Calgary – Montreal 5:2 (kon.) | Florida – Carolina 4:3 (po pr.) | NY Islanders – Washington 3:6 (kon.)
Detroit – Dallas 1:2 (po pr.) | Winnipeg – Toronto 1:4 (kon.) | San Jose – Minnesota 3:6 (kon.)
Anaheim – Vegas 1:5 (kon.) | Vancouver – Ottawa 4:2 (kon.) | Los Angeles – Arizona 0:4 (kon.)
Pittsburgh – Boston 1:0 (kon.)
konec
New York Islanders
3:6 (1:2, 2:2, 0:2)
Washington Capitals
Neděle 25.04.2021, 01:07 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi New York Islanders a Washingtonem Capitals.
     
    Washington Capitals

    Celek z hlavního města Spojených států amerických letos prožívá parádní sezónu. Ve čtyřiceti sedmi odehraných zápasech získal Washington šedesát čtyři bodů a drží první pozici Východní divize. Na druhý Pittsburgh a třetí Islanders má k dobru náskok jediného bodu. Na hřištích soupeřů se mu navíc v poslední době daří skvěle. Z posledních pěti zápasů na kluzištích soupeře zvítězili Capitals hned čtyřikrát. V posledním utkání zvítězil Washington 1:0 po nájezdech právě na ledě Islanders.
     
    New York Islanders

    Také domácí Ostrované mohou být s průběhem letošního ročníku spokojení. Islanders odehráli v letošním ročníku čtyřicet sedm zápasů a získali v nich šedesát tři bodů. S tímto ziskem patří celku z New Yorku třetí pozice Východní divize jen bod za vedoucím Washingtonem. Na svém ledě navíc stabilně podávají Ostrované dobré výkony. Nejproduktivnějším hráčem Islanders je s třiceti osmi body Barzal.
     
    Vzájemné zápasy

    23. 4. 2021 New York Islanders – Washington 0:1 po nájezdech
    7. 4. 2021 New York Islanders- Washington 1:0
    2. 4. 2021 New York Islanders- Washington 8:4
    17. 3. 2021 Washington – New York Islanders 3:1
    29. 1. 2021 Washington – New York Islanders 6:3
    27. 1. 2021 Washington – New York Islanders 3:2
     
    Předpokládané sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Zajac, Barzal – Palmieri, B. Nelson, Dal Colle – Josh Bailey, Pageau, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson, Orlov, T. van Riemsdyk, Dillon, Jensen, Chára – T. Wilson, Kuzněcov, Sprong – Oshie, Bäckström, Mantha – M. Raffl, Eller, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje a ihned se vydali vpřed. Domácí brankář Sorokin si dal na slabé zakončení dobrý pozor.
     
    01:10
    Barzal nahodil puk po mantinelu do útočného pásma, jenže proti přesile soupeřů určitě nedostal prostor k zamíření.
     
    01:36
    Pulock rozjel další zpoza branky domácího mužstva. Na jeho prudkou přihrávku si sjel Jordan Eberle, ale nepotykal si s převzetím.
     
    02:06
    Kuzněcov dostal přihrávku před branku, kde prudké nahození nebezpečně tečoval, ale Sorokin ustál i tuto situaci. Hosté stále drží třetinu.
     
    02:33
    Washington právě vstřelil branku!
    Hostující celek se překvapivě dostává do vedení! GARNET HATHAWAY dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, ale Sorokin nebyl připraven a pustil kotouč do branky! Asistence: Nick Jensen.
    02:33 Garnet HATHAWAY - 0:1
     
    03:10
    Právě Hathaway dostal v útočném pásmu další prostor pro zakončení příklepem, ale tentokrát trefil jen brusle jednoho z obránců Islanders.
     
    03:42
    Josh Bailey našel přihrávkou na modrou čáru Pulocka, ale jeho dělovku se k brance nedostala. Defenzivní povinnosti si splnil jeden z domácích hráčů.
     
    04:10
    Nic Dowd si sjel za branku a před dotírajícím kotoučem jej vyhodil ven z obranného pásma. Washington je v úvodu utkání o něco aktivnější.
     
