Finsko – Rusko 4:3 (2:0 po s.n.) | Švýcarsko – Bělorusko 1:7 (kon.) | Švédsko – Kanada 1:12 (kon.)
Německo – USA 3:5 (kon.)
konec
Německo
3:5 (1:2, 1:1, 1:2)
USA
Středa 28.04.2021, 03:00 • Comerica Center (Frisco) • Mistrovství světa do 18 let • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování mistrovství světa hráčů do 18 let, u zápasu mezi Německem a USA.
     
    Německo

    Němečtí hokejisté se mezi juniorskou elitu vrátili po šesti letech. Zápasů s těmi nejlepšími si měli užít už loni, ale nestalo se tak, neboť byl světový šampionát zrušen. V roce 2019 Němci v nižší divizi sehráli pět utkání a ve všech zvítězili. Největší problémy měli s Norskem, které porazili 6:4. Letošní mistrovství světa zahájili svěřenci kouče Ziescheho s Českou republikou, favoritovi podlehli 1:3.
     
    USA

    Šampionát konaný na domácí půdě budou chtít hráči USA zcela jistě přetavit v zisk zlatých medailí. Z předloňského mistrovství světa obhajují bronzové medaile, ve Švédsku v souboji o cenný kov porazili zámořského rivala, Kanadu. Juniorka USA v letošní sezóně byla součástí soutěže USHL, což je nejvyšší juniorská hokejová liga schválená USA Hockey. V té se jí ale nedařilo, v šestičlenné skupině obsadila pátou příčku. Ani zahájení šampionátu se Museho družině nepovedlo, v divoké přestřelce padla s Ruskem 6:7 po prodloužení.
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Wolf (Ganz) – Bettahar, Fischer, Klein, Mayr, Krenzlin, Rausch, Gottwald – Cimmerman, N. Heigl, T. Heigl – Rossmy, Zap, Lutz – Steck, van Calster, Proske – Niedenz, Grimm, Hauf – Feist.

    USA: Homer (Holt) – Behrens, Schmidt, Hreschuk, Gallagher, Hutson, Straky, Murchison, Chesley – Duke, Cooley, Pastujov – Janicke, Savage, Gilmartin – McGroarty, Stramel, Howard – St. Louis, Hughes, Devine.

    Rozhodčí: Hebeisen (SUI), Wilk (USA) – Niittyla (FIN), Slavikovskij (RUS).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas juniorského mistrovství světa mezi Německem a USA právě začal! Úvodní buly opanoval Jack Hughes, takže útočí Američané.
     
    01:32
    Nahození za vlastní bránu si pohlídal gólman Gibson Homer. Poradil si s velkou jistotou, po mantinelu rozehrál na spoluhráče.
     
    02:48
    Už ve třetí minutě jsme viděli parádní hit! Postaral se o něj Ryan Chesley, který na obranné modré čáře čistým způsobem sestřelil Krenzlina.
     
    03:02
    Premiérovou přesilovou hru si zahrají domácí hokejisté. Za hákování v obranném pásmu je poslán na trestnou lavici obránce Rayan Bettahar.
     
    04:24
    První zákrok střetnutí zapsal na konto Wolf. S pokusem Devinea si věděl rady, kotouč zachytil a nepustil, čímž zabránil případné dorážce.
     
    05:45
    Aktivněji začali hokejisté v černých dresech, podle očekávání. Pod velkým tlakem hrál Sten Fischer přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    06:32
    Justin Janicke po pravé straně ujel Rasuchovi a před brankou následně hledal St. Louise, ten přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    07:54
    Po neúspěšném zakončení Sashi Pastujova došlo k menší potyčce mezi Maltem Krenzlinem a Rutgerem McGroartym. Arbitři obě horké hlavy včas odtrhli, ani se nebude vylučovat.
     
    08:40
    Krátce po vhazování vyzkoušel střelecké štěstí Roman Schmidt. Zatím nebyl tím, kdo otevřel gólový účet dnešního střetnutí, mířil totiž nepřesně.
     
