Sevilla – Valencia 1:0 (kon.) | Celta Vigo – Getafe 1:0 (kon.) | Huesca – Ath. Bilbao 1:0 (kon.)
Atlético – Real Sociedad 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:1 (2:0)
Real Sociedad San Sebastian
Středa 12.05.2021, 22:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Krásný středeční večer všem příznivcům španělského fotbalu! Bitva o titul v LaLize nebyla už tak dlouho vyrovnaná a napínavá, jako letos. Ve hře jsou teoreticky stále čtyři týmy, mluví se však spíše o trojce Atlético – Real – Barcelona. Nejjednodušší situaci má bezpochyby Atlético Madrid, kterému stačí zbývající tři souboje vyhrát a bez ohledu na ostatní výsledky může slavit.

    K tomu, aby se zase o něco přiblížilo titulu, však musí zvládnout šlágr 36. kola. Na svém stadionu přivítá Real Sociedad, který sice vyhrál Copa del Rey, což by znamenalo přímý postup do Evropské ligy, jenže to bylo finále ročníku 2019/20. Po výhře Barcelony v letošním ročníku poháru je však jasné, že postoupí do EL i pátý a šestý tým tabulky LaLigy. A právě na pátém místě se San Sebastian nachází a musí ho před dotírajícím Villarealem a Betisem bránit.

    Dá se tak bezpochyby očekávat zajímavý zápas, který v hlavním španělském městě začíná 22:00. Příjemnou zábavu!
     
    REAL SOCIEDAD
    5. místo, 56 bodů, skóre 53:35, bilance 15-11-9

    San Sebastian po vyhraném (a odloženém) finále Copa del Rey z ročníku 2019/20 nemohl slavit příliš dlouho a musel myslet na to, aby se udržel nejhůře do sedmého místa v lize, neboť by velmi rád zopakoval loňskou účast v pohárové Evropě. Situaci si ale zkomplikoval zápasem proti zachraňující se Huesce dvě kola zpět. Bylo to v období, kdy ztrácely body týmy pod ním, Betis hrál zásadně na remízu a Villareal se spíše soustředil na semifinále Evropské ligy. Místo očekávané výhry ale přišla překvapivá prohra a Betis se dotáhl na dva body. Nic na tom nezměnila ani domácí výhra Sociedadu nad Elche, které taktéž bojuje o záchranu.

    Jinak ale mají v Baskicku parádní formu. Z posledních čtyř zápasů prohráli právě jenom proti Huesce, nad Atléticem ale nevyhráli už přes rok a půl. Zlomí to v dnešním zápase?
     
    ATLÉTICO MADRID
    1. místo, 77 bodů, skóre 61:22, bilance 23-8-4

    Atlético na 11. titul čeká už od roku 2014 a v letošním ročníku je tomu nejblíže za několik posledních let. Bez ohledu na ostatní výsledky stačí Madridským vyhrát zbývající tři kola, ve kterých mají navíc i poměrně přívětivý los. Po dnešním souboji je čekají dva zápasy, a to s Osasunou a Valladolidem. I klubu založenému třemi baskickými studenty ale nebylo v honbě za titulem dvakrát příjemně v určitých fázích. A to například 25. dubna v Bilbau. Real den předtím uhrál remízu s Betisem, Barcelona vyhrála u žluté ponorky a El Pupas potřebovali bodovat. Jenže prohráli 0:1 a celá situace se zase o něco více zamotala. Díky bodovému náskoku a překvapivé ztrátě Barcelony v Levante ale stále drží Atlético první místo a otázka zní: vybojují pod koučem Simeonem druhý titul?
     
    -50
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – M. Llorente, Koke, Saúl, Carrasco – Á. Correa, L. Suárez.
    Náhradníci: Grbić – Vitolo, M. Dembélé, Kondogbia, J. Giménez, Lodi, Félix, Torreira, Vrsaljko, H. Herrera.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo, Sagnan, Monreal – Barrenetxea, Zubimendi, Guridi, Oyarzabal – Portugués, Isak.
    Náhradníci: Moyà – Le Normand, Merquelanz, Roberto López, Bautista, Illarramendi, D. Silva, Guevara, Gorosabel, Zubeldia, J. Pacheco, Januzaj.

