Rusko – Dánsko 3:0 (kon.) | Kazachstán – Německo 3:2 (kon.) | Bělorusko – Velká Británie 3:4 (kon.)
Kanada – Norsko 4:2 (kon.)
konec
Bělorusko
3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Velká Británie
Středa 26.05.2021, 19:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Zdravím všechny fanoušky mezinárodního hokeje! Skupinová fáze na světovém hokejovém šampionátu pokračuje další várkou zápasů. My se společně zaměříme na ten mezi Běloruskem a Velkou Británií.
     
    BĚLORUSKO

    Turnaj je zatím plný překvapení a Bělorusové patří mezi pozitivní z nich. Na úvod sice podlehli Slovensku zejména kvůli špatnému vstupu do utkání 2:5, jenže poté na dlouhou dobu zamkli svoji branku a sebrali body dvěma jasným favoritům. Proti Švédsku zapsali senzační vítězství 1:0 v základní hrací době a Seveřany porazili na mistrovství světa vůbec poprvé. A aby toho nebylo málo, české reprezentaci sebrali bod za výsledek 2:3 po prodloužení. Teď bude běloruský celek poprvé na turnaji v roli favorita, poradí si s ní?
     
    VELKÁ BRITÁNIE

    Výkony ostrovního trpaslíka mají na letošním mistrovství zatím vzestupnou tendenci. Nejprve přišla jednoznačná, ale očekáváná porážka 1:7 s Ruskem. V souboji proti Slovensku už Britové sahali po bodech, nakonec ovšem padli těsně 1:2. Premiérový bodový zisk každopádně zapsali hned o zápas později! V úterý dvakrát stáhli dánský náskok a za stavu 2:2 se šlo do prodloužení. Tam už Velká Británie padla, dokáže na vítězství dosáhnout dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    Bělorusko: D. Taylor (Kolosov) – Chenkel (A), Bailen, Jerjomenko, Falkovskij, Šinkevič, Solovjov, Antonov – S. Kosticyn, Šarangovič (C), Prince – N. Komarov, Drozd, Protas – Paré, Kodola, Platt (A) – Stefanovič, Nesterov, Lopačuk – Klimovič.

    Velká Británie: Bowns (Whistle) – Clements, Ehrhardt, D. Phillips, O'Connor, Richardson (A), Tetlow, Swindlehurst – Hook, Lachowicz, Betteridge – Kirk, Connolly, Dowd (A) – Lake, Perlini, Hammond – Davies, Myers, J. Phillips (C) – Long.

    Rozhodčí: Šír (CZE), Stano (SVK) – Ondráček (CZE), Synek (SVK).
     
    Týmy se už rozbruslují a připravují na utkání, jež bude pro obě strany důležité. Bělorusko má díky skvěle zvládnutým soubojům s favority reálnou šanci na postup do čtvrtfinále, Britové zas touží po první radosti z vítězství.
     
    Za několik minut začínáme. Bělorusové, kteří dnes jakožto domácí měli možnost volby, oblékli červené dresy. Ostrované se představí v bílomodré kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Bělorusko hned po buly poslalo kotouč do útočného pásma, kde se napevno usadit nedokázalo.
     
    00:19
    Jen jednou rukou držel hokejku Jegor Šarangovič, i tak zkusil prohodit soupeře ve středním pásmu, leč byl neúspěšný.
     
    00:32
    Lewis Hook hezky pronikl za modrou čáru a tlačil se k brance. Obránce mu kotouč vypáchl k zadnímu mantinelu, načež se Bělorusové osvobozují.
     
    00:41
    Zakázané uvolnění se píská po nepřesné nahrávce Stěpana Falkovskiho dopředu.
     
    00:48
    Ben O'Connor si od modré lajny trošku vylepšil pozici a snažil se propálit houštinu těl před sebou. Neúspěšně.
     
    01:14
    Příliš se do útočného pásma těšil domácí útočník Geoff Platt. Je z toho postavení mimo hru.
     
    01:37
    Geoff Platt alespoň dostal puk za britskou branku, běloruský celek se nicméně zatím v ofenzivní zóně nedostává ke kombinacím.
     
    01:50
    Na pravé straně útočného pásma se puku zmocnil Francis Paré a důrazně vypálil. Jeho pokus golfem skončil pouze na spojnici tyček.
     
    02:04
    Zakázané uvolnění Velké Británie vrací hru před Bena Bownse.
     
