NHL
Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 2:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Columbus – Detroit 5:4 (po pr.) | NY Islanders – New Jersey 5:1 (kon.) | Florida – Tampa 5:1 (kon.)
Nashville – Carolina 3:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – St. Louis 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 4:3 (kon.) | San Jose – Arizona 4:5 (po pr.)
po prodl.
Minnesota Wild
4:3 (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)
Anaheim Ducks
Neděle 09.05.2021, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Anaheim dnes uzavře základní část a zároveň i letošní sezónu v Minnesotě, se kterou se střetne podruhé během čtyřiadvaceti hodin. Hráči Ducks včera v noci Minnesotu potrápili, nakonec ale padli po prodloužení 4:3. O osudu posledního vzájemného utkání a vítězství Wild rozhodl čtyřiadvacetiletý útočník Kirill Kaprizov.
     
    Zatímco Anaheim se dnes s letošní sezónou rozloučí, Minnesotu čekají ještě poslední dva zápasy proti St. Louis a poté už playoff. Wild už mají sice postup jistý a mohlo by se zdát, že už není o co hrát, opak je ale pravdou, protože ve hře je ještě druhé místo Západní divize, ze kterého mohou sesadit Colorado. Ducks skončí na posledním místě bez ohledu na výsledek.
     
    Úvodní sestavy:

    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek, Greenway – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Ma. Johansson, V. Rask, Fiala – Bjugstad, Sturm, Bonino. Hlavní trenér: Dean Evason.

    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Manson (A), Fowler (A), Ja. Larsson, Benoit, Drysdale, Mahura – Rakell, Lundeström, Heinen – Terry, Zegras, Comtois – Volkov, Getzlaf (C), Deslauriers – Carrick, Steel, Jones. Hlavní trenér: Dallas Eakins.

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Chris Lee. Čároví: Julien Fournier, Ryan Galloway.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Ducks vyhráli úvodní vhazování zápasu a jako první se tedy mohou vydat směrem vpřed. Včerejší střetnutí skončilo vítězstvím Minnesoty po prodloužení 4:3.
     
    00:30
    Hokejisté Anaheimu se ocitli na obranné modré čáře pod obrovským tlakem a o pár sekund později vyhodili puk podél střídaček na zakázané uvolnění. Přerušení.
     
    01:03
    Ryan Suter vystřelil na levém křídle od modré čáry a jeho táhlá tečovaná střela zápěstím minula vzdálenější pravý horní roh brány, kterou dnes hájí Ryan Miller.
     
    02:41
    Kevin Fiala rychle vyrazil společně s Marcusem Johanssonem do přečíslení dva na jednoho a skvěle se natlačil před bránu, jeho bekhendové zakončení ale skončilo na sevřených betonech Ryana Millera! Wild měli první slibnou příležitost.
     
    03:29
    Puk skončil na střídačce Wild, těsně předtím ale na pravém křídle vypálil od modré čáry Trevor Zegras a jeho tečovaná střela těsně minula vzdálenější levou tyč domácí brány Minnesoty!
     
    04:18
    Mats Zuccarello měl problém se zpracováním puku, nakonec se ale na pravém křídle dostal ke střele a z ostrého úhlu zamířil do náruče brankáře Ryana Millera.
     
    05:17
    Carson Soucy zkusil vystřelit na vrcholu levého kruhu pro vhazování a mířil na lapačku Ryana Millera, pozorný brankář Ducks ale jeho pokus vyrazil mimo tři tyče.
     
    05:50
    Cam Talbot nedokázal udržet střelu z vrcholu levého kruhu pro vhazování v lapačce a Ducks se dostali k dorážce, kterou domácí brankář skvěle vyrazil, když se bleskově přesunul k levé tyči!
     
    06:21
    Hra byla přerušena a prostor dostává krátká komerční přestávka. Minnesota dnes měla dvě slibné brankové příležitosti a to samé vlastně platí i v případě Ducks.
     
