Bělorusko – Švýcarsko 0:6 (kon.) | Itálie – Kanada 1:7 (kon.) | Švédsko – Slovensko 3:1 (kon.)
Finsko – Lotyšsko 3:2 (po pr.)
konec
Bělorusko
0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Švýcarsko
Neděle 30.05.2021, 15:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:43 Fabrice HERZOG - 0:6
     
    57:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se prosazují v oslabení a vedou už 6:0. Herzog nastartoval Nica Hischiera do samostatného úniku. Útočník New Jersey bekhendovým blafákem neuspěl, ovšem mrzet ho to nemuselo, Kolosovi totiž puk vypadl a FABRICE HERZOG, který celou akci sám rozjel, ji také snadno zakončil! Asistence: Nico Hischier.
    52:03 Joël VERMIN - 0:5
     
    52:03
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarští hokejisté zvyšují na 5:0! Timo Meier se rozjel, po pravé straně se dostal až na úroveň brankové čáry a krásnou přihrávkou do střeleckého slotu našel hokejku JOËLA VERMINA. Ten se bez přípravy trefil po ledě přesně k tyči a slaví svůj druhý gól v utkání. Asistence: Timo Meier.
    32:15 Grégory HOFMANN - 0:4
     
    32:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtý puk v běloruské brance a Švýcaři si jdou za výhrou. Enzo Corvi obkroužil snad celé útočné pásmo, poté si ještě vyměnil puk s GRÉGORYM HOFMANNEM a naservíroval mu nahrávku přímo před prázdnou branku. Nádherná kombinace švýcarského útoku. Asistence: Enzo Corvi.
    21:09 Sven ANDRIGHETTO - 0:3
     
    21:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři opět předvedli hodně rychlý vstup do třetiny a vedou o tři branky. Joël Vermin našel na levém kruhu úplně volného SVENA ANDRIGHETTA, jenž si zpracoval puk a vypálil přesně do protilehlé šibenice běloruské branky. Asistence: Joël Vermin.
    18:01 Joël VERMIN - 0:2
     
    18:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Další tutovku už Švýcaři zužitkovali a vedou 2:0. Timo Meier svojí dělovkou zpoza levého kruhu pro vhazování napálil obránce Stěpana Falkovskiho. Od něj se puk odrazil příhodně pro JOËLA VERMINA, který ho pohotově zametl za čáru! Asistence: Timo Meier.
    00:36 Christoph BERTSCHY - 0:1
     
    00:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Reprezentanti země helvétského kříže rychlostí blesku otevírají skóre! Tristan Scherwey od zadního mantinelu našel Fabrice Herzoga, který byl sám před brankou. Konstantin Šostak proti němu ještě odolal, nicméně puk se odrazil přímo k CHRISTOPHU BERTSCHYMU, který ho napálil pod horní tyč! Asistence: Fabrice Herzog, Tristan Scherwey.

    Ondřej Belák

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 1. Bertschy (Herzog, Scherwey), 19. Vermin (Meier), 22. Andrighetto (Vermin), 33. Hofmann (Corvi), 53. Vermin (Meier), 58. Herzog (Hischier)


    Bělorusko: Šostak (22. Kolosov) – Lisovec, Chenkel (A), Znacharenko, Antonov, Falkovskij, Jerjomenko, Solovjov, Šinkevič – Protas, Stefanovič, Šarangovič (C) – Lopačuk, N. Komarov, Drozd – Děmkov, Platt (A), Kodola – S. Kosticyn, Klimovič, Belevič.
    Švýcarsko: Genoni (Berra) – Diaz (C), Geisser, Loeffel, Siegenthaler, Untersander (A), Moser, Alatalo – Praplan, Hofmann, Corvi – Ambühl, Hischier (A), Kurashev – Meier, Vermin, Andrighetto – Scherwey, Herzog, Bertschy – Rod.

    Rozhodčí: Bjork, Nord – Kroyer, Yletyinen
    bahis siteleri