    09:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První gól střetnutí vstřelili domácí! Nahození Murchisona od modré čáry zblokoval Klein jenom před sebe. Volný puk si našel JACK HUGHES, zakončení k pravé tyči spatřil Wolf až v bráně. Asistence: Ty Murchison a Jack Devine.
    09:29 Jack HUGHES - 0:1
     
    10:16
    Američané útočili, ale Němci jejich útok bez větších problémů zastavili. Dobrou práci odvedl Sandro Mayr, který zpacifikoval St. Louise.
     
    10:37
    Další vyloučení na německé straně. Zbytečný prohřešek vyrobil ve středním pásmu Bennet Rosmy, při snaze sebrat Chesleymu puk sokovi přesekl hokejku.
     
    11:20
    Philip Feist na sebe navázal dva hráče, načež zadovkou předal hrací předmět Niedenzovi. Dělovka z první proletěla vysoko nad břevnem.
     
    12:26
    Naši západní sousedé jsou pod velkým tlakem. Charlie Stramel ujel do přečíslené s Jackem Hughesem, jenž promáchl dobře myšlenou žabičku.
     
    12:49
    A další útok hokejistů v černých dresech. Zodpovědnost na sebe vzal Isaac Howard, který vypálil od pravého mantinelu nepřesně.
     
    13:27
    Rutger McGroarty se pěknou kličkou zbavil Proskeho, místo očekávané střely ještě vymyslel nahrávku na Pastujova. Střela švihem neskončila v báně.
     
    13:49
    První třetina ubíhá v rychlém tempu, skoro se nepřerušuje. Kevin Niedenz marně stíhal nastartovaného Gilmartina, toho zastavil až brankář.
     
    14:29
    Zakázané uvolnění vrací hru před Wolfa. Těžké chvilky pro elitní formaci Německa, která je na ledě už velkou porci vteřin, zatímco Američané v klidu prostřídali.
     
    14:52
    Julian Lutz za tento faul rozhodně pochválený nebude. Provinil se jím totiž v útočném pásmu při stíhání Murchisona, jehož nešikovně podrazil.
     
    15:03
    Logan Cooley uspěl na buly a posunul puk za sebe na Schmidta. Ten si zpracoval kotouč, načež vypálil zápěstím do betonu brankáře Wolfa.
     
    15:38
    Nechybělo moc, aby Němci vyrovnali při vlastním oslabení. Obráncům ujel Kevin Niedenz, avšak bekhendovou kličkou si na Homera nepřišel.
     
    16:31
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Přesilovka využita, favorit navyšuje náskok! Hreschuk dlouho naznačoval střelu, ale nakonec našel v levém kruhu TY GALLAGHERA. Ten bez problémů trefil odkrytou část brány, překvapený Wolf se přesouval hodně pozdě. Asistence: Aidan Hreschuk a Isaac Howard.
    16:31 Ty GALLAGHER - 0:2
     
    17:12
    Další komplikace pro Němce, ty čeká opět hra ve čtyřech. Potrestaným hráčem je Malte Krenzlin, který inkasoval 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    17:50
    Hokejisté v bílých dresech zatím brání statečně. V souboji v rohu kluziště byl nejúspěšnější Maxim Rausch, kotouč odpálil přes všechny čáry.
     
    18:23
    Netrvalo dlouho a hráči USA získali útočnou třetinu zpět. Rutger McGroarty vypálil příklepem o pár čísel nad břevno.
     
    18:54
    Liam Gilmartin na sebe natáhl dva hráče, načež napříč pásmem vybídl k zakončení Ryana St. Louise. Dělovka z první rozvlnila pouze boční síť.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:21
    Německo právě vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Ziescheho zničehonic snižují! Do brejku ujíždějícího Niedenze podpořil v akci ROMAN ZAP. Právě on byl tím hráčem, který nejrychleji dojel k vyraženému puku, hrací předmět následně forhendem umístil za záda gólmana! Bez asistence.
    19:21 Roman ZAP - 1:2
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 12 – 18
     
    Američané v první třetině potvrdili roli favorita, avšak vedou o jediný gól. Do vedení poslal Museho družinu v 10. minutě Jack Hughes, náskok posléze navýšil v přesilové hře obránce Ty Gallagher. Němci ovšem v poslední minutě úvodního dějství dokázali snížit, dobře zahraný protiútok završil gólem Malte Krenzlin.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Jako první nejspíše zaútočí Američané, protože Jack Devine na buly přetlačil Proskeho.
     