    Rozhodčí: Cuadra – Alberola, Cerdán.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas 36. kola v Madridu začíná, výkop měli hostující hráči, kteří se proti vytažené obraně Atlética stáhli hned k vlastní brance, kde kombinují s brankářem Remirem.
     
    1
    Daleko však hosté od vlastní branky nedošli. Nepřesná přihrávka na levé křídlo značí zisk míče domácích, ani oni se ale nepředvedli směrem dopředu a první minuta byla vyloženě nakopávaná.
     
    2
    Ani po pravé straně to Sociedadu nevyšlo. U vlastní střídačky domácí vhazovali a vznikla z toho ve finále zajímavá situace, neboť přišel okamžitý nákop dopředu na rozběhnutého Suaréze, který se ve vápně ještě rozhodl pro přihrávku, tu nicméně sbírá brankář Remiro.
     
    3
    Carrasco měl prostor na průnik dopředu, nakonec ale zvolil bezpečnější řešení v podobě nahrávky zpátky na svou polovinu. Nadále se ale daří Atléticu kombinovat.
     
    4
    Llorente dostával podél lajny pas za obranu, pomezní rozhodčí ale celou akci domácím kazí, neboť z toho je ofsajdové postavení.
     
    5
    Álex Remiro dlouho váhal s rozehrávkou, až nakonec hodil míč spoluhráčům na hraně vyšlápnutí jednou nohou z vápna. Rozhození spoluhráči míč ztratili a vznikla šance pro Suáreze, který dostal přihrávku z pravého křídla do vápna, ale přestřeluje vysoko nad.
     
    6
    Další ztráta hostů na vlastní polovině a Llorente byl již seslán k zemi od Monreala nedovoleně. Proto první přímák, a to navíc v zajímavé vzdálenosti od branky.
     
    8
    Chvíli trvalo, než se celá procedura dostala do finální fáze. Na sebe to vzal známý uruguayský útočník a obstřeloval zeď k pravé tyči, brankář San Sebastianu však jenom kontroloval, pokus nezamířil mezi tři tyče.
     
    9
    Parádní zákrok Remira a velká šance domácích! Rychlá kombinace přinesla množství prostoru pro Llorenteho, který šel v tandemu se Suárezem dva na nikoho. Mohl dokonce i nahrávat, zvolil nakonec zhruba z oblasti penalty střelu, přičemž Remirovi sice míč za záda propadl, ale dokázal jej ještě sebrat před brankovou čárou!
     
    10
    Hosté jsou zejména ve fázi rozehrávky hodně bojácní. Z toho navíc pramení jedna ztráta za druhou, Atlético pálilo už pětkrát za úvodních 10 minut a brankář Oblak prakticky neměl ani jeden kontakt s míčem.
     
    12
    Po delší době přešel San Sebastian půlku a zkusil se dostat blíže vápnu po křídelním prostoru, ale je z toho jenom další brejk domácích. Carrasco si poradil se Zaldúou a centroval na Correu, míč k němu ale nedošel.
     
    13
    Guridi zkusil na nějakých 18 metrech zaseknout, aby se zbavil obránce před sebou a mohl jít do střelby. Jenže to mu nevyšlo a na branku Sociedadu se valil další útok, který vlivem nepřesnosti končí poměrně daleko od hostující branky.
     
    14
    Carrasco se na levé straně snažil přejít přes Elustonda a poslat opět přihrávku do šestnáctky, jeho klička ale byla přečtena a je tu rohový kop El Pupas.
     