    06:40
    Max Jones je v úvodu zápasu hodně aktivní a nyní zkusil vystřelit na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jeho střela zápěstím ale minula vzdálenější levou tyč.
     
    07:31
    Z podobného místa vzápětí vystřelil po obratu hry Josh Manson, Cam Talbot byl ale pozorný a hokejkou rychle stáhl puk pod svou lapačku. Zatím je to bez branek.
     
    08:11
    Alexandr Volkov vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho prudká rána s příklepem zamířila nad bránu. Za Camem Talbotem zaznělo ochranné sklo.
     
    09:01
    Minnesota je během posledních okamžiků zápasu pod tlakem a raději vyhodila puk na zakázané uvolnění.
     
    09:41
    Hokejisté Minnesoty se zdravě naštvali a Kirill Kaprizov vyrazil společně s Ryanem Hartmanem a Matsem Zuccarellem do útoku, nikdo se ale ke střele nedostal.
     
    10:21
    Jonas Brodin vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování směrem na přední tyč, kde byl připravený Ryan Miller a sevřenými betony bez problému zasáhl.
     
    11:04
    Útočné snažení Ducks skončilo a po přerušení hry přichází na řadu druhá komerční přestávka. Zatím žádný gól nepadl a skóre je tedy bezbrankové.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:02
    Anaheim právě vstřelil branku!
    RICKARD RAKELL teď sice stál zády k bráně, nahození Joshe Mahury od modré čáry ale ve vzduchu skvěle tečoval mezi betony Cama Talbota! Asistence: Josh Mahura a Josh Manson.
    12:02 Rickard RAKELL - 0:1
     
    12:50
    Joel Eriksson Ek byl zasažen vysokou holí do obličeje a Troy Terry dostal čtyři minuty. Velká šance Minnesoty.
     
    13:37
    Kevin Fiala teď vypálil na vrcholu mezikruží bez přípravy a jeho rána mířila k pravé tyči, Ryan Miller ale vytáhl skvělý semafor a podržel Ducks!
     
    13:47
    Tentokrát si Ryan Miller připsal snadnější zákrok, když na pravém křídle vystřelil od hrazení Joel Eriksson Ek a brankář Anaheimu podržel kotouč ve svém náručí.
     
    14:56
    Matt Dumba vypálil na vrcholu levého kruhu a poté pravého kruhu pro vhazování, obě jeho střely bez přípravy ale skončily mimo. První nad. Druhá vedle.
     
    16:22
    Nicolas Deslauriers vyrazil podél trestných lavic do přečíslení dva na jednoho a mohl skórovat v oslabení, Cam Talbot ale jeho střelu na přední tyči vyrazil.
     
    16:32
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Kirill Kaprizov na levém křídle skvěle potáhl puk a poté ho pěkně předložil před bránu JAREDOVI SPURGEONOVI, který nyní po ledě skóroval do prázdné sítě! Ryan Miller se sklouzl mimo bránu. Stav 1:1. Asistence: Kirill Kaprizov a Kevin Fiala.
    16:32 Jared SPURGEON - 1:1
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:22
    Kirill Kaprizov mohl otočit skóre, když na pravém křídle vypálil od modré čáry, Ryan Miller ale našel puk na přední tyči v lapačce. Následuje komerční přestávka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Rickard Rakell sice poslal skvělou tečí ve vzduchu Anaheim do vedení, poté ale fauloval Troy Terry a jeho čtyřminutové vyloučení v závěru první třetiny po nádherné kombinační akci potrestal Jared Spurgeon. Po první části. Minnesota Wild 1 Anaheim Ducks 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 3:02.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-5; Zablokované střely: 5-2; Vhazování: 61%-39%; Hity: 2-3; Přesilové hry: 1/2-0/0; Trestné minuty: 0-4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Minnesota vyhrála úvodní vhazování prostřední části, do které oba týmy vstupují za stavu 1:1 poté, co na branku Rickarda Rakella odpověděl Jared Spurgeon.
     
