Švédsko – Velká Británie 4:1 (kon.) | Kazachstán – Kanada 2:4 (kon.) | Dánsko – Bělorusko 5:2 (kon.)
Lotyšsko – Norsko 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Švédsko
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Velká Británie
Pátek 28.05.2021, 15:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:04
    Rychlý Brett Perlini obral Sellgrena o puk a od modré čáry s ním ujížděl k brance, kde posléze dorážel Mike Hammond.
    52:34 Mario KEMPE - 4:1
     
    52:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Marcus Sörensen ve středním pásmu vyhraným soubojem nastartoval do úniku MARIA KEMPEHO. Ten napoprvé Bownse nepřekonal, jenže britskému gólmanovi puk vyklouzl z výstroje a Kempe ho už snadno zametl za čáru. Asistence: Marcus Sörensen.
     
    47:52
    Rickard Rakell měl spoustu prostoru, od pravého hrazení si vyjel až do velké šance, v níž mířil kousíček nad!
     
    46:02
    Na lavici hanby zklamaně putuje Ben O'Connor za podrážení. Po skončení komerční přestávky uvidíme další přesilovou hru Švédska.
     
    43:12
    Mark Garside je vyloučen za hákování, následuje přesilovka Švédska.
    39:24 Pár centimetrů chybělo Olofssonovi, aby vymetl horní růžek britské branky
     
    39:24
    Victoru Olofssonovi zatím není střelecky přáno. Po rozebírce britské obrany na něj zívala poloodkrytá klec, útočník Buffala však z ostrého úhlu zamířil jen do boční sítě!
     
    39:11
    Pudas našel krásnou přihrávkou přes osu Isaca Lundeströma. Švédský útočník z vyložené šance minul.
    35:58 Bowns předvedl během pár vteřin tři skvělé zákroky
     
    35:58
    Drtivý nápor Tre Kronor! Andreas Wingerli se snažil prosadit na brankovišti, Ben Bowns puk vyrazil holí do strany a bekhendem ještě zakončoval Max Friberg. I teď ovšem Bowns podržel svůj tým a kotouč našel v lapačce!
     
    34:58
    Nahození Henrika Tömmernese bylo po cestě minimálně jednou tečováno, Ben Bowns svými betony pohotově zareagoval!
     
    33:56
    Švédsko chybovalo v rozehrávce a Samuel Duggan měl na hokejce snížení! Viktor Fasth ale první těžký zákrok ve druhé třetině zvládl na výbornou a Dugganovu prudkou střelu vykopl betonem.
    32:08 Mario KEMPE - 3:1
     
    32:08
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po velkých šancích, které zůstaly nevyužité, se ujala nenápadná akce MARIA KEMPEHO. Ten zavezl puk za modrou čáru a hned vystřelil zápěstím, čímž Bownse možná trošku zaskočil. Kotouč skončil přímo pod horní tyčkou! Bez asistence.
     
    31:22
    Pär Lindholm se blýskl zajímavou individuální akcí. Kotouč si potáhl skoro přes celé útočné pásmo, následný pokus z levého kruhu vyřešil skvělý Ben Bowns.
     
    31:00
    Oscar Lindberg z úhlu nedokázal najít prostor u Bownsovy tyče, po zákroku britského brankáře ale Lindberg ještě přihrával Päru Lindholmovi, jehož pohotovou střelu Bowns jen tak tak vykryl betonem!
    27:00 Jonathan PUDAS - 2:1
     
    27:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Parádní souhra švédských obránců přináší otočku skóre. Lawrence Pilut od modré čáry dojel s kotoučem až těsně za kruhy a když už se zdálo, že bude střílet, nasměroval puk na vrcholek levého kruhu pro vhazování. Tam se do rány z první opřel JONATHAN PUDAS, jehož projektil vymetl pavučiny ve vzdálenějším horním rohu brány. Asistence: Lawrence Pilut, Andreas Wingerli.
    22:23 Skvělý Bowns proti Olofssonově dorážce
     
    22:23
    Victor Olofsson z nadějné pozice minul bránu, od zadního mantinelu se kotouč odrazil přímo před brankoviště a Isac Lundeström dorážel. Ben Bowns se ovšem na čáře parádně roztáhl a zasáhl betonem!
    19:32 Olofssonův pokus se otřel o levou Bownsovu tyčku
     
    19:32
    Victor Olofsson byl pár centimetrů od otočení skóre! Jeho krásná střela zápěstím z pravého kruhu rozezvučela bližší spojnici břevna a tyče.
     
    18:23
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Robert Lachowicz – 2 min., hákování).
    15:18 Marcus SÖRENSEN - 1:1
     
    15:18
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je MARCUS SÖRENSEN, který po křižné přihrávce zamířil přesně k tyči britské klece. Asistence: Victor Olofsson a Henrik Tömmernes.
     
    14:16
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Brendan Connolly – 2 min., sekání).
     
    11:43
    Rickard Rakell si nabruslil oblouk v útočné třetině a přenesl hru doprava na Victora Olofssona. Ten po zpracování střílel z kruhu zápěstím, Ben Bowns skvěle chytá!
     
    07:39
    Mike Hammond z vrcholu kruhu znovu ohrozil švédského Fastha, který proti nepříjemné střele zasahoval hokejkou.
    07:20 Liam KIRK - 0:1
     
    07:20
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Gól po dlouhém prohlížení videa přece jenom platí a senzační vedení Ostrovanů je na světě! LIAM KIRK z pravé strany posílal puk před bránu a po teči švédského hráče kotouč zamířil k bližší tyči. To zaskočilo přesouvajícího se Fastha a ještě, než do něj zajel Connoly, už byl puk za čárou! Asistence: David Phillips.
     
    07:20
    Jako blesk z čistého nebe přišla zajímavá příležitost Velké Británie. Liam Kirk pláchl po pravé straně do otevřené obrany a bekhendem nahazoval před Fastha, do kterého vrazil padající Brendan Connolly a puk se následně dostal do brány. Hra se přerušuje, ledaři teď pracují na ukotvení švédské klece.
    04:20 Lindbergova střela se otřela o beton Bownse a zamířila těsně vedle brány
     
    04:20
    Švédové si parádně předali kotouč na útočné modré čáře. Následně vystřihli z repertoáru pohlednou kombinaci, kterou se z mezikruží snažil zakončit Oscar Lindberg. Puk ale netrefil dobře!
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Ondřej Belák

    Dominik Dubovči

    Branky a nahrávky: 16. Sörensen (Olofsson, Tömmernes), 27. Pudas (Pilut, Wingerli), 33. M. Kempe, 53. M. Kempe (Sörensen) – 8. Kirk (D. Phillips)


    Švédsko: Fasth (Reideborn) – Tömmernes (C), Nygren, Dahlbeck (A), Sellgren, Pilut, Pudas, Lööv – O. Lindberg, P. Lindholm, Rakell (A) – Sörensen, A. Kempe, M. Kempe – Hållander, Lundeström, Olofsson – Frödén, Wingerli, Friberg – Rasmussen.
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – D. Phillips, O'Connor, Richardson (A), Tetlow, Swindlehurst, Clements, Garside – Davies, Myers (C), J. Phillips – Kirk, Connolly, Dowd (A) – Perlini, Hammond, Lake – Lachowicz, Duggan, Hook – Betteridge.

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Vikman – Nikulainen (oba FIN), Zunde (LAT).
    bahis siteleri