PSG – Lens 2:1 (kon.) | Lille – Nice 2:0 (kon.)
konec
Lille OSC
2:0 (1:0)
OGC Nice
Sobota 01.05.2021, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že se Lille znovu vrátilo čela francouzské nejvyšší soutěže a odpovědělo na vítězství PSG, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:55:41)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž zvítězilo Lille, které bylo v prvním poločase opticky lepším mužstvem a první trefu zaznamenal Burak Yılmaz. Ovšem jinak domácí další velké příležitosti nepřidali. Celý duel ovlivnilo vyloučení Jordana Lotomby, který uviděl druhou žlutou a oslabil Nice, které do té doby nic moc nevymyslelo. Po vyloučení se hosté na malou chvíli nadechli, jenomže Lille se vzchopilo a zasadilo druhý zásah, když se prosadil parádním zakončením Zeki Çelik.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Z dálky se do míče chtěl opřít Jonathan Ikoné, jemuž pokus moc nevyšel. Míč vyletěl do vzduchu a rychle padal do levé části branky, avšak Walter Benítez se stihl vrátit a míč zastavit.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!

    Lille se dál drží na útočné polovině a užívá si konec zápasu. Nice už se soustředí na to, aby znovu nekapituloval.
     
    90
    Reinildo se snažil udržet míč na hrací ploše, což se mu povedlo. Míč sice poslal ve skluzu před branku, jenomže Walter Benítez byl pozorný a balonu se sám chopil.
     
    89
    Základní hrací doba už téměř vypršela a stále vidíme průběžný stav 2:0! Lille tak pokračuje ve spanilé jízdě za titulem, ovšem nesmí klopýtnout, protože na zaváhání čekají PSG a Monaco, která kolo zítra dohrává.
     
    87
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan David, přichází Domagoj Bradarić.
     
    87
    Ještě jedno žluté potrestání uviděl Xeka (Lille), který šel do riskantní skluzu, v němž trefil soupeře. Hlavní rozhodčí neměl jinou možnost, než znovu trestat!
     
    86
    Koncovka zápasu je zatím v režii domácích hráčů, kteří se znovu nacházejí v kombinaci na útočné polovině. Nice dnes nemá dostatek sil ani hráčů na to, aby s výsledkem něco udělalo.
     
    85
    Jonathan Bamba si dal sice míč daleko od nohy, jenomže se mu následná klička povedla. Naopak Pierre Lees-Melou reagoval pozdě, a tak soupeři došlápl na kotník.
     
    84
    Nice opět balon dlouho neudrželo a muselo se zatáhnout do hlubokého bloku. Favorit zápasu výborně kontroluje koncovku zápasu a nedá se očekávat, že by se ještě dostal pod tlak soupeře.
     
    83
    Domácí mužstvo je dál u balonu, i když se stáhlo na vlastní polovinu hrací plochy. Ovšem po chvíli přišel velmi rychlý přechod, který pokazila nepřesná přihrávka na pravou stranu.
     
    81
    Lille kontroluje zápas, když znovu kombinuje na útočné polovině. Přihrávku před brankou převzal Jonathan David, který se utopil v kličkách, jelikož byl velmi dobře dostoupen soupeřem.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby, bude se jistě i něco nastavovat! Hráči v červených dresech dál míří za snadným vítězstvím.
     
    79
    Jeden z lékařů zdviženým palcem ukazuje směrem na střídačku, že je Xeka schopen pokračovat v duelu. Ošetřovaný hráč zamířil za postranní lajnu, a tak se může pokračovat ve hře.
     
    77
    Zakončení zpoza šestnáctky mířilo doprostřed branky, s čímž si Walter Benítez. Chvíli předtím byl ale nedovoleně zastaven střídající Xeka.
     
    76
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Pierre Lees-Melou.
     
    75
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Luiz Araújo, přichází Jonathan Ikoné.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Boubakary Soumaré, přichází Xeka.
     
    75
    Jonathan David a Reinildo napadali rozehrávku soupeře, čímž mu způsobili velmi velké potíže. Ovšem Nice to zvládlo a odkopem se znovu osvobodilo.
     
    74
    Andy Pelmard neudržel míč na hrací ploše, a tak bude vhazovat domácí celek, který aktuálně chystá hned dvojí střídání!
     
    73
    Favorit zápasu v poklidu kombinoval kolem středového kruhu. Po chvíli Benjamin André přihrával na levou stranu, kde míč nezachytil střídající Yusuf Yazıcı.
     