    02:15
    Michail Stefanovič hezky prostrčil kotouč na Germana Nesterova. Ten měl skvělou šanci na levém kruhu, Ben Bowns ale jeho svižné zakončení skryl ve výstroji! Britové přežili druhou velkou příležitost v krátkém časovém sledu.
     
    02:29
    Po levém mantinelu se do útočného pásma dostal German Nesterov a zkoušel nahrávat před branku, pas byl sražen soupeřem.
     
    03:04
    Na útočnou modrou čáru dostal nahrávku Ciaran Long, špatný zpracováním o kotouč okamžitě přišel.
     
    03:25
    Robert Lachowicz tečoval puk z vlastní obranné třetiny tak šikovně, že ho musel krotit Danny Taylor a nepískal se tedy icing.
     
    03:54
    Krásně se za brankou uvolnil Alexej Protas a zkusil zakončit na první tyčce. Mark Richardson si ještě kotouč málem srazil bruslí do vlastní sítě. Nakonec puk skončil o kousek vedle.
    03:54 Zakončení Alexeje Protase
     
    04:24
    Nikita Komarov zavezl kotouč do pásma a snažil se oslovit spoluhráče v prostoru mezi kruhy. Puk se od britské hokejky odrazil do bezpečí.
     
    05:08
    Pobyt Britů v ofenzivní zóně žádné vzrušení nepřinesl.
     
    05:25
    Hodně kostrbatě se do útočného pásma nakonec dostal Geoff Platt a důrazným pokusem z levé strany prozkoušel Bownse, ten ukázal svoji pozornost.
     
    05:48
    Na vrcholek levého kruhu pro vhazování dostal nahrávku Ilja Solovjov a hned to zkoušel na branku. Střela tahem trefila jednoho ze soupeřů do kalhot.
     
    05:55
    I přes obrovské úsilí přes celé hřiště sprintujícího Benjamina Daviese se píská zakázané uvolnění. Davies je autorem zatím zřejmě nejslavnějšího britského gólu v historii MS, když předloni vystřelil svému týmu záchranu v elitní skupině.
     
    05:57
    Hned po buly zkusil vypálit Jegor Šarangovič. Hodně překvapivý pokus běloruského kapitána skončil na bloku.
     
    06:10
    Bělorusko vyhrálo vhazování v útočném pásmu a od modré to zkoušel Kristian Chenkel. Jeho střela skončila pouze za brankou Velké Británie.
     
    06:20
    Jegor Šarangovič se pokusil nachytat brankáře ze záporného úhlu. Ben Bowns byl ale pozorný a střelu vyrazil.
     
    07:04
    Na hranu útočného pásma dostal nahrávku Nikita Komarov, puk mu vlivem špatného zpracování utekl z čepele.
     
    07:18
    David Clements si nekomplikoval život a vysokým obloučkem dostal puk ze svého pásma, na druhé straně kluziště o něj zabojoval Brett Perlini.
     
    07:40
    Zpoza branky dostal pas na levý kruh Sergej Drozd a hned se cpal do zakončení. V obrovské šanci vypálil pouze do postranní sítě.
     
    08:08
    Francis Paré hezkou žabičkou z rohu kluziště vybízel za kruhy Michaila Stefanoviče, jehož bombu obrana zblokovala už v zárodku.
     
    08:16
    Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 4:0.
     
    08:27
    Dallas Ehrhardt se ze středního pásma postaral vůbec o první střelecký pokus Británie v zápase, pro Taylora žádná potíž.
     
    08:50
    Na ose útočného pásma vyplaval s pukem Dallas Ehrhardt a ihned zkusil ohrozit Taylora. Běloruský brankář dostal jeho střelu jako dárek do lapačky.
     
    08:57
    Z hodně velkého úhlu to na levé straně zkusil Ben O'Connor. Kotouč nemusel Taylora ani zajímat, letěl totiž vedle branky.
     
    09:09
    Britové se rozstříleli. Brendan Connolly vypálil hned po vniknutí do útočného pásma a tvrdou navštívenkou vyprášil výstroj Dannyho Taylora.
     
    09:23
    Dlouhá nahrávka z hole Vladislava Jerjomenka nikoho v červeném dresu nenašla a je z toho zakázané uvolnění.
     
    09:38
    Ben Lake posunul kotouč doprava na Mika Hammonda, ten ho hned dával před branku. K zakončení ale už nedošlo.
     
    10:12
    Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 5:3.
     
