Kanada – Švédsko 8:1 (kon.) | Finsko – Rusko 5:6 (kon.) | Finsko – Švédsko 0:8 (kon.)
konec
Finsko
0:8 (0:2, 0:2, 0:4)
Švédsko
Čtvrtek 06.05.2021, 23:00 • Comerica Center, Frisco (USA) • Mistrovství světa do 18 let • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Mistrovství světa hráčů do osmnácti let už dospělo do finální fáze a pomalu končí. My se v tomto duelu zaměříme na boje o bronzové medaile.
     
    Soupeři zatím nejsou známi, neboť šampionát probíhá v zámoří a vše tak bude rozuzleno ve čtvrtek časně ráno, kdy se oba semifinálové boje dohrají.
     
    Jasné však je, že si s určitostí tento duel zahrají dva z týmů Kanady, Švédska, Finska či Ruska. Tyto týmy se totiž probojovaly mezi čtyři nejlepší celky na světě a uvidíme, kdo z nich bude hrát duel o bronz.
     
    Semifinálové dvojice

    Kanada – Švédsko
    Finsko – Rusko
     
    Po dnešní noci jsou už karty rozdány. O třetí místo si to v severském derby rozdají mladí Švédi se stejně starými Finy. O zlato budou bojovat Rusové s Kanadou.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Koskenvuo (Helomaa) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Juusola, Malinen, Ervasti – Salminen (C), Koivunen, Tuomaala – Päivärinta, Kemell, Ruusunen (A) – Yliniemi, Kapanen, Lambert – Miettinen, Huuhtanen, Matikka – Järvelä.

    Švédsko: Lindbom (H. Hävelid) – M. Hävelid, Edvinsson, Olsson, Sjöholm, Salomonsson, Forsmark, Aho – Lysell, Dower-Nilsson (C), Robertsson (A) – Hasa, Rosén, Strömgren – Moberg (A), Persson, Sjöberg – Kangas, Eljas, Sundin – Östlund.

    Rozhodčí: Fernandez (USA), Judakov (RUS) – Briganti (USA), Slavikovskij (RUS).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Na zahajovacím vhazování uspěli Švédové, kteří nastupují ve žlutých, zatímco Finové v modrých dresech.
     
    00:21
    Ville Koivunen provedl účinnou stahovačku v levém kruhu, ale střelou švihem se do branky strážené Lindbomem netrefil.
     
    01:30
    Rasmus Ruusunen ulovil puk v útočném pásmu. Dostal se ale do nevýhodného úhlu a vše skončilo pouze tím, že se posunula švédská branka.
     
    01:46
    Lambert nepřihrál ideálně podél mantinelu. Švédové rychle otočili hru a Koskenvuo čelil střele Forsmarka z levého křídla.
     
    02:01
    Díky vyhranému vhazování se Švédové udrželi v útočném pásmu, ale Edvinsson vymyslel jen propagační nahození od modré čáry.
     
    02:52
    Koivunen objel branku a vymyslel takřka ideální palebnou pozici pro Suomiho. Lindbom střelu z osy krásně zastavil lapačkou.
     
    03:30
    Vyloučení v týmu Finsko (Samu Salminen – 2 min., pozdní dohrání). Zbytečný hit na nepřipraveného Antona Olssona.
     
    04:25
    Edvinsson nedoručil přihrávku od modré čáry. Vznikla z toho velká šance v oslabení pro Päivärintu, jenž šel do forhendového blafáku, ale do odkryté branky kotouč nezasunul. Nejspíše trefil tyčku.
     
    05:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    William Strömgren si vzal puk v rohu hřiště. Navázal na sebe pozornost prakticky všech Finů a dokonale je překvapil přihrávkou do volnějšího pravého kruhu, odkud z jedničky trefil prázdnou bránu ISAK ROSÉN. Asistence: William Strömgren, Oliver Moberg.
    05:00 Isak ROSÉN - 0:1
     
    05:25
    Finové určitě zpytují svědomí. Nejvíce Salminen a Päivärinta. První z nich zavinil oslabení a druhý z nich krátce před gólem neproměnil vekou šanci.
     
    06:09
    Elias Salomonsson se opřel do šikovně sklepnutého kotouče, jenomže golfákem zpoza pravého kruhu prostor mezi tyčemi nezasáhl.
     