    72
    Další centr hostujícího mužstva putoval před branku, odkud byl znovu odvrácen. Hráči v bílých dresech se neustále zlepšují, ovšem stále je to málo.
     
    71
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Burak Yılmaz, přichází Yusuf Yazıcı.
     
    70
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Júsuf Atál, přichází Andy Pelmard.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hassane Kamara, přichází Stanley N'Soki.
     
    69
    Přeci se Nice osměluje! Na pravé straně dlouho hledal možnost k centru Alexis Claude-Maurice. Povedlo se mu míč propasírovat před branku, ale akce byla znovu zažehnána.
     
    67
    Po pěkném pasu se míče chopil Júsuf Atál, který měl na pravé straně dostatek prostoru! Jeho centr mířil do správných míst, kde ve vzduchu vládla dvojice stoperů, která míč odehrála do bezpečných míst.
     
    66
    Hráči v červených dresech rozhodně nespěchají a po chvíli poslal pas na levou stranu Sven Botman. Jonathan Bamba přihrál do vápna, kde míč přes obránce poslal Luiz Araújo. Ovšem Jonathan David nezvládl zpracování na prsa a míč mu uskočil ve vyložené příležitosti k brankáři!
    64. Burak Yılmaz (LIL)
     
    64
    Už to vypadalo, že Kasper Dolberg využije chyby při rozehrávce. Jenomže v rozhodujícím momentu mu podklouzly kopačky, a tak se Lille ubránilo! Na druhou stranu pak postupoval Burak Yılmaz. proti němuž vystartoval brankář, a tak turecký útočník zamířil do pravé tyče!
     
    63
    Nákop domácího mužstva mířil na pravou stranu, kde hrací plochu opustil. Nice znovu kombinuje pouze na vlastní polovině, jeho snažení je navíc velmi pomalé.
     
    61
    Domácí mužstvo po ztrátě míče vytahuje napadání velmi vysoko, s čímž mělo Nice opět problém. Hostující celek se ubránil odkopem a bude muset znovu bránit své pokutové území.
     
    60
    Hodina hry je minulostí a Lille kráčí ze vítězstvím. Pokud by Nice chtělo utkání zdramatizovat, muselo by hodně přidat a navíc hraje bez vyloučeného Jordana Lotomby.
     
    58
    Favorit zápasu už vede o dva zásahy a míří za důležitými třemi body. PSG a zdá se, že také Lille své úlohy zvládnou. Všichni budou napínavě čekat, zda se v boji o titul udrží zítra také Monaco!
    56. Zeki ÇELIK - 2:0
     
    56
    Lille právě vstřelilo branku!
    Burak Yılmaz posunul míč na levou stranu, odkud přišel centr před branku. Situace byla sice odvrácená za pokutové území, kde se halfvolejem předvedl ZEKI ÇELIK. Zakončení tureckého obránce mířilo přesně do pravé šibenice, a tak Walter Benítez plachtil vzduchem marně!
     
    55
    Nice se znovu zmocnil.o balonu a opět o něj velmi rychle přišlo.
     
    54
    Lille předvedlo pár minut, kdy si rozhodně nebylo jisté v kramflecích. Ovšem favorit zápasu zase zabral a okamžitě se kombinačně usadil na útočné polovině.
     
    53
    Centr od rohového praporku mířil na první tyčku, odkud jej odvrátil Burak Yılmaz. Následně přišla z levé strany střílená přihrávka před branku, kterou si pohlídal zase Mike Maignan.
     
    52
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Flavius Daniliuc.
     
    52
    Po nepřesné přihrávce na hrot se hra na malou chvíli otočila. Jenomže Reinildo také balon ztratil a hru otočil Alexis Claude-Maurice. Nice následně vybojovalo alespoň rohový kop.
     
    51
    Kasper Dolberg se vydal napadat rozehrávku favorita zápasu a donutil jednoho z obránců k přihrávce k brankáři. Nice se pak zmocnilo míče a kombinuje kolem středové čáry.
     
    50
    Jestliže Nice do teď neměl téměř nic, tak nyní můžeme čekat totální defenzivu. Lille dnes sahá po třech bodech, kterým je rázem ještě blíže.
    48. Červená karta po 2. žluté
     
    48
    Druhá žlutá karta a následné vyloučení, těžké chvíle nyní prožívá Jordan Lotomba (Nice)! Hostující hráč šel do šlapáku, kterým Jonathana Bambu netrefil, ale jeho pohyb pokračoval dál a soupeře tak trefil. Tohle je hodně přísné potrestání, ale sám Lotomba v klidu odchází do útrob stadionu!
     
