Logan Couture nabral velkou rychlost po levém mantinelu, aby ve finále vypálil přes bránícího Ryana Sutera. Cílový prostor netrefil.
     
    26:49
    Dlouhou nahrávku kapitána Spurgeona protečoval Marcus Foligno svou hokejkou do útočné třetiny, o zakázaném uvolnění tak nemohla být řeč.
     
    27:30
    Další útok hokejistů v bílých dresech zastavil jeden z rozhodčích. Byl to Patrick Marleau, kdo vystavil do ofsajdu spoluhráče Kanea.
     
    27:56
    Joel Eriksson Ek ještě z obranného pásma puk nevyhodil, neboť trefil pouze brusli Karlssona. To se podařilo až Kevinu Fialovi.
     
    28:16
    Sám proti dvěma protihráčům odvážně vystartoval Jordan Greenway. Moc toho ale nezmohl, skončil na hokejce Radima Šimka.
     
    28:40
    Pod tlakem volil Dylan Gambrell nejsnadnější možné řešení, a sice vyhození přes všechny čáry. Zakázané uvolnění vrací hru před Jonese.
     
    29:14
    Kaapo Kähkönen ztratil kotouč z dohledu, avšak nemusel litovat, spoluhráči za něj situaci vyřešili. Pokus Sörensena zblokoval Carson Soucy.
     
    29:30
    Z bodu pro vhazování rozhodčí vyloučil Tomáše Hertla, jehož nahradil Rudolfs Balcers. Tváří v tvář zkušenému Erikssonovi Ekovi neuspěl.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Minnesota nadále drží pohodlné tříbrankové vedení. San Jose bojuje, ale ve finální fázi se mu nedaří.
     
    30:52
    Jonas Brodin zabojoval o udržení útočného pásma, avšak nebyl úspěšný. Rukavicí pouze hodil hrací předmět na střídačku Žraloků.
     
    31:11
    Velké problémy měl Martin Jones s pokusem Nicka Bonina od levého mantinelu. Kotouč na okamžik ztratil z dohledu, nakonec jej našel mezi betony.
     
    31:46
    K modré čáře sjel pro nahrávku Kirill Kaprizov. Následovala rána příklepem, kterou schytal, naštěstí do chráněných míst, Erik Karlsson.
     
    32:22
    Velmi dobrou práci odvedl Mats Zuccarello, jenž podržel střelu, čímž překvapil Jonese. Kotouč si vzápětí stáhl na bekhend mezi kruhy, ale místo odkryté svatyně trefil jen bránícího Šimka.
     
    32:39
    Ofenzivní složku týmu podpořil kapitán Jared Spurgeon. Zadovkou uvolnil za zády jedoucího Fialu, jehož střela zápěstím měla k přesnosti daleko.
     
    33:08
    S pukem na holi Timo Meier daleko nedojel. V souboji s Parisem neuspěl, americký útočník v roli bránícího hráče soupeři zdárně kotouč vypíchl.
     
    33:46
    Nick Bonino zatlačil na Karlssona, ten ovšem prodal své bohaté zkušenosti. Soka udržel na zádech, navíc po mantinelu rozehrál na spoluhráče Burnse.
     
    34:22
    Na holi podržel touš Marcus Johansson, načež nahrál z druhé vlny najíždějícímu Suterovi. Dělovku Jones pouze vyrazil před sebe, tygřím skokem pokryl i dorážku Raska.
     
    34:55
    Tomáš Hertl na sebe navázal dva hráče, aby následně rozjel po levé straně Balcerse. Svižnou střelu k protější tyči podržel Kähkonen v lapačce.
     
    35:25
    Na útočné modré našel Erik Karlsson veterána Patricka Marleaua. Přechod do útočné třetiny byl v pořádku, Žraloci mohou usilovat o snížení.
     
    35:47
    Zatím se nedočkali. Karlsson totiž přišel o hrací předmět na úkor Bonina, jemuž alespoň zabránil v rozvíjení slibného brejku čistým hitem.
     
    36:11
    Za Spurgeonem vyhozeným kotoučem sprintoval Mats Zuccarello. Dostal pod tlak českého zadáka Radima Šimka, ten si pomohl přihrávkou o mantinel Ferrarovi.
     
    36:49
    Pozdě posílal Ryan Hartman do útočné třetiny. Pokud by Matt Dumba hrál, odpískal by se ofsajd. K tomu nedošlo, proto hra pokračuje bez přerušení.
     