    07:17
    Zakázané uvolnění švédského týmu. Nepřesně rozehraný puk letěl jen k Ervastimu.
     
    07:49
    A ještě jeden icing. Trochu zbytečný, jeden ze Švédů zachytil neadresnou zadovku a ukvapeně vyhodil puk přes celé hřiště.
     
    08:11
    Sisu Yliniemi neudělal potřebnou kličku před útočnou modrou čarou. Finové puk do pásma dostali, ale musí o něj bojovat v rohu.
     
    08:46
    Sudí si všimli Lindbomovy posunuté branky, takže v nikterak důležité chvíli přerušili hru. Na programu bude reklamní přestávka.
     
    09:11
    Joakim Kemell si docela dlouho připravoval švih z levého kruhu. Lindbom se na něj stihl připravit a předvedl jistý zákrok.
     
    09:21
    To Aku Koskenvuo na opačné straně zasahovat nemusel, protože projektil z levého křídla neměl potřebnou přesnost.
     
    09:46
    Vyloučení v týmu Švédsko (Mattias Hävelid – 2 min., podrážení).
     
    10:06
    Carl Lindbom ustál menší závar na brankovišti, kde byl velmi důrazný Koivunen a ještě jeden z jeho spoluhráčů.
     
    10:16
    Vyhrané buly rozjelo další kombinaci. Střelu z levého kruhu Lindbom vyrazil k Matikkovi, takže posléze čelil i pokusu kanonýra Salminena.
     
    10:36
    Joakim Kemell orazítkoval tělo některého ze soupeřů. Švédové se nevysvobodili a zůstávají pod výrazným tlakem u vlastní brány.
     
    11:06
    Heimosalmi na vrcholu přesilovkového rozestavení kotouč neudržel, z první finské přesilovky tak zbývá posledních třicet vteřin.
     
    11:35
    Lindbom má v tomto oslabení o zábavu postaráno. Naposledy zneškodnil tvrdý příklep z levého kruhu, jenž zrealizoval Samu Tuomaala.
     
    11:46
    Švédsko v plném počtu.
     
    12:13
    Simon Robertsson nenašel vhodného kandidáta přihrávku. Z ostrého úhlu tedy sám zakončil, ale Koskenvuo žádnou prekérní situaci neřešil.
     
    13:06
    Aleksi Malinen trefil hned první překážku. Na zadním mantinelu získali puk Švédové, jenže jim ho u vlastní branky vzal Lambert.
     
    13:45
    Kemell nabral rychlost, jenže Lindbom střelu švihem lapačkou vyrazil. Finové jsou velmi aktivní i po vypršení přesilové hry.
     
    14:33
    Nešikovná rozehrávka mladých Švédů vyústila v zakázané uvolnění a další vhazování před Carlem Lindbomem.
     
    14:45
    Heimosalmi mohutně napřáhl od modré, ale puk k brance nedoletěl. Švédové tentokrát vhodně nahodili a vyrazili střídat.
     
    15:01
    Ve středním pásmu protečovaný kotouč doskákal až do rukavice Lindboma, jemuž se nechtěla riskovat další rozehrávka. Raději tedy přerušil hru.
     
    15:36
    Noah Hasa byl trochu podražen při manévrování na pravém křídle, ale žádného ze dvou hlavního rozhodčích to nedonutilo zapískat faul.
     
    16:20
    Eljasovo aktivní napadání okolo Koskenvua vyšlo vniveč. Pozdější přechod Finů každopádně ztroskotal na postavení mimo hru.
     
    16:48
    Sisu Yliniemi se vrátil z rohu do lepší pozice na střelu. Lindbom ji bez komplikací vyrazil a zanedlouho si poradil i s nahozením Viléna.
     
    17:24
    Aleksi Heimosalmi házel puk od modré před branku, kde byl v daný okamžik velký provoz. Lindbom nemohl nic vidět, ale Švédové to nějak zvládli.
     
    18:21
    Heimosalmi rozehrál zpoza branky na Salminena a ten pokračoval dále na Tuomaalu, jehož bekhendový pas až před Lindboma neprošel.
     