    10:23
    Geoff Platt se v pravém kruhu snažil zpracovat kotouč po sražené střele od modré, na což ke své smůle neměl dostatek času a prostoru.
     
    10:31
    Dlouhá kombinace Běloruska v útočném pásmu k ničemu nevedla. Ilja Šinkevič pak špatnou nahrávkou svůj tým vyhnal do středního pásma.
     
    11:12
    Do útočného pásma se prosmýkl Lewis Hook a vybojoval si faul na svoji osobu. Ilja Solovjov ho podrazil.
     
    11:16
    Ostrované hned přicházejí o pásmo.
     
    11:34
    A znovu se Bělorusko osvobozuje.
     
    11:53
    Teď už se Velká Británie usadila v útočném pásmu. Ben O'Connor napřáhl na modré čáře, k dorážce se ještě dostal Brett Perlini, bekhendem to nicméně měl těžké a Danny Taylor chytá.
     
    12:05
    Do další střely od modré čáry se dostal Ben O'Connor. Jeho pokus skončil na bloku soupeře.
     
    12:36
    Ben O'Connor si vyměnil přihrávky se spoluhráčem a znovu ohrozil bránu. Před Taylorem bylo poměrně živo, gólman totiž kotouč chvíli neměl zcela pod kontrolou. Vše ale pro běloruský tým dobře dopadlo.
     
    13:01
    O nápaditou nahrávku z rohu kluziště před branku se pokoušel Brendan Connolly. Gólovou nahrávku zastavil pozorný bek Běloruska.
     
    13:13
    Bělorusko je v plném počtu, během oslabení se každopádně muselo pořádně ohánět.
     
    13:38
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Ostrované se prosazují jako první a jdou do vedení! Krásnou individuální akci předvedl LIAM KIRK, který se z pravé strany protáhl až na levý kruh a prudkou střelou po ledě našel místo mezi nohama Taylora. Bez asistence.
    13:38 Liam KIRK - 0:1
     
    14:05
    Britové se okamžitě po vstřelené brance dostali do útočného pásma, zakončení na Taylora z toho ale nebylo.
     
    15:08
    Solidní šance běloruského týmu. Nick Bailen našel na pravé straně volného Kristiana Chenkela, který z voleje vyprášil betony brankáře Bownse.
     
    Střely na branku – 8:8.
     
    15:16
    Liam Kirk táhl akci dvou proti dvěma, z levé strany centroval před branku a běloruští hráči mohli být rádi, že přihrávka nebyla z nejpřesnějších.
     
    15:36
    Nahrávku z rohu kluziště si těsně před brankou našel Alexej Protas. Z druhého doteku ale vypálil puk pouze vedle branky.
     
    16:24
    Ilja Solovjov drží puk za vlastní brankou a oba celky mění síly na hrací ploše.
     
    16:42
    Bělorusko se snaží najít cestičku do útočného pásma, jenže Britů je po vstřelené brance doslova plný led a jsou všude dřív.
     
    16:52
    Britové se dostali do rychlého brejku. Na pravou stranu inkasoval křížnou nahrávku Brett Perlini, ale jeho střela na protější tyčku skončila v ochranné síti.
     
    17:07
    German Nesterov se snažil z těžké pozice zakončit bekhendem, přičemž trefil obránce.
     
    17:15
    Na středu pásma se k puku dostal Stanislav Lopačuk a přes shluk těl se pokusil vypálit. Trefil jen jednoho z borců před ním.
     
    18:00
    Benjamin Davies protečoval puk do pásma.
     
    18:21
    Mezi několik soupeřů dostal nahrávku do rohu kluziště Alexej Protas, špatné zpracování ho vyřadilo ze hry o další pokračování s kotoučem.
     
    18:50
    Alexej Protas se povedeně uvolnil za Bownsovou klecí, pak přihrával mezi kruhy a tísněný Nick Bailen vystřelil těsně mimo!
    18:50 Těsná střela Nicka Bailena mimo
     
    19:01
    Začíná poslední minuta první třetiny.
     
    19:39
    Zpoza branky dostal do prostoru slotu nahrávku osamocený Mike Hammond. V parádní pozici zamířil pouze do brankáře.
     
    19:54
    Velká Británie ještě trošku zbytečně zahrála na zakázané uvolnění, bude se vhazovat po levé ruce Bena Bownse.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na branku – 9:10.
     
