Cagliari – Fiorentina 0:0 (kon.) | Atalanta BC – Benevento 2:0 (kon.) | Bologna – Janov 0:2 (kon.)
Inter – AS Řím 3:1 (kon.) | Lazio – Parma 1:0 (kon.) | Sampdoria – Spezia 2:2 (kon.)
Sassuolo – Juventus 1:3 (kon.) | Turín – AC Milán 0:7 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
0:0 (0:0)
ACF Fiorentina
Středa 12.05.2021, 18:30 • Sardegna Arena • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Cagliari Calcio a ACF Fiorentina.
     
    ACF Fiorentina

    Fotbalisté Fiorentiny se tři kola před koncem ligového ročníku nacházejí na průběžné třinácté pozici, přičemž stále nemají jistou záchranu. Fialky ovšem mají na sestupové pásmo náskok sedmi bodů, v případě vítězství a nebo zaváhání Beneventa, by bylo udržení stvrzeno. Fiorentina navíc v posledních duelech předvádí povedené výkony, naposledy prohrála před necelým měsícem proti Sassuolu. Od té doby přišly na řadu další čtyři zápasy, během kterých se Fiorentině povedlo dvakrát vyhrát a dvakrát remizovat. Jak tomu bude po dnešním souboji?
     
    Cagliari Calcio

    Na opačné straně stojí Cagliari Calcio, které se v posledních týdnech výsledkově zvedlo a i díky tomu se dostalo mimo sestupové pozice. Cagliari má aktuálně náskok na osmnácté Beneventu čtyři body a bude muset ještě bodovat. Cagliari ovšem z posledních pěti ligových duelů ani jednou neprohrálo, dokonce se mu povedlo hned čtyřikrát zvítězit. Po nerozhodném výsledku na půdě Neapole jsme sledovali letošní deváté vítězství právě v souboji proti sestupem ohroženém Beneventu. Tento duel nakonec přinesl čtyři zásahy, přičemž se o tři z nich postaralo Cagliari.
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Cragno – Zappa, Ceppitelli, Godín, Lykogiannis – Nández, Marin, Duncan, João Pedro – Nainggolan – Pavoletti.
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Tramoni, Tripaldelli, Deiola, Cerri, Asamoah, Carboni, Klavan, Rugani, Simeone.

    ACF Fiorentina: Drągowski – Milenković, Pezzella, Igor – M. Cáceres, Bonaventura, Pulgar, S. Amrabat, Biraghi – Kouamé, Vlahović.
    Náhradníci: Terracciano – Callejón, A. Barreca, Martínez, Kokorin, Malcuit, Castrovilli, Eysseric, Olivera, Ribéry, Montiel, Venuti..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu domácí pracovali s míčem na vlastní polovině. Godín poté přenášel hru na volného Ceppitelliho, jenž ještě hledal Zappu.
     
    4
    Milenković se dostal k míči na hranici svého pokutového území a sledovali jsme odkop na druhou stranu, kde si ovšem nedovoleně počínal Duncan.
     
    5
    Nicméně po souboji o míč se na zemi skácel právě Duncan a hlavní sudí tohoto zápasu musel poprvé přerušit hru, přičemž se nejednal o nic vážného.
     
    6
    Už se opět pokračuje ve hře. Fiorentina nyní na jistotu rozehrávala volný kop po zemi nakrátko, Igorovi se na druhé straně povedlo najít Bonaventuru.
     
    7
    Směrem dozadu to poté zvládl domácí Ceppitelli, který tak do pokutového území nepustil dotírajícího Vlahoviće a k volnému míči se dostal Nández.
     
    8
    V krátkém časovém sledu byl k vidění další nedovolený zákrok, po kterém se na zemi ocitl domácí Zappa, který bude sám zahrávat standardku.
     
    9
    Nejvýše do vzduchu se posléze dostal hostující Bonaventura, kterému se povedlo prodloužit míč za sebe, kde se nacházel kolega Pezzella.
     
    10
    Příliš agresivním způsobem vletěl do souboje o míč domácí Lykogiannis, který místo míče trefil pouze protihráče, čehož si všiml také hlavní rozhodčí.
     
    11
    Míč se posléze snesl ven z hrací plochy a následovalo autové vhazování v podání Cácerese. Ten si dával poměrně načas, nakonec našel Kouamého.
     
