USA – Německo 6:1 (kon.) | Finsko – Kanada 2:3 (po pr.)
po prodl.
Finsko
2:3 (1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)
Kanada
Neděle 06.06.2021, 19:15 • Riga Arena • Mistrovství světa • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
    66:26 Nick PAUL - 2:3
     
    66:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto a na kanadské straně propuká obrovská radost! Connor Brown s NICKEM PAULEM ujeli do akce dvou na jednoho, kotouč si vyměnili a druhý jmenovaný zakončil za povyjetého Jussiho Olkinuoru. Asistence: Connor Brown.
    52:37 Adam HENRIQUE - 2:2
     
    52:37
    Kanada právě vstřelila branku!
    Početní převaha je bleskově využita! Connor Brown poslal kotouč z pravého kruhu před bránu, kde si ho zpracoval Maxime Comtois a pohotově ho naservíroval na hokejku ADAMA HENRIQUA. Ten pak nadvakrát zakončil do finské klece! Nádherná akce Kanady. Asistence: Maxime Comtois, Connor Brown.
    45:27 Petteri LINDBOHM - 2:1
     
    45:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové jdou necelých patnáct minut před koncem zápasu do vedení, tohle je pro ně hodně nadějné! PETTERI LINDBOHM dostal puk na levou stranu útočného pásma od Kima Nousiainena, v klidu si ho postrčil lehce dopředu a vypálil. Jeho pokus tahem ideálně zapadl pod ruku brankáře Kuempera, který toho moc neviděl. Asistence: Kim Nousiainen, Mikael Ruohomaa.
    24:30 Maxime COMTOIS - 1:1


     
    24:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Klasická přesilovka už je využita a máme srovnáno! Connor Brown si srovnal puk za pravým kruhem pro vhazování a krásnou střelou orazítkoval tyč. Kotouč následně poskakoval těsně před brankovou čarou, až ho za ni dostrkal MAXIME COMTOIS! Tyčka mu tedy nyní, na rozdíl od nedávné situace, pomohla. Asistence: Connor Brown, Sean Walker.
    08:57 Mikael RUOHOMAA - 1:0
     
    08:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    První branka finálového zápasu je na světě! Oliwer Kaski vší silou udržel útočné pásmo pro svůj tým a následně nahodil puk na branku. Tam se pohotově otočil MIKAEL RUOHOMAA a poslal puk za ležícího brankáře Darcyho Kuempera, čímž svůj tým poslal do vedení v dnešním důležitém zápase. Asistence: Oliwer Kaski.

    Ondřej Belák

    Ondřej Černý

    Branky a nahrávky: 9. Ruohomaa (Kaski), 46. Lindbohm (Nousiainen, Ruohomaa) – 25. Comtois (Co. Brown, S. Walker), 53. Henrique (Comtois, Co. Brown), 67. N. Paul (Co. Brown)


    Finsko: Olkinuora (Säteri) – Sund, Koivisto, Kaski, Määttä, Pokka, Ohtamaa (A), Nousiainen, Lindbohm – Anttila (C), Björninen, Mäenalanen – Lundell, Ojamäki, Ruotsalainen – Innala, Kontiola (A), Pakarinen – Ruohomaa, Turunen, Sallinen.
    Kanada: Kuemper (Hill) – S. Walker, Ferraro, Power, Stecher (A), Bernard-Docker, Beaudin, Schneider – Henrique (C), Co. Brown (A), Mangiapane – Vilardi, Bunting, Comtois – Danforth, N. Paul, Pirri – Foudy, Anderson-Dolan, Hagel – Perfetti.

    Rozhodčí: Fraňo, Romasko – Lazarev, Šalagin
    bahis siteleri