Rusko – Česko cz 4:3 (kon.) | Německo – Itálie 9:4 (kon.) | Bělorusko – Slovensko 2:5 (kon.)
Kanada – Lotyšsko 0:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:2 (0:1, 1:0, 0:1) Stav série: 0:1
Montreal Canadiens
Pátek 21.05.2021, 01:36 • Scotiabank Arena, Toronto • Play-off NHL • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:29:41)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Carey Price (MTL) 34 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%
    2. Paul Byron (MTL) 1+0
    3. William Nylander (TOR) 1+0
     
    Česká a slovenská stopa

    Tomáš Tatar (MTL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, TM 2, čas na ledě 13:52
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jack Campbell (TOR) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 57:45
    Carey Price (MTL) – 34 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 60:00
     
    Střely na branku: 35 – 30
     
    Je konec! Hostující Montreal vstoupil do sledové série lépe! Hosté se v první třetině dostali do vedení zásluhou Joela Anderson. Za Toronto vyrovnal v úvodu druhé části William Nylander. Domácí poté měli velké množství šanci, ale Carey Price v brance Montrealu čaroval. Rozhodující moment přišel v 53. minutě, kdy v oslabení ujel Paul Byron a v pádu překonal brankáře. Toronto pak v závěru hrálo přesilovku, kterou ještě umocnilo odvoláním brankáře, ale na vyrovnání už se nezmohlo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Auston Matthews se ještě tři sekundy před koncem základní hrací doby opřel do odraženého kotouče, ale obránce Montrealu jeho pokus srazil do ochranné sítě.
     
    59:26
    Marner už neudržel kotouč v útočném pásmu. Toronto přesto pokračovalo v útočení, takže čárový rozhodčí musel odpískat ofsajd. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    59:15
    Foligno přihrál zpoza branky na modrou čáru, odkud zakončoval Rielly, ale jeho pokus trefil jednoho z hokejistů Montrealu Canadiens.
     
    58:56
    Lehkonen se střelou z obranného pásma pokoušel trefit odkrytou klec, ale o kousek branku minul. Zakázané uvolnění, hra se vrátí před klec Montrealu.
     
    58:42
    Hosté v plném počtu.
     
    58:09
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:09
    Carey Price dnes opět čaruje! Hyman dostal přihrávku do vynikající střelecké pozice, odkud se snažil usměrnit puk k tyči, ale Price se přesunul včas.
     
    58:00
    Campbell je na střídačce a Toronto zkouší vyrovnat v šesti bruslařích!
     
    57:32
    Matthews neudržel kotouč v souboji s Byronem, který se ještě stačil otočit a vyhodil puk přes všechny čáry za branku Toronto. Montreal pokračuje ve skvělé defenzivě.
     
    57:00
    Jeden z hráčů Montrealu se na modré čáře položil pod nohy Hymanovi a dokázal kotouč vypíchnout do středního pásma. Domácí musí spěchat.
     
    56:42
    Toronto dostává skvělou šanci na vyrovnání. Domácí si zahrají přesilovku. Phillip Danault dostává dvě minuty za podrážení.
     
    56:05
    Joel Edmundson sice pokazil rozehrávku zpoza vlastní branky, ale rychle se stáhl zpět do obranného pásma a vybojoval kotouč pro hosty.
     
    55:54
    Domácí v plném počtu.
     
    55:20
    Hosté se nastěhovali do útočného pásma. Montrealu sice schází větší četnost zakončení, ale hosté alespoň drží kotouč daleko od své klece.
     
    54:21
    Tyler Toffoli střílel chvíli po vyhraném vhazování. Do jeho dělovky vložil hokejku jeden z domácích obránců a od jeho hole se puk odrazil mimo led.
     
    54:10
    Nick Suzuki si našel kotouč na pravém kruhu, odkud pálil zápěstím, ale ještě před Campbellem jeho ránu zastavil obětavý zadák v modrém dresu.
     
    53:54
    Montreal bude hrát přesilovku. Spezza fauloval v útočném pásmu a dostává dvě minuty za podrážení.
     
    53:29
    Hosté v plném počtu.
     