    18:45
    Aku Koskenvuo od inkasovaného gólu moc práce nemá. Teď alespoň zaklekl proti navštívence Sjöholma ze středního pásma.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:23
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je frustrující závěr třetiny pro Finy, kteří po svém soustavném tlaku inkasují na 0:2. Lysellovi úplně nevyšla drzá klička na levém křídle. Odražený puk ale sebral SIMON ROBERTSSON a švihem z kruhu ho procedil mezi tělem a pravou rukou gólmana. Asistence: Fabian Lysell.
    19:23 Simon ROBERTSSON - 0:2
     
    19:55
    Málem bylo pro Finy ještě hůře. Koskenvuo měl problém s výpadem Moberga a dorážkou z osy kluziště. Vše končí icingem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Pro Finy to nebyla zrovna šťastná dvacetiminutovka. Salminen ve čtvrté minutě zbytečně fauloval. Jeho parťák Päivärinta trefil v oslabení tyčku a hned o pár vteřin později už na druhé straně otevíral skóre Rosén. Do čtyř šli i Švédové, kteří byli dlouhou dobu pod tlakem. Lindbom je ale držel a krátce před sirénou zničehonic přišel gól na 2:0 z hokejky Robertssona.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 15 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Tuomaala pokazil přihrávku ve středním pásmu. Isak Rosén díky tomu spěchal sám na finskou bránu, ale forhendovým blafákem puk do sítě nepropašoval.
     
    21:13
    Olssonův pokus po vhazování tak nebezpečný nebyl. Finové rovněž vyprodukovali střelu na branku, ale byla to jen krátkodobá záležitost.
     
    21:46
    Suomi zkraje druhé třetiny nestíhají. Psychicky se na nich nepovedený závěr první části určitě podepsal.
     
    22:19
    Ofsajd Finů.
     
    22:40
    Arvid Eljas si našel několikrát propadlý puk, jenže z levého kruhu Koskenvua vážněji neohrozil. Tre kronor zůstávají v jeho blízkosti.
     
    23:14
    Parádní zákrok Koskenvua! Ležíc na břiše pravou nohou zneškodnil dorážku Arvida Eljase po původní střele z pravé strany.
     
    23:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Začíná být jasno! Po ráně Hävelida zpoza pravého kruhu si finský gólman vybral slabší chvilku. Puk propadl za něj a po obranném zákroku jednoho ze spoluhráčů na brankové čáře už nestačil na odraz od SIMONA EDVINSSONA. Bez asistence.
    23:31 Simon EDVINSSON - 0:3
     
    25:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Krátce po třetím gólu přidávají Švédové i čtvrtý zásah! Persson po rychlém přechodu středního pásma nahrál do pravého kruhu a Koskenvuo znovu lovil puk ze sítě kvůli přesné ráně ALBERTA SJÖBERGA. Vše se odehrálo ve chvíli, kdy na ledě ležel zraněný Lambert. Asistence: Ludwig Persson.
    25:30 Albert SJÖBERG - 0:4
     
    25:30
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Aku Koskenvuo, přichází Juuso Helomaa.
     
    26:29
    Topias Vilén se ocitl v problémech, když byl napadaný v pozici posledního hráče. Z obranného pásma se nezdráhal vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    26:44
    Rozhodčí posílají na trestnou jednoho hráče z každého týmu. Trest za krosček si odsedí Sjöholm a za sekání pro změnu Ruusunen.
     
    27:15
    Ervasti neuspěl se střelou zpoza pravého kruhu. Vzápětí se musel rychle vracet kvůli probíhající akci Noaha Hasy.
     
    27:55
    Hra ve čtyřech na obou stranách zatím více sedí Finům. Individuálně se snažil prorazit Lysell, ale vypálený puk byl odražen do ochranné sítě.
     
    28:18
    Juuso Helomaa a jeho první zákrok. Střela po buly od Simona Aha byla tak akorát na rozehřání.
     
    28:44
    Oba týmy v plném počtu.
     
    29:23
    Liam Dower-Nilsson vjel do ofsajdu, takže Finy nemusí až tak mrzet laciná chyba v přechodu středního pásma.
     
    29:37
    Persson poslal puk k modré čáře. Střela od obránce letěla do míst, kde bylo velmi rušno, ale Helomaa ji před Sjöbergem precizně lapil.
     