    Máme za sebou zajímavých dvacet minut! Mnohem lépe do utkání vstoupil běloruský výběr, který si na začátku vypracoval hned několik nadějných šancí. Žádnou ale neproměnil, chyběla i špetka štěstíčka. Velká Británie postupně vyrovnávala hru a ke konci byla i lepším týmem. Liam Kirk navíc uspěl hezkou samostatnou akcí a zasloužil se o vedení svého celku.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:03.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Britové prošli do pásma jako nůž máslem a z pravé strany zkusil vypálit Robert Lachowicz. První střela druhé třetiny branku nenašla.
     
    20:35
    Lewis Hook nabízel kotouč po ledě na teč před branku. Ta nepřišla, nicméně britský tlak pokračuje.
     
    21:17
    Z levé strany se na střed pásma protáhl nízký Brendan Connolly a bekhendem zkusil vypálit. Poněkud překvapivý pokus letěl pouze vedle branky.
     
    21:28
    Sergej Drozd vlétl do ofenzivní třetiny, pak se ale sám dostal do pasti u hrazení a běloruská akce tak našla svůj konec.
     
    21:55
    Za branku soupeře dostal nahrávku Brendan Connolly a bekhendem zkoušel puk nahrát před branku. Našel pouze hokejky soupeřů.
     
    22:04
    Ofsajd Běloruska, hra je přerušena.
     
    22:08
    A znovu postavení mimo hru v běloruském podání. Ze strany favorita zápasu to není nikterak oslnivý nástup do druhé části.
     
    22:48
    Pouze do útočného pásma nahodil puk Bělorus Sergej Kosticyn a oba celky putující na střídačku.
     
    23:15
    K modré čáře dostal nahrávku Kristian Chenkel a okamžitě to zkusil na branku soupeře. Puk rozezněl zadní hrazení.
     
    23:37
    Michail Stefanovič si připravil puk ke střele zpoza bránícího hráče. Ben Bowns by to neměl lehké, rána každopádně mířila jen na zadní mantinel.
     
    23:49
    Do statické pozice dostal pas Robert Lachowicz a po chvilce to zkusil na branku. Zajímavý pokus trefil Vladislava Jerjomenka do noh.
     
    24:23
    Shane Prince už měl na hranici levého kruhu pro vhazování solidní palebnou možnost, do střely mu výborně padl obránce Paul Swindlehurst.
     
    24:41
    Nikita Komarov si chtěl nahodil puk o plexisklo, černá guma ale skončila až na tribuně Olympijského centra.
     
    25:01
    Rychlé přenesení hry na útočnou modrou čáru od Dallase Ehrhardta bylo nepřesné, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    25:10
    Aktivní Liam Kirk to vzal na sebe. Po přejetí modré čáry se pokoušel protáhnout mezi dvojící beků, Danny Taylor, ke kterému se kotouč došoural, ho radši schoval pod rukavicí.
     
    25:24
    Píská se další zakázané uvolnění, tentokrát se proti pravidlům provinil Nick Bailen.
     
    25:45
    Na levém kruhu se pohotově otočil Ben Lake a vypálil. Individuální akce skončila střelou vedle branky Taylora.
     
    26:14
    Britové jsou hodně akční a drží se v útočném pásmu, zatímco soupeř evidentně neví, jak zareagovat.
     
    26:26
    Do pravé strany dostal nahrávku Jonathan Phillips, dal si puk do jízdy a zkusil vypálit. Danny Taylor na jeho střelu vytáhl rychlou vyrážečku.
     
    Střely na branku – 10:12.
     
    26:28
    Následuje komerční přestávka.
     
    26:45
    Bělorusové otočili hru v útočném pásmu a od modré zkusil vypálit Ilja Šinkevič. Jeho střela skončila na jednom ze soupeřů.
     
    27:02
    Britové se po sérii nepřesností nedostali z pásma a Vladislav Jerjomenko puk od modré nasměroval na bránu, Ben Bowns vyráží betonem.
     
    27:10
    Matthew Myers si u mantinelu naprosto jasně přidržel Shanea Prince a rozhodčí ho vylučuje.
     
    27:39
    hodně těžkou nahrávku dostal Vladislav Jerjomenko. Puk vzápětí nedokázal udržet v útočném pásmu.
     
    27:57
    Vladislav Jerjomenko nahazoval přes hustý provoz u brankoviště, Ben Bowns tenokrát zasahovat nemusel.
     
    28:26
    Domácí tým si dlouho vyměňoval puk na levé straně útočného pásma. Nakonec to na sebe vzal Jegor Šarangovič, jehož střela skončila nad brankou Britů.
     
