Bělorusko – Švýcarsko 0:6 (kon.) | Itálie – Kanada 1:7 (kon.) | Švédsko – Slovensko 3:1 (kon.)
Finsko – Lotyšsko 3:2 (po pr.)
konec
Bělorusko
0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Švýcarsko
Neděle 30.05.2021, 15:15 • Olympic Sports Centre, Riga • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Hezký hokejový moment na závěr! Christoph Bertschy skvěle trefil skákající puk mezi kruhy a jeho parádní ránu skvělým semaforem zneutralizoval Alexej Kolosov.
    57:43 Fabrice HERZOG - 0:6
     
    57:43
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři se prosazují v oslabení a vedou už 6:0. Herzog nastartoval Nica Hischiera do samostatného úniku. Útočník New Jersey bekhendovým blafákem neuspěl, ovšem mrzet ho to nemuselo, Kolosovi totiž puk vypadl a FABRICE HERZOG, který celou akci sám rozjel, ji také snadno zakončil! Asistence: Nico Hischier.
     
    56:20
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Ramon Untersander – 2 min., hákování).
     
    56:17
    Jevgenij Lisovec se ze záporného úhlu tlačil do branky. Zakončit za Genoniho betony se mu nepovedlo, Bělorusko každopádně má ponechanou výhodu!
    52:03 Joël VERMIN - 0:5
     
    52:03
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarští hokejisté zvyšují na 5:0! Timo Meier se rozjel, po pravé straně se dostal až na úroveň brankové čáry a krásnou přihrávkou do střeleckého slotu našel hokejku JOËLA VERMINA. Ten se bez přípravy trefil po ledě přesně k tyči a slaví svůj druhý gól v utkání. Asistence: Timo Meier.
    48:15 Šance Švýcarska v přesilovce
     
    48:15
    Romain Loeffel dostal ideální přihrávku na vrchol levého kruhu a okamžitě střílel bez přípravy. Alexej Kolosov po svém nástupu do branky chytá výborně, teď se stihl přesunout!
     
    47:50
    Ilja Šinkevič přijel jako třetí hráč do souboje a krosčekem zezadu si vysloužil pobyt na trestné lavici. Po komerční přestávce si Švýcarsko zahraje přesilovku.
     
    39:41
    Timo Meier a Jevgenij Lisovec za vzájemnou strkanici před brankou inkasují menší tresty za hrubost.
    39:38 Hofmannova šance
     
    39:38
    Sven Andrighetto střílenou přihrávkou oslovil u pravé tyče běloruské brány Grégoryho Hofmanna, který z těžké pozice nedopravil puk za čáru!
     
    38:46
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Nikita Komarov – 2 min., vražení na hrazení).
     
    36:57
    Alexej Protas se z ničeho nic objevil v hodně lukrativní střelecké pozici, mezi kruhy ovšem zcela promáchl a bránu vůbec neohrozil!
     
    33:57
    Tak rozhodčí nakonec budou vylučovat Philippa Kurasheva na 2+10 za naražení zezadu! Přesilovka pro Bělorusy.
    32:15 Grégory HOFMANN - 0:4
     
    32:15
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtý puk v běloruské brance a Švýcaři si jdou za výhrou. Enzo Corvi obkroužil snad celé útočné pásmo, poté si ještě vyměnil puk s GRÉGORYM HOFMANNEM a naservíroval mu nahrávku přímo před prázdnou branku. Nádherná kombinace švýcarského útoku. Asistence: Enzo Corvi.
     
    27:10
    Sven Andrighetto pořádně vystrašil Alexeje Kolosova povedenou střelou zápěstím. Puk se otřel o gólmanovu lapačku a proskákal těsně okolo vzdálenější tyčky!
     
    23:45
    Tristan Scherwey v akci dvou proti jednomu hledal spoluhráče. To se ale neukázalo jako správné řešení, zakleknutý Ilja Solovjov totiž přihrávku zblokoval.
     
    23:04
    Vincent Praplan obdržel povedenou žabičku do stoprocentní příležitosti. Alexej Kolosov ovšem svůj první těžký zákrok zvládl na výbornou, když švýcarského střelce v souboji muže proti muži dokázal vyčapat!
     