    16
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Naprosto zasloužené vedení domácích po 16 minutách hry! Rohový kop nehráli Madridští na centr, ale po zemi a Carrasco vysunul hru za šestnáctku soupeře, kde byl Llorente. Právě z této oblasti přišla zpětná vzdušná přihrávka na YANNICKA CARRASCA, který na levé straně zůstal prakticky nebráněn a po zpracování prostřelil Remira mezi nohama – 1:0! Asistence: Marcos Llorente.
     
    17
    Hosté se osmělili a první pokus na branku přišel až po 17 minutách hry. Barrenetxea se po přihrávce otočil a pálil na branku z 11 metrů, Oblak jeho nevýrazný pokus doprostřed s přehledem lapil.
     
    20
    Domácí se v posledních minutách dostali pod mírný tlak. Baskický klub zpřesnil rozehrávku a už je vepředu častěji, leč zatím bez výraznější šance.
     
    21
    Prudkou přihrávku k lajně již nestihl Savić zahrát před postranní lajnou a vhazování budou mít hosté, přímo před zraky impulzivního kouče Imanola Alguacila. Pokud jste viděli video z tiskové konference po zisku Copa del Rey, pak určitě víte, o čem je řeč.
     
    23
    Zpět však ke hře v hlavním španělském městě. Čtveřice obránců Realu hledá prostor na úrovni půlící čáry a dobrých 15 přihrávek si mezi sebou vyměnila. Jenže hrát dopředu není téměř kam.
     
    24
    Když už to hosté zkusili středem, Isak nedoběhl k míči a odkop od branky bude mít Jan Oblak, jednoznačně slovinská jednička reprezentace.
     
    25
    Pronikajícího Llorenteho nabral Zubimendi a dostává od hlavního rozhodčího upozornění, že příště bude podobný faul trestán žlutou kartou. Domácí pak mají další trestňák, ale tentokrát z mnohem větší vzdálenosti.
     
    25
    Zahráno to bylo pro Suáreze, který sice odhlavičkoval jenom do prvního hráče před sebou, odražený míč si však doběhl a rozvíjel kombinaci dále. A to do té doby, než poslal přihrávku Llorentemu do protipohybu, čímž poslal balon do zámezí.
     
    26
    Koke byl zahnán napadajícím protihráčem až k rohovému praporku a bylo jasné, že pokus o přihrávku bude hodně z nouze. To také byl a s nově získaným hracím předmětem operoval před vápnem Guridi, byl však rychle odzbrojen.
     
    28
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Na začátku 28. minuty je to už o dvě branky! Dobrou práci předvedl Luis Suárez, který se nenechal na středu pole odstavit od míče a pokračoval s ním i nadále vpřed. Na pravé straně se mu mezitím uvolnil ÁNGEL CORREA, proto přišla přihrávka mezi stopery do volného prostoru a šikovný Argentinec poslal míč přesně křížem na zadní tyč, kam se Remiro už nenatáhl – 2:0! Asistence: Luis Suárez.
     
    30
    Kombinace San Sebastianu vyšla a byla to hned velká šance na snížení! Guridi si šikovně zaběhl za obránce a dostal míč, místo střely ale vyčkal s přihrávkou na Barrenetxeu, který do šestnáctky dobíhal taktéž. Hostující útočník ale jenom vrátil míč pod sebe do druhé vlny na Isaka, jehož střela z jedničky donutila jít Oblaka do zákroku a vyrazit nepříjemnou střelu!
     
    31
    Po vzdušném souboji, který následoval bezprostředně po šanci Sociedadu, si navíc hosté žádali penaltu, rozhodčí zůstal ledově klidný a nechal pokračovat. Odpískal nicméně faul domácích zhruba na 25 metrech a přímák tak čeká i hosty.
     
    33
    Ohrožení branky z toho ale pořádně nebylo. Domácí tak mohou pokračovat s útočením, musí však také myslet na zadní vrátka. Poslední minuty po brance na 2:0 ukázaly, že hosté můžou hrozit.
     
    34
    Atlético pokračuje v sebevědomé kombinaci a chvíli to hrálo poněkud exhibičně. Jejich hru ale ukončuje neúmyslný zásah Felipeho do obličeje Zubimendiho, který značí ztrátu míče.
     