    53:10
    Hosté se znovu osvobodili vyhozením přes celé kluziště. Torontu už do konce přesilové hry moc času nezbývá. Montreal navíc brání hodně důrazně.
    52:44 Paul BYRON - 1:2
     
    52:44
    Montreal právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Montreal se dostává do vedení při vlastním oslabení! Thornton přišel o kotouč na modré čáře. Důrazný a rychlý PAUL BYRON ujel Sandinovi, sice upadl, ale přesto stačil doklepnout puk za záda domácího brankáře! Asistence: Joel Armia.
     
    52:10
    Hyman dostal přihrávku na levou stranu, zadovkou přihrál Marnerovi, ale jeho nahození zápěstím prolétlo kolem branky Montrealu bez teče.
     
    51:29
    Toronto si zahraje přesilovku. Tomáš Tatar dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    51:19
    Po další akci už se Nick Suzuki dostal do zakončení, jenže jeho projektil pro změnu dobře viděl Campbell, který máchl lapačkou a schoval kotouč.
     
    51:05
    Suzuki projel do útočného pásma, ale na jeho levé straně nedokázal přihrát o mantinel na někoho v bílém dresu Canadiens.
     
    50:35
    Josh Anderson z otočky přihrál zpoza branky Toronta mezi kruhy. Za jeho pobídkou se hnal Eric Staal, ale domácí zadák byl u kotouč o krůček rychleji.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a v Torontu stále platí nerozhodný stav. V posledních minutách však začly přicházet střelecké pozice.
     
    49:38
    Carey Price udržel stav nerozhodný! Domácí jeli ve dvou proti jedinému obránci! Přihrávku do skvělé pozice dostal Marner, ale Price se neskutečně rychle přemístil!
     
    49:15
    Domácí v plném počtu.
     
    49:00
    Až nyní dostal hostující kapitán Shew Weber nabito na modrou čáru, odkud vypálil příklepem, ale Campbell jeho dělovku viděl a připsal si jistý zákrok.
     
    48:24
    Foligno dokonce zavezl kotouč do útočného pásma a nasbíral pro domácí celek cenné sekundy k dobru. Montreal radějí posílá na led čerstvou formaci.
     
    48:00
    Domácí získali kotouč v obranném pásmu a vyhodili jej k brance Montrealu. Hostující celek zatím v dnešním duelu v přesilovkách není nebezpečný.
     
    47:15
    Třetí vyloučení domácích za vyhození kotouče. Tentokrát si trest odsedí William Nylander.
     
    47:10
    Kerfoot našel přihrávkou zpoza branky Williama Nylandera, ale ten zakončením z dobré pozice trefil jen beton Careyho Price.
     
    46:35
    Rielly poslal nahození do rohu útočného pásma, nicméně na jeho pobídku nedosáhl nikdo v modrém dresu. Ve třetí části se zatím hraje hodně opatrně.
     
    46:03
    Armia projel do útočného pásma, kde předal kotouč na pravou stranu, ale výborně hrající Jason Spezza vybojoval puk pro domácí Toronto.
     
    45:29
    Jake Muzzin si vzal volný kotouč na levém křídle, projel do útočného pásma, ale Price jeho střelu z těžké pozie udržel mezi betony. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    45:10
    Auston Matthews si sjel pro přihrávku do středního pásma, okamžitě se s kotoučem otočil a nahodil jej do pásma útočného. Jeho pobídku si obrana soupeře pohlídala.
     
    44:48
    Domácí v plném počtu.
     
    44:02
    Montreal se stále nemůže usadit v útočném pásmu. Domácí Toronto brání hodně vysoké a hostům výrazně komplikuje přechod do střeleckých pozic.
     
    43:35
    Gallagher si příliš dlouho rovnal kotouč na forhend a nedokázal zakončit. Důrazný hráč v modrém dresu mu puk stačil vypíchnout za modrou čáru.
     
    43:00
    Toronto se hned v úvodu oslabení dostali k volnému kotouči a domácí jej pohotově vyhodili přes celé kluziště za branku hostujícího Montrealu.
     