    21:09
    Pro brankáře Šostaka utkání končí, mezi běloruskými tyčemi ho nahrazuje Alexej Kolosov.
    21:09 Sven ANDRIGHETTO - 0:3
     
    21:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři opět předvedli hodně rychlý vstup do třetiny a vedou o tři branky. Joël Vermin našel na levém kruhu úplně volného SVENA ANDRIGHETTA, jenž si zpracoval puk a vypálil přesně do protilehlé šibenice běloruské branky. Asistence: Joël Vermin.
    18:01 Joël VERMIN - 0:2
     
    18:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Další tutovku už Švýcaři zužitkovali a vedou 2:0. Timo Meier svojí dělovkou zpoza levého kruhu pro vhazování napálil obránce Stěpana Falkovskiho. Od něj se puk odrazil příhodně pro JOËLA VERMINA, který ho pohotově zametl za čáru! Asistence: Timo Meier.
     
    17:53
    Obrovská šance Švýcarska. Timo Meier šel s Svenem Andrighettem sám na branku. První jmenovaný hledal svého kolegu, ale ten o kousek nedosáhl na puk před prázdnou brankou.
     
    17:16
    Švýcaři vyhráli buly v útočném pásmu a se střelou přispěchal připravený Tristan Scherwey. Tento útočník poslal puk pouze nad branku Šostaka.
     
    14:50
    Andrej Antonov si v souboji pomohl přidržením protihráčovy hole, což rozhodčím neuniklo. Po komerční přestávce bude tedy mít Švýcarsko možnost zdvojnásobit svůj náskok v přesilovce.
     
    11:04
    Alexej Protas si všiml, že mu za švýcarskou obranu najíždí Michail Stefanovič. Ten se po přesné nahrávce řítil z levého křídla proti Genonimu, který jeho pokus ke vzdálenější tyči vyškrábl lapačkou!
    07:42 Šance Běloruska v přesilové hře
     
    07:42
    Přímo před branku dostal nahrávku Nikita Komarov, který osamocen našel ještě Michaila Stefanoviče, ten vystřelil v obrovské šanci jen do tyčky.
     
    06:15
    Jonas Siegenthaler si za brankou až moc viditelně přidržel Alexeje Protase a oprávněně jde na trestnou lavici.
     
    05:17
    Danila Klimovič si na pravé straně útočného pásma položil soupeře zasekávačkou a vypálil na vzdálenější tyč. Jeho kvalitní pokus minul branku o kousíček.
    00:36 Christoph BERTSCHY - 0:1
     
    00:36
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Reprezentanti země helvétského kříže rychlostí blesku otevírají skóre! Tristan Scherwey od zadního mantinelu našel Fabrice Herzoga, který byl sám před brankou. Konstantin Šostak proti němu ještě odolal, nicméně puk se odrazil přímo k CHRISTOPHU BERTSCHYMU, který ho napálil pod horní tyč! Asistence: Fabrice Herzog, Tristan Scherwey.

    Ondřej Belák

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 1. Bertschy (Herzog, Scherwey), 19. Vermin (Meier), 22. Andrighetto (Vermin), 33. Hofmann (Corvi), 53. Vermin (Meier), 58. Herzog (Hischier)


    Bělorusko: Šostak (22. Kolosov) – Lisovec, Chenkel (A), Znacharenko, Antonov, Falkovskij, Jerjomenko, Solovjov, Šinkevič – Protas, Stefanovič, Šarangovič (C) – Lopačuk, N. Komarov, Drozd – Děmkov, Platt (A), Kodola – S. Kosticyn, Klimovič, Belevič.
    Švýcarsko: Genoni (Berra) – Diaz (C), Geisser, Loeffel, Siegenthaler, Untersander (A), Moser, Alatalo – Praplan, Hofmann, Corvi – Ambühl, Hischier (A), Kurashev – Meier, Vermin, Andrighetto – Scherwey, Herzog, Bertschy – Rod.

    Rozhodčí: Bjork, Nord – Kroyer, Yletyinen
    bahis siteleri