    20:36
    Skutečně tomu tak bylo. Sean Behrens nahodil za bránu soupeře, kam najížděl jeho spoluhráč Jack Hughes, před něj ovšem dokázal natlačit tělo Sten Fischer.
     
    21:01
    Německý obránce rozjel rychlou akci na opačnou stranu. Do hry zapojil Yannicka Proskeho, jehož slabý pokus bekhendem proletěl vedle pravé tyčky.
     
    21:29
    Zakázané uvolnění vrací hru před Simona Wolfa. Yuma Grimm zkusil protečovat vyhození Bettahara, avšak na černou gumu nedosáhl.
     
    21:55
    Příležitost pro Německo, to má k dispozici přesilovou hru. Na trestnou lavici odjel Charlie Stramel, důvodem je krosček proti Haufovi.
     
    22:24
    Úvod početní převahy hráčům v bílých dresech nevyšel. Pod tlakem hrající Bennet Rossmy zkusil kličku na Jacka Devineho. Neúspěšnou.
     
    22:49
    Nyní zastavil Ziescheho družina hvizd čárového rozhodčího. Nahrávka Gottwalda měla oči, ale Robin van Calster ji převzal až za modrou čárou.
     
    23:20
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Sean Behrens. Očekával, že Niedenz bude nahrávat napříč pásmem, pas na Grimma zastavil.
     
    23:38
    Tentokráte již Gibson Homer musel do akce. Sedmnáctiletý strážce svatyně vybruslil proti Cimmermannovi, jehož ránu vytěsnil lapačkou.
     
    24:10
    USA v plném počtu. Zákrok Charlieho Stramela nebyl potrestán, útočník strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty. Po návratu na led rychle odjel na střídačku.
     
    24:38
    Němci zvládli přechod přes střední pásmo a postupovali do akce dvou proti dvěma. Nikolaus Heigl volil nahrávku na Thomase Heigla, ten vypálil hodně nepřesně.
     
    25:13
    Hokejisté v černých dresech opět přebrali iniciativu do své moci a kombinují v útočném pásmu. Alespoň na chvíli tlak otupil Sandro Mayr vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    25:43
    Roman Zap zjišťoval, zda by nebylo možné ujet do protiútoku. Rychle k němu sjeli dva obránci, čímž dali útočníkovi jasně najevo, že mu pro tuto chvíli druhý gól nepovolí. Výsledkem je další icing.
     
    26:15
    Gólman Simon Wolf přes clonu hráčů vůbec nic neviděl. Pouze doufal, že jej třeba nahození Schmidta trefí. Nestalo se, ještě před ním totiž pokus zblokoval Fischer.
     
    26:39
    Chybovat v rozehrávce umějí i Američané. Justin Janicke nedosáhl na dlouhou přihrávku Ty Murchisona, zakázané uvolnění i na druhé straně.
     
    27:24
    Srdnatě bojoval Rayan Bettahar, avšak proti početní přesile neměl šanci kotouč na holi udržet. Pouze ho odevzdal Behrensovi.
     
    27:49
    Do defenzivy zabojoval Lane Hutson a v rychlostním souboji předčil Lucu Haufa. Po mantinelu posléze zapojil do hry Gilmartina.
     
    28:11
    Na Američany čeká přesilová hra. Maxim Rausch byl sám proti dvěma útočícím hokejistům. Gilmartinovi skočil pod nohy, ale puk minul. Naopak předvedl ukázkové podrážení.
     