    42:48
    Marner vyhodil puk mimo led a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    42:27
    Joe Thornton si našel odražený puk a vyslal prudkou střelu příklepem. Jeho pokus hostující brankář Carey Price vyrazil do ochranné sítě.
     
    42:10
    Toronto se usadilo v útočném pásmu, jenže nikdo v modrém se zatím nedostal do zakončení. Montreal v úvodu třetí části brání na jedničku.
     
    41:26
    Obrovská šance Montrealu! Před poloprázdnou brankou se zjevil Josh Anderson, který zakončoval bekhendem, ale obětavý Rielly zastoupil domácího brankáře!
     
    41:10
    Campbell vyjel za svou klec a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Domácí Toronto se také v úvodu třetí třetiny snaží hrát aktivně.
     
    40:35
    Foligno se po levém křídle tlačil do útočného pásma, ale obránce v bílém dresu mu znemožnil průnik do střelecké pozice. Hosté získali kotouč.
     
    40:10
    Montreal uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Uvidíme, zda jeden z týmů dokáže rozhodnout o svém vítězství ještě v základní hrací době.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:39.
     
    Střely na branku: 22 – 20
     
    Druhá třetina končí! Prostřední perioda přinesla aktivitu Toronta. Domácí celek dokázal vyrovnat ve 25. minutě, kdy se prosadil William Nylander. Domácí měli další obrovské šance. Právě Nylander netrefil poloodkrytou branku a Matthewse v dobré šanci vychytal Carey Price. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:21
    Matthews projel do útočného pásma, bekhendem chtěl oslovit někoho ze svých spoluhráčů, ale trefil jen hokejku vracejícího se Edmundsona.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:29
    Matthews získal kotouč za brankou Montrealu, podél mantinelu si vybruslil do lepší pozice, ale jeho nahození z otočky schoval Price do lapačky.
     
    38:05
    Petry dostal přihrávku na levou stranu a protečoval kotouč do útočného pásma. Za jeho pobídkou se ale nevydal nikdo v bílém dresu Montrealu.
     
    37:19
    Tyler Toffoli se prosmýkl do útočného pásma a hned za modrou čárou zakončil zápěstím. Jeho projektil přizvedl jeden z domácích zadáků do ochranné sítě.
     
    37:05
    Nylander projel do útočného pásma, přehodil si kotouč na forhend, ale svižnou střelou poslal kotouč jen do nohy pozorného obránce v bílém dresu.
     
    36:35
    Hosté v plném počtu.
     
    36:10
    Znovu se domácím hokejistům podařilo vyhodit puk přes všechny čáry za branku Montrealu. Hostům se v této přesilovce vůbec nedaří.
     
    35:38
    Phillip Danault se ve středním pásmu zbavil soupeře, poslal přihrávku na levé křídlo, jenže Montrealu se stále nedaří usadit se v útočném pásmu.
     
    35:05
    Tomáš Tatar rozjel akci Montrealu po levém křídle, nahodil puk do útočného pásma, ale tam kralovala defenziva Toronta. Montreal se ale snaží hrát aktivně.
     
    34:35
    Přesilovku si zahraje také Montreal.Právě Spezza dostává dvě minuty za hákování.
     
    34:29
    Jason Spezza bojoval o kotouč v útočném pásmu, ale Suzuki si před ním pokryl kotouč tělem a dokázal zakombinovat se spoluhráčem.
     
    34:05
    Carey Price si pohlídal mezírku u levé tyče své branky a schoval puk do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    33:34
    Mitchell Marner dohnal kotouč na modré čáře, zpracoval si jej na forhend, ale nahozením před branku už nenašel nikoho, kdo by kotouč mohl tečovat.
     
    33:02
    Rielly se zjevil mezi kruhy, rychle si puk přehodil na bekhend, ale jeho pokus skončil na betonu připraveného Price. Montreal puk následně vyhodil.
     
    32:38
    Jon Merrill si sjel na přihrávku do středního pásma a po mantinelu nahodil kotouč do útočného pásma. Jeho pobídku si ale obrana Toronta pohlídala.
     
    32:10
    Brendan Gallagher bojoval o kotouč za brankou Toronta, nicméně důrazný Kerfoot jej poslal na hrazení a vybojoval kotouč pro domácí celek.
     