    04:37
    Nelson rozjel akci středem ledové plochy. Hostující Anthony Mantha se stačil vrátit s Pulockem a usnadnil práci domácímu brankáři.
     
    05:12
    Alexandr Ovečkin si při jedné z akci přivodil nějaké svalové zranění a při posledních střídáních své formace chyběl na ledě. Uvidíme, zda se Rus vrátí.
     
    05:43
    Tom Wilson projel vpřed po pravém křídle, jenže jeho nahození od mantinelu nebylo nebezpečné a domácí brankář ani nemusel zasahovat.
     
    06:05
    Noah Dobson se stáhl do středního pásma a s Greenem rozjel novou akci Islanders. Domácí celek je v úvodu dnešního duelu takový zakřiknutý.
     
    06:48
    Jordan Eberle chtěl udržet kotouč v útočném pásmu, jenže prudké vyhození mu přeskočilo přes čepel a Eberleho formace se musela vrátit.
     
    07:10
    Dmitrij Orlov si našel odražený puk na levé straně útočného pásma, jenže jeho nástřel srazil jeden z domácích hokejistů do rohu ledové plochy.
     
    07:37
    Carlson dostal nabito na modrou čáru, odkud bez váhání zakončil příklepem, ale jeho ránu ukryl Ilja Sorokin do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    08:02
    Domácí celek se ubránil tlaku hostujícího mužstva dlouhým vyhozením až k brance Washingtonu. Osamocený brankář Samsonov pomohl spoluhráčům rozjet nový útok.
     
    08:34
    Palmiera se dostal k volnému puku v obranném pásmu a odrazem o hrazení jej poslal do pásma středního. Pokračuje oboustranně opatrný hokej.
     
    09:10
    Josh Bailey poslal prudkou přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil Nick Leddy, ale proti jeho pokusu vyrazil Chára, který si připsal blok.
     
    09:26
    Po další aktivitě Washingtonu vyhodil puk před Wilsonem na zakázané uvolnění Travis Zajac. Vhazování se vrátí zpátky před branku Sorokina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:10
    Washington nadále pokračuje v aktivním přístupu k první třetině. Hosté prakticky nepouští soupeře ke kotouči a většinu času se drží v útočném pásmu.
     
    10:36
    Hagelin projel po pravém křídle do útočného pásma, ale Pulock se k němu dostal velmi rychle a čistým hitem přitlačil švédského hráče k mantinelu.
     
    10:55
    Washington právě vstřelil branku!
    Hostující celek přidává v první třetině také druhý zásah! Anthony Mantha přihrál na levý kruh, odkud Nicklas Bäckström přihrál před branku a T. J. OSHIE celou akci zakončil přesnou střelou! Asistence: Nicklas Bäckström, Anthony Mantha.
    10:55 T. J. Oshie - 0:2
     
    11:32
    Domácí se po obdržení druhé branky snad poprvé v utkání odhodlali k nějaké jednodušší akci, jenže Pulockovo nahození si zadáci Capitals pohlídali.
     
    12:02
    Sorokin si dal pozor na nahození od modré čáry a bez problémů kotouč vyrazil mimo tři tyče. Domácí brankář sice dvakrát inkasoval, ale jinak chytá pozorně.
     
    12:34
    Conor Sheary projel po pravém křídle do útočného pásma, srovnal si kotouč na hokejce, ale jeho projektil skončil vedle levé tyčky.
     
    13:03
    Barzal projel po levém křídle do útočného pásma a chtěl překvapit Samsonova zakončením bekhendem. Hostující brankář ale reflexivně zasáhl!
     
    13:28
    Nic Dowd si sjel na přihrávku z hole Zdena Cháry na levou stranu útočného pásma a bez přípravy zakončil příklepem. Sorokin jeho pokus udržel mezi betony.
     
    14:03
    Domácí si zahrají první přesilovku. Carlson dostává dvě minuty za hákování.
     
