Švédsko – Velká Británie 4:1 (kon.) | Kazachstán – Kanada 2:4 (kon.) | Dánsko – Bělorusko 5:2 (kon.)
Lotyšsko – Norsko 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Švédsko
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Velká Británie
Pátek 28.05.2021, 15:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:34 Mario KEMPE - 4:1
     
    52:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Marcus Sörensen ve středním pásmu vyhraným soubojem nastartoval do úniku MARIA KEMPEHO. Ten napoprvé Bownse nepřekonal, jenže britskému gólmanovi puk vyklouzl z výstroje a Kempe ho už snadno zametl za čáru. Asistence: Marcus Sörensen.
    32:08 Mario KEMPE - 3:1
     
    32:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po velkých šancích, které zůstaly nevyužité, se ujala nenápadná akce MARIA KEMPEHO. Ten zavezl puk za modrou čáru a hned vystřelil zápěstím, čímž Bownse možná trošku zaskočil. Kotouč skončil přímo pod horní tyčkou! Bez asistence.
    27:00 Jonathan PUDAS - 2:1
     
    27:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Parádní souhra švédských obránců přináší otočku skóre. Lawrence Pilut od modré čáry dojel s kotoučem až těsně za kruhy a když už se zdálo, že bude střílet, nasměroval puk na vrcholek levého kruhu pro vhazování. Tam se do rány z první opřel JONATHAN PUDAS, jehož projektil vymetl pavučiny ve vzdálenějším horním rohu brány. Asistence: Lawrence Pilut, Andreas Wingerli.
    15:18 Marcus SÖRENSEN - 1:1
     
    15:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je MARCUS SÖRENSEN, který po křižné přihrávce zamířil přesně k tyči britské klece. Asistence: Victor Olofsson a Henrik Tömmernes.
    07:20 Liam KIRK - 0:1
     
    07:20
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Gól po dlouhém prohlížení videa přece jenom platí a senzační vedení Ostrovanů je na světě! LIAM KIRK z pravé strany posílal puk před bránu a po teči švédského hráče kotouč zamířil k bližší tyči. To zaskočilo přesouvajícího se Fastha a ještě, než do něj zajel Connoly, už byl puk za čárou! Asistence: David Phillips.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Ondřej Belák

    Dominik Dubovči

    Branky a nahrávky: 16. Sörensen (Olofsson, Tömmernes), 27. Pudas (Pilut, Wingerli), 33. M. Kempe, 53. M. Kempe (Sörensen) – 8. Kirk (D. Phillips)


    Švédsko: Fasth (Reideborn) – Tömmernes (C), Nygren, Dahlbeck (A), Sellgren, Pilut, Pudas, Lööv – O. Lindberg, P. Lindholm, Rakell (A) – Sörensen, A. Kempe, M. Kempe – Hållander, Lundeström, Olofsson – Frödén, Wingerli, Friberg – Rasmussen.
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – D. Phillips, O'Connor, Richardson (A), Tetlow, Swindlehurst, Clements, Garside – Davies, Myers (C), J. Phillips – Kirk, Connolly, Dowd (A) – Perlini, Hammond, Lake – Lachowicz, Duggan, Hook – Betteridge.

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Vikman – Nikulainen (oba FIN), Zunde (LAT).
    bahis siteleri