    31:34
    Nylander obral o kotouč Petryho, objel branku Montrealu, ale právě důrazný Petry autora vyrovnávací branky vytlačil až za modrou čáru.
     
    31:05
    Rielly projel do útočného pásma, kde si puk přehodil na bekhend a poslal jej před branku. Spezza jeho pobídku jen o kousek netečoval.
     
    30:24
    Matthews si sjel na zpětnou přihrávku na levý kruh, odkud tvrdě vypálil příklepem, ale jeho pokus Carey Price reflexivně vykopl pravým betonem!
     
    30:12
    Foligno procedil přihrávku za branku Montrealu, kde však dominoval Joel Edmundson, který puk odrazem o mantinel vyhodil ze středního pásma.
     
    29:34
    Justin Holl si splnil své povinnosti v souboji v obranném pásmu. Hokejisté Toronta se následně hnali vpřed ve třech lidech, ale daleko se nedostali.
     
    29:05
    Domácí brankář Campbell vyjel za svou branku a zastavil prudké nahození po mantinelu. Toronto může od své branky rozjet další útočnou akci.
     
    28:43
    Hosté v plném počtu.
     
    28:06
    Nylander dostal přihrávku před odkrytou branku, ale švédský útočník si kotouč příliš dlouho rovnal na forhend a poté poslal kotouč nad horní tyč!
     
    27:28
    Auston Matthews ještě vybojoval kotouč u mantinelu a udržel Toronto v útočném pásmu. Až po jeho špatné přihrávce se Montreal dokázal osvobodit.
     
    27:03
    Marner našel skrytou přihrávkou Hymana, který zakončoval po ledě, ale brankář Carey Price jeho pokus vykopl levým betonem mimo tři tyče.
     
    26:43
    Toronto bude hrát přesilovku. Chiarot dostává dvě minuty za hrubost.
     
    26:29
    Marner se hnal do dobré pozice do útočného pásma, jenže v klíčovou chvíli ztratil balanc a místo zakončení se poroučel k ledu.
     
    26:10
    Jeff Petry si dal v rohu obranného pásma pozor na napadajícího obránce a odehrál kotouč za modrou čáru. Hokejisté Toronta jsou rázem mnohem aktivnější.
     
    25:34
    Riley Nash projel po pravé straně do útočného pásma, našel Kerfoota, který chtěl ošálit svého strážce, ale pozorný obránce Canadiens mu puk vypíchl.
     
    25:10
    Thornton se hnal za přihrávkou na modrou čáru, ale špatným zpracováním se zahnal k mantinelu, odkud už nedokázal nebezpečně zakončit.
    24:28 William NYLANDER - 1:1
     
    24:28
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Toronto dokázalo vyrovnat ještě před polovinou utkání! Domácí se usadili v útočném pásmu. Price neudržel ve výstroji zakončení od modré čáry a důrazný WILLIAM NYLANDER puk doklepl do sítě! Asistence: Morgan Rielly, Justin Holl.
     
    24:12
    Foligno nabral rychlost ve středním pásmu, dostal se za branku soupeře, ale už nedokázal přesně přihrát na spoluhráče.
     
    23:25
    Domácí v plném počtu.
     
    23:02
    Tatar zavezl puk do rohu útočného pásma, ale v souboji s obráncem Toronta se o puk nechal připravit. Montreal zatím v přesilovce moc nehrozil.
     
    22:35
    Petry poslal přihrávku na pravý kruh, odkud zakončil Suzuki, ale jeho projektil zápěstím prolétl kolem vzdálenější tyčky domácí klece.
     
    22:10
    Marner si skvěle splnil defenzivní povinnosti a zablokoval dělovku od modré čáry. Toronto následně vyhodilo kotouč za branku hostujícího Montrealu.
     
    21:27
    Na opačné straně naopak zakončil Tomáš Tatar, jehož pokus schoval Campbell do lapačky. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    21:25
    Domácí Holl vyhodil kotouč mimo ledovou plochu a nabídl Montralu přesilovku.
     