    14:28
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je sníženo! Domácí celek bleskově využívá přesilovou hru a výrazně se přibližuje ke svému soupeři! ANTHONY BEAUVILLIER si před brankou našel odražený kotouč a bekhendem jej poslal nad beton bezmocného Samsonova. Beu asistence.
    14:28 Anthony BEAUVILLIER - 1:2
     
    15:02
    Domácím hokejistům narostla se vstřelenou brankou křídla. Hokejisté Islanders se tlačí do útoku, jenže další akci Ostrovanů zastavil skvěle postavený Chára.
     
    15:29
    Nelson získal puk v obranném pásmu a s pomocí teče hostujícího hráče jej vyhodil až k brance Washingtonu. Hosté mohou rozjet novou akci.
     
    16:10
    Casey Cizikas ustál souboj na pravé straně útočného pásma a nahozením od mantinelu chtěl překvapit brankáře. Hostující gólman zasáhl.
     
    16:26
    Nick Leddy si chtěl zpracovat prudkou přihrávku z čepele Barzala, ale domácímu obránci kotouč přeskočil přes čepel a utekl mu do středního pásma.
     
    17:02
    Jordan Eberle táhl další útok domácího celku středem ledové plochy, jenže ve středním pásmu proti němu vystartoval soupeř, který mu puk vypíchl.
     
    17:26
    Pageau číhal na přihrávku do prostoru před branku, kam také přiletěl kotouč, jenže domácí hokejista prováhal ideální moment na zakončení a puk vůbec netrefil!
     
    18:10
    Sheary projel do útočného pásma, našel Brendena Dillona, který si puk připravil do střelecké pozice, ale střelou zápěstím daroval Sorokinovi snadný zákrok.
     
    18:34
    Anthony Mantha ještě udržel puk v útočném pásmu a zakočnil zápěstím. Posila z Detroitu své skvělé statistiky nepotvrdila a zamířila daleko mimo tři tyče.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:20
    Ryan Pulock poslal prudkou přihrávku na levou stranu, ale Cal Clutterbuck projel do útočného pásma ještě před pukem. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce dnešního souboje mohou být spokojenější hokejisté Washingtonu. Hosté se dostali do vedení už ve 3. minutě, kdy se prosadil Garnet Hathaway. Na jeho akcí navázal v jedenácté minutě na konci parádní akce T. J. Oshie. Domácí snížili v přesilovce pět minut před přestávkou, jelikož se prosadil Anthony Beauvillier. Do kabin se proto odchází za stavu 1:2.
     
    Střely na branku: 10 – 13
     
    Další třetina začne přibližně v 1:57.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Washington v ní bude chtít navázat na dobrý výkon z úvodní periody dnešního souboje.
     
    20:38
    Nick Jensen si vzal volný puk za vlastní brankou a rozjel akci Islanders. Jeho nahození směřovalo na levou stranu, ale tam nebyl nikdo z hráčů Washingtonu.
     
    21:10
    Palmieri nabral rychlost na pravém křídle, jenže zadovkou na Greena zahnal spoluhráče do ostrého úhlu a druhý jmenovaný netrefil branku.
     
    21:35
    Michael Dal Colle vybojoval kotouč za vlastní brankou a vyhozením po mantinelu jej chtěl vyhodit. Kotouč však zastavil Orlov, který prověřil Sorokinovu pozornost.
     
    22:10
    Nick Jensen si dal pozor na nahození do rohu ledové plochy a bekhendem vyhodil puk za modrou čáru. Washington se snaží hrát jednoduše.
     
    22:38
    Trevor van Riemsdyk zaparkoval na modré čáře, odkud vyslal dělovku příklepem, ale jeho pokus jen zaduněl o zadní mantinel.
     
    23:01
    Trevor van Riemsdyk se dostal k další střele od modré čáry. Domácí brankář Sorokin měl dobře zakrytý výhled, ale nakonec puk našel ve výstroji.
     
    23:26
    Josh Bailey si sjel na prudkou přihrávku mezi kruhy a bez přípravy se položil do kotouče. Jeho rána však prolétla kolem branky Washingtonu!
     
    24:02
    Pageau se tentokrát prosmýkl do útočného pásma, jenže ani jeho nahození nebylo zrovna nebezpečné. Hokejisté Capitals se stačili vrátit.
     
    24:29
    Mathew Barzal uklidnil rozehrávku Islanders obloučkem v obranném pásmu. Domácí se následně usadili v útočném pásmu, ale Leddyho pokus si hostující brankář pohlídal.
     