    28:40
    Simon Wolf vyrazil křižnou ránu St. Louise, ale vůbec neměl ponětí, kam černou gumu vyrazil. Měl velké štěstí, že ho dorážející Justin Janicke trefil o betonu.
     
    29:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Favorit zatím potvrzuje papírové předpoklady, avšak nad Německem vede o jediný gól. Ve hře je ale výrazně lepším týmem.
     
    29:32
    V souboji v rohu kluziště uspěl Sandro Mayr. Stihl se rozhlédnout a odrazem o mantinel posunul puk alespoň do střední třetiny.
     
    30:15
    Trest Maxima Rausche je minulostí. Vedoucí mužstvo sice strávilo většinu času v útočném pásmu, ale nevytvořilo si žádnou větší příležitost.
     
    30:48
    Kevin Niedenz přihrál po pravé straně Mayrovi a najížděl si před bránu. Obránce jej v tomto prostoru hledal, ale pochvalu za zachycení pasu zaslouží Chesley.
     
    31:09
    Kolečko v obranném pásmu udělal Rutger McGroarty. Vyřadil tak ze hry Grimma a mohl pokračovat v jízdě do útočné třetiny. Startuje další kombinační akce.
     
    31:49
    Nahrávek požehnaně, střela žádná. Od modré mohl pálit Ty Murchison, ale neučinil tak, místo toho vyslal nepřesný pas na Devinea.
     
    32:26
    Hráči v černých dresech ujeli do akce dvou proti dvěma. Justin Janicke naznačil střelu, načež poslal puk na hokejku Jacka Hughese. Sedmnáctiletý mladík těsně minul prostor u levé tyčky.
     
    32:40
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Defenziva Německa si vybrala slabší chvilku. Střelu Cooleyho z velkého úhlu Wolf vyrazil a Bettahar nedokázal puk odpálit do bezpečí. Toho využil SASHA PASTUJOV, který získal kotouč a našel mezírku u bližší tyčky. Asistence: Logan Cooley.
    32:40 Sasha PASTUJOV - 1:3
     
    33:30
    Němci musejí přidat, alespoň co se ofenzivní složky týče. A to se také děje, ihned po buly obsadila útočnou třetinu druhá útočná formace.
     
    34:05
    Z vrcholku levého kruhu vypálil štiplavý projektil Bennet Rossmy. Gibson Homer se přesunul na poslední chvíli, aby zakročil koncem pravého betonu. Přes všechny čáry vzápětí vyhodil Gallagher.
     
    34:33
    Vhazování v obranné třetině zvládl Red Savage. Kotouč poslal Seanu Behrensovi, jenž obloučkem vyslal do brejku Gilmartina. V souboji jeden na jednoho byl úspěšnější obránce Mayr.
     
    35:27
    Logan Cooley neměl komu nahrát, proto zkusil štěstí z poměrně velkého úhlu. Simon Wolf si tentokráte situaci pohlídal, puk podržel ve výstroji.
     
    35:46
    Na buly sice uspěl Yuma Grimm, ale jeho okamžitou snahu o vyhození zastavil na modré čáře Ty Murchison. Bleskově nahodil kotouč na bránu, Wolf zakročil lapačkou.
     
    36:16
    Lane Hutson musel rychle jednat. Těsně před střetem s Gottwaldem posunul kotouč po levé straně Hughesovi, zakončení švihem bylo hodně nepřesné.
     
    36:53
    Vracející se Jack Hughes spoluhráčům paradoxně uškodil. Autor prvního gólu v utkání si totiž proti Niedenzovi pomohl drobným háčkem, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    37:16
    Výbornou práci odvedl Gibson Homer. Americký gólman vybruslil spolu s Julianem Lutzem, jehož střelu ve finále podržel mezi betony.
     
    37:35
    Na trestnou lavici odjel v průběhu jedné minuty druhý americký hokejista. Ty Gallagher obdržel dvě minuty za podrážení, Němci mají výhodu více jak minutové přesilovky pěti proti třem!
     
