NHL
Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 2:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 2:1 (po pr.)
Columbus – Detroit 5:4 (po pr.) | NY Islanders – New Jersey 5:1 (kon.) | Florida – Tampa 5:1 (kon.)
Nashville – Carolina 3:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 4:3 (po pr.) | Los Angeles – Colorado 2:3 (kon.)
Vegas – St. Louis 4:1 (kon.) | Edmonton – Vancouver 4:3 (kon.) | San Jose – Arizona 4:5 (po pr.)
konec
Vegas Golden Knights
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
St. Louis Blues
Neděle 09.05.2021, 04:07 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:50:37)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 29 – 21 | Přesilová hra: 1/4 – 0/3 | Trestné minuty: 10 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Marc-Andre Fleury (VEG) – 20 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,2%, odchytal 60:00
    Ville Husso (STL) – 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,3%, odchytal 58:57

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Reilly Smith (VEG) – 3+0
    2. Chandler Stephenson (VEG) – 1+0
    3. Alec Martinez (VEG) – 0+1
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 7 567 diváků.
     
    Hokejisté Vegas zvládli i druhý vzájemný zápas se St. Louis v průběhu tří dnů. Blues tentokráte vyprovodili z domácího kluziště výsledkem 4:1.

    Hrdinou večera se stal třicetiletý kanadský útočník Reilly Smith. Rodák z Toronta vstřelil svůj první kariérní hattrick v NHL a hlavně díky němu si Golden Knights připsali dva body do tabulky. Třetí trefou pečetil vítězství gólem do prázdné brány, kdy hosté ještě neúspěšně zkusili zdramatizovat střetnutí.

    Svěřenci kouče DeBoera zvítězili potřetí v řadě a přiblížili se prvenství v Západní divizi. Udrželi čtyřbodový náskok před Coloradem, stále však platí, že Avalanche sehráli o jedno utkání méně. St. Louis zůstává čtvrté, jeho pozice se do konce základní části nezmění.
     
    Konec zápasu.
    59:11 Reilly SMITH - 4:1
     
    59:11
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Čepice na led, máme tu hattrick! Nepovedenou rozehrávku Faulka zachytil ve středním pásmu REILLY SMITH. Třicetiletý Kanaďan střelou přes obránce trefil prázdnou bránu a zaznamenal svůj první třígólový večer v NHL. Bez asistence.
     
    59:03
    Byl to Marco Scandella, kdo nahodil puk za branku Fleuryho. Situaci pohlídal Shea Theodore, který dojel k puku nejrychleji a obloučkem jej poslal ven z obrnanné třetiny.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:37
    Hokejisty v bílých dresech zastavil odpískaný ofsajd. Colton Parayko si neporadil se zpracováním, s pukem skončil těsně za modrou čárou.
     
    58:20
    Hosté získali pozici v útočném pásmu. To byl signál pro Villeho Hussa, jenž odjel na střídačku. Svěřenci kouče Berubeho zkouší powerplay.
     
    57:49
    Z otočky pálil Tyler Bozak. Výbornou práci odvedl Chandler Stephenson, jenž zaklekl proti zakončení a dokázal jej zblokovat pravým kolenem.
     
    57:28
    Hodně dlouho váhal Brayden Schenn s rozehrávkou. Podél forčekujícího Janmarka zkusil puk poslat po mantinelu Kyrouovi, před nějž však nabruslil Roy.
     
    56:50
    I s notnou dávkou štěstí hokejisté Golden Knights přestáli další dvě minuty ve čtyřech. Tímto faktem udělali důležitý krok směrem k zisku dvou bodů.
     
    56:26
    Přihrávka naslepo v podání Perrona nebyla dobrým řešením. Na modré totiž v tu chvíli stál Colton Parayko a ten na kotouč nedosáhl.
     
    55:36
    Nevídanou minelu předvedl Ryan O'Reilly. Ke Kanaďanovi puk vyrazil Fleury, hostující kapitán ale forhendem netrefil zcela odkrytou bránu.
     
    55:17
    Mike Hoffman viděl v levém kruhu osamoceného Perrona, ale černou gumu mu poslal na brusle. Zpracování nějaký čas zabralo, mezitím se Fleury stihl přesunout a střelu k bližší tyči vyrazit vyrážečkou.
     
    54:45
    Pokud chtějí hosté pomýšlet na body, měli by tuto přesilovou hru využít. Za tělem nechal hokejku Zach Whitecloud, přes ni následně přepadl Hofmann. Ukázkové podrážení.
     
    54:17
    Nahození z nouze vymyslel od pravého mantinelu Robert Bortuzzo. Když už nic, tak alespoň získal vhazování v útočném pásmu, protože Martinez zblokoval touš na hostující střídačku.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 13. R. Smith (W. Carrier, Kolesar), 14. Stephenson (Pietrangelo), 45. R. Smith (Martinez, Pietrangelo), 60. R. Smith – 40. Parayko


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Mark Stone (C), Stephenson, Krebs – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, N. Roy, Janmark – Kolesar, W. Carrier.
    St. Louis Blues: Husso (Binnington) – Faulk, Scandella, Parayko (A), Mikkola, Bortuzzo, Walman – Perron, R. O'Reilly (C), Sanford – B. Schenn, Bozak, Schwartz – Kyrou, Thomas, Hoffman – MacEachern, Barbašev, Clifford.

    Rozhodčí: Korazi, Brenk – Baker, Rudy

    Diváci: 7 567
    thejrc.org