    25:01
    Anthony Mantha chtěl udržet kotouč ve hře, ale od jeho čepele se puk odrazil na střídačku domácího mužstva. Sudí nařídil vhazování ve středním pásmu.
     
    25:25
    Cizikas se před brankou Capitals hnal k odraženému kotouči, ale Dmitrij Orlov jej na poslední chvíli skvělou poziční hrou obral o vyrovnání!
     
    26:05
    Brock Nelson špatnou rozehrávkou v obranném pásmu daroval kotouč hostujícím hráčům. Do zakončení se ihned dostal Wilson, ale z ostrého úhlu minul klec Islanders.
     
    26:22
    Washington si zahraje přesilovku. Eberle dostává dvě minuty za podrážení.
     
    27:05
    Cizikas vyvezl puk do útočného pásma, kde nasbíral cené sekundy pro domácí celek. Washington se zatím v přesilovce není schopen udržet v útočném pásmu.
     
    27:23
    Wilson poslal zpoza branky nebezpečnou přihrávku mezi kruhy, jenže na jeho pobídku nikdo v dresu Capitals nezareagoval.
     
    27:37
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Domácí celek se dokázal prosadit v oslabení! ADAM PELECH projel z rohu obranného pásma do pásma útočného a příklepem od modré čáry prostřelil Samsonova. Bez asistence.
    27:37 Adam PELECH - 2:2
     
    28:03
    Přesilovka Washingtonu sice stále pokračuje, jenže hosté se nejsou schopni rozestavět do přesilovkového vzorce. Islanders teď brání skvěle.
     
    28:22
    Domácí v plném počtu.
     
    29:22
    Palmieri střílel z pravé strany útočného pásma, ale Samsonov si proti jeho pokusu povyjel a vykopl jeho projektil pravým betonem mimo tři tyče.
     
    29:41
    Washingtonu se nepovedla rozehrávka a prudká přihrávka skončila jen v moci domácích hokejistů. Islanders jsou nyní jasně lepším týmem.
     
    30:12
    Barzal ustál souboj v rohu útočného pásma, jenže přihrávkou na Leddyho zahnal spoluhráče do těžké pozice. Samsonov si s následnou střelou poradil.
     
    30:42
    Jordan Eberle nabral rychlost na pravé straně, jenže puk pouze nahodil za branku Capitals a odjel na střídačku. Také Washington pouští na led čerstvé síly.
     
    31:00
    Barzal chtěl zrychlit akci domácího celku, jenže jeho pobídka skončila až na zakázaném uvolnění. Vhazování se vrátí zpátky před Sorokina.
     
    31:34
    Daniel Sprong se s pukem na čepeli prosmýkl přes modrou čáru, jenže jeho pokus o zakončení zablokoval skvěle postavený obránce v modrém.
     
    32:10
    Garnet Hathaway udržel puk v útočném pásmu a po mantinelu jej poslal za Sorokinovu klec. Washington se po delší době snaží zazlobit.
     
    32:21
    Washington právě vstřelil branku!
    A hosté zazlobili dokonale! Washingon si totiž bere zpět ztracené vedení! Odražený kotouč si mezi kruhy našel NIC DOWD, který se pohotově otočil a střelou zápěstím vymetl horní roh. Asistence: Trevor van Riemsdyk, Brenden Dillon.
    32:21 Nic DOWD - 2:3
     
    33:03
    Nelson poslal přihrávku na modrou čáru, kam si sjel Michael Dal Colle, jenže druhý jmenovaný si špatným zpracováním posunul puk mimo palebnou pozici.
     
    33:35
    T. J. Oshie projel po pravé straně do útočného pásma, jenže jeho projektil skončil jen na boční síti. Washington se snaží převzít dirigentskou taktovku.
     
    34:05
    Barzal si našel prostor na levém kruhu, odkud zkusil zakončit zápěstím, ale trefil brusle jednoho ze soupeřů. Islanders hrají hodně aktivně.
     
    34:35
    Trevor van Riemsdyk si na modré čáře připravil puk ke střele a zakončil zápěstím. Jeho slabý pokus srazil mimo tři tyče Andy Greene.
     