    47
    Při pohledu na trávník to vypadá, že oba celky pokračují v zahajovacích sestavách. Zejména u hostujícího mužstva je to velmi překvapující.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, otevřete si chipsy a bavte se nejlepším francouzským fotbalem. Lille potřebuje získat tři body, aby znovu poskočilo na vedoucí pozici Ligue 1. Povede se to?
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Sledovali jsme první poločas, v němž Lille bylo aktivnější, ale vytvořilo si jen jednu nadějnou příležitost, kterou přesnou střelou přetavil v úvodní gól Burak Yılmaz. Poté domácí byli sice aktivnější, jenomže další velká šance nepřišla. Pokud se budeme věnovat hře Nice, tak to se často bránilo, předvádělo zbytečné ztráty a navíc směrem dopředu téměř neexistovalo. Uvidíme, co se na zeleném pažitu stane po poločasové přestávce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!

    Hráči v bílých dresech v závěru poločasu kombinují na útočné polovině, ovšem nedařilo se jim nic vymyslet. Navíc došlo ke ztrátě, kterou hasil nedovoleným zákrokem Jean-Clair Todibo.
     
    45
    Na levou stranu si znovu naběhl aktivní Burak Yılmaz, který se nacházel v ofsajdovém postavení. Turecký útočník se sice divý, ale stejně si navíc pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    44
    Konec prvního poločasu se blíží a za přihrávkou za obranu si nabíhal Burak Yılmaz. Jenomže Walter Benítez na nic nečekal a také vyrazil z branky, aby míč zahrál za postranní lajnu.
     
    43
    Ovšem ani po centru nepřišlo další ohrožení branky, které by fanoušky zvedlo z gaučů. Navíc při snaze získat míč se faulu dopustil Sven Botman.
     
    42
    Na druhou stranu se tak mohl velmi rychle vydat Jonathan David, jenž se rychle otočil a chtěl vystřelit. Jeho pokus byl obráncem přizvednut nad branku a Lille bude znovu rozehrávat roh.
     
    41
    Domácí si vypomohli faulem u postranní čáry, a tak míč pošle do vápna Alexis Claude-Maurice. Jeho centr nikdo netrefil a míč putoval do zadní části branky, ovšem Mike Maignan byl dobře postavený.
     
    40
    Ovšem v posledních minutách Nice výrazně osměluje, jenže do pokutového území se nedostává. Tentokrát se snažil projít zleva Hassane Kamara, avšak byl zastaven.
     
    39
    Blížíme se ke konci poločasu a Lille stále vede o jedinou trefu! Navíc se téměř neustále hraje na útočné polovině domácího mužstva!
     
    37
    Po dlouhém ošetřování se znovu hrálo! Sám faulovaný Jonathan Bamba volný kop rozehrál centrem do zadní části šestnáctky, odkud vyslal slabou hlavičku José Fonte.
     
    34
    Další žlutá karta je na světě a vidí ji Jordan Lotomba (Nice)! Po jeho zákroku míří na hrací plochu lékařský tým, jelikož Jonathan Bamba inkasoval šlapák na kotník, dost nevybíravý zákrok.
     
    33
    José Fonte poslal pas na tureckého útočníka Lille, kterého si vzal nedovoleně do parády William Saliba. Burak Yılmaz už se nacházel na trávníku a soupeř na něj nechtěně došlápl.
     
    32
    Lille se znovu celkem snadno přesunulo na útočnou polovinu, kde se snaží najít recept na překonání hostující obrany. Favorit zápasu zatím střetnutí kontroluje a soupeři nic moc nedovoluje.
     
    31
    Hráči v bílých dresech nemají na co čekat a hlavně nemají co ztratit. Nice táhlo další akci po levé straně, ovšem znovu nepřešli až do pokutového území. Naopak bude vhazovat Zeki Çelik.
     
    29
    Kromě gólové situace sledujeme marnou snahu Lille na překonání hostujícího brankáře. Favorit zápasu je sice aktivnější, ale velké příležitosti nepřicházejí. Pokud se budeme věnovat hře Nice, tak je vidět spousta zbytečných ztrát a před branku soupeře se téměř nedostává.
     
