Vyšehrad – Líšeň 1:2 (kon.) | Chrudim – Dukla Praha 0:1 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
1:2 (0:1)
SK Líšeň 2019
Sobota 01.05.2021, 17:00 • Evžena Rošického-Strahov, Praha • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Všem fanouškům fotbalu přeji příjemné sobotní odpoledne! Od 17 hodin pokračuje program 21. kola Fortuna:národní ligy soubojem Vyšehradu proti favorizované Líšni.
     
    Vyšehrad půjde do utkání v roli outsidera, protože se krčí na dně tabulky se ziskem pouhých pěti bodů a sestup je nevyhnutelný. Pražané nebodovali už sedm zápasů v řadě, ve kterých navíc dali jen dva góly! Slavoj naposledy schytal výprask 0:3 na půdě Třince, předtím však prohrál pouze o gól s Prostějovem a v Ústí nad Labem.

    Líšeň je naopak jednou z největších senzací aktuální sezony, protože donedávna bojovala o první místo! Aktuálně jsou Moravané třetí, protože na jaře ztratili body v Blansku a Varnsdorfu, navíc prohráli v Líšni. I přes následné výhry 3:0 nad Duklou a v Chrudimi se nakonec propadli na třetí místo tabulky, jelikož doma jen remizovali se Žižkovem.
     
    Favoritem zápasu je tak jednoznačně hostující celek, který ztrácí na vedoucí Hradec Králové už jedenáct bodů, ale má jeden zápas k dobru. Líšeň je tak nadále ve hře o postup, jenže už nesmí ztrácet body a musí se spoléhat i na zaváhání Východočechů.

    Líšeň musí začít už na půdě Vyšehradu, který v podzimním domácím utkání přestřílela 4:2. Předchozí dva souboje sezony 2019/2020 skončily dělbou bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slavoj Vyšehrad: Ordelt – Alexandr, Stropek, Egert, Schneider – Suchan (C), Kulig – Hampl, Kříž, Hezoučký – D. Procházka.
    Náhradníci: Otáhal – Burda, Drobílek, Vejvar, Jakab, Zaradny, Králíček.

    SK Líšeň 2019: Veselý – Jeřábek, Otrísal, O. Ševčík (C), Lutonský – Kučera – Pašek, Málek, Matocha, Krška – Silný.
    Náhradníci: Vítek – Bednář, Šteigl, Szotkowski, Reteno Elekana, Fall, Rolinek.

    Rozhodčí: Švagr – Leška, Šimáček.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Vyšehrad okamžitě po rozehrávce zkoušel zahrozit dlouhým nákopem do pravé strany, ale míč byl pro nabíhajícího Hampla příliš prudký.
     
    1
    Na druhé straně zkoušel lobem za obranu překvapit Málek, ale na jeho notu nikdo ze spoluhráčů nepřišel a míč míří do území nikoho.
     
    2
    Útok Vyšehradu středem hřiště byl zastaven ještě na domácí polovině. Ordelt musí rozehrát znovu.
     
    3
    Líšeň se na pravé straně hřiště k centru nedostala, zatímco pokus domácích na druhém konci hřiště byl odvrácen.
     
    4
    Slavoj mohl pokračovat ve své ofenzivní aktivitě, ale Veselý střelu zpoza vápna dobře viděl!
     
    5
    Vysoký míč po levé straně domácím nevyšel, protože Jeřábek odhlavičkoval míč do autu, načež ho Vyšehrad ztrácí.
     
    6
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Brňanům rozehrávka standardní situace z vlastní poloviny nevyšla ideálně, přesto se udrželi na míči a pasem za obranu vyslali JANA SILNÉHO, který tváří v tvář propálil brankáře Ordelta.
     
    7
    Schneiderův centr z levé strany vypadal na první pohled dobře, ale zaplul jen do rukavic pozorného Veselého.
     
    8
    Z brejku mohl zahrozit Matocha, jenže před vápnem nedokázal zkrotit skákavý míč, natož aby vystřelil. Na tahu je znovu Vyšehrad.
     
    9
    Z levé strany prošel do vápna Hezoučký, který si se štěstím položil dva bránící hráče, načež se mu míč zamotal mezi nohy. Nakonec se ke střele zpoza vápna dostal Alexandr, jehož pokus je hodně nepřesný.
     
    11
    Slavoj se pokusil zakombinovat a prosadit se na útočné polovině, leč mu chyběla potřebná přesnost v kombinaci. Po pravé straně útočí pro změnu Líšeň!
     
    11
    Domácí defenziva nátlak z pravé strany ustála, navíc si domácí vybojovali obranný faul ve středu hřiště a mohou rozehrávat.
     