    28:50
    Velká Británie poměrně vysoko napadá, na soupeře v oslabení startuje už od středního pásma.
     
    29:01
    Po křížné nahrávce se k pokusu z voleje dostal Shane Prince, v pokleku pálil vedle branky.
     
    29:15
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Bělorusové to bezprostředně po konci přesilovky sehráli pěkně. Shane Prince přenesl hru doleva na Nicka Bailena, který zvedl hlavu a našel mezi kruhy VLADISLAVA KODOLU. Ten v ideální pozici napoprvé neuspěl, protože Bownsovi pomohl blokující obránce, jenže kotouč se ke Kodolovi odrazil zpět, načež přišla bekhendová dorážka. Asistence: Nick Bailen, Shane Prince.
    29:15 Vladislav KODOLA - 1:1
     
    29:21
    Hned po vyhraném buly se dopředu dostal Liam Kirk a z levé strany zkusil překvapit Taylora. Kotouč ale poslal vedle jeho branky.
     
    30:00
    Po vlastní ose dovezl hrací předmět do útočného pásma Shane Prince, následně s ním už nedokázal nic udělat a přišel o něho.
     
    30:40
    Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 13:14.
     
    31:00
    Na hrazení se na kotouč dostal Ben O'Connor a hned ho zkoušel posílat na branku. Tvrdá střela z nápřahu skončila na zadním mantinelu.
     
    31:38
    Kousek za levý kruh dostal nahrávku Jegor Šarangovič a běloruský kapitán vystřelil tahem. Puk poslal kousek nad pravou šibenici britské branky.
     
    31:52
    Nyní má více ze hry reprezentace Běloruska, která soupeři příliš nepůjčuje kotouč. Přijde otočka skóre?
     
    32:14
    Sergej Kosticyn zkusil štěstí z větší vzdálenosti, puk po teči bránícího hráče přistál vysoko v ochranné síti nad Benem Bownsem.
     
    32:54
    Benjamin Davies si hezky píchl puk do útočného pásma a poté mířil za branku. Tam nedokázal přejít přes dva soupeře.
     
    33:27
    Velká Británie je aktuálně hodně pasivní. Jonathan Phillips vyvezl puk alespoň na polovinu hřiště a odjel střídat.
     
    33:56
    Lewis Hook zkoušel zajímavou kolmicí vysunout Longa, ten měl k puku nejblíže, ale parádně vystartoval Danny Taylor a akci soupeře zneškodnil.
     
    34:30
    Vladislav Kodola protlačil kotouč do třetiny, momentálně se ale oba celky potýkají se spoustou limitujících nepřesností.
     
    34:53
    Rychlý přechod Běloruska přes modrou čáru, na pravou stranu dostal puk Jegor Šarangovič a vypálil. Běloruská hvězda pálila nad branku.
     
    35:22
    Následuje komerční přestávka.
     
    35:22
    Brendan Connolly v rychlém protiútoku Britů servíroval puk na teč před branku. Danny Taylor ho na chvilku schoval ve výstroji a rozhodčí foukl do píšťalky. Kotouč ale brankáři hned vypadl a jeden z protihráčů ho poslal za čáru. Gól ovšem pochopitelně nemůže platit, Ostrované se hodně zlobí.
     
    Střely na branku – 13:15.
     
    35:42
    Britové opět ukázali rychlý přechod do útočného pásma a z levé strany vyzkoušel pozornost Taylora Ben Lake. Namířil ale pouze do jeho výstroje.
     
    36:39
    Pas kousek za pravý kruh pro vhazování dostal Vladislav Jerjomenko a z voleje vypálil na branku. Ben Bowns vytasil pravý beton a jeho střelu vyrazil.
     
    37:06
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Britové si berou zpět vedení! Jonathan Phillips odvedl famózní práci za brankou, kde obral protihráče o kotouč. Matthew Myers pak našel mezi kruhy BENJAMINA DAVIESE, který i v pádu dokázal po ledě překonat Taylora! Asistence: Matthew Myers, Jonathan Phillips.
    37:06 Benjamin DAVIES - 1:2
     
    37:35
    Až příliš se do útočného pásma těšil Lewis Hook a rozhodčí mu musel odpískat ofsajd.
     
    38:00
    Po nahrávce zpoza branky vystřelil Nick Bailen. Jeho střela letěla pouze do prostoru brankáře Bownse.
     