    27
    Alexis Claude-Maurice (Nice) byl pozdě v souboji a následně trefil Zekiho Çelika. Hlavní rozhodčí hru přerušil a okamžitě tasil žlutou kartu!
     
    26
    Na centr z volného kopu si naskočil Sven Botman, jehož hlavička zamířila vedle levé tyče. Walter Benítez se pouze ohlídl, čímž situaci zkontroloval a věděl, že tentokrát zasahovat nemusí.
     
    25
    Burak Yılmaz si výborně pokryl balon tělem a nechal se faulovat Morganem Schneiderlinem. Lille bude rozehrávat standardní situaci, ovšem nejdříve dostává od rozhodčího kázání domácí kapitán José Fonte.
     
    24
    Hráči v červených dresech jsou znovu u balonu, jenomže pod tlakem. Pro domácí mužstvo je ale nejdůležitější, že se hraje daleko od jejich brány.
     
    23
    Na neaktivitu spoluhráčů se už nemohl dívat William Saliba, který sám vyvezl míč na útočnou polovinu a následně přihrál do strany, kde Nice vybojovalo alespoň rohový kop.
     
    21
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Zeki Çelik (Lille), který šel do riskantního skluzu, v němž trefil nohu Júsufa Atála. Turecký krajní obránce správně viděl žlutou kartu.
     
    20
    Po centru od rohového praporku se k nepřesné hlavičce probojoval Sven Botman. Avšak bylo to s tečí, a tak Lille dostalo šanci na reparát. Jenomže ani ten se nevyvedl, protože míč už při centru opustil hrací plochu.
     
    19
    Na levé straně se pohyboval Jonathan David, který znovu centroval. Ovšem jeho snažení bylo sražené vedle branky, míč mířil do boční sítě, což hostujícího brankáře pořádně vyděsilo.
     
    18
    Sledujeme obrázky, které připomínají tradiční film, který všichni znají! Lille je často u balonu a na útočné polovině. Naopak Nice se urputně brání, hosté potřebují výrazně zabrat.
     
    16
    Autor úvodního gólu zápasu si ze středu hrací plochy naběhl doprava, ovšem jeho centr zamířil jen k soupeři. Nice znovu ale míč dlouho neudrželo a bude se muset opět bránit.
     
    15
    Na levé straně si velmi dobře počínal Júsuf Atál, jenž přešel přes tureckého obránce. Jeho střílená přihrávka mířila před branku, odkud ji vyboxoval Mike Maignan ke spoluhráči.
    13. Burak YILMAZ - 1:0
     
    13
    Lille právě vstřelilo branku!
    K rohovému praporku přispěchal Jonathan Bamba, jehož centr na první tyč byl odvrácen. Ovšem akce favorita pokračovala dál, když přišla přihrávka do vápna z levé strany. Jonathan David narazil míč pod sebe, kde se nacházel BURAK YILMAZ, jehož zakončení zapadlo do pravého spodního rohu branky. Asistence: Jonathan David.
     
    12
    Zeki Çelik u postranní lajny vytáhl zákrok za hranicí pravidel, když zezadu podkopl Júsufa Atála. Nice po rozehrání o míč rychle přišlo, a tak na druhou stranu pelášil Luiz Araújo, který vybojoval pouze další roh.
     
    11
    Jordan Lotomba chtěl hrát směrem dopředu, ale neměl nikoho v pohybu, a tak vymyslel jen přihrávku k brankáři. Od Waltera Beníteze začala další kombinace hostujícího mužstva.
     
    9
    Hráči v červených dresech vědí, oč hrají, a tak potřebují získat tři body. Na pravou stranu pokutového území si naběhl Zeki Çelik, který předával míč na střed, kde se nacházel Burak Yılmaz. Hostující obraně se ale nebezpečí povedlo odvrátit.
     
    8
    Za obranou číhal Burak Yılmaz, který si našel pozici mezi stopery. Ovšem nákop za obranu byl příliš dlouhý, a tak se balonu chopil Walter Benítez. A tak na tahu bylo Nice, které se prokombinovalo až na levou stranu šestnáctky, kde byla k vidění nepřesná přihrávka.
     
    7
    A znovu turecký krajní obránce byl v akci, tentokrát Zeki Çelik vybojoval rohový kop. Centr do šestnáctky poslal Jonathan Bamba, ovšem hra byla odvrácena do klidné části hrací plochy.
     