    38:18
    Německo právě vstřelilo branku!
    Hráči v bílých dresech i s notnou dávkou štěstí udrželi útočnou třetinu. Na to se ovšem historie ptát nebude, důležité je, že přišlo snížení! BENNET ROSMY si po pravé straně najel do ideální palebné pozice, z kruhu vyprodukoval nechytatelnou střelu do levého horního růžku. Asistence: Julian Lutz.
    38:18 Bennet ROSSMY - 2:3
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:19
    Pokračuje klasická přesilovka Německa pěti proti čtyřem. Yannick Proske nebyl vůbec daleko od senzačního vyrovnání, ze zápěstí poslal kotouč těsně nad břevno.
     
    39:54
    Těsně před sirénou chtěl Američanům vrátit dvoubrankový náskok navrátilec z trestné lavice Ty Gallagher. Prudkou ránu Wolf vytěsnil vyrážečkou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 21 – 28
     
    Sympatický výkon Německa vydržel i ve druhé třetině, do závěrečné dvacetiminutovky budou svěřenci kouče Ziescheho nastupovat s jednogólovým mankem. Američané odskočili do dvoubrankového náskoku ve 33. minutě zásluhou Sashi Pastujova, avšak v závěru prostředního dějství dokázal vrátit naše západní sousedy na kontakt Bennet Rossmy, jenž využil přesilovku pěti proti třem. Třetí třetina slibuje dramatickou podívanou.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Německo je blízko skvělému úspěchu, musí však vstřelit ještě minimálně jeden gól.
     
    40:21
    Justin Janicke se proháčkoval po levé straně až do střelecké pozice. Vypálil ze zápěstí do protějšího rohu, Wolf zasáhl vyrážečkou.
     
    40:30
    Komplikace pro Ameriku hned na úvod třetí dvacetiminutovky. Za nevybíravý krosček v útočném pásmu putuje na trestnou lavici kapitán Red Savage.
     
    41:08
    Tvrdou ránu od modré brány vyslal na bránu Malte Krenzlin. Gibson Homer si střelecký pokus soupeře pohlídal, pravým betonem poslal touš do rohu kluziště.
     
    41:46
    Dobře zapracoval Sean Behrens, který v klíčový okamžik přizvedl hokejku Lucovi Haufovi. Následně odpálil černou gumu přes všechny čáry.
     
    42:30
    Němci prohřešek soupeřova kapitána nepotrestali. Red Savage spěchá do obranného pásma, protože tlak protivníka pokračuje.
     
    42:51
    Mezi kruhy zůstal zapomenutý Kevin Niedenz. Prakticky si mohl vybrat, kam puk pošle, v tutovce ovšem trestuhodně zamířil nad.
     
    43:17
    Ani teď není vyrovnáno! Opět skvělá nahrávka mezi kruhy, tentokráte na Benneta Rossmyho. I on však mířil příliš vysoko.
     
    43:46
    Rychle na druhou stranu. Slibný protiútok rozjel Rutger McGroarty, který natlačil tělo před bránu, ale už bez puku, o ten jej připravil Maxim Rausch.
     
    44:13
    Hokejisté v bílých dresech bojují jako lvi. Obtočení zpoza brány zkusil Kevin Niedenz, Gibson Homer přilepil beton k levé tyči včas.
     
    44:46
    Boj za vlastní branou zvládl Sandro Mayr. Byl o poznání důraznější než Jack Devine. Puk následně vyhodil vysokým obloučkem do útočného pásma.
     
    45:21
    K vidění byl pro změnu souboj za brankou Ameriky. I v tomto případě uspěl obránce, Lane Hutson udržel na zádech forčekujícího Rossmyho.
     
    45:58
    Pod tlakem volil Julian Lutz z levé strany nahrávku naslepo. Michaelu Gottwaldovi chybělo k osáhnutí na puk pár centimetrů, hrají hráči USA.
     
    46:23
    Domácí kapitán Red Savage zaslouží pochvalu za povedenou individuální akci. Vybruslil si až do levého kruhu, odkud nahrával Hughesovi, ten promáchl.
     