    36
    Isak se dostal během šesti minut podruhé do zakončení a bylo to opět nebezpečné! Po přímočarém postupu středem střílel z úhlu na levé straně v šestnáctce a Oblak ve spolupráci s tyčí nakonec odráží míč na rohový kop!
     
    37
    Přetažený centr na zadní tyč ale domácí ubránili a ihned odkopli, navíc po nešikovném zákroku Portuguése proti Correovi mají míč na útočné půli. Jak by řekl Horst Fuchs: a to se vyplatí!
     
    38
    Carrasco s přechodem po levém křídle neuspěl a domácí se vrátili až na vlastní půlku. Nemají však kam spěchat, zápas je víceméně pod jejich kontrolou.
     
    39
    Llorente se kousl a šel do sprintu po nepřesné nahrávce dopředu. Do zisku míče mu však okolo tří metrů chybělo, Remiro mezitím stihl vyběhnout a bez problémů ukrýt balon v rukavicích.
     
    40
    Ačkoliv mělo Atlético rozehru prakticky od vlastní branky po nedovoleném zákroku na Kokeho, během chvíle muselo opět mobilizovat vzadu, neboť Portugués prolétl po pravé straně s míčem a chystal se na centr. Ten mu však nevyšel a hra se opět otáčí.
     
    42
    Jsme již v posledních minutách prvního poločasu, Sociedad jej končí s častějším držením míče a snaží se alespoň snížit na jednobrankový rozdíl. Pohyblivá obrana El Pupas ale funguje dobře a nevznikají tam vyloženě žádné minely.
     
    43
    Dlouhý nákop na rozběhnutého Barrenetxeu toho hostům mnoho nepřinesl. Dá se říci, že vlastně vůbec nic, Oblak se totiž chystá k odkopu od vlastní branky, aniž by musel u předchozí akce předvést jakýkoliv zákrok.
     
    44
    Nakonec z výkopu vznikl brejk dua Correa – Carrasco, Correa dával přihrávku před odkrytou část branky právě belgickému záložníkovi, kterému do zakončení zhruba dva kroky chyběly.
     
    45
    Zbývají odehrát poslední sekundy prvního poločasu, ve kterém se asi moc navíc nastavovat nebude. Hosté jej sice končí s míčem na svých kopačkách, ale moc toho již nestihnou.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    A tak se i stalo. První půle byla skutečně velmi dynamická a pro diváky určitě atraktivní. Atlético na domácím stadionu do toho v úvodu pořádně šláplo a baskický klub jednoznačně přehrávalo, první branka z toho byla až po 16 minutách hry, kdy zakončil po rohu přesně mezi nohy brankáře Yannick Carrasco. O 12 minut později se prosadil navíc z brejku Ángel Correa a se San Sebastianem to vypadalo všeljak. V poslední čtvrthodince se ale hosté osmělili, začali si i oni budovat gólovky a příležitosti. V obou z nich byl Alexander Isak, poprvé zasáhl proti jeho bombě z voleje Oblak, podruhé sice také, ale pomohla mu tyč.

    Druhá půlka tak slibuje velmi zajímavou podívanou, začne zhruba za 12 minut!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Jon Bautista.

    Hosté zvolili jedno poločasové střídání, dolů šel dost možná nejaktivnější hráč Isak, místo něj nastupuje Bautista.
     
    46
    Hned v první minutě má Sociedad k dispozici trestný kop po faulu kousek za středovým kruhem.
     
    47
    Míč se snášel na Guridiho, který sice odhlavičkoval, bylo to však takovým obloukem, že Oblak s tím neměl vůbec žádný problém a ze vzduchu míč sebral.
     
    47
    Domácí šli po přihrávce za obranu dva na nikoho, z druhé vlny dobíhal třetí hráč. Nejenže ale nedokázali tuhle akci vykombinovat, a to i díky skvěle vracejícím se obráncům, ale přihrávka do tohoto brejku šla již do ofsajdu.
     