    12
    Na míči jsou častěji domácí, kterým se však nedaří najít cestu přes pevnou líšeňskou defenzivu. Hosté nemusí spěchat, jelikož vedou a čekají na brejky.
     
    13
    Zajímavý nákop do pravé strany domácím štěstí nepřinesl, jelikož míří za autovou čáru.
     
    14
    Rozhodčí Švagr je nekompromisní a píská také další nedovolený zákrok hostujícího hráče. Vyšehrad se tak přesouvá na útočnou polovinu.
     
    15
    Hezký centr za obranu v podání Alexandra zkoušel zkrotit Kříž, jenže ho zpracovával v hodně krkolomné pozici, proto ho rychle ztratil.
     
    16
    Vyšehrad hraje sympaticky. Z aktivity v posledních desítkách vteřin vytěžil další centr do šestnáctky, který tentokrát hosté odvrátili.
     
    16
    Kříž dostal míč ve středu hřiště, načež byl dohrán hostujícím hráčem – faul Líšně a přímý kop domácích.
     
    17
    Hezoučkého prudký centr na zadní tyč vracel Egert, leč jeho pobídka našla jen kopačku hostujícího hráče. Líšeň může zaútočit.
     
    18
    Líšeň si dává na čas, a přestože už několikrát zkoušela uspět dlouhým nákopem, trápí se na vlastní polovině.
     
    19
    Ztráta míče přinesla šanci Vyšehradu, jenže centr na Hezoučkého přerušil hvizd sudího. Křídelní Slavoje si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    20
    Líšni nevyšel ani následný útok, přesto může v poklidu rozehrát na půlící čáře – útočný faul Slavoje.
     
    20
    Prudký centr Kršky z levé strany odvrátila domácí obrana na první rohový kop dnešního utkání.
     
    21
    Rozhodčí jeho exekuci přerušil, protože se mu na zahuštěné penaltě nelíbil souboj Hezoučkého s Jeřábkem, kterým domluvil.
     
    21
    Z přízemní rozehrávky nakrátko Líšeň vytěžila pokus mezi centrem a střelou zpoza vápna, kterému chyběla potřebná přesnost.
     
    22
    Otrísal nakopl padající míč za obranu, kam si chytře naběhl Silný, ale tentokrát byl Ordelt rychlejší a ukryl míč do svých rukavic.
     
    23
    Nenápadný centr do vápna dokázal zakončit Suchan, jehož překvapivá technická střela míří i díky hostující teči mimo – roh.
     
    24
    Vyšehrad rozehrál nakrátko, načež se dostal k centru z pravé strany. Defenziva Líšně ho na přední tyči odvrátila, ale následně přiletěl míč z druhé strany. Hlavička domácího borce však byla zbytečná, protože je odpískán ofsajd.
     
    25
    Na můj vkus je Líšeň až příliš pasivní, zatímco Vyšehrad je opticky lepším mužstvem. Zatím to však hostům vychází.
     
    26
    Veselý se vydal až za hranici velkého vápna, aby odkopl prudký centr před nabíhajícím Hezoučkým. Následně je odpískán domácí ofsajd.
     
    27
    Vyšehrad je znovu na míči, jen se těžko dostává přes půlící čáru, kterou Líšeňští úspěšně brání.
     
    28
    Líšeň se vydala do brejku, který však neměl dlouhého trvání. Vyšehrad zastavuje akci ve středu vlastní poloviny za pomoci faulu.
     
    29
    Vysoký centrovaný míč nekompromisně sebral ze vzduchu Ordelt, který ho tak ukrývá do svých rukavic. Slavoj může znovu zaútočit!
     
    29
    Tentokrát se provinil faulem Kříž, který si počínal nedovoleně v souboji s bránícím hráčem – útočný faul.
     
    30
    Když už se ale hosté vydají do brejku, domácí mají plné ruce a nohy práce. Hampl dokázal zkrotit útok po levé lajně, leč jen za cenu rohu.
     
    30
    K hlavičce se na hranici vápna dostal Kučera, jenže míč se rychle vrátil ven a druhý centr už mířil do ofsajdu.
     
    32
    Vyšehradský útok po pravé straně úspěch neslavil, míč tak končí v zámezí a rozehrávat může Veselý.
     
    34
    Líšeň v posledních desítkách vteřin zabrala a drží soupeře pod zámkem! Vydařený úsek zatím končí jen několika centry do šestnáctky, které vyšehradská defenziva úspěšně odvrací.
     