    38:35
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Tak to je senzace, je tu další gól Velké Británie! Ben O'Connor z levé strany vybídl mezi kruhy trestuhodně volného LIAMA KIRKA, který svoji střelu trefil přes lapačku Dannyho Taylora přesně do horního rohu brány. Asistence: Ben O'Connor.
    38:35 Liam KIRK - 1:3
     
    39:11
    Britové parádně rotovali v útočném pásmu, puk na pravou stranu dostal Paul Swindlehurst, ale nechal vyniknout Taylora, ten parádním zákrokem jeho pokus zneškodnil.
     
    39:39
    Solidní nahrávku na modrou čáru dostal Kristian Chenkel. Do střely se ale nedostal, puk mu přeskočil hokejku a zamířil do neutrální třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na branku – 14:19.
     
    Druhá třetina nabídla celkem tři branky a před poslední částí hry jdou do šaten šťastnější Britové. Ti překvapivě vedou 3:1. Před polovinou zápasu sice vyrovnal Vladislav Kodola, ale na jeho trefu odpověděl Benjamin Davies a dvoubrankové vedení dal svého týmu minutu a půl před koncem Liam Kirk. Britové jsou lepším týmem, uvidíme, jak to bude vypadat ve třetí třetině zápasu.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:50.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Na útočnou modrou čáru dostal nahrávku Shane Prince, nepřesná klička ho ale stála útočné pásmo.
     
    40:45
    Šarangovičovi ktoouč v potenciální střelecké pozici ujel, Bělorusko to musí zkusit znovu.
     
    41:14
    Na levém kruhu vyplaval úplně volný Brendan Connolly a zkusil tahem vypálit mezi ruku a nohu brankáře. Danny Taylor byl na svém místě.
     
    41:54
    Na kruh dostal nahrávku Vladislav Kodola a hned zkusil vypálit. Trefil jen připraveného brankáře soupeře.
     
    42:05
    Ilja Šinkevič ukázal, že by se neztratil ani jako fotbalista a bruslí nakopl puk, který by jinak přišel Britům akorát pro nebezpečný protiútok.
     
    42:28
    Na modré čáře zasekl svůj pohyb Dallas Ehrhardt, čímž se zbavil obránce a následně vypálil. Danny Taylor jeho pokus našel v lapačce.
     
    42:53
    Mark Richardson nahodil po hrazení kotouč do útočné třetiny, bojuje se o něj za brankou Dannyho Taylora.
     
    43:29
    Nepřesná nahrávka letěla na modrou čáru pro Bělorusa Stanislava Lopačuka, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    43:39
    Vladislav Kodola přejel za modrou čáru a od levého mantinelu nahodil kotouč na britskou klec. Ben Bowns si připisuje povinný zákrok lapačkou.
     
    43:51
    Zpoza branky dostal nahrávku Geoff Platt, ale sám před brankáře Bownsem si nedokázal poradit.
     
    44:05
    Paul Swindlehurst obětavě lehl do dělovky, nicméně puk si ještě vzal Francis Paré, jenž z pravého kruhu v nadějné příležitosti zamířil nad horní tyčku!
     
    44:19
    Běloruskou střelu od modré pouze lehce tečoval Francis Paré. Ben Bowns bez větších potíží zasáhl.
     
    44:46
    Na levém kruhu pro vhazování se rychle uvolnil Alexej Protas a zkusil puk ještě poslat na zadní tyčku na teč. Kotouč skončil o kousek vedle branky.
     
    44:58
    Shane Prince vystřelil spíše naslepo z bekhendové otočky. Zdálo se, že Ben Bowns ještě puku na cestě mimo bránu lehce pomohl vyrážečkou.
     
    45:21
    Od modré čáry zkusil vypálit Stěpan Falkovskij. Hodně tvrdý pokus vyprášil betony Bownse.
     
    45:45
    Sražená střela Stanislava Lopačuka narazila do zadního plexiskla.
     
    45:56
    Znovu to od modré zkoušel Stěpan Falkovskij. Tentokrát dokonce nemusel Ben Bowns ani zasahovat.
     
    46:31
    Od půlící čáry to zkusil Geoff Platt. Hodně tvrdý pokus skončil na připraveném betonu brankáře Bownse.
     
    46:40
    Geoff Platt teď od zadního mantinelu hezky přihrál do levého kruhu jednomu ze spoluhráčů, Ben Bowns se ovšem znovu zaskvěl a pokus mířící do bližšího horního růžku pohotově zneškodnil!
     
