Velká Británie – Slovensko 1:2 (kon.) | Norsko – Itálie 4:1 (kon.) | Švédsko – Bělorusko 0:1 (kon.)
Kazachstán – Finsko 2:1 (3:1 po s.n.) | Dánsko – Švýcarsko 0:1 (kon.) | Kanada – USA 1:5 (kon.)
konec
Norsko
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Itálie
Neděle 23.05.2021, 11:15 • Riga Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:18
    Ou! To muselo Fazia pořádně štípnout. Norský kapitán Holos dostal dobrou nahrávku a z voleje vypálil na pravé rameno rameno brankáře. Fazio však zasáhl velice kvalitně.
     
    54:47
    Trettenes je dnes naprosto neskutečný! Nyní se objevil v další velké příležitosti severského celku, to když se dostal k puku ve střeleckém slotu a vypálil jen těsně mimo.
    51:55 Daniel FRANK - 4:1
     
    51:55
    Itálie právě vstřelila branku!
    Čestný gól pro Italy! Stefano Marchetti přenesl na modré čáře hru na Raphaela Andergassena, který vyslal tvrdou střelu na Haukelandovy betony. Kotouč přes ně propadl do brankoviště, kde si nejdůrazněji počínal italský kapitán DANIEL FRANK a protlačil puk za čáru. Asistence: Raphael Andergassen, Stefano Marchetti.
     
    48:43
    Italové si zahrají první přesilovou hru, Krogdahl dostává dvě minuty za podrážení.
     
    43:02
    A málem se dočkali i Italové, v exkluzivní pozici se totiž z ničeho nic objevil Miceli, avšak jeho golfák mířící do branky srazili Norové mimo.
    40:59 Mathias TRETTENES - 4:0
     
    40:59
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Další gól a druhý hattrick na šampionátu je na světě. Svou třetí branku totiž střílí MATHIAS TRETTENES, když šikovně tečoval Lesundovo nahození od modré čáry. Asistence: Erlend Lesund, Tobias Lindström.
     
    39:52
    A zase Trettenes! V samotném závěru si dnes dvougólový útočník nabruslil do pásma po levém křídle a poté si to naštrádoval až před branku, kde jeho pokus vychytal Fazio.
     
    37:25
    Kristian Östby ztratil puk a Italové se hnali do přečíslení, které zakončil Anthony Bardaro stahovačkou a střeleckým pokusem, který zamířil mimo. Poté jsme slyšeli nějakou italskou nadávku, protože forvard Itálie byl se svou akcí velmi nespokojený.
    36:01 Mathias TRETTENES - 3:0
     
    36:01
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané využívají další přesilovku, i když teď to bylo se štěstím. MATHIAS TRETTENES z pravého křídla přihrával do předbrankového prostoru, kde se puk od brusle bránícího Stefana Marchattiho odrazil přímo za čáru. Asistence: Sondre Olden, Tobias Lindström.
     
    35:50
    Trettenes předložil puk do výborné pozice Tobiasi Lindströmovi, Fazio si poradil.
     
    34:57
    A další komplikace pro italskou sestavu. Stefano Giliati totiž dostal trest na dvě plus deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Dvouminutový trest odsedí Andergassen.
     
    34:45
    Thomas Valkvae Olsen obdržel parádní nahrávku v přečíslení dvou na jednoho a střílel do poloodkryté klece. Italský obránce nicméně dokázal hokejkou ránu alespoň zpomalit a Justin Fazio pak s vypětím všech sil zabránil gólu!
     
    33:36
    Sondre Olden nachytal italského beka před vlastní brankou a plácl do puku, který nakonec nenápadně dojel až na Faziovu tyčku!
     
    29:49
    Boční síť trefil Mats Rosseli Olsen, norský forvard si po pravém křídla vjel do třetiny a střelou do protipohybu zkoušel nachytat brankáře Fazia. Chybělo pár centimetrů.
    25:12 Mats Rosseli Olsen - 2:0
     
    25:12
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Rychle využitá přesilovka! MATS ROSSELI OLSEN dostal od Olimba nabídku na volej do střeleckého slotu, a norská jedenapadesátka vyslala parádní ránu. Fazio neměl nárok. Asistence: Mathis Olimb a Stefan Espeland.
     
    24:35
    Další přesilovka pro Nory, Gilatti vyloučen za útočný faul. Podrážení.
     
    23:36
    A pozor! Nahození od modré čáry ztečoval jeden z beků před Fazia a ten musel na břicho. Nakonec však pro Italy všechno dobře dopadlo.
     
    19:45
    Druhá přesilovka pro Norsko, Bardaro za vlastní branku nedokázal zareagovat na otočku norského útočníka a po svém podrážení už míří na trestnou lavici.
     
    12:59
    Tobias Lindström za bránou zvedl hlavu a předložil puk mezi kruhy Martinu Röymarkovi. Justin Fazio měl co dělat, aby kotouč nepustil za svá záda!
    10:04 Mathias TRETTENES - 1:0
     
    10:04
    Norsko právě vstřelilo branku!
    To byla branka z ničeho nic a Norové vedou! MATHIAS TRETTENES si s pukem nabruslil ze středního pásma a z levé strany švihem vypálil na vyrážečku Fazia, který nestihl pokus norské osmičky vyrazit. Asistence: Sondre Olden, Erlend Lesund.
     
    06:59
    A také Italové zahrozili! Do jízdy dostal kotouč Enrico Miglioranzi, jenž se následně rozhodl vypálit zajímavou jedovku příklepem. Haukeland se musel sakra natahovat, aby puk alespoň vyrazil.
     
    03:53
    První přesilovka dnešního duelu je na světě, zahrají si ji Norové. Marchetti totiž v útočném pásmu zbytečně fauloval vysokou holí.
     
    01:40
    Michael Haga vybojoval puk za Faziovou brankou a předložil kotouč do zajímavé přílšžitosti Thomasi Valkvae Olsenovi, jehož střelu švihem výborně vychytal Fazio. Dobrá příležitost!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Ondřej Belák

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 11. Trettenes (Olden, Lesund), 26. Rosseli Olsen (M. Olimb, Espeland), 37. Trettenes (Olden, Lindström), 41. Trettenes (Lesund, Lindström) – 52. Frank (Andergassen, Marchetti)


    Norsko: Haukeland (Arntzen) – Holos (C), Bjorgvik Holm, Lesund, Espeland, Krogdahl, Kaasastul, Östby – Pettersen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen – Trettenes (A), Olden, Lindström – M. Olimb (A), Haga, Valkvae Olsen – Kristiansen, Henriksen, Röymark – Solem.
    Itálie: Fazio (Fadani) – Pietroniro, Casetti, Glira, Spornberger, Miglioranzi, Marchetti, Gios, Soracreppa – Petan (A), Frigo (A), Frank (C) – Giliati, Pitschieler, Hochkofler – Miceli, Bardaro, Magnabosco – Deluca, Andergassen, Galimberti.

    Rozhodčí: Bjork (SWE), Frandsen (DEN) – Lundgren (SWE), Yletyinen (SWE)
    bahis siteleri