    21:44
    Minnesota otočila hru a Marcus Johansson vypálil na levém křídle s příklepem, jeho rána od modré čáry ale trefila brusli jednoho z hráčů a skončila v ochranné síti.
     
    22:30
    Hokejisté Anaheimu otočili hru podél střídaček a na vrcholu pravého kruhu pro vhazování se dostali ke střele, kterou na přední tyči hrudí vyrazil Cam Talbot.
     
    23:33
    Nico Sturm se řítil po nádherné krátké kolmé přihrávce sám na bránu, jenže poté neposedný kotouč poslal z blízkosti nad ní! Obrovská šance!
     
    24:13
    Marcus Foligno prokázal obrovskou rychlost a také on se protáhl do samostatného úniku, jenže Ryan Miller včas sevřel betony k sobě!
     
    24:39
    Mats Zuccarello teď vypálil na pravém křídle ihned po vhazování a dobře mířil do vzdálenějšího levého horní rohu brány, Ryan Miller puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    25:22
    Ryan Getzlaf byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Minnesota má k dispozici další přesilovou hru (1/2).
     
    26:30
    Nick Bonino zkusil vystřelit na bodu levého kruhu pro buly, jeho pokus byl ale na přední tyči zablokován a Ducks se tak podařilo minimálně na chvíli osvobodit.
     
    27:30
    Mats Zuccarello vypálil na vrcholu pravého kruhu bez přípravy nepřesně a vyloučený Ryan Getzlaf už se vrátil zpět na ledovou plochu. Následuje reklamní přestávka.
     
    28:46
    Trevor Zegras vyhodil puk z obranného pásma Ducks směrem na bránu Minnesoty a po zásahu Cama Talbota se tedy nemohlo pískat zakázané uvolnění.
     
    29:46
    Nick Bonino vystřelil po souboji v rohu ledové plochy na bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím minula vzdálenější levou tyč brány Ducks.
     
    30:47
    Alexandr Volkov na ose ledové plochy krásně pronikl do útočného pásma, jenže jeho následná střela zápěstím z prostoru mezikruží byla sražena mimo.
     
    31:33
    Polovina zápasu je za námi a další útočnou snahu Ducks zřejmě zastavilo postavení mimo hru. Před námi je každopádně další krátká reklamní přestávka.
     
    32:47
    Trevor Zegras se dostal do zakončení v pravém kruhu pro vhazování, na přední tyči byl ale připravený Cam Talbot, který ukryl jeho pokus snadno v lapačce.
     
    34:10
    Marcus Foligno se rychle vytočil zpoza brány a snažil se zakončit v blízkosti levé tyče, Ryan Miller ale ukryl vkleče puk pod svou lapačkou. Komerční přestávka.
     
    35:05
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Kirill Kaprizov znovu vyrazil na levém křídle do přečíslení dva na jednoho a pěknou přihrávkou z úhlu vzápětí našel RYANA HARTMANA, který na vzdálenější pravé tyči bez problému skóroval do odkryté sítě! Minnesota otočila vývoj a vede 2:1. Asistence: Kirill Kaprizov a Mats Zuccarello.
    35:05 Ryan HARTMAN - 2:1
     
    35:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    NICK BONINO využil pěkné zpětné bekhendové přihrávky Nica Sturma z levého kruhu, když nádhernou bombou z mezikruží napálil puk do pravého horní rohu brány! Oba góly dělilo pouhých 51 sekund. Asistence: Nico Sturm.
    35:56 Nick BONINO - 3:1
     
    37:36
    Minnesota vstřelila dva góly v rozpětí pouhých 51 sekund a udělala výrazný krok k vítězství. Anaheim musí vstřelit minimálně dva góly, pokud chce bodovat.
     