    Střely na branku – 21:22.
     
    46:58
    Velká šance na snížení pro běloruský tým. David Phillips fauloval u mantinelu Kristiana Chenkela a jde na trestnou lavici za napadaní.
     
    47:03
    Přesilovku otevřel Nick Bailen příklepem od modré čáry, Ben Bowns kotouč pevně drží.
     
    47:21
    Dobrá práce Matthewa Myerse a Britové vyhazují přes všechny čáry.
     
    47:28
    Síly na ledě se rychle vyrovnávají, Nick Bailen je totiž vyloučen za podrážení s kategorie zbytečnějších.
     
    47:55
    Vladislav Kodola se nádherně uvolnil od soupeře na levém kruhu, následnou nahrávkou pak dojem ze svého výkonu nezlepšil.
     
    48:01
    Ben O'Connor stál na konci rychlého protiútoku Velké Británie. Přihrávku ale dostal trošku na paty a od modré čáry nic velkého provést nedokázal.
     
    48:41
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Kristian Chenkel se zpoza vlastní klece pokusil o dlouhou rozehrávku, jenže tu ve středním pásmu zastavil MIKE HAMMOND. Britský forvard se pak s kotoučem vydal přímo do útočné třetiny a parádní střelou pod břevno zpoza protihráče nedal Taylorovi žádnou šanci! Bez asistence.
    48:41 Mike HAMMOND - 1:4
     
    48:58
    Velká Británie v plném počtu.
     
    49:28
    Kompletní jsou již oba celky.
     
    50:22
    Bělorusko se drží v útočném pásmu, tam má dnes ale značné problémy něco vymyslet. Kredit na druhou stranu patří Britům, kteří skvěle brání.
     
    50:39
    Hodně kostrbatá nahrávka nakonec našla na pravém kruhu Ilju Solovjova, ten ale napálil pouze houšť těl před sebou.
     
    51:19
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Poněkud laciný gól z britského pohledu zadělává na potenciální zápletku. Dallas Ehrhardt zadovkou za vlastní bránou našel jen Vladislava Kodolu. Ten hned přihrál do kladného úhlu Francisi Parému, který naservíroval lahůdku GEOFFU PLATTOVI. Střela do odkryté svatyně znamená korekci Běloruska na 2:4! Asistence: Francis Paré, Vladislav Kodola.
    51:19 Geoff PLATT - 2:4
     
    51:48
    Bělorusové si vyměnili puk na pravé straně a Alexej Protas zkusil vystřelit. Schovanou střelu si i tak našel Ben Bowns.
     
    51:49
    Následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 25:25.
     
    52:15
    Matthew Myers pouze vyvezl puk do středního pásma a poté ho nahodil za branku Taylora.
     
    52:40
    Mike Hammond už si to nekomplikoval a z vlastního pásma jednoduše vyhodil puk o plexisklo.
     
    52:52
    Ihned po přechodu přes útočnou modrou čáru zkusil vypálit Mike Hammond. Zamířil pouze do bloku stojícího před sebou.
     
    53:07
    Zpomalená střela Vladislava Kodoly nadělala v britském brankovišti pořádnou neplechu! Ben Bowns totiž puk neudržel a měl co dělat, aby eliminoval všechny snahy o dorážku.
     
    53:12
    Dobrým pohybem se od soupeře uvolnil na pravé straně Alexej Protas a nahazoval puk před branku. Nikdo v červeném jeho střelu netečoval.
     
    53:34
    Nick Bailen tělem vrazil do protihráče a puk se mu dostal na čepel přímo ve slotu! Ani teď ale Ben Bowns nekapituluje.
     
    54:13
    Shane Prince dostal rychlou nahrávku zpoza branky přímo proti forhendu a z voleje to zkusil na přední tyčku. Ben Bowns si pohlídal rameno u tyčky.
     
    54:44
    Brendan Connolly obloučkem nahodil puk k brance soupeře, Velká Británie si může aspoň na chvilku odpočinout z velkého tlaku soupeře.
     
    55:05
    Andrej Antonov trestuhodně propadl na modré čáře a Brendan Connolly by šel sám na branku, tak ho poslal běloruský bek k ledu. Jde na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    Střely na branku – 30:25.
     
    55:05
    Následuje komerční přestávka.
     
    55:23
    Ben O'Connor rozdával puky svým parťákům, až to nakonec od modré lajny zkusil sám. Danny Taylor měl však dobrý výhled a proti kotouči nastavil lapačku.
     