    35
    Moravané si vybojovali alespoň rohový kop, z něhož se dostali k hlavičce, která však míří jen vedle levé tyče.
     
    36
    Líšeň zapnula a drží domácí pod tlakem. Akce po pravé straně je alespoň prozatím pozastavena odkopem do autu.
     
    36
    Zajímavá příležitost! Prudký centr z pravé strany dokázal Procházka nadzvednout včas, jelikož kdyby to neudělal, může soupeř pohodlně zakončovat v ideální střelecké pozici.
     
    37
    Líšeň rozehrála další rohový kop, jenže prudký centr na zadní tyč byl prodloužen do autu. Jeřábkův dlouhý aut zkoušel prodloužit Ševčík, leč marně.
     
    39
    Vyšehrad si může trošku ulevit, protože dokázal ustát několikaminutový tlak Líšně, která v podstatě z ničeho přeřadila na vyšší rychlost.
     
    40
    Oba týmy bojují o míč ve středu hřiště, a přestože hosté zkoušeli několikrát zahrozit po stranách, dostali se jen pár metrů za půlící čáru.
     
    41
    Tentokrát si Líšeň vypracovala rohový kop, který domácí odvrátili. Následnou ránu z druhé vlny dokázal zastavit někdo z bránících hráčů, proto neprošla ani k brance.
     
    42
    Málek se před vápnem snažil protlačit přes obránce, ale neuspěl a faulu se dožadoval marně. Nákop Vyšehradu úspěch neslavil.
     
    43
    Škoda pro hosty! Velmi zajímavou akci, ze které mohlo vzejít zajímavé přečíslení pokazila odfláknutá Krškova přihrávka před vápnem.
     
    43
    Obrovské šance Líšně! Centr z pravé strany zakončoval na zadní tyči Silný, jehož pokus vytáhl hráč Vyšehradu z brankové čáry. Vzápětí se hostující útočník natáhl po centru za obranu, a přestože ho dokázal špičkou usměrnit do branky, byl mu odpískán ofsajd!
     
    44
    Kritické okamžiky domácí ustáli a znovu se s míčem přesouvají na útočnou polovinu hrací plochy.
     
    45
    Centr do šestnáctky si Veselý bez problémů pohlídal, tudíž mohou hosté v závěru prvního poločasu vytvořit jeden z posledních útoků.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Už se jim to nepodařilo, jelikož sudí nenastavil ani minutu, proto jdou hosté do šaten za vedení 1:0. Už v šesté minutě proměnil první vážnější šanci Jan Silný, a přestože měl Vyšehrad přes půl hodiny více ze hry, v závěru poločasu Líšeň několikrát zahrozila a málem dala dva góly. Nejprve zasáhl bránící hráč na brankové čáře, následně padl gól z ofsajdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Vyšehrad okamžitě po rozehrávce dostal hosty pod tlak, čímž donutil Ševčíka špatně odkopnout míč do autu.
     
    47
    Ševčík se tentokrát ukázal dlouhým nákopem na útočnou polovinu, po němž hosté vybojovali autové vhazování v blízkosti vápna.
     
    48
    Lutonského centr z levé strany našel na zadní tyči Paška, jehož hlavička však míří pouze mimo domácí branku.
     
    48
    Brejk Vyšehradu po levé straně hřiště končí odpískaným faulem hostů. Slavoj tak mohl rozehrát na polovině hrací plochy, jenže následný nákop za obranu míří jen do zámezí.
     
    49
    Líšeň si rozehrávkou nakrátko zavařila, přesto nakonec dokázala udržet míč ve své moci a posunout se na polovinu soupeře.
     
    51
    Vyšehrad se dokázal ubránit, načež se hra přesunula do středu hřiště, kde nakonec hráč Slavoje fauluje.
     
    52
    Už se zdálo, že Ševčíkův centr do pravé strany bude marný, ale nakonec se hosté dostali k centru. Vysoký míč na malé vápno si však Ordelt bez problémů pohlídal.
     
    53
    Vyšehrad zaútočil po pravé straně, čímž si vybojoval alespoň faul, ale verdikt sudího se hostujícímu týmu vůbec nelíbí.
     
    54
    Zakroucený míč do vápna dokázal usměrnit hlavičkující Stropek jen těsně nad branku!
     
    55
    Centr na přední tyč po rohovém kopu tentokrát domácím nevyšel, načež je domácímu týmu odpískán ofsajd.
     
    56
    Oko fotbalového diváka si v posledních desítkách vteřin rozhodně neužívá pastvu, nýbrž tuhý boj převážně ve středu hrací plochy.
     