    21:10
    Alexander Kerfoot rozjel další akci Toronta po pravé straně, jenže za jeho nahozením nepokračoval nikdo v modrém dresu Toronta. Odražený puk získali hosté.
     
    20:43
    Hosté v plném počtu.
     
    20:10
    Toronto uspělo na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek v jejím úvodu bude dohrávat početní převahu ze závěru úvodní periody.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:41.
     
    Střely na branku: 14 – 13
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější hostující Montreal. Úvodní část dnešního souboje ovlivnilo zranění domácího kapitána Johna Tavarese, kvůli kterému se deset minut nehrálo. Tavares nakonec opustil ledovou plochu na nosítkách. Krátce poté se hosté ujali vedení. Po rychlé akci udeřil Josh Anderson. V závěru třetiny mohl v přesilovce srovnat Matthews, ale trefil jen tyč. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:09
    Auston Matthews dostal přihrávku na pravý kruh, odkud zakončil příklepem, ale jeho dělovka jen orazítkovala brankovou konstrukci!
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:43
    Toronto si zahraje první přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Toffoli.
     
    18:24
    Montreal se opět tlačil do rychlého protiútoku, jenže akci Canadiens zastavilo postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    18:10
    Jake Muzzin si našel střeleckou pozici na modré čáře, odkud zakončil zápěstím. Jeho projektil gólman Price viděl celou dobu a připsal si snadný zákrok.
     
    17:38
    Montreal se po levé straně dostal do útočného pásma, ale osamocený Gallagher toho moc vymyslet nemohl. Toronto však musí hrát aktivněji směrem vpřed.
     
    17:10
    Alexander Kerfoot byl příliš rychlý při přechodu přes modrou čáru a projel do útočného pásma ještě před pukem. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    16:28
    Hyman dostal přihrávku za branku, kde následně ustál souboj s obráncem a poslal přihrávku před branku. Toronto se ale jen těžko dostává do zakončení.
     
    16:10
    Zach Hyman našel bekhendovou přihrávkou rozjetého Marnera, který pohotově zakončil příklepem, ale připravený Carey Price našel puk v lapačce.
     
    15:39
    Jon Merrill poslal prudkou přihrávku do středního pásma, jenže tam kralovali hokejisté Toronta, kteří Montreal nepustili do dalšího rychlého výpadu.
     
    15:06
    Staal vybojoval puk za brankou Toronta, následně ustál souboj s jedním z obránců a přihrál na modrou čáru. Následné zakončení ale minulo branku.
     
    14:38
    Domácí brankář chyboval při rozehrávce zpoza branky. Jeho rozehrávku vystihl Byron, který okamžitě poslal puk před branku, ale gólmana zastoupil Hyman.
     
    14:05
    TJ Brodie rozjel akci Toronta zpoza branky. Hokejista domácího celku raději počkal na dostřídání svých spoluhráčů. Čerstvé síly poslal na led i hostující kouč.
     
    13:35
    Montrealu se vstřelením úvodní branky pořádně narostla křídla. Hostující celek se nyní tlačí do útočného pásma, ale proti obětavé defenzivě to má těžké.
     
    13:10
    Hyman se hnal do útočného pásma, ale skvěle se k němu stáhl Nick Suzuki, který se před soupeře natlačil tělem a rozjel další akci Canadiens.
     
    12:35
    Marner bojoval o kotouč za brankou Toronta, ale bekhendovou přihrávkou mezi kruhy našel jen jednoho z hráčů Montralu, který puk odehrál.
    12:08 Josh ANDERSON - 0:1
     
    12:08
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal se překvapivě dostává do vedení! Hostům se vydařil rychlý protiútok! JOSH ANDERSON nabral rychlost ve středním pásmu, prosmýkl se mezi obránci a prostřelil bezmocného brankáře! Asistence: Joel Edmundson, Corey Perry.
     
    11:34
    Gallagher dostal krásnou přihrávku mezi kruhy, odkud zakončil zápěstím, ale trefil jen blokujícího obránce, který puk srazil do bezpečí.
     
    11:10
    Hyman projel do útočného pásma a poslal nebezpečnou přihrávku před branku. Na jeho pobídku se ale další hráči v modrém natahovali marně.
     