    46:47
    Tlak zámořského národního mužstva ještě pokračoval. Ryan Chesley místo očekávaní nahrávky vypálil zápěstím od modré čáry o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    47:04
    Snaha založit rychlý brejk Haufovi vůbec nevyšla. Černou gumu poslal na střídačku mezi spoluhráče, vhazování proběhne ve střední třetině.
     
    47:35
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    CHARLIE STRAMEL přiblížil Ameriku vítězství! Vystihl nahození Gottwalda a postupoval sám na gólmana. Puk si přehodil na forhendovou stranu, načež gólmanovi poslal puk nad pravé rameno. Bez asistence.
    47:35 Charlie STRAMEL - 2:4
     
    48:15
    Opět jsme měli možnost vidět samostatný únik, nyní v podání Logana Cooleyho. Na rozdíl od spoluhráče na Wolfa nevyzrál, trefil jeho pravý beton.
     
    48:54
    Svěřenci kouče Ziescheho zatlačili a získali pozici v útočné třetině. O tu je jen na chvíli připravil Ryan Chesley, jeho vyhození skončilo zakázaným uvolněním.
     
    49:10
    Ty Murchison podklouzl, čehož chtěl využít Bennet Rossmy. Toho ovšem výborně zakřižoval Sean Behrens, ten soka ke střele nepustil.
     
    49:49
    Zaváhání vyrobil brankář Gibson Homer, který ve snaze odlepit se od tyčky ztratil stabilitu. S pomocí spoluhráčů však přestál situaci bez úhony.
     
    50:16
    Velkou rychlost nabral ve středném pásmu Ty Gallagher. Na druhý gól ovšem musí pro tuto chvíli zapomenout, St. Louis ho vystavil ofsajdu.
     
    50:57
    Teď bylo s přechodem hokejistů USA do útočného pásma všechno v pořádku. Od pravého mantinelu ve finále akce pálil Justin Janicke, Wolf včas reagoval lapačkou.
     
    51:14
    Kontaktní gól visel ve vzduchu! Mizerné vyhození jednoho z obránců vystihl Robin van Calster, jeho zakončení z mezikruží skončilo na pravé tyči.
    51:14 Van Calster orazítkoval brankovou konstrukci
     
    51:48
    Německo právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Van Calster neuspěl, SEBASTIAN SIMMERMANN už ano! Po pravém mantinelu zavezl touš do útočného pásma, aby si posléze sjel více na střed a střelou ke vzdálenější tyči propálil bezmocného Homera. Asistence: Nikolaus Heigl.
    51:48 Sebastian CIMMERMAN - 3:4
     
    52:30
    Bleskové srovnání nebylo vůbec daleko! Homer pravým betonem vyrazil střelu Niedenze jenom ke Grimmovi, ten z úhlu těsně minul.
     
    53:25
    Příležitost i na druhé straně. Wolf ovšem skvěle zmenšil střelecký úhel Ty Gallagherovi, zakončení zastavil pravým ramenem.
     
    53:57
    Znovu Gallagher, opět neúspěšný. Tentokráte střílel ve výrazně lepší pozici, přesto na Wolfa nevyzrál ani v tomto případě. Ztroskotal na pravém betonu.
     
    54:27
    Německý gólman si v posledních vteřinách na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Prověřil ho Jack Hughes, lapačka vyletěl proti puku na poslední chvíli.
     
    54:49
    Domácí chtějí rozhodnout o svém vítězství, ale jejich náskok zatím zůstává jednobrankový. A to i po střele Devineho, která rozvlnila boční síť.
     
    55:10
    Přerušení hry hraje ve prospěch Německa. To zvládlo tlak z posledních sekund bez inkasovaného gólu, stále tak mohou pomýšlet na senzační bodový zisk.
     
    55:36
    Z prakticky nulového úhlu zkusil brankáře nachytat Liam Gilmartin. To by nejprve musel trefit bránu, to se ale americkému útočníkovi nepovedlo.
     