    58
    Vyšehrad se znovu tlačil do koncovky, ze které vytěžil další rohový kop z pravé strany hřiště.
     
    59
    Hráči obou mužstev se natlačili na malé vápno, kam nakonec přiletěl Křížův centr, ale jednomu z domácích hráčů střela z vápna vůbec nesedla!
     
    61
    Vyšehrad si vybojoval míč do své moci, načež se po pravé straně protlačil do vápna Kříž, jehož zakroucenou střelu levačkou Veselý chytá!
     
    61
    Brejk Líšně po levé straně hrací plochy je odvrácen na autové vhazování.
     
    62
    Na levé straně velkého vápna propadl míč k Matochovi, ale na štěstí pro domácí mu centr před branku vůbec nesedl.
     
    63
    Vyšehrad právě vstřelil branku!
    Slavoj je za svou aktivitu a snahu odměněn vyrovnáním! Defenziva Líšně si neuhlídala centr do šestnáctky, který propadl k JANU SUCHANOVI, jenž překonal hostujícího brankáře!
     
    64
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Samuel Kulig, přichází Konrad Zaradny.
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Petr Hampl, přichází Filip Drobílek.
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Pavel Hezoučký, přichází Milan Králíček.
     
    66
    Líšeň útočila po levé straně, načež se dožadovala autu, ale k údivu hostujících hráčů ukázal čárový rozhodčí opačným směrem.
     
    68
    Líšeň se snaží odpovědět na vyrovnání Slavoje svou aktivitou, jenže se jí nedaří usadit na útočné polovině hrací plochy.
     
    70
    Centr do šestnáctky byl nakonec přerušen kvůli útočnému faulu Líšně, po němž zůstala v malém vápně ležet rovnou trojice domácích hráčů.
     
    71
    Odvážný průnik líšeňského borce z pravé strany k centru ani zakončení nevedl, ale přinesl alespoň zajímavý přímý kop!
     
    71
    K exekuci přímého kopu se postavil Málek, jehož prudký a střílený centr na zadní tyč proletěl jen nad pravou spojnicí.
     
    72
    Vyšehrad rychle rozehrál, ale jeho dlouhý nákop odvrací Otrísal hlavičkou do bezpečí.
     
    72
    Druhý brejk v krátkém sledu si domácí pokazili sami nepřesným centrem, načež se Líšeň z protiútoku dostala do zakončení, které je zablokováno na rohový kop!
     
    73
    Nepříjemná situace na polovině Líšně. V souboji se soupeřem si jeden z domácích borců zřejmě vyrazil dech, s čímž mu pomohl hostující brankář a následně i kluboví lékaři.
     
    74
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Moravané podruhé v utkání vedou! Centr na zadní tyč dokázal zužitkovat ONDŘEJ ŠEVČÍK, který v souboji přetlačil domácího hráče a usměrnil míč do sítě.
     
    74
    Domácí brankář Adam Ordelt (VYS) vystartoval po sudím, protože podle něho hostující střelec fauloval, ale výsledkem je žlutá karta pro domácího borce.
     
    74
    V podstatě okamžitě dostává žlutou kartu za řeči také domácí kapitán Jan Suchan (VYS).
     
    75
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Jaroslav Málek, přichází Martin Rolinek.
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází David Pašek, přichází Guy Reteno Elekana.
     
    77
    Obrovská šance Líšně gólem nekončí! I kdyby osamocený hráč hostů dokázal na levé tyči doklepnout míč do sítě, slavil by marně, protože sudí odpískal ofsajdové postavení.
     
    78
    Líšeň pokazila rozehrávku na vlastní polovině, čímž dovolila domácím odcentrovat, ale vysoký míč nakonec úspěšně odvrátila.
     
    78
    Rolinek se mohl vydat do brejku po levé straně, který však zastavuje dvojice bránících hráčů.
     
    79
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Dominik Kříž, přichází Jan Vejvar.
     
    80
    Přetažený centr na zadní stranu velkého vápna dokázal Krška zkrotit, ale následně mu nevyšla zasekávačka.
     
    80
    Za centrovaným míčem se hnal jeden z domácích hráčů, který byl hostujícími obránci složen na trávník. Faul se ovšem nepíská.
     
    81
    Líšeň zahrozila z pravé strany, načež ve vápně zakončoval v pádu Silný, ale jeho lehké pokus Ordelt v pohodě kryje.
     
    82
    Tomáš Egert (VYS) neuhlídal své ruce v souboji s Kučerou, kterého udeřil do obličeje a vidí žlutou kartu. No, kdyby mlčel, možná odejde jen s napomenutím.
     
    83
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Jan Silný, přichází Marek Szotkowski.
     