    10:30
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Nick Foligno – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Corey Perry – 5 min., bitka).
     
    10:30
    Perry a Foligno se do sebe pustili ve středovém kruhu! Perry si to podle všeho odpykal za předchozí souboj s Tavaresem.
     
    10:29
    Nosítka s kapitánem Toronta už opustila ledovou plochu. Tavares při odjezdu ukázal zdvižený palec.
     
    10:29
    S domácím kapitánem to nevypadá vůbec dobře. Tavares stále zůstává ležet na ledě, kde už jsou také nosítka. Doufejme, že Tavares bude v pořádku.
     
    10:29
    Domácí John Tavares zůstává po jednom ze soubojů ležet ve středním pásmu a drží se za obličej. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    10:06
    Nick Suzuki se prosmýkl do útočného pásma, ale jeho pokus skončil na bruslích prvního obránce v modrém dresu domácího Toronta.
     
    09:34
    Rasmus Sandin uklidnil rozehrávku Toronto v obranném pásmu. Nikdo v bílém dresu Montrealu zatím rozehrávku soupeře tak vysoko neatakuje.
     
    09:10
    Hyman nahodil puk po mantinelu do útočného pásma, ale za brankou Montrealu kotouč získal jen skvěle postavený Petry. Oba týmy střídají.
     
    08:27
    Campbell po rychlém výpadu Montrealu předvedl dobrý zákrok u pravé tyče své branky. Pro odražený kotouč se stáhl Tavares, který ihned rozjel novou akci.
     
    08:09
    Další akci Montrealu zastavuje zakázané uvolnění. Nahození na levou stranu bylo příliš prudké a na kotouč nedosáhl nikdo v bílém dresu.
     
    07:45
    Foligno bekhendem poslal puk do středního pásma, ale akce skončila už v souboji na modré čáře. Odražený puk získal pro Canadiens Tomáš Tatar.
     
    07:03
    Domácí brankář Campbell musel také zasahovat. Gólman favorizovaného Toronta si dal pozor na pokus od mantinelu a schoval puk v lapačce.
     
    06:38
    Riley Nash nahodil puk do útočného pásma, ale nesetkal se s podporou spoluhráčů. Toronto zatím útočí v malém počtu a nedostává soupeře pod tlak.
     
    06:03
    Marner si počkal na přihrávku na pravý kruh, odkud následně zakončil zápěstím, ale Carey Price mu stačil zmenšit střelecký úhel a vyrazil puk mimo branku.
     
    05:37
    Tavares potáhl kotouč do středního pásma a nahodil jej do pásma útočného. Jeho akci ale nepodpořil nikdo v modrém a sám Tavares proti přesile neuspěl.
     
    05:10
    Carey Price dojel další nahození za svou branku, zpracoval si kotouč a sklepl jej na hokejku Edmundsona. Montreal podle všeho přestál úvodní nápor Toronta.
     
    04:38
    Alexander Kerfoot dojel nahození do rohu útočného pásma, kde v souboji poslal soupeře na mantinel. Montreal přesto dokázal puk vyhodit.
     
    04:05
    Brett Kulak si sjel pro přihrávku do obranného pásma a rychle rozehrál na střed. Montreal se snaží o rychlé přenášení těžiště hry.
     
    03:10
    Nick Suzuki projel po levém křídle do útočného pásma, srovnal si kotouč na čepeli, ale jeho projektil zablokoval první obránce v modrém dresu.
     
    02:36
    Morgan Rielly už na modré čáře neudržel kotouč v útočném pásmu a musel se rychle vracet dozadu. Před rozjetým Gallagherem puk v pádu odehrál do bezpečí.
     
    02:12
    Price si tentokrát pohlídal nahození od modré čáry a jednoduše schoval puk do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce. Toronto vlétlo do utkání aktivněji.
     
    01:38
    Matthews nakopl svou rychlost ve středním pásmu, ale zadák Montrealu chytře přečetl hru a před hvězdou domácího celku protečoval puk do bezpečí.
     
    01:10
    Price musel poprvé v utkání zasahovat. Gólman Montrealu se dobře přesunul proti zakončení z levého kruhu a pravým betonem vyrazil puk do bezpečí.
     