    56:01
    Britové se vesměs drží v pásmu, už ale neblázní a do zakončení se dvakrát netlačí.
     
    56:38
    Bělorusko aktuálně dokonce kombinuje před Bownsem.
     
    56:49
    Bělorusové dlouho motali svého soupeře v útočném pásmu. Poté to před branku zkusil s nahozením Francis Paré. Byl to pouze odevzdaný kotouč.
     
    57:08
    Bělorusové už jsou kompletní.
     
    57:43
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    A je to pouze o gól! Bělorusové po střele od modré získali puk u zadního mantinelu a rychle ho dostali před Bownse. Jegor Šarangovič pak kotouč přiťukl SHANU PRINCEMU, který se zblízka nemýlil! Asistence: Jegor Šarangovič, Alexej Protas.
    57:43 Shane PRINCE - 3:4
     
    57:50
    Britové vyhráli vhazování, ale poté puk na zakázané uvolnění odevzdal Paul Swindlehurst.
     
    58:08
    Velké Británie opět vyhodila puk za branku Taylroa, tentokrát z toho icing není.
     
    58:40
    Bělorusko nahazuje puk do pásma a bojuje se o něj v rohu.
     
    59:01
    Začíná poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:04
    Po středu pásma se pohyboval osamocený Jegor Šarangovič. Nakonec zkusil vypálit z levého kruhu a rozezněl tyčku britské branky. Tady nechybělo mnoho!
     
    59:10
    Nick Bailen si udělal prostor na modré čáře a nahodil do klubka těl před brankovištěm. Ben Bowns si dobře vyhlédl a puk zpacifikoval.
     
    59:14
    Hned po buly přichází další zásah Bena Bownse proti střele z obdobného prostoru.
     
    59:14
    Oddechový čas pro Velkou Británii.
     
    59:14
    Bělorusové to zkouší v šesti. Danny Taylor je na střídačce.
     
    59:34
    Puk je schovaný pod brusleni za britskou klecí.
     
    59:50
    Na samý vrchol pravého kruhu dostal nahrávku Stěpan Falkovskij a z voleje vypálil. Hodně důrazný pokus vyrazil Ben Bowns do bezpečí.
     
    59:54
    Jegor Šarangovič se až do poslední chvíle snažil někomu přihrát, všichni spoluhráči však byli obsazení. Z úhlu tedy vystřelil sám, Ben Bowns má na kontě další zákrok. Čeká nás buly po jeho pravé ruce.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Střely na branku – 36:26.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Vladislav Kodola (BLR)
    Liam Kirk (GBR)
     
    V Rize se dál píše historie! Velká Británie zaskočila Bělorusy a poprvé od svého návratu mezi světovou elitu vyhrává za tři body.

    Mike Hammond vydařenou individuální akci při hře čtyř proti čtyřem zvýšil už na rozdíl tří branek, soupeř se ale do utkání vrátil. Geoff Platt a Shane Prince dostali Bělorusy na dostřel, heroičtí Ostrované ovšem finální tlak v závěru ustáli a teď si společně vychutnávají hymnu.
    Radost Velké Británie z vítězství
     
    Situace v české skupině se tím ještě více zamotává. Češi hrají zítra se Švédskem, momentálně jim patří až poslední přička.
     
    Pro dnešek děkujeme za pozornost a přejeme dobrou noc! (21:32:44)
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Ondřej Belák

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 30. Kodola (Bailen, Prince), 52. Platt (Paré, Kodola), 58. Prince (Šarangovič, Protas) – 14. Kirk, 38. Davies (Myers, J. Phillips), 39. Kirk (O'Connor), 49. Hammond


    Bělorusko: D. Taylor (Kolosov) – Chenkel (A), Bailen, Jerjomenko, Falkovskij, Šinkevič, Solovjov, Antonov – S. Kosticyn, Šarangovič (C), Prince – N. Komarov, Drozd, Protas – Paré, Kodola, Platt (A) – Stefanovič, Nesterov, Lopačuk – Klimovič.
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – Clements, Ehrhardt, D. Phillips, O'Connor, Richardson (A), Tetlow, Swindlehurst – Hook, Lachowicz, Betteridge – Kirk, Connolly, Dowd (A) – Lake, Perlini, Hammond – Davies, Myers, J. Phillips (C) – Long.

    Rozhodčí: Šír (CZE), Stano (SVK) – Ondráček (CZE), Synek (SVK).
    bahis siteleri