    37:16
    Velkou rychlost nabral po levém mantinelu Dylan Gambrell. Natlačil se před bránu, odkud vypálil bekhendem o pár čísel nad břevno.
     
    37:44
    Mats Zuccarello útočil na třetí bod v utkání. Chtěl přidat druhou asistenci, ale Jordan Greenway po povedené nahrávce vypálil příklepem vysoko nad.
     
    38:22
    Spolupráce dvou českých hokejistů úspěch nepřinesla. Radim Šimek nahrál do pravého kruhu Tomáši Hertlovi, rána z voleje prosvištěla o kousek vedle levé tyčky.
     
    38:44
    Příkladně zabojoval Kirill Kaprizov, jenž vystínoval Marcuse Sörensena. Nezalekl se ani jeho zakončení, pokus zápěstím zblokoval pravou nohou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:11
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Závěr druhé třetiny ozdobila parádní trefa NICA STURMA! Německý útočník místo očekávaného zakončení z levé strany objel bránu a kotouč následně zasunul k bližší tyči. Překvapený Jones neměl šanci zasáhnout. Asistence: Carson Soucy.
    39:11 Nico STURM - 5:1
     
    39:11
    Tak pozor! Hostující kouč Boughner si ještě bere coach challenge, podle jeho názoru si Sturm počínal v souboji s Jonesem nedovoleně. Je pravdou, že ke kontaktu mezi oběma hráči došlo, ale mimo brankoviště.
     
    39:11
    Porada byla krátká, gól platí!
     
    39:11
    Protože byla trenérské výzva San Jose neúspěšná, dostává hráčská lavice dvě minuty za zdržování hry. Minnesota si tak spolu s vstřeleným gólem může užívat i výhodu přesilové hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 24 – 17
     
    Minnesota ve druhé třetině navýšila vedení o další dvě branky, do třetího dějství nastoupí s výrazným náskokem 5:1. V úvodu prostředního dějství skóroval krátce po vypršení Hertlova trestu nejproduktivnější hráč Wild Kirill Kaprizov a v poslední minutě druhé části rozšířil střeleckou listinu německý útočník Nico Sturm, který ukázal skvělou techniku, obtočil bránu a kotouč zasunul bezchybně k bližší tyči mimo dosah ležícího gólmana.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Kouč San Jose Boughner se rozhodl do třetí třetiny vyslat mezi tři tyče českého gólmana Josefa Kořenáře. Do utkání nastupuje v nezáviděníhodné situaci.
     
    40:30
    Pokračuje přesilovka Minnesoty z důvodu neúspěšné trenérské výzvy hostujícího týmu. Kořenář si připsal první zákrok proti střele Fialy.
     
    41:12
    Hokejisté Wild rozpoutali pořádný přesilovkový kolotoč v útočné třetině. Štěstí zkusil Jonas Brodin, který od levého mantinelu napálil boční oblouk svatyně.
     
    41:36
    Žraloci zbytek oslabení přestáli bez úhony. Mohou tak nyní zabojovat o senzační comeback, bodový zisk by byl v dané situace skvělým úspěchem.
     
    42:09
    Marcus Johansson si vyměnil kotouč s Matsem Zuccarellem a postupoval po levém mantinelu do útočného pásma. Do něj projel, avšak pokus o zakončení zblokoval Nikolaj Knyžov.
     
    42:39
    Do defenzivy zabral Marc-Édouard Vlasic, jenž udržel na zádech forčekujícího Greenwaye. Následně hrál po mantinelu na Šimka.
     
    43:21
    Neproduktivnější hráč Sharks v sezóně Evander Kane na sebe navázal dva hráče, načež po levé straně nahrál Coutureovi. Pokus z první vyrazil Kähkonen do rohu kluziště.
     
    43:45
    Akce hostujícího mužstva ještě pokračovala. Na vrcholek pravého kruhu si sjel Mario Ferraro, rána z první cinkla o břevno.
     
    44:03
    Svou rychlost pět ukázal Nico Sturm. Ujel Burnsovi a samostatný únik zakončil bekhendovou kličkou s pokusem poslat Kořenářovi puk mezi betony. Český gólman mezeru včas zakryl.
     