    00:29
    Hyman protečoval kotouč do útočného pásma, ale hostující brankář Price vyjel za svou klec a pomohl Montrealu s rozehrávkou od své branky.
     
    00:10
    Toronto uspělo na úvodním vhazování této sledované série. Domácí celek se ihned vydal vpřed, ale nahození skončilo v rohu ledové plochy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na led. Toronto bude hrát v modrém, zatímco Montreal oblékne bílou sadu.
     
    Předpokládané sestavy:

    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Andersen) – Brodie, Rielly, Holl, Muzzin, Bogosian, Sandin – Marner, Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares, N. Foligno – Kerfoot, Riley Nash, I. Michejev – Simmonds, Spezza, J. Thornton.

    Montreal Canadiens: Price (Allen) – Petry, Edmundson, S. Weber, Merrill, Chiarot, Kulak – Gallagher, Danault, Tatar – Armia, Suzuki, Toffoli – J. Anderson, E. Staal, Perry – Lehkonen, Evans, Byron..
     
    Toronto Maple Leafs

    Od slavné hokejové značky se každým rokem čeká dlouhá pouť. V předchozích sezónách však Toronto skončilo v play-off neočekávaně brzy. V základní části ale získalo sedmdesát sedm bodů a ovládlo Severní divizi. K prolomení neúspěchů v play-off má dopomoci silná útočná osa Tavares, Matthews, Marner. Právě Marner byl v základní části nejproduktivnějším hráčem Toronta, když vstřelil dvacet branek a přidal čtyřicet sedm asistencí.
     
    Vzájemné zápasy v základní části

    Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 5:4pp
    Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 2:4
    Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 1:2
    Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 3:5
    Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 3:2
    Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 4:2
    Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 1:4
    Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 3:2pp
    Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 5:2
    Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens 3:2
     
    Montreal Canadiens

    Montreal vstupuje do této série jako outsider. V základní části odehrál padesát šest zápasů, ve kterých nasbíral padesát devět bodů. V březnu navíc zápasy Montrealu narušil koronavirus. Na konci února pak přišla změně na trenérském postu. Clauda Juliena nahradil na střídačce Dominique Ducharm. Pro úvodní utkání této série už bude mít Ducharm k dispozici trojici klíčových hráčů – vrací se brankář Carey Price, obránce Shea Weber a útočník Brendan Gallagher. Jisté je, že alespoň do prvního střetnutí nenaskočí Jesperi Kotkaniemi, Cole Caufield a Alex Romanov. Nejproduktivnějším hráčem v základní části byl Tyler Toffoli, který vstřelil dvacet osm branek a přidal šestnáct asistencí.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 1. kola play-off NHL mezi Torontem a Montrealem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 25. W. Nylander (Rielly, Holl) – 13. J. Anderson (Edmundson, Perry), 53. Byron (Armia)


    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Andersen) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Sandin – Marner (A), Matthews, Hyman – W. Nylander, Tavares (C), N. Foligno – Kerfoot, Riley Nash, I. Michejev – Simmonds, Spezza, J. Thornton.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – Petry, Edmundson, S. Weber (C), Merrill, Chiarot, Kulak – Gallagher (A), Danault (A), Tatar – Armia, Suzuki, Toffoli – J. Anderson, E. Staal, Perry – Lehkonen, Evans, Byron.

    Rozhodčí: Meier, Furlatt – Brisebois, Cherrey
    Toronto 3 4 Montreal
    #1 Pátek 21.05.2021 • 01:36
    Toronto - Montreal 1:2
    #2 Neděle 23.05.2021 • 01:00
    Toronto - Montreal 5:1
    #3 Úterý 25.05.2021 • 01:10
    Montreal - Toronto 1:2
    #4 Středa 26.05.2021 • 01:40
    Montreal - Toronto 0:4
    #5 Pátek 28.05.2021 • 01:10
    Toronto - Montreal 3:4 po prodl.
    #6 Neděle 30.05.2021 • 01:40
    Montreal - Toronto 3:2 po prodl.
    #7 Úterý 01.06.2021 • 01:10
    Toronto - Montreal 1:3
    bahis siteleri