    34:46
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington už znovu vede o dvě branky! Jevgenij Kuzněcov vnikl do útočného pásma a bekhendem poslal fantastickou přihrávku před branku. Dojídějící DANIEL SPRONG už měl snadnou práci! Asistence: Jevgenij Kuzněcov, Brenden Dillon.
    34:46 Daniel SPRONG - 2:4
     
    35:15
    Washington se i po vstřelení další branky nadále tlačí do útočného pásma se snahou o další zakončení. Další akci zastavil Josh Bailey.
     
    35:42
    Akci Islanders po levém křídle zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl na levém křídle Brock Nelson. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    36:10
    Nelson zavezl puk do útočného pásma, jenže nahozením před branku neoslovil nikoho ze spoluhráčů. Islanders se snaží rychle odpovědět.
     
    36:34
    Domácí si zahrají přesilovku. Dmitrij Orlov vyfasoval dvě minuty za držení.
     
    37:12
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je sníženo! Domácí celek využívá také druhou přesilovku v dnešním souboji! Islanders se nastěhovali do útočného pásma. Barzal našel spoluhráče na modré čáře, jehož rána se od zadního mantinelu odrazila před branku a důrazný JEAN-GABRIEL PAGEAU kotouč sklepl ze vzduchu do branky! Asistence: Noah Dobson, Mathew Barzal.
    37:12 Jean-Gabriel PAGEAU - 3:4
     
    37:44
    T. J. Oshie se vydal do menší potyčky v útočném pásmu, ale domácí hokejista neměl zájem se s hvězdou Washingtonu prát.
     
    38:03
    Palmieri se z pravé strany opřel do volného kotouče, jenže jeho dělovka příklepem prolétla kolem vzdálenější tyčky. Hráči Islanders jsou nyní aktivnějí.
     
    38:36
    Andy Greene získal puk v rohu obranného pásma a rozjel další akci domácího mužstva. Celek z New Yorku chce vyrovnat ještě před přestávkou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:23
    Lars Eller se dostal k odraženému kotouči před brankou Islanders, ale bekhendem jej nedokázal zvednout nad beton ležícího brankáře!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! V prostřední části jsme sledovali parádní hokej. Za domácí celek nejprve tvrdou střelou vyrovnal Adam Pelech. Washington poté zabral a vzal si své vedení zpět. Nejprve se prosadil Nic Dowd a o dvě minuty později také Daniel Sprong. Islanders však v závěru periody hráli přesilovku, kterou zužitkoval Jean-Gabriel Pageau. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 3:4.
     
    Střely na branku: 19 – 20
     
    Další třetina začne přibližně v 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Washington uspěl na úvodním vhazování závěrečné periody. Celek z americké metropole bude chtít dotáhnout duel do vítězného konce.
     
    40:32
    Anthony Beauvillier si sjel na přihrávku do útočného pásma, kde si obhodil jednoho z obránců, ale slabou střelou zápěstím Samsonova neohrozil.
     
    41:10
    Nelson poslal přihrávku na pravou stranu, kam spěchal Jordan Eberle, ale ani jeho nahození od modré čáry neudělalo hostujícímu brankáři problémy.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:23
    Brock Nelson projel středem ledové plochy do útočného pásma, jenže jeho zakončení zápěstím přizvedl obětavý obránce do ochranné sítě. Vhazuje se před Samsonovem.
     
    42:10
    Barzal vybojoval kotouč do střelecké pozice pro Nicka Leddyho, jehož pokus zápěstím letěl kousek nad ledem, ale nemířil na branku Washingtonu.
     
    42:33
    Scott Mayfield dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale jeho dělovka prosvištěla kolem levé tyčky. Ostrované ale vlétli do třetí části hodně aktivně.
     
    43:05
    Michael Raffl se hnal za vlastním nahozením do rohu útočného pásma. adam Pelech se s ním skvěle stáhl a za brankou Islanders získal puk pro domácí.
     
    43:35
    Mantha našel přihrávkou do útočného pásma Ellera, který se obtočil kolem domácí klece a chtěl překvapit Sorokina. Brankář Islanders byl připraven.
     
