Dunajská Streda – Trnava 2:0 (kon.) | Žilina – Zlaté Moravce 5:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Trenčín 2:1 (kon.)
Sereď – Senica 4:1 (kon.) | Pohronie – Ružomberok 1:0 (kon.) | Nitra – Michalovce 0:4 (kon.)
konec
ŠKF Sereď
4:1 (2:0)
FK Senica
Sobota 22.05.2021, 19:00 • ViOn aréna, Zlaté Moravce • Niké liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas rozhodl o tom, že ani pro jednoho ze soupeřů sezóna nekončí. Sereď se jasnou výhrou vyšvihla v posledním kole do čela skupiny o záchranu a zahraje si s celky na 4. až 6. místě horní skupiny baráž o Evropu. Naopak Senica bude muset absolvovat dvojzápas o udržení proti Banské Bystrici.
    Výsledek je zasloužený, domácí byli aktivnější po celý zápas, který se ovšem mohl vyvíjet zcela jinak, kdyby v 19. minutě nehlavičkoval senický hrot Malec zblízka do tyče. Prakticky z protiútoku vstřelila Sereď vedoucí gól Bušnjou, na který navázali do přestávky Lačný a po trochu hluché půlhodině po změně stran Iván.
    Senica se k odpovědi dostala až v závěru zápasu pěkným gólem Šimčáka na 3:1. V nastavení zpečetil výsledek druhým zásahem muž zápasu Miloš Lačný. (21:00:11)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:17.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    ŠKF Sereď právě vstřelil branku! Andrej Fábry přihrál do šestnáctky, kde byli dva domácí fotbalisté široko daleko sami. MILOŠ LAČNÝ vzal zakončení na sebe a napálil míč z 10 metrů prudce pod břevno.
     
    90+1
    Ještě taktické střídání ŠKF Sereď: střídající Ivan Díaz zápas nedohraje, na jeho místo přichází Samuel Prachar.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty. Senica potřebuje dát v každé z nich gól, aby se vyhnula baráži...
     
    89
    Otevřená obrana Senice láká domácí fotbalisty k brejkům. Miloš Lačný si zpracoval dlouhý nákop za obranu na prsou a tváří v tvář hostujícímu brankáři zakončil těsně vedle.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Boris Turčák (FK Senica).
     
    87
    Bleskový brejk domácích táhl Morong, zprava přihrál na střed Fábrymu, který vyprášil Vliegenovi prudkou ranou rukavice. Dorážející a zcela volný Lačný minul.
     
    84
    Na hřiště spěchají lékař a masér Seredi k otřesenému Slaninkovi. Neměli to daleko, Addův tvrdý zákrok přišel přímo před lavičkami.
     
    82
    Senica právě vstřelila branku! MILAN ŠIMČÁK si nechal dlouhý nakopávaný míč skočit v šestnáctce o trávník a parádně napnul síť v horním růžku domácí brány.
     
    81
    Střídání v týmu ŠKF Sereď: ze hřiště odchází Alex Iván, přichází Filip Tatranský.
     
    80
    Dvojnásobné střídání v mužstvu FK Senica: dohráli Marko Totka a Martin Košťál, na hřiště místo nich přicházejí Dávid Gallovič a Dominik Duda.
     
    79
    Čestný úspěch Senice byl blízko. Milan Šimčák nabil pod sebe Josému Carrillovi, který utěšenou pumelicí z 25 metrů jen o kousíček přestřelil.
     
    77
    ŠKF Sereď právě vstřelil branku! Do otevřeného prostoru na pravé straně pronikl ALEX IVÁN, chladnokrevně si zasekl míč kolem Nemce na levačku a po zemi na zadní tyč podstřelil brankáře Vliegena.
     
    75
    Z delšího obléhání přehuštěného domácího území si nedokázali fotbalisté Senice připravit střeleckou pozici, posléze z dálky přestřelil Boris Turčák.
     
    72
    Martin Košťál si poradil s dvojicí protihráčů, centroval však jen do rukavic Ikuepamitana Ayotundeho.
     
    71
    Dvojnásobná změna v mužstvu ŠKF Sereď: ze hřiště odcházejí Denisové Bušnja a Potoma, které nahrazují Ivan Díaz a Roko Jureškin.

    Karel Jedlička

    Branky: 23. Bušnja, 42. Lačný, 77. Iván, 90+2. Lačný – 82. Šimčák

    Karty:   10. Fábry (SER) – 19. Malec (SEN), 45. Totka (SEN), 88. Turčák (SEN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 16:17.
    ŠKF Sereď: Ayotunde – Morong, Michalík (C), Hučko, Slaninka – Potoma (71. Diaz, 90+1. Prachar), Machuča – Bušnja (71. Jureškin), Fábry, Iván (81. Tatranský) – Lačný.
    Náhradníci: Šípka – Salimi, Šumský, Kuník, Mlakar.

    FK Senica: Vliegen – Addo, Carrillo, Nemec, Šimčák – Gamboš (46. Majdan), Totka (80. Gallovič) – Košťál (80. Duda), Piroska (C) (68. Turčák), Guba (56. Malý) – Malec.
    Náhradníci: Fryšták – Hornyák, Mašulovič, Asanović.

    Rozhodčí: Somoláni – Straka, Roszbeck
    bahis siteleri