Kanada – Švédsko 8:1 (kon.) | Finsko – Rusko 5:6 (kon.) | Finsko – Švédsko 0:8 (kon.)
konec
Finsko
0:8 (0:2, 0:2, 0:4)
Švédsko
Čtvrtek 06.05.2021, 23:00 • Comerica Center, Frisco (USA) • Mistrovství světa do 18 let • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:24 Isak ROSÉN - 0:8
     
    59:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kdepak, Finové si to musí vyžrat až do úplného konce. ISAK ROSÉN jim pláchl uprostřed hřiště a v nájezdu si poradil jako zkušený mazák. Je to už druhý švédský gól v početní nevýhodě. Bez asistence.
     
    59:16
    Za držení jde na trestnou lavici Edvidsson, takže se zápas dohraje ve finské početní výhodě. Carl Lindbom ještě může přijít o nulu.
    54:55 Noah ÖSTLUND - 0:7
     
    54:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Arvid Eljas za bránou vybruslil s pukem, o který se dlouho bojovalo v rohu hřiště. Bekhendem ho posunul do levého kruhu a NOAH ÖSTLUND příklepem bez přípravy uštědřil Finům sedmý hřebík do pomyslné rakve. Asistence: Arvid Eljas, Gabriel Kangas.
    51:19 Noah HASA - 0:6
     
    51:19
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Začíná to být slušný debakl. Lamberta při vyvážení kotouče okradl NOHA HASA a střelou do prázdné brány upravil stav už na 6:0 pro Švédsko. Bez asistence.
     
    50:27
    Vyloučení v týmu Švédsko (Anton Olsson – 2 min., sekání).
    45:53 Oliver MOBERG - 0:5
     
    45:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    V šestačtyřicáté minutě mizí i ty poslední finské naděje na senzační obrat. William Strömgren v přesilovce vyrazil do drzého průniku. Ve finální fázi ho kotouč úplně neposlechl, ale za ním jedoucí OLIVER MOBERG ho zblízka uklidil do sítě. Asistence: William Strömgren, Anton Olsson.
     
    45:00
    Arvid Eljas byl při objíždění finské brány faulován. Topias Vilén inkasuje menší trest za krosček.
     
    26:44
    Rozhodčí posílají na trestnou jednoho hráče z každého týmu. Trest za krosček si odsedí Sjöholm a za sekání pro změnu Ruusunen.
     
    25:30
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Aku Koskenvuo, přichází Juuso Helomaa.
    25:30 Albert SJÖBERG - 0:4
     
    25:30
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Krátce po třetím gólu přidávají Švédové i čtvrtý zásah! Persson po rychlém přechodu středního pásma nahrál do pravého kruhu a Koskenvuo znovu lovil puk ze sítě kvůli přesné ráně ALBERTA SJÖBERGA. Vše se odehrálo ve chvíli, kdy na ledě ležel zraněný Lambert. Asistence: Ludwig Persson.
    23:31 Simon EDVINSSON - 0:3
     
    23:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Začíná být jasno! Po ráně Hävelida zpoza pravého kruhu si finský gólman vybral slabší chvilku. Puk propadl za něj a po obranném zákroku jednoho ze spoluhráčů na brankové čáře už nestačil na odraz od SIMONA EDVINSSONA. Bez asistence.
    19:23 Simon ROBERTSSON - 0:2
     
    19:23
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je frustrující závěr třetiny pro Finy, kteří po svém soustavném tlaku inkasují na 0:2. Lysellovi úplně nevyšla drzá klička na levém křídle. Odražený puk ale sebral SIMON ROBERTSSON a švihem z kruhu ho procedil mezi tělem a pravou rukou gólmana. Asistence: Fabian Lysell.
     
    09:46
    Vyloučení v týmu Švédsko (Mattias Hävelid – 2 min., podrážení).
    05:00 Isak ROSÉN - 0:1
     
    05:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    William Strömgren si vzal puk v rohu hřiště. Navázal na sebe pozornost prakticky všech Finů a dokonale je překvapil přihrávkou do volnějšího pravého kruhu, odkud z jedničky trefil prázdnou bránu ISAK ROSÉN. Asistence: William Strömgren, Oliver Moberg.
     
    04:25
    Edvinsson nedoručil přihrávku od modré čáry. Vznikla z toho velká šance v oslabení pro Päivärintu, jenž šel do forhendového blafáku, ale do odkryté branky kotouč nezasunul. Nejspíše trefil tyčku.
     
    03:30
    Vyloučení v týmu Finsko (Samu Salminen – 2 min., pozdní dohrání). Zbytečný hit na nepřipraveného Antona Olssona.
     
    02:52
    Koivunen objel branku a vymyslel takřka ideální palebnou pozici pro Suomiho. Lindbom střelu z osy krásně zastavil lapačkou.
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Rosén (Strömgren, Moberg), 20. Robertsson (Lysell), 24. Edvinsson, 26. Sjöberg (Persson), 46. Moberg (Strömgren, Olsson), 52. Hasa, 55. Östlund (Eljas, Kangas), 60. Rosén


    Finsko: Koskenvuo (26. Helomaa) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Juusola, Malinen, Ervasti – Salminen (C), Koivunen, Tuomaala – Päivärinta, Kemell, Ruusunen (A) – Yliniemi, Kapanen, Lambert – Miettinen, Huuhtanen, Matikka – Järvelä.
    Švédsko: Lindbom (H. Hävelid) – M. Hävelid, Edvinsson, Olsson, Sjöholm, Salomonsson, Forsmark, Aho – Lysell, Dower-Nilsson (C), Robertsson (A) – Hasa, Rosén, Strömgren – Moberg (A), Persson, Sjöberg – Kangas, Eljas, Sundin – Östlund.

    Rozhodčí: Fernandez (USA), Judakov (RUS) – Briganti (USA), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 902
    bahis siteleri