    38:38
    Simon Benoit vyhodil puk v obranném pásmu přes ochranné sklo a dostal dvě minuty za zdržování hry.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Minnesota udělala krátce před koncem prostřední části významný krok k vítězství, když se v rozpětí pouhých 51 sekund prosadili v domácím dresu Ryan Hartman a Nick Bonino. Skóre po druhé třetině zápasu je již podle očekávání. Minnesota Wild 3 Anaheim Ducks 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:58.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 19-8; Zablokované střely: 7-5; Vhazování: 49%-51%; Hity: 4-3; Přesilové hry: 1/4-0/0; Trestné minuty: 0-8.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Minnesota vstřelila v závěru prostřední části duelu dva slepené góly a do závěrečné třetí třetiny vstupuje s dvoubrankovým vedením. Navíc dohrává přesilovku.
     
    41:16
    Ducks oslabení úspěšně přečkali a na bodu pravého kruhu pro vhazování práskl bez přípravy do puku Jacob Larsson, Cam Talbot ale puk a jeho ránu vyrazil mimo.
     
    42:18
    Anaheim právě vstřelil branku!
    TREVOR ZEGRAS si v levém kruhu pro vhazování skvěle pokryl puk a nádhernou střelou zápěstím z úhlu zamířil do vzdálenějšího pravého rohu! Asistence: Maxime Comtois a Jamie Drysdale.
    42:18 Trevor ZEGRAS - 3:2
     
    44:00
    Ducks sice nedokázali na levém křídle dojet nahozený puk, zásluhou dobrého forčekingu ho ale získali zpět a následná střela od modré čáry byla zablokována.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    44:52
    Hokejisté Anaheimu hýří v úvodu třetí části pohybem a nyní se dostali ke střele na bodu levého kruhu pro vhazování, Cam Talbot ale ukryl puk v své lapačce.
     
    45:37
    Jonas Brodin byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Anaheim může vyrovnat během první přesilové hry.
     
    46:32
    Jared Spurgeon dokázal vybojovat puk za vlastní bránou a poté ho vyhodit až k bráně Ryana Millera.
     
    47:00
    Trevor Zegras dostal nádhernou přihrávku na vzdálenější pravou tyč a mohl skórovat do prázdné brány, jenže Cam Talbot se stačil přesunout a levým betonem pak vytáhnout spektakulární zákrok! Vyrovnání se nekoná!
     
    48:50
    Cam Talbot ukryl nahození Ducks v lapačce a poté, co Minnesota úspěšně přečkala důležité oslabení, dostává prostor reklamní přestávka. Ducks prohrávají o gól.
     
    50:21
    Ducks předvedli krásnou rychlou akci a na bodu levého kruhu se dostal ke střele Josh Mahura, našel ovšem pouze náruč Cama Talbota. Komerční přestávka.
     
    51:27
    Anaheim dostal Minnesotu pod velký tlak, domácí si za to ale mohli sami, když nepřesně rozehráli zpoza vlastní brány. Nicméně, Ducks se poté ke střele nedostali.
     
    52:12
    Max Jones byl souběžně vyloučen s Ianem Colem, který hrál bez helmy, a dvě minuty se tedy bude hrát ve hře 4 na 4. První trest za nesportovní chování.
     
    54:37
    Kotouč teď skončil v ochranné síti a po přerušení hry dostává prostor komerční přestávka. Wild vedou 3:2.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    55:21
    Minnesota se snaží hrát za jednobrankového vedení hodně jednoduše a držet puk v útočném pásmu, což se jejím hráčům nyní daří. Do konce necelých 5 minut.
     
    56:10
    Jacob Larsson chtěl vypálit bez přípravy na vrcholu pravého kruhu pro vhazování, jenže puk úplně minul.
     
    56:29
    Ryan Miller nedokázal udržet ránu od modré čáry, vzápětí mu ale pomohl jeden ze spoluhráčů, který puk zametl pod něj. Wild se nepodařilo přidat pojistku.
     