    30:04
    Dost podobná situace také na druhé straně. Viljami Juusola nahozením od modré gólmana Carla Lindboma o čisté konto ale neobral.
     
    30:50
    Solidní dalekonosná střela švihem od Tuomaaly doplachtila do lapačky Lindboma, který znovu vypadal velmi sebejistě.
     
    31:14
    Simon Robertsson zleva našel Roséna, který měl k sobě i Lyssela. Ani jeden z nich pátou branku Švédů ale nepřidal.
     
    31:56
    Dobré střídání od mladíků ve žlutém. Se střelami rozhodně nešetří, platí to také o obránci Antonu Olssonovi.
     
    32:11
    Až teď je z finského pohledu situace klidnější. Unavená pětka může odjet na hráčskou lavici. Čerstvé síly se snaží něco vymyslet v ofenzivě.
     
    33:06
    Edvinsson a Kemell se po vzájemném střetu na červené čáře ocitli v nehokejové pozici. O žádný faul se podle sudích nejednalo.
     
    33:32
    Střílená přihrávka z pravého kruhu od Heimosalmiho nenašla předpokládaný cíl. Finové by už nutně potřebovali skórovat.
     
    33:51
    Neposedně skákající puk přistál u finského brankoviště, kam dobrusloval Noah Östlund. Helomaa předním situaci vyřešil.
     
    34:11
    Dobrá práce švédské obrany, která zablokovala dvě střely za sebou a pak nenechala projít ani nahození od modré čáry.
     
    34:32
    Z masivního nápřahu nepropálil žlutý val ani Juusola. Puk vyletěl mimo hřiště. Následuje reklamní přestávka.
     
    35:16
    Samu Tuomaala nezpracoval krátkou přihrávku, když už unikal oběma obráncům. Resultuje z toho tlačenice u zadního mantinelu.
     
    35:51
    Isak Rosén nechtěně zablokoval střelecký pokus vlastního spoluhráče. Aspoň na malý moment musí Švédové vylidnit útočnou třetinu.
     
    36:30
    Problémy se zpracováním Robertssonovy přihrávky měl také Lyssel, který byl natlačen na pravý mantinel a u něj rovněž čistě odzbrojen.
     
    37:01
    Koivinen nechal puk za sebou, když projížděl podél pravého mantinelu. Šavlovačku u modré čáry zvládli lépe hráči švédského výběru.
     
    37:26
    Juuso Helomaa je zatím nepřekonán. Edvinssonův bekhend z dálky pro něj rozhodně nebyl těžkým oříškem.
     
    38:06
    Noah Hasa si vystačil s nahozením ze středního pásma. Společně se spoluhráči pak vyrazil aktivně forčekovat, což dělá hráčům v modrém nemalé potíže.
     
    38:27
    Samu Salminen už byl v útočném pásmu, když do něj s kotoučem vjížděl Tuomaala. Ofsajd a buly před modrou čarou.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:06
    Ville Koivunen neprostřelil učebnicově clonícího protihráče. Lambert později našel Päivärintu, jenže Lindbom zasáhl i přes nepříjemnou clonu Koivunena.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina měla stejný výsledek, ale naprosto odlišný průběh. Švédové těžili z pohody získané gólem Robertssona ze závěru první části. Finy přehrávali a dvěma dalšími zásahy v rozmezí několika desítek vteřin asi rozhodli celý zápas o bronz. Trefy Edvinssona a Sjöberga znamenají jednoznačný stav 4:0.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 23 – 25 (15:9, 8:16).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Začíná třetí dějství, ve kterém budou Finové potřebovat výkon za hranicí možností. Mají před sebou těžké záchranářské práce.
     
    40:40
    William Strömgren udělal pěknou kličku ve středním pásmu, ale o několik metrů později už doplatil na to, že neměl k sobě žádné spoluhráče.
     
    41:09
    Lindbom nezasahoval proti nepřesné střele z osy. Suomi střílel od modré lépe a nejvážnější byla dorážka z pravé strany.
     
    41:20
    Dobré střídání finského týmu, který během pobytu v útočném pásmu střílel ze všech možných pozic. Lindbom čistý štít ale uhájil.
     
    42:31
    Švédsko působí trošku pasivnějším dojmem. Za současného stavu se tomu nejde moc divit, poslední třetina by měla být už jen formalitou.
     