    44:47
    Začíná být čím dál tím více jasnější, že Minnesota si nenechá ujít vítězství ani ve druhém vítězství se San Jose v průběhu čtyřiadvaceti hodin. Hosté bojují, ale finální fáze nevychází podle představ.
     
    45:22
    Ryan Suter chytře počkal, až před Kořenáře najede více hokejistů, až pak nahodil puk na bránu. Joel Eriksson Ek tečoval černou gumu mimo tři tyče.
     
    45:58
    Samostatná akce Kevina Fialy neměla dlouhého trvání. Osobnímu strážci v podobě Hertla sice Švýcar ujel, ale na dalšího z Čechů Šimka už recept nenašel.
     
    46:17
    Útok podpořivšího Spurgeona zastoupil v obranné činnosti Jordan Greenway. A počínal si na jedničku, když vypíchl touš Gambrellovi.
     
    46:36
    Přerušení hry způsobil domácí gólman Kaapo Kähkönen, který si lapačkou sáhl pro nahození Nikolaje Knyžova. Na rozehrávku si netroufl.
     
    47:13
    Kähkonen musel v krátkém časovém sledu předvést další dva těžké zákroky. Avšak s projektilem Balcerse i dorážkou Hertla si hravě poradil.
     
    47:36
    Odvážná klička Knyžova na Bonina zafungovala, útočník hokejkou na puk nedosáhl. Ruský bek vzápětí projel do útočného pásma, kde rozjel kombinační akci svého týmu.
     
    48:00
    Ta neměla dlouhého trvání. Evander Kane dával hodně dlouho dopředu vědět, kam bude nahrávat, pas na Couturea zachytil pozorný Carson Soucy.
     
    48:28
    Josefa Kořenáře dnes podruhé zastavila branková konstrukce. Napálil ji Mats Zuccarello, norský forvard po ráně z voleje jen smutně pohlédl ke stropu haly.
     
    49:08
    Dobrou práci odvedl jiný z českých hráčů, a sice Tomáš Hertl. Útočník v roli obránce vystál Kevina Fialu, jemuž nepovolil průnik až před bránu.
     
    49:33
    Až ve třetí třetině si San Jose zahraje první přesilovou hru. Defenzivě laděný Carson Soucy odjíždí pykat na dvě minuty za podrážení.
     
    50:10
    V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, kombinují hokejisté v bílých dresech v útočné třetině. Kähkonen zatím v oslabení zasahovat nemusel.
     
    50:37
    Tomáš Hertl ztratil stabilitu v souboji se Spurgeonem a skončil na ledě. K volnému kotouči nejrychleji dobruslil Jordan Greenway, který svůj tým osvobodil.
     
    51:12
    Švédský zadák Erik Karlsson zakvedlal s pukem na modré čáře, aby vzápětí nasměroval nahrávku po levé ruce na Kanea. Kanaďan vypálil švihem vysoko nad.
     
    51:33
    Carson Soucy strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty. Obránce okamžitě zabojoval do defenzivy, aby čistým vypíchnutím připravil o slibnou příležitost Gregora.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:06
    Josef Kořenář stále drží čisté konto. Jeho udržení by mu určitě zvedlo sebevědomí po včerejší porážce se stejným soupeřem. Nyní si poradil s projektilem vypáleným z hole Fialy.
     
    52:57
    Za vlastní bránu ujel Carson Soucy, jenž počkal na prostřídání formací. Posléze si poradil i s forčekujícím Balcersem, před bránu vybruslil z opačného směru.
     
    53:29
    Norský útočník Mats Zuccarello patří v dnešním střetnutí k nejaktivnějším hráčům. Nabral velkou rychlost po levém mantinelu, rychlou nahrávku ovšem Greenway nedokázal zpracovat.
     
    53:46
    Pěkné individiduální akci Kevina Labanca chyběla jen gólová tečka. Tu překazil zákrokem lapačkou finský gólman Kaapo Kähkönen.
     
    54:20
    Po zisku puku rozjel rychlý protiútok Patrick Marleau. Po pravé straně našel Sörensena, zakončení k protější tyčce proletělo těsně vedle.
     
    54:55
    Zápas se dohrává v poklidném duchu. Minnesota má jasné vítězství, na hráčích San Jose je už vidět smíření s další porážkou.
     
    55:38
    Na Žraloky čeká druhá početní převaha. Dvouminutový trest obdržel kanadský obránce Matt Dumba, jenž nedovoleným způsobem zabránil v jízdě Meierovi.
     