    58:12
    Anaheim by rád odvolal brankáře, jenže se mu nedaří udržet v útočném pásmu. Wild velice dobře brání.
     
    58:36
    Ryan Miller se ohlédl za vyhozením Minnesoty a poté naskočil na střídačku! Hra bez brankáře.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:34
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Kevin Fiala minul prázdnou bránu a na opačné straně poté skóroval MAXIME COMTOIS, když nádhernou střelou z bodu levého kruhu vymetl bližší levý horní roh brány! Ducks tedy dokázali vyrovnat! Asistence: Rickard Rakell a Troy Terry.
    59:34 Maxime COMTOIS - 3:3
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Minnesota má před sebou další prodloužení. Včerejší extra time rozhodl po pouhých 17 sekundách Kirill Kaprizov, který dnes zaznamenal dva body za dvě asistence. Stav. Minnesota Wild 3 Anaheim Ducks 3.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    61:06
    Marcus Johansson vyrazil na levém křídle na steč, jenže neměl podporu spoluhráčů, a tak otočil hru zpátky.
     
    61:47
    Jamie Drysdale mohl rozhodnout, jenže Cam Talbot ho skvěle vychytal pravým betonem!
     
    62:46
    Minnesota právě vstřelila branku!
    VICTOR RASK teď vymetl nádhernou střelou z levého kruhu bližší levý horní roh brány poté, co převzal puk na útočné modré čáře, a potvrdil nejlepší domácí bilanci Wild v historii organizace – 4:3! Asistence: Matt Dumba a Mats Zuccarello.
    62:46 Victor RASK - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Minnesota se rozloučila s domácím prostředím vítězně, když na svém ledě podruhé v řadě porazila Anaheim po prodloužení. Wild vstřelili ve druhé části dva góly v rozpětí 51 sekund a udělali krok k vítězství, jenže Ducks dokázali vyrovnat. Prodloužení poté rozhodl Victor Rask. Minnesota letos zaznamenala nejlepší domácí bilanci v historii organizace. Konečný výsledek zápasu v St. Paul. Minnesota Wild 4 Anaheim Ducks 3.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 25-22; Zablokované střely: 14-7; Vhazování: 49%-51%; Hity: 6-5; Přesilové hry: 1/4-0/1; Trestné minuty: 4-10.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cam Talbot (MIN) 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 62:46
    Ryan Miller (ANA) 21 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,0%, odchytal 61:48

    Tři hvězdy utkání

    1. Victor Rask (MIN) 1+0
    2. Kirill Kaprizov (MIN) 0+2
    3. Ryan Miller (ANA) 21 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,0%, odchytal 61:48 (04:46:27)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 17. Spurgeon (Kaprizov, Fiala), 36. Hartman (Kaprizov, Zuccarello), 36. Bonino (Sturm), 63. V. Rask (Dumba, Zuccarello) – 13. Rakell (Mahura, Manson), 43. Zegras (Comtois, Drysdale), 60. Comtois (Rakell, Terry)


    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Spurgeon (C), Suter (A), Dumba, Brodin, Cole, Soucy – M. Foligno (A), J. Eriksson Ek, Greenway – Zuccarello, Hartman, Kaprizov – Ma. Johansson, V. Rask, Fiala – Bjugstad, Sturm, Bonino. Hlavní trenér: Dean Evason.
    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Manson (A), Fowler (A), Ja. Larsson, Benoit, Drysdale, Mahura – Rakell, Lundeström, Heinen – Terry, Zegras, Comtois – Volkov, Getzlaf (C), Deslauriers – Carrick, Steel, Jones. Hlavní trenér: Dallas Eakins.

    Rozhodčí: Ghislain Hebert, Chris Lee. Čároví: Julien Fournier, Ryan Galloway

    Diváci: 3300
    bahis siteleri