    12
    Po dalším souboji pro změnu skončil na zemi hostující Vlahović, který si vymodlil faul, po kterém se rozehrávky volného kopu chopil Amrabat.
     
    13
    V úvodu zápasu sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Nyní kousek od postranní lajny fauloval Godín, který poslal k zemi Milenkoviće.
     
    14
    K oné rozehrávce se nakonec postavil záložník Pulgar, který to zkoušel centrem do pokutového území, kde našel pouze pozorného Lykogiannise.
     
    15
    Pulgar se znovu dostal k míči, který tentokráte cpal k přední brankové konstrukci. Tam se do souboje dostával Kouamé, kterého předskočil Pedro.
     
    16
    Cagliari Calcio se poměrně jednoduše dostalo na druhou stranu, kde ovšem moc dlouho nevydrželo a s míčem se na druhou polovinu dostal Pezzella.
     
    17
    V obraně posléze zasahoval domácí Godín, kterému se sice povedlo odpálit míč daleko od svého pokutového území, tam ovšem našel Bonaventuru.
     
    18
    Domácí se konečně na delší časový úsek dostali na druhou stranu. Nahrávku převzal kapitán Pedro, který nahrával pouze za sebe na Nándeze.
     
    19
    Igor to zkoušel vysokým pasem na pravou stranu, kde se mu nabízel obránce Cáceres. Před něj se sice dostal Lykogiannis, ten ale míč netrefil.
     
    20
    Přesto z toho nic nebezpečného nakonec nebylo. Směrem na útočnou polovinu si to tak namířil domácí Nández, kterého ovšem fauloval Amrabat.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu, která nám zatím nepřinesla ani jednu branku. Úvodní minuty ovšem patří hostující Fiorentině.
     
    22
    Biraghi posléze převzal nahrávku na levém křídle, načež to zkoušel nabídkou pod sebe, kde se přes protihráče dokázal uvolnit kolega Pulgar.
     
    23
    Po dalším nedovoleném zákroku mohl rozehrávat volný kop domácí Lykogiannis. Cagliari se kombinačně dostalo kousek na druhou stranu.
     
    25
    Nyní to na sebe zkoušel vzít hostující Cáceres, který tak dlouho čekal s nahrávkou, až nedokázal nikoho najít. Cragno tak bude odkopávat od branky.
     
    26
    Cragno se postavil k odkopu od své branky, který sice poslal daleko na druhou stranu hrací plochy, tam se ovšem ve vzduchu prosadil hostující Igor.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Erick Pulgar (ACF Fiorentina).
     
    28
    Daleko se posléze nedostal ani domácí Nainggolan, který narazil do dobře postaveného protihráče a s míčem tak mohl hrát hostující Dragowski.
     
    29
    Na pravém křídle převzal nahrávku hostující Cáceres, který zvolil nahrávku pod sebe na osamoceného Bonaventuru, jenž neustál souboj s protihráčem.
     
    30
    Znovu se přitvrdilo. Tentokráte se mezi dvojici protihráčů dostal hostující Bonaventura, který se posléze pokoušel o rozehrávku, kterou soupeř srazil.
     
    31
    Je za námi úvodní třetina hry, která nám stále branku nepřinesla. Dnešní utkání připomíná spíše boj, s fotbalem to nemá zrovna moc společného.
     
    32
    Nyní z vlastní poloviny mohl rozehrávat hostující Igor, který na levém křídle sice našel kolegu Biraghiho, kterého ovšem zablokoval domácí Zappa.
     
    33
    Cagliari poměrně jednoduše ubránilo akci soupeře a následoval dalekonosný pas na levou stranu, kde ovšem na míč nedosáhl kapitán Pedro.
     
    34
    Fiorentina měla k dispozici další standardní situaci, nyní z velké vzdálenosti od branky. Míč se snášel na Bonaventuru, který na něj přesto nedosáhl.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Babis Lykogiannis (Cagliari Calcio).
     
    36
    Domácí celek se po delší době dostal do pokutového území, kde jsme sledovali předávku pod sebe na Pedra, kterého ale zablokoval protihráč.
     
    37
    Následoval tak rohový kop z levé strany, který se ovšem snesl pouze na kopačku pozorného Pezzelly, kterému se povedlo odklidit na druhou stranu.
     