    42:46
    Nepřesnost ve finské rozehrávce zavinila zakázané uvolnění. Helomaa najisto vyrážel střelu od modré.
     
    43:30
    Kotouč vyletěl někam ke švédské střídačce. Toť vše ve chvíli, kdy na stadion přichází ruské mužstvo. Finále proti Kanadě se blíží.
     
    43:59
    Isak Rosén měl před sebou dálnici vedoucí před pravý kruh. Žádná jedovka švihem to od něj ale nebyla.
     
    44:33
    Topias Vilén plácl do puku zpoza levého kruhu. Lindbom nejprve jenom vyrážel, ale napravil to zastavením dorážky Mika Matikky.
     
    45:00
    Arvid Eljas byl při objíždění finské brány faulován. Topias Vilén inkasuje menší trest za krosček.
     
    45:35
    Isak Rosén si vyměnil několik přihrávek z pravého kruhu, odkud ve finále trefil Juusoly. Finové vyhazují puk ven z obranného pásma.
     
    45:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    V šestačtyřicáté minutě mizí i ty poslední finské naděje na senzační obrat. William Strömgren v přesilovce vyrazil do drzého průniku. Ve finální fázi ho kotouč úplně neposlechl, ale za ním jedoucí OLIVER MOBERG ho zblízka uklidil do sítě. Asistence: William Strömgren, Anton Olsson.
    45:53 Oliver MOBERG - 0:5
     
    45:53
    Gólový moment se kontroloval u videa. Zjevně se zkoumal možný ofsajd, který se ale nestal. Branka na 5:0 tedy zůstává v platnosti.
     
    46:40
    Noah Hasa vystřelil pouze do finské hokejky. Švédové ještě napadají, dobrou práci na zadním mantinelu odvádí Arvid Sundin.
     
    47:15
    Trvalo to, ale nakonec finský tým dostal puk do středního pásma. Další nahození sbírá nikým neobtěžovaný Helomaa.
     
    47:56
    Matikka projel středem hřiště. V útočné zóně se posunul na střed, ale vypálený puk proletěl vedle Lindbomovy levé tyče.
     
    48:21
    Ludwig Persson si počkal na pomoc z druhé vlny, ale k ničemu vážnějšímu to nevedlo. Hra opět skončila v rohu kluziště.
     
    49:03
    Joakim Kemell bojoval se stabilitou. Od modré vestoje sice vystřelil, ovšem kotouč na branku zdaleka nesměřoval.
     
    49:32
    Švédský kapitán Liam Dower-Nilsson rozhodně nepatří mezi ty nejaktivnější hráče. Nyní se ukázal jen sraženou střelou z osy.
     
    49:40
    Finská klec byla vychýlena z předepsaného postavení. Chystá se nové buly v útočném pásmu Švédů. Staví se na něj Dower-Nilsson.
     
    50:01
    Od čestného úspěchu nebyl daleko Samu Salminen. Před odkrytou části brány však nedosáhl na finální přihrávku od Tuomaaly.
     
    50:27
    Vyloučení v týmu Švédsko (Anton Olsson – 2 min., sekání).
     
    50:56
    Forsmark předvedl hned několik obětavých bloků u Lindboma. Hraje se přitom šest na pět, ve finské brance nikdo není!
     
    51:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Začíná to být slušný debakl. Lamberta při vyvážení kotouče okradl NOHA HASA a střelou do prázdné brány upravil stav už na 6:0 pro Švédsko. Bez asistence.
    51:19 Noah HASA - 0:6
     
    51:46
    Finové mají v některých okamžicích i trochu smůlu. Lindbom si může říkat přesný opak, nyní mu pomohla Kemellem orazítkovaná tyč.
     
    52:03
    Aleksi Heimosalmi se nechal jednoduše připravit o puk v obranném pásmu. Švédové ukrajují z oslabení další várku vteřin.
     
    52:27
    Švédsko v plném počtu.
     
    53:35
    Oba týmy pomalinku střídají. Juusola vše sleduje zpoza branky, kterou od gólu na 0:4 stráží Juuso Helomaa.
     
    54:34
    Střelecké trápení finského mužstva neprotrhl ani Joakim Kemell. Lindbom už před časem načal čtvrtou desítku úspěšných zákroků.
     