    6
    Zeki Çelik promáchl přihrávku od spoluhráče a balon mu utekl za postranní lajnu. Nice sice vhazovalo, ovšem velmi rychle se bránilo. Navíc se faulu dopustil Júsuf Atál, jenž poslal na zelený pažit Jonathana Bambu.
     
    5
    Na trávníku se míče chopili hostující hráči, kteří chvíli kombinovali, avšak akce byla na pravé straně zastavena. Lille zatím hraje velmi dobře, jenže stále jsme na začátku střetnutí.
     
    4
    Stade Pierre-Mauroy stále zeje prázdnotou, což si boj o titul rozhodně nezasluhuje. A vlastně ani celý sport, ovšem doufejme, že se brzy situace uklidní a fanoušci se vrátí do ochozů.
     
    3
    Jean-Clair Todibo si dal před soupeře tělo a pustil míč znovu do zámezí. Hostující celek už rozehrál od své branky, ale opět se neprobojoval ani za půlící čáru.
     
    2
    Do dnešního střetnutí nastoupilo Lille v červených dresech, naopak Nice se obléklo do bílé sady. Vraťme se na trávník, kde u postranní čáry chyboval Jordan Lotomba, avšak Jonathan Bamba míč neudržel na hrací ploše.
     
    1
    Jdeme na to, střetnutí bylo právě rozehráno! Míče se chopili hostující hráči, avšak po nákopu prohrál hlavičkový souboj Kasper Dolberg.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Çelik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – Bamba, André, Soumaré, Araújo – David, B. Yılmaz.
    Náhradníci: Karnezis – D. Bradarić, Xeka, Djaló, Ikoné, Lihadji, Pied, Weah, Yazıcı.

    OGC Nice: Benítez – Lotomba, Todibo, Saliba, Kamara – Schneiderlin (C) – Atál, Claude-Maurice, Búdawí, Rony Lopes – Dolberg.
    Náhradníci: Cardinale – Bambu, Daniliuc, Lees-Melou, Ndoye, N'Soki, Pelmard, Sellouki, Trouillet.

    Rozhodčí: Delerue – Jouannaud, Mugnier.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu, které začne asi za třicet minut. Již jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme. Lille potřebuje zvítězit, jelikož před několika desítkami minut zvítězilo také PSG, které OSC aktuálně odsunulo na druhou příčku.
     
    Boj o titul graduje a chtějí jej získat hned čtyři týmy, ovšem čtvrtý Lyon už trochu ztrácí, a tak se situace zúžila na tři aspiranty! Do závěrečných kol má nejlepší výchozí pozici vedoucí Lille, které zaznamenalo třiasedmdesát bodů. Pouze o bod zpátky je favorizované PSG a o další bod vzadu je zase knížecí Monaco. Čeká nás tedy zajímavá bitva až do posledního kola! Jenomže OSC nečeká nic jednoduchého, protože přijede Nice. Tým, který rozhodně letos zůstal za očekáváním a aktuálně se nachází na devátém místě, když získal šestačtyřicet bodů. OGC rozhodně mělo ambice na evropské poháry, jenže šance je spíše teoretická.
     
    Vítám všechny fotbalové u pětatřicátého kola francouzské Ligue 1 Uber Eats, v němž se představí Lille OSC a OGC Nice. Obrovským favoritem budou domácí hráči.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Michal Luxa

    Branky: 13. B. Yılmaz (David), 56. Çelik

    Karty:   21. Çelik (LIL), 87. Xeka (LIL) – 27. Claude-Maurice (NIC), 34. Lotomba (NIC)   48. Lotomba (NIC)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 4:0. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:12.
    Lille OSC: Maignan – Çelik, J. Fonte (C), Botman, Reinildo – Bamba, André, Soumaré (75. Xeka), Araújo (75. Ikoné) – David (87. D. Bradarić), B. Yılmaz (71. Yazıcı).
    Náhradníci: Karnezis – D. Bradarić, Xeka, Djaló, Ikoné, Lihadji, Pied, Weah, Yazıcı.

    OGC Nice: Benítez – Lotomba, Todibo, Saliba, Kamara (70. N'Soki) – Schneiderlin (C) – Atál (70. Pelmard), Claude-Maurice, Búdawí (76. Lees-Melou), Rony Lopes (52. Daniliuc) – Dolberg.
    Náhradníci: Cardinale – Bambu, Daniliuc, Lees-Melou, Ndoye, N'Soki, Pelmard, Sellouki, Trouillet.

    Rozhodčí: Delerue – Jouannaud, Mugnier
    bahis siteleri