    55:55
    Úvod oslabení přestáli hokejisté Wild bez úhony. Nick Bonino vyhrál buly na Carsona Soucyho, jenž bez váhání vyhodil puk za bránu soupeře.
     
    56:29
    V hostujících řadách došlo k nedorozumění mezi Erikem Karlssonem a Evanderem Kanem. Výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    56:47
    A další úspěšný výstřel z vlastního obranného pásma. Postaral se o něj Jonas Brodin, Švéd v souboji jeden na jednoho přetlačil Marleaua.
     
    57:45
    San Jose právě vstřelilo branku!
    V koncovce utkání snižují Žraloci na rozdíl tří gólů. Labanc našel přihrávkou zpoza brány volného JOELA KELMANNA, šestadvacetiletý švédský forvard vystřelil nad levé rameno padajícího Kähkonena. Asistence: Kevin Labanc a Ryan Donato.
    57:45 Joel KELLMAN - 5:2
     
    58:20
    Rychlá odpověď Minnesotě nevyšla. Joel Eriksson Ek nabral velkou rychlost, ale zapomněl vystřelit. S pukem dojel za bránu, kde neuspěl proti třem protihráčům.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:21
    Z prakticky nulového úhlu vypálil Timo Meier. Kaapo Kähkönen se nachytat nenechal, černou gumu bezpečně podržel v lapačce.
     
    59:45
    Forčekující Nico Sturm proti dvojici kombinujících obránců neuspěl. Těsně nedosáhl na nahrávku Radima Šimka na Vlasice, Kanaďan posléze přesunul hru do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Minnesota podruhé v rozmezí čtyřiadvaceti hodin porazila San Jose, tentokráte výraznějším tříbrankovým rozdílem 5:2.

    Zatímco v prvním dvojutkání bylo k vidění drama do posledních vteřin, tak ve druhém bylo jasno už po dvou třetinách, během nichž si hokejisté Wild vypracovali čtyřgólový náskok. Ve třetí třetině kvalita hry opadla, přesto ještě jeden gól přišel, porážku zmírnil Joel Kellman. Do třetí třetiny nastoupil v bráně Žraloků Josef Kořenář, jenž dosáhl dílčího úspěchu, udržel čisté konto.

    Svěřenci kouče Evasona si dnešním vítězstvím ještě více upevnili třetí pozici v Západní divizi. San Jose zůstává šesté, vidina play-off se opět o kousek vzdálila.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 3 000 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 28 | Přesilová hra: 1/4 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Kaapo Kähkönen (MNS) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 60:00
    Martin Jones (SJS) – 19 zákroků, 5 OG, úspěšnost 79,2%, odchytal 40:00
    Josef Kořenář (SJS) – 4 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 20:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Josef Kořenář (SJS) – 4 zákroky, 0 OG, úspěšnost 100%
    Radim Šimek (SJS) – 0+0, +1 účast, 0 střel na branku, TM 0, čas na ledě 16:23
    Tomáš Hertl (SJS) – 0+1, 0 účast, 1 střela na branku, TM 2, čas na ledě 14:38

    Tři hvězdy utkání

    1. Nico Sturm (MNS) – 1+0
    2. Jonas Brodin (MNS) – 0+1
    3. Joel Eriksson Ek (MNS) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:44:40)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 15. Zuccarello (Ma. Johansson, Hartman), 16. J. Eriksson Ek (Greenway, M. Foligno), 16. Parise (Brodin, Bonino), 22. Kaprizov (Zuccarello), 40. Sturm (Soucy) – 13. Burns (Balcers, Hertl), 58. Kellman (Labanc, Donato)


    Minnesota Wild: Kähkönen (Talbot) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – Zuccarello, V. Rask, Kaprizov – M. Foligno, J. Eriksson Ek, Greenway – Ma. Johansson, Hartman, Fiala – Bonino, Sturm, Parise (A).
    San Jose Sharks: M. Jones (41. Kořenář) – Burns (A), Ferraro, E. Karlsson (A), Knyžov, Vlasic, R. Šimek – Labanc, Couture (C), E. Kane – Marleau, Hertl, Balcers – Meier, Gambrell, Sörensen – Donato, Kellman, Gregor.

    Rozhodčí: Dwyer, Lee – Galloway, Baker

    Diváci: 3 000
    bahis siteleri