    48
    Při pohledu do statistik je vidět převaha San Sebastianu co se týče držení míče, což se snaží hosté udržovat i v prvních minutách druhé půle. Jenže převaha v této sekci jim body nepřinese, zvláště za stavu 0:2.
     
    50
    Kombinace hostí od vlastní branky se nemusela vůbec vyplatit, neboť došlo k zbytečné ztrátě při přihrávce nakrátko a Suárez mohl ihned ze 16 metrů pálit. Po zemi však nastřelil jenom Remira, který s tímto zakončením možná i trochu počítal.
     
    51
    Podruhé to již vyšlo modrobílým lépe a je z toho rohový kop, teprve druhý pro San Sebastian v tomto souboji.
     
    52
    Odhlavičkovaný míč se rozhodl nabrat na přímou střelu z první jeden z hráčů Realu. Pokus to byl zajímavý, dokonce letěl i přímo mezi tři tyče, jenže byl ve vzduchu hodně dlouho a Oblak s jeho zpracováním neměl problém.
     
    53
    Portugués se opět připomněl na pravém křídle. Jeho centr do šestnáctky sice neprošel, hosté si ale tímto vybojovali vhazování a mohou pokračovat v obléhání.
     
    54
    Atlético se nemůže skoro vůbec dostat z vlastní půlky, na druhou stranu se na propracovaný obranný styl může spolehnout. Vždyť průměrně letos dostalo 0,61 branky na utkání!
     
    55
    Ze strany domácích to vypadá už spíše na brejky. Suárez měl okolo sebe prostor a využil jej k nahrávce křížem do šestnáctky soupeře, nikdo z dalších dvou spoluhráčů ale zadní tyč nezavíral a do příležitosti se tak nemohl dostat.
     
    56
    Po delší době mají červenobílí trvalejší držení míče. Vykombinovali to opět přes Carrasca na levé straně, který našel šikovně Saúla na oblouku před pokutovým územím. Jeho pokus byl sražen, následná dorážka již pak letěla hodně mimo.
     
    58
    Zatímco se na lavičce San Sebastianu chystá střídání, hostující celek to zkusil znovu vzduchem. Ani tentokrát se nákop dopředu neujal, bez problémů jej sebral Oblak a hned přesunul hru dále od své branky.
     
    59
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Modibo Sagnan, přichází Jon Pacheco.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Nacho Monreal, přichází Roberto López.
     
    60
    Těsně po střídání šel Carrasco do další šance, neboť si jej moc obránci nevšimali. Vracející se stoper ale zachránil situaci alespoň tím, že vytlačil záložníka Madridských ze střeleckého úhlu a bylo z toho jenom zakončení do boční sítě.
     
    62
    Převaha hostí v držení míče pokračuje i nadále. Ve druhé půli drží míč dvě třetiny času, tak zní i souhrnná statistika za 62 minut hry.
     
    63
    Přihrávky v poměrně velké vzdálenosti od branky Atlética chtěl ukončit Barrenetxea a něco vymyslet, vybojoval alespoň roh pro svoje barvy.
     
    63
    Rohový kop ale domácí ubránili a mířili do otevřené obrany, navíc v herní situaci 3 na 2. Nedošlo nakonec ani k zakončení, všechno ukončila nepřesná přihrávka na rozběhnutého Carrasca.
     
    65
    Zaldúa zhruba 70 metrů šel dopředu s míčem na noze, neboť měl před sebou zcela volný prostor. Nahrávka na pravé křídlo pro Portuguése ještě prošla, následný centr do šestnáctky hostům nevyšel. V téhle fázi hry působí Sociedad poměrně bezradně.
     
    66
    Guridi si sběhl ve vápně do volného prostoru, kam mu přišla i přihrávka. Na přímé zakončení z pozice měl však hostující záložník velkou rychlost, byl posléze vytlačen mimo úhel, ale získal roh.
     