    39
    Nyní to centrem do pokutového území zkoušel domácí Zappa, který se pokoušel na hranici malého vápna najít Pavolettiho, jenž měl k míči daleko.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Po dlouhé době se do akce dostal také pomezní sudí, který si před malým momentem všiml ofsajdu, ve kterém se nacházel domácí Joao Pedro.
     
    44
    Směrem dozadu to posléze zvládl hostující Amrabat, kterému se povedlo čistě zastavit Nándeze a míč se posléze sklouzl ven z hrací plochy.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl ani jednu branku. Sledovali jsme hodně nezáživnou podívanou, která se většinu času odehrávala ve středu hrací plochy, kde bylo sváděno nespočet osobních soubojů. První poločas nám nakonec nepřinesl ani jednu trefu, dokonce jsme se nedočkali ani žádné výraznější brankové šance.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Gabriele Zappa, přichází Andrea Carboni.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Bartłomiej Drągowski, přichází Pietro Terracciano.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nepříjemnou srážku, po které skončila na zemi dvojice protihráčů a sudí tak musel přerušit hru.
     
    49
    Po krátkém ošetření se může pokračovat ve hře, oba hráči budou moci pokračovat. O rozehrávku volného kopu se postaral zadák Ceppitelli.
     
    50
    Na pravém křídle si o nahrávku řekl domácí Nández, kterému se povedlo nastartovat svého kolegu Poedra, kterému se povedlo udržet balón.
     
    51
    Nakonec do pokutového území přiletěl centr, který si ovšem dokázal najít hostující brankář Terracciano, kterému se povel první dotyk s hracím předmětem.
     
    52
    V krátkém časovém sledu bylo pískáno. Do protiútoku se již dostával domácí Nainggolan, který se hodně zlobí, že sudí odpískal další nedovolený zákrok.
     
    53
    Míč se v krátkém časovém sledu znovu dostal do zámezí. O provedení autového vhazování se postaral domácí Lykogiannis, který si vybral Godína.
     
    54
    Posléze mohl vhazovat také hostující Cáceres. Ten to zkoušel dalekonosnou nabídkou, po které Bonaventura přeposlal míč na Kouamého.
     
    55
    Pokračovalo se rozehrávkou volného kopu v podání hostujícího Pulgara. Ten se pokoušel o svižný centr, který přistál pouze na hlavu Nainggolana.
     
    56
    Cagliari Calcio vyváželo míč na druhou stranu hrací plochy, kde to pasem za obranu zkoušel obránce Ceppitelli, který ale nedokázal najít Pavolettiho.
     
    57
    Míč posléze sklouzl mimo hrací plochu a vhazování se tak ujal zkušený Cáceres. Ten podél autové lajny dokázal najít Amrabata, který obešel soupeře.
     
    58
    Kousek od středového kruhu si nakonec nedovoleně počínal hostující Amrabat, který místo míče trefil pouze protihráče, čehož si všiml také sudí.
     
    59
    Nakonec se předchozí zákrok obešel bez žluté karty. Cagliari Calcio každopádně rozehrávalo z vlastní poloviny, Godín to zkoušel nepřesným pasem.
     
    60
    Míč se znovu snesl mimo hrací plochu a následovalo tak další autové vhazování. Po něm skončil na zemi Kouamé, dle sudího se o faul nejednalo.
     
    61
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Cragno, který mohl odkopávat od branky. Nakonec to zkoušel nakrátko po zemi na Duncana.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, která nám zatím stále nepřinesla ani jednu branku. Zároveň čekáme na první vyloženou šanci.
     
    63
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Christian Kouamé, přichází Gaetano Castrovilli.
     
    64
    Cagliari Calcio si nyní vyzkoušelo další standardní situaci, kterou nakonec rozehrával obránce Lykogiannis, který svým centrem našel pouze brankáře.
     
    65
    S míčem se na útočnou polovinu nyní dokázal dostat hostující Amrabat, který měl před sebou přesilu protihráčů, a proto nahrával znovu za sebe.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Martín Cáceres (ACF Fiorentina).
     
    68
    Fiorentina si poměrně dlouho pohrávala s míčem na vlastní polovině, načež se k míči dostal domácí Nández, kterého rukou zastavil protihráč.
     
    69
    Za dalekonosným pasem se posléze dokázal jako první dostal domácí Lykogannis, který po souboji skončil na zemi a následovat bude volný kop.
     