    56:04
    Nepříjemná situace pro německou juniorku, kterou na dvě minuty oslabuje Rayan Bettahar. V předbrankovém prostoru krosčekem sestřelil Hughese.
     
    56:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    S největší pravděpodobností je rozhodnuto. TY GALLAGHER si řekl o přihrávku do levého kruhu a od Howarda ji dostal. Křižná střela mířila mimo bránu, ale do vlastní svatyně si puk smolným zásahem rukavicí srazil Rausch. Asistence: Isaac Howard.
    56:49 Ty GALLAGHER - 3:5
     
    57:16
    Němečtí mladíci bojují. Nikolaus Heigl ujel do přečíslení. Po naznačení střely hledal Thomase Heigla, jenž v dobré pozici trestuhodně promáchl.
     
    57:51
    Icing vrací hru před svatyni Gibsona Homera. Justin Janicke zkusil zatlačit na Sandra Mayra, ten ale disponoval velkým náskokem.
     
    58:02
    Krátce po vhazování střílel od modré čáry Sten Fischer. Americký gólman si šikovně povyjel a černou gumu zachytil ve výstroji.
     
    58:39
    Aidan Hreschuk tak dlouho dotíral na Benneta Rosmyho, až ho přimel k zaváhání. Pas naslepo po mantinelu zachytil obránce Sean Behrens.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:24
    Po pravém mantinelu projel kolem obránce Rausche Jack Devine. Levé křídlo čtvrté formace vzápětí hledalo před brankou Jacka Hughese, centr vypálil forhendem do masky Wolfa.
     
    59:58
    V závěru střetnutí ještě došlo k potyčce mezi Bennetem Rosmym a Ryanem St. Louisem. Zatímco americký útočník obdržel pouze dvě minuty za nesportovní chování, tak německý forvard inkasoval dvě minuty plus osobní desetiminutový trest za naražení na hrazení.
     
    Konec zápasu.
     
    Střely na bránu: 28 – 42
     
    Nejlepší hráči utkání: Maxim Rausch – Ty Gallagher
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 826 diváků.
     
    Americká juniorka si částečně spravila chuť za včerejší nezdar proti Rusku, nad Německem zvítězila 5:3.

    Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce. V průběhu první třetiny sice Američané získali dvougólový náskok, avšak v závěru přišlo snížení. Ve druhé třetině si oba celky vyměnily po gólu, do závěrečné dvacetiminutovky tak šli domácí s náskokem jediné branky. Charlie Stramel vrátil Museho družině vedení o dva góly, ovšem Němci odpověděli, prosadil se Sebastian Cimmerman. Definitivní razítko na vítězství favorita dal svým druhým gólem v utkání obránce Ty Gallagher, na tento zásah už soupeř nezareagoval.

    Povinná výhra posunula Američany v tabulce skupiny A do čela. Němci i po druhém utkání zůstávají s nulou na kontě, jejich postup do čtvrtfinále by se rovnal velkému překvapení.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:40:22)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 20. Zap, 39. Rossmy (Lutz), 52. Cimmerman (N. Heigl) – 10. Hughes (Murchison, Devine), 17. Gallagher (Hreschuk, Howard), 33. Pastujov (Cooley), 48. Stramel, 57. Gallagher (Howard)


    Německo: Wolf (Ganz) – Bettahar, Fischer, Klein, Mayr, Krenzlin, Rausch, Gottwald – Cimmerman, N. Heigl, T. Heigl – Rossmy, Zap, Lutz – Steck, van Calster, Proske – Niedenz, Grimm, Hauf – Feist.
    USA: Homer (Holt) – Behrens, Schmidt, Hreschuk, Gallagher, Hutson, Straky, Murchison, Chesley – Duke, Cooley, Pastujov – Janicke, Savage, Gilmartin – McGroarty, Stramel, Howard – St. Louis, Hughes, Devine.

    Rozhodčí: Hebeisen (SUI), Wilk (USA) – Niittyla (FIN), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 826
    bahis siteleri