    44:12
    Beauvillier vybojoval kotouč v rohu obranného pásma a forhendem jej vyhodil za modrou čáru. Pokračuje snažení domácího celku o vyrovnání.
     
    44:35
    Trevor van Riemsdyk napadal rozehrávku Islanders v obranném pásmu domácího celku. Kouč Ostrovanů raději poslal na led čerstvé síly.
     
    45:10
    Pelech nahodil puk do rohu útočného pásma, kam spěchali hned dva hráči v modrém, ale mnohem blíže měl k puku obránce Carlson.
     
    45:34
    Palmieri dostal přihrávku na pravé křídlo, prosmýkl se do útočného pásma, ale jeho pokus zápěstím prolétl jen k zadnímu mantinelu.
     
    46:10
    Třetí třetina se zatím hraje ve vysokém tempu. Hagelin tečoval prudké nahození z pravé strany a po jeho chytrém zásahu zazvonila branková konstrukce.
     
    46:41
    T. J. Oshie skvěle napadal Greena v obranném pásmu Islanders. Domácí hokejista těžký souboj ustál a odrazem o mantinel stačil rozehrát.
     
    47:06
    Dmitrij Orlov nahodil puk do rohu útočného pásma, jenže hostující zadák Jensen byl u kotouče jako první a vyhodil jej o mantinel do bezpečí.
     
    47:35
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington dokázal udeřit jako blesk z čistého nebe! JEVGENIJ KUZNĚCOV si vzal puk v obranném pásmu, po pravém křídle projel do pásma útočného a z kruhu zápěstím prostřelil Sorokina! Bez asistence.
    47:35 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:5
     
    48:02
    Další akci Capitals zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma Sheary. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    48:26
    Kuzněcov získal kotouč za brankou domácího celku a přihrávkou mezi kruhy zkoušel najít někoho v bílém. Jeho pobídku zastavil Pageau.
     
    49:06
    Anthony Beauvillier dojel nahození do útočného pásma, jenže zakončením z pravého kruhu vůbec netrefil branku Capitals. Domácí ale drží puk i nadále.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:35
    Anthony Mantha dojel nahození na pravou stranu útočného pásma a prosmýkl se před klec Islanders. Sorokin však udržel beton na ledě a nenechal se překonat.
     
    50:10
    Casey Cizikas udržel puk v rohu útočného pásma, kde se zbavil obránce, jenže přihrávkou na modrou čáru Adama Pelecha neoslovil.
     
    50:35
    Mayfield si splnil své defenzivní povinnosti v rohu obranného pásma a dokázal puk vyhodit do bezpečí. Hokejisté Islanders se snaží hrát aktivně.
     
    51:12
    Daniel Sprong vybojoval kotouč na levé straně útočného pásma, jenže bekhendem mezi kruhy nenašel dojíždějícího Kuzněcova.
     
    51:36
    Samsonov po jedné z akcí domácího celku přišel o svou masku. Zadáci Washingtonu se okamžitě vydali svého brankáře bránit a zvládli to na jedničku.
     
    52:02
    Washington se znovu vymanil z tlaku domácího celku jednoduchým vyhozením puku do středního pásma. Islanders potřebují hrát aktivněji.
     
    52:35
    Adam Pelech nahodil puk za branku Capitals, kam se stáhl zkušený Zdeno Chára. Slovenský obr dnes hraje svůj duel v NHL číslo 1600!
     
    53:12
    Cizikas spěchal za nahozením do útočného pásma, ale obránce Capitals měl k puku o kus blíže. Pokračuje boj o střední pásmo.
     
    53:24
    Wilson se vydal krotit Clutterbucka před brankou Washingtonu. Oba hráči si vyměnili několik poznámek a menších úderů. Žádná velká bitka se však nekonala.
     
    54:02
    Nick Leddy si dal pozor na napadajícího Raffla a za vlastní brankou uklidnil rozehrávku. Zkušený obránce Islanders následně rozjel další útok.
     
    54:32
    Wilson se dostal do útočného pásma, jenže bekhendem si na Sorokina nepřišel. Ruský brankář si bez problémů pokryl mezírku u přední tyčky.
     