    54:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Arvid Eljas za bránou vybruslil s pukem, o který se dlouho bojovalo v rohu hřiště. Bekhendem ho posunul do levého kruhu a NOAH ÖSTLUND příklepem bez přípravy uštědřil Finům sedmý hřebík do pomyslné rakve. Asistence: Arvid Eljas, Gabriel Kangas.
    54:55 Noah ÖSTLUND - 0:7
     
    56:30
    Po šikovné zadovce střílel Juusola. Sražený puk z dobré pozice dorážel Lambert, ale Lindbom byl proti gólu na 1:7.
     
    57:04
    Necelé tři minuty před koncem zápasu je pískán icing Finska. Jeho hráči by už se nejraději viděli v šatně.
     
    57:29
    Verner Miettinen zaparkoval u Lindbomova brankoviště, jenže prudkou střelu od modré čáry hokejku do sítě neprotečoval.
     
    57:53
    Niko Huuhtanen byl rovněž vychytán a navrch ještě narazil do projíždějícího Dowera-Nilssona. Vše se ale obešlo bez zdravotních komplikací.
     
    58:24
    Isak Rosén předal puk Hasovi, který měl po levé ruce ještě jednoho kolegu. Vyzkoušel to ale sám a trefil pouze finského beka.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:08
    Lambertova pobídka z levého křídla proletěla předbrankovým územím, aniž by ji některý ze dvou spoluhráčů nasměroval mezi tři tyče.
     
    59:16
    Za držení jde na trestnou lavici Edvidsson, takže se zápas dohraje ve finské početní výhodě. Carl Lindbom ještě může přijít o nulu.
     
    59:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kdepak, Finové si to musí vyžrat až do úplného konce. ISAK ROSÉN jim pláchl uprostřed hřiště a v nájezdu si poradil jako zkušený mazák. Je to už druhý švédský gól v početní nevýhodě. Bez asistence.
    59:24 Isak ROSÉN - 0:8
     
    59:57
    Sympatická snaha o snížení doslova do poslední vteřiny. Volný Samu Tuomaala vypálil švihem do lapačky a Suomi pro změnu do dobře postaveného Moberga.
     
    Konec zápasu.
     
    Jen pár hodin po vysoké prohře 1:8 s Kanadou zažívají Švédové přesně opačné pocity, protože v utkání o třetí místo přejeli tradiční rivaly z Finska 8:0. Až tak jednoznačná partie to ale nebyla, Suomi byli herně vyrovnaným soupeřem a měli i stejný počet střel. Obrovský rozdíl byl až v proměňování samotných šancí, skvěle chytající Lindbom nepustil za svá záda ani jeden puk. To Švédové neomylně trestali chyby a mohou slavit zisk cenného kovu.
     
    Střely na branku: 35 – 36 (15:9, 8:16, 12:11).
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Verner Miettinen (FIN) a Simon Robertsson (SWE).
     
    Bezprostředně po konci zápasu proběhne tradiční ceremoniál. Plaketu si nejprve převezme čtveřice rozhodčích, potom už dojde na předávání bronzových medailí pro švédské hokejisty.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (01:42:41)
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Rosén (Strömgren, Moberg), 20. Robertsson (Lysell), 24. Edvinsson, 26. Sjöberg (Persson), 46. Moberg (Strömgren, Olsson), 52. Hasa, 55. Östlund (Eljas, Kangas), 60. Rosén


    Finsko: Koskenvuo (26. Helomaa) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Juusola, Malinen, Ervasti – Salminen (C), Koivunen, Tuomaala – Päivärinta, Kemell, Ruusunen (A) – Yliniemi, Kapanen, Lambert – Miettinen, Huuhtanen, Matikka – Järvelä.
    Švédsko: Lindbom (H. Hävelid) – M. Hävelid, Edvinsson, Olsson, Sjöholm, Salomonsson, Forsmark, Aho – Lysell, Dower-Nilsson (C), Robertsson (A) – Hasa, Rosén, Strömgren – Moberg (A), Persson, Sjöberg – Kangas, Eljas, Sundin – Östlund.

    Rozhodčí: Fernandez (USA), Judakov (RUS) – Briganti (USA), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 902
    bahis siteleri