    67
    A ten byl již nebezpečný, prodloužení na zadní tyč vyústilo v zakončení Portuguése z první. Prudká střela mířila do horní části branky, Oblak se musel vytáhnout a vyrazit nad kasu!
     
    68
    Při druhém rohu zakončoval Bautista, jeho tečovaný pokus Oblak taktéž vykryl a rozehrál rychle dopředu.
     
    69
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Aritz Elustondo, přichází Igor Zubeldia.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Martin Merquelanz.

    Další dvojité střídání hostí má za následek, že trenér Realu již další čerstvé hráče na plac poslat nemůže.
     
    71
    I na straně Atlética se chystá střídání, a to na startu posledních dvaceti minut utkání. Těsně předtím domácí opět operovali před brankou soupeře, nedokázali se ale propracovat ani ke střelecké pozici
     
    72
    Na Suáreze mířil další dlouhý nákop, fotbalový upír ale u míče první nebyl a navíc zboural před ním běžícího obránce Pacheca. Proto je to posouzeno jako faul.
     
    73
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Saúl, přichází Geoffrey Kondogbia.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází João Félix.

    V 73. minutě střídá i střelec druhé branky Atlética, Ángel Correa.
     
    74
    Převaha na míči hostí je znatelná, do šancí se ale propracovat nedokáží. Atlético s přehledem drží dvoubrankový náskok a směřuje za důležitou výhrou, která jej posune k titulu.
     
    75
    Barrenetxea se po ztrátě míče „pomstil“ Kokemu, kterého zezadu srazil na trávník. Pískán je tak faul a domácí rozhodně nikam nespěchají.
     
    76
    Další útok do otevřené obrany obstaral z velké části střídající Félix, který si poradil s napadajícími obránci a měl před sebou otevřený prostor. Situaci ale řešil nahrávkou na obsazené spoluhráče, což se povedlo hostům ubránit.
     
    77
    Ubránit se jim ale nepovedlo náběh Suáreze, který si pohlídal ofsajdovou hranu a po kolmici za obranu byl rázem sám před Remirem, s obránci na zádech. Možná i lehce zaškobrtl, přesto se dostal ke střele, která ale skončila nad brankou! Jednalo se o jeho pátou střelu v dnešním duelu.
     
    80
    Na druhé straně však měli domácí velké štěstí! Za obranu si totiž naběhl Portugués a dostal se do zakončení z pravé strany, křížem ale napálil jenom zadní štangli domácí branky. Odražený míč pak šikovně srazil zpátky do vápna a Merquelanz celou akci zavíral dorážkou, kterou však namířil vysoko nad! Zřejmě největší šance Sociedadu v zápase.
     
    81
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Renan Lodi.

    I druhý střelec jedné branky v dnešním zápase, Luis Suárez, má dnes dohráno. Předvedl však velmi dobrý výkon.
     
    83
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Za poslední minuty je to pro hosty odměna a ještě to bude napínavé! Další z rohových kopů propadl mezi všemi obránci až na malé vápno, kde byl připraven IGOR ZUBELDIA. Toho nerozhodil ani odraz od jeho nohy a pohotově zametl míč za Oblakova záda, který toho s tím moc dělat nemohl – 2:1! Asistence: Martin Merquelanz.
     
    85
    Tlak Sociedadu neustává a pokračuje. Atlético může mít problémy tohle zvládnout, ve druhém poločase totiž zvolilo až příliš velkou pasivitu.
     
    88
    Koke si došel u postranní lajny poblíž rohového praporku pro faul, navíc na obranné polovině. To se domácím hodí, do konce zápasu zbývá málo času, navíc musíme vzít v potaz i to, že se prakticky vůbec nepřerušovalo.
     
    89
    Hosté již hrají vabank. Nadále pokračují v kombinaci, avšak stále bez kýženého srovnání. I bod by měl pro ně v kontextu nepovedeného vstupu do zápasu cenu zlata, jak se říká.
     
