Česko – Velká Británie cz 6:1 (kon.) | Itálie – Kazachstán 3:11 (kon.) | Švýcarsko – Rusko 1:4 (kon.)
Norsko – USA 1:2 (kon.) | Slovensko – Dánsko 2:0 (kon.) | Německo – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Česko
6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Velká Británie
Sobota 29.05.2021, 11:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:58 Libor ŠULÁK - 6:1
     
    57:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šestý puk v síti Velké Británie! LIBOR ŠULÁK dostal kotouč na modrou čáru a čistým průstřelem několika hráčů před bránou soupeře trefil volnou škvíru ve výstroji Bownse. Asistence: Robin Hanzl.
    51:36 Radan LENC - 5:1
     
    51:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Povedená akce, svěřenci Filipa Pešána vedou 5:1! Robin Hanzl nabil za kruhy RADANU LENCOVI, který se opřel do dělovky bez přípravy a trefil se parádně pod břevno. Pro Lence je to první gól na mistrovství světa v kariéře! Asistence: Robin Hanzl.
     
    50:34
    Matěj Blümel hezkou přihrávkou do druhé vlny vybídl Davida Skleničku, který z mezikruží ztroskotal na betonech Bena Bownse!
     
    49:00
    Na nově příchozího Bownse se hned řítili Češi v přečíslení tří proti dvěma. Filip Hronek ho chtěl vyřešit střílenou přihrávkou, nikdo ze spoluhráčů se k teči nepropracoval.
     
    48:43
    Střídání v týmu Velká Británie: ze hřiště odchází Jackson Whistle, přichází Ben Bowns.
    46:18 Šance Velké Británie
     
    46:18
    Teď už měl Roman Will o poznání těžší práci. Ben O'Connor nahazoval, Brett Perlini se dostal k teči, Will ale znovu vytyčil beton!
     
    44:37
    Velká Británie si zahraje přesilovku, na trestnou lavici usedá Libor Šulák za hrubost.
     
    40:39
    Dominik Kubalík dostal rychlou přihrávku z rohu, sám před brankářem Británie však těsně minul levou tyčku!
    39:38 Matthew MYERS - 4:1
     
    39:38
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Británie se v závěru druhé třetiny také prosazuje. Po nahození Richardsona dopravil vyražený puk mezi betony Romana Willa MATTHEW MYERS. Asistence: Mark Richardson, Liam Kirk.
     
    37:57
    Vyloučení v týmu Česko (Andrej Šustr – 2 min., sekání).
     
    37:49
    Liam Kirk dostával nabito do pravého kruhu, před přesouvajícím se Willem ovšem promáchl!
    36:09 Šance českého celku
     
    36:09
    Vzápětí to Jakub Flek zkusil znovu. Měl trošku místa, tak si z pravé strany ještě vylepšil pozici, Jackson Whistle nicméně štiplavou střelu nepustil.
    32:07 Filip CHYTIL - 4:0
     
    32:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým navyšuje své vedení! Z pravého křídla se do střelecké šance natlačil FILIP CHYTIL, přehodil si před brankářem puk na forhend a o rameno brankáře ho otřel do brány! Jedná se zároveň o první gól útočníka v dnešním zápase. Asistence: David Musil
    28:39 Špačkova střela skončila na tyči
     
    28:39
    Michael Špaček přenesl hru na pravou stranu na Jakuba Vrána, jehož dělovka z kruhu pro vhazování podle všeho narazila na tyčku Whistlovy klece!
     
    27:30
    Až teď se britský tým dotkl puku a vyloučení vchází v platnost. Za podrážení si na trestné lavici posedí třináctý útočník Ciaran Long.
     