    70
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Răzvan Marin, přichází Alessandro Deiola.
     
    71
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Martín Cáceres, přichází Lorenzo Venuti.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Giacomo Bonaventura, přichází José María Callejón.
     
    72
    Už to vypadalo, že se do první vyložené šance tohoto zápasu probojuje domácí Pedro, který nakonec zakončil, jenomže střelu zablokoval soupeř.
     
    73
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka. I poslední minuty nám přinášejí hodně vyrovnanou podívanou, avšak bez vyložených šancí.
     
    75
    Nyní od své branky mohl vykopávat hostující brankář Terracciano, kterému se povedlo odehrát míč na druhou stranu, kde se nacházel Amrabat.
     
    76
    Fiorentině se nakonec povedlo vybojovat autové vhazování z levé strany. Obránce Igor to zkoušel nabídkou na Biraghiho, který prodlužoval za sebe.
     
    77
    Po dalším nedovoleném zákroku mohl znovu odkopávat hostující brankář Terracciano. Jeho odkop se snášel na Callejóna, před kterým zakročil Godín.
     
    79
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Cragno, který rozehrál výhozem nakrátko na volného Deiolu, jenž se vydal na druhou stranu.
     
    80
    Zpětná nahrávka poté putovala znovu na kopačku brankáře Cragna, který měl hodně času na rozehrávku, navíc to znovu zkoušel nakrátko po zemi.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Dost možná se žádné branky nedočkáme, zároveň čekáme na první vyloženou šanci.
     
    82
    Na pořadu dne bylo vhazování z pravé strany. Milenković si nakonec vybral kolegu Venutiho, který ovšem v souboji narazil do obránce Lykogiannise.
     
    83
    Prudký pas se poté snášel na levou stranu hrací plochy, kam si nabíhal hostující Biraghi, před kterým se nejvýše do vzduchu dostal Deiola.
     
    84
    Terracciano si dával s odkopem od své branky načas. Na opačné straně se pokoušel najít kolegu Bonaventuru, kterého ale předskočil Nainggolan.
     
    85
    S míčem se na druhou stranu posléze jednoduše dostal domácí Ceppitelli, který nakonec vyprodukoval zpětnou nahrávku na Nándeze, který podržel míč.
     
    86
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Babis Lykogiannis, přichází Alberto Cerri.
     
    88
    Do konce tohoto zápasu nezbývá zrovna moc času. Nyní se do zakončení prodíral domácí Cerri, kterého na poslední chvíli zastavil jeden z protihráčů.
    88. Cerri se málem protlačil do zakončení.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Cagliari se nyní s míčem dostalo na druhou stranu, kde ovšem směrem dozadu zafungoval Biraghi.
     
    90+2
    Posléze na pas na pravou stranu dokázal naběhnout Deiola, který odcentroval na hruď Pedra, kterého za sebe nepustil pozorný Pezzella.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 19:10.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou. Ani druhý poločas neměl s hezkým fotbalem zrovna moc společného, znovu jsme sledovali celou řadu osobních soubojů. Za celé utkání jsme se tedy branky nedočkali, navíc jsme neviděli ani jednu vyloženou šanci, což se opravdu moc často nestává. I proto se jedná o zaslouženou dělbu bodů, taktický výkon obou celků nakonec dospěl k bodové dělbě. (20:20:17)

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   35. Lykogiannis (CAG) – 27. Pulgar (FIO), 67. M. Cáceres (FIO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 19:10.
    Cagliari Calcio: Cragno – Zappa (46. Carboni), Ceppitelli, Godín, Lykogiannis (86. Cerri) – Nández, Marin (70. Deiola), Duncan, João Pedro (C) – Nainggolan – Pavoletti.
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Tramoni, Tripaldelli, Deiola, Cerri, Asamoah, Carboni, Klavan, Rugani, Simeone.

    ACF Fiorentina: Drągowski (46. Terracciano) – Milenković, Pezzella (C), Igor – M. Cáceres (71. Venuti), Bonaventura (71. Callejón), Pulgar, S. Amrabat, Biraghi – Kouamé (63. Castrovilli), Vlahović.
    Náhradníci: Terracciano – Callejón, A. Barreca, Martínez, Kokorin, Malcuit, Castrovilli, Eysseric, Olivera, Ribéry, Montiel, Venuti.
    bahis siteleri