    90
    Uvidíme, kolik se rozhodne nastavit sudí Cuadra, který dnes odřídil zápas bez sebemenších problémů. Tedy aspoň zatím.
     
    90
    Portugués šel do souboje s Felipem a hosté reklamovali šlapák, sám hostující plejer si chvíli poležel, ale pokračoval hned dál, stejně tak jako hra.
     
    90+1
    Na startu tříminutového nastavení zahrál rukou nešikově Bautista a počítá se to jako nedovolený způsob, tudíž je to zisk míče pro Atlético. Diego Simeone na lavičce El Pupas ukazuje jasně: nakopněte to dopředu.
     
    90+2
    Téměř půlka nastavení pryč a domácí dokážou dlouhé nákopy z obranné poloviny San Sebastianu dobře bránit. Navíc je tu útočný faul Portuguése a čas běží dále.
     
    90+3
    Poslední minuta nastavení. Další dalekonosný nákop od Oblaka, navíc si domácí vybojovali vhazování. Tohle už pravděpodobně zvládnou a budou moct slavit důležité tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Atlético to nakonec ubojovalo a může slavit tři body, i když to ve druhé půli mělo hodně nahnuté. Jak je trochu zvykem domácích, do druhého poločasu vstupovali s vedením 2:0 hodně defenzivně a spoléhali na brejky, což jim prakticky až do 80. minuty vycházelo a Sociedad se v koncovce poměrně trápil. Zlom však přišel v momentě, kdy měl Portugués velkou šanci, která skončila na tyči a od té doby hosté velmi zle zatápěli. V 83. minutě navíc po rohu skóroval nikým nehlídaný Igor Zubeldia a závěr sliboval pořádné drama. Domácí už to však odbránili, v tříminutovém nastavení si to zkušeně pohlídali a po výhře 2:1 jsou titulu zase o jedno kolo blíže!
     
    Hodně teoreticky může Atlético slavit titul už kolo před koncem. To by nesměl jeho madridský rival v Granadě ve čtvrtek vyhrát. Za předpokladu, že by to El Pupas v Osasuně ubojovali za tři body, tak by do Valladolidu mohli jet tak trochu na výlet. Sociedad naopak může přeskočit Betis, na jeden bod se může přiblížit i Villareal a závěr španělské ligy tak bude ještě pořádně napínavý na všech frontách. Jak na titulové, tak na pohárové a samozřejmě i sestupové.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:15.
     
    Z dnešního večera je to vše. Sledovali jsme poměrně atraktivní fotbal s velkým množstvím šancí, nejdůležitější však pro tento moment je, že Atlético vyhrálo 2:1.

    Mějte se krásně, přeji vám pohodový konec pracovního týdne, středoškolákům úspěšně složené maturity, vysokoškolákům pak neměně úspěšně složené zkoušky a někdy příště se budu u španělského fotbalu těšit opět na počtenou! Dobrou noc a carpe diem! (00:01:31)

    Tomáš Kalas

    Branky: 16. Carrasco (M. Llorente), 28. Á. Correa (L. Suárez) – 83. Zubeldia (Merquelanz)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:15.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – M. Llorente, Koke, Saúl (73. Kondogbia), Carrasco – Á. Correa (73. Félix), L. Suárez (81. Lodi).
    Náhradníci: Grbić – Vitolo, M. Dembélé, Kondogbia, J. Giménez, Lodi, Félix, Torreira, Vrsaljko, H. Herrera.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo (69. Zubeldia), Sagnan (59. J. Pacheco), Monreal (59. Roberto López) – Barrenetxea, Zubimendi, Guridi, Oyarzabal (69. Merquelanz) – Portugués, Isak (46. Bautista).
    Náhradníci: Moyà – Le Normand, Merquelanz, Roberto López, Bautista, Illarramendi, D. Silva, Guevara, Gorosabel, Zubeldia, J. Pacheco, Januzaj.

    Rozhodčí: Cuadra – Alberola, Cerdán
    bahis siteleri