    84
    Vyšehrad pokračuje v aktivitě, ale marně. Vejvar se po levé straně tlačil k centru, jenže si v souboji s obráncem pomohl faulem.
     
    85
    Domácí hráč ve středu hřiště podcenil vysoký míč, který bez velké snahy propadl k Rolinkovi, ale hostující hráč se nakonec k zakončení nedostal a ke všemu fauloval.
     
    86
    Vyšehrad si vzápětí vybojoval další přímý kop, ale vysoký míč dokázali hosté odvrátit.
     
    86
    Penalta! Kučera zařadil vyšší rychlost po levé straně, vletěl do vápna a byl faulován. V tomto případě nebylo o čem.
     
    86
    Za ruční brzdu zatáhl Adam Alexandr (VYS), který vidí žlutou kartu.
     
    87
    K exekuci pokutového kopu se postavil David Krška, ale Adam Ordelt skvěle vystihl směr střely a penaltu do pravé strany vyrazil!
     
    88
    Vyšehrad se vzápětí znovu hnal do útoku, jenže rozhodčí znovu píská loket v obličeji a útočný faul.
     
    88
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Marek Matocha, přichází Michal Bednář.
     
    89
    Slavoj se nevzdává a dokázal si vybojovat přímý kop na útočné polovině hrací plochy.
     
    90
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Jan Suchan, přichází Marián Burda.
     
    90
    Drobílkův zakroucený míč hosté odvrátili jen k Schneiderovi, jehož střela z první na hranici vápna míří jen vysoko nad branku!
     
    90+1
    Vyšehrad má ještě tři minuty! Nastavení začíná kolem šestnáctky soupeře.
     
    90+1
    Líšeň ustála centrovaný míč, jenže pak se ho příliš snadno zbavila. Slavoj může znovu zaútočit.
     
    90+2
    K dlouhému autu se odhodlal Procházka, jehož pas jeden z domácích hráčů prodloužil, nakonec však k zakončení nedošlo.
     
    90+2
    Líšeň startovala brejk z poloviny hřiště, který je zastaven taktickým faulem domácího týmu. To hraje hostům do karet.
     
    90+3
    Moravanům centr nevyšel, navíc míč rychle ztrácí a musí se bránit dalšímu útoku Slavoje.
     
    90+3
    Domácí ztrátu míče mohl potrestat Szotkowski, ale na hranici vápna si všímal spíše soupeře než míče, proto je mu místo gólu uznán útočný faul.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    I tak napínavá bitva končí! Vyšehrad dokázal ze své aktivity vytěžit vyrovnání Jana Suchana, jenže pak neuhlídal ve vápně Ondřeje Ševčíka, který prodal svůj důraz a vrátil hostům vedení. Líšeň mohla v závěru zápasu odskočit, ale Krškovu penaltu Adam Ordelt vychytal, přesto už se Vyšehrad k vyrovnání nedostal a prohrává 1:2.
     
    Líšeň se tak vrací na druhé místo tabulky, musíme ale uznat, že se proti poslednímu celku tabulky až nečekaně trápila. Vyšehrad odehrál důstojnou partii, během které byl v mnoha úsecích opticky lepším mužstvem, ale jak je známo – fotbal se hraje na góly.
     
    Tímto se s vámi loučím, děkuji vám za pozornost a přeji vám příjemný sobotní večer! (18:51:48)

    Daniel Ryl

    Branky: 63. Suchan – 6. Silný, 74. O. Ševčík

    Karty:   74. Ordelt (VYS), 74. Suchan (VYS), 82. Egert (VYS), 86. Alexandr (VYS)

    Neproměněná penalta: 87. Krška (LIS), brankář Ordelt zneškodnil


    FC Slavoj Vyšehrad: Ordelt – D. Procházka, Stropek, Egert, Schneider – Alexandr, Suchan (C) (90. Burda) – Hampl (64. Drobílek), Kulig (64. Zaradny), Hezoučký (64. Králíček) – Kříž (79. Vejvar).
    Náhradníci: Otáhal – Burda, Drobílek, Vejvar, Jakab, Zaradny, Králíček.

    SK Líšeň 2019: Veselý – Jeřábek, Otrísal, O. Ševčík (C), Lutonský – Kučera – Pašek (75. Reteno Elekana), Málek (75. Rolinek), Matocha (88. Bednář), Krška – Silný (83. Szotkowski).
    Náhradníci: Vítek – Bednář, Šteigl, Szotkowski, Reteno Elekana, Fall, Rolinek.

    Rozhodčí: Švagr – Leška, Šimáček

    Diváci: bez diváků
    bahis siteleri