    54:43
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington přidává ještě šestou branku! Ihned po vyhraném vhazování v útočném pásmu zakončil příklepem DANIEL SPRONG a jeho dělovka se od tyče odrazila do branky! Asistence: Tom Wilson, Jevgenij Kuzněcov.
    54:43 Daniel SPRONG - 3:6
     
    55:02
    Jordan Eberle zavezl puk do útočného pásma, zadovkou přihrál mezi kruhy, jenže tam neměl nikoho v modrém dresu domácího celku.
     
    55:28
    Barzal získal puk v rohu útočného pásma, vybruslil si mezi kruhy, jenže clonící Jordan Eberle jeho projektil nedokázal tečovat za záda Samsonova.
     
    56:12
    Michael Raffl nahodil puk do útočného pásma. V jeho rohu však kralovali zadáci Islanders, kteří pomalou rozehrávkou uklidnili dění na ledě.
     
    56:29
    Zdeno Chára poslal přihrávku na modrou čáru, kam se hnal Raffl, který puk protečoval do rohu ledové plochy, ale už jej nedohnal před obráncem.
     
    57:02
    Noah Dobson se v rohu obranného pásma dostal k odraženému kotouči a odrazem o mantinel jej poslal do bezpečí. Domácí už na nějakou útočnou snahu rezignovali.
     
    57:32
    Zdeno Chára znovu rozjel akci Washingtonu z obranného pásma. Slovenský obránce přihrál na levou stranu, ale tam se k puku nedostal Daniel Sprong.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:24
    Sprong nahodil puk na domácí branku, ale Sorokin jednoduše schoval kotouč do lapačky a ještě jej stačil vyklepat na hůl jednoho z obránců.
     
    59:02
    Jordan Eberle projel do útočného pásma, kde si puk přehodil na forhend, ale zápěstím nezamířil mezi tři tyče. Duel už se jen dohrává.
     
    59:29
    Palmieri se po vyhraném vhazování prosmýkl na pravý kruh, odkud ještě vyzkoušel střelu zápěstím. Samsonov jeho projektil vyškrábl ramenem nad břevno.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Washington vítězí na ledě Islanders 6:3 a v čele Východní divize má k dobru náskok jednoho bodu na Pittsburgh a tří bodů na svého dnešního soupeře. Domácí sice chtěli v závěrečné periodě bojovat o vyrovnání, ale Jevgenij Kuzněcov jejich snahu rychle zmařil. Poslední slovo si vzal v 55. minutě Daniel Sprong, který se trefil hned po vhazování. Závěrečné minuty už si Capitals pohlídali.
     
    Střely na branku: 24 – 30
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Ilja Sorokin (NYI) – 24 zákroků, 6 OG, úspěšnost 80%, odchytal 59:49
    Ilja Samsonov (WSH) – 21 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 59:57
     
    Česká a slovenská stopa

    Zdeno Chára (WSH) – 0+0, +2 účast, 1 střela na branku, TM 0, čas na ledě 19:42
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 1+2
    2. Daniel Sprong (WSH) 2+0
    3. Brenden Dillon (WSH) 0+2
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 1400 diváků.
    Zdeno Chára se dnes stal teprve pátým obráncem, který v NHL odehrál 1600 utkání!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:40:23)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 15. Beauvillier, 28. Pelech, 38. Pageau (Dobson, Barzal) – 3. Hathaway (Jensen), 11. Oshie (Bäckström, Mantha), 33. Dowd (T. van Riemsdyk, Dillon), 35. Sprong (Kuzněcov, Dillon), 48. Kuzněcov, 55. Sprong (T. Wilson, Kuzněcov)


    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Zajac, Barzal – Palmieri, B. Nelson (A), Dal Colle – Josh Bailey (A), Pageau, Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.
    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson, Orlov, T. van Riemsdyk, Dillon, Jensen, Chára – T. Wilson, Kuzněcov, Sprong – Oshie (A), Bäckström (A), Mantha – M. Raffl, Eller, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodčí: Rehman, McCauley – Tobias, Nagy

    Diváci: 1400
    bahis siteleri