    25:52
    Jiří Smejkal hezkou zadovkou přenechal kotouč Robinu Hanzlovi. Ten v obrovské šanci v optimální palebné pozici nechal vyniknout Whistla!
    24:29 Libor ŠULÁK - 3:0
     
    24:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to už o tři góly! Jiří Sekáč udržel puk u mantinelu a Michael Špaček ho pak připravil do velké šance LIBORU ŠULÁKOVI. Ten si sjel až do levého kruhu a švihem propálil Jacksona Whistla! I třetí českou branku má tak na svědomí obránce. Asistence: Michael Špaček, Jiří Sekáč.
    22:40 Skvělý zákrok brankáče Whistlea
     
    22:40
    Andrej Šustr si sjel až před branku Velké Británie a z bezprostřední blízkosti se snažil přehodit betony Whistlea. Ten ale převedl další famózní zákrok!
    20:33 Filip HRONEK - 2:0
     
    20:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hned z kraje druhé třetiny přidává národní tým druhou branku. Po přihrávce od Filipa Zadiny si od mantinelu mezi kruhy vybruslil FILIP HRONEK a bekhendem překonal brankáře Británie. Asistence: Filip Zadina.
    18:50 Střela Matěje Stránského
     
    18:50
    A další gólovka českého nároďáku! Z levého kruhu se do puku opřel Matěj Stránský, brankář Whistle odrazil vyrážečkou puk do ochranné sítě nad bránou.
     
    18:37
    Matěj Stránský od zadního mantinelu našel ve střeleckém slotu Michaela Špačka, který rychle zakončil. Jacksonu Whistemu proti jeho střele pomohla tyč!
     
    10:13
    Libor Hájek našel od mantinelu svého spoluhráče Jiřího Sekáče, ten ale prováhal vhodnou příležitost ke střele a snažil se ještě hledat dalšího spoluhráče. Ten již ale byl pokrytý, skóre se nemění.
     
    09:23
    Další obrovská šance. Dominik Kubalík dorážel na brankovišti za ležícího Whistla, kotouč se nicméně za brankovou čáru nedostal!
     
    08:34
    Jakub Flek našel od mantinelu mezi kruhy Smejkala, ten se i s kouskem štěstí dostal k zakončení, puk ale našla pohotová lapačka brankáře Británie.
    08:01 Lukáš KLOK - 1:0
     
    08:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    První gól je na světě! LUKÁŠ KLOK nic nevymýšlel a vystřelil zápěstím z prostoru za kruhy. Kotouč z jeho hole zamířil skrz těla blokujících hráčů zcela přesně do horního růžku britské klece! Asistence: Michael Špaček.
     
    07:41
    Jiří Sekáč obdržel od zadního hrazení parádní nahrávku mezi kruhy, z první si ovšem vylámal zuby na Whistlově rukavici!
     
    05:02
    Velká šance Česka na první gól v zápasu! Filip Zadina již mířil do prázdné brány, trefil ovšem svého kapitána Kováře, od kterého se puk odrazil mimo. Velká škoda českého výběru.
     
    04:30
    Vyloučení v týmu Velká Británie (David Phillips – 2 min., sekání).
    04:30 Obrovská šance českého týmu
     
    04:30
    Jan Kovář posunul v rychlé protiakci kotouč doprava na Filipa Hronka. Ten se snažil najít Matěje Blümela před prázdnou bránou, jenže tomu se za čáru puk zasunout nepovedlo! Neuspěl ani dojíždějící Kovář.
     
    01:12
    Jiří Sekáč už sedí na trestné lavici za nedovolené bránění brankáři. David Clements je na druhé straně vyloučen na 2+10 za zásah do oblasti hlavy a krku, když se gólmana jal mstít. Hraje se čtyři na čtyři.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. Klok (Špaček), 21. Hronek (Zadina), 25. Šulák (Špaček, Sekáč), 33. Chytil (D. Musil), 52. Lenc (R. Hanzl), 58. Šulák (R. Hanzl) – 40. Myers (Richardson, Kirk)


    Česko: Will (Kváča) – Hronek (A), D. Musil, Klok, D. Sklenička, Šustr, Šulák, Hájek – Zadina, Jan Kovář (C), D. Kubalík – J. Vrána, Chytil, Sekáč – Lenc, Špaček, M. Stránský – Flek, R. Hanzl (A), Smejkal – Blümel.
    Velká Británie: Whistle (49. Bowns) – Richardson (A), Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Clements, Ehrhardt, Jones – Dowd (A), Connolly, Kirk – Hammond, Perlini, Lake – J. Phillips (C), Myers, Davies – Betteridge, Lachowicz, Ferrara – Long.

    Rozhodčí: Frandsen (DEN), Nord (SWE) – Kroyer (DEN), Lundgren (SWE).
    bahis siteleri